Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ρήμαζαν αποθήκες και εργοτάξια

Η λεία τους περιλάμβανε κυρίως εργαλεία, μηχανήματα, ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, είδη οδικής σήμανσης, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 109.000 ευρώ
Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, κλοπές σε τρεις  αποθήκες και ένα εργοτάξιο του Νομού Καβάλας, που είχαν διαπραχθεί την τελευταία τριετία.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψαν τα στοιχεία δύο (2) υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 35 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε οι δύο αλλοδαποί, μαζί με άλλους δύο αγνώστους μέχρι στιγμής δράστες, την τελευταία τριετία, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε εργοτάξια και αποθήκες του Νομού Καβάλας.
Καβάλα: Ρήμαζαν αποθήκες και εργοτάξια
Συγκεκριμένα, οι δράστες όλο το χρονικό διάστημα της παράνομης δράσης τους, αφαίρεσαν από τρεις (3) αποθήκες και ένα εργοτάξιο, πλήθος εργαλείων, μηχανημάτων, ηλεκτρικών συσκευών, επίπλων, ειδών οδικής σήμανσης, καθώς και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνάει το χρηματικό ποσό των 109.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψε επίσης ότι μέρος από τα κλοπιμαία τα διέθεσαν σε έναν 44χρονο ομοεθνή τους, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε αποθήκες και σπίτια των τριών δραστών, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
25 ηλεκτρικά εργαλεία
7 ηλεκτρικές συσκευές
2 γεννήτριες
Πλήθος ειδών οδικής σήμανσης
Ποσότητα καλωδίων
Πλήθος επίπλων
Διάφορα αντικείμενα σιδήρου
Πλήθος εργαλείων
Μεγάλο μέρος των παραπάνω κατασχεθέντων αντικειμένων είναι προϊόντα των κλοπών που διέπραξαν οι δράστες και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές, για την ταυτοποίηση των συνεργών και τυχόν εμπλοκή των δραστών σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/384463/kavala-rimazan-apothikes-kai-ergotaxia#ixzz2o5KYXSsK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...