Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Το φωτόδεντρο και η ελπίδα… για μια δέκατη τέταρτη ομορφιά

Ο Δήμος Καβάλας, η «Δημωφέλεια», οι φορείς του προγράμματος ΣτηρίΖΩ και η ομάδα 7+3 σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Το φωτόδεντρο και η ελπίδα… για μια δέκατη τέταρτη ομορφιά» που διοργανώνουμε την Κυριακή 29/12/2013 και ώρα 5.00μ.μ στην οδό Δαμιανού. Στο χώρο θα πραγματοποιηθούν:
  • «Τυχερό» Εργαστήρι: Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί χειροποίητα και πρωτότυπα γούρια για το 2014!
  • Μουσική Σκηνή: Ελάτε να διασκεδάσουμε με το εναλλακτικό, διαφορετικό, ρομαντικό αλλά και ξέφρενο Mpc set του Moody Sanchez και του μουσικού σχήματος «The Rebel Funk Orchestra. Ο ήχος τους ανατρεπτικός γεμάτος από upbeats κομμάτια, σε ταξιδεύει σε experimental hip-hop, funk και blues διαδρομές.
  • Κοινωνικό Παντοπωλείο & Κοινωνικό Φαρμακείο - ΣτηρίΖω: Ελάτε να συλλέξουμε τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα, στηρίζοντας έτσι συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.
  • Ανταλλακτικό παζάρι Τράπεζας Χρόνου - ΣτηρίΖω: Ανταλλάσουμε τις ιδέες, τις σκέψεις και τα αντικείμενά μας. Αν δεν χρειάζεστε κάτι μην το πετάτε, ανταλλάξτε το στο Χριστουγεννιάτικο bazaar!
  • Πληροφόρηση – Ενημέρωση: Σας ενημερώνουμε για όλες τις δράσεις του Στηρίζω και εγγράφουμε νέους εθελοντές στο Κοινωνικό Δίκτυο.
  • Συμμετοχικός μπουφές: Σας προσκαλούμε να φτιάξετε και να φέρετε σπιτικές νοστιμιές στο συμμετοχικό μπουφέ αλλά και να δημιουργήσετε μαζί μας γλυκά και αμυγδαλωτά.
  • Αρχιτεκτονική παρέμβαση: Εγκατάσταση φωτισμού στον κορμό και τη φυλλωσιά του δέντρου.
Σας καλούμε, λοιπόν, να φέρετε ότι αντικείμενα δε χρειάζεστε ώστε κάποια να τα δωρίσετε και άλλα να τα ανταλλάξετε, να προσφέρετε φάρμακα, να ενημερωθείτε και να εγγραφείτε ως εθελοντές, να φέρετε σπιτικές λιχουδιές αλλά και να φτιάξετε μαζί μας γλυκά κι αμυγδαλωτά, να πάρετε ως αναμνηστικό το δικό σας χειροποίητο γούρι και φυσικά να διασκεδάσετε με την εναλλακτική μουσική σκηνή πίνοντας ζεστό κρασί!

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ρήμαζαν αποθήκες και εργοτάξια

Η λεία τους περιλάμβανε κυρίως εργαλεία, μηχανήματα, ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, είδη οδικής σήμανσης, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 109.000 ευρώ
Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, κλοπές σε τρεις  αποθήκες και ένα εργοτάξιο του Νομού Καβάλας, που είχαν διαπραχθεί την τελευταία τριετία.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψαν τα στοιχεία δύο (2) υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 35 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε οι δύο αλλοδαποί, μαζί με άλλους δύο αγνώστους μέχρι στιγμής δράστες, την τελευταία τριετία, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε εργοτάξια και αποθήκες του Νομού Καβάλας.
Καβάλα: Ρήμαζαν αποθήκες και εργοτάξια
Συγκεκριμένα, οι δράστες όλο το χρονικό διάστημα της παράνομης δράσης τους, αφαίρεσαν από τρεις (3) αποθήκες και ένα εργοτάξιο, πλήθος εργαλείων, μηχανημάτων, ηλεκτρικών συσκευών, επίπλων, ειδών οδικής σήμανσης, καθώς και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνάει το χρηματικό ποσό των 109.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψε επίσης ότι μέρος από τα κλοπιμαία τα διέθεσαν σε έναν 44χρονο ομοεθνή τους, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε αποθήκες και σπίτια των τριών δραστών, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
25 ηλεκτρικά εργαλεία
7 ηλεκτρικές συσκευές
2 γεννήτριες
Πλήθος ειδών οδικής σήμανσης
Ποσότητα καλωδίων
Πλήθος επίπλων
Διάφορα αντικείμενα σιδήρου
Πλήθος εργαλείων
Μεγάλο μέρος των παραπάνω κατασχεθέντων αντικειμένων είναι προϊόντα των κλοπών που διέπραξαν οι δράστες και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές, για την ταυτοποίηση των συνεργών και τυχόν εμπλοκή των δραστών σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/384463/kavala-rimazan-apothikes-kai-ergotaxia#ixzz2o5KYXSsK

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Διεθνής διάκριση για δύο σχολεία στην Καβάλα

Πήραν τη δεύτερη θέση στον 16ο Διεθνή Διαγωνισμό Σχολικών ΜΜΕ

Δύο σχολεία της Καβάλας, το 1ο Γυμνάσιο και το 6ο Γενικό Λύκειο, διακρίθηκαν στον 16ο Διεθνή Διαγωνισμό Σχολικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που διοργάνωσε το Κολέγιο Τύπου και Τηλεόρασης της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, το 1ο Γυμνάσιο Καβάλας κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Καλύτερη έντυπη εφημερίδα». Την ίδια (δεύτερη) θέση κατέκτησε το 6ο Γενικό Λύκειο στην κατηγορία «Καλύτερου Διαδικτυακού Τόπου» (6lyk-kaval.kav.sch.gr).

«Τα παιδιά και οι καθηγητές τους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αφιερώνοντας πολλές ώρες μετά τα μαθήματά τους. Ωστόσο, το βραβείο δεν ήταν αυτοσκοπός. Στόχος ήταν η δημιουργική δουλειά» σημείωσε ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ηλίας Ξυλούδης.

Η εφημερίδα που εκδίδουν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου, η «Μαθητική Πνοή», είναι τριμηνιαία, ασχολείται με θέματα επικαιρότητας και σχολικής ζωής, χωρίς να ξεφεύγει από τον αρχικό περιβαλλοντικό προσανατολισμό, για τον οποίο συστάθηκε, όπως εξηγεί ο κ. Ξυλούδης.

Στο 6ο Λύκειο Καβάλας, η δεύτερη θέση στο διεθνή διαγωνισμό των σχολικών ΜΜΕ ήρθε να προστεθεί στις πολλές και σημαντικές διακρίσεις που έχει λάβει το σχολείο τα τελευταία χρόνια σε διάφορους τομείς.

Ψυχή της ιστοσελίδας, που λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια είναι ο καθηγητής πληροφορικής Βασίλης Κουκούδης, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του σχολείου Δανιήλ Εμμανουηλίδης.

«Κύριος στόχος είναι να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να εκφράζονται μέσα από αυτήν και φυσικά να πληροφορούνται. Παράλληλα, είναι και ένα άνοιγμα στην τοπική κοινωνία για το τι γίνεται στο 6ο Λύκειο Καβάλας. Στο site, οι εκπαιδευτικοί αναρτούν βοηθητικό υλικό για την εκπαιδευτική διαδικασία ενώ στον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας συμβάλλουν, όχι μόνο ο αρμόδιος καθηγητής πληροφορικής, αλλά και οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί απ' όλες τις ειδικότητες» εξηγεί ο κ. Εμμανουηλίδης.

«Το σχολείο μας θέλει να προσφέρει τη χαρά της δημιουργικότητας στους μαθητές ώστε να αναδείξουν τα ταλέντα τους. Ένας άλλος δρόμος, πέρα από την ιστοσελίδα, είναι τα θεατρικά έργα, τα μουσικά σύνολα, τα οποία κι αυτά έχουν πάρει μέρος σε διαγωνιστικές διαδικασίες αλλά και οι ταινίες μικρού μήκους που δημιουργούν οι μαθητές και οι οποίες έχουν βραβευθεί» προσθέτει.

Αύριο το βράδυ, ο Δήμος Καβάλας διοργανώνει ειδική εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» προκειμένου να βραβεύσει τα παιδιά και τους καθηγητές που διακρίθηκαν.

Οι αλλαγές για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2014 Πηγή: ΔΕΙΤΕ: Οι αλλαγές για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2014

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Σύσταση για τον περιορισμό της χρήσης τζακιών μέχρι το πρωί της Δευτέρας

Σύσταση προς τους πολίτες για τον περιορισμό της άσκοπης χρήσης τζακιών, από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και την Δευτέρα το πρωί, απευθύνουν μέσω κοινής τους ανακοίνωσης, το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σύσταση για τον περιορισμό της χρήσης τζακιών μέχρι το πρωί της Δευτέρας
«Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και την Δευτέρα το πρωί ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Συνιστάται στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατό την άσκοπη χρήση τζακιών. Με τον τρόπο αυτό συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων» αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση.

Αμετανόητη ανήλικη διέρρηξε τρία σπίτια στην Καβάλα

Στα 14 της χρόνια έχει καταφέρει να μπαινοβγαίνει πολύ συχνά στο γραφείο του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, μια ανήλικη με πλούσιο παρελθόν στις διαρρήξεις σπιτιών. Ακόμη και ο δικαστικός σήκωσε τα χέρια ψηλά όταν την είδε να προσάγεται για μια ακόμη φορά.
Η 14 χρονη Ελληνίδα ταυτοποιήθηκε από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας ως η δράστιδα τριών διαρρήξεων που είχαν γίνει την τελευταία εβδομάδα στην πόλη της Καβάλας. Συγκεκριμένα, η πιτσιρίκα είχε αρπάξει 430 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα συνολικής αξίας 500 ευρώ από τρία σπίτια τα οποία «χτύπησε» την Τετάρτη, την Τρίτη και την προηγούμενη Παρασκευή.
Τουλάχιστον σε μία από τις διαρρήξεις συμμετείχε και μία ακόμη άγνωστη μέχρι στιγμής κοπέλα που αναζητείται από τους αστυνομικούς οι οποίοι ερευνούν αν οι δυο τους έχουν κάνει και άλλες «δουλειές», ενώ η ανήλικη «ποντικίνα» παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της για διακεκριμένες κλοπές.

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...