Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Η Ryanair στην Καβάλα?

ryanairjet
Δύο νέες βάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και επέκταση της συνεργασίας με τα αεροδρόμια της Μυτιλήνης, της Καβάλας και των Ιωαννίνων περιλαμβάνει η πρόταση της low cost αεροπορικής εταιρείας Ryanair και αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα από τον προσεχή Οκτώβριο.
Η εταιρεία δεσμεύεται μεν για αύξηση 40% στη διακίνηση επιβατών και διπλασιασμό των δρομολογίων της σε ορίζοντα πενταετίας, με τον όρο ωστόσο ο φόρος ανά επιβάτη να παραμείνει στα 12 ευρώ για την υφιστάμενη κίνηση και να είναι μηδενικός για την επιπλέον κίνηση που θα δημιουργήσει το πλάνο της αεροπορικής.
Η πρόταση αυτή όμως δεν έχει γίνει αποδεκτή από το διεθνή αερολιμένα Αθηνών, ενώ σύμφωνα με τη Ryanair συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τα παραπάνω τρία περιφερειακά αεροδρόμια.
Η εταιρεία υποστηρίζει πως με το αναπτυξιακό της πλάνο μπορεί να προσφέρει έως και 4 εκατ. επιβάτες ετησίως στο Ελ. Βενιζέλος, 2 εκατ. επιπλέον στη Θεσσαλονίκη και 4 εκατ. επιβάτες στα υπόλοιπα 9 αεροδρόμια όπου ήδη εκτελεί πτήσεις.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η εκπρόσωπος της εταιρείας Kate Sherry ανέφερε πως η πρόταση για ανάπτυξη στην Αθήνα μπορεί να φέρει νέους επιβάτες, ανταγωνιστικές τιμές ναύλων στα εσωτερικά δρομολόγια και 10.000 νέες θέσεις εργασίας. «Εντούτοις οι φορείς του αερολιμένα Αθηνών δεν δείχνουν διατεθειμένοι να κατανοήσουν τη σημασία αυτού του πλάνου παρά τη μείωση της επιβατικής κίνησης», τόνισε η εκπρόσωπος.
Υποστήριξε, τέλος, πως η υψηλές τιμές στο Ελ. Βενιζέλος κρατούν σε χαμηλό επίπεδο τη ζήτηση ενώ έχουν σαν αποτέλεσμα το μειωμένο ανταγωνισμό ανάμεσα στις αεροπορικές εταιρείες, τις «φτωχές» διασυνδέσεις με άλλους προορισμούς και την έντονη εποχικότητα.
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...