Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Μπουρδέλο Κράτος...Μπουρδέλο Ποδόσφαιρο..!!!!

Να το χαίρονται το κύπελλο οι οπαδοί της ΑΕΚ......ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ όλοι....
...ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...
Αλλοίωση αποτελέσματος του Ποδοσφαιρικού δελτίου...
Να πάτε να γ...άχρηστοι..!!
Τα ΜΑΤ στην κερκίδα του Ατρομήτου





Από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει φέτος νεκρό στα γήπεδα…







Πολύ ξύλο μετά τη λήξη!








Η Ελλάδα αποχαιρετά τον ήρωα Λάκη Σάντα


- Έφυγε ένα μήνα πριν τα 70 χρόνια από τη νύχτα που κατέβασαν τη σβάστικα από τον Ιερό Βράχο με το Γλέζο
- Πολέμησε τους Γερμανούς, εξορίστηκε και φυλακίστηκε ενώ πάντα έμενε μακριά από τη δημοσιότητα
- "Είχαν στήσει τη σημαία τους στη Βαρσοβία, στη Βιέννη, στο Παρίσι (...) Μα εδώ είναι Ελλάδα", είχε πει.

O άνθρωπος που μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασαν τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη, απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών.Nοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείουΣωτηρία.


Γεννήθηκε στις 22/2 του 1922 στην Πάτρα, με καταγωγή από τη Λευκάδα. Το 1934, η οικογένεια του εγκαθίσταται στην Αθήνα. Τελειώνει το γυμνάσιο το 1940 και εισάγεται στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τη νύχτα της 30ής προς 31η Μαΐου 1941, κατέβασε, μαζί με το φίλο του Μανώλη Γλέζο τη χιτλερική σημαία από το βράχο της Ακρόπολης. «Ήταν η πρώτη ανάσα της αντίστασης», είπαν στη Βουλή, τιμώντας τον Λάκη Σάντα και το Μανώλη Γλέζο, το Νοέμβριο του 2008. «Δύο δεκαοκτάχρονα που έπαιξαν με την ιστορία, είδαν ένα σύμβολο και αποφάσισαν να γίνουν σύμβολα οι ίδιοι».
Η σημαία που κατέβασαν Γλέζος και Σάντας - Η πράξη έγινε γνωστή σε όλη την Ευρώπη και προκάλεσε το θαυμασμό για τους Έλληνες
Η σημαία που κατέβασαν Γλέζος και Σάντας - Η πράξη έγινε γνωστή σε όλη την Ευρώπη και προκάλεσε το θαυμασμό για τους Έλληνες

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Δελτίο Τύπου

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έτους 2011.

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ανήλθαν σε 9.573, από τις οποίες ικανοποιήθηκαν 1.459 (ποσοστό 15,24%).

Οι μετατιθέμενοι οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται η περιοχή μετάθεσής τους προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά σε σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησής τους παρουσιάζονται για ανάληψη υπηρεσίας στις νέες τους θέσεις μέχρι 21/06/2011. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί των οποίων η απόσπαση λήγει στις 31-8-2011.

Οι Διευθυντές, Υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και οι Διευθυντές Διευθύνσεων και Προϊστάμενοι Γραφείων Εκπαίδευσης αναλαμβάνουν υπηρεσία μετά τη λήξη της θητείας τους.

Οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης και δεν περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, δεν μετατίθενται είτε διότι δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις, είτε διότι οι μετατιθέμενοι συγκεντρώνουν περισσότερες μονάδες μετάθεσης.

Οι πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών και τις βάσεις των μεταθέσεων είναι αναρτημένοι εδώ.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

ΑΣΕ ΜΕ - Αλέξανδρος Νότας Νew Song 2011

Το video-απάντηση της Ρεάλ!

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατηγορεί την Μπαρτσελόνα για μη τήρηση του fair play στέλνοντας φάκελο στην UEFA με video και φωτογραφίες. Δείτε το επίμαχο video της «Βασίλισσας».

Δείτε παρακάτω το video...



Το επίμαχο βίντεο που ανέβασε στην ιστοσελίδα... by savvato

Και η Καβάλα στο πρόγραμμα


Η Καβάλα είναι μια ακόμη πόλη που εντάχθηκε στο πρόγραμμα φιλοξενίας των Special Olympics. Η πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας θα δεχθεί 300 περίπου αθλητές, προπονητές και συνοδούς πριν από τους αγώνες.

Η αποστολές που φιλοξενηθούν για τέσσερις ημέρες και πριν από την έναρξη της διοργάνωσης θα είναι από τις χώρες την Ουγγαρία, τη Γεωργία, την Αρμενία, τη Ρουμανία και την ΠΓΔΜ. Η διαμονή των αθλητών είναι χορηγία ξενοδοχείων της πόλης της Καβάλας τη σίτισή τους θα αναλάβει η Λέσχη του ΤΕΙ Καβάλας, ενώ για τις μετακινήσεις τους κατά την τετραήμερη παραμονή τους στην πόλη έχουν προσφερθεί λεωφορεία από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Καβάλας και από το Σύλλογο Τουριστικών Πρακτόρων του Νομού.

Επίσης, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων, επιχειρηματίες της πόλης που ασχολούνται με τη διατροφή και τη σίτιση, τη διοργάνωση εκδηλώσεων και την ηχητική κάλυψη έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν στην υλοποίηση τους προγράμματος φιλοξενίας που αποτελεί στοίχημα για την Δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Καβάλας, κ. Κώστα Σιμιτσή.

Το πρόγραμμα υποδοχής και φιλοξενίας ξένων αποστολών πρόκειται να υλοποιηθεί από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου 2011 κι ένας από τους σκοπούς του προγράμματος είναι να προωθήσει την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών, δίνοντας έμφαση στα ιδιαίτερα χαρίσματα και δεξιότητες των ανθρώπων με διανοητική αναπηρία.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011. Στο πλαίσιο του προγράμματος αθλητές και προπονητές - μέλη των διεθνών αποστολών θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, να γνωρίσουν τον τόπο, τα ήθη και έθιμα κάθε περιοχής αλλά και να εξασκηθούν στα αθλήματά τους, λίγο πριν την έναρξη των αγώνων.




Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ρεκόρ ταχύτητας ανάβασης στις Άλπεις

Ο Ελβετός αλπινιστής Ueli Steck, έκανε ρεκόρ στο χρόνο ανάβασης στο όρος Eiger των ελβετικών Άλπεων στην κλασσική διαδρομή 1938.
Η διαδρομή 1938 στη βόρεια πλευρά του βουνού, την πιο απότομη, είναι ιστορική για τους αλπινιστές και ένα νέο ρεκόρ ταχύτητας είναι μεγάλη επιτυχία. Ο Ueli Steck έκανε χρόνο 3 ώρες και 54 λεπτά, σχεδόν μια ώρα λιγότερο από το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 4:40.

Παραδόθηκαν στην κυκλοφορία τα Τέμπη


Στην κυκλοφορία παραδόθηκε στις 21.00 η κοιλάδα των Τεμπών.

Ο δρόμος είχε κλείσει από το πρωί της Τετάρτης, λόγω εργασιών για την απομάκρυνση επικίνδυνων βράχων, από ειδικά συνεργεία αλπινιστών.

Η κυκλοφορία διεξαγόταν μέσω άλλων διαδρομών, ενώ όταν άνοιξε τα αυτοκίνητα είχαν ήδη σχηματίσει ουρές, περιμένοντας να περάσουν.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Βλέπουν την πόρτα εξόδου


Την πόρτα εξόδου σε 250.000 εργαζομένους που εργάζονται σε καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών. δείχνει η κυβέρνηση, κατόπιν απαιτήσεως των όρων δανεισμού. Μόνο το 10% του εργατικού δυναμικού της χώρας θα παραμείνει στον κλάδο. Διαβάστε τους όρους και τις προϋποθέσεις παραμονής στα ΒΑΡΕΑ.
Ενα ακόμα δυσάρεστο μέτρο που θίγει χιλιάδες εργαζομένους εξετάζει προς εφαρμογή το υπουργείο Εργασίας, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", την πόρτα εξόδου από το καθεστώς Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων αναμένεται να δουν σύντομα περίπου 250.000 εργαζόμενοι.
Η 11µελής επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Εργασίας αναμένεται να ενεργοποιηθεί εντός του Μαΐου, ώστε να γνωμοδοτήσει έως τον Ιούνιο για την υπαγωγή ή εξαίρεση εργασιών, ειδικοτήτων ή χώρων εργασίας στα ΒΑΕ.
Στη συνέχεια µε σχέδιο νόμου θα τεθεί σε ισχύ, από την 1η Ιουλίου 2011, η νέα λίστα η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 250.000 λιγότερους εργαζόμενους.
Σημειώνεται πως το Επικαιροποιηµένο Μνημόνιο προβλέπει ότι η λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων δεν θα μπορεί να περιλαμβάνει πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της χώρας. Σήμερα στην κατηγορία εντάσσεται πάνω από το 30% των εργαζομένων.
Όσοι απασχολούνται σε επαγγέλματα που θα εξαιρεθούν θα εξακολουθήσουν να υπάγονται στα ΒΑΕ εφόσον συμπληρώνουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης μέχρι τις 31/12/2015. Δηλαδή, δεν θίγονται όσοι έχουν συμπληρώσει 4.500 ένσημα, εκ των οποίων τα 3.600 στα ΒΑΕ.
Για όσους δεν θεμελιώνουν δικαίωμα θα αυξηθούν αυτόματα τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, θα χάσουν επιδόματα και θα διατηρήσουν µόνο τις προσαυξήσεις που είχαν στον μισθό για όσες ημέρες ήταν ενταγμένοι στα ΒΑΕ.
Όσοι εργάζονται σε επαγγέλματα που θα αποχαρακτηριστούν θα έχουν μείωση μισθών από 50 έως 250 ευρώ τονμήνα, θα επιβαρυνθούν µε 5 έτη εργασίας για να συνταξιοδοτηθούν και θα έχουν μείωση στις συντάξεις τους έως και κατά 20%.
Συγκεκριμένα, σε όσα επαγγέλματα αποχαρακτηριστούν από τα ΒΑΕ, θα υπάρξει:
* Αύξηση των ορίων ηλικίας τουλάχιστον κατά µία πενταετία. Οι πόρτες εξόδου θα κλείσουν για όσους εργαζομένους είναι κάτω των 65 ετών. Η μόνη εναλλακτική λύση είναι η συνταξιοδότηση στο 60ό έτος της ηλικίας, µε την προϋπόθεση πως έχουν συμπληρωθεί 40 έτη ασφάλισης.
* Μείωση των αποδοχών από 50 έως και 250 ευρώ τον μήνα, καθώς δεν θα καταβάλλεται το ειδικό επίδομα.
πηγη

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Νέες αποκαλύψεις, νέο σοκ!

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει για το βρώμικο ελληνικό πρωτάθλημα ποδoσφαίρου και πλέον το μόνο που απαιτείται είναι απαντήσεις!

Νέες αποκαλύψεις, νέο σοκ!

Στην ιστοσελίδα της εκπομπής «Δίκη της Δευτέρας» του Κυριάκου Θωμαϊδη αποκαλύπτονται δύο έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ομάδα της Σούπερ Λίγκαςαγωνιζόταν κανονικά στη Σούπερ Λίγκα κι έκανε μεταγραφές τον Ιανουάριο, παρότι η διάρκεια της ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας είχε εκπνεύσει.

Στο φωτογραφίες που δημοσιεύονται μπορείτε να δείτε ότι η φορολογική ενημερότητα ήταν 6μηνης ισχύος από τις 11 Ιουνίου 2010, ενώ η φορολογική ήταν 4μηνης ισχύος από την ίδια ημερομηνία.

Το όνομα της ομάδας δεν αναφέρεται, αλλά τα ερώτημα που κατατίθενται είναι εύλογα.

Αν έγιναν μεταγραφές στην περίοδο του Ιανουαρίου, χωρίς να ανανεωθούν οι ενημερότητες υπάρχει αλλοίωση και νοθεία του πρωταθλήματος;

Όλα αυτά έγιναν εν γνώσει της ΕΠΟ;


Κύριοι, τελείωσε πλέον η περίοδος του κουκουλώματος. Απαντήσεις υπάρχουν; Αν ναι, να τις ακούσουμε.

Το site που κάνει τις αποκαλύψεις πάντως, δεσμεύεται να δημοσιεύσει το όνομα της ομάδας την προσεχή Τετάρτη, σε περίπτωση που δε το κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος.

Δείτε παρακάτω τα αποκαλυπτικά έγγραφα...

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Τέλος το σούβλισμα στα στρατόπεδα.....!!!

Οι φαντάροι από φέτος , για λόγους οικονομίας δεν θα σουβλίσουν οβελία....Περικοπές ακόμα και στα στρατόπεδα...σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.

ΔΝΤ και στο παραδοσιακό σούβλισμα και στρατιωτικά γλέντια.... ..αλλά για γλέντια στα υποβρύχια και στις μίζες κάθε εξοπλιστικού προγράμματος η όρεξη είναι μεγάλη για όλους τους πολιτικούς μας...και έρχονται με μεγάλα πιρούνια για το ποιος θα πρωτοφάει...!!!!

Έθιμο με ιστορία!

Γιατί βάφουμε τα αυγά κόκκινα και γιατί τα τσουγκρίζουμε - Μάθετε όλη την ιστορία!

Έθιμο με ιστορία!

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών σήμερα Μεγάλη Πέμπτη.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια το αυγά να βάφονται σε διάφορα χρώματα, όμως η παράδοση τα θέλει κόκκινα. Είναι γεγονός πως τα χρωματιστά αυγά τα συναντάμε στην αρχαιότητα, στη Ρώμη, στην Ελλάδα, στην Κίνα, στην Αίγυπτο, ως δώρα στις ανοιξιάτικες γιορτές μαζί με κουνέλια τα οποία είναι το σύμβολο της γονιμότητας.

Πώς ακριβώς όμως, καταλήγουμε στην επιλογή του κόκκινου χρώματος, δεν είναι ξεκάθαρο. Οι εξηγήσεις που υπάρχουν, είναι πολλές. Μία από τις πιο αποδεκτές είναι πως το κόκκινο συμβολίζει το αίμα και τη θυσία του Ιησού. Οι άλλες ερμηνείες, έχουν πρωταγωνίστριές τους, τρεις γυναίκες : Την Παναγία, τη Μαγδαληνή και μία δύσπιστη ανώνυμη γυναίκα.

Η Παναγία πίσω από το έθιμο των "κόκκινων αυγών"

Μία εξήγηση που δίνεται συχνά, λέει ότι η Παναγία πήρε ένα καλάθι αυγά και τα πρόσφερε στους φρουρούς Του Υιού της, ικετεύοντάς τους να του φέρονται καλά! Όταν τα δάκρυά της έπεσαν πάνω στα αυγά, αυτά βάφτηκαν κόκκινα!

Τα κόκκινα αυγά και η Μαγδαληνή

Μία άλλη ιστορία συνδέει το κόκκινο χρώμα με τη Μαρία Μαγδαληνή. Όταν ο Ρωμαίος αυτοκράτορας ενημερώθηκε για την Ανάσταση του Χριστού, τη θεώρησε τόσο απίθανη "όσο και το να βαφτούν τα αυγά κόκκινα". Η Μαρία Μαγδαληνή τότε, χρωμάτισε μερικά αυγά κόκκινα και του τα πήγε για να του επιβεβαιώσει το γεγονός.

Η δύσπιστη γυναίκα

Μία παραλλαγή της παραπάνω ιστορίας, θέλει μία γυναίκα να μην πιστεύει την είδηση της Ανάστασης Του Ιησού και να λέει: "Όταν τα αυγά που κρατώ θα γίνουν κόκκινα, τότε θα αναστηθεί και ο Χριστός". Και τότε αυτά έγιναν κόκκινα"!

Το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών

Το έθιμο του τσουγκρίσματος των αυγών ξεκίνησε μάλλον στην Βόρεια Αγγλία ως παιχνίδι: Ο κάτοχος του πιο γερού αυγού, ήταν ο νικήτης! Κανονικά πάντως το πρώτο αυγό που βάφεται σε κάθε σπίτι ανήκει στην Παναγία και δεν πρέπει να το "τσουγκρίζουμε" .

Πολλές νοικοκυρές ακόμα και σήμερα το φυλάνε στο εικονοστάσι όλο το χρόνο μέχρι το επόμενο Πάσχα, αφού λένε πως δεν χαλάει όλη την χρονιά! Την Μεγάλη Πέμπτη του επόμενου έτους το φυτεύουν στα χωράφια τους για να είναι εύφορα, ή το κρεμάνε στα μαντριά των ζώων για να είναι γόνιμα.

Πηγή: Νewsit

Ημέρα της Γης σήμερα!

Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1970, στις 22 Απριλίου, με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό πλανήτη.

Ημέρα της Γης σήμερα!

Αμερικανικής εμπνεύσεως, καθιερώθηκε το 1970 στις ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον, ενός πολιτικού με περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Με τα χρόνια, η «Μέρα της Γης» ξεφεύγει από το αμερικάνικο πλαίσιο, όπου αποδεικνύεται αρκετά δημοφιλής και εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή: sansimera.g

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ελλάδα με τα ωραία σου...!!!

Εκδηλώσεις για το πείραμα του αιώνα στην Καβάλα

Eπιστημονικές εκδηλώσεις για το πείραμα του αιώνα CERN διοργανώνει, σήμερα (Πέμπτη) και αύριο στην Καβάλα, το τοπικό παράρτημα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN, Ευάγγελος Γαζής. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, σήμερα, στην αίθουσα της νέας δημοτικής βιβλιοθήκης στις 8 το βράδυ με θέμα: «Η επιστήμη των επιταχυντών ως σύγχρονο μέσο ανάπτυξης της τεχνολογίας και της καινοτομίας». Η δεύτερη, που απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου, θα γίνει αύριο (Παρασκευή) στις 11 το πρωί, στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

«Λουκέτο» στα κέντρα εκπαίδευσης

Από τα 20 που είναι σήμερα σταδιακά θα μείνουν τα μισά. Άμεσα κλείνουν τα κέντρα Άρτας, Ιωαννίνων, Μεσολογγίου και Σταυρούπολης Ξάνθης.

«Λουκέτο» στα κέντρα εκπαίδευσης

Τις… επιταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του μηχανισμού στήριξης ακολουθεί κατά γράμμα η κυβέρνηση. Από τις περικοπές στο δημόσιο τομέα δεν ξέφυγαν τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα νοσοκομεία και όπως φαίνεται μέσα στο σχέδιο για την μείωση των δαπανών βρίσκονται και τα στρατόπεδα.

Έτσι, λοιπόν άμεσα θα μπει «λουκέτο» σε τέσσερα κέντρα εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων του Στρατού Ξηράς από τον ερχόμενο μήνα, ενώ το «μαχαίρι» θα συνεχιστεί σταδιακά. Με βάση τον επιτελικό σχεδιασμό αναμένεται να μείνουν 8 έως 10 κέντρα εκπαίδευσης από 36 που ήταν πριν 3 χρόνια και τα 19 με 20 που υπάρχουν σήμερα!

Παράλληλα, λόγω ευρύτερων περικοπών στις αμυντικές δαπάνες αλλά και της αλλαγής της δομής του στρατεύματος το Υπουργείο Άμυνας θα καλεί τους νεοσύλλεκτους τις εκάστοτε σειράς σε δύο δόσεις, για να μην δημιουργείται πρόβλημα στέγασης και να μην υπερβαίνουν οι στρατιώτες την χωρητικότητα των στρατοπέδων.

Τα πρώτα «λουκέτα»

Τα κέντρα που κλείνουν από τον Μάιο, είναι σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, της Άρτας, των Ιωαννίνων, του Μεσολογγίου και της Σταυρούπολης Ξάνθης. Μάλιστα, η στρατολογία δεν έχει στείλει δελτία κατάταξης για αυτά σε στρατεύσιμους, οι οποίοι θα κατανεμηθούν σε 14 με 15 από τα ήδη υπάρχοντα, ενώ ο αριθμός των «λουκέτων» θα εξαρτηθεί από των αριθμό των «νεοσύλλεκτων» που θα παρουσιαστούν.

Το σχέδιο θα αποφέρει περίπου 40 εκ. ευρώ το έτος από τα λειτουργικά έξοδα, ενώ μερικές εκατοντάδες στελέχη και οπλίτες θα αποδεσμευτούν για μονάδες εκστρατείας, σύμφωνα με πηγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Στους νέους ρυθμούς θα μπουν από τη νέα ΕΣΣΟ, που σε μερικές εβδομάδες θα παρουσιαστεί. Το πιλοτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 11.700 πρωτοκαλούμενους και 1.600 εξ αναβολής, οι οποίοι λόγω προβλημάτων υγείας θα παρουσιαστούν ένα μήνα αργότερα.

Από την μεθεπόμενη σειρά, που τα Κέντρα θα είναι λιγότερα, οι μισοί νεοσύλλεκτοι θα παρουσιαστούν τον Αύγουστο και οι άλλοι μισοί τον Σεπτέμβριο, με τη βασική εκπαίδευση να διαρκεί τρεις εβδομάδες.

Η δεύτερη φάση του σχεδίου

Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει νέα «λουκέτα» και εκτός από τα τέσσερα κέντρα που θεωρούνται δεδομένο ότι θα κλείσουν, στην σχετική λίστα βρίσκονται και τα κέντρα της Καλαμάτας και του Παρανεστίου Δράμας, ενώ μεταξύ αυτών που «παίζονται» είναι της Κοζάνης, του Πύργου, της Πάτρας και του Ναυπλίου.

Μάλιστα, για την Πάτρα υπάρχει η σκέψη να λειτουργήσει στο εξής ως κέντρο ειδικότητας και του Ναυπλίου να μεταφερθεί στο Λουτράκι.

Άξιο αναφοράς της ρευστότητας της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι η στρατολογία δεν έχει καλέσει νέους στην Άρτα, με τις τοπικές εφημερίδες να αναφέρουν ότι βουλευτής της περιοχής πήρε υπόσχεση ότι το εν λόγω κέντρο θα συνεχίσει τη λειτουργία του.

Από την άλλη, σίγουρα διατηρούμενα έχουν χαρακτηριστεί τα κέντρα Αυλώνα, Θήβας, Τρίπολης, Γρεβενών, Γιαννιτσών, Αθήνας (Ειδικών Δυνάμεων), Λαμίας, Σπάρτης, Ρεθύμνου, ενώ κάποια θα έχουν και εφεδρικά που θα λειτουργούν αναλόγως των αναγκών.

Οι πολιτικές αντιδράσεις

Όπως γίνεται αντιληπτό το «παζλ» των λουκέτων των στρατοπέδων έχει φέρει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, με τις πολιτικές αντιδράσεις να ποικίλουν. Για το Άργος Ορεστικό υπήρξε αρχικά υπηρεσιακή εισήγηση να κλείσει, αλλά ο υπουργός Άμυνας κ. Βενιζέλος, μετά από παράσταση πολιτικών μεταξύ των οποίων και του Προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου, είπε σε «διακομματικής» σύνθεσης αντιπροσωπεία εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης που τον επισκέφθηκε, ότι δεν θα κλείσει επειδή είναι το μόνο κοντά σε σύνορα.

Η Ν.Δ. με ερώτηση που κατέθεσε ο τομεάρχης Άμυνας κ. Μ. Τζήμας επισημαίνει ότι το «λουκέτο» θα έχει αρνητικές συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες και ότι πρέπει να γίνει διαβούλευση με τους φορείς.

Ο τελικός κατάλογος, παρά το ότι απασχόλησε ακόμα και την πολιτική ηγεσία στο Συμβούλιο Άμυνας, δεν έχει οριστικοποιηθεί λόγω και των ισχυρών πιέσεων τοπικών παραγόντων. Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και βουλευτής Κορινθίας Π. Μπεγλίτης, δίνοντας το… καλό παράδειγμα, ζήτησε σε επίσημη συνεδρίαση του ΣΑΜ να μην εξαιρεθεί το ιστορικό Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου από το λουκέτο παρόλο που το ΓΕΣ το είχε να διατηρείται.

Πηγή: newstoday.gr

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Σ' ευχαριστούμε, Ένωση!

enosipaok
Ο αγώνας της χρονιάς!
Η Ένωση, έχοντας εξασφαλίσει την είσοδο στα palyoffs, παλεύει στον τελευταίο αγώνα για τη νίκη με στόχο να αποφύγει τα "θηρία".
Όλοι στο γήπεδο την Μεγάλη Τετάρτη στις 17:00 για να τιμήσουμε την ομάδα και τους ανθρώπους της.
Την ομάδα που με σοβαρότητα και χωρίς φαμφάρες τιμά τη πόλη μας!
Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας

Αιτία απόλυσης η χρήση Facebook σύμφωνα με το Πρωτοδικείο Αθηνών

Αιτία απόλυσης η χρήση Facebook σύμφωνα με  το Πρωτοδικείο Αθηνών
Αιτία απόλυσης η χρήση Facebook σύμφωνα με το Πρωτοδικείο Αθηνών

Οι επισκέψεις υπαλλήλου στο Facebook και σε άλλες ιστοσελίδες κατά την ώρα της εργασίας αποτελούν νόμιμο λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας χωρίς αποζημίωση, έκρινε το Πρωτοδικείο της Αθήνας και δικαίωσε αεροπορική εταιρεία η οποία απέλυσε υπάλληλό της, καθώς επισκεπτόταν καθημερινά και επί ώρες διάφορες ιστοσελίδες και μάλιστα «πιάστηκε στα πράσα» από το διευθυντή της να επισκέπτεται το Facebook.
Αιτία απόλυσης η χρήση Facebook σύμφωνα με το Πρωτοδικείο Αθηνών

Τον Ιανουάριο του 1989, γυναίκα προσελήφθη από αεροπορική εταιρεία με σύμβαση εξηρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου ως υπάλληλος γραφείου, προκειμένου να πραγματοποιεί κρατήσεις θέσεων και να εκδίδει εισιτήρια. Από το 2000 ασχολείτο μόνο με τις κρατήσεις εισιτηρίων, ενώ μέχρι το 2008 ελάμβανε και bonus λόγω της καλής απόδοσής της.

Όμως, το Μάιο του 2009, η υπάλληλος έλαβε επιστολή από το γενικό διευθυντή της αεροπορικής εταιρείας με την οποία της γινόντουσαν συστάσεις για μη προσήκουσα εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων, καθόσον αργούσε συστηματικά να προσέλθει στην εργασία της στις 9 π.μ., χρησιμοποιούσε τις τηλεφωνικές γραμμές της εταιρείας για να πραγματοποιεί προσωπικές της κλήσεις και δη όχι αναγκαίες κατά την ώρα της εργασίας της, ενώ χρησιμοποιούσε και το Διαδίκτυο, όπου πραγματοποιούσε επισκέψεις σε ιστοσελίδες άσχετες με την εργασία της, όπως ιστοσελίδες για κοινωνική δικτύωση και ιστοσελίδες συνομιλίας για συναντήσεις ανθρώπων. Επίσης, στην επιστολή αναφερόταν ότι στις 29.4.2009 καταλήφθηκε από το γενικό διευθυντή και το διευθυντή πωλήσεων της εταιρείας να επισκέπτεται ιστοσελίδα στο Facebook.

Στην ίδια επιστολή ανέφερε........
ο γενικός διευθυντής ότι εάν συνεχίσει η υπάλληλος την ίδια αντισυμβατική συμπεριφορά, τότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λήξη της σύμβασης εργασίας χωρίς καμία περαιτέρω προειδοποίηση.

Στη συνέχεια, η υπάλληλος απάντησε με ηλεκτρονική επιστολή της και κάλεσε το γενικό διευθυντή μέσα σε δέκα μέρες να απολογηθεί γραπτά για την «προσβλητική, ντροπιαστική, συκοφαντική και υπερβολική επιστολή του». Σε αντίθετη περίπτωση θα εκλάμβανε την επιστολή αυτή η υπάλληλος ως «μια πράξη εκδίκησης εναντίον της νόμιμης αντίδρασης» για τη στάση της κατά το παρελθόν (έτος 2008) «ως προς την αλλαγή των μισθολογικών κλιμακίων των απασχολουμένων στην εταιρεία και τη διαμόρφωση της ετήσιας αύξησης των αποδοχών».

Να σημειωθεί ότι, όπως αποδείχθηκε, υπήρξε κοινή συμφωνία εργαζομένων και εργοδότριας εταιρείας και υπογράφηκε σχετικό συμφωνητικό-πρακτικό για το ζήτημα των αποδοχών, το οποίο υπέγραψε και η ίδια χωρίς να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη αντιπαράθεση.

Αφού έλαβε την ηλεκτρονική αυτή επιστολή, ο γενικός διευθυντής απάντησε στην υπάλληλο με νέα επιστολή του στην οποία την ενημέρωνε ότι εκλαμβάνει τα όσα αναφέρει (στην επιστολή της) ως συνεχιζόμενη εκ μέρους της αντιεπαγγελματική συμπεριφορά που είναι επιζήμια για τα συμφέροντα της εταιρείας και για το λόγο αυτό προχωράει στη λήξη της σύμβασης εργασίας της.
Το Πρωτοδικείο Αθηνών (πρόεδρος η πρωτοδίκης Ελένη Στεργίου) με την υπ' αριθμ. 34/2011 απόφασή του απέρριψε την αγωγή της υπαλλήλου, κρίνοντας ότι η καταγγελία της σύμβασης εργασίας από την εργοδότρια εταιρεία ήταν νόμιμη και έγινε για σπουδαίο λόγο.

Το Πρωτοδικείο έκρινε επίσης ότι «η απόλυση της εργαζομένης δεν έλαβε χώρα καταχρηστικά, αλλά νομίμως και στα πλαίσια του καλώς νοούμενου συμφέροντος της εργοδότριας επιχείρησης, καθόσον πραγματικό κίνητρο της καταγγελίας ήταν η πλημμελής και μη προσήκουσα άσκηση των συμβατικών υποχρεώσεων της εργαζομένης, η οποία δημιουργούσε προβλήματα στην ομαλή και αποδοτική άσκηση της εργασίας και στις ανάγκες της επιχείρησης και επέφερε ακολούθως κλονισμό της εμπιστοσύνης της εργοδότριας στο πρόσωπό της, εκ του οποίου εξέλιπε το απαιτούμενο πνεύμα συνεργασίας».
Ακόμη, το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπαλλήλου ότι η απόλυσή της έγινε για λόγους εχθρότητας και εκδίκησης της εργοδότριας εταιρείας.

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις αποδείχθηκε, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ότι η υπάλληλος καθυστερούσε να προσέλθει στην εργασία της, ενώ την ώρα της δουλειάς ελάμβανε συχνά προσωπικές κλήσεις συγγενών και φίλων της, τους οποίους εν συνεχεία καλούσε στα τηλέφωνά τους χρησιμοποιώντας τις τηλεφωνικές γραμμές της εταιρείας, γεγονός το οποίο δημιουργούσε πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πελατών.

Ακόμη, ενώ η αεροπορική εταιρεία από το Δεκέμβριο του 2008 είχε στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα που απαγόρευε στο προσωπικό της να επισκέπτεται ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, ήτοι ιστοσελίδες με περιεχόμενο άσχετο με την εργασία του, παρ' όλα αυτά η επίμαχη υπάλληλος καθημερινά επισκεπτόταν το Facebook προκειμένου να διαβάσει και να γράψει σχόλια, ενώ αρκετές φορές, όταν την καλούσαν πελάτες για να προβούν σε κράτηση εισιτηρίων, τους απαντούσε ότι το σύστημα κρατήσεων δεν λειτουργεί και τους ζητούσε να ξανακαλέσουν αργότερα, προκειμένου να έχει περισσότερο χρόνο για να ασχοληθεί με την περιήγηση στο Facebook.

Πηγή: newstoday.gr

Υπό επιτήρηση οδηγούνται 26 μετοχές στο ΧΑΑ

Ριζικές αλλαγές αναμένονται από τις 8 Απριλίου στη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς το ΔΣ του ΧΑ ετοιμάζεται να θέσει υπό επιτήρηση 26 εισηγμένες εταιρείες.

Απ' αυτές, οι 21 θα ενταχθούν σε αυτή την κατηγορία, καθώς οι ζημίες τους το 2010 ξεπέρασαν το 30% των ιδίων κεφαλαίων τους.

Οι εταιρείες θα διατηρηθούν εκτός επιτήρησης μόνον εάν ανακοινώσουν μέχρι και τις 7 Απριλίου ότι προχωρούν σε γενική συνέλευση για να αυξήσουν το μετοχικό τους κεφάλαιο.

Κατά την τακτική αναθεώρηση των διαφόρων κατηγοριών των εισηγμένων, αναμένεται να τεθούν στην εβδομαδιαία ωριαία διαπραγμάτευση περίπου 10 εταιρείες.

Ακόμα, δύο με τρεις εταιρείες αναμένεται να φύγουν από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και να ενταχθούν στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, ενώ δεν υπάρχει εταιρεία που θα ανέβει από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση στην υψηλή.

dailynews24.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Το 2013 θα εχουμε μια διαφορετικη Ελλαδα

Αυτο ανεφερε μεσα σε ολα τα αλλα ανοητα που ειπε ο διαχειριστης μας,και για μια φορα θα τον χειροκροτησω και εγω...κλαπ...κλαπ...κλαπ....μπραβο,μπραβο,ειπες και μια αληθεια.

Διοτι πραγματικα θα εχουμε μια διαφορετικη Ελλαδα το 2013,το θεμα ειναι τι διαφορετικο θα εχει αυτη η Ελλαδα απο εκεινη που.....
ζησαμε εως την ημερα που ανελαβε για κακη μας τυχη ο τυχαρπαστος αυτος κυριος?

Λοιπον η Ελλαδα του 2013 θα εχει:

Πολυ περισσοτερους φτωχους.
Δεκαδες νεκρους απο τις αυτοκτονιες.
Συσιτια σε καθε γειτονια.
Περισσοτερους ανεργους απο τους εργαζομενους.
Εργαζομενους με μισθους πεινας και χωρις δικαιωματα.
Εξαθλιωση και ανεχεια.
Ακριβεια περαν των δυνατοτητων του λαου.
Κλειστα καταστηματα και βιομηχανιες.

Και επειδη μερικα πραγματα δεν αλλαζουν ποτε θα συνεχισουμε να εχουμε:
Βουλευτες που καλοτρωνε και καλοπινουν και τους κυνηγαει ο Συριζα(σικ)
Πολιτικους που αδιαφορουν για τον λαο και τον τοπο.
Κλεφτες που θα παραμενουν εκτος φυλακης.
Απατεωνες που θα μας συμβουλευουν απο το διαδυκτιο με συμβουλες ενω οταν ειχαν την δυναμη δεν εκαναν τιποτα.
Μεταναστες που θα καταλαμβανουν κτηρια με στοχο την μονιμοποιηση τους.

Αυτη με λιγα λογια ειναι η διαφορετικη Ελλαδα του Παπανδρεου,μια Ελλαδα χαμενη στην μεταφραση.
Αυτη ειναι η Ελλαδα που θελει.

Το θεμα ειναι...την θελουμε εμεις αυτην την Ελλαδα?

http://harrytsopanos.blogspot.com

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Τζούλια Αλεξανδράτου 3ο dvd - Ελληνικό Αντρικό Casting Τζούλια, Βαβάτση download links



Το 3 DVD με τίτλο «ΕΛΗΝΙΚΟ ΑΝΤΡΙΚΟ CASTING»!
Κυκλοφορεί στα περίπτερα το νέο DVD-τσόντα της Τζούλιας Αλεξανδράτου «ΕΛΗΝΙΚΟ ΑΝΤΡΙΚΟ CASTINGι».Χαμός στο internet με τα download link σε rapidshare,torrent tzoulia 3 dvd ΕΛΗΝΙΚΟ ΑΝΤΡΙΚΟ CASTING free watch.
Στο νέο dvd παίζουν η Βούλα Βαβάτση, η Τζούλια Αλεξανδράτου αλλα και οι 2 μαύροι.. Το special κομμάτι του DVD είναι οι νεαροί επίδοξοι πορνοστάρ, που θα τους περνάνε απο casting η Τζούλια και η...Βαβάτση..
Η ταινία αυτή δεν μου ανήκει. Σας δείχνω απλά που μπορείτε να την βρείτε, για προσωπική σας χρήση και μετά από συμφωνία με τον δικαιούχο.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Τέσσερα μετάλλια στο Παγκόσμιο IBSA

Ο ελληνικός στίβος είχε την τιμητική του και στους Παγκόσμιους Αγώνες IBSA 2011 που πραγματοποιήθηκαν στην Αττάλλεια της Τουρκίας και στους οποίους συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες με πρόβλημα όρασης.

Η Ανθή Καραγιάννη και η Παρασκευή Κάντζα πρωταγωνίστησαν από ελληνικής πλευράς, κατακτώντας συνολικά τέσσερα μετάλλια, από τα οποία τα ένα χρυσό.

Η "αργυρή" Παραολυμπιονίκης της Αθήνας (κατηγορία Τ13) ήταν δεύτερη στα 100 μέτρα με 13.67, αλλά και στο μήκος με 4.75μ., ενώ όσον αφορά στην Κάντζα (κατηγορία Τ11) κατετάγη πρώτη στα 100 μέτρα με 13.92 (στα ημιτελικά είχε επίδοση 14.17), ενώ στα 400 μέτρα ήταν δεύτερη με 1:07.87.

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Eρώτηση Ανατολάκη για πώληση του Πανθρακικού σε… Τούρκους!

Ο βουλευτής Β` Πειραιώς του ΛΑ.ΟΣ, Γιώργος Ανατολάκης, σε ερώτηση του στη Βουλή κατήγγειλε πως η ΠΑΕ Πανθρακικός επρόκειτο να πωληθεί σε εταιρίες τουρκικών συμφερόντων!

Eρώτηση Ανατολάκη για πώληση του Πανθρακικού σε… Τούρκους!

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. ερωτά τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο και τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, αν αντιλαμβάνονται τις επιπτώσεις που θα έχει κάτι τέτοιο και τι ενέργειες θα κάνουν ώστε να αποφευχθεί η πώληση.

Αναλυτικά η ερώτηση του Γιώργου Ανατολάκη:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:
Toν Αξιότιμο Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού
Τον Αξιότιμο Υπουργό Εξωτερικών

ΘΕΜΑ: «Σε Τούρκους επιχειρηματίες πωλείται ο Πανθρακικός, σύμφωνα με φημολογίες».

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα οι φήμες που κυκλοφορούν στην τοπική κοινωνία της Κομοτηνής περί αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Πανθρακικού και πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών σε εταιρείες Tουρκικών συμφερόντων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, οι τουρκικές εταιρίες «Ulker» και «Ziraat Bank», φέρονται ως υποψήφιες αγοραστές του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας της Ροδόπης. Το τίμημα, μάλιστα, που προσφέρουν κρίνεται υπερδιπλάσιο από την πραγματική αξία του Πανθρακικού. Σε μία Εθνικά ευαίσθητη περιοχή, όπως αυτή της Θράκης, τέτοιες κινήσεις προκαλούν εύλογα ερωτηματικά για τον απώτερο σκοπό που αποσκοπούν και ο οποίος σαφώς δεν αφορά μόνο το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Αντιλαμβάνεστε τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην ακριτική περιοχή της Θράκης, με το έντονο μουσουλμανικό στοιχείο αν η μεγαλύτερη ομάδα του Νομού Ροδόπης περάσει στα χέρια Τούρκων επιχειρηματιών;

2. Πιστεύετε ότι ο εντυπωσιακός ζήλος που επιδεικνύουν οι Τούρκικες εταιρίες αποβλέπει μόνο σε καθαρά αθλητικά και επενδυτικά σχέδια;

3. Σε τι ενέργειες θα προβείτε έτσι ώστε να επηρεάσετε καίρια τους αρμόδιους παράγοντες και να αποφευχθεί η πώληση του Πανθρακικού σε Τούρκους επενδυτές;

Ο Ερωτών Βουλευτής:
Ανατολάκης Γεώργιος, Β’ Πειραιώς – ΛΑ.Ο.Σ.

Πηγή: sport-fm.gr

ΝΕΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ «ΧΤΥΠΗΜΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ

Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται το σκληρό πρόσωπο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Επιβάλλει εισοδηματικό κριτήριο στις τρίτεκνες, πολύτεκνες κ.τ.λ οικογένεις για τις μετεγγραφές των φοιτητών το οποίο ανέρχεται στις 50 χιλιάδες ευρώ ετήσιο εισόδημα (την τελευταία τριετία). Η κα. Διαμαντοπούλου, της οποία ο γιος φοιτά σε ιδιωτικό κολλέγιο, δεν αντιλαμβάνεται όπως φαίνεται την κατάσταση των οικονομικών των ελληνικών νοικοκυριών. Το νέο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στις 11 Απριλίου κόβει, χωρίς καμία δόση υπερβολής, την πανεπιστημιακή εκπαίδευση εκατοντάδων φοιτητών. Οι οικογένειες αδυνατούν να επιβιώσουν και η κυβέρνηση δίνει όλο και πιο γερά χτυπήματα στον λαό. Υπάρχουν οικογένειες που υπερβαίνουν το οικονομικό αυτό κριτήριο και δεν μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Η εξαθλίωση σε όλα τα επίπεδα συνεχίζεται από την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Οικονομικό εμπόδιο στην εκπαίδευση των νέων έρχεται να βάλει η κα. Διαμαντοπούλου για να αναδείξει πάλι την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για δωρεάν εκπαίδευση, όταν πλέον μια οικογένεια τριών και άνω τέκνων υποχρεούται να πληρώνει διαφορετικές δαπάνες για να σπουδάσει κάθε παιδί! Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς πως δεν είναι τεράστιος ο αριθμός των οικογενειών εκείνων των οποίων το εισόδημα υπερβαίνει το κριτήριο αυτό αλλά δεν μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Καληνύχτα Ελλάδα..

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Μέγας Αλέξανδρος..


Κατά τις πρόσφατες διαδηλώσεις στην Αίγυπτο, στην Αλεξάνδρεια οι διαδηλωτές πυρπόλησαν πολλά κυβερνητικά κτίρια και κινδύνεψε και το μουσείο της πόλης. Σεβάστηκαν όμως απόλυτα ένα μόνο μνημείο! Ποιό; Δείτε:

To άγαλμα όμως του Μέγα Αλεξάνδρου που δεσπόζει σε περίοπτο θέση στην είσοδο της πόλης, όχι μόνο το σεβάστηκαν αλλά και στόλισαν με την αιγυπτιακή σημαία θεωρώντας τον Μέγα Αλέξανδρο σύμβολο της ελευθερίας και της πόλης.

taxalia

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Φάρσα για βόμβα στη Βουλή

Έκλεισαν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα...

Φάρσα για βόμβα στη Βουλή

Φάρσα για δήθεν τοποθέτηση βόμβας στη Βουλή έκανα άγνωστοι τα ξημερώματα της Κυριακής.Οι φαρσέρ τηλεφώνησαν στην Άμεση Δράση και προειδοποίησαν για έκρηξη στη Βουλή. Μάλιστα έδωσαν και προθεσμία 45 λεπτών.

Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε αμέσως διακόπτοντας την κυκλοφορία γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Οι δρόμοι άνοιξαν και πάλι, αφού ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι και αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε βόμβα.

Πηγή: newsbeast.gr

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Οι συγκρίσεις είναι...


Ο δρόμος αυτός είναι στην Ιαπωνία, αμέσως μετά τον σεισμό - 17-3-2011-. Δίπλα ακριβώς είναι ο ίδιος δρόμος 6 ημέρες μετά!!!!. Χωρίς μπαλώματα, χωρίς προχειροδουλειές...



Οι συγκρίσεις με την Ελλάδα των μεγαλοεργολάβων προκαλούν μελαγχολία. Κατ αρχάς τα κανάλια των μεγαλοεργαλάβων θα ήθελαν 10 ημέρες για να μπορούν να το καταγράφουν.. να ρίχνουν ευθύνες και να διοργανώνουν τραπέζια συζητήσεων.
Ακολουθεί ο διαγωνισμός, οι ενστάσεις αυτών που δεν θα πάρουν την δουλειά, η μελέτη για ένταξη στο ΕΣΠΑ, οι διαφωνίες μεταξύ των συναρμοδίων υπουργείων, η ωρίμανση του έργου, ο εκατονταπλασιασμός του κόστους, Και η παρέμβαση του εκάστοτε πρωθυπουργού για έναρξη της διαδικασίας απο την αρχή, με πιο διαφανή κριτήρια. 2 κυβερνήσεις μετά και 6 ΥΠΕΧΩΔΕ το έργο θα ξεκινούσε με κόστος που σε άλλη χώρα της Ευρώπης θα φτιάχνανε νέα εθνική οδό.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ


κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Στις 12 Μαϊου θα αρχίσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ανακοίνωσε και επισήμως το υπουργείο Παιδείας, δίνοντας στη δημοσιότητα τις ακριβείς ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων στα γενικά και ειδικά μαθήματα, τις εξετάσεις στα εσπερινά γενικά λύκεια και ΕΠΑΛ, τις προθεσμίες για τις απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε ενδοσχολικό επίπεδο, τις υγειονομικές εξετάσεις για τα ΤΕΦΑΑ .

Όπως πάντα, οι εξετάσεις ξεκινούν με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας, γενικής παιδείας.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά τα σχολεία κλείνουν τόσο νωρίς, για τους μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου, αλλά και οι εξετάσεις ολοκληρώνονται για τα γενικά μαθήματα στις 25 Μαϊου, για τα ΕΠΑΛ στη 1 Ιουνίου, ενώ τα ειδικά μαθήματα ξεκινούν στις 11 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 20 του ίδιου μήνα. Στις 8 με 22 Ιουνίου διεξάγονται οι υγειονομικές εξετάσεις και η πρακτική δοκιμασία υποψηφίων στα ΤΕΦΑΑ

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας με την πλήρη παρουσίαση του οδηγού των εξετάσεων για τις πανελλήνιες έχει ως εξής:

Tο πλήρες πρόγραμμα εδώ

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Επεισόδιο με Σταύρο Ψωμιάδη

Ένταση επικράτησε στις σουίτες του «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Σταύρο Ψωμιάδη, που φέρεται να είχε μικροεπεισόδιο με άνθρωπο της ασφαλείας του γηπέδου.

Επεισόδιο με Σταύρο Ψωμιάδη

Πηγή: katimagiko.gr

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

H μπύρα της Μπουντεσλίγκα!

Μήπως η μπύρα της Μπουντεσλίγκα ..ανοίξει το δρόμο και για τους κάφρους του Ελληνικού πρωταθλήματος?
Μπράβο στους διαιτητές που διέκοψαν τον αγώνα...ενώ στο δικό μας άμοιρο πρωτάθλημα δεν θα περνούσε σκέψη για διακοπή από τους μαυροκόρακες αλλά και τα σκουλήκια παράγοντες..!!!

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...