Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Βρέθηκε σορός άνδρα στα ναυπηγεία Καβάλας

Αντιμέτωποι με ένα φρικτό θέαμα βρέθηκαν πολίτες τις πρώτες πρωινές ώρες ανήμερα των Χριστουγέννων στην Καβάλα.

Στη θαλάσσια περιοχή πλησίον των ναυπηγείων της μακεδονικής πόλης εντοπίστηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη, που και περισυνέλεξαν άνδρες της τοπικής Λιμενικής Αρχής.

Από την πρώτη εκτίμηση διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ύψους περίπου 1,90μ., ηλικίας 30-35 ετών περίπου, ο οποίος έφερε μόνο ένα δερμάτινο μαύρο υπόδημα στο αριστερό του πόδι.

Η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Καβάλας για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

http://www.zougla.gr

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Energean Oil & Gas: ΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

Energean Oil & Gas: ΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Για κίνδυνο αναστολής των εργασιών εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου της περιοχής Πρίνου- Καβάλας κάνει λόγο σε σημερινή ανακοίνωση της η εταιρεία Energean Oil & Gas.
Αφορμή, όπως αναφέρει, είναι η καθυστέρηση κύρωσης από τη Βουλή της αναθεωρημένης σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο η οποία είναι προσαρμοσμένη στη νέα νομοθεσία περί εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.
Η Energean επισημαίνει ότι η κύρωση της σύμβασης αποτελεί δέσμευση του ΥΠΕΚΑ και θα αποβεί επωφελής για το Δημόσιο, ενώ θα επιτρέψει την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 40 εκατ. ευρώ το 2013 και άλλων 100 εκατ. το 2014 σε συμπληρωματικές γεωτρήσεις για αύξηση της παραγωγής. Ωστόσο, υποστηρίζει ότι οι καθυστερήσεις για την κύρωσή της στο Κοινοβούλιο «δεν έχουν τέλος» και σήμερα πρακτικά «η πορεία ολοκλήρωσης υπογραφής της τροποποιητικής σύμβασης αγνοείται».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Energean Oil & Gas
Η Energean Oil & Gas προειδοποιεί για τον κίνδυνο άμεσης αναστολής του συνόλου των εργασιών σε ότι αφορά τις άδειες εκμετάλλευσης Πρίνου και Ν. Καβάλας μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος της εναρμόνισης της σύμβασης μεταξύ αυτής, της θυγατρικής της Καβάλα Oil και του Ελληνικού Δημοσίου (Ν. 2779/1999), με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία περι Υδρογονανθράκων όπως αυτή ψηφίστηκε και βρίσκεται σε ισχύ με τους Ν. 2289/1995 και 4001/2011.
Αν και η διαδικασία της εναρμόνισης κρίθηκε εκατέρωθεν απολύτως απαραίτητη για την συνέχιση των επενδύσεων, την διατήρηση και εν συνεχεία αύξηση της παραγωγής και κατ’ επέκταση τη διατήρηση των θέσεων εργασίας,
Αν και η νέα σύμβαση είναι ιδιαίτερα επωφελής για το Ελληνικό Δημόσιο δεδομένου ότι υιοθετεί μοντέλα που αυξάνουν τα έσοδα του,
Αν και οι δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας για στήριξη και συνέχιση της δραστηριότητας υπήρξαν πολλαπλές και από το σύνολο των κομματικών φορέων,
Αν και η εταιρεία μας είναι έτοιμη να προχωρήσει σε επενδύσεις €40 εκατ το 2013 και €100 εκατ το 2014 σε συμπληρωματικές και νέες γεωτρήσεις για την αύξηση της παραγωγής του Πρίνου,
Αν και το ΥΠΕΚΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση της υπογραφής της νέας σύμβασης εναρμόνισης ήδη από τις 6 Νοεμβρίου 2012 και σε πολλές δημόσιες τοποθετήσεις των αρμοδίων επιβεβαιώθηκε η παράταση των αδειών, 
οι καθυστερήσεις για την κύρωσή της στο Κοινοβούλιο δεν έχουν τέλος.
Σήμερα πρακτικά η πορεία της ολοκλήρωσης υπογραφής της τροποποιητικής σύμβασης ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ και ο επενδυτής και οι εργαζόμενοι γίνονται αντικείμενο εμπαιγμού. Ουδείς αντιλαμβάνεται τον λόγο και τις αιτίες αυτή της καθυστέρησης. Έχοντας πλέον απολέσει άλλους 12 πολύτιμους μήνες με συζητήσεις, δεσμεύσεις και ανακοινώσεις άνευ περιεχομένου και αποτελέσματος, είναι πλέον σαφές ότι η αγορά υδρογονανθράκων πριν καλά καλά ξεκινήσει, σύντομα θα «πανηγυρίζει» το άδοξο τέλος του πιο επιτυχημένου μέχρι σήμερα παραδείγματός της, καθώς επίσης και την νομική αντιπαράθεση μεταξύ της μοναδικής εταιρείας που παράγει πετρέλαιο σήμερα στη χώρα και αυτών που νομίζουν ότι οι επενδύσεις γίνονται στα τηλεοπτικά παράθυρα, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ανακαλύπτονται με μελέτες και ανακοινώσεις και ότι ο εμπαιγμός των επενδυτών είναι χωρίς συνέπειες.
Η ιστορία του Πρίνου από «success story» με νέες προοπτικές για την ανάπτυξη του Β. Πρίνου και του Πεδίου Ε τείνει να αποτελέσει ένα ακόμα επενδυτικό πλάνο που αγνοείται λόγω γραφειοκρατίας, έλλειψης αντίληψης του επιχειρηματικού χρόνου και της αίσθησης του κατεπείγοντος γαι τη διατήρηση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης.
Ζητάμε από την πολιτεία να ολοκληρώσει άμεσα το θέμα της τροποποιητικής σύμβασης ώστε να αποφευχθούν αρνητικές εξελίξεις, να διασφαλιστούν οι 300 θέσεις εργασίας, να ενισχυθεί η δραστηριότητα και να ξεκινήσει το νέο επενδυτικό πρόγραμμα.
Ζητάμε τα αυτονόητα: την ισχύ του νόμου και το δικαίωμα να επιχειρούμε στη χώρα μας αξιοποιώντας τον πλούτο της.

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Έκλεψαν 240 μέτρα καλωδίων από το… Φαλακρό Δράμας! Read more http://snowtravel.gr/eklepsan-240-metra-kalodio-apo-to-falakro-dramas/


Συνελήφθησαν τη Δευτέρα (3-12-2012) το βράδυ, σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προσοτσάνης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι… Βουλγαρίας, ηλικίας 61 και 38 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή καλωδίων.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, εντόπισαν επιμελώς κρυμμένα στο χώρο αποσκευών, 240 περίπου μέτρα καλώδια, διαφόρων τύπων, τα οποία και κατασχέθηκαν. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, οι δύο δράστες είχαν αφαιρέσει τα καλώδια, λίγη ώρα νωρίτερα, από τις εγκαταστάσεις εταιρίας, στο Φαλακρό.


Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Νέες αλλαγές στη φορολογική κλίμακα

Νέες αλλαγές στη φορολογική κλίμακα
Σε νέες αλλαγές στη φορολογική κλίμακα προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να διορθώσει στρεβλώσεις στη κατανομή των φορολογικών βαρών. Μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων πάντως υπάρχουν τριβές, αφού οι παρεμβάσεις αυτές δεν αλλάζουν την εικόνα των επιβαρύνσεων που φέρνει το νέο σχέδιο,ειδικά στους φορολογούμενους με παιδιά.
Ειδικότερα, προβλέπονται τα εξής:
  • για ισόδυμα έως 18.000 ευρώ, συντελεστή 21%
  • Από 18.001 έως 26.000 ευρώ, συντελεστή 26%
  • Από από 26.001 ευρώ και άνω, συντελεστή 45%
Για να αποφευχθούν τεράστιες επιβαρύνσεις λόγω της εφαρμογής του ανώτατου συντελεστή από τόσο χαμηλά, η έκπτωση φόρου των 1.950 ευρώ που αντικαθιστά το γενικό αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, θα ισχύει για όλα τα εισοδήματα, χωρίς απομείωση, όπως προέβλεπε το σχέδιο που είχε δοθεί στα κόμματα της κυβέρνησης.

Με την εφαρμογή της νέας κλίμακας, για 26.000 ευρώ εισόδημα προκύπτει ελάφρυνση 150 ευρώ σε σχέση με το αρχικό σχέδιο. Σε σχέση με τα ισχύοντα, για φορολογούμενο χωρίς παιδιά προκύπτει ελάφρυνση 10 ευρώ, για υπόχρεο με 1 παιδί αύξηση φόρου 190 ευρώκαι με 2 παιδιά 690 ευρώ.

Αντιθέτως, για 50.000 ευρώ εισόδημα προκύπτει επιβάρυνση κατά 280 ευρώ σε σχέση με το αρχικό σχέδιο. Όσον αφορά, δε, στη σύγκριση με τα ισχύοντα, προκύπτει αύξηση φόρου 2.090 ευρώ για φορολογούμενο χωρίς παιδιά, 2.290 ευρώ για υπόχρεο με 1 παιδί και 2.490 ευρώ για φορολογούμενο με 2 παιδιά.

Η εικόνα των μεγάλων επιβαρύνσεων στους φορολογούμενους με παιδιά, που δεν καλύπτεται από τα νέα Οικογενειακά Επιδόματα ειδικά σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, αποτελεί το βασικό πεδίο διαφωνιών μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη κυβέρνηση. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητάνε είτε να υπάρξει προσαύξηση στην έκπτωση των 1.950 ευρώ είτε να αυξηθούν τα Επιδόματα.

Από το υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι δεν μπορεί να ασκείται κοινωνική πολιτική μέσω της φορολογίας κι ότι είναι προβληματική η προσαύξηση της έκπτωσης των 1.950 ευρώ λόγω διαφορετικής αντιμετώπισης των ελευθέρων επαγγελματιών που δεν τη δικαιούνται.
Ορθότερη ωστόσο χαρακτηρίζεται η ενίσχυση των νέων Επιδομάτων κυρίως με εσωτερική ανακατανομή τους, ενώ σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι προαπαιτούμενο των όποιων αλλαγών είναι η εξασφάλιση ισοδύναμων μέτρων 450 εκατ. ευρώ - εκ των οποίων περίπου 100 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το κόστος ενίσχυσης για τρίτεκνους - πολύτεκνους.

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...