Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Απάτη με αναπάντητες κλήσεις-παγίδες σε κινητά τηλέφωνα

Ένα νέο κόλπο για να κερδίζουν χρήματα, φουσκώνοντας τους λογαριασμούς των χρηστών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο έχουν εφεύρει οι επιτήδειοι. Τους τελευταίους μήνες, μεγάλος αριθμός συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας σχεδόν όλων των εταιρειών στην Ελλάδα έχει δεχθεί αναπάντητες κλήσεις ή κάποιο SMS από κάποιον άγνωστο αριθμό του εξωτερικού.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εταιρειών, τρεις είναι οι ομάδες αριθμών του εξωτερικού από τους οποίους έχουν δεχθεί αναπάντητες κλήσεις Έλληνες συνδρομητές.
Οι περισσότερες κλήσεις έχουν γίνει από τους αριθμούς +375602605281, +37127913091 και +3598920111, καθώς και από άλλους αριθμούς που αρχίζουν από +375 ή +371 ή +359.
Το συνηθέστερο, όπως αναφέρουν Τα Νέα, είναι οι αναπάντητες κλήσεις να γίνονται τις νυχτερινές ώρες, όταν ο ανυποψίαστος χρήστης κοιμάται ή έχει το τηλέφωνό του κλειστό.
Μόλις ο χρήστης δει στο κινητό του την αναπάντητη κλήση, η πρώτη του κίνηση είναι να καλέσει για να δει ποιος τον έχει ζητήσει. Έτσι πέφτει στην παγίδα, αφού οι αριθμοί αυτοί συνήθως είναι εξαιρετικά υψηλής χρέωσης και λίγα δευτερόλεπτα κλήσης αρκούν για να τον χρεώσουν από 10 έως 25 ευρώ.
Το +375 είναι ο διεθνής κωδικός της Λευκορωσίας, το +371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία, ενώ το +359 είναι από τη γειτονική Βουλγαρία.
πηγή: tovima.gr

Εργάζονται μόνο 40 από τους 280 οικοδόμους της πόλης

Εργάζονται μόνο 40 από τους 280 οικοδόμους της πόλης
Μόλις 40 από τους 280 εγγεγραμμένους ενεργούς οικοδόμους του Σωματείου Οικοδόμων στην Καβάλα εργάζονται, σήμερα.

Στη Δράμα, με τον κλάδο να μαστίζεται από την ανεργία, πολλοί είναι εκείνοι που είτε αλλάζουν επαγγελματικό προσανατολισμό είτε... μεταναστεύουν.

Στην Καβάλα, ακόμα και οι 40 οικοδόμοι που δεν δηλώνουν άνεργοι "εργάζονται περιστασιακά και σχεδόν πάντα παρέχουν 'μαύρη εργασία'.

Αδυνατούν να πληρώσουν τα ένσημά τους, με ρίσκο ακόμη και την ίδια τους τη ζωή" υποστηρίζει ο πρόεδρος του Σωματείου τους Κώστας Θεοδωρίδης.

Όπως λέει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, "κάποτε υπήρχαν διακρατικές συμφωνίες της χώρας μας, όπως π.χ. με τη Λιβύη, που έδινε μια διαφυγή στους οικοδόμους για εργασία.

Αναγνωρίζονταν και τα ένσημά τους με την επιστροφή στην πατρίδα τους.

Σήμερα, με πολλές χώρες της Μ. Ανατολής, όπου υπάρχει μεγάλη ανοικοδόμηση και υπάρχουν θέσεις εργασίας, δεν υπάρχουν αντίστοιχες διακρατικές συμφωνίες.

Οπότε ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που θα ήθελαν να ψάξουν αλλού την τύχη τους, δυστυχώς μένουν καθηλωμένοι".

"Με μία, δύο ή πέντε οικοδομές που κατασκευάζονται όλο τον χρόνο δεν μπορεί ν' αντέξει ο κλάδος και όσοι εργάζονται σε αυτόν.

Υπάρχουν Αλβανοί συνάδελφοι που γυρίζουν στον τόπο τους, ενώ μερικά χρόνια έρχονταν στη χώρα μας για δουλειά" πρόσθεσε.

Στη Δράμα, σύμφωνα με στοιχεία του Εργατικού Κέντρου, οι οικοδόμοι της περιοχής είναι λιγότεροι από 300 από 1500 που ήταν κάποτε, με την ανεργία να "αγγίζει" το 90%.

Η κατάσταση αυτή, εξηγεί ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Σαβρίδης, ώθησε πολλούς είτε να αλλάξουν επάγγελμα είτε να μεταναστεύσουν σε γειτονικές χώρες, όπως η Βουλγαρία, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές, προκειμένου να βρουν δουλειά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Επεισόδια μετά από επίθεση κουκουλοφόρων σε μέλη σωματείου στην Καβάλα

Προθεσμία για την Τετάρτη το μεσημέρι, προκειμένου να απολογηθεί, ζήτησε και πήρε ένας 33χρονος, που συνελήφθη, τα ξημερώματα της Κυριακής, από αστυνομικούς, κατά τη συμπλοκή ομάδας αντεξουσιαστών με ομάδα νεαρών, προερχόμενων από τον ακροδεξιό χώρο, στο κέντρο της Καβάλας.Κατά τη συμπλοκή, οι αστυνομικοί έκαναν πάνω από δέκα προσαγωγές νεαρών, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο 33χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, σωματικές βλάβες, διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες και του νόμου περί όπλων, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, ομάδα περίπου 50 ατόμων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη και κουκούλες, επιτέθηκαν με ξύλινα ρόπαλα, αλυσίδες, πέτρες και μολότοφ, σε ομάδα περίπου 14 ατόμων, μελών τοπικού Σωματείου, ενώ κατά τη διαφυγή τους, έβαλαν φωτιά σε τρεις κάδους απορριμμάτων.

Από το περιστατικό τραυματίστηκαν δύο από τα μέλη του Σωματείου, οι οποίοι μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησαν.

το χώρο της επίθεσης, βρέθηκαν- μεταξύ άλλων -και κατασχέθηκαν μία μολότοφ και πλήθος θραυσμάτων από μολότοφ.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Οι πέντε αλλαγές που φέρνει το 2014 στον λογαριασμό της ΔΕΗ

Οι πέντε αλλαγές που φέρνει το 2014 στον λογαριασμό της ΔΕΗ
Φόροι φεύγουν, τέλη έρχονται και άλλα (πιθανότατα) αυξάνονται. Ελέω αιθαλομίχλης μπορεί να υπάρξει και κάποια έκπτωση στα τιμολόγια αλλά μην περιμένετε και πολλά-πολλά. Όπως και να έχει στον λογαριασμό της ΔΕΗ –και χωρίς «ανάμειξη» της επιχείρησης αυτή τη φορά- επέρχονται πέντε σοβαρές αλλαγές. Δείτε τις μία προς μία για να είστε προετοιμασμένοι.

1.       ΕΤΜΕΑΡ: Το ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων, αυξήθηκε τον περασμένο Ιούλιο και έσπειρε επιβαρύνσεις σε εκατομμύρια καταναλωτές. Τώρα, προγραμματίζεται και δεύτερη γενναία αύξηση η οποία θα ισχύσει από 01/03 εκτός και αν η κυβέρνηση βρει εναλλακτικούς τρόπους να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» στο ταμείο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η εισήγηση κάνει λόγο για αύξηση ακόμη και κατά…90% . Τι θα συμβεί στην τσέπη μας αν προχωρήσει αυτή η αύξηση. Εγκαίρως σας έχουμε ενημερώσει ότι κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με επιβάρυνση από 27 έως 276 ευρώ τον χρόνο ανάλογα με την κατανάλωση
2.       Τέλος ΝΕΡΙΤ. Ανακοινώθηκε ότι ξαναρχίζουμε να πληρώνουμε το τέλος των τριών ευρώ. Από ένα επίπεδο κατανάλωσης και κάτω, υπάρχει απαλλαγή πληρωμής του τηλεοπτικού τέλους.
3.       Εκπτώσεις λόγω αιθαλομίχλης . Το μέτρο προαναγγέλλει επίσημα πλέον ο υπουργός Οικονομικών με σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα το Βήμα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναφέρει χαρακτηριστικά: Αποφασίσαμε να επεκτείνουμε την πολιτική παροχής ηλεκτρικού ρεύματος με έκπτωση για ορισμένες καταναλώσεις στις περιοχές της χώρας όπου η αιθαλομίχλη ξεπερνά τα όρια ασφαλείας». Ήδη εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση που αναφέρει ότι θα γίνεται έκπτωση 70% (!) κατά τις ημέρες υψηλής συγκέντρωσης αιθαλομίχλης. Η έκπτωση αυτή θα ισχύσει για όλα τα νοικοκυριά (χωρίς κριτήρια) αρκεί η κατανάλωση να μην ξεπερνάει τις 2000 κιλοβατώρες. To fpress.gr ανέλυσε ήδη τα πρώτα παραδείγματα.
4.       Κίνητρα στους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου
Για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, έχει ήδη ανακοινωθεί –και ισχύει- ότι κατά τις ημέρες υψηλής συγκέντρωσης αιθαλομίχλης, χορηγείται δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα.
5.       Το «χαράτσι» των ακινήτων. Ακόμη, έχουμε μπροστά μας δύο (και κάποιοι τρεις) διμηνιαίες δόσεις του λεγόμενου «χαρατσιού» της ΔΕΗ. Θα έχουμε ξεμπερδέψει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Μόλις «χρεωθεί» και η τελευταία δόση, η ΔΕΗ θα κάνει  λογαριασμό, θα δει ποιοι από εμάς έχουμε πληρώσει το χαράτσι και ποιοι όχι, και μετά θα στείλει λίστα με τα ονόματα των οφειλετών στην εφορία. Προσοχή: μέσα σε έναν μήνα από τη στιγμή που θα σταλεί η λίστα με τους οφειλέτες στο δημόσιο, το χρέος θα χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμο και θα βρεθείτε αντιμέτωποι με κατασχέσεις. Στο δεύτερο εξάμηνο του 2014, ο λογαριασμός της ΔΕΗ δεν θα έχει πλέον χαράτσι. Βέβαια, τον φόρο δεν θα τον γλιτώσουμε. Απλώς θα τον πληρώνουμε μέσω εφορίας. 

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Η BP αγόρασε τα πετρέλαια του Πρίνου - Υπεγράφη η συμφωνία

Η BP αγόρασε τα πετρέλαια του Πρίνου - Υπεγράφη η συμφωνία
Πρόκειται για συμβόλαιο αξίας 500 εκατ. δολ. που σηματοδοτεί σύμφωνα με πηγές της ενεργειακής αγοράς την επαναδραστηριοποίηση της BP στην Ελλάδα

H συμφωνία για την πώληση του συνόλου της παραγωγής πετρελαίου από τα κοιτάσματα του Πρίνου στην πολυεθνική ΒΡ υπεγράφη σήμερα στο ΥΠΕΚΑ, μεταξύ της εταιρείας Energean Oil, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής και της εταιρείας BP Oil International. 

Παράλληλα, υπεγράφη τροποποιητική σύμβαση ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και την Energean, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εμπορική συμφωνία των δύο εταιριών, καθώς με το σημερινό καθεστώς το σύνολο της παραγωγής πωλείται υποχρεωτικά στα ΕΛΠΕ.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ παρουσία του υπουργού Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος υπέγραψε την τροποποίηση της σύμβασης με την Energean για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, του πρεσβευτή της Μ. Βρετανίας στην Αθήνα Τζον Κίτμερ (John Kittmer) και της Κάλολ Χόουλ (Carol Howle), επικεφαλής του τομέα εφοδιασμού και εμπορίας της ΒΡ για την Ευρώπη που υπέγραψε μαζί με τον πρόεδρο και διευθυνοντα συμβουλο της Energean Μαθιό Ρήγα την εμπορική συμφωνία των δύο εταιρειών.

Πρόκειται για συμβόλαιο αξίας 500 εκατ. δολ. που σηματοδοτεί σύμφωνα με πηγές της ενεργειακής αγοράς την επαναδραστηριοποίηση της BP στην Ελλάδα καθώς, υπενθυμίζεται, η πολυεθνική είχε αποχωρήσει από τη χώρα το 2009 μεταβιβάζοντας τις εμπορικές της δραστηριότητες στον όμιλο των ΕΛΠΕ.

Η αξία της συμφωνίας υπολογίζεται με βάση τις προβλέψεις για την παραγωγή πετρελαίου από τα κοιτάσματα του Πρίνου κατά την επόμενη εξαετία (που είναι η διάρκεια του συμβολαίου με την ΒΡ) και τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου. Σημαντικό είναι επίσης ότι η συμφωνία δημιουργεί τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης και υλοποίησης νέων γεωτρήσεων στην περιοχή, οι οποίες αποσκοπούν στον διπλασιασμό της παραγωγής πετρελαίου, στα 5.000 βαρέλια ημερησίως από 2.500 που είναι σήμερα.

Η επανάκαμψη της BP στην ελληνική αγορά χαρακτηρίζεται από πηγές της αγοράς ως ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός ιδιαίτερα ενόψει των εξελίξεων που αναμένονται το επόμενο διάστημα στον τομέα της έρευνας για υδρογονάνθρακες στην ελληνική επικράτεια. Εξελίξεις που αφορούν κυρίως την προκήρυξη (ως τα τέλη του χρόνου) του διαγωνισμού για την παραχώρηση περιοχών για έρευνα, στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ η συμφωνία συνεπάγεται σημαντικά οικονομικά οφέλη για το Ελληνικό Δημόσιο και καταδεικνύει την εμπιστοσύνη της ΒΡ στην ενεργειακή αγορά της χώρας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μανιάτης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η τροποποίηση της σύμβασης θα κυρωθεί άμεσα από τη Βουλή και πρόσθεσε: «Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη για το ότι η ελληνική οικονομία αλλάζει σελίδα. Ένας μεγάλος διεθνής επιχειρηματικός όμιλος, η ΒΡ, περιβάλλει με εμπιστοσύνη την εγχώρια αγορά σε μια περίοδο κατά την οποία ο πετρελαϊκός τομέας έχει δημιουργήσει δικαιολογημένες προσδοκίες, δείχνοντας ότι μπορεί να συνεισφέρει άμεσα στην επαναφορά της Ελλάδας σε τροχιά ανάπτυξης. Η τροποποίηση του νόμου και η παρουσία της ΒΡ διασφαλίζουν περαιτέρω το μέλλον της παραγωγής πετρελαίου στον Πρίνο και των θέσεων εργασίας ενώ παράλληλα στέλνουν τις διεθνείς αγορές μήνυμα εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές επιχειρήσεις».

Στις επενδυτικές προοπτικές που διανοίγονται μετά την υπογραφή της σύμβασης αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Μαθιός Ρήγας τονίζοντας ότι «Η συνεργασία με ένα διεθνή επιχειρηματικό όμιλο όπως η ΒΡ μας δίνει τη δυνατότητα να επανεκκινήσουμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει την πραγματοποίηση τριών νέων γεωτρήσεων στον Πρίνο και τον Βόρειο Πρίνο εντός του 2014. Παράλληλα, δρομολογεί και το πρόγραμμα ανάπτυξης του πεδίου Ε που περιλαμβάνει δυο γεωτρήσεις, με το συνολικό ύψος των νέων επενδύσεων να υπερβαίνει τα 150 εκατ. ευρώ με τελικό στόχο τον διπλασιασμό της παραγωγής πετρελαίου τα επόμενα δύο χρόνια». Υπενθύμισε δε ότι η Energean τα τελευταία έξι χρόνια έχει επενδύσει 180 εκατ. ευρώ στην Καβάλα.

Ο Βρετανός πρεσβευτής χαιρέτισε την υπογραφή της συμφωνίας τονίζοντας ότι αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η Ελλάδα μπορεί να συντελέσει στη διασφάλιση παροχής ενεργειακών πόρων για την Ευρώπη και αποτελεί άλλο ένα σημάδι εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Τόνισε δε ότι η συμφωνία αναμένεται να προσκομίσει σημαντικά οφέλη για τις δύο εταιρίες και το ελληνικό Δημόσιο.


Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Έναρξη Πανελληνίων 27 Μαΐου

Στη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο ανακοινώθηκε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα αρχίσουν την Τρίτη 27/5, μετά τις εκλογές.


Τι αλλάζει σε τραπεζικούς λογαριασμούς και συναλλαγές από την 1/2/14.

Τι αλλάζει σε τραπεζικούς λογαριασμούς και συναλλαγές από την 1/2/14. (video)
Τέλος στις τραπεζικές συναλλαγές και τους λογαριασμούς μας με τη σημερινή τους μορφή μπαίνει από την 1η Φεβρουαρίου του 2014.
Και αυτό γιατί η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών προωθούν την υιοθέτηση του Ενιαίου Χώρου Πληρωμών σε Ευρώ (SEPA) (Δείτε το έντυπο στα Ελληνικά) από τους Έλληνες καταναλωτές.
Συγκεκριμένα Από τον Φεβρουάριο του 2014,για όλες τις πληρωμές σε ευρώ , ακόμα και για αυτές από και προς λογαριασμούς που τηρούνται στην ίδια τράπεζα θα πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά ο Διεθνής Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού, o γνωστός σε όλους μας ΙΒΑΝ (International Bank Account Number). Δείτε το αναλυτικό έντυπο με ερωτήσεις απαντήσεις για τον IBAN ΕΔΩ
Σύμφωνα με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, στην Ελλάδα, ο ΙΒΑΝ αποτελείται από 27 χαρακτήρες και έχει την ακόλουθη δομή:
* κωδικός χώρας (δύο κεφαλαία γράμματα)
* ψηφία ελέγχου (διψήφιος αριθμός)
* κωδικός τράπεζας (τριψήφιος αριθμός)
* κωδικός καταστήματος (τετραψήφιος αριθμός)
* αριθμός λογαριασμού πελάτη (δεκαεξαψήφιος αριθμός. όταν ο αριθμός λογαριασμού έχει λιγότερα από 16 ψηφία, συμπληρώνεται με μηδενικά στην αρχή του) Πχ GR 51 100 1005 0000001234567890
BIC: Ένας κωδικός που θα είναι απαραίτητος από το 2016
Για την πραγματοποίηση πληρωμών, τόσο εντός Ελλάδας όσο και προς την υπόλοιπη Ευρώπη, είναι απαραίτητος, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2016, ένας ακόμη κωδικός: ο BIC (Business Identifier Code). Πρόκειται για ένα διεθνή τυποποιημένο κωδικό, ο οποίος προσδιορίζει μοναδικά μια τράπεζα, οπουδήποτε στον κόσμο.
Μια διαφορετική ονομασία για τον BIC είναι ο SWIFT-Code.
Στην Ελλάδα, όπως και παγκοσμίως, ο BIC αποτελείται από 8 ή 11 χαρακτήρες και έχει την ακόλουθη δομή:
* χαρακτηριστικό γνώρισμα τράπεζας (τέσσερα ψηφία, π.χ. Τράπεζα της Ελλάδος)
* κωδικός χώρας (δύο ψηφία, π.χ. Ελλάδα) * κωδικός τοποθεσίας (δύο ψηφία, π.χ. Αθήνα)
* προαιρετικός κωδικός καταστήματος ή τμήματος BNGR GR ΑΑ XXX
Πού βρίσκω τους κωδικούς IBAN και BIC;
Μόνο η Τράπεζα τήρησης ενός Λογαριασμού μπορεί να χορηγήσει τον σωστό Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (ΙΒΑΝ) του συγκεκριμένου Λογαριασμού και τον σχετικό κωδικό αναγνώρισης της Τράπεζας (ΒΙC). Αν επιχειρήσετε να δημιουργήσετε μόνοι σας τον ΙΒΑΝ του τραπεζικού σας λογαριασμού ή τους ΙΒΑΝ των δικαιούχων στους οποίους θέλετε να μεταφέρετε χρήματα, διακινδυνεύετε να δημιουργήσετε λανθασμένους ΙΒΑΝ. Οι τράπεζες έχουν υλοποιήσει ειδικά εργαλεία μετατροπής απλών λογαριασμών σε ΙΒΑΝ στις ιστοσελίδες τους. Συγκεντρωτική, ανά τράπεζα, παρουσίαση αυτών των εργαλείων μπορείτε να αντλήσετε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (http://www.hba.gr).
Προκειμένου να πραγματοποιήσετε μια πληρωμή, θα βρείτε τους κωδικούς IBAN και BIC στα έγγραφα του δικαιούχου, όπως π.χ. στο τιμολόγιο προς εξόφληση ή στα πλήρη στοιχεία της εταιρείας που αναγράφονται στην αλληλογραφία. Αν δεν αναφέρονται οι κωδικοί, θα πρέπει να ζητήσετε από τον δικαιούχο προς τον οποίο επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε την πληρωμή, να σας τα γνωστοποιήσει. Αν πρόκειται να αποσταλούν χρήματα στον λογαριασμό σας, θα πρέπει αντίστοιχα να γνωστοποιήσετε τους κωδικούς IBAN και BIC στον πληρωτή. Οι κωδικοί αναγράφονται στην πρώτη σελίδα του βιβλιαρίου ταμιευτηρίου ή στο αντίγραφο κίνησης λογαριασμού που σας αποστέλλεται ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά (e-statement) ή στην ιστοσελίδα της τράπεζας στην οποία έχετε λογαριασμό.

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ποιοι εξαιρούνται από τη χρήση ταμειακών μηχανών

Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, στην οποία προσδιορίζονται τα επαγγέλματα που δεν είναι υπόχρεα στην τήρηση φορολογικής ταμειακής μηχανής από 1.1.2014.

Τα επαγγέλματα αυτά είναι τα ακόλουθα:

α) Ο εκμεταλλευτής χώρου διαμονής ή φιλοξενίας, εκπαιδευτηρίου, παιδικού σταθμού, κλινικής ή θεραπευτηρίου, κέντρων αισθητικής, γυμναστηρίων, χώρου στάθμευσης, καθώς και οι γιατροί και οδοντίατροι.

β) Ο εκμεταλλευτής θεαμάτων, ο πράκτορας κρατικών λαχείων, ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ και συναφών, η επιχείρηση μεταφοράς προσώπων γενικά, με εξαίρεση τον εκμεταλλευτή ΤΑΞΙ.

γ) Ο κατά παραγγελία αυτοαπασχολούμενος (φυσικό πρόσωπο) ράπτης ή ράπτρια, ο αυτοαπασχολούμενος (φυσικό πρόσωπο) ράπτης ή ράπτρια που επιδιορθώνει ενδύματα και υφασμάτινα είδη, γενικώς, καθώς και ο εκμεταλλευτής ιαματικών πηγών του Ε.Ο.Τ.

δ) Ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών που ασκεί το επάγγελμα του κτηνιάτρου, φυσιοθεραπευτή, βιολόγου, ψυχολόγου, μαίας, δικηγόρου, συμβολαιογράφου,άμισθου υποθηκοφύλακα, δικαστικού επιμελητή, αρχιτέκτονα, μηχανικού, τοπογράφου, χημικού, γεωπόνου, γεωλόγου, δασολόγου, ωκεανογράφου, σχεδιαστή, δημοσιογράφου, συγγραφέα, διερμηνέα, ξεναγού, μεταφραστή, καθηγητή ή δασκάλου, καλλιτέχνη γλύπτη ή ζωγράφου ή σκιτσογράφου ή χαράκτη, ηθοποιού, εκτελεστή μουσικών έργων ή μουσουργού, καλλιτεχνών των κέντρων διασκέδασης, χορευτή, χορογράφου, σκηνοθέτη, σκηνογράφου, ενδυματολόγου, διακοσμητή, οικονομολόγου, αναλυτή, προγραμματιστή, ερευνητή ή συμβούλου επιχειρήσεων, λογιστή ή φοροτέχνη, αναλογιστή, κοινωνιολόγου, κοινωνικού λειτουργού, εμπειρογνώμονα, ομοιοπαθητικού, εναλλακτικής θεραπείας, ψυχοθεραπευτή, λογοθεραπευτή, λογοπαθολόγου και λογοπεδικού, με εξαίρεση τις ανώνυμες εταιρείες, τις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και τις ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες.

ε) Ο εκμεταλλευτής γεωργικών μηχανημάτων ή ελαιουργείου ή αλευρομύλου ή εργοστασίου αποφλοίωσης ρυζιού.

στ) Ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών που ασχολείται με την κατασκευή οποιουδήποτε τεχνικού έργου (όπως ξυλουργός, σιδηρουργός, υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, κτίστης και γενικά όσοι ασχολούνται με οικοδομικές εργασίες), καθώς και ο κατασκευαστής επιταφίων μνημείων (μαρμαρογλυφείων).

ζ) Ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών που διατηρεί κτηματομεσιτικό γραφείο, γραφείο τελετών, γραφείο συνοικεσίων, γραφείο διεκπεραίωσης εμπιστευτικών εργασιών, γραφείο ευρέσεως εργασίας.

η) Η επιχείρηση ημερήσιου και περιοδικού τύπου για την είσπραξη συνδρομών, ενοικίασης επιβατηγών αυτοκινήτων, έκδοσης κοινοχρήστων λογαριασμών πολυκατοικιών, καθαρισμού και απολύμανσης κατοικιών, επισκευής και συντήρησης ανελκυστήρων και λοιπών εγκαταστάσεων κατοικιών, η επιχείρηση μεταφοράς αγαθών.

Οι υπόχρεοι απεικόνισης συναλλαγών των περιπτώσεων α΄ και δ΄ έως και η΄, δύνανται να μη χρησιμοποιούν φορολογική ταμειακή μηχανή του ν. 1809/1988 (ΦΕΚ 222 Α΄), για την έκδοση των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών με την προϋπόθεση ότι, στις εκδιδόμενες αποδείξεις αναγράφουν και το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση του πελάτη, με εξαίρεση τον εκμεταλλευτή χώρου στάθμευσης, που μπορεί να αναγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος του πελάτη.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι όσοι από τους ανωτέρω υπόχρεους απεικόνισης συναλλαγών, εκτός από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα για την οποία τους παρέχεται η δυνατότητα να μη χρησιμοποιούν φορολογική ταμειακή μηχανή, διατηρούν μόνιμη επαγγελματική εγκατάσταση (κατάστημα), από την οποία πωλούν λιανικώς αγαθά ή παρέχουν υπηρεσίες στο κοινό (π.χ. ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, που πωλούν ηλεκτρολογικά ή υδραυλικά είδη) ή από την επαγγελματική τους εγκατάσταση ασκούν παράλληλα και άλλη δραστηριότητα για την οποία υπάρχει υποχρέωση χρησιμοποίησης φορολογικής ταμειακής μηχανής (π.χ. ράπτης ή ράπτρια που πωλεί και έτοιμα ενδύματα ή εσώρουχα κ.λπ.), υποχρεούνται να εκδίδουν τις αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, τουλάχιστον για τη δραστηριότητά τους αυτή, με τη χρήση φορολογικής ταμειακής μηχανής,
Πηγή: ΑΜΠΕ

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Έσπασε ρεκόρ η κατάθεση πινακίδων στην Καβάλα

Τις 4.500 έφθασε ο αριθμός των πινακίδων που παραδόθηκαν στο Τμήμα Οχημάτων της ΔOY Καβάλας κατά τη διάρκεια του 2013.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ, καθώς, όπως εξηγούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΟΥ Καβάλας, είναι η πρώτη φορά, εδώ και πολλά χρόνια, που υπήρξε τόσο μεγάλος όγκος συναλλαγών, που είχε ως αποτέλεσμα την κατάθεση πινακίδων ακόμα και για περιπτώσεις οικογενειών που έχουν μόνο ένα επιβατικό αυτοκίνητο, αλλά αδυνατούν να το συντηρήσουν.

Ο αριθμός μάλιστα των 4.500 πινακίδων είναι αυξημένος κατά 22% σε σύγκριση με το 2012, οπότε οι πινακίδες που κατατέθηκαν από επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα ανήλθαν στις 3.694.


Υποχρεωτικό θα είναι το Microchip για όλα τα βρέφη από το Μάιο του 2014!!!

Η διαδικασία διεύρυνσης της Νέας Παγκόσμιας Τάξης έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή για να το δουν ορατά, όχι μόνο μέσω της δυνατότητας της άρνησης της ελευθερίας η της θεραπείας, αλλά και μέσα από τον έλεγχο των κλινικών δεδομένων της ιδιωτικής ζωής του ατόμου . Όπως δημοσίευσε η εφημερίδα on-lineiovivoaroma.it , από το Μάιο του 2014 σε όλη την Ευρώπη, θα έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν όλα τα βρέφη για να εγκαταστήσουνε το μικροτσίπ κάτω από το δέρμα που θα εφαρμόζονται και στα δημόσια νοσοκομεία κατά τη στιγμή της γέννησης τους.
                                            
Το τσιπ θα παρέχεται, καθώς και ένα φύλλο δεδομένων με πληροφορίες για το άτομο (όνομα, τον τύπο του αίματος, ημερομηνία γέννησης κλπ..), θα είναι επίσης ένα ισχυρός ανιχνευτής GPS που θα είναι με μια μικρο-μπαταρία και θα γίνεται αλλαγή κάθε 2 χρόνια στα κρατικά νοσοκομεία. Το τσιπ GPS θα είναι της νέας γενιάς και κατά συνέπεια δεν θα επιτρέπει περιθώριο σφάλματος ανίχνευσης ίση με μικρότερη από 5 μέτρα. Θα πρέπει να συνδεθεί απευθείας σε μια τηλεόραση, που θα διαχειρίζεται τις συνδέσεις. Όποιος θέλει θα μπορεί να το εμφυτεύει δωρεάν (αλλά υποχρεωτική θα είναι η εμφυτεύσει στα παιδιά τους) μόλις θα γεννιέται /απο την πρώτη του Μαΐου 2014, συμπληρώνοντας το έντυπο της αίτησης για την ένταξη της ASL. Το CCCP (Συμβουλευτική Επιτροπή για τον Έλεγχο του πληθυσμού) έλαβε υπόψη της υποχρεωτική εγκατάσταση για τους πολίτες που έχουν γεννηθεί πριν από την ημερομηνία αυτή, αλλά αυτό δεν υλοποιείται πριν από το 2017. Η εγκατάσταση θα είναι εντελώς ανώδυνη, χάρη στο γεγονός ότι το τσιπ θα εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα στον αριστερό αγκώνα, στις ελεύθερες νευρικές απολήξεις
.
Ο δημοσιογράφος που έγραψε αυτό το άρθρο δεν έχει συνειδητοποιήσει το λιγότερο από ό, τι γράφει, αναφέροντας τα εξής: « Τέλος μερικές καλές ειδήσεις από τον κόσμο της τεχνολογίας. Με αυτό το τσιπ, τελικά, θα αποτρέψει όλες τις περιπτώσεις εξαφανίσεων και απαγωγών που έχουν προβληματίσει τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια. Θα είναι επίσης δυνατό, χάρη στην τεχνολογία αυτή, στο μέλλον, να παρακολουθείτε εύκολα όλαυς τους εγκληματίες σε μεγάλο βαθμό. «Είναι σωστό! Μη γνωρίζοντας τον απόλυτο έλεγχο του πληθυσμού που θα στερηθεί την ελευθερία της ιδιωτικής του ζωής και θα είναι ο πόνος για όλους, πυροδοτώντας κάποια διαμάχη, αναφορές, και για εμφύλιους πολέμους. Όπως γράφει η Carla Villa Maji για το Positanonews.it, θα είναι μια ενημερωτική εκστρατεία για την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια για το απαραβίαστο. Είναι θετικό το γεγονός ότι όλες οι ανθρωπιστικές οργανώσεις θα ενωθούν για να συγκεντρώσει υπογραφές και να ζητήσει για ένα νομοσχέδιο για την απαγόρευση στην Ευρώπη και στον κόσμο γαυτό το χάος! Προσωπικά, ήξεραν ήδη εδώ και χρόνια ότι το πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης των αμερικανικών και ευρωπαϊκών χωρών οτι έκρυβαν παράλληλα ένα πρόγραμμα καταλογογράφησης για τον έλεγχο του πληθυσμού. Και αυτό συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας!!!
 
Και πάλι, να θυμάστε πόσο γρήγορα το διαβατήριο με βιομετρικά δεδομένα θα εισαχθεί στις ΗΠΑ και αργότερα στην Ευρώπη, εκτός από εκείνους που δεν έχουν το νέο διαβατήριο, για να υποβάλουν τα δακτυλικά αποτυπώματα και να λαμβάνονται στα σύνορα της ίριδας στο αεροδρόμιο. Τι θα κάνουν τώρα; Θα έχουμε το μικροτσίπ μόλις θα κατεβαίνουμε από το αεροπλάνο στην σκάλα; Φυσικά και όχι! Ζητούμε από όλους microchips ακόμη και από αυτήν την πλευρά του ωκεανού! να Θυμηθείτε τους πολιτικούς μας που θα μας δώσουν την εντύπωση ότι όλα θα είναι μια χαρά, και ότι δεν υπάρχει τίποτα για να κρύψουν!!! θα βάζουν το μικροτσίπ στους ανθρώπους, επειδή θα έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι άνθρωποι θα θέλουν να αλλάξουν το σύστημα το οποίο θα είναι κουρασμένο για να αξιοποιηθεί, που θα στέλνονται στον πόλεμο από μια μικρή ομάδα οικογενειών που θεωρούν απο των πολλών δισεκατομμυρίων πληθυσμόν στον πλανήτη. Το ανθρώπινο εμφύτευμα μικροτσίπ είναι ένα αντικείμενο και, στη συνέχεια, αν δεν είστε προσεκτικοί και σε εγρήγορση απο την καταπολέμηση της ψυχικής και σωματικής εξάντλησης, ο πειρασμός θα είναι αυτό και θά λέτε είναι πάρα πολύ ωραία, και ότι στο τέλος τα πράγματα πηγαίνουν ομαλά
…ΠΡΟΣΟΧΉ!
Βασικές λεπτομέρειες σχετικά με το μικροτσίπ
Rfiid σημαίνει «αναγνωριστικό ραδιοσυχνοτήτων», εκείνοι που θα το εμφυτεύουν κάτω από το δέρμα θα είναί πολύ μικρό και δεν είναι δύσκολο να το εγκαταστήσετε, ωστόσο, θα είναι πολύ επώδυνη και σχεδόν αδύνατον να αφαιρεθεί, αν βρείτε τον εαυτό σας αβοήθητοι και καθίστανται στις υποχρεωτικές καταστάσεις αμέσως θα σας εντοπίζουν και θα σας συλλαμβάνουν αν προσπαθείτε να το ξεφορτωθείτε!!! θα αποτελεί ένα μέσο με το οποίο θα στερείται την ιδιωτικής ζωής σας, και στο έλεος της κάθε μορφής ελέγχου και στην πνευματική χειραγώγηση μέσα από τα κύματα, της ίδιας την σκέψης σας, τα συναισθήματά σας θα είναι υπό έλεγχο και θα χειραγωγείται απο το τσίπ, μέσω των αδένων στο σώμα σας, το οποίο σημαίνει ότι όσοι θα έχουν πρόσβαση στον κεντρικό υπολογιστή θα μπορεί επίσης να επηρεάζει και την υγεία σας αρχίζοντας με τη γονιμότητα!!!.
Να θυμάστε ότι δεν έχετε κανέναν τρόπο για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας. Αυτή η κτηνοβασία ονομάζεται RFID θα είναι το τέλος της ανθρώπινης ύπαρξης όπως γνωρίζουμε ότι θα είναι το τέλος της κάθε ελευθερίας, δεν μπορεί πλέον να αντισταθεί στις καταχρήσεις εκείνων που έχουν χάσει ή δεν είχαν ποτέ τη δημοκρατική νομιμότητα και θα καθίσει στα έδρανα της εξουσίας, είναι επείγον ότι οι άνθρωποι έχουν επίγνωση της κατάστασης και θα ζητάνε για να προωθήσουν ένα νόμο που θα απαγορεύει την παραγωγή και τη χρήση των μικροτσίπ και του ηλεκτρονικού εξοπλισμού που θα  προορίζονται για ανθρώπινο περιορισμό τους!!!

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Nέες αυξήσεις στα διόδια...ΑΛΗΤΕΙΑ....!!!



Σε ισχύ οι αυξήσεις στα διόδια. Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από 1η Ιανουαρίου 2014
Συγκεκριμένα, στα διόδια Πελασγίας και Μοσχοχωρίου, οι αυξήσεις αφορούν μόνο όσους πληρώνουν μετρητά και ανέρχονται σε 0,040 ευρώ/χλμ , με τις νέες τιμές να διαμορφώνονται ως εξής: 2,40 ευρώ για τις μοτοσικλέτες, 3,50 ευρώ για ΙΧ, 8,7 ευρώ για μικρά φορτηγά, 12,2 ευρώ για νταλίκες. Και στο Μοσχοχώρι 2,8 ευρώ για μοτοσικλέτες, 4 ευρώ για ΙΧ, 10,10 ευρώ για φορτηγά και 14,10 ευρώ για νταλίκες.
Στους υπόλοιπους σταθμούς, γίνονται αναπροσαρμογές. Στις κατηγορίες 1 και 2 (μοτοσικλέτες και ΙΧ) επέρχεται μείωση που δεν είναι ορατή, λόγω της πολύ μικρής διαφοράς και της στρογγυλοποίησης, ενώ στις κατηγορίες 3 και 4 (μικρά φορτηγά και νταλίκες), η αναπροσαρμογή επιφέρει μειώσεις, και αυτό οφείλεται στον αρνητικό δείκτη τιμών καταναλωτή.
Για όλους τους ηλεκτρονικούς χρήστες (όλων των κατηγοριών οχημάτων) που διαθέτουν πομποδέκτη, είτε της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου είτε των συνεργαζόμενων διαλειτουργικών αυτοκινητοδρόμων, οι τιμές διοδίων στην Πελασγία και το Μοσχοχώρι παραμένουν ίδιες με σήμερα.
Μέσα στο 2014 προβλέπεται να τεθούν σε λειτουργία πλευρικά διόδια στον κόμβο της Γλύφας με την τιμή να είναι ίδια με εκείνη των διοδίων της Πελασγίας.
Εντός του 2014 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή και να τεθούν σε λειτουργία και τα πλευρικά διόδια του Ευαγγελισμού, που βρίσκεται στο νομό Λαρίσης, λίγο πριν το Μακρυχώρι, ενώ έως τα τέλη του 2015 θα λειτουργήσει κι ο πλευρικός σταθμός διοδίων στον Πλαταμώνα.
http://news247.gr

Ευρωπαϊκή προεδρία από την Αθήνα; "Kalimera, Kalinichta"

Kalimera, Kalinichta είναι ο τίτλος πρωτοσέλιδου σχολίου της Frankfurter Allgemeine Zeitung, που αναφέρεται στην ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα.
Το σχόλιο συνοδεύεται με φωτογραφία του «Συμποσίου του Πλάτωνα» από τον πίνακα του γερμανού ζωγράφου Άνσελμ Φόιερμπαχ και παρατηρεί:
«Πλούσια συμπόσια δεν θα διοργανώσουν οι Έλληνες κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής τους προεδρίας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τους προσδώσουμε τη λοιδορία του Τσόρτσιλ προς τον Άτλι, σύμφωνα με την οποία 'είναι ένας μετριόφρων άνθρωπος επειδή έχει κάθε λόγο να είναι μετριόφρων'. Είναι άγνωστο εάν η προεδρία του Συμβουλίου προσδώσει στους Έλληνες 'ταυτότητα, αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια', όπως εκτιμά ο Σόιμπλε. Σε κάθε περίπτωση, οι Έλληνες μπορούν να είναι υπερήφανοι για τα υψηλά πνευματικά τους επιτεύγματα του παρελθόντος, τότε που ακόμη και ένας μέθυσος σαν τον Αλκιβιάδη έβγαζε ενδιαφέροντες λόγους», επισημαίνει η συντηρητική εφημερίδα.

Ειρωνεία Bild για Ελλάδα

"Θα τα καταφέρουν πραγματικά οι Έλληνες;" είναι ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας "Bild" σχετικά με την ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αρχίζει την 1η Ιανουαρίου.
Η εφημερίδα αναφέρεται ακόμη στο ενδεχόμενο διαδηλώσεων με αφορμή τις συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στην Αθήνα.
"Η πιο υπερχρεωμένη χώρα της ΕΕ και επίκεντρο της ευρωκρίσης, διασωθείσα από την χρεοκοπία με δάνεια δισεκατομμυρίων, για πολλά χρόνια ανίκανη για μεταρρυθμίσεις και πρακτικά σε όλες τις στατιστικές της οικονομίας και της αγοράς εργασίας αφημένη πίσω από όλη την υπόλοιπη Ευρώπη - ειδικά η Ελλάδα, θα ασκήσει από τον Ιανουάριο την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα λειτουργήσει ως πολιτικό πρότυπο;" σημειώνει ο συντάκτης και παραθέτει παλαιότερη δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα στη "Welt am Sonntag", με την οποία αναγνώριζε τις αμφιβολίες που εκφράζονται σε διάφορα κράτη-μέλη και διαβεβαίωνε: "θα είμαστε έντιμοι διαμεσολαβητές και για έξι μήνες να ξεχάσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα".
http://news247.gr

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...