Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Βλάβη στη σύνδεση του Internet; Ο πάροχος θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση!

Ομοσπονδιακό δικαστήριο στην πόλη Karlsruhe της Γερμανίας αποφάνθηκε ότι το Internet αποτελεί σήμερα ζωτικής σημασίας μέρος της ζωής μας, γι’αυτό και οι χρήστες θα μπορούν στο εξής να αιτούν αποζημίωση από τους παρόχους για τυχόν βλάβες ή διακοπές στη σύνδεσή τους:
“To Internet παίζει σήμερα πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα των ανθρώπων και επηρεάζει την ιδιωτική τους ζωή με πολλούς και διάφορους τρόπους. Επομένως, η απώλεια του Internet για ένα χρήστη μπορεί να συγκριθεί με την έλλειψη της δυνατότητας χρήσης του αυτοκινήτου του.”
Η απόφαση έρχεται ύστερα από την εκδίκαση της υπόθεσης ενός άντρα ο οποίος ζήτησε αποζημίωση για βλάβη που αντιμετώπισε στη DSL σύνδεσή του (τηλέφωνο, φαξ και Internet) από το Δεκέμβριο του 2008 μέχρι και τον Ιανουάριο του επόμενου έτους. Ο ίδιος είχε λάβει αποζημίωση για τις κλήσεις που αναγκάστηκε να κάνει από το κινητό του τηλέφωνο λόγω της μη ύπαρξης σταθερού, όμως θεώρησε ότι και το Internet ήταν εξίσου σημαντικό.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Είδαν τον χάρο με τα μάτια τους τρεις πεζοί.

Η μαθήτρια από την ΚΑΒΑΛΑ που σάρωσε σε παγκόσμιο διαγωνισμό τραγουδιού -Βίντεο!

H 17χρονη μαθήτρια που βλέπετε, ανέβασε στο ίντερνετ το τραγούδι που θα ακούσετε και… έσπασε τα κοντέρ!
Η 17χρονη Κωνσταντίνα ανέβασε το τραγούδι της «Just Your Touch» στον ιστότοπο «BEAT100 Music Charts» όπως έκαναν χιλιάδες άλλοι ενδιαφερόμενοι από όλο τον κόσμο και κατέκτησε την κορυφή.
Νικητής θα έβγαινε όποιος συγκέντρωνε τις περισσότερες ψήφους καθώς και τα περισσότερα «views». Η μαθήτρια Λυκείου της πόλης, κατάφερε να συγκεντρώσει το υψηλότερο αριθμό ψήφων (συγκεκριμένα 4000) ενώ το τραγούδι της το άκουσαν πάνω από 16.000 άτομα.
Η Κωνσταντίνα αναφερόμενη στην επιτυχία της δήλωσε ότι « θεωρώ ότι το BEAT100 Music Charts, δημιούργησε αυτή τη σελίδα στην οποία ο καθένας μπορεί να προβάλει το ταλέντο του χωρίς να έχει καμία οικονομική επιβάρυνση» και συνέχισε λέγοντας ότι « η μουσική είναι η διέξοδος από την ρουτίνα.

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Στον εισαγγελέα πρώην νομάρχης και δύο αντινομάρχες για ατασθαλίες

Η ελεγκτής της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ένα ογκώδες πόρισμα 350 σελίδων έστειλε στον εισαγγελέα τον πρώην «γαλάζιο» νομάρχη Καβάλας (1998-2010) Θόδωρο Καλλιοντζή, δύο πρώην αντινομάρχες, έναν ειδικό σύμβουλο του πρώην νομάρχη και δώδεκα υπηρεσιακούς παράγοντες της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας για σοβαρές ευθύνες στη διαχείριση κονδυλίων που προκάλεσαν ζημία στο Δημόσιο ύψους 220.000. 

Η ελεγκτής διαπίστωσε σκόπιμη κατάτμηση πολλών ενιαίων έργων με αναθέσεις μέσω πρόχειρων διαγωνισμών, χωρίς όμως να υλοποιηθούν τα έργα στο σύνολό τους. Ακόμη παρατήρησε πλημμελείς ελέγχους από την πλευρά των υπηρεσιακών παραγόντων, με συνέπεια να παραλαμβάνονται τιμολόγια για συναυλίες που δεν έγιναν, για έντυπο και οπτικοακουστικό διαφημιστικό υλικό που δεν τυπώθηκε, στοιχεία ενημερωτικών ημερίδων που δεν πραγματοποιήθηκαν, χωρίς για όλα αυτά να γίνει και ο απαραίτητος έλεγχος.

Η έρευνα, η οποία ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία του τότε νομαρχιακού συμβούλου Άγγελου Σμυρλόγλου, ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2012. Επίσης από το πόρισμα προκύπτει ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες λάμβαναν οδηγίες τόσο από τον πρώην νομάρχη όσο και από τους συνεργάτες του. Από τις καταθέσεις διαφαίνεται μια προσπάθεια ν' αποποιηθούν τις ευθύνες που τους βαρύνουν και να τις καταλογίσουν σε τρίτα πρόσωπα.

Το πόρισμα κατατέθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας και ήδη έχουν σταλεί οι πρώτες κλητεύσεις προς τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης πέντε διαρρήξεις και μία απόπειρα σε καταστήματα και επιχειρήσεις στον Νομό Καβάλας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις αλλοδαποί και συγκεκριμένα τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 30, 31 και 49 ετών, και ένας 26χρονος υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. 

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 28-11-2011 έως 11-12-2011, διέρρηξαν πέντε καταστήματα και επιχειρήσεις σε χωριά της Καβάλας, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλο ένα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Μεταξύ άλλων αφαίρεσαν: 
• δέκα ηλεκτρικά εργαλεία
• πέντε ηλεκτρονικές συσκευές
• τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές
• 120 λίτρα πετρέλαιο
• ένα κινητό τηλέφωνο
• το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ
• πάνω από 15 μέτρα καλώδια
• πληθώρα αξεσουάρ - εξαρτημάτων οχημάτων, εργαλείων και ηλεκτρολογικού υλικού.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος τους θα αποσταλεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης Καβάλας.
http://www.zougla.gr

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Η λίστα – βόμβα με τις χορηγίες ΟΠΑΠ στα ΜΜΕ!

Σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις χορηγίες του ΟΠΑΠ στα ΜΜΕ προχώρησε η Ελευθεροτυπία με την βαριά υπογραφή της Αριστέας Μπουγάτσου, που είναι και σύμβουλος έκδοσης.
Η εφημερίδα παρουσιάζει μια τεράστια λίστα πολλών εκατομμυρίων ευρώ με τις χορηγίες του ΟΠΑΠ σε μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όπως είναι ευνόητο, από το πρωί γίνεται χαμός σε πολλά «μεγάλα» γραφεία με την συγκεκριμένη αποκάλυψη. Και ειδικά όταν σκάει στο συγκεκριμένο τάιμινγκ, αφού βρισκόμαστε στην μέση μιας μεγάλης μάχη για την διεκδίκηση του 33% του οργανισμού από ιδιώτες.
Η Ελευθεροτυπία, λοιπόν, έφερε στο φως, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της, τις χορηγικές συμβάσεις (όχι διαφημίσεις) σε δεκάδες ΜΜΕ για το 2012 και όσες έχουν συμφωνηθεί ως τώρα για το 2013.
Γράφει, μάλιστα, η εφημερίδα για το ποιοι είναι πρωταθλητές των χορηγιών, όπως μπορείτε κι εσείς να δείτε από τον σχετικό πίνακα. Τα ποσά που αναγράφονται, μάλιστα, είναι χωρίς ΦΠΑ. Μπορεί, επίσης, να διακρίνει κανείς ακόμα και χορηγίες από τον ΟΠΑΠ προς κομματικές εφημερίδες ή κανάλια, ειδικά στοιχηματικά έντυπα κλπ.
Αυτό, βέβαια, που γίνεται φανερό από το δημοσίευμα είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια λογική στις όποιες χρηματοδοτήσεις, έτσι ώστε να γίνεται αμέσως αντιληπτό ποια είναι τα κριτήρια για τις χορηγίες.
Για παράδειγμα, κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο Αντένα, το Έθνος, το Πρώτο Θέμα, ο Σκάι, η εφημερίδα Real είναι μέσα ενημέρωσης με μεγάλη απήχηση στο κοινό, όπως φαίνεται από τις κυκλοφορίες ή τις τηλεθεάσεις τους. Πώς γίνεται, λοιπόν, να παίρνει π.χ. 200 και 300.000 ένα τέτοιο μέσο με υψηλή διείσδυση στο κοινό και ταυτόχρονα να πηγαίνουν 100.000 ευρώ στο κανάλι ελάχιστης τηλεθέασης Kontra, που ο ιδιοκτήτης του ο Κουρής χρωστάει λεφτά σε τόσους εργαζόμενους στα μίντια που ελέγχει; Δεν το ξέρει αυτό ο ΟΠΑΠ;
Επίσης, παρατηρούμε π.χ. ότι η εφημερίδα Δημοκρατία λαμβάνει 100.000 ευρώ. Βάσει ποιών κυκλοφοριών, όμως, έκρινε ο ΟΠΑΠ να δώσει αυτή ή την άλλη χορηγία; Αφού στις ημερήσιες κυκλοφορίες δεν συμπεριλαμβάνεται εδώ και μήνες το συγκεκριμένο έντυπο.
Για να μην γίνει καμία παρεξήγηση, σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να στοχοποιούνται Μέσα επειδή έλαβαν μια χορηγία. Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό, όμως, είναι με τι κριτήρια δίνονται από τον ΟΠΑΠ οι χορηγίες; Διότι εφόσον ισχύουν όσα αναφέρει το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, υπάρχουν διάφορα που προκαλούν εντύπωση.
Το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας μπορείτε να το βρείτε αυτούσιο εδώ: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=17/01/2013&id=336499
πηγή gazzetta.gr

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Άνοιξε και πάλι η εφορία Καβάλας

Άνοιξε και πάλι η εφορία Καβάλας
Άνοιξε και πάλι τις πύλες της η εφορία Καβάλας έχοντας πλέον στην δύναμη της όχι μία Δ.Ο.Υ. αλλά δύο καθώς από σήμερα στο ίδιο κτίριο στεγάζεται εκτός από την Δ.Ο.Υ. Χρυσούπολης και η Δ.Ο.Υ. Ελευθερούπολης. Αυτό φυσιολογικά δημιούργησε και τα πρώτα προβλήματα, με εκατοντάδες πολιτών που περιμένανε υπομονετικά στις ουρές για να εξυπηρετηθούν ενώ έχει στηθεί και ειδικό σταντ ενημέρωσης των πολιτών για τις αλλαγές που έχουν γίνει στα γραφεία της νέας εφορίας.

Οι δήμαρχουν διεκδικούν τη χερσαία ζώνη λιμανιών

Την αποφασιστικότητά τους να διεκδικήσουν την παραχώρηση στους δήμους της χερσαίας ζώνης των λιμανιών και του παραλιακού μετώπου κατέστησαν σαφές χθες στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστα Μουσουρούλη, οι δήμαρχοι των παραθαλάσσιων πόλεων, κατά την ειδική συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα. Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο δήμαρχος Καβάλας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωστής Σιμιτσής. Εκεί κλήθηκε ο υπουργός να παρουσιάσει τις θέσεις του υπουργείου αναφορικά με το αίτημα πολλών ΟΤΑ για παραχώρηση τους δήμους της χερσαίας ζώνης των λιμανιών. Οι δήμαρχοι ζήτησαν επιτακτικά από τον υπουργό το θέμα να ξεκαθαρίσει και να έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες αποφάσεις πριν από την κατάθεση στη Βουλή και την ψήφιση του νομοσχεδίου που προβλέπει τη συγχώνευση των λιμανιών.

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Ποιες αποδείξεις «μετράνε» για την Εφορία, οι βασικές αλλαγές του νέου νόμου

Για πρώτη φορά υπολογίζονται οι αποδείξεις από φροντιστήρια
Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να επιβαρυνθούν με την πληρωμή έξτρα φόρου 22% βρίσκονται οι φορολογούμενοι εξαιτίας των αλλαγών που φέρνει ο νέος νόμος για τη συλλογή αποδείξεων. Δεν «μετράνε» οι αποδείξεις για αγορά πετρελαίου θέρμανσης, τηλέφωνα και ασφάλιστρα, ενώ υπολογίζονται για πρώτη φορά οι αποδείξεις από φροντιστήρια.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Έθνος, η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων αξίας μέχρι το 25%του συνολικού εισοδήματος ισχύει από φέτος μόνο για μισθωτούς και συνταξιούχους και μόνο για τα εισοδήματά τους από μισθωτές υπηρεσίες.

Για παράδειγμα, ένα μισθωτός που έχει ετήσιο εισόδημα 20.000 από μισθούς και 10.000 ευρώ από ενοίκια, πρέπει να μαζέψει αποδείξεις συνολικής αξίας ίσης με το 25% των 20.000 ευρώ, δηλαδή 5.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, οι αποδείξεις που δεν «μετράνε» από φέτος είναι αυτές για αγορά πετρελαίου θέρμανσης, φυσικού αερίου και από τις υπηρεσίες κοινοχρήστων.

Επίσης, δεν «μετράνε» αποδείξεις για έξοδα τηλεφωνίας, ενοικίου, κάθε είδους ασφάλιστρα και η αγορά φωτοβολταϊκών, όπως και από τα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων.

Από την άλλη, για πρώτη φορά θα υπολογίζονται από φέτος οι αποδείξεις διδάκτρων φροντιστηρίων ξένω γλωσσών, κ.λπ, ενώ θα «μετράνε» και οι αποδείξεις από το εξωτερικό.

Εκτός των αποδείξεων, οι βασικότερες αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος, έτσι όπως τις συνοψίζουν Τα Νέα Σαββατοκύριακο, είναι οι παρακάτω:

  • Κλίμακα φορολογίας εισοδήματος:Οι συντελεστές φορολόγησης για μισθωτούς και συνταξιούχους περιορίζονται από οκτώ σε τρεις, με τον κατώτερο στο 22% από 10%) και τον ανώτερο στο 42% (από 45%). Το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ καταργείται και δίνει τη θέση του σε έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ, την οποία όμως δικαιούνται ακέραιη μόνο όσοι έχουν εισόδημα έως 21.000 ευρώ.
  • Οικογένειες με παιδιά: Από το 2013 καταργείται η προσαύξηση αφορολογήτου ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Ο φόρος είναι πλέον ίδιος για έναν μισθωτό χωρίς παιδιά και για έναν μισθωτό με πέντε παιδιά.
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες: Χάνουν πλήρως το αφορολόγητο, δεν έχουν έκπτωση φόρου και έρχονται αντιμέτωποι με δύο συντελεστές φόρου 26% για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ και 33% για υψηλότερα ποσά. Θα αφαιρούν όμως από τα ακαθάριστα εσοδά τους το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών.
  • Τέλος επιτηδεύματος: Ακριβαίνει από το 2013 για να εισφέρει πρόσθετα έσοδα 199 εκατ. ευρώ. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες από τα 500 ευρώ αυξάνεται στα 650 ευρώ, για τις επιχειρήσεις διπλασιάζεται σε 1.000 ευρώ.
  • Ενοίκια: Τα εισοδήματα από ενοίκια αποκτούν τη δική τους κλίμακα φορολόγησης με συντελεστές 10% για εισοδήματα εως 12.000 ευρώ και 33% για υψηλότερα ποσά.
  • Τόκοι καταθέσεων: Αυξάνεται ο φόρος από 10% σε 15% από την 1η Ιανουαρίου 2013.
  • Ακίνητα: Επανέρχεται ο φόρος υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων από την 1η Ιανουαρίου 2013 με συντελεστή 20%. 10.
  • Αγρότες: Θα αναγκαστούν να τηρούν βιβλία από το 2014.

Από 8,6 έως 9,2% οι αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ

Από 8,6 έως 9,2% διαμορφώνεται το ποσοστό των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ που ισχύουν αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που έκανε σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Για τις εμπορικές, βιομηχανικές και αγροτικές χρήσεις οι αυξήσεις κυμαίνονται από 10- 12%.

Οι ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού συνοδεύονται από διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, το οποίο διαμορφώνεται σε επίπεδα 42% χαμηλότερα από το νέο οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ και θα αφορά το σύνολο της κατανάλωσης των δικαιούχων, καθώς και από την υιοθέτηση του νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας που εισηγήθηκε η ΡΑΕ, με στόχο την κατοχύρωση των συμφερόντων των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας.

Είναι πιθανό στο πρώτο εξάμηνο του έτους να ακολουθήσουν και άλλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ στο πλαίσιο της υποχρέωσης, οι χρεώσεις να αντανακλούν το κόστος παραγωγής και εν όψει της απελευθέρωσης των τιμολογίων από 1ης Ιουλίου. Επίσης στις ανατιμήσεις που ανακοινώθηκαν θα πρέπει να προστεθεί η αύξηση του τέλους ΑΠΕ που κυμαίνεται επίσης στο 9% από 1ης του έτους.

Παραδείγματα

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τις αποφάσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα από το ΥΠΕΚΑ:

  • Για οικιακό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 1200 κιλοβατώρες η συνολική χρέωση για ενέργεια, πάγιο και δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα (χωρίς φόρους, χρεώσεις τρίτων, κλπ.), από 177,76 ευρώ πέρυσι διαμορφώνεται τώρα στα 194,04 (αύξηση 16,28 ευρώ ή 9,15%). Ο ίδιος καταναλωτής με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο έχει έκπτωση από 37 έως 45 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία.
  • Για οικιακό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 1600 κιλοβατώρες ο λογαριασμός από 235,69 ευρώ ανεβαίνει στα 257,35 ευρώ (αύξηση 21,66 ευρώ ή 9,19%). Με το ΚΟΤ η έκπτωση φθάνει επίσης στα 37-45 ευρώ.
  • Για οικιακό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 2000 κιλοβατώρες ο λογαριασμός από 313,39 ευρώ διαμορφώνεται στα 340,43 ευρώ (αύξηση 27,04 ευρώ ή 8,62%).
  • Για εμπορικό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 1000 κιλοβατώρες η αύξηση είναι 19,89 ευρώ ή 10,95% (από 181,54 σε 201,43 ευρώ).
  • Για εμπορικό πελάτη με τριφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 4000 κιλοβατώρες ο λογαριασμός φθάνει στα 725,45 ευρώ από 659,7 (αύξηση 65,74 ευρώ ή 9,96%).
  • Για αγροτικό πελάτη με μηνιαία κατανάλωση 1400 κιλοβατώρες η αύξηση είναι 14,98 ευρώ ή 12,7% (από 117,67 σε 132,65 ευρώ).
  • Και για βιομηχανικό πελάτη με τριφασική παροχή και μηνιαία κατανάλωση 5000 κιλοβατώρες η αύξηση είναι 82,83 ευρώ ή 10,2% (από 806,51 σε 889,35 ευρώ).
Αναμένεται επίσης ο καθορισμός από τη ΔΕΗ των αναλυτικών τιμολογίων (χρέωση ανά κιλοβατώρα για τις επιμέρους κατηγορίες καταναλωτών, κλιμάκια, κ.λπ.).

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ)

Σε ό,τι αφορά το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο οι αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ προβλέπουν ότι θα εφαρμόζεται στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης, εφόσον:

  • Η κατανάλωση αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου.
  • Η παροχή ρεύματος είναι στο όνομα του/της δικαιούχου ή του/της συζύγου.
  • Η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη ή ίση με 200 kWh ανά τετράμηνο.
  • Η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια βάση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που ορίζονται για κάθε κατηγορία δικαιούχου (1.500 kWh ή 1.700 kWh). Στα όρια κατανάλωσης δεν λαμβάνονται υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Τρεις με χειροπέδες στην Καβάλα για διακίνηση ναρκωτικών

Τρεις με χειροπέδες στην Καβάλα για διακίνηση ναρκωτικών
Οι συλλήψεις έγιναν χθες το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και κατασχέθηκαν 555 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, συνελήφθησαν  δύο Έλληνες, ηλικίας 45 και 37 ετών και ένας 42 χρονος Αλβανός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ότι οι δράστες διακινούν ναρκωτικές ουσίες, οι αστυνομικοί, έκαναν έρευνες στα σπίτια, σε κατάστημα και σε αυτοκίνητο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
8 συσκευασίες με ακατέργαστο χασίς συνολικού βάρους 555 γραμμαρίων
μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
πλήθος νάιλον συσκευασιών
Επίσης, στην κατοχή των δύο ανδρών, ηλικίας 42 και 37 ετών, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 740 ευρώ, το οποίο και κατασχέθηκε.
Κατά την διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 45χρονος, παρέλαβε από τον 37χρονο χρηματικό ποσό, για να του διαθέσει ακατέργαστο χασίς.
Πήγε στο σπίτι του 42χρονου, όπου παρέδωσε το χρηματικό ποσό και παρέλαβε ποσότητα ακατέργαστου χασίς βάρους 255 γραμμαρίων, η οποία και βρέθηκε στο αυτοκίνητο του 45χρονου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Τι θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι με τις νέες ρυθμίσεις

Από τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2013 καθιερώνονται δύο διαφορετικές κλίμακες φορολογίας εισοδήματος, μία για μισθωτούς και συνταξιούχους και μία για ελεύθερους επαγγελματίες
Το πρωί της Τετάρτης θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. 

Η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά το άνοιγμα της Βουλής, το 2013, οπότε θα ακολουθήσει και η συζήτησή του στην Ολομέλεια.

Από τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2013 καθιερώνονται δύο διαφορετικές κλίμακες φορολογίας εισοδήματος, μία για μισθωτούς και συνταξιούχους και μία για ελεύθερους επαγγελματίες.

Στο νομοασχέδιο περιλαμβάνονται νέα φορολογική κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους με ανώτερο φορολογικό συντελεστή 42% για εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ και σταθερή έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ για εισοδήματα έως 21.000 ευρώ.

Συντελεστές 26% για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ και 33% για εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ, χωρίς αφορολόγητο όριο, καθιερώνει η κλίμακα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.

Στο 13% θα ανέρχεται από το 2014 ο φόρος για τους αγρότες, από το πρώτο ευρώ «καθαρού εισοδήματος».

Δείτε αναλυτικά τι προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο:

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Εμπρηστές έκαψαν αυτοκίνητο αστυνομικού της μαφίας των ναρκωτικών

 
Υπόθεση εμπρησμού Ι.Χ. αυτοκινήτου, το οποίο ανήκει σε κρατούμενο για υπόθεση ναρκωτικών, ερευνούν οι αρχές της Καβάλας.

Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο έξω από κατάστημα της πόλης και από την πυρκαγιά που έβαλαν άγνωστοι δράστες, υπέστη υλικές ζημιές. Στο σημείο βρέθηκαν εξάλλου τμήματα από γκαζάκι και ένα μαχαίρι.

Στο μεταξύ, στην Πτολεμαΐδα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε κάδους απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς.

Καταγγελία αναγνώστριας για τα ΚΤΕΛ Ν. Καβάλας

...αφού έχω ήδη μπεί σε αυτοκίνητο, σε καράβι φτάνω στη 13.10 στα ΚΤΕΛ του Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ έχοντας προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Έχω χάσει το λεωφορείο για 10’,κόβω εισιτήριο και περιμένω να φύγω στις 14.00 (αριθμός λεωφορείου 83) …. εγώ, οι αποσκευές μου και ο ΣΚΥΛΟΣ μου! (ένα μαλτεζ,3.300kg,3.700 το πολύ με το κλουβί του).

Έφτασε η ώρα, οι αποσκευές μου ήδη στον ειδικό χώρο του λεωφορείου και εγώ μπροστά στη πόρτα έτοιμη να δώσω το εισιτήριο μου στον κ. Οδηγό… «Το ζώο θα μπεί κάτω αλλιώς πριν τις 8.00 και μετά τις 16.00»!Κοιτάω τριγύρω μου για λίγα δευτερόλεπτα, ίσως το ότι δεν είχα ξανακούσει να μου λένε κάτι τέτοιο, ίσως η τόση απάθεια που μου το λέγανε, ίσως τα δάκρυα που κρατούσα από τα νεύρα μου, ίσως… «Δεν μπορώ να τον βάλω κάτω! Ευχαριστώ!» 

Αφού πήρα τις αποσκευές μου προσπαθώντας να καταλάβω την ηλιθιότητα που υπάρχει τριγύρω μου.. (κ. Οδηγός « Δεν θα πάθει κάτι κάτω, τόσα ταξιδεύουν»), πήγα να αλλάξω το εισιτήριο μου
. «Αυτό είναι το εισιτήριο μου για Θεσσαλονίκη, δεν έφυγα τώρα, αλλάξτε το για «ένα» που επιτρέπονται τα κατοικίδια, 16.00, μετά τις 16.00, κάτι τέτοιο μου είπε ο οδηγός». Ο κ. Ψυχοπονιάρης (θα σας εξηγήσω γιατί) πίσω από το γκισέ ρωτάει το κ. Γαλάζιο πουκάμισο Μπλε πουλόβερ Βλέπω δεν Βλέπω καλά (συγνώμη, δεν έβρισκα καλύτερη περιγραφή) που στεκόταν δίπλα του ποιο είναι το λεωφορείο για τα σκυλιά (;), γυρνάει προς το μέρος μου, «’Έχεις χαρτιά;», η απογοήτευση μου φάνηκε και στο πρόσωπο και στη φωνή μου «Ναι έχω, αλλά δεν τα έχω μαζί μου», « Το σκυλί τότε θα μπει κάτω», «ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΚΑΤΩ»,( τόσο παράλογη ήμουν;) μάλλον γιατί ο κ. Ψυχοπονιάρης που λέγαμε πριν μου είπε «Πώς κάνεις έτσι και εγώ τρία σκυλιά έχω σπίτι» (αν είσαι όντως ψυχοπονιάρης δεν τα έχεις βάλει πότε στις αποσκευές ενός λεωφορείου χωρίς οξυγόνο παρέα με 50βαλίτσες). «Θα σου κλείσω να φύγεις τώρα στις 15.00, τι θέση θές, μπροστά,πίσω, άσε θα σε βάλω γαλαρία να είσαι άνετη, μην στεναχωριέσαι, δεν θα πάθει τίποτα» ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΘΕΙ?? Δεν μιλούσα αυτά τα λεπτά, δεν μπορούσα να συναγωνιστώ τόση βλακεία, απλά σκεφτόμουν πως αλλιώς θα μπορούσα να φύγω. Τελικά, μετά από 4 τηλεφωνήματα κάποιος δικός μου θα ερχόταν να με πάρει (αναμονή 2.5ωρών)(…και στα 4τηλεφωνήματα άκουσα την ίδια έκφραση «καλέ θα σκάσει το σκυλί», ευτυχώς δεν είναι όλοι ΖΩΑ). Γύρισα στον κ. Γαλάζιο πουκάμισο Μπλε πουλόβερ Βλέπω δεν Βλέπω καλά να δω τι θα κάνω με το εισιτήριο γιατί δεν θα το χρησιμοποιούσα «Γιατί κόλλησες τώρα,δεν θα πάθει τίποτα» ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΘΕΙ?? (περιττό να αναφέρω για πληθυντικό ευγενείας κ.τ.λ.) 

Υπάρχει ένας κανονισμός σκέφτηκα στα ΚΤΕΛ του Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ όσων αφορά το ωράριο που δεν το γνώριζα. Γνώριζα για το βιβλιάριο αλλά για να είμαι ειλικρινής σε κάποια ταξίδια το έχω πάρει σε άλλα όχι, δεν μου το ζητήσανε και ποτέ, αλλά οκ, έπρεπε να το έχω μαζί μου. Γνωρίζω και το νόμο που επιτρέπει σε όλα τα λεωφορεία κατοικίδια κάτω των 7kg. Έχω ταξιδέψει με μέσα μεταφοράς (λεωφορείο, αεροπλάνο, καράβι) παρέα με το σκύλο μου αρκετές φορές, όχι πολλές για να μην τον ταλαιπωρώ και όσες φορές τον έπαιρνα μαζί μου κανόνιζα το ταξίδι έτσι ώστε να ταλαιπωρηθεί όσον το δυνατόν λιγότερο
. Προσπαθούσα πάντα να μείνει όσο το δυνατόν λιγότερο σε κλουβί! Πείτε με υπερβολική, πείτε με ευαίσθητη αλλά εγώ δεν θα μπορούσα να μείνω για πολύ σε ένα κουτί που με δυσκολία θα μπορούσα να κουνήσω έστω και λίγο το χέρι μου, γιατί να μπορεί ο σκύλος μου!Θεωρούσα ήδη βάρβαρο το ότι θα έμενε στο κλουβί για 2.5 ώρες. Ναι, ήθελα να κάνουν τα στραβά μάτια στο ότι δεν είχα το βιβλιάριο, αν και πιστεύω ότι και εκεί κάτι θα βρίσκανε «α! ο οδηγός έχει αλλεργία», δεν είμαι καχύποπτη απλά διάβασα αυτό στο site του ΚΤΕΛ του Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ «Δεν μπορείτε να έχετε μαζί σας ζώα, πλην των περιπτώσεων ζώων συνοδείας αναπήρων ή μικρών κατοικίδιων ζώων, που μεταφέρονται με κατάλληλα για το σκοπό αυτόν μέσα, σύμφωνα με την κρίση του οδηγού, ο οποίος είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος, για το σκοπό αυτό. (;;;) Εμπιστευθείτε την κρίση του οδηγού!» ktelkavalas.gr 

Κλείστε το στόμα και σταματήστε να γελάτε (και εγώ έτσι αντέδρασα όταν το διάβασα)…. 

Δεν είναι αστείο… Είναι Πολιτισμός! 

Θα έδινα τόπο στην οργή, απλά κάνανε το ταξίδι μου δυσκολότερο και μου χαλάσανε τη μέρα, θα φροντίσω και γω λοιπόν να τους χαλάσω δυο μέρες και ίσως έχουν και κάποιο πρόστιμο, το υπουργείο μεταφορών φάνηκε αρκετά εξυπηρετικό!

Αναγνώστρια

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...