Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

<ΘΑ ΧΩΡΙΣΩ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ>

Ρεπορτάζ της «Καθημερινής»

Η Σοφία ξεκίνησε να εργάζεται στο Δημόσιο με σύμβαση ορισμένου χρόνου το 1998. Το 2000 με νόμο, που αναγνώριζε ότι η κατηγορία των συμβασιούχων στην οποία ανήκε κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, μετατράπηκε σε υπάλληλους με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, έχοντας υποστεί φυσικά τις προβλεπόμενες περικοπές σε επιδόματα και μισθό. Καθώς βρέθηκε όμως στο Δημόσιο χωρίς ΑΣΕΠ, αποτελεί με το νέο νόμο υποψήφια για υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας.


Και με ένα γιο 5 ετών και τον άντρα της με επίσης πετσοκομμένο μισθό (είναι καθηγητής) το πλήγμα θα είναι μεγάλο. Όπως λέει, πολλοί συνάδελφοί της έχουν αναλογιστεί τη «λύση» του διαζυγίου, θεωρώντας ότι οι μονογονεϊκές οικογένειες θα εξαιρούνταν από τη διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, η Σοφία με τον Χρήστο είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες έκδοσης εικονικού διαζυγίου, όταν ενημερώθηκαν μετά τις σχετικές ρυθμίσεις που εισήγαγε το πολυνομοσχέδιο, οι μονογονεϊκές οικογένειες στην ουσία δεν εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα. 

Παντως, στο αρμόδιο τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με το δημοσίευμα,οι υπάλληλοί γράφουν υπερωρίες. «Γίνεται χαμός με τα συναινετικά διαζύγια» λένε στην «Καθημερινή». «Δεν προλαβαίνουμε να διεκπεραιώνουμε υποθέσεις». Το 2011, τα συναινετικά διαζύγια δεν ξεπερνούσαν τα 4.000, πέρυσι έφτασαν τα 4.600, ενώ φέτος, έχουν ήδη φτάσει τα 4.500.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...