Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Τι θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι με τις νέες ρυθμίσεις

Από τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2013 καθιερώνονται δύο διαφορετικές κλίμακες φορολογίας εισοδήματος, μία για μισθωτούς και συνταξιούχους και μία για ελεύθερους επαγγελματίες
Το πρωί της Τετάρτης θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. 

Η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά το άνοιγμα της Βουλής, το 2013, οπότε θα ακολουθήσει και η συζήτησή του στην Ολομέλεια.

Από τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2013 καθιερώνονται δύο διαφορετικές κλίμακες φορολογίας εισοδήματος, μία για μισθωτούς και συνταξιούχους και μία για ελεύθερους επαγγελματίες.

Στο νομοασχέδιο περιλαμβάνονται νέα φορολογική κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους με ανώτερο φορολογικό συντελεστή 42% για εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ και σταθερή έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ για εισοδήματα έως 21.000 ευρώ.

Συντελεστές 26% για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ και 33% για εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ, χωρίς αφορολόγητο όριο, καθιερώνει η κλίμακα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.

Στο 13% θα ανέρχεται από το 2014 ο φόρος για τους αγρότες, από το πρώτο ευρώ «καθαρού εισοδήματος».

Δείτε αναλυτικά τι προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...