Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

«Όλοι οι Γερμανοί έχουν δεύτερη ιδιοκτησία: την Ελλάδα»

Τις τελευταίες εβδομάδες, τα βαγόνια του Λονδρέζικου Μετρό έχουν γεμίσει με μια αφίσα που προκαλεί ντροπή σε κάθε Έλληνα που την διαβάζει.
«Όλοι οι Γερμανοί έχουν δεύτερη ιδιοκτησία: την Ελλάδα»

H συγκεκριμένη καμπάνια είχε «τρέξει» και πριν κάποιους μήνες, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι θεώρησαν ότι ήταν ιδιαίτερα «επιτυχημένη» και την επανέλαβαν.

Πρόκειται για τη διαφημιστική καμπάνια του συντηρητικού περιοδικού «The Spectator» που για να προσελκύσει νέους πελάτες, βρήκε μια «προκλητική» διαφήμιση που αφορά την χώρα μας.

Στην διαφημιστική αφίσα του περιοδικού οι επιβάτες διαβάζουν την εξής φράση: «Όλοι οι Γερμανοί έχουν και δεύτερο περιουσιακό στοιχείο: Ονομάζεται Ελλάδα»

Με αυτόν τον προσβλητικό για την χώρα μας τρόπο, οι Βρετανοί εκδότες του «The Spectator» σκέφτηκαν ότι θα μπορέσουν να προσελκύσουν πελάτες. Στην συνέχεια της διαφήμισης, αναγράφεται στην αφίσα: «Εάν θέλετε ένα δωρεάν τεύχος του περιοδικού μας, στείλτε μας SMS με την λέξη «Ελλάδα» για να το παραλάβετε.

Το περιοδικό ανήκει στους David και Frederick Barclay που έχουν επίσης στην ιδιοκτησία τους την «Daily Telegraph».

Πηγή: protothema.gr
 

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Σύλληψη 67χρονου για οφειλές 476.840,22 ευρώ προς το Δημόσιο

Σε βάρος του έχουν βεβαιωθεί χρέη, τα οποία ανέρχονται σε 476.840,22 ευρώ
Συνελήφθη, χθες (20-9-2012) το πρωί, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 67χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 67χρονου, μέλους πρώην κατασκευαστικής εταιρείας, έχουν βεβαιωθεί χρέη που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 476.840,22 ευρώ. 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.
Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν.1882/1990 όπως πλέον ισχύει μετά την τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/2011 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».  
 
 http://www.pravi.gr/

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Νέος φόρος-σοκ στα ακίνητα από το 2013

Καταργείται το «χαράτσι» μέσω ΔΕΗ και ο ΦΑΠΤην επιβολή ενός ενιαίου φόρου κατοχής ακίνητης περιουσίας σε 5,6 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και ένα εκατομμύριο νομικά πρόσωπα με στόχο την είσπραξη εσόδων τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, από το 2013 και μετά προβλέπουν τα σχέδια της κυβέρνησης για αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.


Ο νέος αυτός φόρος θα αντικαταστήσει το «χαράτσι« μέσω της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος επιβαρύνει κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα.

Το νέο σχέδιο προβλέπει να μπουν στον φόρο όλες οι εκτάσεις και τα ακίνητα, πλην των εκτάσεων εκείνων που ανήκουν σε επαγγελματίες αγρότες, οι οποίοι, ωστόσο θα πληρώσουν για τα ακίνητά τους, καθώς θα εξαιρεθούν μόνο οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Ουσιαστικά, σύμφωνα και με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» ο νέος φόρος θα συμπεριλάβει ακόμη και τα ακίνητα που σήμερα φοροαπαλλάσσονται.

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...