Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Κατά πλειοψηφία ο πρώτος προϋπολογισμός της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χθες το απόγευμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, ο πρώτος προϋπολογισμός της αιρετής Περιφέρειας, που αφορά το 2011. Αρνητικά ψήφισαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

«Ως ένα άνευρο, υποαναπτυξιακό κείμενο παράθεσης αριθμών, χωρίς σχέδιο και όραμα, δίχως προγραμματικούς και πολιτικούς στόχους» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο επικεφαλής της Περιφερειακής Αναγέννησης, Γιώργος Παυλίδης. «Ο Προϋπολογισμός δεν είναι λογιστική κατάσταση αλλά ο καθρέφτης της αντιλαϊκής πολιτικής που ασκείται από τις εργασιακές σχέσεις μέχρι τη φορομπηχτική πολιτική απέναντι στο λαό» αναφέρει παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη μεταφορά του κόστους μισθοδοσίας στους κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους, αντί των κρατικών πόρων ως τώρα. Σύμφωνα με την αντιπολίτευση επιβαρύνει τον προϋπολογισμό και δημιουργεί επισφάλειες στους εργαζομένους. «Αλίμονο αν δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τους μισθούς των υπαλλήλων μας» απάντησε ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης.

http://news.ert.gr

 Ημερίδα του Επιμελητηρίου Καβάλας για προγράμματα του ΕΣ

Ημερίδα για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα του ΕΣΠΑ διοργανώνει το Επιμελητήριο Καβάλας σε συνεργασία με τον Ενδιάμεσο Φορέα του Προγράμματος και αυτόν της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θα γίνει ενημέρωση για πρακτικά θέματα ένταξης επιχειρήσεων στο πρόγραμμα και τις δράσεις. Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου

Καβάλας.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες διδασκαλίας στο Νέο Λύκειο

Οι αλλαγές

Οι αλλαγές θα γίνουν σταδιακά με πρώτους τους μαθητές που θα πάνε στην α' τάξη λυκείου τον προσεχή Σεπτέμβριο να είναι οι πρώτοι που θα δοκιμάζουν τις νέες μεθόδους.

Στηνα' τάξη λυκείου οι μαθητές θα έχουν να αντιμετωπίσουν από το Σεπτέμβριο 7 υποχρεωτικά μαθήματα:Ελληνική Γλώσσα, Θρησκευτικά, Ιστορία, Μαθηματικά, Ξένη Γλώσσα, Φυσικές Επιστήμες, Φυσική Αγωγή. Επιλεγόμενο μάθημα, η «Ερευνητική Εργασία», που είναι η καινοτομία η οποία εισάγεται και διατρέχει και τις τρεις τάξεις του λυκείου. Οι μαθητές δηλαδή ομαδικά ή και ατομικά θα επιλέγουν ένα θέμα από τα «πακέτα» Τέχνη και Πολιτισμός, Περιβάλλον, Κοινωνικές Ανθρωπιστικές Επιστήμες κ.λπ. και θα το αναπτύσσουν σε μορφή έρευνας, αντλώντας πληροφορίες από το Διαδίκτυο, από πηγές κ.α. και θα συνθέτουν μία εργασία για την οποία θα βαθμολογούνται και μάλιστα μελετάται ο βαθμός αυτός να προσμετράται στη συνολική εικόνα του μαθητή στο τέλος του λυκείου και ίσως θα παίζει ρόλο και στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.


Στη β' λυκείου, θα έχουμε δύο κατευθύνσεις: Α και Β, δηλαδή Θετική και Θεωρητική. Τα υποχρεωτικά μαθήματα θα είναι: Νέα Ελληνικά, Φυσική Αγωγή, Ερευνητική Εργασία, Θρησκεία και Κόσμος, Αρχές Οικονομίας και Διοίκησης, Ιστορία, Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία ή Επιστήμη Υπολογιστών.

Στα επιλογής έχουμε: Εμβάθυνση στα Μαθηματικά, τη Φυσική, τη Χημεία, τη Βιολογία, την Επιστήμη Υπολογιστών. Αυτά τα μαθήματα αφορούν την κατεύθυνση Α, ενώ τη Β κατεύθυνσηαφορούν τα εξής υποχρεωτικά μαθήματα: Νέα Ελληνικά, Φυσική Αγωγή, Ερευνητική Εργασία, Θρησκεία και Κόσμος, Αρχές Οικονομίας και Διοίκησης, Ιστορία, Μαθηματικά, Αρχές Φυσικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Φιλοσοφία, ενώεπιλογής (επιλέγονται 2 μαθήματα): Εμβάθυνση στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Εμβάθυνση στην Ιστορία, Νεότερη Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία, Λογική, Εφαρμογές Υπολογιστών, Ξένη Γλώσσα και Τέχνη και Πολιτισμός.

Το σύνολο των ωρών και για τις δύο κατευθύνσεις είναι 33.

Στη γ' τάξη λυκείου προστίθεται μία ακόμη κατεύθυνση, η Οικονομική.

Τα μαθήματα ανά κατεύθυνση είναι:

Κατεύθυνση ΑΥποχρεωτικά: Νέα Ελληνική Γλώσσα, Ερευνητική Εργασία, Ιστορία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία ή Επιστήμη Υπολογιστών, Φυσική Αγωγή και επιλογής με επιλεγόμενα 2 μαθήματα από τα: Εμβάθυνση στα Μαθηματικά, στη Φυσική, στη Βιολογία, στην Επιστήμη των Υπολογιστών, στη Χημεία, Θρησκεία και Κόσμος, Ξένη Γλώσσα.

Στην Κατεύθυνση ΑΒ που είναι η Οικονομική, τα υποχρεωτικά μαθήματα είναι: Νέα Ελληνική Γλώσσα, Ερευνητική Εργασία, Ιστορία, Μαθηματικά, Μικροοικονομική, Αρχές Οργάνωσης Διοίκησης Επιχειρήσεων, Εφαρμογές Πληροφορικής, Φυσική Αγωγή.

Επιλεγόμενα (από τα οποία επιλέγονται δύο μαθήματα ) είναι τα εξής: Εμβάθυνση στα Μαθηματικά, στην Οικονομία, στην Κοινωνιολογία, στην Τεχνολογία και Ανάπτυξη, τη Θρησκεία και Κόσμος και την Ξένη Γλώσσα.

Στην Κατεύθυνση Β, την «ανθρωπιστική», τα υποχρεωτικά μαθήματα είναι: Νέα Ελληνική Γλώσσα, Ερευνητική Εργασία, Ιστορία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Κοινωνιολογία (Ιστορία της Τέχνης και του Πολιτισμού), Εισαγωγή στο Δίκαιο (Φιλοσοφία), Λατινικά, Φυσική Αγωγή και Επιλογής (επιλέγονται 2 μαθήματα από τα εξής): Εμβάθυνση στα Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία, Κοινωνιολογία, Λατινικά, Θρησκεία και Κόσμος, Ξένη Γλώσσα.

Το σύνολο των ωρών είναι και στις τρεις κατευθύνσεις της γ΄τάξης λυκείου 35 ώρες.

Να σημειωθεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρει κάποιος μαθητής το σχετικό μάθημα εμβάθυνσης είναι να έχει επιλέξει το αντίστοιχο υποχρεωτικό μάθημα.

Απίστευτο! 2.2 εκατ. για την ιστοσελίδα του ΙΚΑ

Μια μεγάλη αποκάλυψη έκανε σήμερα από την εκπομπή του Αντώνη Παραρά στον ALPHA 94,7 ο εκπρόσωπος τύπου του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτης.

Συγκεκριμένα μάθαμε πως η ιστοσελίδα του ΙΚΑ κόστισε 2.200.000 ευρώ, ενώ παράλληλα ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει και 900.000 για την ιστοσελίδα του Ναυτικού (ΝΑΤ)..

Απίστευτα πράγματα για μία χώρα που «κόβει» χρήματα από παντού…

Απίστευτο! 2.2 εκατ. για την ιστοσελίδα του ΙΚΑ

Άλλαξε η αρχική μελέτη για την στέγη του κολυμβητηρίου Καβάλας

Σύμφωνα με το πόρισμα των μηχανικών του Τεχνικού Επιμελητηρίου ΑΜ, σχετικά με τη στέγη του κολυμβητηρίου Καβάλας, η ζημιά οφείλεται στο γεγονός ότι άλλαξε η αρχική μελέτη και η λύση που επιλέχθηκε δεν ήταν η πιο ενδεδειγμένη, όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ, Λάζαρος Βασιλειάδης. Από πλευράς του ΤΕΕ ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, που αφορούν την κατασκευή του έργου.

Σε ελεύθερη πτώση η αγορά της Καβάλας

Την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αγορά της Καβάλας περιγράφει με αριθμούς η έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε εντός του μήνα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το 65% των εμπορικών επιχειρήσεων παρουσίασαν το 2010 πτώση του τζίρου τους έως 30%, σε σχέση με το 2009, ενώ ξεπερνά το 50% η πτώση του τζίρου κατά την περίοδο των εκπτώσεων. Η εμπορική οδός της Καβάλας, η οδός Ομονοίας αριθμεί 36 κλειστά καταστήματα, ποσοστό 17%, ενώ αντιστοίχως μετρούν «απώλειες» και οι άλλοι κεντρικοί δρόμοι της πόλης. «Η πορείας της αγοράς είναι πτωτική και, αν συνεχιστεί η κατάσταση, θα οδηγηθούμε σε μη αναστρέψιμα αποτελέσματα» δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Χρήστος Ηλιάδης.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Απεργιακές κινητοποιήσεις γιατρών και εκπαιδευτικών


Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ 24ωρη θα πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων.

Με αποφάσεις της ΟΛΜΕ και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, απεργούν αύριο Τετάρτη δάσκαλοι και καθηγητές διαμαρτυρόμενοι για τις συγχωνεύσεις, αλλά και το νέο μισθολόγιο. Στην Καβάλα προγραμματίζεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη.

http://news.ert.gr

Αποχώρησε η ομάδα Καλλιοντζή από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας


Με την αποχώρηση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης σημαδεύτηκε η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Ο επικεφαλής της κ. Καλλιοντζής διαδικαστικά έθεσε εκ νέου το θέμα της ενημέρωσης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση δεν είναι συνεπής αφού οι φάκελοι δεν είναι ενημερωμένοι.
Επίσης, έθεσε θέμα πρόσκλησης των δημοτικών συμβούλων η οποία πρέπει να επιδίδεται τρεις εργάσιμες ημέρες πριν και με αποδεικτικό τονίζοντας ότι ο ίδιος ενημερώθηκε την Πέμπτη τηλεφωνικά, κάτι που το χαρακτήρισε απαράδεκτο να συνεχίζεται αφού αν δεν ενημερωθούν εγκαίρως δεν μπορούν να τοποθετηθούν υπεύθυνα στα θέματα. Η κατάσταση ξέφυγε πλέον, όπως είπε, και γι’ αυτό η παράταξή τους αποσύρθηκε από τη συνεδρίαση. Ο δήμαρχος κ. Σιμιτσής σχολιάζοντας τόνισε ότι αυτό είναι μια θεαματική επίδειξη της πολιτικής από την ομάδα Καλλιοντζή, τονίζοντας ότι η πρόσκληση των συμβούλων χρειάζεται να γίνει τρεις μέρες πριν, όπως και γίνεται.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Δείτε όλες τις αλλαγές για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σαρωτικές αλλαγές θα ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας τις επόμενες μέρες για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Το νέο σύστημα είναι άμεσα συνδεδεμένο με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δείτε όλες τις αλλαγές για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Στην Α’ Λυκείου θα διατηρηθεί ο βασικός κορµός των σηµερινών υποχρεωτικών µαθηµάτων:

Αρχαία, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Ιστορία, Μαθηµατικά, Φυσική, Χηµεία και Θρησκευτικά. Τα µαθήµατα επιλογής θα κατατάσσονται σε οµάδες, τις οποίες θα επιλέγουν οι µαθητές. Για παράδειγµα, µια οµάδα θα είναι οι Γλώσσες, µια άλλη τα Καλλιτεχνικά, µια άλλη τα Οικονοµικά κ.ο.κ. Επίσης, θα υπάρχουν ώρες για δραστηριότητες (π.χ. Αγωγή Υγείας, Περιβάλλον) ως µαθήµατα επιλογής.

Σε όλες τις τάξεις του Λυκείου (Α’, Β’ και Γ’) όλοι οι µαθητές θα διδάσκονται, ανάµεσα σε άλλα, και τρία µαθήµατα κοινά:

1. Ελληνική Γλώσσα και Γραµµατεία (ενιαιοποιηµένα Νεοελληνική Γλώσσα - Λογοτεχνία - Αρχαία Ελληνικά) 2. Ιστορία 3. Σχέδιο Ερευνας Στη Β’ τάξη του Λυκείου θα µειώνεται σηµαντικά το σκέλος των Αρχαίων Ελληνικών και θα εξαφανίζεται σχεδόν στην Γ’ τάξη του Λυκείου).


Μετά την Α’ Λυκείου που χαρακτηρίζεται τάξη γενικής παιδείας, η Β’ και η Γ’ Τάξη του Λυκείου µμετατρέπονται ουσιαστικά σε προθάλαµο της διαδικασίας εισαγωγής στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι μαθητές θα παρακολουθούν υποχρεωτικά µαθήµατα, µαθήµατα επιλογής και δραστηριότητες µε βάση τα οποία θα οδηγούνται στην ομάδα σχολών της επιλογής τους.

Οι Κατευθύνσεις στη Β’ Λυκείου είναι δύο, ενώ εξειδικεύονται στη Γ’ Λυκείου σε τρεις, που αντιστοιχούν στις βασικές κατηγορίες σχολών: πολυτεχνικές μαθηµατικοφυσικές και Ιατρικές, Οικονοµικές, Πολιτικές, Κοινωνιολογικές και Παιδαγωγικές, Νοµικές και Φιλοσοφικές.

Τόσο οι αλλαγές που συντελούνται ήδη στο Λύκειο όσο και αυτές που προετοιμάζονται στα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύµατα προαναγγέλλουν την αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Με το νέο σύστηµα οι υποψήφιοι θα µπαίνουν σε σχολή και όχι σε τµήµα.

Πλέον η μονάδα υποδοχής του φοιτητή θα είναι η σχολή που θα έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη του ενιαίου προγράµµατος σπουδών του πρώτου ακαδηµαϊκού έτους . Με λίγα λόγια, οι τελειόφοιτοι του Λυκείου θα εισάγονται στις σχολές, θα παρακολουθούν κύκλους µαθηµάτων κι ύστερα από εξετάσεις θα κατευθύνονται στην εξειδίκευση που επιθυµούν!

Οι φοιτητές δηλαδή θα εντάσσονται στα επιµέρους προγράµµατα σπουδών της σχολής µετά το τέλος του πρώτου έτους, ανάλογα µε τις επιδόσεις και τις προτιµήσεις τους.

www.newstoday.gr

Επιστρέφουν οι δικηγόροι της Καβάλας στα καθήκοντά τους

Επιστρέφουν σήμερα στα καθήκοντά τους και οι δικηγόροι της Καβάλας, μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσής τους για λήξη της αποχής, η οποία διήρκησε δύο μήνες. Η απόφασή ελήφθη με πλειοψηφία 51 μελών έναντι 47, που επιθυμούσαν τη συνέχιση της αποχής.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

Με μόλις 11 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις 7 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, στην αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου. Μεταξύ των θεμάτων περιλαμβάνεται ο ορισμός ελεγκτών για την εκκαθάριση της δημοτικής επιχείρησης «Λασπόλουτρα Κρηνίδων», καθώς και η παραλαβή της ενεργειακής μελέτης για το σχολικό συγκρότημα των 4ου και Πειραματικού Γυμνασίων Καβάλας.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Paggaio Trail Running


Ο αγώνας θα γίνει Κυριακή 8 Μαίου 2011 και ώρα 09.00 π.μ -14.00 μ.μ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 24 περίπου χιλιομέτρων σε μονοπάτια (18km) και δασικούς δρόμους (6km) και το υψόμετρο που θα κινηθεί ο αγώνας θα είναι από 160μ εως 1650μ. Η διαδρομή έχει σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο και σε ορισμένα σημεία απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή καθώς τα μονοπάτια είναι ορειβατικά και κινούνται σε απότομες πλαγιές. Στη διαδρομή θα υπ...άρχει λάσπη, νερό . Σημαντικά χρήσιμη θα ήταν η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες. Θα πρέπει οι αθλούμενοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό στους κανόνες του αγώνα.Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή που δεν σεβάστηκε το ΒΟΥΝΟ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Θα υπάρχουν δύο μόνο κατηγορίες: ανδρών και γυναικών.
Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών που θα δεχθεί η διοργάνωση θα είναι 150 αθλητές.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους πρωτοβουλία και ευθύνη και θα πρέπει να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις για το οποίο θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
http://www.trailrunning.dimospaggaiou.gr/

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι 15 Ευρώ και θα καταβάλλεται στην Αγροτική Τράπεζα στον αριθμό 085 01 005898 75 με IBAN GR47 0432 3380 0008 5010 0589 875 Δικαιούχος( Ηρακλης Μαντζουρης).Παρακαλούμε στην κατάθεση σας η αιτιολογία να ειναι(αγώνας παγγαίου). Στην τιμή περιλαμβάνονται: δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη, αναμνηστικά (μετάλλειο, τεχνικό μπλουζάκι ), και γεύμα στον τερματισμό.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Την ημέρα του αγώνα Κυριακή 8 Μαίου 2011, 07:30 - 08:30 από την γραμματεία του αγώνα στο χώρο της εκκίνησης.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ: Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους.

ΕΠΑΘΛΑ: Μετάλλιο για όλους τους αθλητές, κύπελα για τους τρεις πρώτους άντρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες, τιμητική διάκριση για τον μεγαλύτερο και μικρότερο σε ηλικία αθλητή ή αθλήτρια. Αθλητικά δώρα στους τρεις πρώτους της κάθε κατηγορίας.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: Οι σταθμοί τροφοδοσίας θα είναι τρείς και θα βρίσκονται περίπου ανά 6ΚΜ. Επιπλέον η διαδρομή περνάει από ρεματιές και πηγές,με πόσιμο νερό
Σταθμός 1: Νερό και Ισοτονικό και Gel
Σταθμός 2: Νερό, Ισοτονικό,Ενεργειακό Gel και σνακ
Σταθμός 3: Νερό και Ισοτονικό

ΣΗΜΑΝΣΗ: Η διαδρομή θα σημανθεί όλοι και θα υπάρχουν δείκτες στα δύσκολα σημεία.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Ερχόμενοι από τον εθνικο δρομο Θεσσαλονίκη προς Καβαλα στα 120ΚΜ στα δεξια σας εχει εξοδο για ελευθερουπολη.στρίβεται δεξιά και στα 500Μ εχει πινακιδες που γραφουν( Κηπια, Ελευθερουπολη) περνετε τον δρόμο για Κήπια.Στα 2ΚΜ είναι το χωρίο Αυλή που θα γίνει ο αγώνας.εκεΊ θα υπάρχει άτομο στην πλατία που θα σας καθοδηγήση.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Βόρειο Σέλας,.. Μαγικό θέαμα!..

The Aurora from Terje Sorgjerd on Vimeo.



www.startpoint.gr/

Βίασε και έπνιξε το παιδί του!

Βίασε και έπνιξε το παιδί του!
Σοκ προκαλεί η είδηση ότι στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης ένας 24χρονος αθίγγανος βίασε και έπνιξε το μόλις 3 ετών παιδί του.

Ο δράστης αναζητείται.Σοκ προκαλεί η είδηση ότι στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης ένας 24χρονος αθίγγανος βίασε και έπνιξε το μόλις 3 ετών παιδί του.

σε οικισμό Αθιγγάνων στην Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Η 24χρονη μητέρα βρήκε μέσα στο σπίτι της τραυματισμένη την 8χρονη κόρη της και σε λιπόθυμη κατάσταση το 1,5 ετών βρέφος της. Γιατροί από το κέντρο υγείας Χαλάστρας που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν το θάνατο του μωρού το οποίο φέρει σημάδια κακοποίησης.

Οι αστυνομικοί εικάζουν ότι το 8χρονο κοριτσάκι είδε τον πατέρα της να κακοποιεί το μωρό και εκείνος το τραυμάτισε και σκότωσε και το βρέφος. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο.

Πηγή: Newsday.gr

Επιτέλους... δράση!

Επιτέλους... δράση!
Η στιγμή έφτασε! Τα κόκκινα φώτα θα σβήσουν για πρώτη φορά φέτος στην Αυστραλία, όπου οι πιλότοι θα βάλουν μπρος τα μονοθέσιά τους και το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula1 θα ξεκινήσει.
Έτσι, το πρώτο πέσιμο της καρό σημαίας για το 2011 θα πραγματοποιηθεί στη Μελβούρνη. Με σημείο εκκίνησης, λοιπόν, το Άλμπερτ Παρκ, οι διεκδικητές του τίτλου θα επιδιώξουν να κλέψουν το τρόπαιο του πρωταθλητή από τον Σεμπάστιαν Φέτελ, με τον Γερμανό να επιδιώκει την κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος στην καριέρα του, κάτι που δείχνει ότι μπορεί να κάνει. Το ερώτημα, όμως, που τίθεται είναι αν θα τα καταφέρει.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του 2011

Χώρα Πίστα Ημερομηνία

Αυστραλία Μελβούρνη 25-27 Μαρτίου
Μαλαισία Κουάλα Λουμπούρ 8-10 Απριλίου
Κίνα Σανγκάη 15-17 Απριλίου
Τουρκία Κωνσταντινούπολη 6-8 Μαΐου
Ισπανία Καταλονία 20-22 Μαΐου
Μονακό Μόντε Κάρλο 26-29 Μαΐου
Καναδάς Μόντρεαλ 10-12 Ιουνίου
Ευρώπη Βαλένθια 24-26 Ιουνίου
Βρετανία Σίλβερστοουν 8-10 Ιουλίου
Γερμανία Νίρμπουργκρινγκ 22-24 Ιουλίου
Ουγγαρία Βουδαπέστη 29-31 Ιουλίου
Βέλγιο Σπα 26-28 Αυγούστου
Ιταλία (Μόντσα) 9-11 Σεπτεμβρίου
Σιγκαπούρη Σιγκαπούρη 23-25 Σεπτεμβρίου
Ιαπωνία Σουζούκα 7-9 Οκτωβρίου
Κορέα Γέονγκαμπ 14-16 Οκτωβρίου
Ινδία Νέο Δελχί 28-20 Οκτωβρίου
Άμπου Ντάμπι Γιας Μαρίνα 11-13 Νοεμβρίου
Βραζιλία Σάο Πάολο 25-27 Νοεμβρίου

.gazzetta.gr

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ο μπατσος του δινει να φυσηξει....κι ο παππους...Video..

Βιολογικά προϊόντα και υγεία

Τα βιολογικά προϊόντα:

Είναι εξαιρετικά ασφαλή, καθώς ελέγχονται στο σύνολό τους πριν φτάσουν στον καταναλωτή.

Δεν περιέχουν επιβλαβείς για την υγεία και το περιβάλλον χημικές ουσίες, όπως ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα, μυκητοκτόνα ή χημικά λιπάσματα.

Περιέχουν περισσότερες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία σε σύγκριση με τα προϊόντα συμβατικής καλλιέργειας. Έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νερό, με αποτέλεσμα τα θρεπτικά στοιχεία να βρίσκονται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση στα εδώδιμα μέρη των φυτών.

Είναι λιγότερο επεξεργασμένα και συνεπώς πιο αγνά. Η ακτινοβόληση καθώς και άλλες διεργασίες, δεν επιτρέπονται

Δεν περιέχουν γενετικά τροποποιημένα συστατικά. Στη βιολογική γεωργία δεν επιτρέπεται η χρήση συστατικών από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Έχουν λιγότερα πρόσθετα. Καθώς πολλά πρόσθετα που είναι επικίνδυνα για την υγεία δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται στα βιολογικά προϊόντα.

Έχουν λιγότερα αντιβιοτικά (τρόφιμα ζωικής προέλευσης). Τα ζώα βιολογικής εκτροφής, αναπτύσσονται σε συνθήκες που έχουν στόχο να μεγιστοποιήσουν την υγεία και την ευημερία των ζώων μέσω της διατήρησης υψηλής ποιότητας και ισορροπημένης διατροφής, καθώς και ένα περιβάλλον που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Τα ζώα βιολογικής εκτροφής έχουν:

  • Καλύτερη υγεία, με αποτέλεσμα να απαιτούνται λιγότερα κτηνιατρικά φάρμακα.
  • Μειωμένο κίνδυνο ύπαρξης μεταδιδόμενων νοσημάτων, όπως π.χ Σπογγώδη Εγκεφαλοπάθεια.

Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα βιολογικά προϊόντα για ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες

Στα παιδιά και στους ηλικιωμένους:

Παρέχουν τα απαραίτητα στοιχεία για διαβίωση και ανάπτυξη, χωρίς να περιέχουν τοξικούς και μεταλλαξιογόνους παράγοντες.

Γυναίκες σε εγκυμοσύνη

Το βρέφος και η γυναίκα βρίσκονται σε ένα κλειστό σύστημα και μέσω του πλακούντα ανταλλάσσουν όλα τα απαραίτητα για τη ζωή του εμβρύου. Πλέον έχει αποδειχτεί ότι η διατροφή της γυναίκας με τρόφιμα που περιέχουν διάφορες χημικές ουσίες (ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα, μυκητοκτόνα) μπορεί να είναι επιβλαβής για το παιδί μελλοντικά.

Πηγές: BIO Hellas.

Εκποιούνται εκτάσεις φιλέτα της Καβάλας

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας των Αθηνών, η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης προωθούν την εκποίηση οικοπέδων φιλέτων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.
Στον Δήμο Καβάλας υπό πώληση φέρεται η Ακτή Καλαμίτσας ενώ στον Δήμο Παγγαίου πωλείται η Αλάνα της Ηρακλείτσας. Οι διοικήσεις των δύο δήμων είναι αντίθετες με αυτή την προοπτική και θα προχωρήσουν στις ανάλογες πρωτοβουλίες για να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη.

Κοινωνικό παντοπωλείο στη Θάσο

Άρχισε κι επισήμως στο Δήμο Θάσου η υλοποίηση του προγράμματος «Κοινωνικό Παντοπωλείο» που έχει ως στόχο τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων, ρούχων, παιχνιδιών καθώς και τη διανομή τους σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Η συγκεκριμένη δομή λειτουργεί με την εθελοντική εργασία των μελών των συμβουλίων των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων καθώς και των μελών της εθελοντικής ομάδας υπό τον διακριτικό τίτλο «Στήριξη». Ήδη γίνεται συγκέντρωση αγαθών και κατάρτιση του μητρώου απόρων ενώ οργανώνεται ο μηχανισμός διανομής τους μέσω της «Βοήθειας στο Σπίτι».

Υπέρ της διατήρησης σχολείων το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

Την αντίθεσή του στις καταργήσεις των δημοτικών σχολείων Πολύστυλου, Δάτου και Λυδίας εξέφρασε ομόφωνα χθες το βράδυ, παρουσία γονέων των σχολείων, το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι ο Δήμος συμπαραστέκεται στις ανησυχίες των γονέων και υποστήριξε ότι το Υπουργείο προχώρησε σε αποφάσεις χωρίς να υπάρξει διαβούλευση, ενώ σήμερα γίνεται αγώνας και από την πλευρά του δήμου για να μην καταργηθούν αυτά τα σχολεία.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Έκλεισαν το δρόμο Καβάλας- Δράμας γονείς υπό κατάργηση σχολείων


Τον εθνικό δρόμο Καβάλας- Δράμας, στο ύψος του κόμβου των Κρηνίδων απέκλεισαν σήμερα το πρωί, για ένα τέταρτο, οι γονείς και μαθητές του δημοτικού σχολείου Λυδίας, αντιδρώντας στην συγχώνευση του σχολείου με αυτό των Φιλίππων. Μαζί τους ήταν και οι γονείς και μαθητές του διεδρικού δημοτικού σχολείου Δάτου- Πολυστύλου, τα οποία επίσης καταργούνται και συγχωνεύονται με το δημοτικό σχολείο Φιλίππων.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη

Έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη





















Την πρώτη αεροπορική επίθεση εναντίον των δυνάμεων του Μοαμάρ Καντάφι πραγματοποίησε το Σάββατο, στις 18:45 (ώρα Ελλάδας), γαλλικό αεροσκάφος. Όπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο του στρατού της Γαλλίας, το μαχητικό αεροσκάφος έβαλε εναντίον στρατιωτικού οχήματος. Εάν δεν υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός, εμείς θα απαντήσουμε με στρατιωτικό χτύπημα, προειδοποίησε τον Λίβυο ηγέτη ο Νικολά Σαρκοζί, σε δηλώσεις του το απόγευμα του Σαββάτου, αμέσως μετά τη διεθνή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι για τη Λιβύη, σημειώνοντας ότι «οι επιχειρήσεις έχουν ήδη αρχίσει». Όπως δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, ο Καντάφι μπορεί να έχει κατάπαυση του πυρός οποιαδήποτε στιγμή, αφού όμως τερματιστεί η βία. Από νωρίς το απόγευμα, γαλλικά στρατιωτικά αεροσκάφηεμποδίζουν τις καθεστωτικές δυνάμεις να επιτεθούν κατά της Βεγγάζης, ενώ, από το πρωί, γαλλικά αεροσκάφη πραγματοποιούν αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τη Λιβύη. Στρατιωτικά αεροσκάφη της Βρετανίας βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ έξι αεροσκάφη της Δανίας ήδη προσγειώθηκαν στη Σικελία.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Αλλαγή προπονητή ο ΑΟΚ...!!!

Τέλος εποχής για τον Κάσπερτσακ στην Καβάλα..ο νέος κόουτς είναι ο Μαντζουράκης ....τι άλλο θα δούμε πριν από ένα σημαντικό αγώνα της ομάδας..Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ποδόσφαιρο ώρα 0 .....

Γιαούρτωσαν τον Πάγκαλο!

Κάτοικοι της Κερατέας κατευθύνθηκαν σε ταβέρνα στα Καλύβια όπου έτρωγε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με τη σύζυγό του και κάποιους φίλους. Οι εξαγριωμένοι κάτοικοι πέταξαν γιαούρτια στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ενώ τον αποδοκίμασαν φωνάζοντας συνθήματα. Διμοιρία των ΜΑΤ προστάτευσε τον Θ. Πάγκαλο, ο οποίος στη συνέχεια εξέφρασε και τις απόψεις του για τον ΧΥΤΑ.

newstoday.gr

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Εικόνες από Ιαπωνία...

Δείτε απίστευτες φωτογραφίες από την Ιαπωνία......

Νέες εντολές δόθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας για την φύλαξη των ΕΛΤΑ

Απαντήθηκε η ερώτηση που είχε κατατεθεί προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, από το Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Καβάλας Δημήτρη Παπουτσή, αναφορικά με την ανάγκη αντιμετώπισης των επανειλημμένων ληστειών στα καταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. του Ν. Καβάλας.
Από το περιεχόμενο της απάντησης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκύπτει ότι δόθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας εκ νέου εντολές για την αυξημένη επιτήρηση των καταστημάτων, των υποκαταστημάτων και των πρακτορείων των ΕΛΤΑ. Επιπρόσθετα, δόθηκαν εντολές βάσει των οποίων η αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση της Καβάλας θα πρέπει να προβαίνει στη διενέργεια αυξημένων ελέγχων σε ύποπτα άτομα, καθώς και οχήματα, τα οποία κινούνται εγγύς των προαναφερθέντων σημείων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το εν λόγω φαινόμενο.

Εξιχνίαση ληστειών και κλοπών σε βάρος γυναικών στην Καβάλα

Δύο νεαροί Αλβανοί, είναι οι δράστες σωρείας ληστειών και κλοπών σε βάρος γυναικών στην Καβάλα, από τον περασμένο Οκτώβριο. Η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας, κατέληξε στα συγκεκριμένα άτομα, ύστερα από εμπεριστατωμένη προανάκριση-αστυνομική έρευνα, εξιχνιάζοντας επτά (7) υποθέσεις. Οι δράστες, αφού αρχικά προσέγγιζαν τις γυναίκες από πίσω, κινούμενοι αιφνιδιαστικά αφαιρούσαν τις τσάντες τους και άλλα προσωπικά αντικείμενα, στην πλειονότητα των περιπτώσεων με τη χρήση βίας. Σε χρονικό διάστημα τριών μηνών κατάφεραν να αποσπάσουν περισσότερα από 200 ευρώ από πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά αντικείμενα. Οι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία.

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Γιούχα σε Λοβέρδο-Σπηλιωτόπουλο

Άγριο ξεφώνημα έφαγαν οι Ανδρέας Λοβέρδος και Άρης Σπηλιωτόπουλος από μία ομάδα διαδηλωτών 50 ατόμων, στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου, Τάσου Παππά, σε βιβλιοπωλείο του Χαλανδρίου.

«Ούτε στο Χαλάνδρι ούτε πουθενά, έξω οι υπουργοί από τη γειτονιά», «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό»,«ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, λιτότητα, ανεργία και τρομοκρατία», «Ουτε στην υπατεία ούτε στη νομική , η εστία μόλυνσης είναι στη βουλή», ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι. Η παρουσίαση τελικά του βιβλίου διεκόπη.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Εικόνες της Αποκάλυψης στην Ιαπωνία+ΝΕΑ VIDEO

Tσουνάμι 10 μέτρων έπληξε το λιμάνι Σεντάι στη βόρεια Ιαπωνία, μετά τον σεισμό των 8,9 βαθμών, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, μετέδωσε το πρακτορείο Κιόντο.

Είχε εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι , για την Ιαπωνία, τη Ρωσία, της Νήσους Μαριάννες , τις Φιλιππίνες μετά τον σεισμό μεγέθους 8,9 βαθμών που έπληξε τις βορειο-ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου Παρακολούθησης του Ειρηνικού, "ένας σεισμός τέτοιου μεγέθους μπορεί να προκαλέσει καταστροφικό τσουνάμι ικανό να πλήξει τις ακτές κοντά στο επίκεντρο σε λίγα λεπτά και τις πιο απομακρυσμένες ακτές σε λίγες ώρες".


Το Κέντρο προειδοποίησε επίσης ότι ένα τσουνάμι μπορεί να αποτελείται από σειρές κυμάτων, με απόσταση από πέντε λεπτά μέχρι μία ώρα μεταξύ τους και ότι το πρώτο κύμα είναι πιθανόν να μην είναι το ισχυρότερο.Το Κέντρο σήμανε συναγερμό για το νησί Γκουάμ, την Ταϊβάν, τα Νησιά Μάρσαλ, την Ινδονησία, την Παπούα Νέα Γουινέα, το Ναούρου, τη Μικρονησία και τη Χαβάη.Οι αρχές στις Φιλιππίνες κήρυξαν συναγερμό για τσουνάμι σε 19 επαρχίες της χώρας.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Off side η ποδοσφαιρική Ελλάδα...

Με εντυπωσιακό τρόπο ο Αχιλλέας Μπέος κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αφού αναγνώρισε τη φωνή του στις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, κατήγγειλε ως υποκλοπέα τον εφοπλιστή, Νίκο Πατέρα.
.......
Η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello sport» σε άρθρο της, επικαλούμενη ελληνικές πηγές, αναφέρει ότι άνθρωπος για λογιαριασμό του Ολυμπιακού φέρεται να προσέφερε χρήματα στον Ιταλό διαιτητή του αγώνα, Μακάμπι - Ολυμπιακός, ο οποίος ωστόσο δεν τα πήρε.
.......
Ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ετοιμάζεται να αποστείλει ο Σταύρος Αδαμίδης, με την οποία ζητά την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναφέροντας το παράδειγμα της Μάργκαρετ Θάτσερ στην Αγγλία.
.....

«O Γκαγκάτσης θησαυρίζει από το στοίχημα»

......
Εξώδικο σε δεκάδες ενημερωτικά sites και blogs έχει στείλει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αναφορικά με όσα γράφονται τις τελευταίες ημέρες!
.......
Ωστόσο, τη μεγάλη ατάκα την πέταξε ο Μπέος στην τελευταία του απάντηση, όταν σε ερώτηση (χωρίς μικρόφωνο) για τo ποιος είναι ο Βαγγέλης που ακούγεται στις κασέτες, είπε"Mπορεί να είναι και ο Περπινιάδης!"
........
“Μου έλεγε ο Πατέρας πως είχε καταγεγραμμένες συνομιλίες άλλων ανθρώπων”
.......
“Ο κ. Μπέος εκτός από πετυχημένος παράγοντας, πολυτάλαντος και λαλίστατος μας απέδειξε σήμερα ότι είναι και εξαιρετικός σεναριογράφος. Επαναλαμβάνω ότι δεν έχω δώσει κασέτες σε οποιονδήποτε διότι δεν έχω κασέτες στην κατοχή μου.
.....
Στα χέρια του “μυστηριώδους” παράγοντα είναι η τρίτη κασέτα που περιέχει όσα αφορούν τον Δαλούκα. Αυτές οι συνομιλίες είναι μεταξύ των “σημαντικότερων προσώπων του ελληνικού ποδοσφαίρου”. Ο Αλέξης Κούγιας εξέδωσε και Δελτίο Τύπου για τις δηλώσεις Μπέου: "Μάλλον νομίζει πως οι δικαστές είναι νοητικά καθυστερημένοι".

ΞΕΒΡΟΜΙΣΤΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΡΑ........ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ...

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΚΟΥΕΙ...!!!!

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Πρόγραμμα Απασχόλησης για 3.500 απολυμένους σε Καβάλα και Δράμα



Πρόγραμμα Τοπικής Απασχόλησης πρόκειται να ισχύσει και για την Καβάλα, το οποίο θα απασχολήσει 2000 ανέργους, οι περισσότεροι των οποίων θα προέρχονται από ομαδικές απολύσεις, όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Τιάκας. Σύμφωνα με τον κ. Τιάκα, όσοι απασχοληθούν μέσω του προγράμματος σε πρώτη φάση θα αμείβονται με 625 ευρώ τον μήνα και θα έχουν πλήρη ασφάλιση. Στην συνέχεια θα απασχοληθούν με επιδότηση για 3 χρόνια σε φορέα που θα αποφασιστεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Το ίδιο πρόγραμμα απευθύνεται και σε 1500 άτομα, απολυμένους από επιχειρήσεις του νομού Δράμας.

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Σε τιμές ζενίθ το πετρέλαιο

Σε τιμές ζενίθ εδώ και δυόμισι χρόνων έχει φτάσει η παράδοση του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι «η παρούσα αναταραχή στη Λιβύη θα επεκταθεί και σε άλλα πετρελαιοπαραγωγά κράτη, στη Μέση Ανατολή».

Στη Νέα Υόρκη σήμερα το απόγευμα το βαρέλι 159 λίτρων αργού πετρελαίου, άμεση παράδοση, διαπραγματεύεται 105,55 δολάρια.

Κατολίσθηση και πάλι στα Τέμπη - τραυματίστηκε οδηγός

Γύρω στις 20.00 ένας βράχος αποκολλήθηκε από την πλαγιά στα Τέμπη στο ίδιο σημείο που είχε γίνει στο παρελθόν η φονική κατολίσθηση και

πέφτοντας τραυμάτισε ελαφρά οδηγό που ήταν ακινητοποιημένος λόγω του μποτιλιαρίσματος από τον καιρό μέσα στο αυτοκίνητό του

Seleo.gr News

Λάκης ο 'αριστερούλης' !

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, οι
> διαπραγματεύσεις που κάνει ο
> Μέγας Αριστερός (με την 735 BMW)
> και υπερασπιστής(;) των
> απανταχού φτωχών Λάκης
> Λαζόπουλος με τον Alpha έχουν ως
> εξής:
> Ζητάει για τη νέα σεζόν........
> 5.100.000 για 30 εκπομπές.
> Δηλαδή 170.000...ευρώ ανά εκπομπή.
> Με δεδομένο ότι ο καθαρός χρόνος
> (εκτός διαφημίσεων) είναι
> περίπου 2 ώρες, αυτό σημαίνει
> ότι
> το "ταλέντο" Λάκη του
> Αριστερούλη εκτιμάται από τον
> ίδιο σε 1.416 ευρώ ανά λεπτό!
> Χωρίς να υπολογίζεται το added value
> και τα "παράπλευρα έσοδα" όπως
> π.χ. η τζάμπα διαφήμιση
> του θεάτρου του ή οι πωλήσεις
> δικαιωμάτων.
> Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο
> Λάκης ο Αριστερούλης πούλησε τα
> δικαιώματα προηγουμένων
> εκπομπών
> σε εκδοτικό οίκο για ...μόλις
> 7.000.000 ευρώ (Επτά Εκατομμύρια
> Ευρώ!!!)
>
> Υ.Γ.: Κι εσύ Έλληνα (μακάκα όπως
> σε λέει ο Λάκης ο Αριστερούλης)
> κάθεσαι και βλέπεις τον "φίλο"
> του λαού
> και την προπαγάνδα του..και το
> χειρότερο όλων... τον πιστεύεις.!

Στη Μακεδονία σήμερα μόνο αυτός πετάει..!!!




Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Δεσμεύσεις ΕΡΤ, NOVA, DIGEA για εγκατάσταση πομπών

Απουσιάζει για ακόμη μα φορά η περιοχή μας από το σχεδιασμό....ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ???
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσε υπ’ όψιν μας το Υπουργείο, υπήρξαν από τον Κρατικό Broadcaster και τους Ιδιώτες οι ακόλουθες δεσμεύσεις για εγκαταστάσεις σε συγκεκριμένες πόλεις και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες:

DIGEA:
Λάρισα (Μάιος 2011)
Πάτρα (Ιούνιος 2011)
Ακαρνανικά (Σεπτέμβριος 2011)
Χανιά – Ηράκλειο (Οκτώβριος 2011)

NOVA:
Αττική (Μάιος – Ιούνιος 2011)
Θεσσαλονίκη (Σεπτέμβριος 2011)

ΕΡΤ:
Λάρισα, Τρίκαλα (Μάιος 2011)
Πάτρα (Ιούνιος 2011)
Κορινθιακός Κόλπος (Ιούλιος 2011)
Ρόδος (Αύγουστος 2011)
Αιτωλοακαρνανία (Σεπτέμβριος 2011)
Ηράκλειο (Οκτώβριος 2011)
Χανιά (Οκτώβριος 2011)
Ιωάννινα (Οκτώβριος 2011)
Φλώρινα (Οκτώβριος 2011)
Μυτιλήνη (Νοέμβριος 2011)
Ναύπλιο, Τρίπολη (Νοέμβριος 2011)

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...