Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Πανελλήνιο Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Στην Χαλκίδα την επόμενη εβδομάδα η ποδοσφαιρική ομάδα Δασκάλων για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 
ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ (ο δικός μας όμιλος)
4ος Ομιλος
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΩΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΚΑΒΑΛΑ- ΘΗΒΑ 18:00 ΕΝΩΣΙΑΚΟ Τρίτη ,26-Ιουν-12
ΗΜΑΘΙΑ- ΑΡΤΑ 19:40 Τρίτη ,26-Ιουν-12

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΩΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΑΡΤΑ- ΘΗΒΑ 18:00 ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ Τετάρτη,27-Ιουν-12
ΗΜΑΘΙΑ-ΚΑΒΑΛΑ 19:40 Τετάρτη,27-Ιουν-12

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΩΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΚΑΒΑΛΑ- ΑΡΤΑ 18:00 ΦΥΛΛΩΝ Πέμπτη ,28-Ιουν-12
ΘΗΒΑ-ΗΜΑΘΙΑ 19:40 Πέμπτη ,28-Ιουν-12

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Τα ονόματα της νέας κυβέρνησης

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Νίκος ΔένδιαςΥπουργείο Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης -  Υφυπουργός Κ. Καραγκούνης 
Υπουργείο Τουρισμού Όλγα ΚεφαλογιάννηΥπουργείο Οικονομικών  Β. Ράπανος, αναπληρωτής υπουργός Χρήστος ΣταϊκούραςΥπουργείο Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης 
Υπουργείο Υποδομών/Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης - Υφυπουργοί Νότης Μηταράκης καιΑθανάσιος ΣκορδάςΥπουργείο Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης - Γ. ΒερνίκοςΥπουργείο Εθνικής Άμυνας Π. ΠαναγιωτόπουλοςΥπουργείο Εξωτερικών Δημήτρης ΑβραμόπουλοςΥπουργείο Παιδείας/Πολιτισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος - Αναπληρωτής υπουργός Κώστας Τζαβάρας - Υφυπουργοί Γρηγόρης Τσάλτας και Θ. ΠαπαθεοδώρουΥπουργείο Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος - Υφυπουργός Μάριος Σαλμάς 
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης - Υφυπουργός Μάξιμος ΧαρακόπουλοςΥπουργείο Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης - Υφυπουργός Νίκος ΝικολόπουλοςΥπουργείο Περιβάλλοντος Ευ. ΛιβιεράτοςΥπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης ΜανιτάκηςΚυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ποιοί έμειναν εκτός Βουλής - Η λίστα με τους 300 που εκλέγονται



Εκτός Bουλής έμεινε την τελευταία στιγμή η Φώφη Γεννηματά, δεύτερη βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ πίσω από τον Πύρρο Δήμα, δίνοντας τη θέση της στον πρώτο βουλευτή επικρατείας του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.
Έτσι, στη νέα βουλή, από τα ψηφοδέλτια επικρατείας των κομμάτων από τη ΝΔ εκλέγονται η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Γιάννης Μιχελάκης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Γλέζος, η Θεανώ Φωτίου και ο Δημήτρης Τσουκαλάς, από το ΠΑΣΟΚ ο Πύρρος Δήμας, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Τέρενς Κουϊκ, από τη Χρυσή Αυγή ο Χρήστος Παππάς, από τη ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης και από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης.

Μεταξύ άλλων εκτός βουλής έμειναν από την Ν.Δ, ο Γιάννης Παπαθανασίου (Β' Αθήνας), από το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Καρχιμάκης (Λασίθι), ο Δημήτρης Λιντζέρης (Β΄ Πειραιά), η Νάντια Γιαννακοπούλου (Μεσσηνία), ο Χάρης Τσιόκας (Β' Θεσσαλονίκης), ο Μανώλης Όθωνας (Ρέθυμνο). Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Χρήστος Ζώης (Λάρισα), ο Γιάννης Μανώλης (Β’ Αθήνας), ο Παύλος Κοντογιαννίδης (Β’ Αθήνας), ο Δημήτρης Σταμάτης (Αιτωλοακαρνανία) και από το ΚΚΕ, ο  Ευ. Μπούτας (Καρδίτσα).

Δείτε ποιοι εκλέγονται βουλευτές με ενσωματωμένο σχεδόν το 100% των ψήφων

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Φερνάντο Σάντος μετά τον αγώνα: "Κανείς δεν μπορεί να κάνει μαθήματα στους Έλληνες"

Πολλούς παραλήπτες είχε το μήνυμα που έστειλε ο Φερνάντο Σάντος μετά το τέλος του αποψινού αγώνα. Ο Πορτογάλος τεχνικός εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου...
με γαλανόλευκο κασκόλ και δεν δίστασε να τοποθετηθεί σχετικά με τη στάση της Μέρκελ απέναντι στη χώρα μας: "Αυτό που μας εμπνέει είναι η ιστορία της Ελλάδας. Οι Έλληνες έχουν τεράστια περηφάνια και αξίζουν το σεβασμό όλων. Όλοι πρέπει να τους σέβονται, γιατί από εκεί άρχισαν η δημοκρατία και τόσες άλλες αρχές. Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει μαθήματα", τόνισε, επιμένοντας να απαντήσει στην ερώτηση παρότι παρενέβησαν άνθρωποι της UEFA για να μην απαντήσει λόγω του πολιτικού χαρακτήρα της ερώτησης.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Πιστωτικές κάρτες: Η "παγίδα" της ελάχιστης καταβολής

Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας, λόγω έλλειψης μετρητών, έχουν επιλέξει τη χρήση των πιστωτικών τους καρτών για να καλύπτουν τις καθημερινές τους ανάγκες.  Και για την αποπληρωμή τους, κάνουν χρήση της "ευκολίας" που τους παρέχουν οι τράπεζες, να πληρώνουν μόνο την ελάχιστη καταβολή.
Μάλιστα πολλές τράπεζες επειδή άλλαξαν τον τρόπο υπολογισμού της ελάχιστης καταβολής από πέρσι τον Ιούλιο, το ποσό που πρέπει να καταβάλλουν κάθε μήναπολλοί κάτοχοι καρτών περιορίστηκε σημαντικά και  το είδαν ως έναν επιπλέον λόγο για να ξοδεύουν.
Ειδικότερα, η ελάχιστη μηνιαία καταβολή, προκύπτει ως:
-Ποσοστό 2% επί του αθροίσματος του οφειλόμενου ενήμερου κεφαλαίου και των τόκων πλέον τυχόν έξοδα αντί για
-Ποσοστό 2% επί του ενήμερου κεφαλαίου πλέον τόκων και τυχόν εξόδων όπως ίσχυε παλαιότερα. 
Τι σημαίνει αυτό θα μάθετε στο παράδειγμα που ακολουθεί:
Το υπόλοιπο του δανειολήπτη στην πιστωτική του κάρτα, διαμορφώνεται στα 1000 ευρώ.
Με το "παλαιό" σύστημα, ο δανειολήπτης έπρεπε να πληρώσει τουλάχιστον 34 ευρώ (ποσό ελάχιστης καταβολής) προκειμένου να μην υπάρξει ενοχλητικό τηλεφώνημα από την εισπρακτική εταιρεία.
Φυσικά, είναι στη διακριτική ευχέρεια του δανειολήπτη να καταβάλλει και περισσότερα προκειμένου να περιορίσει το χρέος του. Σε κάθε περίπτωση, τα 34 ευρώ είναι το ελάχιστο ποσό που έπρεπε να δοθεί. Μετά την αλλαγή, (από την 1η Ιουλίου 2011 στις περισσότερες τράπεζες) η ελάχιστη καταβολή περιορίστηκε στα 20,28 ευρώ.

Υπάρχει βέβαια και ένα μεγάλο αλλά…

Αν πληρώνουμε κάθε μήνα μόνο την ελάχιστη καταβολή, πότε θα εξοφλήσουμε την πιστωτική μας κάρτα και πόσα θα χρειαστεί να καταβάλουμε σε τόκους;

Συνεχίζουμε στο ίδιο παράδειγμα. Ο δανειολήπτης, -ο οποίος χρωστάει 1000 ευρώ στην κάρτα του- αποφασίζει ότι από τον Ιούνιο του 2012 θα πληρώνει κάθε μήνα το ποσό των 20 ευρώ. Πότε θα εξοφλήσει; Τον Οκτώβριο του 2020.  Μέχρι τότε, θα έχει καταβάλει 2028 ευρώ, 1000 ευρώ για την εξόφληση της κάρτας και άλλα 1.020 σε τόκους.
Τι θα συνέβαινε στην περίπτωση που ο δανειολήπτης, αντί για 20 ευρώ, θα αποφάσιζε να δίνει 34 ευρώ; Σε αυτή την περίπτωση, θα αποπλήρωνε το υπόλοπο της πιστωτικής κάρτας σε 40 μήνες δηλαδή μέχρι τον Οκτώβριο του 2015. Αντί για 1020 ευρώ σε τόκους, θα πλήρωνε μόλις 360, δηλαδή το ένα τρίτο.
Αναμφίβολα, το να μειωθεί η ελάχιστη καταβολή αποτελεί διευκόλυνση.
Όμως, η διευκόλυνση κοστίζει και ο ακόλουθος πίνακας που συνοψίζει τα όσα προαναφέρθηκαν αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Τι άλλαξε με την ελάχιστη καταβολή των πιστωτικών καρτών και πόσο κοστίζει
Για οφειλή 1000 ευρώ ελάχιστη καταβολή
Παλαιό σύστημα:34,00 ευρώ
Νέο σύστημα:20,28 ευρώ
Διαφορά:13,72 ευρώ
Πότε θα εξοφλήσω;
Για οφειλή 1000 ευρώ με μηνιαία καταβολή 20 ευρώ
Μηνιαία καταβολή:20 ευρώ
Επιτόκιο18,50%
Οριστική αποπληρωμή:Οκτώβριος 2020
Σύνολο τόκων1020 ευρώ
Πότε θα εξοφλήσω;
Για οφειλή 1000 ευρώ με μηνιαία καταβολή 34 ευρώ
Μηνιαία καταβολή:34 ευρώ
Επιτόκιο18,50%
Οριστική αποπληρωμή:Οκτώβριος 2015
Σύνολο τόκων360 ευρώ

fpress.gr

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

"Aν είσαι άνδρας παραδέξου το λάθος"

Με αφορμή την ομιλία του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, στη ΓΣ της ομοσπονδίας η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η αναγνώριση "Aν είσαι άνδρας παραδέξου το λάθος"του λάθους είναι δείγμα ανδρισμού. Πόσο μάλλον όταν προέρχεται από τον ηγέτη του Ελληνικού ποδοσφαίρου και γίνεται με τον πιο επίσημο τρόπο, μπροστά στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ.
Στον κύριο Σοφοκλή Πιλάβιο έχουμε στο παρελθόν ασκήσει σκληρή κριτική, αλλά αυτά τα λόγια του είναι ότι πιο ανθρώπινο ακούσαμε τον τελευταίο χρόνο που η ομάδα μας ταλαιπωρείται από μία ποινή που δεν της αξίζει και δεν της ταιριάζει.
Γνωρίζουμε ότι θα μπορούσε να δείξει επιμονή και ακαμψία. Δεν το έκανε και αυτό είναι δείγμα ώριμου και συνετού ηγέτη.
Λάθη έγιναν πολλά και από όλες τις πλευρές, αλλά οι φίλαθλοι και το έμψυχο υλικό της ομάδας δεν έκαναν κανένα. Μία πόλη με ιστορία και προσφορά στο ποδόσφαιρο διασύρθηκε. Ο ΑΟΚ ήταν ο απόβλητος ενώ αντίθετα παρέμειναν αμετακίνητες στη SL ομάδες που πολλάκις διασώθηκαν με φωτογραφικές ρυθμίσεις και διοικήθηκαν από ανθρώπους που ταύτισαν τον όρο «ποδοσφαιρικός παράγων» με αυτόν του μπαταχτσή.
Αφού λοιπόν άρχισαν και ακούγονται αλήθειες πρέπει να συμφωνήσουμε πως η πραγματική αποκατάσταση της αδικίας πρέπει να γίνει εγκαίρως ώστε να είναι δυνατή η δημιουργία αξιόμαχης ομάδας. Η απόφαση πρέπει να ληφθεί από τα ίδια όργανα που ασχολήθηκαν ως τώρα και γνωρίζουν την υπόθεση και γιαυτό το λόγο προφανώς η αποκατάσταση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν την ημερομηνία των ερχόμενων εκλογών…
Προσβλέπουμε σε ένα δίκαιο και έντιμο συμβιβασμό και στη δημιουργία μιας δυνατής ομάδας που θα βασίζεται κυρίως στο πλούσιο έμψυχο υλικό της περιοχής μας και κυρίως στους Καβαλιώτες ποδοσφαιρστές που στήριξαν την ομάδα στα δύσκολα».

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...