Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ.....ΑΠΟ 27/4 ΕΩΣ 1/5!

ΕΦΗΒΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΝΩΣΗΣ 2011-12
Από τις 27/4 εως και 1/5 η καρδιά του.......
μέλλοντος του Ελληνικού Μπάσκετ θα χτυπάει στην Καβάλα μας!
Ο Δήμος Καβάλας ανέλαβε την διοργάνωση του Τουρνουά και οι Καβαλιώτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν απο κοντά την Εφηβική ομάδα τηςΕΝΩΣΗΣ που ελπίζουμε να προκριθεί, να αγωνισθεί και να διακριθεί στην Καλαμίτσα!

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

'Ενοπλη ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ

Την Κυριακή στις 9 το βράδυ σε κεντρικό δρόμο της πόλης μπροστά στα μάτια πολλών παιδιών από το απέναντι πεζοδρόμιο που αμέριμνα έτρωγαν , 2 ένοπλοι ληστές κρατώντας όπλο εισέβαλαν σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ και με την απειλή όπλου απέσπασαν 300 € από το ταμείο...ευτυχώς που την Κυριακή τα πρακτορεία ήταν κλειστά και δεν είχαμε κόσμο μέσα σε αυτό..

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

'Eργα υποδομής 25 εκ. ευρώ

Σημαντικά έργα υποδομής 25 εκ. ευρώ
σε ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ ενέταξε
στο ΕΣΠΑ ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης

ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΘΑΣΟΥ
  • Δίκτυο Ύδρευσης Σκάλας Παναγίας – Σκάλας Ποταμιάς Θάσου, προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ με δικαιούχο τον Δήμο Θάσου.
  • Δίκτυο Ύδρευσης Λιμένα Θάσου, προϋπολογισμού 2,8 εκ. ευρώ και δικαιούχο τον Δήμο Θάσου.
  • Εσωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Σκάλας Ραχωνίου Θάσου, προϋπολογισμού 1,55 εκ. ευρώ και δικαιούχο τον Δήμο Θάσου.
  • Κατασκευή Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Καβάλας – Περιοχή Υψηλής Ζώνης Καβάλας, προϋπολογισμού 5,2 εκ. ευρώ και δικαιούχο την ΔΕΥΑ Καβάλας.
  • Κατασκευή Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Καβάλας – Περιοχή Μέσης Κεντρικής Ζώνης πόλης Καβάλας, προϋπολογισμού 4,35 εκ. ευρώ και δικαιούχο την ΔΕΥΑ Καβάλας.
  • Κατασκευή Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Καβάλας – Εσωτερικό Δίκτυο Κοινότητας Λυδίας  ΔΕ Φιλίππων, προϋπολογισμού 1,57 εκ. ευρώ, δικαιούχος ΔΕΥΑ Καβάλας.
  • Εσωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Οικισμού Παραλίας Οφρυνίου, προϋπολογισμού 1,050 εκ. ευρώ και δικαιούχο τον Δήμο Παγγαίου.

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

21 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ Down.

 
Σήμερα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down. Αξίζει να σημειωθεί ότι καθιερώθηκε το 2006 με πρωτοβουλία του γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης!

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Φρυγανιές ELITE





 Το βρήκαμε και μας άρεσε....

Από σήμερα ΤΕΛΟΣ οι φρυγανιές Elite. Όχι μόνο επειδή στερήσανε από δεκάδες Έλληνες μια θέση εργασίας με το να μεταφέρουν το εργοστάσιο παραγωγής τους εκεί, αλλά και επειδή ακριβώς πήγαν εκεί.

Στους γυφτοσκοπιανούς λοιπόν να τις πουλήσετε τις σκατοφρυγανιές σας κύριοι της Εlite!

Εις το εξής, κάθε επιχειρησιακή δραστηριότητα που αποβαίνει σε βάρος του Ελληνικού λαού, αλλά και που έρχεται σε αντίθεση με τα εξωτερικά μας συμφέροντα θα στιγματίζεται και θα σαμποτάρεται ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ από την παρούσα σελίδα.

Συνιστούμε στους φίλους της σελίδας να αναδημοσιεύουν όσο μπορούν τέτοιες αναρτήσεις για να ξυπνάμε λέμεεεε....

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Μάνα Ετών 12 Πούλαγε Το Μωρό Της!

Μια ανατριχιαστική υπόθεση, που δεν τη χωράει ανθρώπινος νους, κατάφεραν να ξεδιαλύνουν οι διωκτικές αρχές.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ εξάρθρωσαν μια αδίστακτη συμμορία, που δραστηριοποιούνταν στις αγοραπωλησίες βρεφών. Ανάμεσα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν και ένα κοριτσάκι, ηλικίας 12 ετών, που συνελήφθη τη στιγμή που προσπαθούσε να πουλήσει το μόλις 2,5 μηνών μωρό της!

Οι πληροφορίες που είχαν φτάσει στις αρμόδιες υπηρεσίες ήταν συγκεκριμένες και σόκαραν ακόμη και τους έμπειρους αξιωματικούς της αστυνομίας. Στην περιοχή της Καβάλας μια ομάδα προσπαθούσε να πουλήσει ένα βρέφος. Αμέσως στις αστυνομικές αρχές του νομού σήμανε συναγερμός και καταστρώθηκε σχέδιο, προκειμένου να αποκαλυφθεί η δράση, αλλά και να συλληφθούν επ’ αυτοφώρω τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν φτάσει στους αστυνομικούς, τρία μέλη της συμμορίας, ένας 71χρονος και δύο γυναίκες, ηλικίας 65 και 44 ετών, ενεργούσαν κατ’ επάγγελμα και πραγματοποιούσαν αγοραπωλησίες βρεφών. «Στρατολογούσαν» ανήλικα κορίτσια, τα εξανάγκαζαν σε συνουσία και μόλις έμεναν έγκυος τις φρόντιζαν μέχρι τη στιγμή που θα έφερναν στον κόσμο το μωρό τους, που πωλούσαν στη συνέχεια.

Εχοντας όλα τα παραπάνω στοιχεία στη διάθεσή τους, οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν κοντά στα μέλη της οργάνωσης. Οι άνδρες της αστυνομίας εργάστηκαν μεθοδικά και το επόμενο βήμα τους ήταν να οργανώσουν μια συντονισμένη επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας αστυνομικοί προσποιήθηκαν το υποψήφιο ζευγάρι που ήθελε να αποκτήσει ένα παιδί. Ετσι, κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με το κύκλωμα.

Χρειάστηκαν, όμως, να γίνουν συνεχείς επαφές, ώστε να αποκτηθεί η εμπιστοσύνη από πλευράς των μελών του κυκλώματος. Σε ένα από τα τελευταία ραντεβού συμφωνήθηκε η αγοροπωλησία βρέφους ηλικίας 2,5 μηνών, που είχε φέρει στον κόσμο το 12χρονο κορίτσι, αντί του χρηματικού ποσού των 12.500 ευρώ.

Το προκαθορισμένο ραντεβού έγινε στη Χρυσούπολη του νομού Καβάλας, όπου έφθασαν τα τρία μέλη του κυκλώματος, μαζί με τη 12χρονη. Παρέλαβαν το χρηματικό ποσό των 12.500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και παρέδωσαν το μωρό. Μετά την πραγματοποίηση της αγοροπωλησίας όμως επενέβησαν άμεσα οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν!Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 12.500 ευρώ, έγγραφα της γέννησης του βρέφους, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

«Στο κύκλωμα συμμετείχαν η 12χρονη, η θεία της και δύο ακόμα μέλη της οικογένειάς της. Μάλιστα είχαν επιχειρήσει άλλες δύο φορές να πουλήσουν το ίδιο βρέφος. Από τις αποτυχημένες αγοραπωλησίες προήλθαν οι πληροφορίες στην ΟΠΚΕ» είπε στην «Espresso» ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας, Αντώνης Μαλεμίδης.

Το βρέφος οδηγήθηκε για περίθαλψη και φροντίδα στο παιδιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, όπου χαίρει άκρας υγείας. Σε βάρος των μελών του κυκλώματος σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας και στη συνέχεια στα κρατητήρια. Την Πέμπτη θα προσέλθουν για την κύρια ανάκριση.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, που προσπαθεί να εντοπίσει και άλλες παράνομες αγοραπωλησίες βρεφών, καθώς και τον πατέρα του βρέφους.
Espressonews

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Συναισθήματα και εικόνες μοναξιάς

Το ποιητικό έργο του Βασίλη Βεργόπουλου «Συναισθήματα και εικόνες μοναξιάς» παρουσιάζει αύριο (Τετάρτη) ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης, στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου "Δημοκρατία" στην Ελευθερούπολη. Ο Βασίλης Βεργόπουλος γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη και σήμερα υπηρετεί ως διευθυντής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης.

Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία

Δωρεάν μαθήματα, για παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, ξεκινούν εθελοντές καθηγητές, ανταποκρινόμενοι σε πρωτοβουλία του Συλλόγου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων νομού Καβάλας. Στόχος να διευκολυνθούν μαθητές, που οι γονείς τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, να έχουν υποστήριξη στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και σε άλλα μαθήματα.
Οι εγγραφές των μαθημάτων θα γίνουν το Σάββατο, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, στον πολυχώρο «Σήματα Καπνού». Τα μαθήματα θα γίνονται στον ίδιο χώρο από τις 19 Μαρτίου.

Ο οίκος Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα σε B από C

  Ο οίκος Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα σε B από C
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε σήμερα την Ελλάδα, τοποθετώντας την στη βαθμίδα "B-", από τη βαθμίδα της "μερικής χρεοκοπίας" (RD) όπου την είχε βάλει μετά την ανακοίνωση για τα αποτελέσματα του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων με τους ιδιώτες πιστωτές της χώρας. Κατά την υποβάθμιση στη βαθμίδα RD ο οίκος είχε διευκρινίσει ότι θα επαναξιολογούσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας όταν ολοκληρωνόταν η ανταλλαγή ομολόγων.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Σε ηλικία 84 ετών "έφυγε" από τη ζωή η Δόμνα Σαμίου...


Σε ηλικία 84 ετών "έφυγε" από τη ζωή η Δόμνα Σαμίου...
Η σπουδαία ερμηνεύτρια και ερευνήτρια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής συνέβαλε τα μέγιστα στη διάσωση καλλιτεχνικών θησαυρών της χώρας μας και είδε το έργο της να αναγνωρίζεται και εκτός ελληνικών συνόρων.
Γεννήθηκε στην Καισαριανή και αφιέρωσε τη ζωή της στο δημοτικό τραγούδι. Οι γονείς της ήταν μικρασιάτες πρόσφυγες από το Μπαϊντίρι, χωριό της περιοχής της Σμύρνης.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ο Μπαμπινιώτης υπουργός Παιδείας!

 

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, ο άνθρωπος που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με την ερμηνεία της λέξης «Βούλγαροι» στο λεξικό του είναι ο νέος υπουργός Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων!
Μετά την απόφαση του Χρήστου Παπουτσή να παραιτηθεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε κενό στην συγκεκριμένη θέση. Μετά τις... καραμπόλες που προέκυψαν έγινε μίνι ανασχηματισμός και στην κυβέρνηση μπήκε πλέον ως Υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ο Γιώργος Μπαμπινιώτης!
Ο γνωστός καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών! Όσο αφορά τον... μίνι ανασχηματισμό η σχετική ανακοίνωση, από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει:
«Με απόφαση του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου:  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας η κ. Άννα Διαμαντοπούλου.
Υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ο κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης.
Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ο κ. Ελευθέριος Οικονόμου».
 

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Φωτογραφία ΣΟΚ: Απίστευτα μεγάλη ντροπή!!!!

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτή η αφίσα της φωτογραφίας είναι αληθινή, αλλά αν δεν μας κάνει κάποιος πλάκα και υπάρχει όντως, τότε μιλάμε για την απόλυτη ξεφτύλια, την απόλυτη κατάντια μας. Δεν υπάρχουν λόγια!!!!

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Έστησαν παγίδα σε όσους πλήρωσαν το ρεύμα στα ATM

 
«Θα πληρώσω το ρεύμα, όχι όμως και το ειδικό τέλος ακινήτων». Αυτό αποφάσισαν χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι πήγαν στα ATM των τραπεζών και κατέβαλαν στη ΔΕΗ μόνο το ποσό του ρεύματος και όχι το ποσό του ειδικού τέλους ακινήτων. Νόμιζαν ότι με αυτό τον τρόπο θα έχουν καθαρίσει με τις οφειλές τους απέναντι στη ΔΕΗ. Δείτε όμως πόσο έξυπνα στήθηκε η παγίδα.
Το παράδειγμα επικαλέστηκε ο ίδιος ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ στις σημερινές τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Εστάλη ο πρώτος λογαριασμός ύψους 1000 ευρώ. Από αυτά, 500 ευρώ αφορούσαν στο ρεύμα και τα υπόλοιπα 500 ευρώ αφορούσαν στο χαράτσι. Πήγε ο ανυποψίαστος ιδιοκτήτης να πληρώσει το ρεύμα και κατέθεσε 500 ευρώ στο ATM. To επόμενο δίμηνο, ήρθε ο επόμενος λογαριασμός. Άλλα 1000 ευρώ. Τα 500 για τη δεύτερη δόση του ειδικού τέλους και τα 500 για τη ΔΕΗ. Και πάλι ο ιδιοκτήτης πήγε στη ΔΕΗ και πλήρωσε 500 ευρώ νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο δεν θα χρωστάει τίποτα για το ρεύμα. Τι έκανε όμως η ΔΕΗ; Εισέπραξε τα χρήματα και τα απέδωσε για να πληρώσει την πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων. Έτσι, ο ιδιοκτήτης εμφανίζεται να χρωστάει τώρα και στο δημόσιο (τη 2η δόση των 500 ευρώ) αλλά και στη ΔΕΗ (τα υπόλοιπα 500 ευρώ για το ρεύμα).
Βγαίνει το ΣτΕ και λέει ότι είναι αντισυνταγματικό να διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω μη καταβολής του ειδικού τέλους. Βγαίνει όμως και η ΔΕΗ και λέει ότι μπορεί να κόβει το ρεύμα για οφειλές από ηλεκτρικό ρεύμα. Και οι καταναλωτές που επέλεξαν τη λύση του ΑΤΜ χρωστάνε και στους δύο. Άρα;
Η ΔΕΗ διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την ηλεκτροδότηση. Και το κράτος, θα εισπράξει τα χρήματά του επειδή η ΔΕΗ θα στείλει τα ονόματα όσων δεν πλήρωσαν το χαράτσι στην εφορία.

 http://www.fpress.gr

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...