Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Καβάλα-Παναθηναϊκός 79-70

Μία καταπληκτική Καβάλα έπαιξε μεγάλο μπάσκετ και νίκησε 79-70 τον Παναθηναϊκό στο κλειστό της Καλαμίτσας.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 42-34, 60-53, 79-70

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ενημερωτικές εκδηλώσεις του ΤΕΕ για τα αυθαίρετα

Δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις ρυθμίσεις των αυθαιρέτων και τις διαδικασίες δηλώσεων με το Νόμο 4014/2011 διοργανώνει σε Καβάλα και Δράμα, το Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Η πρώτη θα γίνει σήμερα στην Καβάλα, στο ξενοδοχείο «Λούσυ», από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ και η δεύτερη στη Δράμα, στο ξενοδοχείο «Κούρος» αύριο (Πέμπτη) από τις 9.30 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Εισηγήτρια θα είναι η Ελένη Μπούτου- Λεμπέση, Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π., πρώην Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικοδομικών & Κτιριοδομικών Κανονισμών του ΥΠΕΧΩΔΕ

Σύσκεψη για πρόληψη προβλημάτων από κακοκαιρία

Σύσκεψη για τη λήψη μέτρων πρόληψης και καταστολής κινδύνων που προέρχονται από χιονοπτώσεις και πλημμύρες για το έτος 2011-2012, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί αύριο (Πέμπτη) στην Καβάλα. Στη συνάντηση που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας, θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του νομού.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου


Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και διανομή ενημερωτικού υλικού θα πραγματοποιηθεί αύριο στην πλατεία Καπνεργάτη της Καβάλας, από το Σύλλογο ατόμων με νεανικό διαβήτη τύπου 1 “Γλυκιά Αγκαλιά» και το Διαβητολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου Καβάλας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 2011. Η δράση θα υλοποιηθεί από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στην ασθένεια.

Πέντε εκατομμύρια για το δρόμο Καβάλας-Δράμας

Με προϋπολογισμό 5 εκατομμυρίων ευρώ, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ το οδικό έργο Δράμας- Καβάλας, το οποίο αποτελεί ένα από τα έργα «σημαία» της Περιφέρειας με τεράστια αναπτυξιακή σημασία. Ήδη, υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αρη Γιαννακίδη, η ανοικτή πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων εκπόνησης τεχνικών μελετών του συγκεκριμένου οδικού άξονα.

Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την υλοποίηση του έργου, με δικαιούχο την «Εγνατία Οδό ΑΕ», το οποίο είναι κομμάτι του Άξονα Ε 61 και αποτέλεσε επί πολλά χρόνια αίτημα των τοπικών κοινωνιών της Καβάλας και της Δράμας.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Θάσο: Ληστεία σε οικία 83χρονης

Δυο άγνωστους άνδρες αναζητούν, από χθες το βράδυ, οι αστυνομικές αρχές της Θάσου για ληστεία σε οικία 83χρονης ημεδαπής, στο Θεολόγο. Οι δράστες εισήλθαν, από ανασφάλιστη πόρτα και αφού έδεσαν τα χέρια του θύματος με μονωτική ταινία, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διάφορα κοσμήματα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Προανάκριση διενεργεί ο αστυνομικός σταθμός Λιμεναρίων.

: Όχι του Δ.Σ. στο χαράτσι της ΔΕΗ


Την στήριξη του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ζήτησαν χθες φορείς των πολιτών σε ότι αφορά το φόρο που καλούνται να πληρώσουν οι δημότες για το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ καθώς όπως δήλωσαν αδυνατούν να το πληρώσουν και παράλληλα το θεωρούν άδικο και αντισυνταγματικό.

Ο δήμαρχος Καβάλας, κ. Κωστής Σιμιτσής δήλωσε αλληλέγγυος σε αυτή την προσπάθεια που θα γίνει σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας, ενώ το Σώμα ομόφωνα εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Δήλωση του τέως νομάρχη για το Ενυδρείο

«Οι μελέτες για το Αιγιακό Πάρκο (Ενυδρείο) ή για το φράγμα του Μαριών συντάχθηκαν σύμφωνα με τις υποδείξεις των καθ’ ύλην τεχνικών υπηρεσιών, υποδείξεις, οι οποίες εγκρίθηκαν ομοφώνως από τα συλλογικά όργανα, τόσο από την αρμόδια Νομαρχιακή Επιτροπή, όσο και από το Νομαρχιακό Συμβούλιο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τέως νομάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Καλλιοντζής, με αφορμή την προκαταρκτική εξέταση για την υπέρβαση στο κόστος της μελέτης του Ενυδρείου.

Όπως υποστηρίζει ο κ.Καλλιοντζής αρχικώς οι εγκαταστάσεις του ενυδρείου επρόκειτο να καλύπτουν επιφάνεια 2.500 τ.μ., ενώ με βάση τις υποδείξεις που έγιναν στη συνέχεια από τις συναρμόδιες υπηρεσίες και τους πολιτικούς προϊσταμένους συντάχθηκε μία μελέτη που αφορά ένα συγκρότημα 8.500 τ.μ.. Είναι σαφές πως το τελικό κόστος μίας μελέτης διαμορφώνεται με βάση τις προδιαγραφές και τις παρατηρήσεις που θέτει ο εντολοδόχος, επισημαίνει ο κ.Καλλιοντζής ασκώντας κριτική στο χειρισμό της υπόθεσης από τους διοικούντες την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.



Τμήμα στρατοπέδου στο δήμο


Την απόδοση στο δήμο Καβάλας 62 από τα 90 στρέμματα του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου» στο Περιγιάλι, προτείνει η Υπηρεσία Αξιοποίησης Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων. Πρόκειται για έκταση που θα αξιοποιηθεί για κοινωφελείς σκοπούς και πράσινο, ενώ για τα υπόλοιπα 28, που παραμένουν στο Στρατό, ζητείται να αλλάξουν χρήση και να μετατραπούν σε κατοικίες.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Δράσεις κατά του φόρου μέσω ΔΕΗ

Να ασκήσουν πιέσεις, παρότρυνε τα μέλη του Συλλόγου Ανέργων Καβάλας η αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Όλγα Κατημερτζή, ώστε ο Δήμος Καβάλας να λάβει πρωτοβουλία στήριξης των δημοτών ενάντια στο φόρο ακίνητης περιουσίας, όπως ακριβώς πράττουν και άλλοι 15 δήμοι της χώρας. Το θέμα συζητήθηκε χθες σε εκδήλωση στην Καβάλα, που διοργάνωσε ο σύλλογος, με αφορμή το φόρο που επιβάλλεται μέσω της ΔΕΗ με την απειλή της διακοπής του ρεύματος. Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου θα παραστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας της Τετάρτης για να υποστηρίξει το αίτημα.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση

ΟΛΗ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Πρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρωθυπουργός: Λουκάς Παπαδήμος

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: Θεόδωρος Πάγκαλος
Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: Ευάγγελος Βενιζέλος

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας
Υφυπουργός: Παντελής Τζωρτζάκης

Υπουργείο Εσωτερικών και Αποκέντρωσης
Υπουργός: Αναστάσιος Γιαννίτσης
Αναπληρωτής Υπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός: Πάρις Κουκουλόπουλος

Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτής υπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης
Αναπληρώτης υπουργός: Παντελής Οικονόμου
Υφυπουργός Οικονομίας: Γιάννης Μουρμούρας (ΝΔ)

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Σταύρος Δημάς (ΝΔ)
Αναπληρωτής υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος (ΝΔ)
Αναπληρωτής Υπουργός: Ιωάννης Ραγκούσης
Αναπλήρωτης υπουργός: Γεώργιος Γεωργίου (ΛΑΟΣ)
Υφυπουργός: Κώστας Σπηλιώπουλος

Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Αναπληρωτής υπουργός: Σωκράτης Ξυνίδης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραϊτης
Υφυπουργός Ναυτιλίας: Άδωνις Γεωργιάδης (ΛΑΟΣ)

Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Αναπληρωτής υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης
Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης

Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου
Αναπληρωτής υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (ΝΔ)
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός : Μάκης Βορίδης (ΛΑΟΣ)
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Γιώργος Κουτρουμάνης
Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος (ΝΔ)
Υφυπουργός: Μιχάλης Τιμοσίδης
Υφυπουργός: Μάρκος Μπόλαρης

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Κώστας Σκανδαλίδης
Υφυπουργός: Αστέριος Ροντούλης (ΛΑΟΣ)
Υφυπουργός: Γιάννης Δριβελέγκας


Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
Υφυπουργός: Γιώργος Πεταλωτής

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Χρήστος Παπουτσής
Υφυπουργός: Μανώλης Όθωνας


Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος
Υφυπουργός: Πέτρος Αλεβιζάτος (ΝΔ)
Υφυπουργός: Γιώργος Νικητιάδης


Υπουργός Επικρατείας: Γιώργος Σταυρόπουλος

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Απίστευτη ολλανδική πρόκληση: «F…. you Papandreou» (video)

Ξεπερνά κάθε όριο video που ανέβηκε σε ολλανδική σατιρική ιστοσελίδα και βρίζει τον

Έλληνα πρωθυπουργό!




Το video ανέβηκε στην ιστοσελίδα luckytv.nl την Τετάρτη, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με Σαρκοζί και Μέρκελ στις Κάννες.

Οι... εμπνευστές του video έχουν γράψει και τραγούδι, στο οποίο, ξεπερνώντας τα όρια της σάτιρας, λένε στον Έλληνα πρωθυπουργό να πάει να...

«Ήταν ο ηγέτης μιας χώρας που άγγιζε τα όρια της πτώχευσης
Γιατί όταν ήρθε το ευρώ, ξεκίνησε το ξεφάντωμα των δαπανών
Και συνέχισαν να δανείζονται και να ξοδεύουν
Και αποτύγχαναν να κάνουν μεταρρυθμίσεις
Και όλοι φώναζαν άντε γ... Παπανδρέου

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έφτιαξαν σχέδιο για να σώσουν τον κ... του
Αλλά εκείνος δεν έδωσε δεκάρα και μετά είπε: θα κάνω δημοψήφισμα για τη συμφωνία σας
Και μετά οι ηγέτες της ευρωζώνης είπαν «άντε γ... Παπανδρέου».


Fuck You Papan­dreou

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Έναρξη χειμερινών δρομολογίων για Θάσο



Ξεκίνησαν από χθες (1 Νοεμβρίου) τα χειμερινά δρομολόγια των δυο ναυτιλιακών εταιρειών στις γραμμές Καβάλας-Πρίνου και Κεραμωτής-Λιμένα. Έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2011, είκοσι συνολικά δρομολόγια θα εκτελούνται, εναλλάξ, από το πορθμεία της Θάσου και Κεραμωτής με το πρώτο να αναχωρεί από το νησί στις 5:45 και το τελευταίο στις 6:15 ενώ από Κεραμωτή οι αντίστοιχες ώρες είναι 7 το πρωί και 7:15 το απόγευμα. Στη γραμμή Καβάλας-Πρίνου θα εκτελούνται 8 συνολικά δρομολόγια από Δευτέρα έως Σάββατο. Για τις Κυριακές προβλέπονται τέσσερα δρομολόγια, 10:15 το πρωί και 2:30 το μεσημέρι από τον Πρίνο και στις 12 το μεσημέρι και 4:15 το απόγευμα από Καβάλα.

Προγράμματα κατά της ανεργίας 

Στο τελικό στάδιο της έναρξης του βρίσκεται το πρόγραμμα Κοινωνικής Απασχόλησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η εφαρμογή του οποίου σημείωσε μεγάλη καθυστέρηση. Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου Οικονομολόγου, Κώστα Παπαδόπουλου, είχε προκύψει ένα πρόβλημα με το λογισμικό στην προσπάθεια να υπάρξει ένας αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης των αιτήσεων των ανέργων.

Πλέον είναι σε φάση ολοκλήρωσης και σύντομα αναμένεται να κληθούν οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι να καταθέσουν αιτήσεις. Υπενθυμίζεται ότι για τον νομό Καβάλας αναμένεται να προσληφθούν 2000 άνεργοι για 5 μήνες με μισθό 625 ευρώ μηνιαίως.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ρόμπες ξεκούμπωτες...

ι Πειθαρχικές Επιτροπές ολοκλήρωσαν το θαύμα τους! Αθώωσαν τους πάντες για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων που συγκλόνισε το ελληνικό ποδόσφαιρο το καλοκαίρι. Εύγε!

Ρόμπες ξεκούμπωτες...

Εντάξει, τώρα το "καθάρισαν" το ελληνικό ποδόσφαιρο! Μετά την αθώωση (και) του Αγροτικού Αστέρα πρέπει να είμαστε ...ήσυχοι!

Για μια ακόμη φορά ακολουθήθηκε το γνωστό ...δρομολόγιο από την αθλητική δικαιοσύνη. Σε πρώτο βαθμό η ομάδα υποβιβάζεται, αλλά μετά την έφεση, η περίφημη, πια,Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, την αθωώνει! Κλασικά πράγματα...

Αθώος κρίθηκε και ο πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα,Κώστας Ριαβόγλου. Όλοι αθώοι, λοιπόν! Εκτός από τηνΗλιούπολη που είναι η μόνη που την πλήρωσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που συγκλόνισε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι υπόλοιποι την έβγαλαν λάδι...

Και το πιο τραγελαφικό στην τελευταία αυτή υπόθεση με τον Αγροτικό Αστέρα είναι το εξής: η ομάδα αθωώθηκε για τους αγώνες με την Καβάλα για τους οποίους η ίδια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ στην εκδίκαση άλλης υπόθεσης (όταν είχε επιβάλλει το -8 στην Καβάλα) είχε υποστηρίξει στο σκεπτικό της ότι τους συγκεκριμένους αγώνες τους είχε στήσει ο πρόεδρος του Αστέρα, Κώστας Ριαβόγλου με τη βοήθεια των παικτών του Αγροτικού Αστέρα!

Αλλά τώρα ανατρέπει το δικό της σκεπτικό με άλλη απόφαση σε διαφορετική υπόθεση! Απλά γελάει ο κόσμος...

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...