Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Αλλάζουν όλα με τα διπλώματα οδήγησης το 2013!


Τα πάνω κάτω στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης έρχονται με το προεδρικό διάταγμα 51/2013, με τη ελληνική νομοθεσία εναρμονίζεται με την...
ευρωπαϊκή.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για την απόκτηση της άδειας οδήγησης, και το κόστος θα αυξηθεί.
Μία από τις αλλαγές που επέρχονται αφορά στην αύξηση των υποχρεωτικών μαθημάτων που από 20 γίνονται 25, όπως επίσης και τα μαθήματα της θεωρίας.
Παράλληλα δημιουργούνται νέες κατηγορίες οι οποίες δεν υπήρχαν έως τώρα. ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ 
Αλλαγές όμως υπάρχουν και στο κόστος έκδοσης των διπλωμάτων. Θα ακριβύνουν τα παράβολα που θα πρέπει να υποβάλλονται με τον φάκελο του κάθε υποψηφίου. Επιπλέον αλλάζει και ο τρόπος εξέτασης των υποψήφιων οδηγών από τους γιατρούς.
Σε αυτή την υπόθεση δεν εμπλέκεται πλέον η υπηρεσία Μεταφορών. ΑΝΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ
Τα ερασιτεχνικά διπλώματα θα ανανεώνονται ανά 15ετία και όχι στα 65 χρόνια όπως ισχύει τώρα.
Όσον αφορά στους επαγγελματίες, υποκατηγορίες δημιουργούνται και σε ό,τι αφορά στα φορτηγά και τα λεωφορεία, με τη θεσμοθέτηση υποκατηγοριών Γ1 φορτηγό έως 7,5 τόνων και λεωφορείων.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Χαράτσι έως και 180% στα ελληνικά προϊόντα από τους Τούρκους

Υψηλοί μέχρι και απαγορευτικοί δασμοί ισχύουν στην Τουρκία σε πολλές κατηγορίες τροφίμων ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως η φέτα (δασμός 180%), το κεφαλοτύρι και η κεφαλογραβιέρα (138%), τα κρασιά (50%) και το ελαιόλαδο (31,2%), γεγονός που καθιστά την αγορά της γείτονος δύσκολο στόχο για πολλές ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου (σ.σ. μετά την συμφωνία τελωνειακής ένωσης Τουρκίας-ΕΕ, δασμολογικές επιβαρύνσεις ισχύουν μόνο στα τρόφιμα).Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες, η τουρκική αγορά παρουσιάζει και πολλές ευκαιρίες, ενώ η -κοντινή στην ελληνική- νοοτροπία των Τούρκων επιχειρηματιών διαμορφώνει ευοίωνες προοπτικές συνεργασίας. Τα παραπάνω επισήμανε, μεταξύ άλλων, η Ελληνίδα διπλωμάτης, Ευγενία Κέππα, που πρόσφατα επέστρεψε από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής πρεσβείας στην 'Αγκυρα.
Τρόφιμα με θετικές προοπτικές εξαγωγής στην τουρκική αγορά είναι, όπως είπε, τα εξής: κακάο, σοκολατοειδή, καφές, κρασί, κατεψυγμένα, βιολογικά, έτοιμα για μαγείρεμα ή για κατανάλωση τρόφιμα, γκουρμέ, εθνικά προϊόντα και είδη υγιεινής διατροφής. Βέβαια, όπως προειδοποίησε, οι Ελληνες επιχειρηματίες δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν την Τουρκία ως μία ενιαία αγορά, καθώς από περιοχή σε περιοχή (πχ, μεταξύ Ανατολής-Δύσης, παράλιων-ηπειρωτικής χώρας, τουριστικών-μη τουριστικών περιοχών), υπάρχουν πολύ σημαντικές διαφορές στο εισόδημα και τις καταναλωτικές συνήθειες.

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΠΗΓΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΣΤΗ ΚΑΒΑΛΑ. ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΙ ΦΥΓΑΔΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΔΩΜΑΤΙΟ


kabala-voridis
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Καβάλα σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βορίδη, όταν εργαζόμενοι της εταιρείας Kavala Oil μπήκαν στην αίθουσα και τα «έσπασαν» στην κυριολεξία.
Από νωρίς το κλίμα ήταν τεταμένο στην περιοχή με τους εργαζόμενους της εταιρείας να είναι συγκεντρωμένο έξω από το ξενοδοχείο.
Μια ομάδα εκατό ατόμων ξέφυγε από τον αστυνομικό κλοιό, έσπασε τη τζαμαρία, του ξενοδοχείου και εισβάλλοντας στο χώρο προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές.
Στην αίθουσα επικράτησε κυριολεκτικά χαμός με τους εργαζόμενους να αναποδογυρίζουν τραπέζια και καρέκλες και να σπάνε πιάτα και ποτήρια.
Εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης, ο Μάκης Βορίδης παρέμεινε αποκλεισμένος σε δωμάτιο του ξενοδοχείου, ενώ οι διοργανωτές να ακυρώσουν τόσο την συνέντευξη όσο και την προγραμματισμένη εκδήλωση φίλων και στελεχών του κόμματος στην οποία θα μιλούσε ο πρώην υπουργός.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ψήφιση από την Βουλή, την επόμενη Τετάρτη, νέας σύμβασης για την επέκταση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου στον Πρίνο για ακόμη 25 χρόνια.
Οι εργαζόμενοι της KABALA OIL αντιδρούν στην πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης να γίνει και η μητρική εταιρεία Energean Oil & Gas συνδικαιούχος των κοιτασμάτων πετρελαίου. Πάντως θα πρέπει να τονιστεί ότι η πρόταση του υπουργείου βασίστηκε στη μεταξύ συμφωνία μητρικής και θυγατρικής εταιρείας που προβλέπει ότι και οι δυο θα είναι συνδικαιούχοι των κοιτασμάτων πετρελαίου.
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Ευθυμιάδης, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ τόνισε «οι εργαζόμενοι ήρθαν αποφασισμένοι στο ξενοδοχείο για να προκαλέσουν επεισόδια. Εμείς είχαμε την επιθυμία να κάνουμε διάλογο μαζί τους αλλά δυστυχώς δεν μας έδωσαν κανένα περιθώριο. Εκφράζω την λύπη μου γι' αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα».
http://www.makeleio.gr

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...