Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Την Κυριακή ο νέος πρόεδρος των δικηγόρων της Καβάλας



Την επόμενη Κυριακή θα αναδειχθεί τελικά ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, ανάμεσα στους υποψηφίους Αθανάσιο Αθανασίου και Παύλο Γεωργιάδη. Χθες, η τρίτη υποψήφια Ευγενία Παπαναστασίου, που έλαβε 75 ψήφους διατήρησε για την εαυτό της το ρόλο του «ρυθμιστή» στις επαναληπτικές εκλογές, ενώ ο κ.Αθανασίου έλαβε 144 ψήφους και ο κ.Γεωργιάδης 83. Στην Ξάνθη, νέα πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου αναλαμβάνει η Κυριακή Κιούση. Στο Δικηγορικό Σύλλογο της Δράμας επανεξέλεγη ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ενώ δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα για την προεδρία.

Πλιάτσικο στο παλάτι της πολυτέλειας του Καντάφι +13photos

Πριν μια εβδομάδα οι φρουροί του Καντάφι έφυγαν το εξοχικό παλάτι του Συνταγματάρχη της Λιβύης και οι απλοί άνθρωποι είδαν τι κρυβόταν τόσα χρόνια πίσω από τους τεράστιους μαντρότοιχους.
Το πλιάτσικο ήταν δεδομένο αλλα στις φωτογραφίες πιο κάτω θα δείτε ότι παρόλες τις καταστροφές το εξοχικό δείχνει ακόμα και τώρα την πολυτέλεια που ήθελε ο ηγέτης της Λιβύης.
Μέσα σε λόφους πάνω από την περιοχή Al Bayda, βόρεια της Βεγγάζης, έχει 40 δωμάτια, πισίνα ,γήπεδα ,κήπους και γενικά ένα μια πλούσια εξοχική κατοικία.
Το πραγματικό όμως μυστικό της βίλα είναι ότι από κάτω βρίσκεται ένα τεράστιος υπόγειος λαβύρινθος γεμάτος με οπλισμένες σήραγγες, υπνοδωμάτια και σπήλαια γεμάτα εξοπλισμό. Είναι το πυρηνικό καταφύγιο του Μοαμάρ Καντάφι. Η αποθήκη έχει όλα όσα χρειάζονται για τη διατήρηση της ζωής για αρκετούς μήνες αποκομμένοι από τον έξω κόσμο.
Κατά μήκος των διάδρομοι το καταφύγιο περιέχει ένα εξελιγμένο σύστημα υποστήριξης της ζωής με γεννήτριες και ένα σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα που είναι σχεδιασμένο για να προμηθεύει φρέσκο αέρα στην περίπτωση χημικών όπλων επίθεση.
Τα μηχανήματα φέρουν τα λογότυπα των Αμερικάνικων εταιρίων Western engineering companies και Dwyer αλλά και της ελβετικής εταιρείας LUWA….

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΟΚ-Καβάλα 0-2 (videos)

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Ετό, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Ελ Ζαρ, Τσουκαλάς, Γκαρσία, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς, Σαλπιγγίδης
Καβάλα: Γκαλίνοβιτς, Πφέρτζελ, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Χργκόβιτς, Καρντόσο, Ντιε, Αμπντούν, Ρίος, Ονουάτσι, Νικουλάε

Στους... -20 παίζει καλύτερα! Στη Μόσχα φαίνεται πως έχουν μείνει οι παίκτες του ΠΑΟΚ που στην επιστροφή τους στις εγχώριες υποχρεώσεις έγιναν έρμαιο στις ορέξεις της καλοστημένης Καβάλας. 2-0 το τελικό σκορ ..

Η Καβάλα νίκησε τον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία της σε αγώνα που έγινε στην Τούμπα. Οι «Αργοναύτες» κάνοντας εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο πέτυχαν δύο γκολ με τους Νικουλάε και Ρίος, ενώ έχασαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες για να συντρίψουν τον ΠΑΟΚ. Οι φίλαθλοι της Καβάλας φώναζαν «Καβάλα ζούμε, Ευρώπη να σε δούμε»
Ο Πρωταγωνιστής

Στο προηγούμενο ματς τα περίμεναν όλα από αυτόν και τους... έκαψε! Σήμερα, όμως, ήταν ορεξάτος και απέδειξε πως αποτελεί το βαρόμετρο της Καβάλας. Ο Αμπντούν ήταν απίστευτος και “ζάλισε” τόσο τον Σνάουτσνερ όσο και τον Λίνο αργότερα και σίγουρα δικαιούται να έχει παράπονα από τους συμπαίκτες του που δεν ολοκλήρωσαν αρκετές από τις εξαιρετικές προσπάθειες του στη δεξιά πτέρυγα.



Afiksi Kavalas 1
Ανέβηκε από olaPAOK. - Δείτε κι άλλα αθλητικά και extreme sports video.


«Γιούχαραν» και πάλι τον Πάγκαλο

Κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο Παρίσι, προς τιμήν του φιλοσόφου Κώστα Αξελού και του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, ομάδα φοιτητών ανάρτησε πανώ συμπαράστασης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας και αποδοκίμασε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, τον οποίο προκαλούσαν «να βγει έξω».

Το επεισόδιο συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στο «Ελληνικό Σπίτι» στο Παρίσι, όπου θα προβαλλόταν η νέα ταινία του κ. Γαβρά «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» που αφορά τη ζωή του Ι. Βαρβάκη.

Ο κ. Πάγκαλος κάλεσε τους φοιτητές να συνομιλήσουν μαζί του την επόμενη ημέρα, ωστόσο εκείνοι αρνήθηκαν. Τελικά αποχώρησε ο Θ. Πάγκαλος από την εκδήλωση, όπως δείχνει σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε.

Χουλιαράδες ...Τζουμέρκα



Τελευταίο ταξίδι....

http://www.newsbeast.gr/files/1/2011/01/25/apisteutesforografiesdiastima1.jpg

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Πόσα χρωστάνε τα κόμματα;

Δεν τους φτάνει η κρατική επιχορήγηση έχουν στραφεί και στα δάνεια! Στα 230 εκατ ευρώ(!!!!) φτάνουν τα χρέη των δύο μεγάλων κομμάτων...

Πόσα χρωστάνε τα κόμματα;

Με τις μηνιαίες τους δόσεις μόνο σε τόκους να ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ!

Και τα κόμματα της αριστεράς όμως δεν είναι σε καλύτερη μοίρα αφού οι δανειακές τους υποχρεώσεις ξεπερνούν σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ τα 10 εκατ ευρώ(!!!)

Δάνεια άρχισαν να παίρνουν και οι Οικολόγοι – Πράσινοι που ήδη πρόλαβαν να χρεωθούν με 800.000 ευρώ!

Στο ΛΑΟΣ μέχρι τώρα τα καταφέρνουν καλά.Είναι το μόνο κόμμα που δεν έχει πάρει δάνειο!

Το ερώτημα απλό….
Αυτοί οι 300 θα βγάλουν τη χώρα από το τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο?
Πηγή: olympia.gr

Φαλακρό σε πλήρη εγκατάλειψη....


Ο ι φωτογραφίες δείχνουν την πλήρη αδιαφορία και εγκατάλειψη...





Ελλάδα από ψηλά.

http://www.newsbeast.gr/files/1/2011/01/25/apisteutesforografiesdiastima15.jpg

Αύριο η «Αλφαβητοπαρέλαση» στην Καβάλα


Στις 11 αύριο το πρωί ξεκινά στην Καβάλα η «Αλφαβητοπαρέλαση», η μαθητική καρναβαλική παρέλαση των δημοτικών σχολείων Καβάλας και Θάσου. Οι καρναβαλιστές θα ξεκινήσουν ανά σχολείο με αφετηρία το 11ο Δημοτικό Σχολείο στα Ποταμούδια και διά της οδού Ομονοίας θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία. Λόγω της αποκριάτικης παρέλασης το Σάββατο θα διακοπεί η κυκλοφορία και θα απαγορευτεί η στάθμευση όλων των αυτοκινήτων κατά μήκος της οδού Ομονοίας από το ύψος της κεντρικής πλατείας Ελευθερίας μέχρι το τέρμα της οδού, στο ύψος του 11ου Δημοτικού Σχολείου, από τις 10.15 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι.

Τόσο οι στολές των μικρών παιδιών όσο και τα αποκριάτικα άρματα κατασκευάζονται από φθηνά ανακυκλώσιμα υλικά από τους ίδιους τους γονείς, τα παιδιά και τους εθελοντές που εργάζονται με όρεξη, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη αποκριάτικη γιορτή της πόλης.

Συνολικά, 1.500 παιδιά από τα 25 δημοτικά σχολεία του Δήμου Καβάλας αλλά και του Λιμένα Θάσου αναμένεται να συμμετάσχουν στη φετινή Αλφαβητοπαρέλαση, που είναι αφιερωμένη στους ήρωες του Walt Disney και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Κινητοποίηση των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων υπέρ ΔΗΠΕΘΕ

Οι ερασιτεχνικές ομάδες της πόλης οργανώνουν ανοιχτή συγκέντρωση-συζήτηση για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, το οποίο απειλείται με άμεση κατάργηση. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» (πρώην Παλλάς).

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Εικόνες από τον δικυκλιστή αστυνομικό που δέχθηκε την μολότοφ το πρωί

Δείτε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες...Περίπου 3.000 διαδηλωτές παραμένουν στο Σύνταγμα. Δεκάδες είναι οι συλλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής. Μάλιστα ένας διαδηλωτής είχε μαζί του τόξο και με βέλη.. Τρεις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ενώ ένας δημοσιογράφος που τραυματίστηκε την ώρα που ακολουθούσε την....


πορεία μεταφέρεται στον Ευαγγελισμό. Ο κλεφτοπόλεμος διαδηλωτών με άνδρες των ΜΑΤ συνεχίζεται στα στενά της Αθήνας..

πηγή












Συντάξεις σε πεθαμένους!

Χιλιάδες παρανομίες εντοπίστηκαν από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη: πεθαμένοι, οι οικογένειες των οποίων λάμβαναν κανονικά τις συντάξεις τους, εκατομμυριούχοι που έπαιρναν το ΕΚΑΣ, αλλοδαποί που απολάμβαναν παράνομες συντάξεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alter, καθημερινά το ΙΚΑ σε συνεργασία με την Ελληνική αστυνομία, έρχονται αντιμέτωποι με πρωτοφανείς κομπίνες.

Συγγενείς, για παράδειγμα έπαιρναν επί 22 χρόνια τη σύνταξη πεθαμένου, ενώ 70.000 άτομα έπαιρναν αναπηρικές συντάξεις που δεν δικαιούνται, και 15.000 συνταξιούχοι έπαιρναν κάθε μήνα το ΕΚΑΣ με εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ. Βρέθηκαν μάλιστα και συνταξιούχοι με περιουσία άνω του 1,5 εκατ. ευρώ που λάμβαναν κανονικά επίδομα... αλληλεγγύης!

Αλβανοί φοιτητές: FUCK GREECE !!

Έχουμε πεί πολλές φορές, ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον εθνικισμό των γειτόνων μας... κι ακόμη σοβαρότερο με κάποιους Έλληνες
ηλίθιους κομπλεξικούς της "συμμαχίας των πρόθυμων", που για να ετεροπροσδιοριστούν ως "προοδευτικοί" βρίσκουν συνεχώς "εθνικιστές" και "ακροδεξιούς" στην Ελλάδα και δεν βλέπουν τα κύματα μίσους, που κατακλύζουν τα Βαλκάνια και τα οποία ενθαρρύνουν οι ίδιοι.

Αλβανοί φοιτητές διαδηλώνουν έξω από την ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα, με πανό που βρίζει την Ελλάδα χυδαία.

Από κοντά και με μεγάλη προσοχή παρακολουθεί το υπουργείο Εξωτερικών την εξέλιξη της πολιτικής κρίσης στην Αλβανία, καθώς το τεταμένο κλίμα θέτει εν αμφιβόλω τη διεξαγωγή τόσο των δημοτικών εκλογών της 8ης Μαΐου όσο και της απογραφής πληθυσμού, ζητήματα για τα οποία έχει άμεσο ενδιαφέρον η ελληνική μειονότητα.

Την ηλεκτρισμένη πολιτική ατμόσφαιρα επιχειρούν να εκμεταλλευτούν ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι, με πιέσεις και εκβιασμούς, ώστε να μην υπάρξει σαφής καταγραφή των μειονοτήτων και κυρίως της ελληνικής στα νότια της χώρας. Η κατάσταση αυτή είχε και παράπλευρες απώλειες, καθώς, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ανακλήθηκε ο έλληνας πρόξενος στην Κορυτσά, ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες και διάβημα της αλβανικής κυβέρνησης. Επισήμως ο Θεόδωρος Οικονόμου «βρίσκεται στην Αθήνα», ωστόσο στην πραγματικότητα έχει τεθεί στη διάθεση του υπουργού Εξωτερικών.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Να καταλάβουν την πλατεία Συντάγματος κάλεσε ο Αλέκος Αλαβάνος τους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της απεργίας της Τετάρτης.

Σε κατάληψη της πλατείας Συντάγματος προτρέπει τους γνωστούς -άγνωστους ο Αλέκος Αλαβάνος, με ποιά ειδιότητα άραγε ;, ενόψει της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας της Τετάρτης.

Τώρα φταίμε εμείς να πούμε ολοι στην Πεντέλη και στους κλέφτες που μένουν εκεί ; Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει


trikalagr

Αυτός είναι ο πολιτισμός μας


culture_1

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Αγωνία για 14χρονη που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς

Από τις 10 Φεβρουαρίου έχουν χαθεί μυστηριωδώς τα ίχνη της 14χρονης Κατερίνας Τσετσέ, από τον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Η μικρή Κατερίνα, έχει καστανά μάτια, μαύρα μακριά μαλλιά είναι κανονικού βάρους και αναστήματος. Την ημέρα της εξαφάνισης, φορούσε γκρι ζακέτα, μπλε κοντομάνικη μπλούζα και τζιν παντελόνι.

Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε παρακαλείται να επικοινωνήσει με οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα ή να καλέσει στην ευρωπαϊκή γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά στον αριθμό 116000.

Ο Καλόπουλος φοραει κοκκινη φούστα τυχαίο;

Το μεγαλύτερο σπήλαιο στο κόσμο είναι στο Βιετνάμ..


Το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου μας χαρίζει σε φωτογραφίες το National Geographic

http://ngm.nationalgeographic.com/2011/01/largest-cave/peter-photography

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Απορρίπτει η Alpha Bank την πρόταση της Εθνικής «υπό τους παρόντες όρους»


Την απόρριψη της πρότασης της Εθνικής Τράπεζας για συγχώνευσή τους αποφάσισε το ΔΣ της Alpha Bank, κρίνοντας ότι είναι ασύμφορη για τους μετόχους της υπό τους παρόντες όρους, ενώ επικαλείται και την «αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί». Από την πλευρά της Εθνικής εκφράζουν έκπληξη για την απόρριψη, καθώς θεωρούν ότι η πρόταση εξασφαλίζει μεγάλα κέρδη για τους μετόχους της Alpha. Tονίζουν ακόμη ότι το θέμα δεν έχει κλείσει και αφήνουν περιθώρια για αντιπρόταση.
in.gr

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Μαθητικό συλλαλητήριο κατά των συνενώσεων

Δυναμικό συλλαλητήριο κατά των συνενώσεων και συγχωνεύσεων σχολείων στην Καβάλα πραγματοποίησαν το πρωί στη Καβάλα, οι μαθητές του 5ου Λυκείου, του 1ου Γυμνασίου και του 4ουΕΠΑΛ, με τη συμπαράστασην συμμαθητών τους άλλων σχολείων. Εκατοντάδες μαθητές έδωσαν το παρών, στη διαμαρτυρία η οποία συνεχίστηκε με πορεία μέσω της Βενιζέλου και της Ερυθρού Σταυρού στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας, όπου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Εξιχνίαση 40 κλοπών-διαρρήξεων σε αυτοκίνητα




Στην εξιχνίαση 40 περιπτώσεων κλοπών- διαρρήξεων σε αυτοκίνητα σε όλο το νομό Καβάλας, οδήγησε η σύλληψη ενός 21χρονου στην περιοχή Ορφανίου, όταν επιχείρησε να διαρρήξει ταβέρνα.

Όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση και τις έρευνες της αστυνομίας, ο νεαρός με τη συνδρομή τριών ακόμη συνεργών κατά περίπτωση, σε διάστημα 17 ημερών από την αρχή του χρόνου, είχε διαρρήξει σαράντα οχήματα πολυτελείας και ταξί, αποκομίζοντας χρηματικό ποσό 400 ευρώ, δύο κινητά, δύο GPS, μια φορητή τηλεόραση με μίνι dvd player, μια φωτογραφική μηχανή, μπουφάν, πιστωτικές κάρτες κ.α. Σε μία περίπτωση μάλιστα, είχαν αφαιρέσει ένα αυτοκίνητο από τις Κρηνίδες, με το οποίο μετέβησαν στην περιοχή της Χρυσούπολης για να διαρρήξουν άλλα αυτοκίνητα και αφού ολοκλήρωσαν το έργο τους, επέστρεψαν στην Καβάλα και το πυρπόλησαν, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς.













Συμπτώματα της νέας γρίπης Α Η1Ν1 (Χοίρων) 2011

Τα απανωτά θανατηφόρα κρούσματα της νέας γρίπης Α Η1Ν1 (χοίρων) σε διάφορες χώρες, προκάλεσαν διεθνή ανησυχία για την προοπτική μιας επικίνδυνης παγκόσμιας επιδημίας με πολλούς θανάτους. Τα περιστατικά δείχνουν ότι ο ιός της νέας γρίπης Α φαίνεται να έχει "ευρεία διάδοση σε όλες τις χώρες, πλήττοντας τις νεαρές ηλικίες, "με πολύ λίγα περιστατικά" στους ανθρώπους "που είναι μεγαλύτεροι των 50". Παρακάτω, παρουσιάζονται σημαντικές ειδήσεις και απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματα για την εξέλιξη νέας γρίπης στην Ελλάδα και τον κόσμο. Το άρθρο ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα (τις περισσότερες φορές σε καθημερινή βάση).

Κλινικά συμπτώματα της νέας γρίπης Α:
Η κλινική συμπτωματολογία της γρίπης περιλαμβάνει: Πυρετό (μεγαλύτερο ή ίσο με 38 βαθμούς κελσίου) και ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχα, Πονόλαιμο, Μυαλγίες, Συνάχι, Πονοκέφαλο, Ρίγη, Αίσθημα κόπωσης, Διάρροια και εμέτους. Τονίζεται ότι ασθενείς που παρουσιάζουν γριπώδη συνδρομή, όπως περιγράφεται παραπάνω, πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ στις 14-2-2011, μεταξύ τωνκυρίων συμπτωμάτων της νέας γρίπης Η1Ν1 είναι ο πολύ υψηλός πυρετός -άνω των 38,5 βαθμών κελσίου- ο οποίος επιμένει ακόμη και με παυσίπονα - αντιπυρετικά για περισσότερες από 48 ώρες, η δύσπνοια και ο έντονος πονοκέφαλος.

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Αλλοδαπή η γυναίκα που εντοπίστηκε νεκρή στη θάλασσα

Αναγνωρίστηκε το πτώμα γυναίκας που είχε εντοπιστεί και ανασύρθηκε χθες το απόγευμα από τη θάλασσα σε κολπίσκο κοντά στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας. Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, πρόκειται για αλλοδαπή (Βουλγαρικής υπηκοότητας) 46 χρονών, της οποίας ο θάνατος προήλθε από πνιγμό στην θάλασσα. Ενδείξεις, που να παρεπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια δεν υπάρχουν. Προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Μυστήριο με πτώμα στην Καβάλα

Πτώμα γυναίκας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή κολπίσκου πλησίον ιχθυόσκαλας Καβάλας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου όπου ανέσυραν την σορό και διαπίστωσαν ότι είναι ηλικίας 35-40 ετών περίπου, ύψους 1,75 μέτρων, με κόκκινα μαλλιά, ενώ φορούσε γαλάζιο παντελόνι, ριγέ μπλούζα μάλλινη, γκρι κάλτσες και άσπρες παντόφλες.

Μετά από αυτοψία Ιατροδικαστή η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

Γιατί η 14 Φεβρουαρίου θεωρείται ημέρα των ερωτευμένων;...

Κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τους Ρωμαιοκαθολικούς πάντα, εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Βαλεντίνου και συνάμα τα ερωτευμένα ζευγάρια. Παρακάτω θα παραθέσουμε πως η ημέρα αυτή συνδέθηκε με τους ερωτευμένους.

Σύμφωνα με τους μύθους, η 14η Φεβρουαρίου για...
τους αρχαίους Ρωμαίους ήταν μέρα Παγανιστικής γιορτής προς τιμήν της Juno, της βασίλισσας των Θεών της Ρώμης, γνωστή και σαν Θεά των γυναικών και του γάμου. Την επομένη ξεκινούσε η γιορτή Lupercalia κατά την οποία τα, τότε περιορισμένα, κορίτσια και αγόρια έρχονταν σε επαφή και ακολουθούσαν μία σειρά από έθιμα που συχνά τους οδηγούσαν στο να ερωτευτούν.

Τα πράγματα άρχιζαν να αλλάζουν κατά τον 3ο αιώνα π.Χ., όταν ο σκληρός αυτοκράτορας Κλαύδιος Β’ ανακάλυψε πως αυτά τα έθιμα μάλλον έβλαπταν τους στρατιώτες του που, προσκολλημένοι στις αγαπημένες τους, έδειχναν απρόθυμοι να φεύγουν για πολέμους. Δεν προβληματίστηκε όμως πολύ και με ένα διάταγμα απαγόρευσε όλους τους αρραβώνες και τους γάμους στη Ρώμη.


Η απόφαση αυτή βρήκε αντίθετο το νεαρό ιερέα Βαλεντίνο ο οποίος, αψηφώντας την, συνέχισε να παντρεύει ζευγάρια κρυφά. Ο Κλαύδιος όμως δεν άργησε να το μάθει και τιμώρησε τον Βαλεντίνο με φυλάκιση και αποκεφαλισμό. Λέγεται μάλιστα πως την ημέρα που θα πέθαινε, η οποία ενδεχομένως να ήταν η 14η Φεβρουαρίου, άφησε ένα ευχαριστήριο γράμμα στην κόρη του φύλακα των φυλακών, που του κρατούσε συχνά συντροφιά, υπογράφοντας ”Με αγάπη, ο Βαλεντίνος σου”- η φράση που έμελλε να γραφτεί εκατομμύρια φορές στους επόμενους αιώνες.

Η χριστιανική καθολική εκκλησία τίμησε τη μνήμη του Βαλεντίνου και τον αναγνώρισε σαν οσιομάρτυρα, αφιερώνοντάς του τη 14η Φεβρουαρίου. Στο Μεσαίωνα, μάλιστα, ο Βαλεντίνος ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς αγίους σε Αγγλία και Γαλλία. Πιο συγκεκριμένα, στη Μεγάλη Βρετανία η ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου ξεκίνησε να είναι δημοφιλής γύρω στο 17ο αιώνα, ενώ μέχρι τα μέσα του 18ου αι. ήταν συχνό φαινόμενο, ανάμεσα στους εραστές κάθε κοινωνικής τάξης, να ανταλλάζονται λόγια και σημειώματα αγάπης.

Προς τα τέλη του αιώνα η τεχνολογία έκανε το θαύμα της και τα σημειώματα αντικαταστάθηκαν από έντυπες κάρτες. Σε μία εποχή που ήταν δύσκολο να εκφράσει κανείς τα συναισθήματά του με λόγια, οι κάρτες έδωσαν τη λύση. Μία λύση που προτιμάται ακόμα και σήμερα, αφού, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ένωση Ευχετήριων Καρτών, η ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου είναι η δεύτερη μεγαλύτερη, μετά τα Χριστούγεννα, στις αποστολές καρτών, με τη συντριπτική πλειοψηφία των αποστολέων να είναι γυναίκες (85%).

Αν και η αλήθεια, πίσω από την ιστορία του Αγ. Βαλεντίνου, περιπλέκεται με το μύθο, η παράδοση τον εκθειάζει σαν μία συμπαθή, ηρωική και προπαντός ρομαντική μορφή και αποτελεί το σήμα κατατεθέν για τους απανταχού ερωτευμένους.

evia-logos.blogspot.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

13 λόγοι για να αλλάξεις τη γυναίκα σου με μία σκυλίτσα

1. Όσο πιο πολύ αργήσεις να γυρίσεις σπίτι, τόσο πιο ενθουσιασμένη είναι η σκυλίτσα, όταν σε βλέπει.

2. Δεν πρόκειται να παρεξηγηθεί, αν τη φωνάξεις με το όνομα άλλης.

3. Στα σκυλιά αρέσει να αφήνεις πεταμένα πράγματα στο πάτωμα.

4. Οι γονείς της δεν έρχονται ποτέ επίσκεψη.

5. Τα σκυλιά συμφωνούν ότι, για να τα κάνεις να καταλάβουν τι λες, πρέπει να τους υψώσεις τη φωνή.

6. Δεν χρειάζεται ποτέ να την περιμένεις να ετοιμαστεί, για να βγείτε έξω. Είναι έτοιμη 24 ώρες το 24ωρο.

7. Τα σκυλιά νομίζουν ότι έχει πλάκα, όταν είσαι μεθυσμένος.

8. Στα σκυλιά αρέσει το κυνήγι και το ψάρεμα.

9. Δεν πρόκειται ποτέ να σε ξυπνήσει μες στη νύχτα για να σε ρωτήσει «Αν πέθαινα, θα έπαιρνες άλλο
σκύλο;»

10. Αν γεννήσει, απλώς βάζεις μία αγγελία στην εφημερίδα και τα δίνεις.

11. Θα σε αφήσει να της βάλεις κολάρο με καρφιά, χωρίς να σε χαρακτηρίσει ανώμαλο.

12. Αν μυρίσει επάνω σου τη μυρωδιά άλλης σκύλας, δεν τρελαίνεται. Απλώς, της φαίνεται ενδιαφέρον.

13. Αν, τέλος, φύγει, δεν παίρνει τα μισά σου υπάρχοντα μαζί της.

G.A.P.

Σαλάχια που πετάνε....

Θύμα ξυλοδραμού ο Μάινας

Θύμα ξυλοδαρμού από ομάδα αλλοδαπών έπεσε ο Στέλιος Μάινας. Ο γνωστός ηθοποιός δέχθηκε επίθεση πριν από μερικές ημέρες στη πλατεία Βικτωρίας περπατώντας μόνος του. Βλέποντας ότι κινδύνευε προσπάθησε να διαφύγει, αλλά τελικά οι νεαροί αλλοδαποί του κατάφεραν ισχυρά χτυπήματα και τον άφησαν αιμόφυρτο στη μέση του δρόμου.

«Μου φαίνεται απίστευτο αυτό που έζησα. Παραλίγο να με σκοτώσουν. Με χτυπούσαν αλύπητα γι αρκετή ώρα. Δε μπορούσα να πάρω ανάσα. Ήταν τραγικό το συναίσθημα της απόγνωσης που ένιωθα εκείνη την ώρα. Δε θα 'θελα να συμβεί σε κανέναν αυτό που συνέβη σε μένα . Το κέντρο της Αθήνας έχει γίνει τρομερά επικίνδυνο», είπε ο Στέλιος Μάινας που ακόμη δεν μπορεί να ξεπεράσει
το σοκ που υπέστη

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

"Ψωμοτύρι" είχε τα σκυλιά ο Κινέζος...

Άλλη μία ιστορία φρίκης ήρθε στο φως στο νομό του Ηρακλείου στην Κρήτη.

"Ψωμοτύρι" είχε τα σκυλιά ο Κινέζος...

Ένας Κινέζος που ζούσε τα τελευταία χρόνια στο χωριό Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης και δραστηριοποιούνταν στο χώρο του εμπορίου, συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές της περιοχής, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες φαίνεται πως αιχμαλώτιζε και θανάτωνε σκυλιά και στην συνέχεια με αυτά δειπνούσε!

Από την αστυνομία εντοπίστηκαν στον καταψύκτη του δεκάδες νεκρά σκυλιά, τα οποία όπως αποδείχτηκε, προόριζε για την διατροφή του.

Κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν περιστατικά κακοποίησης και βασανισμού κατοικίδιων σε πολλές γειτονιές της περιοχής, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε παρατηρηθεί μείωση στα αδέσποτα.

Πηγή: crimesonair.blogspot.com

Συζήτηση για την βελτίωση υποδοχής των κρουαζιερόπλοιων

Η βελτίωση του επιπέδου υποδοχής των κρουαζιερόπλοιων και των τουριστών που επιβαίνουν σε αυτά, συζητήθηκε εκτενώς στη διάρκεια της δεύτερης κατά σειρά άτυπης Επιτροπής Θαλάσσιου Τουρισμού Κρουαζιέρας που συνεδρίασε χθες το πρωί στα γραφεία της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ελένη Γαρυφάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας Αριστείδης Χαλάτσης, ο γενικός διευθυντής της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΑ» Στράτος Μαρουλάς, εκπρόσωποι του Τελωνείου, των ναυτικών πρακτόρων της Καβάλας, του Λιμεναρχείου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. Τη συνεδρίαση παρακολούθησε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Πολιτισμού Κώστας Παπακοσμάς. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα όπως η μέχρι σήμερα πορεία των ενεργειών για την προβολή της κρουαζιέρας, τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον έλεγχο των διαβατηρίων από την Αστυνομική Διεύθυνσης άλλα και στον τελωνειακό έλεγχο κατά την υποδοχή των κρουαζιερόπλοιων και πως αυτά μπορούν να επιλυθούν. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον εμπλουτισμό των ενεργειών υποδοχής των κρουαζιερόπλοιων και την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας.

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για συγχωνεύσεις σχολείων στην Καβάλα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις των σχολικών μονάδων που προωθεί η κυβέρνηση, διοργανώνει σήμερα (Πέμπτη) στην Καβάλα, η ΕΛΜΕ του Νομού. Στην κινητοποίηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Καπνεργάτη, θα συμμετέχουν με απόφασή τους, μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς επίσης και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και οι μαθητές των σχολείων της περιοχής. Το πρωί της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση- διαβούλευση στο δήμο Καβάλας για το θέμα των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Πέθανε ο Μιλτιάδης Έβερτ


"Έφυγε" σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ.

Την δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος εκφράζοντας παράλληλα και τα συλλυπητήρια του στην οικογένειά του. Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος.


Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Πρωτόγονη φυλή ανακαλύφθηκε στη ζούγκλα της Βραζιλίας,..









Το ατύχημα του Kubica σε animation

Απόσυρση για Ι.Χ. δωδεκαετίας

Επανέρχεται το μέτρο της απόσυρσης των παλαιών αυτοκινήτων. Η σχετική κοινή υπουργική απόφαση την ενεργοποίηση του μέτρου αναμένεται να υπογραφεί έως την Παρασκευή. Θα τεθεί σε ισχύ 10 μέρες μετά τη δημοσίευσή της στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης και θα διαρκέσει για ένα χρόνο. Σύμφωνα όσα είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση, η απόσυρση θα εφαρμόζεται για αυτοκίνητα που τέθηκαν για πρώτη φορά στην κυκλοφορία πριν το 1999. Οι κάτοχοι τους θα έχουν την δυνατότητα να το αποσύρουν και να κερδίσουν όφελος από τη μείωση του τέλους ταξινόμησης έως 2.800 ευρώ για την αγορά καινούργιου οχήματος μέχρι 2.000 κυβικών εκατοστών.

Πηγή ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΔΟΕ: Απεργία αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί

Κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που υπερψηφίστηκε από τους προέδρους των τοπικών ενώσεων των καθηγητών με αποφασίστηκε 48ωρη απεργία, στις 22 και 23 Φεβρουαρίου, μαζί με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και στάσεις εργασίας, στις 10 Φεβρουαρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το απόγευμα. Νέα γενική συνέλευση ορίστηκε για τις 4 Μαρτίου, με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Συγχρόνως αποφασίστηκε ενημερωτική εκστρατεία, με θέμα τις επιπτώσεις των οικονομικών μέτρων στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς.



Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Μεγάλη νίκη της Ένωσης στην Ρόδο


Μεγάλη νίκη της Ένωσης στην Ρόδο επί του Κολοσσού με σκορ 70-74...!!
Σε μεγάλη ημέρα ο Γιόροβιτς με 24 πόντους και με4/5 τρίποντα. Πολύ καλή εμφάνιση από Καραποστόλου 14 ,Παλάσιο 11, Μάκιντος 11.
Μεγάλος νικητής στα καλάθια ο Σίμονς με 18 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 38-41, 50-53, 70-74


Με αυτή την νίκη ουσιαστικά τελειώσαμε με την υπόθεση παραμονής και βλέπουμε για κάτι καλύτερο.

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Τέσσερα άτομα στην Καβάλα έκανα 22 διαρρήξεις

Για 22 διαρρήξεις, σε καταστήματα και εκκλησίες, κατηγορούνται τέσσερα άτομα (δύο νεαροί ηλικίας 21 και 22 ετών και δύο ανήλικοι 15 και 13 ετών), κάτοικοι Καβάλας. Το νήμα της δράσης τους ξετυλίχθηκε όταν οι δύο νεαροί συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διάρρηξης σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των παθόντων, οι δράστες αφαίρεσαν, σε χρονικό διάστημα δύο μηνών από Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο, συνολικό χρηματικό ποσό 2.060 ευρώ περίπου, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα (κούτες με τσιγάρα, τηλεκάρτες, ποτά κ.α.). Οι δύο εκ των δραστών που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, οδηγήθηκαν στον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Καβάλας και σε βάρος του 21χρονου εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης, ενώ σε βάρος του 22χρονου επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Μια πρώτη γεύση από Τζούλια LINK με ήχο..


Ποια τρόικα, ποιο Βατοπέδι, ποια Siemens, ποια κρίση! Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί το νέο DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου!!!
Αυτή την φορά δεν υπάρχει σαμπάνια, ούτε ακέφαλος συμπρωταγωνιστής! Υπάρχουν δύο έγχρωμοι … καβαλάρηδες (φωτογραφία)! Η υπόθεση της αισθησιακής ταινίας είναι όλα τα λεφτά!!! Η νεαρή ηθοποιός – τραγουδίστρια – tv persona Τζούλια κυκλοφορεί στους δρόμους της Βούλας και αναζητάει απεγνωσμένα τον έρωτα, τον οποίο βρίσκει στα πρόσωπα των δύο μαύρων συμπρωταγωνιστών της!
Κι αυτοί οι τύποι, προφανώς, είναι οι δυο μαύροι που έψαχνε να βρει στα Νότια Προάστια, σύμφωνα με το σενάριο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ένας είναι από την Γαλλία και ο άλλος από την Αγγλία, αλλά δεν παίρνουμε κι όρκο..(άλλα μας καίνε..)
LINK στο σχολιο....
.

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Χυδαία πρόκληση σε τζαμί

Μάρτυρες ενός άγριου θεάματος έγιναν το πρωί της Πέμπτης οι κάτοικοι της παλιάς πόλης της Καβάλας, στη χερσόνησο της Παναγίας.

Άγνωστοι μετέφεραν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ένα μικρό γουρούνι μπροστά στην είσοδο της Παλιάς Μουσικής (τζαμί Χαλίλ Μπέη) και αφού το έσφαξαν, κάρφωσαν το κεφάλι του με μαχαίρι στην κεντρική ξύλινη πόρτα του κτιριακού συγκροτήματος και άφησαν εκτεθειμένο το υπόλοιπο σώμα του ζώου μέσα στον περιβάλλοντα χώρο.

Κανείς από τους περιοίκους δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, ενώ ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής σε δηλώσεις του, το πρωί της Πέμπτης, έκανε λόγο για αποτρόπαια πράξη που έγινε από αρρωστημένα μυαλά.

Το τζαμί της Παλιάς Μουσικής ή αλλιώς τζαμί Χαλίλ Μπέη, χρονολογείται στα μέσα του 16ου αιώνα και αποτελούσε μέρος ενός ευρύτερου συγκροτήματος κτιρίων.

Ο Δήμος Καβάλας και η 12η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων το προηγούμενο διάστημα προχώρησαν σε εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής, μεταμορφώνοντάς το σ' έναν από τους σημαντικότερους μνημειακούς χώρους της παλιάς πόλης της Καβάλας, όπου φιλοξενούνται εκδηλώσεις λόγου και τέχνης.

http://news247.gr

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ποινή φυλάκισης 3 ετών στον Τόλη Βοσκόπουλο...!!!!


Ποινή φυλάκισης τριών ετών επέβαλε το Ζ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλο, για το αδίκημα της φοροδιαφυγής που αφορά την περίοδο 1993-97 και για ποσό που, με τις προσαυξήσεις, φτάνει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση καθώς και τη δυνατότητα εξαγοράς της ποινής με 5 ευρώ ημερησίως.
Ο Βοσκόπουλος, που ήταν απών από το δικαστήριο, εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορο του, κ. Β. Δημακόπουλο, ο οποίος ανέφερε ότι ο τραγουδιστής έκανε αίτηση να υπαχθεί σε ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, που θα του έδινε το δικαίωμα να τύχει έκπτωσης 100% επί των προσαυξήσεων. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο δικηγόρος, το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.

αντί για 5,5 εκατομμύρια ευρώ. λοιπον
καθαρισε με 5475 ευρω ο …..Γκερεκος

OΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ..


Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Έκλεισε τις τελευταίες «τρύπες» η Καβάλα

Tις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις, που θα οδηγήσουν στην Καβάλα στην είσοδο στα πλέι οφ, πραγματοποίησε η ομάδα της Μακεδονίας, με την απόκτηση ξένων ποδοσφαιριστών αλλά και νεαρών ελπιδοφόρων.

Οι «Αργοναύτες» απέκτησαν τον Βερντάν Γιέσε. Πρόκειται για έναν Κροάτη κεντρικό αμυντικό αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη Βοσνία και την Ολιμπίκ, είναι διεθνής με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, ενώ έχει αγωνιστεί για πολλά χρόνια στην πατρίδα του με τις φανέλες των Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Ν.Σ. Ζάγκρεμπ.

Η δεύτερη προσθήκη ακούει στο όνομα… Λιονέλ Ρίος. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός έλυσε το συμβόλαιό του πριν λίγες μέρες με τον Αστέρα Τρίπολης και τελευταία στιγμή συμφώνησε με τους «Αργοναύτες». Θα βοηθήσει το κέντρο της ομάδας, καθώς πρόκειται για έναν επιτελικό μέσο με φοβερά τεχνικά προσόντα και με μεγάλη εμπειρία από το πρωτάθλημα της Αργεντινής.

Παράλληλα, η ομάδα της Μακεδονίας απέκτησε και αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ο Γαβριήλ Αποστολίδης είναι 21χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης. Από εκεί και πέρα αποκτήθηκε ο Ζεντιάν Μανουκά, που είναι Αλβανός και θεωρείται εξαιρετική μελλοντική επένδυση, ο 18χρονος Βαλεντίνος Βλάχος που προέρχεται από γεμάτες χρονιές στους «Νέους» του Παναθηναϊκού, καθώς και ο Άγγελος Ελευθεριάδης. Ο 20χρονος χαφ άνηκε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και στον πρώτο γύρο αγωνίστηκε 15 φορές.

http://www.sday.gr

Ξεκινά το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»


Από την 1η ΦεβρουαΠηγή Φωτό: ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗρίου μέχρι και 31η Μαρτίου θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν αιτήσεις σε 4 τράπεζες, Άλφα, Εθνική, Πειραιώς, και E.F.G. Eurobank - Ergasias που επιλέχθηκαν ύστερα από διαγωνισμό και να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον», μετά και την υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης από την υπουργός ΠΕΚΑ και το υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά ιδιοκτήτες ακινήτων που κατασκευάσθηκαν πριν το 1980 και οι οποίοι θ προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών τους. Οι ενέργειες που καλύπτει είναι οι :α) Αντικατάσταση κουφωμάτων (πλαίσια/υαλοπίνακες) και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης. β)Τοποθέτηση θερμομόνωσης στα εξωτερικά δομικά στοιχεία του κτιριακού κελύφους συμπεριλαμβανομένου του δώματος/στέγης και της πιλοτής. γ)Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης (για παράδειγμα, αντικατάσταση καυστήρα).


«Με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε» επισημαίνει το ΠΕΚΑ « με τις συνεργαζόμενες Τράπεζες και τη συνεπένδυση των πόρων του Ταμείου και των κεφαλαίων των Τραπεζών, εξασφαλίστηκε η χορήγηση στους πολίτες άτοκων ή χαμηλότοκων δανείων χωρίς εξασφαλίσεις (προσημείωση ακινήτου), για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στις κατοικίες τους. Με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να ενταχθούν στο Πρόγραμμα, τα κριτήρια και τα κίνητρα του Προγράμματος έχουν βελτιωθεί. »
Πλέον η ανώτατη επιλέξιμη τιμή ζώνης ανέρχεται σε 1.750 €/τ.μ, ενώ τα εισοδηματικά όρια των τριών κατηγοριών και τα αντίστοιχα κίνητρα είναι τα ακόλουθα :

Κατηγορία Α


Ιδιοκτήτες επιλέξιμων κατοικιών, των οποίων το ατομικό ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα δεν ξεπερνά τις 22.000 € ή τις 40.000 € αντίστοιχα.
Τα κίνητρα περιλαμβάνουν επιδότηση επιτοκίου 100% (άτοκο δάνειο) σε συνδυασμό με επιχορήγηση ύψους 30% επί του τελικού επιλέξιμου προϋπολογισμού. Δηλαδή ένας πολίτης για επιλέξιμο προϋπολογισμό 10.000€ θα λάβει άτοκο δάνειο 7.000 € και επιχορήγηση 3.000€.

Κατηγορία Β

Ιδιοκτήτες επιλέξιμων κατοικιών, των οποίων το ατομικό ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα βρίσκεται μεταξύ 22.000 και 40.000 € ή 40.000 και 60.000 € αντίστοιχα.
Τα κίνητρα περιλαμβάνουν χαμηλότοκο δάνειο με σταθερό επιτόκιο 4,93% για 4 έτη σε συνδυασμό με επιχορήγηση ύψους 15% του τελικού επιλέξιμου προϋπολογισμού. Δηλαδή ένας πολίτης για επιλέξιμο προϋπολογισμό 10.000€ θα λάβει χαμηλότοκο δάνειο 8.500 € και επιχορήγηση 1.500€.

Κατηγορία Γ

Ιδιοκτήτες επιλέξιμων κατοικιών, των οποίων το ατομικό ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα υπερβαίνει τα όρια της Κατηγορίας Β και μέχρι ύψος δηλωθέντος ατομικού εισοδήματος 60.000 € ή οικογενειακού εισοδήματος 75.000 €.
Το κίνητρο αφορά στη χορήγηση χαμηλότοκου δανείου το οποίο ανέρχεται στο 100% του τελικού επιλέξιμου προϋπολογισμού, με σταθερό επιτόκιο 4,93% για 4 έτη.

Οι πολίτες μπορούν να εξετάσουν σε συνεργασία με τις Τράπεζες την πιστοληπτική τους ικανότητα και να απευθύνονται σε ενεργειακό επιθεωρητή για την ενεργειακή επιθεώρηση της κατοικίας τους και την έκδοση του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) που αποτελεί προαπαιτούμενο για την υποβολή αίτησης.
Για τους πολίτες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδοτείται 100% η διενέργεια της ενεργειακής επιθεώρησης (προ και μετά των παρεμβάσεων).

Για την επιλογή ενεργειακού επιθεωρητή, έχει δημιουργηθεί Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα https://www.buildingcert.gr/inspectors/startValues.view, ή/και www.ypeka.gr, καθώς και προσβάσιμο από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Για την υποστήριξη των πολιτών τόσο κατά για το στάδιο υποβολής αίτησης στο πρόγραμμα όσο και κατά την υλοποίηση του έργου, λειτουργεί, γραμμή αρωγής χρηστών (help desk) στο 210 9797400. Ο Οδηγός εφαρμογής και τα έντυπα του Προγράμματος βρίσκονται αναρτημένα στο διαδικτυακό τόπο http://exoikonomisi.ypeka.gr/ .

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...