Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Παραμονή με μανιταρόσουπα

Ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες απευθύνει το Οικολογικό Στέκι Καβάλας και ο Σύλλογος Μανοταρόφιλων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αύριο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, στην κεντρική πλατεία Καβάλας από τις 11 έως τις 3 προκειμένου να δοκιμάσουν μανιταροχορτόσουπα και να μάθουν για την χρησιμότητα των μανιταριών στην διατήρηση της ζωής στον πλανήτη μας, καθώς και για τις δραστηριότητες των δύο συλλογικοτήτων.

Πάντως, οι διοργανωτές ζητούν, αν είναι δυνατό, οι προσκληθέντες να πάρουν μαζί τους τα πιάτα τους και τα κουτάλια τους (σε μία προσπάθεια να μειωθούν τα απορρίμματα που θα δημιουργηθούν από τη δράση).



Κλειστά τα φαρμακεία Δευτέρα και Τρίτη

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη τα φαρμακεία της Καβάλας, συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία που εξήγγειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικό Σύλλογος.  Στο διάστημα αυτό το κοινό θα εξυπηρετείται από τα φαρμακεία υπηρεσίας. Ταυτόχρονα, και τα φαρμακεία της Καβάλας θα αναστείλουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, από τη νέα χρονιά.

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Φρουρούμενος στη Μονή Βατοπεδίου ο κλινήρης Εφραίμ

Με απόφαση εισαγγελέα η παραμονή του στη Μονή - Εξετάστηκε απο ιατροδικαστή - Του συμπαραστέκονται ηγούμενοι, ο ΛΑΟΣ και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - Προβληματισμένος δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Φρουρούμενος στη Μονή Βατοπεδίου ο κλινήρης Εφραίμ
Στο κελί του στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου θα παραμείνει κλινήρης αλλά φρουρούμενος ο ηγούμενος Εφραίμ, που παρουσίασε υψηλό πυρετό και απορρύθμιση σακχάρου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου.
Την απόφαση αυτή πήρε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Αντώνιος Παπαματθαίου που πήγε στη μονή συνοδεία του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής, Κωνσταντίνου Παπουτσή, για να εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε το συμβούλιο εφετών και αφού ο κ. Εφραίμ υπεβλήθη εκ νέου σε εξετάσεις από ιατροδικαστή που τους συνόδευε.
Οι εξελίξεις αναμένεται να απασχολήσουν την Ιερά Κοινότητα στην τακτική συνεδρίαση της Δευτέρας.
Ο ηγούμενος που κατηγορείται για την υπόθεση ανταλλαγών μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου, εμφάνισε προβλήματα υγείας, όπως έγινε γνωστό από τον γιατρό του Κέντρου Υγείας στις Καρυές και δεν παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα ως όφειλε.
Διαβάστε περισσότερα στο NewsIt.gr

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Απεβίωσε ο πρώην δήμαρχος Λευθέρης Αθανασιάδης

Πέθανε τα ξημερώματα από βαρύ πνευμονικό οίδημα, ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Λευθέρης Αθανασιάδης. Ο πρώην δήμαρχος άφησε την τελευταία του πνοή στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας την οποία ο ίδιος είχε επισκεφθεί χθες το βράδυ με ενοχλήσεις στην καρδιά.
Ο Λευθέρης Αθανασιάδης ήταν δήμαρχος Καβάλας επί 16 συνεχή χρόνια, από το 1982 έως 1998, ενώ αργότερα διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος από το 2007 έως το 2010. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 3.30 στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.
Στις 11 το πρωί συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας με μοναδικό θέμα την «έκδοση ψηφίσματος για την απόδοση τιμών στη μνήμη του διατελέσαντος δημάρχου Καβάλας Λευτέρη Αθανασιάδη».

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Τα Golden Boys του ALTER


Με επιστολή τους οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ALTER δημοσιοποιούν τους παχυλότατους μισθούς των μεγαλοστελεχών του καναλιού. Δείτε πόσα έπαιρναν Χατζηνικολάου, Τριανταφυλλόπουλος, Χαρδαβέλλας, Τράγκας και άλλοι.
ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ ετησίως:

από 350.000 - 450.000€ (μεικτά) ο καθένας. Τα μέλη του ΔΣ το έτος 2009 ήταν Κ. Γιαννίκος, Γιώργος Κουρής, Αντρέας Κουρής, Β. Κοσμόπουλος, Χ. Πεχλιβανίδου, Α. Κοντοδήμου, Ξ. Βαλέττας.

ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ετησίως:

Κοσμάς Σφαέλος, Διευθυντής Ειδήσεων, 420.000€ και μέσω της Κυπριακής offshore εταιρείας GARSTON INVEST 232.500€. Σύνολο 652.500€. Είναι να αναρωτιέστε όλοι τι έκανε αυτός ο διευθυντής και άξιζε τόσα πολλά. Εμείς πάντως ξέρουμε και θα αναφερθούμε σύντομα στο έργο του.

Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου, Διευθύντρια Νομικής Υπηρεσίας, 420.000€. «Φύλακας άγγελος» όχι του ALTER αλλά του επί πολλά χρόνια συνεργάτη της Κ. Γιαννίκου. Μέσω της «Συμμετοχικής Επενδυτικής Θεαμάτων» φαίνεται να έχει αγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών του Γιαννίκου στην θεατρική επιχείρηση ΕΛΛ.ΘΕΑ .

Βασίλης Κοσμόπουλος, Γενικός Διευθυντής και μέλος ΔΣ 420.000€. Εκτός της αμοιβής του έπαιρνε και αμοιβή μέλους Δ.Σ. Συνολική αμοιβή 720.000€. Ο «Διπλός ρόλος» θέλει και διπλή αμοιβή.

Στέλιος Πανταζόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής, 520.000€, Θεοφύλακτος Οικονομίδης, Οικονομικός Διευθυντής 100.000€, Δημήτρης Στολίδης Προϊστάμενος στην Οικονομική Διεύθυνση 85.000€, και οι τρεις τα «αγαπημένα» παιδιά του Γιαννίκου.

Αθανασία Γοργόλη, Διευθύντρια Προσωπικού, 93.000€. Δεν ήταν κακή αμοιβή για κάποια που ξεχνούσε να πατάει το πόδι της στον σταθμό και ασχολούταν συνεχώς με την ξενοδοχειακή επιχείρηση που διατηρούσε στην Σίφνο. Να είναι τυχαίο άραγε ότι πριν ξεσπάσει το τσουνάμι στον σταθμό οι Πανταζόπουλος, Γοργόλη και Στολίδης παραιτήθηκαν για να συνταξιοδοτηθούν και να πάρουν κανονικά τις αποζημιώσεις τους;

ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ ετησίως:

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο Ρομπέν της Εκάλης 2.600.000€. Κώστας Χαρδαβέλλας 760.000€. Εσείς τουλάχιστον Μάκη και Κώστα δεν θα έπρεπε να προβάλετε στο zougla το βιντεάκι με τον συλληφθέντα αγαπημένο σας εργοδότη Κ. Γιαννίκο που τόσο πολύ σας στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Αχάριστα παιδιά, μην δείτε κάποιον να γονατίζει.

Νίκος Χατζηνικολάου 1.000.000 €. Νικολάκη τι να πούμε για σένα; Και εμείς με τέτοια αμοιβή δεν θα εγκαταλείπαμε τον σταθμό τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου…του 2017.

Αγγελική Νικολούλη 610.000€. Miss Marple πώς να μην ευγνωμονείς τον εργοδότη σου Κώστα Γιαννίκο, όταν φρόντιζε ο σταθμός όλα αυτά τα χρόνια να σου πληρώνει ακόμα και το φόρο εισοδήματος. Βέβαια δεν νομίζουμε να πιστεύεις ότι είσαι η μοναδική.

Γιώργος Τράγκας 300.000€. Αλήθεια Γιωργάκη γιατί δεν εμφανίστηκες να υποστηρίξεις την παρέμβαση της εταιρείας σου DYNAMIC COMMUNICATION κατά της αίτησης για την υπαγωγή του ALTER στο άρθρο 99; Μήπως γιατί τσέπωσες το παραδάκι ενώ εμείς οι εργαζόμενοι παραμένουμε για πολλούς μήνες απλήρωτοι; (πρόσεξε γιατί καμιά φορά και οι τοίχοι έχουν αυτιά!!!)

Να μην μιλήσουμε για τις offshore εταιρείες που όλα αυτά τα χρόνια εισέπρατταν εκατομμύρια ευρώ.

Ή μήπως δεν εισέπρατταν;

Μήπως ήταν εικονικές συναλλαγές και υπερτιμολογήσεις; Μήπως να μας απαντήσουν γι’ αυτό οι ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ της ΠΕΙΡΑΙΩΣ και της MARFIN;

Αν όχι πάλι μήπως να μας λύσουν την απορία οι ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, η ΣΔΟΕ, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ, οι ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ, οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και όλοι όσοι εθελοτυφλούσαν για πολλά χρόνια;

Πως γίνεται μια εταιρεία που έχει μετοχικό κεφάλαιο 8.000.000€ να αγοράζει από το 2006 έως και το 2009 πρόγραμμα (ταινίες) αξίας περίπου 420.000.000€;

Και πως αυτή η εταιρεία το 2010 εμφανίζει ξαφνικά ζημιές και δεν μπορεί να πληρώσει όλους εμάς; Δεν είναι η οικονομική κρίση που έπληξε το κανάλι. Είναι η απληστία των λίγων που έπληξε εμάς τους πολλούς.

Όσο και αν τους βολεύει η πτώχευση, είναι πλέον σίγουρο ότι δεν θα κουκουλώσει τα εγκλήματα τους εις βάρος μας.

Διαμηνύουμε στους υπευθύνους ότι τους τίτλους τέλους θα τους γράψουμε εμείς.
Εμείς που συμπληρώσαμε τα κομμάτια του puzzle…

Απλήρωτοι εργαζόμενοι ALTER

Υ.Σ Αλήθεια κ. Γιαννίκο και κ. Κουρή πόσο να κοστολογείται η κάθε ταινία που αγοράζατε;».

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Πήρε επιδόματα για 28... τοκετούς

Χρειάστηκαν μήνες παραπλάνησης για να ανακαλύψει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ασφαλισμένο που είχε πάρει 28 βοηθήματα για τοκετούς. Διαβάστε πώς τα κατάφερε. Σύλληψη την ώρα της είσπραξης
Μετά τον πατέρα με τα 19 "φανταστικά παιδιά", άλλη μία τρελή υπόθεση κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος βλέπει το φως της δημοσιότητας.
Πρόκειται για περίπτωση και πάλι στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ της Νίκαιας, όπου φερόμενος ως ασφαλισμένος προσκόμιζε πλαστές βεβαιώσεις εργοδότη, σύμφωνα με τις οποίες δικαιωνόταν επιδομάτων ανεργίας.
Όπως προέκυψε από τους ελέγχους, ο φερόμενος ως ασφαλισμένος κατέθετε τις βεβαιώσεις ανεργίας στις υπηρεσίες του Ιδρύματος και του εχορηγείτο ασφαλιστική ικανότητα, με την οποία εισέπραττε βοηθήματα τοκετού, χρησιμοποιώντας πλαστές ληξιαρχικές πράξεις γέννησης.Συνολικά, εισέπραξε 28 βοηθήματα για τοκετούς, που δεν πραγματοποιήθηκαν, στο σύνολό τους.
Τον έπιασαν στα πράσα
Μετά τη διαπίστωση της παραποίησης των δικαιολογητικών, η υπηρεσία ενημέρωσε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες (ΟΑΕΔ Νίκαιας, Ληξιαρχείο Πειραιά).
Αποτέλεσμα αυτών των συντονισμένων ενεργειών ήταν η επ΄ αυτοφώρω σύλληψη του παραβάτη στον ΟΑΕΔ Νίκαιας, στον οποίο είχε προσφύγει για τη μηνιαία είσπραξη επιδόματος, παρουσία του δ/ντή του υποκ/τος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Νίκαιας και η παραπομπή του στον εισαγγελέα.
Το αρμόδιο υποκατάστημα έχει ήδη προχωρήσει σε καταλογισμό των παράνομα καταβληθέντων ποσών, για τις περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν και οι έρευνες συνεχίζονται.
Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει τις διασταυρώσεις και τους ελέγχους, προκειμένου να πετύχει την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων, που όπως φαίνεται εδώ και χρόνια λειτουργούν ως "μαύρη τρύπα" για τα χρήματα των φορολογούμενων.
ΠΗΓΗ: news247.gr

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Γερμανικό FOCUS : Επικίνδυνη ζώνη η Ελλάδα ...μην πάτε διακοπές !

Το γερμανικό περιοδικό Focus έχει μέχρι τώρα «επιτεθεί» στην Ελλάδα με την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει την άσεμνη χειρονομία, και να τείνει το χέρι για βοήθεια. Τώρα μιλάει για… τρομοκρατία!

Το Focus, γνωστό για τα ιδιαίτερα ανθελληνικά του αισθήματα, στην ηλεκτρονική του έκδοση, και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, προτείνει στους αναγνώστες του να αποφεύγουν τις χώρες που εμφανίζουν «κίνδυνο» για επεισόδια ή ακόμη και… τρομοκρατικά χτυπήματα. Στον χάρτη με τις χώρες προς… αποφυγή („RiskMap 2012“), συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα, με την επισήμανση ότι «γενικά, για την Ελλάδα ο κίνδυνος είναι σε χαμηλό επίπεδο, ενώ πιο επικίνδυνα είναι στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη»!
Στον ίδιο χάρτη, στις.. φλόγες εμφανίζονται χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και το Πακιστάν, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στο ίδιο «επίπεδο επικινδυνότητας» με την Τουρκία και την Αίγυπτο.
 http://neosteki.blogspot.com/

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Επιμένουν να πάρουν αναδρομικά εκατοντάδες εκατ. ευρώ 117 βουλευτές - Ζητούν και αποζημίωση 10.000 ευρώ για ηθική βλάβη!

ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΛΙΓΔΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ


Το ακριβές ποσό που ζητούν οι 117 πρώην βουλευτές μέσω των Διοικητικών Δικαστηρίων δεν μπορεί να προσδιοριστεί, καθώς οι διεκδικήσεις κυμαίνονται ανάλογα με τα χρόνια που διετέλεσε ο καθένας βουλευτής.

Για παράδειγμα: Ένας ο οποίος διετέλεσε βουλευτής 37 μήνες (τρία χρόνια και κάτι) διεκδικεί διαφορές βουλευτικής αποζημίωσης ύψους 240.196 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους.

Επιπλέον, όλοι σχεδόν διεκδικούν από το ελληνικό δημόσιο και χρηματική ικανοποίηση ύψους 10.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστησαν, από τη μη αναπροσαρμογή των αποδοχών τους.
Βουλευτές ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι 52 πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν αγωγές και διεκδικούν αναδρομικά διαφορές αποδοχών είναι: Αλ. Ακριβάκης, Ιωάν. Ανθόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Παν. Αντωνακόπουλος, Γεωργ. Ανωμερίτης, Μαρία Αρσένη, Ιωαν. Βαθειάς, Ιωάν. Βαίνας, Βασ. Βασιλακάκης, Ηλ. Βλαχόπουλος, Χρ. Βοσνάκης, Αλέξ. Βούλγαρης, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Μόσχος Γικόνογλου, Γκαλήπ Γκαλήπ, Ζορμπά (ευρωβουλευτής), Χρήστος Θεοδώρου, Ιωαν. Θωμόπουλος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Θεόδ. Κατσανέβας, Ελεονώρα - Νόρα Κατσέλη - Καλογεροπούλου, Ιωάν. Καψής, Θεόδ. Κολιοπάνος, Ευτ. Κοντομάρης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος (1974-1993 ΝΔ και 1996-2000 ΠΑΣΟΚ), Σωκρ. Κοσμίδης, Θεόδ. Κοτσώνης, Δημ. Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), Φλώρος Κωνσταντίνου, Εμμ. Λουκάκης, Αναστ. Μαντέλης, Αλεξ. Μπαλτάς, Αθαν. Μπάτσος, Φραγκ. Παπαδέλλης, Ελισάβετ Παπαζώη, Ηλ. Παπαηλίας, Βασ. Παπανικόλας, Χρ. Σμυρλής - Λιακατάς, Ιωάνν. Σουλαδάκης, Σωτ. Στολίδης, Λεων. Τζανής, Ιωάνν. Τσακλίδης, Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Τσιλίκας, Αποστ. Τσοχατζόπουλος, Παν. Φωτιάδης, Αλεξ. Χρυσανθακόπουλος και Αναστ. Χωρέμης.

Βουλευτές ΝΔ

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΠΕ, από την πλευρά της ΝΔ οι 62 πρώην βουλευτές που κατέθεσαν αγωγές είναι: Νικ. Αγγελόπουλος, Παν. Αδρακτάς, Θεοδ. Αναγνωστόπουλος, Απ. Ανδρεουλάκος, Ιωαν. Βαληνάκης, Δημ. Γαλαμάτης, Σταυρ. Δαϊλάκης, Γεωργ. Δεικτάκης, Θεοφ. Δημοσχάκης, Πέτρ. Δούκας, Ελεύθ. Ζαγορίτης, Σοφία Καλαντζάκου, Ηλ. Καλλιώρας, Γεώργ. Καλός, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Αναστ. Καραμάριος, Αντ. Καρπούζας, Θεόδ. Κασίμης, Νικ. Κατσαρός, Θεόδ. Κατσίκης, Σταυρ. Κελέτσης, Κεφαλογιάννης, Αθηνά Κόρκα - Κώνστα, Βασ. Κορκολόπουλος, Ιωάν. Κοσμίδης, (ευρωβουλευτής), Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεώργ. Κωνσταντόπουλος, Θεόφ. Λεονταρίδης, Μιχ. Λιάπης, Αναστ. Λιάσκος, Λεων. Λυμπερακίδης, 'Αρια Μανούσου-Μπινοπούλου, Πέτρ. Μαντούβαλος, Παν. Μελάς, Αντων. Μπέζας, Μιχ. Μπεκίρης, Νικ. Νικολόπουλος, Γεώργ. Ορφανός, Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλίδης, Ιωάνν. Πλακιωτάκης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γεώργ. Σαλαγκούδης, Δημ. Σαμπαζιώτης, Παν. Σκανδαλάκης, Θεοδ. Σολδάτος, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Αριστ. Σταθάκης, Νικ. Σταυρογιάννης, Αποστ. Σταύρου, Πέτρ. Τατούλης, Ιορδ. Τζαμτζής, Νικ. Τσιαρτσιώνης, Κων. Τσιπλάκης, Αριστ. Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Γεώργ. Τσούρνος, Παρθένα Φουντουκίδου - Θεοδωρίδου, Αντ. Φούσας, Χρ. Φώλιας, Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαϊτίδης.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

«Κόκκινη» Σελήνη το Σάββατο

«Κόκκινη» θα γίνει λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου η Σελήνη, λόγω ολικής έκλειψης. Ο φυσικός δορυφόρος της Γης θα πάρει το χαρακτηριστικό κεραμιδί χρώμα της μερικής φάσης της έκλειψης και το όλο φαινόμενο θα διαρκέσει μέχρι τις 7:30 μ.μ.Θα είναι δε ορατό, καιρού επιτρέποντος, απ' όλη τη χώρα.

Η ολική έκλειψη της Σελήνης είναι ένα από τα υπέροχα θεάματα που προσφέρει ο ουρανός. Γιατί στη διάρκεια που η Σελήνη βρίσκεται πλήρως στη σκιά της Γης η αντανάκλαση του Ηλιακού φωτός πάνω στον πλανήτη μας φτάνει στη Σελήνη και την «χρωματίζει» με μια παράξενη κεραμιδί απόχρωση που κάνει τον δορυφόρο μας να...
φαίνεται «κόκκινος».

Στις σεληνιακές εκλείψεις διακρίνει κανείς εύκολα το σχήμα της σκιάς της Γης πάνω στη Σελήνη γεγονός που φανέρωσε στους αρχαίους έλληνες φιλοσόφους το σφαιρικό σχήμα του πλανήτη μας.

Μία έκλειψη Σελήνης συμβαίνει μόνο κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου και μόνον όταν η Σελήνη τύχει να περάσει μέσα από τη σκιά που ρίχνει η Γη στο διάστημα, αφού οι Σεληνιακές εκλείψεις συμβαίνουν όταν ο δορυφόρος μας, στην τροχιά του γύρω από την Γη, μπαίνει στην περιοχή της γήινης σκιάς.

Για να διασχίσει τη σκοτεινή αυτή περιοχή χρειάζεται δύο σχεδόν ώρες, αφού διανύσει 10.000 περίπου χιλιόμετρα.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Τα εκατομμυρια των κομματων



Πριν απο λιγες μερες ο εισαγγελεας οικονομικου εγκληματος κ Πεπόνης,αρχισε ερευνα για να διαπιστωσει τη νομιμοτητα στη χορηγηση ,αφειδως,δανειων απο τις τραπεζες στα κομματα της Βουλης,με εγγυηση τις μελλοντικες κρατικες επιχορηγησεις.Υποψιν οτι τα κομματα εχουν αντλησει δανεια ,στο ονομα επιχορηγησεων που ελπιζουν (!) οτι θα παρουν μεχρι το 2017!

Προσφατως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καταφεραν να παρουν απο 3.000.000 ευρω το καθενα απο την Attica Bank ,ενω χρωστανε ηδη 250.000.000 ευρω στην Αγροτικη,την Εθνικη,την Πειραιως και τη Marfin απο παλαιοτερες χορηγησεις,τις οποιες ειναι αγνωστο ποτε και πώς θα αποπληρωσουν.Ολα αυτα συμβαινουν ,ενω το Δευτερο τριμηνο του 2011 το ΠΑΣΟΚ ανλησε 5.500.000 ευρω και η ΝΔ 4.200.000 ευρω,τα οποια προφανως δεν τους εφτασαν!!

Οι αναγνωστες πρεπει να ξερουν επισης οτι οι δανειοδοτησεις και χρηματοδοτησεις των κομματων δεν υποκεινται σε φορο και τα κομματα δεν πληρωνουν κανονικα τις δοσεις των δανειων χωρις να εχουν καμμία εππτωση!

Αυτα τα κομματα,λοιπον,που αποφασιζουν για τον αφανισμο των εισοδηματων των πολιτων με το απλο σηκωμα ενος χερου στη Βουλη,το 2010 επιχορηγηθηκαν με 48.800.000 ευρω και για το 2011 εχουν παρει μεχρι στιγμης αλλα 40.500.000 ευρω.Δηλαδη,αν υπολογισει κανεις το ποσό που θα αντλησουν μεχρι το τελος του χρονου καταλαβαινει ,οτι δεν περιοριζουν καθολου τα εσοδα και τα εξοδα τους,την ωρα που σφαγιαζουν τα δικα μας εσοδα και απαιτουν να περιορισουμε τα δικα μας εξοδα,επισειοντας με κραυγες την απαιτηση για λιτοτητα και τον κινδυνο της χρωκοπιας !!

Η προκληση γινεται μεγαλυτερη οταν οι τραπεζες εχουν ανοιχτα και προθυμα τα ταμεια τους στα κομματα,που ειναι απολυτως αντιπαραγωγικοι οργανισμοι,την ωρα που στερουν αυτα τα κεφαλαια απο τις επιχειρησεις και τους πολιτες,οι οποιοι μπορουν να κινησουν την κοιμωμενη οικονομια.Κοιμωμενη ,εξ αιτιας της διαχειρησης που της εκαναν αυτα τα κομματα.Επιβραβευεται,δηλαδη,ο κακοδιαχειριστης και τιμωρειται το θυμα!!

Απο τα συνολικα ποσα,που εχουν αντλησει τα κομματα,τα 244.200.000 ευρω εχουν παρει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ,εχοντας εκχωρησει ως εγγυηση την κρατικη επιχορηγηση που θα (!) παρουν εως το 2016!Φυσικα,η εγγυηση αυτη ειναι στον αερα,γιατι κανεις δεν ξερει - ουτε και οι τραπεζες - αν του χρονου θα υπαρχουν και τα δυο κομματα ή αν θα υπαρχουν μεχρι το 2016 ή ,και αν ακομα υπαρχουν,εαν θα εχουν τετοια ποσοστα που να δικαιολογουν τα ποσα της επιχορηγησης,που προεισπραττουν τωρα.Εαν δεν εχουν;

Κερασακι στην τουρτα ειναι 1,205.772 ευρω,που εισεπραξαν τα κομματα ,μονο για το πρωτο τριμηνο του 2011 για "ερευνητικους σκοπους"!!Προφανως,ερευνωντας για ηλιθιους.Τους οποιους βρισκουν ακοπως στο προσωπο μας.Να δουμε μεχρι ποτε.

http://www.gazzetta.gr

Τα δικα μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου!

Ανακοίνωση της ΛΦΚ με αφορμή τη σύλληψη του Παπακωνσταντίνου

beanΧαρακτηριστικό ενός παρακμασμένου κράτους είναι ότι γελοιοποιεί και τις πιο σημαντικές λειτουργίες του.

Έτσι λοιπόν και η σημερινή προσαγωγή του προέδρου της ΕΚ Καβάλας και διευθύνοντος συμβούλου της Kavala oil μοιάζει περισσότερο με γκάφα του Mr Bean παρά με εκστρατεία για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Και αυτό γιατί ο συγκεκριμένος παράγοντας ξεχωρίζει για την ακεραιότητα του και την τιμιότητα του στον αθλητικό χώρο. Όταν οι πάντες στο χώρο της Καλαθοσφαίρισης χρωστάνε παντού, οι αρμόδιοι φορείς επέλεξαν να συλλάβουν με αυτόφωρη διαδικασία τον Κo Παπακωνσταντίνου!

Τι κι αν έχει γίνει πρόσφατα διακανονισμός της οφειλής; Τι και αν οφείλονται στην Kavala oil υπερδεκαπλάσια από το κράτος; Πιθανώς να φταίει ο γεωγραφικός προσδιορισμός στην ομάδα και στην εταιρία που διευθύνει!

Κύριοι μην γελοιοποιείτε έτι περισσότερο την υπηρεσία και το κράτος που εκπροσωπείτε! Ούτε τα πετρέλαια θα κλείσουν, ούτε η Καβάλα θα λυγίσει ούτε ο Καβαλιώτικος αθλητισμός θα χαθεί.

Ελάτε να μας συλλάβετε όλους, είμαστε όλοι ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Συνελήφθη κι ενώ του χρώσταγαν 12 εκατ. ευρώ!


Σε περιπέτεια χωρίς λόγο μπήκε τελικά ο πρόεδρος της ΚΑΕ Καβάλα, Κώστας Παπακωνσταντίνου, που συνελήφθη από το ΣΔΟΕ για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 780.000 ευρώ, ωστόσο αποδείχθηκε ότι το κράτος του οφείλει 12 εκατ. ευρώ!

Ο επιχειρηματίας δραστηριοποιείται στον τομέα των πετρελαιοειδών, όντας διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής εταιρείας Καβάλα Oil, η οποία ειδικεύεται στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, και η σύλληψή του έγινε για το προαναφερθέν ποσό, που φαινόταν ότι χρωστούσε στο Ελληνικό Δημόσιο.

Τελικά, αποδείχθηκε πως έχει συμβεί το αντίθετο, καθώς το κράτος είναι εκείνο που οφείλει χρήματα στον Κ. Παπακωνσταντίνου.

Μάλιστα, το ποσό της οφειλής ανέρχεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ (!) και φυσικά μετά από αυτή την εξέλιξη ο πρόεδρος της ΚΑΕ Καβάλα αφέθηκε ελεύθερος...

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Εκλογές στον Ερασιτέχνη

ekloges

Εμπρηστικοί μηχανισμοί σε δύο υποκαταστήματα Τραπεζών

Δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν χθες (Τετάρτη) στις 4.30 τα ξημερώματα σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών, στην Καβάλας. Ο πρώτος σε υποκατάστημα της οδού Ερυθρού Σταυρού (στο Φάληρο), ήταν τοποθετημένος στην είσοδο και προκάλεσε ζημιές 1000 ευρώ περίπου στα τζάμια και την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, ενώ ο δεύτερος σε υποκατάστημα άλλης τράπεζας στην οδό Βενιζέλου δεν προκάλεσε ιδιαίτερες φθορές.

Από σήμερα ο Μίκης για το συνέδριο της "Σπίθας

Στην Καβάλα θα βρεθεί από σήμερα το βράδυ, ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης , ιδρυτής του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, Μίκης Θεοδωράκης προκειμένου να παραβρεθεί στις εργασίες του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου της «Σπίθας», που θα πραγματοποιηθεί από αύριο (Παρασκευή) έως την Κυριακή στην Καβάλα. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, με ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Νωρίτερα, στις 11 το πρωί θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...