Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Διεθνής διάκριση για δύο σχολεία στην Καβάλα

Πήραν τη δεύτερη θέση στον 16ο Διεθνή Διαγωνισμό Σχολικών ΜΜΕ

Δύο σχολεία της Καβάλας, το 1ο Γυμνάσιο και το 6ο Γενικό Λύκειο, διακρίθηκαν στον 16ο Διεθνή Διαγωνισμό Σχολικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που διοργάνωσε το Κολέγιο Τύπου και Τηλεόρασης της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, το 1ο Γυμνάσιο Καβάλας κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Καλύτερη έντυπη εφημερίδα». Την ίδια (δεύτερη) θέση κατέκτησε το 6ο Γενικό Λύκειο στην κατηγορία «Καλύτερου Διαδικτυακού Τόπου» (6lyk-kaval.kav.sch.gr).

«Τα παιδιά και οι καθηγητές τους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αφιερώνοντας πολλές ώρες μετά τα μαθήματά τους. Ωστόσο, το βραβείο δεν ήταν αυτοσκοπός. Στόχος ήταν η δημιουργική δουλειά» σημείωσε ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ηλίας Ξυλούδης.

Η εφημερίδα που εκδίδουν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου, η «Μαθητική Πνοή», είναι τριμηνιαία, ασχολείται με θέματα επικαιρότητας και σχολικής ζωής, χωρίς να ξεφεύγει από τον αρχικό περιβαλλοντικό προσανατολισμό, για τον οποίο συστάθηκε, όπως εξηγεί ο κ. Ξυλούδης.

Στο 6ο Λύκειο Καβάλας, η δεύτερη θέση στο διεθνή διαγωνισμό των σχολικών ΜΜΕ ήρθε να προστεθεί στις πολλές και σημαντικές διακρίσεις που έχει λάβει το σχολείο τα τελευταία χρόνια σε διάφορους τομείς.

Ψυχή της ιστοσελίδας, που λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια είναι ο καθηγητής πληροφορικής Βασίλης Κουκούδης, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του σχολείου Δανιήλ Εμμανουηλίδης.

«Κύριος στόχος είναι να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να εκφράζονται μέσα από αυτήν και φυσικά να πληροφορούνται. Παράλληλα, είναι και ένα άνοιγμα στην τοπική κοινωνία για το τι γίνεται στο 6ο Λύκειο Καβάλας. Στο site, οι εκπαιδευτικοί αναρτούν βοηθητικό υλικό για την εκπαιδευτική διαδικασία ενώ στον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας συμβάλλουν, όχι μόνο ο αρμόδιος καθηγητής πληροφορικής, αλλά και οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί απ' όλες τις ειδικότητες» εξηγεί ο κ. Εμμανουηλίδης.

«Το σχολείο μας θέλει να προσφέρει τη χαρά της δημιουργικότητας στους μαθητές ώστε να αναδείξουν τα ταλέντα τους. Ένας άλλος δρόμος, πέρα από την ιστοσελίδα, είναι τα θεατρικά έργα, τα μουσικά σύνολα, τα οποία κι αυτά έχουν πάρει μέρος σε διαγωνιστικές διαδικασίες αλλά και οι ταινίες μικρού μήκους που δημιουργούν οι μαθητές και οι οποίες έχουν βραβευθεί» προσθέτει.

Αύριο το βράδυ, ο Δήμος Καβάλας διοργανώνει ειδική εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» προκειμένου να βραβεύσει τα παιδιά και τους καθηγητές που διακρίθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...