Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Λουκάς Παπαδήμος...







Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού επισημαίνεται:

Είναι απολύτως ανακριβές ότι είναι αφορολόγητες οι αποδοχές και οι λοιπές αμοιβές που απέκτησε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος κατά την περίοδο που ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όλες οι αμοιβές φορολογήθηκαν κανονικά. Ο φόρος που αναλογεί ωστόσο καταβάλλεται υποχρεωτικά απευθείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ορίζουν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και γι’ αυτό δεν εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό.

Αν και οι σχετικές αμοιβές δεν υπόκεινται σε πρόσθετη εθνική φορολογία, ο πρωθυπουργός έχει καταβάλει και όλες τις έκτακτες εισφορές της τελευταίας τριετίας.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός δεν λαμβάνει σύνταξη από την Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι γνωστό επίσης ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, παραιτήθηκε και δεν λαμβάνει την πρωθυπουργική αποζημίωση.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

«Γιατί είναι στο ΚΚΕ η λεσβία Κανέλλη;»

Ο εκπρόσωπος του Κινήματος των ομοφυλοφίλων Γρηγόρης Βαλλιανάτος επιτέθηκε στην Λιάνα Κανέλλη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «γιατί αφού είναι λεσβία, ανήκει στο ΚΚΕ;»
 Ο εκπρόσωπος του Κινήματος των ομοφυλοφίλων Γρηγόρης Βαλλιανάτος επιτέθηκε στην Λιάνα Κανέλλη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «γιατί αφού είναι λεσβία, ανήκει στο ΚΚΕ;»Ο επικεφαλής της Φιλελεύθερης Συμμαχίας και εκπρόσωπος του Κινήματος των ομοφυλοφίλων μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, κατηγόρησε την Λιάνα Κανέλλη ότι «ενώ είναι λεσβία, όπως η ίδια έχει πει σε παλαιότερη εκπομπή «Ψηλά τα χέρια», πολιτεύεται με το ΚΚΕ που λέει τα χειρότερα για τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες».Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος συνέχισε λέγοντας: «Η ίδια όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει, αλλά δεν έχει ανοίξει ποτέ το στοματάκι της για να βοηθήσει αυτή την κατηγορία των ανθρώπων που γνωρίζει πολύ καλά», είπε ο κ. Βαλλιανάτος, που φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό μάλλον για λόγους ψηφοθηρικούς θέλει να προκαλεί! Υπενθυμίζουμε ότι είχε χαρακτηρίσει τον τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνο, λίγες ώρες μετά τον θάνατο του, ομοφοβικό!
Ο Βαλλιανάτος εκτός από επικεφαλής της «Φιλελεύθερης Συμμαχίας», η οποία συνεργάζεται εκλογικά με τη «Δράση» του Στέφανου Μάνου, είναι και δημοσιογράφος, εκπρόσωπος των ομοφυλοφίλων, σύμβουλος πολιτικών και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Εκλογές 2012: 36 κόμματα κατεβαίνουν υποψήφια

Στον Άρειο Πάγο έληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων για τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Συνολικά κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής 36 κόμματα, συνδυασμοί κομμάτων και μεμονωμένοι.

Το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ελέγξει τη νομιμότητα των δηλώσεων τους και θα προβεί στην ανακήρυξή τους. Τα 36 κόμματα και οι συνδυασμοί κομμάτων που υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής στις επερχόμενες εκλογές είναι:

1) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) (Ε. Βενιζέλος),

2) Νέα Δημοκρατία (Αντ. Σαμαράς),

3) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α. Παπαρήγα),

4) ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο (Α. Τσίπρας),

5) Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) (Γ. Καρατζαφέρης),

6) Δημοκρατική Συμμαχία (Ντόρα Μπακογιάννη),

7) Κοινωνική Συμφωνία (Λουκά Κατσέλη),

8) Ανεξάρτητοι Έλληνες (Πάνος Καμμένος),

9) Δημοκρατική Αριστερά ( Φωτ. Κουβέλης),

10)Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία (συνασπισμός συνεργαζομένων κομμάτων) - (Σ. Μάνος και Γ. Βαλλιανάτος),

11) Οικολόγοι Πράσινοι (6μελής εκτελεστική επιτροπή),

12) Ένωση Κεντρώων (Β. Λεβέντης),

13) Κόμμα Φιλελευθέρων ( Κ. Καλλιγιάννης),

14) Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος),

15) Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι (Δ. Βεργής),

16) ΟΧΙ (συνασπισμός των συνεργαζόμενων κομμάτων Δημοκρατική Αναγέννηση και Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Σ. Παπαθεμελής - 3μελής διοικούσα επιτροπή),

17) Κίνημα Δεν Πληρώνω (Βασ. Παπαδόπουλος),

18) Κ.Ε.Α.Ν.- Κίνημα Εθνικής Αντίστασης (Ιπποκράτης Σαββούρας),

19) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό) - Μ.Λ. ΚΚΕ- Εκλογική Συνεργασία (συνασπισμός συνεργαζόμενων κομμάτων) - (4μελής διευθύνουσα επιτροπή),

20) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) - Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Κουμμουνιστικής Αριστερός και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας 21μελής κεντρική συντονιστική επιτροπή),

21) Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος- Ο.Κ.Δ.Ε. (3μελής διοικούσα επιτροπή),

22) Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές) (Σαμπετάι Μάτσας),

23) ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (3μελής διοικούσα επιτροπή),

24) Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας (Ν. Αλικάκος),

25) Εθνική Ελπίδα (Γεώργ. Παπαδόπουλος - Γιαννιτσά),

26) Π.Α.Μ.Ε. στο Γ.Ε.Σ.Ε.ΕΠ. (Θεόδ. Κυρωγιάννης),

27) Κοινωνία Πολιτική Παράταξη συνεχιστών Καποδίστρια (Μιχ. Ηλιάδης),

28) Κόμμα Πειρατών Ελλάδας (Ι. Παναγόπουλος),

29) Φίλοι του Ανθρώπου (Κ. Σταμούλης),

30) Δημιουργία Ξανά ( Γλαύκος Τζήμερος),

31) Παναθηναϊκό Κίνημα - ΠΑΝ.ΚΙ.- ( Γεώργ. Μπέτσικας),

32) Αξιοπρέπεια (συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων) - (Παν. Θεοδωρόπουλος),

33) Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης).

34) Δημοβούλιο Πολιτών - ('Αμεση) Δημοκρατία στην Πράξη (συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων) - ( Γ. Κόκκας),

35) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.) - (Νικ. Κολίτσης, μεμονωμένος υποψήφιος) και

36) Τυραννοκτόνοι - Αθαν. Δασκαλόπουλος (μεμονωμένος υποψήφιος).

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ 17 ΛΕΠΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΟΛΟΚΛΗΡΟ!

Άλλα 10εκατ. ευρώ στα κόμματα!


Απίστευτο και όμως αληθινό. Μετά τηνπροκαταβολή της τακτικής επιχορήγησης που εισέπραξαν πριν από λίγες μέρες τα πολιτικά κόμματα θα εισπράξουν άλλα δέκα εκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη προεκλογική επιχορήγηση, (το 22 τοις χιλίοις του προϋπολογισμού, όπως προβλέπει ο νόμος).
Το να αλλάξουν αυτό το νόμο σε μια περίοδο που ζητούν αφειδώς περικοπές από τους πολίτες ούτε που τους πέρασε από το μυαλό. Μάλιστα στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της διακομματικήςκάποιοι είχαν και το θράσος  να ζητήσουν την εξόφληση του συνολικού ποσού ως τις εκλογές, κάτι που ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης ευτυχώς είχε γερό πάτημα για να αντικρούσει. Ο νόμος προβλέπει την καταβολή του 60% πριν τις εκλογές.

Τα χρήματα αυτά κατανέμονται αναλογικά με βάση τα ποσοστά που πήραν τα κόμματα στις τελευταίες εκλογές. Ωφελούνται τα κόμματα της βουλής και της Ευρωβουλής δηλαδή καλούνται να εισπράξουν η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι Οικολόγοι. Οι υπόλοιποι 4 της βουλής δεν θα πάρουν τίποτε δικαιούνται όμως μερίδιο στα άλλα έξι εκατομμύρια ευρώ διαφημιστικό χρόνο, τα οποία υποχρεούνται τα κανάλια δημόσια και ιδιωτικά να παράσχουν δωρεάν στα κόμματα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. 

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...