Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Μάνα Ετών 12 Πούλαγε Το Μωρό Της!

Μια ανατριχιαστική υπόθεση, που δεν τη χωράει ανθρώπινος νους, κατάφεραν να ξεδιαλύνουν οι διωκτικές αρχές.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ εξάρθρωσαν μια αδίστακτη συμμορία, που δραστηριοποιούνταν στις αγοραπωλησίες βρεφών. Ανάμεσα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν και ένα κοριτσάκι, ηλικίας 12 ετών, που συνελήφθη τη στιγμή που προσπαθούσε να πουλήσει το μόλις 2,5 μηνών μωρό της!

Οι πληροφορίες που είχαν φτάσει στις αρμόδιες υπηρεσίες ήταν συγκεκριμένες και σόκαραν ακόμη και τους έμπειρους αξιωματικούς της αστυνομίας. Στην περιοχή της Καβάλας μια ομάδα προσπαθούσε να πουλήσει ένα βρέφος. Αμέσως στις αστυνομικές αρχές του νομού σήμανε συναγερμός και καταστρώθηκε σχέδιο, προκειμένου να αποκαλυφθεί η δράση, αλλά και να συλληφθούν επ’ αυτοφώρω τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν φτάσει στους αστυνομικούς, τρία μέλη της συμμορίας, ένας 71χρονος και δύο γυναίκες, ηλικίας 65 και 44 ετών, ενεργούσαν κατ’ επάγγελμα και πραγματοποιούσαν αγοραπωλησίες βρεφών. «Στρατολογούσαν» ανήλικα κορίτσια, τα εξανάγκαζαν σε συνουσία και μόλις έμεναν έγκυος τις φρόντιζαν μέχρι τη στιγμή που θα έφερναν στον κόσμο το μωρό τους, που πωλούσαν στη συνέχεια.

Εχοντας όλα τα παραπάνω στοιχεία στη διάθεσή τους, οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν κοντά στα μέλη της οργάνωσης. Οι άνδρες της αστυνομίας εργάστηκαν μεθοδικά και το επόμενο βήμα τους ήταν να οργανώσουν μια συντονισμένη επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας αστυνομικοί προσποιήθηκαν το υποψήφιο ζευγάρι που ήθελε να αποκτήσει ένα παιδί. Ετσι, κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με το κύκλωμα.

Χρειάστηκαν, όμως, να γίνουν συνεχείς επαφές, ώστε να αποκτηθεί η εμπιστοσύνη από πλευράς των μελών του κυκλώματος. Σε ένα από τα τελευταία ραντεβού συμφωνήθηκε η αγοροπωλησία βρέφους ηλικίας 2,5 μηνών, που είχε φέρει στον κόσμο το 12χρονο κορίτσι, αντί του χρηματικού ποσού των 12.500 ευρώ.

Το προκαθορισμένο ραντεβού έγινε στη Χρυσούπολη του νομού Καβάλας, όπου έφθασαν τα τρία μέλη του κυκλώματος, μαζί με τη 12χρονη. Παρέλαβαν το χρηματικό ποσό των 12.500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και παρέδωσαν το μωρό. Μετά την πραγματοποίηση της αγοροπωλησίας όμως επενέβησαν άμεσα οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν!Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 12.500 ευρώ, έγγραφα της γέννησης του βρέφους, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

«Στο κύκλωμα συμμετείχαν η 12χρονη, η θεία της και δύο ακόμα μέλη της οικογένειάς της. Μάλιστα είχαν επιχειρήσει άλλες δύο φορές να πουλήσουν το ίδιο βρέφος. Από τις αποτυχημένες αγοραπωλησίες προήλθαν οι πληροφορίες στην ΟΠΚΕ» είπε στην «Espresso» ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας, Αντώνης Μαλεμίδης.

Το βρέφος οδηγήθηκε για περίθαλψη και φροντίδα στο παιδιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, όπου χαίρει άκρας υγείας. Σε βάρος των μελών του κυκλώματος σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας και στη συνέχεια στα κρατητήρια. Την Πέμπτη θα προσέλθουν για την κύρια ανάκριση.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, που προσπαθεί να εντοπίσει και άλλες παράνομες αγοραπωλησίες βρεφών, καθώς και τον πατέρα του βρέφους.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...