Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Πύλη εισόδου της Ευρώπης η Ελλάδα: «Δώρο» ο ΦΠΑ σε επιχειρήσεις που επιλέγουν ελληνικά λιμάνια

280213143314 4672
Στα χνάρια της Ολλανδίας θέλει να βαδίσει η κυβέρνηση, επιδιώκοντας να μετατρέψει την Ελλάδα σε πύλη εισόδου της Ευρώπη για εισαγόμενα προϊόντα απ’ όλο τον κόσμο.
Με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας στη Βουλή, η κυβέρνηση εξομοιώνει το σύστημα καταβολής ΦΠΑ -για προϊόντα που περνάνε από τα ελληνικά τελωνεία με τελικό προορισμό την υπόλοιπη Ευρώπη- με εκείνο χωρών όπως η Ολλανδία.
Με οδηγό τη συμφωνία συνεργασίας Cosco-Hewlett Packard-ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η κυβέρνηση ουσιαστικά θεσπίζει ένα ευνοϊκό σύστημα καταβολής ΦΠΑ για τις ξένες επιχειρήσεις εκτός Ευρώπης εφόσον επιλέξουν να εισάγουν και προωθήσουν τα προϊόντα τους στην Ευρώπη μέσω της χώρας μας.
star.gr

Εντοπίστηκαν και άλλα προϊόντα με κρέας αλόγου στην Καβάλα..

Κρέας αλόγου ανίχνευσε ο ΕΦΕΤ σε ακόμα δύο προϊόντα κρέατος, αυτή τη φορά στην περιοχή της Βορείου Ελλάδας.

Πρόκειται για κατεψυγμένο «κεμπάπ τύπου Αρμένικο» με την εμπορική ονομασία «ΑΡ-ΚΑΣ», που παρασκευάζει και συσκευάζει η «Αφοί Μπατανιάν, ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου» και το οποίο πωλούνταν στο σουπερμάρκετ ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ, στο υποκατάστημα της Καβάλας.

Ακόμα, σαλάμι βοδινό με εμπορική ονομασία «Destan», που παρασκευάσθηκε από την ολλανδική εταιρεία DEMKA GmbH και πωλούνταν στο παντοπωλείο «Γιακούπ Γιακούπ, Φιλύρα Σαπών, Ροδόπης». 

Και τα δύο προϊόντα ανακλήθηκαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί 84 δείγματα από διάφορες κατηγορίες προϊόντων, από τα οποία έχουν αναλυθεί τα 33 και 4 έχουν βρεθεί θετικά.

Χθες, Τετάρτη, από τον ΕΦΕΤ είχε ανακοινωθεί ότι θετικές σε DNA αλόγου βρέθηκαν δύο παρτίδες βοδινού κατεψυγμένου κρέατος προέλευσης Ρουμανίας, συνολικής ποσότητας 1.064 κιλών.
http://news.in.gr

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ληστεία σε σούπερ μάρκετ στον Αμυγδαλεώνα!

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει πλέον η εγκληματικότητα στην περιοχή του πρώην Δήμου Φιλίππων αφού τα φαινόμενα παραβατικότητας τις τελευταίες κυρίως εβδομάδες είναι καθημερινά. Στα δεκάδες περιστατικά που εξετάζει η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας έχει προστεθεί και η διάρρηξη και ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη άγνωστος δράστης χρησιμοποιώντας διαρρηκτικό εργαλείο έσπασε σε αρκετά σημεία την γυάλινη κεντρική θύρα του σούπερ μάρκετ και χωρίς να γίνει αντιληπτός εισήλθε ανενόχλητος στο κατάστημα.
Εκεί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δράστης αρχικά κινήθηκε προς τα ταμεία του καταστήματος όπου κατάφερε να αποσπάσει αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό χωρίς να διευκρινίζεται πόσα. Ο δράστης ωστόσο έδειξε θράσος αλλά και άγνοια κινδύνου καθώς στη συνέχεια κινήθηκε προς τα ράφια του σούπερ μάρκετ όπου και αφαίρεσε και αρκετά προϊόντα  Ο συναγερμός που χτύπησε κινητοποίησε άμεσα τους υπεύθυνους της αλυσίδας οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο χωρίς να καταφέρουν πάντως να προλάβουν τον δράστη. Ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές που έφτασαν επίσης γρήγορα στο κατάστημα συνεπικουρούμενοι από άνδρες της ασφάλειας Καβάλας αλλά και την σήμανσης που κατάφεραν να συλλέξουν δακτυλικά αποτυπώματα του διαρρήκτη ώστε να φτάσουν ταχύτερα στην διαλεύκανση της υπόθεσης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι κινήσεις του δράστη έχουν καταγραφεί αναλυτικά από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής που διέθετε το κατάστημα. Μάλιστα οι αρχές ήδη είδαν το βίντεο με την διάρρηξη και ζήτησαν όλο το οπτικοακουστικό υλικό για ενδελεχή εξέταση ώστε να ταυτοποιηθούν σε συνδυασμό με τα αποτυπώματα τα στοιχεία του δράστη. Τέλος νωρίς το μεσημέρι η υπεύθυνη του καταστήματος μετέβη στην αστυνομική διεύθυνση καβάλας καθώς κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση. Ο δράστης ωστόσο παραμένει ασύλληπτος και αναζητείται.
http://videotex.gr

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Διάθεση προϊόντων «χωρίς μεσάζοντες» στην Καβάλα στις 02/03/2013

Διάθεση προϊόντων «χωρίς μεσάζοντες» στην Καβάλα στις 02/03/2013
Ο Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων και το Ενωτικό Λαϊκό Μέτωπο Καβάλας στα πλαίσια του πανελλαδικού δικτύου «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» σας ενημερώνει ότι θα διαθέσει στις 02/03/2013 στο χώρο του τελωνείου Καβάλας τα παρακάτω προϊόντα.
1.Φακές Φαρσάλων μέτριες 2kg/3ευρώ.
2. Ρύζι Σερρών Καρολίνα,Ρύζι Κίτρινο σε συσκευασίες
3kg/3 ευρώ, και Ρύζι Καστανό 2kg/ 2ευρώ.
3.Αλεύρι Δοξάτου 5kg /3 ευρώ .
4.Τσίπουρο Ελαιοχωρίου με γλυκάνισο και χωρίς γλυκάνισο 1L/5 ευρώ.
5.Φασόλια Χρυσοχωρίου 2kg/4 ευρώ.
Τα προϊόντα είναι ελληνικής γης και πιστοποιημένα από τους παραγωγούς για την ποιότητα και την ποσότητα τους.
Οι παραγγελίες γίνονται μέσω εγγραφών στο καφέ «ΠΑΛΛΑΔΙΟ»από 18/02/2013 εώς 27/02/2013 κάθε μέρα εκτός Σαββατοκύριακο,το πρωί από τις10.00 -12.00 π.μ καθώς και στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6986320500 και στα e-mail:
anergoi.kavalas@gmail.com
 αφισα_2_3

http://videotex.gr

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Αναβολή του πανκαβαλιώτικου συλλαλητηρίου

Η αναβολή του πανκαβαλιώτικου συλλαλητηρίου για μετά τις 20 Φεβρουαρίου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα καλύτερης προετοιμασίας και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας, αποφασίστηκε στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε εκ νέου, σήμερα το απόγευμα, ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής.

Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε από το σύνολο των παριστάμενων ότι, για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και η φωνή διαμαρτυρίας της τοπικής κοινωνίας να είναι δυνατή ώστε να φτάσει στα κέντρα λήψης αποφάσεων σχετικά με την υποβάθμιση της περιοχής, απαιτείται καλύτερος συντονισμός. 

Επίσης, υπογραμμίστηκε η ανάγκη να αναληφθούν δράσεις από κοινού με τον Δήμο Δράμας, αλλά και το σύνολο των τοπικών φορέων του γειτονικού νομού, αφού υπάρχουν κοινές επιδιώξεις και στόχοι.
www.zougla.g

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Πωλείται ο ΑΟΚ......

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ο ΑΟΚ
Σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του ΑΟΚ Γιώργος Τσοκτουρίδης φέρεται να έχει ραντεβού για να πουλήσει τον ΑΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαιωμένες, οι ενδιαφερόμενοι είναι δύο. Και οι δύο εμφανίζονται επιχειρηματίες από την Αθήνα. Ένας εξ αυτών έρχεται στην Καβάλα για να πάρει την ομάδα. Ένας άλλος άρχισε ήδη τις διαπραγματεύσεις, μέσω δικηγόρου του. Στοιχεία για τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες δεν υπάρχουν, μόνο ότι προέρχονται από την Αθήνα. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο Γιώργος Τσοκτουρίδης ενημέρωσε ήδη τον ερασιτέχνη ΑΟΚ για την πρόθεση του σήμερα το βράδυ να πουλήσει την ομάδα.
http://www.proininews.gr


Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Οι τροφές της μακροζωίας

Ποιες τροφές μας βοηθάνε στο να διατηρήσουμε το δέρμα και το σώμα μας λαμπερό και νεανικό για περισσότερα χρόνια; Υπάρχουν μυστικά στην διατροφή των κατοίκων της Ικαρίας που καταφέρουν με ευκολία και πλησιάζουν τα 90 έτη;
Για κοιτάξτε την παρακάτω λίστα και σιγουρευτείτε ότι δεν ξεχνάτε να συμπεριλαμβάνετε τα παρακάτω «ελιξίρια» στην διατροφή σας!
1. Το ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο είναι η πιο αντιπροσωπευτική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Είναι καρδιοπροστατευτικό και έχει πλέον αποδειχθεί ότι η συνεισφορά του στην αύξηση της HDL χοληστερόλης («καλής») είναι μεγαλύτερη από εκείνη που επιτυγχάνεται αντίστοιχα με την κατανάλωση πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Επιπλέον το ελαιόλαδο όπως και οι ελιές, εμφανίζουν προστατευτική δράση ενάντια στο καρκίνο του μαστού. Εμφανίζει τη μεγαλύτερη θερμική αντοχή κατά το μαγείρεμα, με αποτέλεσμα η χρήση του να συνίσταται ως η βασική πηγή λίπους στην μεσογειακή διατροφή.
2. Αντιοξειδωτικά: Όσες τροφές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, βοηθούν στην μακροζωία, διότι δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες που παράγει το σώμα και ευθύνονται για την γήρανση. Τα αντιοξειδωτικά που λαμβάνουμε από την διατροφή είναι διάφορες βιταμίνες όπως οι C, E, Q10, το B-καροτένιο, το λυκοπένιο, το σελήνιο και βρίσκονται σε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά με έντονα χρώματα, όπως είναι τα εσπεριδοειδή, η ντομάτα, το ακτινίδιο, το ρόδι, το καρπούζι, τα μούρα κα. Επαρκείς ποσότητες φρούτων και λαχανικών μέσα στην ημέρα θεωρούνται τουλάχιστον 3-4 μερίδες από την κάθε ομάδα αντίστοιχα. Επιπλέον αντιοξειδωτικά περιέχονται στο κόκκινο κρασί και στο πράσινο τσάι, τα φλαβονοειδή και οι πολυφαινόλες, και για το λόγο αυτό συνίσταται η κατανάλωση ενός ποτηριού μαζί με το γεύμα.
Οι τροφές της μακροζωίας
3. Λαχανικά: Τα λαχανικά τροφοδοτούν τον οργανισμό με φυτικές ίνες για την ομαλή λειτουργία του εντέρου. Είναι πλούσια σε νερό για την ενυδάτωση του σώματος και αποτελούν πηγή βιταμινών και ιχνοστοιχείων που είναι απαραίτητα στον οργανισμό για την προστασία του από την εμφάνιση προβλημάτων υγείας. Για παράδειγμα, τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α για την προστασία των ματιών και του δέρματος, η ντομάτα είναι πλούσια σε λυκοπένιο το οποίο μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου και χρόνιων παθήσεων, η πατάτα είναι πηγή καλίου για την ρύθμιση της πίεσης και το μπρόκολο πηγή ασβεστίου για γερά οστά. Επίσης τα λαχανικά που είναι πλούσιες πηγές φιλικού οξέως (σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά) έχει βρεθεί ότι ασκούν προστατευτική δράση στην εμφάνιση καρδιαγγειακών προβλημάτων, μέσω ενός μηχανισμού μείωσης της ομοκυστεϊνης στο αίμα.
4. Άγρια φυλλώδη λαχανικά: Η ελληνική διατροφή είναι πλούσια και σε αρκετά άγρια λαχανικά και άγρια χόρτα (πχ γλιστρίδα), που ευδοκιμούν σε διάφορες περιοχές, και αποτελούν εξαιρετική πηγή φλαβονοειδών, μια από τις σπουδαιότερες κατηγορίες αντιοξειδωτικών. Τα άγρια αυτά χόρτα, περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες φλαβονοειδών από την αντίστοιχη ποσότητα που περιέχεται στο κόκκινο κρασί και στο πράσινο τσάι που συνήθως προτιμώνται στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες.
Οι τροφές της μακροζωίας
5. Το σκόρδο: Έχει βρεθεί ότι έχει προστατευτική δράση στην καρδιά, αλλά και στα κύτταρα του εγκεφάλου. Για το λόγο αυτό πιστεύεται ότι συμβάλει στη μακροζωία. Είναι αποτοξινωτικό και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Έπειτα από συστηματική χρήση, έχει την ιδιότητα να μειώνει τη χοληστερόλη, την αρτηριακή πίεση, καθώς και να βοηθά στην πηκτικότητα του αίματος. Μια άλλη ιδιότητα του σκόρδου είναι ότι καταπολεμά τα βακτηρίδια και τους μύκητες, και κατά συνέπεια μειώνει τον κίνδυνο μολύνσεων και τροφικών δηλητηριάσεων. Η ποσότητα σκόρδου που φαίνεται να είναι αποτελεσματική είναι το ισοδύναμο μίας σκελίδας ημερησίως.
6. Φράουλες και μούρα: Και τα δύο φρούτα αποτελούν πολύ καλές πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών, προστατεύοντας από διάφορες εκφυλιστικές νόσους όπως τα καρδιαγγειακά και ο καρκίνος. Καταναλώστε τα όταν είναι η εποχή τους είτε σε φρουτοσαλάτες είτε σε φρέσκους χυμούς.
Οι τροφές της μακροζωίας
7. Ω-3 λιπαρά οξέα και ψάρια: Αρκετά ψάρια (σαρδέλα, σολωμός, ρέγκα, πέστροφα) αποτελούν εξαιρετική πηγή ω-3 λιπαρών οξέων τα οποία είναι καρδιοπροστατευτικά, βοηθούν στην μείωση των επιπέδων τριγλυκεριδίων στο αίμα και αποτελούν πολύ βασικό συστατικό για την λειτουργία και την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος, προλαμβάνοντας την εμφάνιση άνοιας.
8. Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί, όπως τα αμύγδαλα και τα καρύδια, είναι πλούσια σε γ-τοκοφερόλες αλλά και βιταμίνη Ε που βοηθούν στον καλύτερο έλεγχο του λιπιδαιμικού προφίλ, μειώνοντας τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης για να αποφευχθεί η απόφραξη των αρτηριών με σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας.
9. Ολικής άλεσης δημητριακά: Προτιμείστε τα ολικής άλεσης δημητριακά σε σχέση με τα λευκά, διότι έχουν υποστεί λιγότερη επεξεργασία, με αποτέλεσμα να διατηρούν μεγαλύτερη από την διατροφική τους αξία. Το ψωμί ολικής άλεσης, τα μακαρόνια και το ρύζι μπορούν εύκολα να ενταχθούν στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο ασκώντας προστατευτική δράση ενάντια σε διάφορα είδη καρκίνου, στον διαβήτη και στην καρδιαγγειακή νόσο. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό, εμπλουτίζεται το διαιτολόγιο με περισσότερες φυτικές ίνες για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
10. Μεσογειακό μοντέλο διατροφής: Από πολλές έρευνες που έχουν διεξαχθεί, και συχνά μάλιστα στην Ικαρία που παρατηρείται το φαινόμενο της μακροζωίας στην Ελλάδα, έχει βρεθεί ότι συνολικά η γενικότερη υιοθέτηση ενός μεσογειακού μοντέλου διατροφής, έναντι ενός αντίστοιχου δυτικού τύπου, εξασφαλίζει την μακροβιότητα. Στις έρευνες αυτές βρέθηκαν υψηλές τιμές στο σκορ υιοθέτησης της μεσογειακής διατροφής (με λιγότερο κρέας και περισσότερο ψάρι, με άφθονο ελαιόλαδο, με ποικιλία φρούτων και λαχανικών και με διατήρηση ενός υγιούς βάρους) από τους συμμετέχοντες στην μελέτη, οι οποίοι ήταν όλοι ηλικίας μεγαλύτερης από 80 ετών.
Ηλιάνα Ηλιοπούλου, ΜSc
Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος
web site:http://www.diet-and-health.gr
Email: iliana_iliop@hotmail.com

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...