Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Συνελήφθησαν διακινητές

Δύο Γεωργιανοί (ηλικίας 41 και 34 ετών) συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του Άγιου Σίλα Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, καθώς εντοπίστηκαν να μεταφέρουν παράνομα δύο αλλοδαπές μετανάστριες από τη Γεωργία. Κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο και ένα κινητό τηλέφωνο. 

Στις 20/08 ξεκινά η Καβάλα

Στις 20/08 ξεκινά η Καβάλα
Νωρίτερα από ό,τι αρχικά είχε σκεφτεί ο Κρις Χουγκάζ θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Καβάλας, εν όψει του νέου πρωταθλήματος.
Από τη στιγμή που ο ΕΣΑΚΕ οριστικοποίησε την έναρξη της Α1 στις 7 Οκτωβρίου ο 43χρονος τεχνικός έκρινε σκόπιμο η επίσημη «πρώτη», στο ΔΑΚ Καλαμίτσας, να γίνει τη Δευτέρα 20 Αυγούστου. Επίσης, όπως αποφασίστηκε σε συνεννόηση με τους διοικούντες την ΚΑΕ το βασικό μέρος της προετοιμασίας θα διεξαχθεί στην Καβάλα. Μέχρι την έναρξη των προπονήσεων των «Αργοναυτών», πάντως, ο Κρις Χουγκάζ θέλει να έχει ολοκληρωθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός, προκειμένου να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ανάκληση εμφιαλωμένου νερού στην Δράμα!

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Δ/νση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προέβη σε δειγματοληψία επιτραπέζιου νερού, με την εμπορική επωνυμία


“Waterline“ εμφιαλωμένου σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων, που παρασκευάζεται & εμφιαλώνεται από την «Μαμμής Ι. & ΣΙΑ ΕΕ, 14ο χιλ. Δράμας - Καβάλας, Αγ. Αθανάσιος Δήμος Δοξάτου Δράμας», με ημερομηνία παραγωγής 10/7/2012 & ημερομηνία λήξης 10/7/2013».

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Χημική Υπηρεσία Σερρών ανιχνεύθηκε το βακτήριο Pseudomonas aeruginosa / Πυοκυανική Ψευδομονάδα και το δείγμα χαρακτηρίσθηκε «μη σύμφωνο – μη ασφαλές- επιβλαβές για την υγεία» σύμφωνα με τις ΚΥΑ 15523/2006 & 38295/2007.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παραπάνω προϊόντων από την ελληνική αγορά και κλήθηκαν οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν, διότιΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 7, εδάφιο στ του Κώδικα Τροφίμων & Ποτών και τον Κανονισμό 178/2002, άρθρο 14 παρ.1& 2,α.

Ο ΕΦΕΤ συνεχίζοντας τους ελέγχους και στο εμφιαλωτήριο «Μαμμής Ι. & ΣΙΑ ΕΕ, 14ο χιλ. Δράμας - Καβάλας, Αγ. Αθανάσιος Δήμος Δοξάτου Δράμας» διενήργησε δεσμευτική δειγματοληψία για έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων σε νέα παρτίδα επιτραπέζιου νερού, δεσμεύοντας 8 περίπου τόνους νερού, εμφιαλωμένου σε 420 φιάλες των 18,9 λίτρων.

Σε συνεργασία με την Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Δράμας, στην οποία γνωστοποιήθηκαν τα εργαστηριακά αποτελέσματα, έγινε από κοινού έλεγχος στο εμφιαλωτήριο, διαπιστώθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας και επίκειται η λήψη του διοικητικού μέτρου της προσωρινής αναστολής λειτουργίας του.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν και διευκρινίζεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Πηγή: ΕΦΕΤ

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

«Πλάι Στο Κύμα» Και Τελικοί Beach Volley – Σπουδαίες Εκδηλώσεις Στην Κεραμωτή

«Πλάι στο κύμα» και τελικοί beach volley – Σπουδαίες εκδηλώσεις στην Κεραμωτή
Το μεγαλύτερο πάρτι του καλοκαιριού πραγματοποιείται το τριήμερο 27 με 29 Ιουλίου στη Κεραμωτή. Ο λόγος φυσικά για την διοργάνωση θεσμός όλης της περιφέρειας το περίφημο «Πλάι στο Κύμα» που και φέτος φιλοδοξεί να συγκεντρώσει στην αμμόγλωσσα της Κεραμωτής όχι μόνο τους Καβαλιώτες και τους τουρίστες της περιοχής αλλά χιλιάδες επισκέπτες από όλη την περιφέρεια. Για αυτό το σκοπό από τη σκηνή της Κεραμωτής θα παρελάσουν όλα τα μεγάλα αστέρια του ελληνικού πενταγράμμου.
Στις 27 Ιουλίου θα εμφανιστεί ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, στις 28 Ιουλίου θα εμφανιστούν οι Κώστας Μαρτάκης, Μαρία Ιακώβου και Γιάννης Πλούταρχος και στις 29 Ιουλίου το φεστιβάλ θα κλείσει με την Νατάσσα Θεοδωρίδου και την Φουρέιρα.
Το εισιτήριο για το τριήμερο κοστίζει 25 ευρώ, προπώληση 10 ευρώ την ημέρα και στο ταμείο 12 ευρώ την ημέρα. Μεγάλος χορηγός της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης το ENA CHANNEL και το ΕΝΑ RADIO.
Νωρίτερα, πάντως, η Κεραμωτή θα γίνει για μια ακόμα φορά πόλος έλξης για τους επισκέπτες, λόγω του πανελλήνιου circuit beach volley οι τελικοί του οποίου θα πραγματοποιηθούν και φέτος στο beach bar PARALIA της Κεραμωτής. Στη διοργάνωση άλλωστε συμμετέχουν μεγάλοι αθλητές του χώρου όπως η εθνική μπιτς βόλλευ ανδρών αλλά και το διάσημο πλέον δίδυμο της εθνικής μας ομάδας γυναικών, Αρβανίτη-Τσιαρτσιάνη. Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής ομοσπονδίας πετοσφαίρισης δηλώνει ενθουσιασμένος με τις εγκαταστάσεις και το επίπεδο διοργάνωσης των τελικών μπιτς βόλλευ ενώ πρωταθλητές του αθλήματος όπως ο Μανώλης Δημητριάδης και Δημήτρης Χατζηλιάδης μίλησαν για μία μεγάλη προκληση υποσχόμενοι πλούσιο θέαμα.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Πολύνεκρο τροχαίο στην Εγνατία οδό


Σήμερα το απόγευμα στην Εγνατία οδό, στο ύψος της Τούζλας σημειώθηκε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα. Αυτή την ώρα οι τραυματίες και οι νεκροί μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Καβάλας. Κάποιοι πιο ελαφρά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ. Ελευθερούπολης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία υπάρχουν 4 νεκροί και 5 τραυματίες. Όλοι από τα Σκόπια, επιβάτες ενός μικρού βαν που εξετράπη της πορείας του.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

6α Τσαμκιράνεια 2012 Στον Δήμο Παγγαίου

Το Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 στις 1900 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας δρόμου Τσαμκιράνεια 2012. Ο αγώνας διοργανώνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του ήρωα Ανθυπολοχαγού Δημητρίου Τσαμκιράνη, με αφετηρία την Νέα Πέραμο και τερματισμό στο μνημείο του Δημήτριου Τσαμκιράνη στην Τοπική Κοινότητα Ελευθερών.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2592350019 και στην αφετηρία του αγώνα.
Την Κυριακή 22 Ιουλίου στις 1000 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του έφεδρου Ανθυπολοχαγού Δημητρίου Τσαμκιράνη  και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο.

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Επίσχεση εργασίας στο νοσοκομείο της Καβάλας

 
Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στο νοσοκομείο Καβάλας, απόφαση η οποία ελήφθη σε παλαιότερη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι γιατροί του ιδρύματος.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Ξενοφώντας Κροκίδης, σε δηλώσεις επιβεβαίωσε την επίσχεση εργασίας, τονίζοντας πως, εφόσον δεν υπάρχει καμία εξέλιξη όσον αφορά στις πληρωμές και κυρίως αυτές των εφημεριών, η επίσχεση θα συνεχιστεί.

Σύμφωνα με τον κ. Κροκίδη, οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν να πληρωθούν μέρος από τις εφημερίες τους από τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο καθώς και ολόκληρο τον Μάρτιο.
http://www.zougla.gr

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

4η θέση για την ομάδα της Καβάλας

Την 4η θέση κατέλαβε η ομάδα μας στην Χαλκίδα.
Καβάλα-Θήβα    4-1
Καβάλα-Ημαθία  2-0
Καβάλα-Άρτα  5-2
Καβάλα-Μάλτα 2-2 (5-3)
Καβάλα-Κέρκυρα 2-2 (2-4)
Καβάλα-Χαλκίδα  0-1

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...