Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Πώς θα απαλλαγούμε από το χαράτσι της ΔΕΗ

H τελευταία ευκαιρία για να γλιτώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ
Ένας τρόπος υπάρχει για να μην πληρώσουμε και το 2013, το χαράτσι της ΔΕΗ. Να κόψουμε εγκαίρως το ρεύμα. Εγκαίρως, σημαίνει ότι η διακοπή θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι…


την ημέρα βεβαίωσης του φόρου όπως αυτή θα αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες η ημέρα αυτή θα είναι η 1ηΜαίου. Έτσι, όσοι έχουν κάποιο «κλειστό» ακίνητο για το οποίο δεν θέλουν να επιβαρυνθούν με φόρο, θα πρέπει να σπεύσουν άμεσα στη ΔΕΗ και να ζητήσουν τη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά και είναι αμφίβολο αν η προσπάθεια θα έχει αποτέλεσμα. Όμως, άλλος τρόπος δεν υπάρχει.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, η οριστική διακοπή της ηλεκτροδότησης, απαιτεί την ακόλουθη διαδικασία:
«Πρέπει να καταθέσετε αίτηση διακοπής του συμβολαίου Προμήθειας Ρεύματος, σε οποιοδήποτε Κατάστημά μας , ούτως ώστε να σταματήσει η έκδοση λογαριασμών στο όνομά σας διαφορετικά, θα συνεχιστεί η έκδοση λογαριασμών και θα έχετε την ευθύνη εξόφλησης τους, σύμφωνα με σχετικό όρο του συμβολαίου.
Απαραίτητες προϋποθέσεις:
  • λογαριασμός ρεύματος να εκδίδεται στο όνομά σας
  • να γνωρίζετε τον αριθμό παροχής του ακινήτου ή να έχετε ένα λογαριασμό      ρεύματοτος
  • να έχετε την ταυτότητά σας (ή άλλο επίσημο σχετικό έγγραφο)
  • να είναι εξοφλημένες όλες οι τρέχουσες οφειλές
Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να γίνει και από εξουσιοδοτημένο από εσάς άτομο έχοντας μαζί του επιπλέον:
  • επικυρωμένη εξουσιοδότηση
  • αστυνομική ταυτότητα
Με βάση την τελευταία ένδειξη του μετρητή, θα εκδοθεί ΤΕΛΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ, ο οποίος θα περιλαμβάνει την κατανάλωση μεταξύ της ένδειξης του τελευταίου Εκκαθαριστικού λογαριασμού που έχει ήδη εκδοθεί και της τελικής ένδειξης την ημέρας της διακοπής. Κατά τον υπολογισμό του ΤΕΛΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ θα συμψηφισθεί και η προκαταβολή έναντι κατανάλωσης ρεύματος που είχε αρχικά καταβληθεί κατά την υπογραφή του συμβολαίου. Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ μπορεί να σας αποσταλεί στη διεύθυνση που επιθυμείτε, αρκεί να τη δηλώσετε κατά την παραπάνω διαδικασία».
Υπάρχει και διαδικασία προσωρινής διακοπής της ηλεκτροδότησης η οποία όμως δεν σας απαλλάσσει από την υποχρέωση πληρωμής του χαρατσιού.
Δυστυχώς, το χαράτσι του 2013 θα αρχίσουμε να το πληρώνουμε με το που θα λήξει το χαράτσι του 2012 δηλαδή από τον Ιούνιο. Θα το καταβάλλουμε και πάλι σε πέντε διμηνιαίες δόσεις άρα θα φτάσουμε να πληρώνουμε μέχρι και τα μέσα του 2014. Το ποσό θα είναι μειωμένο κατά 15% σε σχέση με πέρυσι πράγμα που σημαίνει ότι θα επιβαρυνθείτε με τα ποσά που έχει υπολογίσει το fpress.gr στους σχετικούς πίνακες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...