Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Άλλα 10εκατ. ευρώ στα κόμματα!


Απίστευτο και όμως αληθινό. Μετά τηνπροκαταβολή της τακτικής επιχορήγησης που εισέπραξαν πριν από λίγες μέρες τα πολιτικά κόμματα θα εισπράξουν άλλα δέκα εκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη προεκλογική επιχορήγηση, (το 22 τοις χιλίοις του προϋπολογισμού, όπως προβλέπει ο νόμος).
Το να αλλάξουν αυτό το νόμο σε μια περίοδο που ζητούν αφειδώς περικοπές από τους πολίτες ούτε που τους πέρασε από το μυαλό. Μάλιστα στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της διακομματικήςκάποιοι είχαν και το θράσος  να ζητήσουν την εξόφληση του συνολικού ποσού ως τις εκλογές, κάτι που ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης ευτυχώς είχε γερό πάτημα για να αντικρούσει. Ο νόμος προβλέπει την καταβολή του 60% πριν τις εκλογές.

Τα χρήματα αυτά κατανέμονται αναλογικά με βάση τα ποσοστά που πήραν τα κόμματα στις τελευταίες εκλογές. Ωφελούνται τα κόμματα της βουλής και της Ευρωβουλής δηλαδή καλούνται να εισπράξουν η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι Οικολόγοι. Οι υπόλοιποι 4 της βουλής δεν θα πάρουν τίποτε δικαιούνται όμως μερίδιο στα άλλα έξι εκατομμύρια ευρώ διαφημιστικό χρόνο, τα οποία υποχρεούνται τα κανάλια δημόσια και ιδιωτικά να παράσχουν δωρεάν στα κόμματα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...