Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Μπράβο Μαρίζα!

Οι αξιόλογοι νέοι επιστήμονες της χώρας μας γίνονται πλέον ανάρπαστοι και στην Ασία. Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η δική μας Μαρίζα Τσακαλέρου. 

Η Μαρίζα ήταν η νεότερη υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Νομός Καβάλας) στις εθνικές εκλογές του 2009. Διπλωματούχος Μηχανικός και ερευνήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έλαβε πρόσφατα διεθνή ανταγωνιστική υποτροφία από το Πολυτεχνείο του Hong Kong για να συνεχίσει εκεί το ερευνητικό της έργο σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη μέσω αστικών ιστών καινοτομίας και γνώσης (Knowledge Innovation Cities).
Η Μαρίζα είναι η πρώτη Ελληνίδα υπότροφος του Πολυτεχνείου του Hong Kong και η επιτυχία της αυτή γίνεται ακόμη σημαντικότερη αν αναλογιστεί κανείς πως το Hong Kong είναι η αιχμή του δόρατος ανάπτυξης της Κίνας.
Ίσως αυτό να εξηγεί και το γιατί η Μαρίζα Τσακαλέρου «αντιστάθηκε» στις πιέσεις του Βασίλη Γερανίδη να εκτεθεί και πάλι με το ΠΑΣΟΚ στην Καβάλα. Βέβαια η θέση της στο ψηφοδέλτιο παραμένει ακόμη κενή και απομένει να φανεί εάν τελικώς επικρατήσουν οι σειρήνες τις πολιτικής ή της επιστήμης.
Σε κάθε περίπτωση της ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...