Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Στον εισαγγελέα πρώην νομάρχης και δύο αντινομάρχες για ατασθαλίες

Η ελεγκτής της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ένα ογκώδες πόρισμα 350 σελίδων έστειλε στον εισαγγελέα τον πρώην «γαλάζιο» νομάρχη Καβάλας (1998-2010) Θόδωρο Καλλιοντζή, δύο πρώην αντινομάρχες, έναν ειδικό σύμβουλο του πρώην νομάρχη και δώδεκα υπηρεσιακούς παράγοντες της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας για σοβαρές ευθύνες στη διαχείριση κονδυλίων που προκάλεσαν ζημία στο Δημόσιο ύψους 220.000. 

Η ελεγκτής διαπίστωσε σκόπιμη κατάτμηση πολλών ενιαίων έργων με αναθέσεις μέσω πρόχειρων διαγωνισμών, χωρίς όμως να υλοποιηθούν τα έργα στο σύνολό τους. Ακόμη παρατήρησε πλημμελείς ελέγχους από την πλευρά των υπηρεσιακών παραγόντων, με συνέπεια να παραλαμβάνονται τιμολόγια για συναυλίες που δεν έγιναν, για έντυπο και οπτικοακουστικό διαφημιστικό υλικό που δεν τυπώθηκε, στοιχεία ενημερωτικών ημερίδων που δεν πραγματοποιήθηκαν, χωρίς για όλα αυτά να γίνει και ο απαραίτητος έλεγχος.

Η έρευνα, η οποία ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία του τότε νομαρχιακού συμβούλου Άγγελου Σμυρλόγλου, ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2012. Επίσης από το πόρισμα προκύπτει ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες λάμβαναν οδηγίες τόσο από τον πρώην νομάρχη όσο και από τους συνεργάτες του. Από τις καταθέσεις διαφαίνεται μια προσπάθεια ν' αποποιηθούν τις ευθύνες που τους βαρύνουν και να τις καταλογίσουν σε τρίτα πρόσωπα.

Το πόρισμα κατατέθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας και ήδη έχουν σταλεί οι πρώτες κλητεύσεις προς τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...