Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Το κάρφωμα της χρονιάς!

Νεαρός φίλαθλος θέλησε να ξεκουράσει λίγο την μασκότ των Γουίζαρντς κάνοντας ένα εντυπωσιακό κάρφωμα με τη βοήθεια τραμπολίνου. Λεπτομέρεια: με το αριστερό κάρφωνε και με το δεξί μιλούσε στο κινητό του (video)!

Υπόδειγμα… fair play!

Νέο έλλειμμα στο Δήμο Παγγαίου

Συνεδρίασε εκτάκτως χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου όπου ανακοινώθηκε ότι διαπιστώθηκε νέο έλλειμμα 27.000 ευρώ στο ταμείο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του τέως Δήμου Ελευθερούπολης.
Το έλλειμμα διαπίστωσαν ορκωτοί λογιστές που διενήργησαν έκτακτο έλεγχο στις 18 Νοεμβρίου του 2010 και ενημέρωσαν προφορικά την πρώην Διοίκηση του δήμου. Παράλληλα το ακριβές ύψος της υπεξαίρεσης στο ταμείο του πρώην δήμου Ελευθερούπολης, αναζητά η επιτροπή του Δήμου Παγγαίου, που συγκροτήθηκε από το δήμαρχο Βασίλη Ξουλόγη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ύψος του υπεξαιρεθέντος ποσού φθάνει στις 185.000 ευρώ. Στο μεταξύ, ο υπεύθυνος ταμίας του δήμου δεσμεύτηκε τηλεφωνικά πως θα επιστρέψει σήμερα το χρηματικό ποσό που υπεξαίρεσε από το ταμείο του πρώην Δήμου Ελευθερούπολης.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Σε λίγο θα μας πάρουν και τα σώβρακα...!!!

Η τεράστια καθυστέρηση στην εκτέλεση των έργων ήταν η αιτία που η ΔΕΜΑ πήρε πίσω τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013που θα διεξάγονταν στο Βόλο και στηνΛάρισα. Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση στο Παρίσι να μην γίνουν στις θεσσαλικές πόλεις οι Μεσογειακοί Αγώνες αφού οι διαρκείς καθυστερήσεις και οι συνεχείς αναβολές στην εξέλιξη των έργων που υπήρξαν από ελληνικής πλευράς εκνεύρισαν τους ιθύνοντες.

Η κυριότερη αιτία ήταν το έργο του Μεσογειακού χωριού. Η Ελλάδαβλέποντας να μην μπορεί να το υλοποιήσει στο Βόλο και την Λάρισα, τελικά πρότεινε η φιλοξενία των αθλητών που θα συμμετείχαν στην διοργάνωση θα φιλοξενούνταν σε ξενοδοχεία ή κρουαζιερόπλοια.

Μεγάλες ευθύνες έχει και η κυβέρνηση αφού είχε την δυνατότητα να δώσει τους Αγώνες από πέρυσι αλλά τελικά τους κράτησε, σκεπτόμενοι τις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονταν.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Διευρυμένη σύσκεψη για τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς στην Καβάλα

Ευρεία σύσκεψη με την παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γιώργου Ούστογλου και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαου Γρανά, για θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα (Γεωργία – Αλιεία – Κτηνοτροφία και υποδομές) πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Καβάλας με την συμμετοχή πληθώρας φορέων όσο και στελεχών του πρωτογενούς τομέα.

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Νέο DVD της Τζούλιας σε απόλυτη αρμονία με την επίσκεψη της Τρόικας!

troktiko   TZOULIAALEXANDRATOU 300x268 Νέο DVD της Τζούλιας σε απόλυτη αρμονία με την επίσκεψη της Τρόικας!Το θέατρο του παραλόγου. Όταν ετοιμάζονται ανακοινώσεις για νέα, επώδυνα μέτρα, ξάφνου εμφανίζεται η…
Τζούλια με καινούριο ροζ DVD.
Πείτε μας συνωμοσιολόγους αλλά είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση δεν στεναχωριέται καθόλου με αυτές τις εξελίξεις αφού κάθε τέτοια καλλιτεχνική δημιουργία γίνεται πρώτο θέμα ακόμα και στις πιο απίστευτες εκπομπές.
Μην απορήσετε εάν την δείτε καλεσμένη σε τίποτα “Ανατροπές” να αναλύει βαθυστόχαστα την κρίση ανικανότητας των εργαζομένων μετά τα σκληρά μέτρα.
Το απίστευτο όμως είναι άλλο: Ότι το DVD θα κυκλοφορήσει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σε νέα, εβδομαδιαία εφημερίδα στις αρχές Φεβρουαρίου!! Με το που θα τελειώσει δηλαδή το θέατρο Λοβέρδου – Ρέππα – Τρόικας, ο πρωθυπουργός θα βγάλει έρπη στο μέτωπο σαν ινδή ιέρεια και ο Βενιζέλος θα τηρεί “αποστάσεις” για να μην τρακάρει με τον Πάγκαλο και ανοίξουμε βιοχημανία λιπασμάτων.
Εκεί λοιπόν που θα αναγκαστούν να ομολογήσουν ότι παρά τις επικές μάχες που έδωσαν με την Τρόικα, εντέλει θα μας ξεσκίσουν στις περικοπές, θα βγει η νέα εφημερίδα και όλοι θα ασχοληθούν με το ξέσκισμα της σκιώδους υπουργού αποκλιμάκωσης των σεξουαλικών απειλών κατά της κυβέρνησης.
Αν νομίζετε ότι κάνω πλάκα, βάζουμε στοίχημα και τα λέμε για τις αρχές του Φλεβάρη.
troktiko.eu

Δήλωση του δημάρχου Παγγαίου για την υπεξαίρεση 117.000 ευρώ από το ταμείο του π. Δήμου Ελευθερούπολης

Ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης δήλωσε σήμερα στην ΕΡΑ Καβάλας πως θα οριστεί επιτροπή η οποία θα ελέγξει ενδελεχώς όλα τα οικονομικά στοιχεία του δήμου για να εξακριβωθεί το ακριβές έλλειμμα στο ταμείο του πρώην Δήμου Ελευθερούπολης. Πρόσθεσε δε, πως εντός των προσεχών ημερών θα κλείσουν τα οικονομικά όλων των πρώην δήμων που απαρτίζουν τον Δήμο Παγγαίου( Ελευθερούπολης, Πιερέων, Ελευθερών, Ορφανού και Παγγαίου).
Ως γνωστόν, ο ταμίας του πρώην δήμου με επιστολή του γνωστοποίησε την υπεξαίρεση ποσού 118.000 ευρώ στη διοίκηση του Δήμου Παγγαίου, αιτιολογώντας την πράξη του λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και την αδυναμία του να επιστρέψει τα χρήματα στο ταμείο. Ο εν λόγω ταμίας έχει εξαφανιστεί και αναζητείται.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ηans Klok .... O πιο γρήγορος μάγος

Κόβει την ανάσα το σόου του γνωστού μάγου Ηans Klok


Ευρεία σύσκεψη για την Αλιεία στην Καβάλα


Ευρεία σύσκεψη με την παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γιώργου Ούστογλου και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαου Γρανά , για θέματα που απασχολούν τον πρωτόγεννη τομέα (Γεωργία – Αλιεία – Κτηνοτροφία και υποδομές) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.
Η σύσκεψη θα λάβει χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στο ισόγειο του κτηρίου, στις 11 το πρωί και θα μετέχουν σε αυτή εκπρόσωποι φορέων, υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Χαμηλώνουν οι τόνοι αντιπαράθεσης δήμου Καβάλας- ΟΛΚ για το εμπορικό λιμάνι


Να ανακαλέσει την απόφαση μείωσης της απαλλοτριωθείσας έκτασης στο εμπορικό λιμάνι της Καβάλας, ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής από τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας Αδάμ Κοσμίδη. Η σχετική απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού ελήφθη σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους αποζημίωσης προς το δήμο, που ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Όπως επισημαίνει ο κ.Σιμιτσής στην επιστολή του «είναι ιδιαίτερα πρόωρη η απόφαση, δεδομένου ότι ουδέποτε συζητήθηκε, μέσα σ’ ένα επίσημο θεσμικό πλαίσιο, οποιαδήποτε πιθανότητα διευθέτησης του ζητήματος με έναν διακανονισμό, που θα εξυπηρετούσε και θα διασφάλιζε τα καλώς νοούμενα συμφέροντα όλων των πλευρών». Ο κ.Σιμιτσής καταλήγει ότι ευχαρίστως αν κληθεί θα εκθέσω στο Δ.Σ. του ΟΛΚ τις απόψεις του Δήμου Καβάλας.

Τα 18 στρέμματα είναι αρκετά, επιμένει ο πρόεδρος του ΟΛΚ, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε το πρωί, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν άλλα 15 χωρίς, αυτό να είναι απαραίτητο. Ο κ. Κοσμίδης ανέφερε ότι το σύνολο της έκτασης του λιμανιού είναι 300 στρέμμαατα, στα οποία μπορούν να εξυπηρετηθούν 300.000 κοντέινερ, αριθμός εξωπραγματικός. Τέλος, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αντιδικία με το δήμο, απλά μια οικονομική διαφορά, η οποία βρίσκεται σε δικαστική διαιτησία.

Κλειστά για ένα τριήμερο τα φαρμακεία και στην Ανατολική Μακεδονία

Κλείνουν και πάλι αύριο έως την Παρασκευή τα φαρμακεία τους οι φαρμακοποιοί στην Ανατολική Μακεδονία. Με αποφάσεις των διοικητικών τους συμβουλίων, οι φαρμακοποιοί της Καβάλας και της Δράμας θα συμμετάσχουν στην πορεία, που οργανώνεται αύριο στην Θεσσαλονίκη από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας.

Το προσεχές τριήμερο στο νομό Καβάλας θα εφημερεύουν δύο φαρμακεία στην Καβάλα και από ένα σε Χρυσούπολη, Ελευθερούπολη και Θάσο, ενώ από ένα θα διανυκτερεύει σε κάθε περιοχή. Δύο φαρμακεία θα εφημερεύουν και στην πόλη της Δράμας, ενώ ένα τρίτο θα παραμένει ανοικτό όλο το 24ωρο.

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Παραιτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Καβάλας Αναστάσιος Κυριατζής

Παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας χθες αργά το βράδυ ο Αντιδήμαρχος Καβάλας Αναστάσιος Κυριατζής, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε με την διαγραφή 120 περίπου κλήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας.
Ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Κυριατζή ενώ ήδη έχει παραδώσει το πόρισμα της ΕΔΕ για την υπόθεση της διαγραφής των κλήσεων στην Εισαγγελέα Καβάλας.

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

«Διάνα» ΣΔΟΕ με… λαθραίο ταψί για το φούρνο

Το ζήσαμε και αυτό στην Ελλάδα του 2011. Οι ατσίδες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατάφεραν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να κάνουν όλη την Πάτρα να απορεί με τη σχολαστικότητα με την οποία δουλεύουν. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, όλα ξεκίνησαν όταν οι άντρες του ΣΔΟΕ σταμάτησαν τον οδηγό ενός βαν επιχείρησης επειδή

«Διάνα» ΣΔΟΕ με… λαθραίο ταψί για το φούρνο

στο κάθισμα του συνοδηγού μετέφερε στον φούρνο ένα ταψί για ψήσιμο. Ο οδηγός δεν πίστευε στα αυτιά του όταν τους άκουσε να του λένε πως επειδή το όχημα ήταν επαγγελματικό, ο οδηγός όφειλε να φέρει έγγραφα για τη μεταφορά του κρέατος και πως έπρεπε να έχει και τα αντίστοιχα παραστατικά.

Αποτέλεσμα; Του επέβαλαν πρόστιμο 1200 ευρώ!

Η ώρα της.. απόδειξης. Τι πρέπει να γνωρίζουμε

- Στο φάκελο μπορούμε να βάλουμε αποδείξεις από κοινόχρηστα, λογαριασμούς φυσικού αερίου, διόδια
- Καλό είναι να κάνουμε εμείς τις αποδείξεις ευανάγνωστες αλλιώς δεν θα μετρήσουν
- Ποιες αποδείξεις να μην κρατήσουμε, πόσο είναι το πέναλτι, πόσο είναι το μπόνους

Έρχεται η ώρα να ξεθάψουμε τις αποδείξεις που μαζέψαμε όλο το χρόνο για να εξασφαλίσουμε το αφορολόγητο. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας γιατί τα λάθη.. κοστίζουν.

Για παράδειγμα, μέσα στις αποδείξεις που μπορούμε να προσκομίσουμε στην εφορία είναι και αυτές του φυσικού αερίου – όχι οι λοιποί λογαριασμοί των οργανισμών κοινής ωφέλειας. Επίσης αναγνωρίζονται οι συνδρομές καλωδιακής τηλεόρασης, εφημερίδων και περιοδικών, ασφάλιστρα οχημάτων, διόδια και κούριερ. Ακόμη το μερίδιο του φορολογούμενου από τα κοινόχρηστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξασφαλίσουμε το αφορολόγητο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, πριν υποβάλουμε τις αποδείξεις πρέπει να πάρουμε ένα στυλό και να ............
γράψουμε πάνω στους αριθμούς που έχουν σβηστεί. Αν οι απόδειξη δεν είναι ευανάγνωστη δεν θα ληφθεί υπόψη.

Υπενθυμίζεται ότι αν έχουμε εισόδημα ως 6.000 ευρώ δεν χρειάζονται αποδείξεις. Για εισόδημα ως 12.000 ευρώ απαιτείται προσκόμιση αποδείξεων ίσως με το 10% του εισοδήματός μας. Πχ. για εισόδημα 7.000 ευρώ χρειάζονται αποδείξεις ύψους 700 ευρώ.

Αν το εισόδημα είναι πάνω από 12.000 ευρώ, για το επιπλέον εισόδημα χρειάζεται το 30% σε αποδείξεις. Για παράδειγμα αν έχουμε εισόδημα 15.000 ευρώ χρειάζονται αποδείξεις αξίας 600 ευρώ για τα πρώτα 12.000 και γαι τα υπόλοιπα 3.000 ευρώ αποδείξεις αξίας 900 ευρώ, δηλαδή συνολο 1.500 ευρώ.

Οι αποδείξεις υπολογίζονται με βάση το ατομικό, όχι το οικογενειακό εισόδημα. Καλό είναι επίσης να ξέρουμε πάντως ότι όταν ο ένας σύζυγος καλύπτει το αφορολόγητο, προβλέπεται και μεταφορά ποσού δαπανών από τον έναν σύζυγο στον άλλο.

Οι αποδείξεις που μπορούμε να προσκομίσουμε είναι ως 12.000 ευρώ κατ΄ατομο και 24.000 ευρώ κατά οικογένεια. Μπορούμε να προσκομίσουμε και επιπλέον αποδείξεις ως 15.000 ευρώ κατ άτομο ή 30.000 ευρώ κατά οικογένεια ωστόσο πρέπει να προσέχουμε για να μην βρεθούμε στο τέλος αντιμέτωποι με απώλεια τεκμηρίου.

Μπόνους φόρου

Οι αποδείξεις για το μπόνους φόρου φτάνουν μέχρι τα 3.000 ευρώ κατ' άτομο καθώς καλύπτουν τη διαφορά του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ και του ανώτατου ύψους αποδείξεων 15.000 ευρώ. Για παράδειγμα αν έχουμε εισόδημα 20.000 ευρώ απαιτούνται αποδείξεις αξίας 3.600 ευρώ για το αφορολόγητο. Αν θέλουμε να έχουμε και το μπόνους των 3.000 ευρώ προσκομίζουμε αποδείξεις συνολικής αξίας 6.600 ευρώ.

Οι πρόσθετες αποδείξεις 3.000 ευρώ το άτομο ή 6.000 ευρώ η οικογένεια μας δινει μπόνους ίσο με το 10% της αξίας των αποδείξεων. Για παράδειγμα αν προσκομίσουμε πρόσθετες αποδείξεις 2.000 ευρώ έχουμε έκπτωση φόρου 200 ευρώ.

Το πέναλτι

Αν δεν προσκομίσουμε τις αποδείξεις που απαιτούνται βάσει του εισοδήματος, τότε έχουμε πέναλτι. Η επιβάρυνση φτάνει στο 10% του ποσού των δαπανών που υπολείπονται. Για παράδειγμα αν έχουμε εισόδημα 20.000 ευρώ χρειαζόμαστε αποδείξεις 3.600 ευρώ. Αν προσκομίσουμε μόνο 1.600 ευρώ τότε για τα υπόλοιπα 2.000 ευρώ θα επιβαρυνθουμε με πρόσθετο φόρο 200 ευρώ.

Καθαρά..

Οι αποδείξεις γίνονται δεκτές μόνο αν φαίνεται καθαρά η επωνυμία της επιχείρησης, ο ΑΦΜ της επιχείρησης, η ημερομηνία έκδοσης και το τελικό ποσό. Αν αυτά δεν φαίνονται πρέπει να παρουμε στυλό και να τα συμπληρώσουμε.

Ποιες μετρούν

Ανανγωρίζονται όλες οι αποδείξεις αγοράς αγαθών και υπηρεσιών. Αναγνωρίζονται ακόμη και αποδείξεις από παροχή υπηρεσιών όπως ΕΛΤΑ, κούριερ, συνδρομές καλωδιακής τηλεόρασης, εφημερίδων και περιοδικών, ασφάλιστρα οχημάτων. Ακόμη το μερίδιο του φορολογούμενου από τα κοινόχρηστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξασφαλίσουμε το αφορολόγητο.Ωστοσο από αυτές εξαιρούνται δαπάνες για ύδρευση, αποχέτευση και ηλεκτροδότηση.

Επίσης μετρούν οι αποδείξεις από συμβολαιογράφο για σύνταξη συμβολαίου απόκτησης ακινήτουν - αν ωστόσο δεν πρόκειται για γονική δωρεά. Επίσης συμπεριλαμβάνονται οι αποδείξεις από το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ποιες δεν μετρούν

Δεν εκπίπτουν δαπάνες οργανισμών κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, εισιτήρια ΜΜΜ κ.λ.π.), αγορά λαχείων, τυχερά παιχνίδια, είσοδος σε καζίνο. Δεν λαμβάνονται υπόψη δαπάνες για απόκτηση περιουσιασκών στοιχείων όπως αγορά ή μίσθωση ακινήτου, σκαφών αναψυχής, αυτοκινήτων, διτρόχων κ.α. Οχημάτων, ανέγερση ακινήτου, τοκοχρεωλυτική απόσβεση δανείου κ.α.

Δεν προσκομίζουμε αποδείξεις που προκύπτουν μισθωμένα ακίνητα, όπως ασφάλιστρα πυρκαγιάς ή άλλων κινδύνων, δαπάνες σε δικηγόρους για επίλυση διαφορών μεταξύ ιδιοκτητών κ.α. Δεν θα προσκομίσουμε αποδείξεις από δαπάνες που εκπίπτουν όπως ιατρικά έξοδα, φροντιστήρια, τόκους στεγαστικών δανείων, αμοιβές δικηγόρων κ.α.

Στον φάκελο που θα τοποθετήσουμε τις αποδείξεις πρέπει να αναγράφεται ονοματεπώνυμο, το ΑΦΜ μας, τον αριθμό των αποδείξεων και το συνολικό ποσό που περιλαμβάνουν.

Καλό είναι να κρατάμε τις αποδείξεις ακόμη και αν τις υποβάλλουμε ηλεκτρονικά γιατί μπορεί να μας ζητηθούν.

Το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ διατηρείται χωρίς αποδείξεις για δημοσίους υπαλλήλους του εξωτερικού, υπαλλήλους του ΥΠΕΞ, του ΕΟΤ, στρατιωτικούς, υπαλλήλους του ΕΒΕΑ, του Οργανισμού Μικρομεσαίων Μεταποιητικών Επιχειρήσεων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων γεωργικών Συνεταιρισμών που υπηρετούν στις Βρυξέλλες κ.α. Επίσης για όσους διαμένουν σε οίκους ευγηρίας, φυλακισμένους και κατοίκους κρατών ΕΕ που αποκτούν στην Ελλάδα πάνω από το 90% του εισοδήματός τους.

Η ώρα της.. απόδειξης. Τι πρέπει να γνωρίζουμε

- Στο φάκελο μπορούμε να βάλουμε αποδείξεις από κοινόχρηστα, λογαριασμούς φυσικού αερίου, διόδια
- Καλό είναι να κάνουμε εμείς τις αποδείξεις ευανάγνωστες αλλιώς δεν θα μετρήσουν
- Ποιες αποδείξεις να μην κρατήσουμε, πόσο είναι το πέναλτι, πόσο είναι το μπόνους

Έρχεται η ώρα να ξεθάψουμε τις αποδείξεις που μαζέψαμε όλο το χρόνο για να εξασφαλίσουμε το αφορολόγητο. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας γιατί τα λάθη.. κοστίζουν.

Για παράδειγμα, μέσα στις αποδείξεις που μπορούμε να προσκομίσουμε στην εφορία είναι και αυτές του φυσικού αερίου – όχι οι λοιποί λογαριασμοί των οργανισμών κοινής ωφέλειας. Επίσης αναγνωρίζονται οι συνδρομές καλωδιακής τηλεόρασης, εφημερίδων και περιοδικών, ασφάλιστρα οχημάτων, διόδια και κούριερ. Ακόμη το μερίδιο του φορολογούμενου από τα κοινόχρηστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξασφαλίσουμε το αφορολόγητο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, πριν υποβάλουμε τις αποδείξεις πρέπει να πάρουμε ένα στυλό και να ............
γράψουμε πάνω στους αριθμούς που έχουν σβηστεί. Αν οι απόδειξη δεν είναι ευανάγνωστη δεν θα ληφθεί υπόψη.

Υπενθυμίζεται ότι αν έχουμε εισόδημα ως 6.000 ευρώ δεν χρειάζονται αποδείξεις. Για εισόδημα ως 12.000 ευρώ απαιτείται προσκόμιση αποδείξεων ίσως με το 10% του εισοδήματός μας. Πχ. για εισόδημα 7.000 ευρώ χρειάζονται αποδείξεις ύψους 700 ευρώ.

Αν το εισόδημα είναι πάνω από 12.000 ευρώ, για το επιπλέον εισόδημα χρειάζεται το 30% σε αποδείξεις. Για παράδειγμα αν έχουμε εισόδημα 15.000 ευρώ χρειάζονται αποδείξεις αξίας 600 ευρώ για τα πρώτα 12.000 και γαι τα υπόλοιπα 3.000 ευρώ αποδείξεις αξίας 900 ευρώ, δηλαδή συνολο 1.500 ευρώ.

Οι αποδείξεις υπολογίζονται με βάση το ατομικό, όχι το οικογενειακό εισόδημα. Καλό είναι επίσης να ξέρουμε πάντως ότι όταν ο ένας σύζυγος καλύπτει το αφορολόγητο, προβλέπεται και μεταφορά ποσού δαπανών από τον έναν σύζυγο στον άλλο.

Οι αποδείξεις που μπορούμε να προσκομίσουμε είναι ως 12.000 ευρώ κατ΄ατομο και 24.000 ευρώ κατά οικογένεια. Μπορούμε να προσκομίσουμε και επιπλέον αποδείξεις ως 15.000 ευρώ κατ άτομο ή 30.000 ευρώ κατά οικογένεια ωστόσο πρέπει να προσέχουμε για να μην βρεθούμε στο τέλος αντιμέτωποι με απώλεια τεκμηρίου.

Μπόνους φόρου

Οι αποδείξεις για το μπόνους φόρου φτάνουν μέχρι τα 3.000 ευρώ κατ' άτομο καθώς καλύπτουν τη διαφορά του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ και του ανώτατου ύψους αποδείξεων 15.000 ευρώ. Για παράδειγμα αν έχουμε εισόδημα 20.000 ευρώ απαιτούνται αποδείξεις αξίας 3.600 ευρώ για το αφορολόγητο. Αν θέλουμε να έχουμε και το μπόνους των 3.000 ευρώ προσκομίζουμε αποδείξεις συνολικής αξίας 6.600 ευρώ.

Οι πρόσθετες αποδείξεις 3.000 ευρώ το άτομο ή 6.000 ευρώ η οικογένεια μας δινει μπόνους ίσο με το 10% της αξίας των αποδείξεων. Για παράδειγμα αν προσκομίσουμε πρόσθετες αποδείξεις 2.000 ευρώ έχουμε έκπτωση φόρου 200 ευρώ.

Το πέναλτι

Αν δεν προσκομίσουμε τις αποδείξεις που απαιτούνται βάσει του εισοδήματος, τότε έχουμε πέναλτι. Η επιβάρυνση φτάνει στο 10% του ποσού των δαπανών που υπολείπονται. Για παράδειγμα αν έχουμε εισόδημα 20.000 ευρώ χρειαζόμαστε αποδείξεις 3.600 ευρώ. Αν προσκομίσουμε μόνο 1.600 ευρώ τότε για τα υπόλοιπα 2.000 ευρώ θα επιβαρυνθουμε με πρόσθετο φόρο 200 ευρώ.

Καθαρά..

Οι αποδείξεις γίνονται δεκτές μόνο αν φαίνεται καθαρά η επωνυμία της επιχείρησης, ο ΑΦΜ της επιχείρησης, η ημερομηνία έκδοσης και το τελικό ποσό. Αν αυτά δεν φαίνονται πρέπει να παρουμε στυλό και να τα συμπληρώσουμε.

Ποιες μετρούν

Ανανγωρίζονται όλες οι αποδείξεις αγοράς αγαθών και υπηρεσιών. Αναγνωρίζονται ακόμη και αποδείξεις από παροχή υπηρεσιών όπως ΕΛΤΑ, κούριερ, συνδρομές καλωδιακής τηλεόρασης, εφημερίδων και περιοδικών, ασφάλιστρα οχημάτων. Ακόμη το μερίδιο του φορολογούμενου από τα κοινόχρηστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξασφαλίσουμε το αφορολόγητο.Ωστοσο από αυτές εξαιρούνται δαπάνες για ύδρευση, αποχέτευση και ηλεκτροδότηση.

Επίσης μετρούν οι αποδείξεις από συμβολαιογράφο για σύνταξη συμβολαίου απόκτησης ακινήτουν - αν ωστόσο δεν πρόκειται για γονική δωρεά. Επίσης συμπεριλαμβάνονται οι αποδείξεις από το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ποιες δεν μετρούν

Δεν εκπίπτουν δαπάνες οργανισμών κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, εισιτήρια ΜΜΜ κ.λ.π.), αγορά λαχείων, τυχερά παιχνίδια, είσοδος σε καζίνο. Δεν λαμβάνονται υπόψη δαπάνες για απόκτηση περιουσιασκών στοιχείων όπως αγορά ή μίσθωση ακινήτου, σκαφών αναψυχής, αυτοκινήτων, διτρόχων κ.α. Οχημάτων, ανέγερση ακινήτου, τοκοχρεωλυτική απόσβεση δανείου κ.α.

Δεν προσκομίζουμε αποδείξεις που προκύπτουν μισθωμένα ακίνητα, όπως ασφάλιστρα πυρκαγιάς ή άλλων κινδύνων, δαπάνες σε δικηγόρους για επίλυση διαφορών μεταξύ ιδιοκτητών κ.α. Δεν θα προσκομίσουμε αποδείξεις από δαπάνες που εκπίπτουν όπως ιατρικά έξοδα, φροντιστήρια, τόκους στεγαστικών δανείων, αμοιβές δικηγόρων κ.α.

Στον φάκελο που θα τοποθετήσουμε τις αποδείξεις πρέπει να αναγράφεται ονοματεπώνυμο, το ΑΦΜ μας, τον αριθμό των αποδείξεων και το συνολικό ποσό που περιλαμβάνουν.

Καλό είναι να κρατάμε τις αποδείξεις ακόμη και αν τις υποβάλλουμε ηλεκτρονικά γιατί μπορεί να μας ζητηθούν.

Το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ διατηρείται χωρίς αποδείξεις για δημοσίους υπαλλήλους του εξωτερικού, υπαλλήλους του ΥΠΕΞ, του ΕΟΤ, στρατιωτικούς, υπαλλήλους του ΕΒΕΑ, του Οργανισμού Μικρομεσαίων Μεταποιητικών Επιχειρήσεων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων γεωργικών Συνεταιρισμών που υπηρετούν στις Βρυξέλλες κ.α. Επίσης για όσους διαμένουν σε οίκους ευγηρίας, φυλακισμένους και κατοίκους κρατών ΕΕ που αποκτούν στην Ελλάδα πάνω από το 90% του εισοδήματός τους.

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Σε ισχύ το Προεδρικό Διάταγμα για το Σχέδιο Πόλης Περιγιαλίου

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 572/31-12-10) και τίθεται σε ισχύ, το Προεδρικό Διάταγμα της έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης επέκτασης και αναθεώρησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής «Περιγιάλι» Δήμου Καβάλας και επικύρωση οριογραμμών ρεμάτων. Θα ακολουθήσει η ανάρτηση του σχεδίου πόλης, η κατάθεση ενστάσεων και η εξέτασή τους. Το τελικό στάδιο ολοκληρώνεται με την υπογραφή του περιφερειάρχη, που θα κληθεί να επικυρώσει την πράξη εφαρμογής και να γίνει η εγγραφή στο Κτηματολόγιο. Εκτιμάται, ότι μετά το Πάσχα οι ιδιοκτήτες της περιοχής θα μπορούν αν ξεκινήσουν τη διαδικασία κατάθεσης φακέλων για οικοδομική άδεια.

Νέα βυθιζόμενα κολωνάκια στους πεζόδρομους της Καβάλας

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας προχώρησε στην εγκατάσταση βυθιζόμενων κολωνακίων στις εισόδους των πεζόδρομων στο κέντρο της Καβάλας με στόχο να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο παντός τύπου οχημάτων.
Η χρήση αυτών των κολωνακίων θα γίνεται με ένα ειδικό κλειδί από συγκεκριμένα άτομα που θα τα απενεργοποιούν στην περίπτωση που χρειάζεται για τις ανάγκες τροφοδοσίας των επιχειρήσεων ή για την είσοδο κάποιου ασθενοφόρου στους πεζόδρομους. Στα πλαίσια αυτά έχει αυξηθεί η παρουσία των δημοτικών αστυνόμων στους πεζόδρομους όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Χριστόδουλος Μιχαλάκης.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Τέλος σε φωτοβολταϊκά από ΔΕΗ

Σε φιάσκο ολκής εξελίσσεται το θέμα των φωτοβολταϊκών καθώς η ΔΕΗ δηλώνει ότι το δίκτυό της σε 16 νομούς είναι κορεσμένο και αδυνατεί να προχωρήσει στη διασύνδεση των μικρών παραγωγών. Στον αέρα χιλιάδες αιτήσεις που κόστισαν από 1.000 έως 4.000 ευρώ

Σε καυτή πατάτα τείνει να εξελιχθεί το πρόγραμμα τοποθέτησης αγροτικών φωτοβολταϊκών σε τουλάχιστον δεκαέξι νομούς της χώρας, εξαιτίας των κορεσμένων δικτύων της ΔΕΗ, ενώ την ίδια στιγμή, δραματική είναι η αύξηση των αιτήσεων των ενδιαφερομένων για το πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης που παραμένουν στο συρτάρι.

Αποτέλεσμα του ελλιπούς δικτύου υποστήριξης είναι οι αγρότες να έχουν βρεθεί σε σημείο να πρέπει ή να χρηματοδοτήσουν την επέκτασή τους ή να χάσουν αρκετές χιλιάδες ευρώ, δηλαδή το κόστος της αίτησης, σε περίπτωση που απορριφτεί η αίτησή τους.

Στην πλειοψηφία τους, οι αγρότες αντιδρούν και υπογραμμίζουν ότι έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης της δημόσιας επιχείρησης, ενώ κάνουν λόγο για έλλειψη ενημέρωσης των τεχνικών προβλημάτων, προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή του αντιτίμου της αίτησης.

Το θέμα έφερε στο φως την περασμένη Παρασκευή, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά, γνωστοποιώντας την επίσημη ενημέρωση της ΔΕΗ προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Όπως αποκάλυψε η κ. Γιαννακά, κατά τη συνεδρίαση των επιτροπών έρευνας και περιβάλλοντος «η ΔΕΗ έχει αποστείλει έγγραφο στη ΡΑΕ με το οποίο την ενημερώνει ότι σε 18 νομούς της χώρας τα δίκτυά της είναι κορεσμένα».

Στο τραπέζι του διαλόγου βρίσκεται πλέον η πρόταση επέκτασης δικτύου με δαπάνη επενδυτών, προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες του αγροτικού πληθυσμού.

Ταυτόχρονα, προκύπτει το πρόβλημα ότι σε περισσότερους από 16 νομούς, η συνολική ισχύς των αιτήσεων για φωτοβολταϊκές μονάδες υπερβαίνει τη μέγιστη ζήτηση του νομού.

Στην καθυστέρηση εξυπηρέτησης συμβάλλει και η έλλειψη τεχνικού προσωπικού - εξειδικευμένου στην τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων σε περιοχές της περιφέρειας, αλλά και του προσωπικού που θα εξετάζει τις αιτήσεις.

Οπότε εάν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα οι αιτήσεις για φωτοβολταϊκά απορριφθούν, ο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος κάθε αγρότης να χάσει 3 έως 4 χιλιάδες ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι νομοί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κορεσμού δικτύων είναι, σύμφωνα με πληροφορίες οι Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδος, Καρδίτσας, Άρτας, Πρέβεζας, Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης, Κιλκίς και Ξάνθης.

Η κ. Γιαννακά κάνει λόγο για βαρύτατες ευθύνες όσων παρακίνησαν τους αγρότες, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τη ΔΕΗ, προαναγγέλλοντας ότι θα φέρει το θέμα στη Βουλή σε συνεργασία με βουλευτές άλλων νομών που αντιμετωπίζουν το σχετικό πρόβλημα.

Πηγή

Παίκτης της Καβάλας ο Νικουλάε

Ο Ρουμάνος επιθετικός πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο έξι μηνών με τους “Αργοναύτες”, οι οποίοι διατηρούν οψιόν αγοράς από την Ντιναμό Βουκουρεστίου

Ο Νικουλάε θα αρχίσει αμέσως προπονήσεις με την ομάδα του και δεδομένου ότι βρίσκεται σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, πιθανώς να είναι στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας για τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής με τον Ηρακλή στο “Ανθή Καραγιάννη”.







Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Το "ατύχημα" της Στέλλας!

Δείτε ποιων πολιτικών τα τέκνα, σπουδάζουν σε πανάκριβα πανεπιστήμια εκτός Ελλάδας

Παιδιά ενός... ανώτερου Θεού


ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΑΣ!! ...

Επειδή αν τα τρώγαμε μαζί, θα πήγαιναν και τα δικά μας παιδιά σε κολέγια του εξωτερικού, δείτε ποιων πολιτικών τα τέκνα, σπουδάζουν σε πανάκριβα πανεπιστήμια εκτός Ελλάδας.
Στο «κατεστημένο» ανήκει, φυσικά, το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι οι περισσότεροι που διετέλεσαν υπουργοί Παιδείας, ο Γ. Αρσένης, ο Π. Ευθυμίου, ο Γ. Παπανδρέου, δεν εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους στη δημόσια εκπαίδευση, ούτε καν στην πρωτοβάθμια.
Τα παιδιά του άλλοτε «τσάρου» της Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη, δεν έδωσαν καν πανελλήνιες εξετάσεις. Προτίμησαν το International Baccalaureat (ΙΒ), δηλαδή το διεθνές απολυτήριο, που επιλέγουν όσοι θέλουν να σπουδάσουν απευθείας στο εξωτερικό. Σήμερα, ο πρωτότοκος γιος του, ο Σπύρος, σπουδάζει Οικονομικά, στο Yale, και η αδερφή του, η Αθηναΐδα, Ιστορία στο ...........
London School of Economics (LSE).
Τα παιδιά της Ντόρας Μπακογιάννη πήγαν επίσης στο εξωτερικό. Η μεγαλύτερη, η Αλεξία, σπούδασε Επικοινωνία στη Σορβόνη και έκανε μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Ο γιος της, Κώστας Μπακογιάννης, Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μπράουν και έχει κάνει μεταπτυχιακά (Δημ. Διοίκηση) στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου, το Χάρβαρντ.

Ο γιος του Γ. Παπανδρέου, ο Αντρίκος, αφού αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών, πήγε στις ΗΠΑ και στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης για να σπουδάσει Οικονομικά. Στη συνέχεια, πήγε στη Νορβηγία για μεταπτυχιακές σπουδές, τις οποίες συνεχίζει σήμερα στο Λονδίνο. Στις ΗΠΑ θα σπουδάσει και η Μαργαρίτα Παπανδρέου, η κόρη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σπουδές στη Βρετανία και στις ΗΠΑ έχουν κάνει και τα τρία παιδιά του έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν, Στ. Δήμα. Στα βιογραφικά και των τριών φιγουράρουν μερικά από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια: Η κόρη του Αντιγόνη σπούδασε βιολογία στο Imperial του Λονδίνου, έκανε μεταπτυχιακά στην Οξφόρδη και διδακτορικό στο Κέμπριτζ. Ο γιος του Κώστας σπούδασε Νομικά στην Οξφόρδη και έκανε μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης. Ο μικρότερος γιος, ο Χρήστος, σπούδασε Νομικά στο Queen Mary του Λονδίνου αλλά και στη Νομική Σχολή της Αθήνας. Έκανε μεταπτυχιακό στο LSE και στο ίδιο πανεπιστήμιο έκανε και το διδακτορικό του.

Ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης, Γ. Παπαθανασίου, έχει δύο κόρες που έχουν σπουδάσει και οι δύο στο Λονδίνο. Η μεγάλη έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο King's College και η μικρή Ευρωπαϊκές Σπουδές και Πολιτική Επιστήμη στο UCL.
Στο Λονδίνο σπούδασαν νομικά και έκαναν master και οι δύο γιοι του Δ. Σιούφα (η κόρη του φοίτησε στο ιδιωτικό κολέγιο, στην Αθήνα, BCA).
Ο γιος του Β. Πολύδωρα Γιώργος διάλεξε την Ιταλία και το Πανεπιστήμιο του Καμερίνο για να σπουδάσει Νομικά.
Η κόρη του Γιάννου Παπαντωνίου, η Δάφνη, σπούδασε Κοινωνιολογία και Κοινωνικές Επιστήμες στο Κέιμπριτζ και πήρε μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από την Πολυτεχνική Σχολή του Παρισιού.
Η κόρη του Π. Ευθυμίου, Σελήνη έφυγε απευθείας μετά το λύκειο για σπουδές στο Λονδίνο.
Για την Αγγλία έφυγαν και τα δίδυμα της Μαρίας Δαμανάκη: ο γιος της σπουδάζει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του York και η κόρη της στο Leicester.

Στη Βρετανία, στο Essex, σπουδάζει και το παιδί του Σ. Χατζηγάκη.
Πολλά παιδιά πολιτικών, ωστόσο, προτιμούν να ολοκληρώσουν τις προπτυχιακές σπουδές τους στην Ελλάδα και να φύγουν στις ΗΠΑ ή στην Ε.Ε. για μεταπτυχιακά ή διδακτορικό.
Οι κόρες του Κ. Σημίτη έχουν περάσει και οι δύο από το Λονδίνο. Η Φιόνα, που είναι ζωγράφος, έκανε μεταπτυχιακά στην Ιστορία της Τέχνης και η Μαριλένα (έχει σπουδάσει στο Πολιτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών) έκανε μεταπτυχιακά στο Columbia της Νέας Υόρκης και στο London School of Economics, όπου έκανε και το διδακτορικό της.

Η μεγάλη κόρη του Ν. Κωνσταντόπουλου, η Ζωή, σπούδασε νομικά στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Η κόρη του πρώην υφυπουργού Αμυνας, Νόρα Μιχαλολιάκου, πήρε μάστερ στο Μάρκετιγκ, στο Stratchlyde της Σκοτίας μετά τις σπουδές της στην Ελλάδα, στο ιδιωτικό κολέγιο «IST» όπου φοίτησε στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Αρκετά παιδιά πολιτικών, ωστόσο, προτίμησαν να δώσουν πανελλήνιες. Ο γιος του Γ. Παπαντωνίου, Νικήτας, σπούδασε Φυσική στην Αθήνα, έκανε μεταπτυχιακό στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο όπου έκανε και το διδακτορικό του.
Οι δίδυμες κόρες του Β. Πολύδωρα, Μαργαρίτα και Κωνσταντίνα, σπούδασαν στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά Ευρωπαϊκές Σπουδές.
Η κόρη του Α. Παπαληγούρα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πάντειο, στο τμήμα ΜΜΕ (ενώ έχει αποφοιτήσει και από τη θεατρική σχολή του Θεάτρου Τέχνης).
Τα παιδιά του Σ. Τσιτουρίδη, Κυριάκος και Βιργινία, σπουδάζουν στο Πάντειο, ενώ η κόρη του Γ. Καλού στη Νομική Σχολή της Αθήνας.
Στη Νομική φοίτησε και η μικρή κόρη του πρώην υπουργού Αιγαίου, Αρ. Παυλίδη, αλλά και μία από τις δύο κόρες του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών, Απ. Ανδρεουλάκου.
Κάποιοι γόνοι πολιτικών προτιμούν για τις σπουδές τους το ιδιωτικό ελληνοαμερικανικό κολέγιο Deree: Η μεγάλη κόρη του πρώην υπουργού Αιγαίου σπούδασε εκεί Κοινωνιολογία και Management, η κόρη του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, Θ. Κασσίμη, Οικονομικά και Επικοινωνία και ο γιος του Τηλ. Χυτήρη Επικοινωνία.
Σπουδές σε ιδιωτικά ιδρύματα ή απευθείας στο εξωτερικό έκαναν και τα παιδιά των ηγετών της αριστεράς!
Η κόρη της Αλέκας Παπαρήγα, Βασιλεία, επέλεξε το Deree, για να σπουδάσει Οικονομικά, ενώ οι δυο κόρες του Αλ. Αλαβάνου προτίμησαν τα βρετανικά πανεπιστήμια για να σπουδάσουν Κοινωνική Ανθρωπολογία και Καλές Τέχνες.
Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που είναι χαμηλών τόνων και επειδή φροντίζουν να μην προκαλούν δεν έχουν δώσει δικαιώματα για σπατάλες.
Αν και κάποιος μπορεί να ισχυριστεί, ότι τα παιδιά είναι η πρώτη προτεραιότητα για όλους τους γονείς και αξίζει να τους δώσεις τα πάντα.

http://hur-reporters.blogspot.com

Συνελήφθησαν διαρρήκτες στην Καβάλα

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Καβάλα δύο άντρες, 30 και 31 ετών, πριν προλάβουν να βγουν από μίνι μάρκετ απ’ όπου είχαν κλέψει χρήματα από την ταμειακή μηχανή και πακέτα τσιγάρων 1000 ευρώ. Οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία του καταστήματος, ωστόσο ο ιδιοκτήτης ενημέρωσε την αστυνομία που τους συνέλαβε. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, υπήρχε και τρίτος δράστης ο οποίος κρατούσε «τσίλιες» εξωτερικά του καταστήματος και αναζητείται. Στην κατοχή του ενός από τους δράστες, βρέθηκαν τα χρήματα της ταμειακής μηχανής (225,00 ευρώ), καθώς και ένα διαρρηκτικό εργαλείο, τα οποία κατασχέθηκαν.

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Σικέ ΕΔΕ για συγκάλυψη της υπόθεσης με τις σβησμένες κλήσεις!!!

Αντιγραφή από Καθημερινό Τύπο.

Ο Τάσος Κυριατζής στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι ο υπολογιστής είναι του γιου του, είχε πάρει από τον Τάσο τον κωδικό, μπερδεύτηκε και πατώντας λάθος κουμπιά έσβησε τις 200 κλήσεις, από τις οποίες οι 60 ήταν ενός προσωπικού φίλου του Τάσου…


Από προχθές ξεκίνησε στον Δήμο Καβάλας μια Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) με εντολή του Δημάρχου Κωστή Σιμιτσή για το ζήτημα των σβησμένων κλήσεως της Δημοτικής Αστυνομίας. Η ΕΔΕ ανατέθηκε στον Γενικό Διευθυντή του Δήμου Αντώνη Χατζηραφαηλίδη, ο οποίος ήδη κάλεσε από προχθές και κατέθεσαν ο υπεύθυνος των πληροφοριακών συστημάτων της Δημοτικής Αστυνομίας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τάσος Κυριατζής και ο Αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης. Ο Παπαδόπουλος είπε, όπως πληροφορηθήκαμε, όλα όσα έγραψε στην αναφορά του προς τον Δήμαρχο για την υπόθεση αυτή, με περισσότερες βέβαια λεπτομέρειες και κατονόμασε τον ..........
Τάσο Κυριατζή ως υπεύθυνο της παράνομης αυτής δράσης.
Είπε πως το σβήσιμο των κλήσεων έγινε από τον υπολογιστή του Τάσου Κυριατζή και ότι γι’ αυτό έχει στα χέρια του ηλεκτρονικές αποδείξεις. Περίπου τα ίδια κατέθεσε και ο Χριστ. Μιχαλάκης, ενώ κι αυτός δήλωσε ότι θεωρεί υπεύθυνο τον Τάσο Κυριατζή. Όταν κλήθηκε και κατέθεσε ο Τάσος Κυριατζής, παραδέχθηκε ότι οι κλήσεις σβήστηκαν από τον δικό του φορητό υπολογιστή SONY VAIO, ο οποίος δήλωσε ότι είναι του γιου του, ενώ υπάρχουν παραστατικά, ότι αγοράστηκε από το Δήμο το 2008 έναντι 1.500 ευρώ, στον οποίο και ανήκει. Βρήκε (ο γιος) και υπέκλεψε τον κωδικό πρόσβασης από τον πατέρα του, τον οποίο είχε ο Κυριατζής από την προηγούμενη φορά που ήταν Αντιδήμαρχος, όπως ο ίδιος υποστήριξε. Θεώρησε, φαίνεται, δεδομένο ότι καμιά επίπτωση δεν θα υπάρχει εναντίον του γιου του, αφού πρόκειται για εσωϋπηρεσιακή έρευνα. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει, αφού τον κωδικό ζήτησε και πήρε εκείνη την περίοδο από τον Χαρ. Παπαδόπουλο, ο τότε εντεταλμένος Οικονομικός Σύμβουλος του Δημάρχου Τάσος Κυριατζής, τάχα με εντολή του ίδιου του Δημάρχου.
Δεν έχουμε αμφιβολία ότι το σβήσιμο των κλήσεων έγινε από τον γιο του Τάσου, αλλά πάντα με την καθοδήγηση και τις οδηγίες του πατέρα του, αφού ο ίδιος δεν έχει και άριστη σχέση με την τεχνολογία. Στόχος της ΕΔΕ, καταλαβαίνουμε ότι είναι, να μπορεί ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, να βγει τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να διαβεβαιώσει το σώμα, ότι αποδείχθηκε πως δεν είναι δράστης ο Τάσος Κυριατζής, ούτε κάποιο άτομο μέσα από τον Δήμο. Έτσι θα μπορεί να κατηγορήσει τον τοπικό τύπο και ιδιαίτερα την εφημερίδα μας, ότι έχουν άλλους λόγους που έχουν στοχοποιήσει (τον καημένο) τον Τάσο, όπως βέβαια και την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα βάλει το θέμα, ότι το κάνει για πολιτικούς λόγους.

Να σημειωθεί, ότι μέχρι τώρα, οι κλήσεις δεν περάστηκαν, αφού δεν ανακτήθηκαν, όπως επανειλημμένα δήλωσε ψευδώς, στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος. Τεχνικά, δεν γίνεται, όταν σβήσεις κάποια πράγματα από τα αρχεία και πατήσεις «αποθήκευση», στη συνέχεια να ανακτηθούν. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι, αν υπάρχει backup, όπως πληροφορούμαστε, να μεταφερθούν με copy-paste, κλήση - κλήση, αφού στα αρχεία έχουν ήδη προστεθεί νέες κλήσεις και δεν είναι δυνατόν να καθίσει το backup, γιατί θα επανέλθουν μεν οι παλιές κλήσεις, αλλά θα σβηστούν οι κλήσεις που καταχωρήθηκαν αργότερα. Οι κλήσεις μπορούν να καταχωρηθούν μια μια, από τα μπλοκ των δημοτικών αστυνομικών, αλλά αυτή η διαδικασία δεν ξεκίνησε ακόμη. Να σημειωθεί, ότι η αποκάλυψη της υπόθεσης έγινε, όταν οι δημοτικοί αστυνομικοί συνέκριναν το σύνολο των κλήσεων, από τα μπλοκ, με το σύνολο των κλήσεων του ηλεκτρονικού υπολογιστή και βρέθηκε η διαφορά των 200 περίπου κλήσεων.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι από τις 200 κλήσεις που σβήστηκαν, οι 60 ήταν του ίδιου οδηγού αυτοκινήτου!!! «Κατά σύμπτωση», πρόκειται για τον καβαλιώτη επαγγελματία Αντώνη Τσονάκ…. ο οποίος είναι «κολλητός» φίλος του Τάσου Κυριατζή. Το γεγονός αυτό και μόνο, δίνει το δικαίωμα να συμπεράνει εύκολα κανείς ότι σίγουρα, ο γιος Κυριατζής, δεν θα έσβηνε κρυφά από τον πατέρα του κλήσεις που αφορούσαν φίλο του πατέρα. Για την περίπτωση, κατέθεσε ο Τάσος Κυριατζής, ότι μάλλον ο γιος του κατά λάθος πάτησε ένα κουμπί και σβήστηκαν οι κλήσεις, πράγμα που όλοι καταλαβαίνουν, όσοι είναι χρήστες υπολογιστή, ότι αυτό δεν γίνεται κατά λάθος.

Νομίζουμε, ότι τώρα πια, ήρθε η ώρα να παρέμβει η Εισαγγελία και να διατάξει σχετική προανάκριση, μια και είναι οφθαλμοφανές, ότι θα προσπαθήσουν να απαλλάξουν τον Τάσο Κυριατζή από τις ευθύνες του, με τη χρήση του πορίσματος της ΕΔΕ. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο χρόνος έναρξης της ΕΔΕ, δεν ήταν τυχαίος, αφού ελπίζει ο Δήμαρχος, ότι το πρωί της Δευτέρας θα έχει ολοκληρωθεί για να πάει με το πόρισμα στα χέρια στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Ξέρουμε, ότι ο Αντώνης Χατζηραφαηλίδης, ως ακέραιος υπάλληλος, θα καταγράψει όλες τις μαρτυρίες, χωρίς να τις στρογγυλοποιήσει, έστω κι αν ο Δήμαρχος προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει με παρελκυστικό τρόπο το πόρισμα της ΕΔΕ.

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

Βιοτεχνικά - βιομηχανικά κτίρια, αποθήκες, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων καθώς και μικρά ακίνητα (διαμερίσματα, γραφεία, καταστήματα) εμβαδού κάτω των 50 τετραγωνικών μέτρων εξαιρούνται από την υποχρέωση έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης, που εφαρμόζεται από σήμερα, Δευτέρα, στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Από την έκδοση απαλλάσσονται επίσης οι γονικές παροχές, δωρεές και κληρονομιές ακινήτων, ενώ στις περισσότερες μισθώσεις (εκτός αν ενοικιάζεται ολόκληρο το κτίριο) το πιστοποιητικό θα εκδίδεται από τον Ιούλιο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων εξέδωσε, την Δευτέρα, ενημερωτική εγκύκλιο για το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, τις εξαιρέσεις που προβλέπει ο νόμος και τις αποφάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς επισημαίνει με δηλώσεις του στο ΑΠΕ ως πρόβλημα τις υψηλές, όπως αναφέρει, κατώτατες αμοιβές των μηχανικών που καθόρισε το κράτος για την έκδοση των πιστοποιητικών, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Δημήτρης Καψιμάλης ζητεί εξάμηνη αναβολή της υποχρέωσης κατάθεσης Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης που απαιτείται από την 1η Ιανουαρίου για την ......
έκδοση οικοδομικής άδειας.

Σημειώνεται ότι τα ενεργειακά πιστοποιητικά καθιερώνονται σε εφαρμογή Κοινοτικής Οδηγίας και η χώρα μας έχει ήδη καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη μη έγκαιρη συμμόρφωσή της σε αυτήν.

Αναλυτικά:

- Την κατάργηση των κατώτατων αμοιβών για τους ενεργειακούς επιθεωρητές ζητεί ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, αναφέροντας ότι «είναι αδιανόητο, την ώρα που η κυβέρνηση προχωρά σε απελευθέρωση επαγγελμάτων και κατάργηση των κατώτατων αμοιβών, να δημιουργείται μια νέα προνομιούχος τάξη επαγγελματιών, με κατοχυρωμένες κατώτατες αμοιβές, και με αναγκαστικό πελάτη ολόκληρο τον ελληνικό λαό».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «το δημόσιο συμφέρον ταυτίζεται με το συμφέρον των πολιτών και όχι με το συμφέρον των επαγγελματιών που θα εισπράττουν επί δεκαετίες τις αμοιβές αυτές» και χαρακτηρίζει υπερβολικό το ύψος των αμοιβών που ξεκινά από 1,23 ευρώ ανά τετραγωνικό για τις κατοικίες και κλιμακώνεται μέχρι 3,07 ευρώ ανά τ.μ. για επαγγελματικούς χώρους.

- Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών και Οικοδομικών Επιχειρήσεων Δημήτρης Καψιμάλης ζητεί να δοθεί επαρκής χρόνος για ενημέρωση - επιμόρφωση των μηχανικών στα νέα δεδομένα για την έκδοση οικοδομικών αδειών, καθώς από την 1η του έτους απαιτείται η εκπόνηση Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης της οικοδομής.

Η πρόταση της Ομοσπονδίας είναι 6μηνη αναβολή ή παράλληλη εφαρμογή για το ίδιο διάστημα του παλιού με το νέο καθεστώς (δηλαδή να γίνεται είτε η παλιά μελέτη θερμομόνωσης, είτε η νέα ενεργειακής απόδοσης). Το ζήτημα της έκδοσης ενεργειακού πιστοποιητικού για τα κτίρια που μεταβιβάζονται ημιτελή λύθηκε με πρόσφατη εγκύκλιο του ΥΠΕΚΑ που προβλέπει ότι το πιστοποιητικό θα εκδίδεται με την αποπεράτωση της κατασκευής.

- Υπέρ της χορήγησης μιας περιόδου προσαρμογής 6 - 12 μηνών για ενημέρωση των μηχανικών στα νέα δεδομένα αναφορικά με τη μελέτη ενεργειακής απόδοσης τάσσεται και ο Σταμάτης Περδίος, μηχανολόγος-μηχανικός, τεχνικός σύμβουλος της ΠΟΜΙΔΑ και της Διεθνούς Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το πλήθος των ενεργειακών επιθεωρητών δεν επαρκεί σε όλες τις περιοχές της χώρας για την κάλυψη των αναγκών της αγοράς.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΠΟΜΙΔΑ, η υποχρέωση έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης ισχύει από 9-1-11 για αγοραπωλησίες, και για τις νέες μισθώσεις ολόκληρων κτιρίων. Για τις μισθώσεις τμημάτων κτιρίων (δηλαδή μεμονωμένων ιδιοκτησιών διαμερισμάτων, καταστημάτων, γραφείων κ.λπ.) η υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ αναβλήθηκε για ένα εξάμηνο και θα ισχύσει από 9/7/11.

Αναλυτικά, το καθεστώς έκδοσης ενεργειακών πιστοποιητικών (ΠΕΑ) διαμορφώνεται ως εξής:

Α) ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ

Η υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ υφίσταται για τις πωλήσεις κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων εμβαδού άνω των 50 τ.μ. οι οποίες καταρτίζονται από την 9η Ιανουαρίου 2011 και μετά, τόσο ολοκλήρων, όσο και μεμονωμένων ιδιοκτησιών, με εξαίρεση τις αποθήκες και τις θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.

ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ: Από την υποχρέωση έκδοσης πιστοποιητικού εξαιρούνται μονίμως οι εξής κατηγορίες συμβάσεων μεταβίβασης εμπραγμάτων δικαιωμάτων:

1. Μεταβιβάσεις κτιρίων, στο σύνολό τους ή σε τμήματα αυτών, (τόσο για τα ήδη αποπερατωμένα, όσο και για τα υπό κατασκευή κτίρια), με συνολική επιφάνεια κάτω των 50 τ.μ.

2. Μεταβιβάσεις κάθε είδους γηπέδων (οικοπέδων και αγροτεμαχίων) χωρίς κτίσματα.

3. Μεταβιβάσεις κατεδαφιστέων παλαιών κτισμάτων, για τα οποία υπάρχει απαλλαγή από το φόρο μεταβίβασης λόγω υποχρεωτικής κατεδάφισης εντός εξαμήνου από την υπογραφή του συμβολαίου

4. Μεταβιβάσεις διατηρητέων ή ιστορικών κτιρίων.

5. Διανομές συνιδιόκτητων ακινήτων και ανταλλαγές ακινήτων με κτίσματα.

6. Γονικές παροχές, δωρεές, αποδοχές κληρονομιάς ακινήτων με κτίσματα.

7. Συστάσεις οριζοντίου ιδιοκτησίας επί υφισταμένων ή μελλοντικών κτισμάτων.

8. Μεταβιβάσεις κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων ή δομικών έργων που στεγάζουν βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εργαστήρια, παρασκευαστήρια, υπηρεσίες με σημαντικό ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν μεταξύ άλλων και τα εργοστάσια, οι βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, τα συνεργεία συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων, τα βαφεία, τα ξυλουργεία, τα παρασκευαστήρια τροφίμων, τα καθαριστήρια, τα σιδερωτήρια, τα οργανωμένα πλυντήρια ρούχων, τα αυτοτελή κέντρα μηχανογράφησης καθώς και τα εργαστήρια ερευνών και εκπαίδευσης, διυλιστήρια και οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας.

9. Μεταβιβάσεις κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων ή δομικών έργων που χρησιμοποιούνται για αποθήκευση αγαθών, φύλαξη αντικειμένων ή στέγαση ζώων. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν μεταξύ άλλων και οι γενικές αποθήκες, οι αγροτικές αποθήκες, τα λιμενικά υπόστεγα, οι αποθήκες καταστημάτων (αλλά και κατοικιών), οι αποθήκες μουσείων, οι αποθήκες μουσείων, στάβλοι, βουστάσια, χοιροστάσια, ορνιθοτροφεία κ.λπ.

10. Μεταβιβάσεις κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων ή δομικών έργων για στάθμευση αυτοκινήτων, δικύκλων ή τρικύκλων, πρατήρια υγρών καυσίμων και πλυντήρια αυτοκινήτων.

Β) ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ

Η υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ υφίσταται από την 9η Ιανουαρίου 2011 και μετά, μόνον για μισθώσεις ολόκληρων κτιρίων συνολικού εμβαδού άνω των 50 τ.μ. Έξι μήνες αργότερα (από την 9.7.2011) η υποχρέωση αυτή θα επεκταθεί και στις μισθώσεις τμημάτων κτιρίων άνω των 50 τ.μ. (μεμονωμένων διαμερισμάτων, καταστημάτων, γραφείων κλπ.), με εξαίρεση και πάλι όλων των αποθηκών και των θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων.

ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ: Από την υποχρέωση έκδοσης πιστοποιητικού εξαιρούνται μονίμως οι εξής κατηγορίες μισθωτικών συμβάσεων οι οποίες αφορούν ακίνητα με ή χωρίς κτίσματα και συγκεκριμένα:

1. Μισθώσεις κτιρίων, στο σύνολό τους ή σε τμήματα αυτών, (τόσο για τα ήδη αποπερατωμένα, όσο και για τα υπό κατασκευή κτίρια), με συνολική επιφάνεια κάτω των 50 τ.μ.

2. Μισθώσεις κάθε είδους γηπέδων (οικοπέδων και αγροτεμαχίων) χωρίς κτίσματα.

3. Παρατάσεις - ανανεώσεις υφισταμένων μισθώσεων με τον αυτό υφιστάμενο μισθωτή.

4. Τροποποιήσεις όρων υφισταμένων μισθώσεων (όπως οι μειώσεις καταβαλλομένων μισθωμάτων).

5. Μισθώσεις κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων ή δομικών έργων που στεγάζουν βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εργαστήρια, παρασκευαστήρια, υπηρεσίες με σημαντικό ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν μεταξύ άλλων και τα εργοστάσια, οι βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, τα συνεργεία συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων, τα βαφεία, τα ξυλουργεία, τα παρασκευαστήρια τροφίμων, τα καθαριστήρια, τα σιδερωτήρια, τα οργανωμένα πλυντήρια ρούχων, τα αυτοτελή
κέντρα μηχανογράφησης καθώς και τα εργαστήρια ερευνών και εκπαίδευσης, διυλιστήρια και οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας.

6. Μισθώσεις κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων ή δομικών έργων που χρησιμοποιούνται για αποθήκευση αγαθών, φύλαξη αντικειμένων ή στέγαση ζώων. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν μεταξύ άλλων και οι γενικές αποθήκες, οι αγροτικές αποθήκες, τα λιμενικά υπόστεγα, οι αποθήκες καταστημάτων (αλλά και κατοικιών), οι αποθήκες μουσείων, σταύλοι, βουστάσια, χοιροστάσια, ορνιθοτροφεία κ.λπ.

7. Μισθώσεις κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων ή δομικών έργων για στάθμευση αυτοκινήτων, δικύκλων ή τρικύκλων, πρατήρια υγρών καυσίμων και πλυντήρια αυτοκινήτων.

Το κόστος έκδοσης των πιστοποιητικών (κατώτατες αμοιβές) διαμορφώνεται ως εξής:

- Διαμερίσματα 2,46 ευρώ ανά τετραγωνικό με ελάχιστη αμοιβή 185 ευρώ.

- Μονοκατοικίες 1,85 ευρώ ανά τ.μ. με ελάχιστο τα 246 ευρώ.

- Για ολόκληρα κτίρια κατοικιών 1,23 ευρώ ανά τ.μ. με ελάχιστο τα 246 ευρώ.

- Για επαγγελματικούς και λοιπούς χώρους πλην κατοικιών 3,07 ευρώ ανά τ.μ. με ελάχιστο τα 369 ευρώ. Για κτίρια άνω των 1.000 τ.μ. τα επιπλέον τετραγωνικά χρεώνονται με 1,85 ευρώ/τ.μ.

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Μείωση δημοτικών τελών θα ζητήσει η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας

Επιστολή προς τους Δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας, προκειμένου να πάρουν απαντήσεις σχετικά με τα ποσά που πληρώνουν οι επαγγελματίες των γειτονικών νομών για τα δημοτικά τέλη.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Αρσονιάδης σημείωσε πως αν όντως στην Καβάλα πληρώνουν μεγαλύτερα ποσά, τότε θα ζητήσουν από το Δήμο Καβάλας να προβεί σε μειώσεις.

Όπως εξήγησε ο κ. Αρσονιάδης, απέστειλαν κάποιες επιστολές προς τους Δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου να μάθουν ποιο είναι το κόστος των δημοτικών τελών, ώστε να διαπιστώσουν αν τελικά στην Καβάλα οι επαγγελματίες πληρώνουν τα περισσότερα τέλη.

Εκδήλωση για «Πράσινο Τουρισμό» στην Καβάλα


Ημερίδα για τον «Πράσινο Τουρισμό» διοργανώνει, αυτή τη Δευτέρα (17 Ιανουαρίου), το Επιμελητήριο Καβάλας σε συνεργασία με τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα. Στην εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα διαλέξεων του φορέα, θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση σε πρακτικά θέματα ένταξης επιχειρήσεων στο πρόγραμμα.

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ανάληψη ευθύνης στη zougla.gr για εμπρησμό αυτοκινήτων στην Καβάλα

Οι «Εμπρηστές με Συνείδηση» υπογράφουν την προκήρυξη που εστάλη με e-mail στη zougla.gr, με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για τον εμπρησμό οχημάτων της Δημοτικής Αστυνομίας Καβάλας τα ξημερώματα της Δευτέρας 3 Ιανουαρίου.

Παραθέτουμε το κείμενο που εστάλη στη zougla.gr χωρίς περικοπές ή παρεμβάσεις.

Για ποιο λόγο χτυπήσαμε τα οχήματα της Δημοτικής Αστυνομίας της Καβάλας…

Ποιος έιναι ο σκοπός της Δ.Α.?

Να εισπράττει προστίματα , να ελέγχει τους πλανόδιους μικροπωλητές και να κατάσχει το μικρο-εμπόρευμα τους, μιας και αυτοί θεωρούνται απειλή για την τοπική αγορά και όχι οι τράπεζες και η κυβέρνηση!

(Σύμφωνα με τα λεγόμενα των νέο-εθνικιστών / παρακρατικών της πόλης μας, που μας παραπέμπουν με κείμενο τους στους δοσίλογους της Δ.Α. όταν υπάρχουν μικροπωλητές στον δρόμο…)

Να «ρίχνει» προστίματα σε μαγαζάτορες με την ευλογία του αντικαπνιστικού νόμου, να πλασάρεται σαν μια νέα μορφή αστυνόμευσης μέσα στην πόλη με τις κακόγουστες μιλιταριστικές στολές της.

Απλά δεν τους ανεχόμαστε και κανένας δεν χαίρεται όταν τους πληρώνει!

Όσο για τον κύριο Σημιτζή ας ασχοληθεί με τις υποχρεώσεις του και να σταματήσει να μας απειλεί, έτσι δεν πρόκειται να κερδίσει το χαμένο κύρος του, υπάρχει και ένα διαλυμένο κολυμβητήριο που τον περιμένει να το διαχειριστεί…

Επίσης για την «επίλεκτη» ομάδα των αη-ΔΙ.Α.Σ. ,που το μόνο που κάνουν είναι να φυλάνε τους μεγαλονταβάδες τραπεζίτες και να τραμπουκίζουν νεολαίους, τους θυμίζουμε ότι εδώ δεν είναι Αθήνα και θα τα πούμε σύντομα και με αυτούς , εξάλλου έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί τους , εις μνήμην του μικρού κοριτσιού που δολοφονήθηκε στο Μενίδι από μέλος της συμμορίας τους.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 3/01/2011 προσεγγίσαμε το χώρο του δημαρχείου και τοποθετήσαμε τον εμπρηστικό μηχανισμό στο χώρο στάθμευσης των οχημάτων της Δ.Α. Στόχο μας, αποτέλεσαν ΜΟΝΟ οι δεδομένες υλικές ζημιές! (τον οποίο κ στεύσαμε με επιτυχία)

Για το λόγο αυτό ορίσαμε την ώρα και τη μέρα με τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες, οι οποίες βοήθησαν στο να μην εξαπλωθεί η φωτιά σε γύρω κτίρια (μουσείο καπνού… κ.α ) όπως και σε άλλες ιδιωτικές περιουσίες (σταθμευμένα Ι.Χ). Ενώ ο εμπρηστικός μηχανισμός ήταν παρασκευασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση, το να μην διακινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Φυσικά τα «τσακάλια» της τοπικής αστυνομίας, δεν θα μάθουν ποτέ πως πυροδοτήθηκε η εμπρηστική πατέντα μας, μάλλον τους χρειάζονται και άλλα σεμινάρια από τα κεντρικά!

Τέλος στέλνουμε και μείς με τη σειρά μας το επιθετικό μας σινιάλο στις ελληνικές αρχές και ένα χαιρετισμό αλληλεγγύης στους αιχμαλώτους του νέου αντάρτικου πόλης , ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της επαναστατικής οργάνωσης Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, για αλληλεγγύη στους φυλακισμένους αντάρτες της, στους επαναστάτες και τα άτομα που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση, εν όψει της δίκης στις 17 Ιανουαρίου 2011.

Αφιερώνουμε το χτύπημα στους φυλακισμένους/διωκόμενους αγωνιστές, των οποίων ο αριθμός έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο για τα ελληνικά δεδομένα, καταδεικνύοντας έτσι τις έκδηλες προθέσεις της εξουσίας απέναντι στον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο, σε μια περίοδο κοινωνικού αναβρασμού. Γεγονός, το οποίο, όχι μόνο δεν μας τρομάζει, αλλά αντιθέτως μας εξαγριώνει.

ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ –Λ.ΦΟΥΝΤΑ , Α.ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ- Κ. ΣΕΙΡΗΝΙΔΗ -
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ Χ.Υ.Τ.Α ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ!

Οι δίκες θα γίνουν του κράτους καταδίκες

ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Όχι τις Κυριακές λέει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας

Αντίθετος στο ενδεχόμενο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλα.

Σε δηλώσεις ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Ηλιάδης τόνισε πως αυτή η ενέργεια θα ευνοήσει μόνο τα μεγάλα καταστήματα ενώ θα συμπαρασύρει σταδιακά και άλλους κλάδους.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το θέμα δεν είναι καινούριο αλλά είναι όμως η πρώτη φορά που γίνεται πρόταση από τον Πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, αλλά ωστόσο δεν υπάρχει καμία απόφαση διοικητικού συμβουλίου, το οποίο και θα συνεδριάσει στις 24 Ιανουαρίου. Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου έχει επανειλημμένα εκφραστεί αρνητικά με όλους τους τρόπους για το θέμα των Κυριακών. «Είμαστε αντίθετοι στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και θεωρούμε ότι το «ξεχείλωμα» της Κυριακής θα ευνοήσει μόνο τα μεγάλα καταστήματα και θα είναι ταφόπλακα για όλες τις μικρές επιχειρήσεις, με δεδομένο ότι από τον καταναλωτή λείπει το χρήμα και όχι ο χρόνος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιάδης.

Ερώτηση για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού


Οι ενέργειες, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου του Φαλακρού Δράμας, θα συζητηθούν την Παρασκευή στη Βουλή, με αφορμή επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Δράμας και Τομεάρχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Μαργαρίτη Τζίμα. Ο κ. Τζίμας θα αναλύσει στη Βουλή το ζήτημα του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, το οποίο δέχεται κάθε χρόνο περίπου 4.000 επισκέπτες. Όπως υποστηρίζει στην ερώτησή του, «απαιτείται μικρό κονδύλιο το οποίο είναι απαραίτητο για τη συντήρηση των μηχανημάτων» και ζητά να μάθει από τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης αν σκέπτεται η Κυβέρνηση να επιχορηγήσει την Αναπτυξιακή Εταιρία Φαλακρού για να προχωρήσει στην άμεση συντήρηση...

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Στον Μέσι η "Χρυσή Μπάλα"

Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την "Χρυσή Μπάλα", επικρατώντας των συμπαικτών του στην Μπαρτσελόνα, Αντρές Ινιέστα και Τσάβι. Κορυφαίος προπονητής ο Μουρίνιο, κορυφαία γυναίκα η Μάρτα και καλύτερο γκολ του Χαμίτ Αλτιντόπ.

Διαβούλευση του δήμου Καβάλας για το κυκλοφοριακό

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας, με έμφαση στις ρυθμίσεις στην οδό Βενιζέλου, επιχειρεί να αντιμετωπίσει ο δήμος Καβάλας, ξεκινώντας τη διαδικασία της διαβούλευσης με πολίτες και επαγγελματίες.
Γι’ αυτό συγκαλεί σύσκεψη την Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τις προτάσεις των μελετητών. Σύμφωνα με το δήμαρχο Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή, στις εισηγήσεις περιλαμβάνεται του μήκους των πεζοδρομίων στην οδό Ερυθρού Σταυρού, για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης, η επανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Βενιζέλου με πρόβλεψη για τους τυφλούς και η μονοδρόμηση της οδού από τη Δαγκλή έως το Φάληρο με κατεύθυνση προς την έξοδο της πόλης.

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Κοπρίτες το ακούυυυυτεεεεεε..!!!

Βασιλικό ρεβεγιόν για τον Πάγκαλο


Βασιλικό ρεβεγιόν για τον Πάγκαλο


Μόνο μια σουίτα 350 τ.μ. με τιμή «πόρτας» τα 5.400 ευρώ τη βραδιά και φυσικά ένα δείπνο κόστους 380 ευρώ ανά άτομο, σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία των Αθηνών, θα μπορούσε να χωρέσει τον…
σοσιαλισμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς.

Διαβάστε στο newsday.gr για το βασιλικό ρεβεγιόν του αντιπροέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Καβάλα-Λάρισα 1-0..αλλά?

Μπορεί η Καβάλα να κέρδισε το φάντασμα από την Λάρισα..αλλά θα πρέπει να σχολιάσουμε 2 πράγματα που έγιναν στο Α.Καραγιάννη σήμερα.

Δεν θα πίστευα ποτέ ,μέχρι που το είδαμε, ότι οπαδοί της Λάρισας θα πετούσαν με πιστόλι φωτοβολίδες σε οπαδούς της Καβάλας,όταν οι ίδιοι εδώ και κάποια χρόνια έχουν χάσει απο παρόμοιο τρόπο δικό τους άνθρωπο. Αλλά όχι 1 αλλά 2 φορές προσπάθησαν να πετύχουν φιλάθλους της Καβάλας ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα μιας και την πλήρωσαν οι τοίχοι του γηπέδου.
Τελικά η καφρίλα τους με το σπάσιμο των πλαστικών καθισμάτων και με τις φωτοβολίδες τους γυρνάει πίσω στην Β Εθνική......

Ένα δεύτερο την απαθή και προκλητική στάση της Αστυνομίας αλλά και του υπαρχηγού του Αστυνομικού Διευθυντή που έχασε τον έλεγχο και την ψυχραιμία και επιτέθηκε σε φιλάθλους της Καβάλας που τόλμησαν να παραπονεθούν για την ανύπαρκτη αστυνόμευση του χώρου αλλά και για το μη έλεγχο των οπαδών της Λάρισας. Σαν Ράμπο τον είδαμε να πηδάει τα κάγκελα και σαν Ναπολέοντας να δίνει διαταγές να συλλάβουν τους φιλάθλους της Καβάλας που διαμαρτυρόταν......
Τέτοια προσήλωση δεν έδειξε όμως σε οπαδούς του ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ-ΑΡΗ-ΑΕΚ-ΠΑΟ μιας και κρυβόταν ανάμεσα σε φιλάθλους της Καβάλας......

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Ανοίγουν ξανά τις μπάρες σε όλη την Ελλάδα

http://img
Το πρώτο ηχηρό χαστούκι κατά των νέων ανατιμήσεων δίνει την προσεχή Κυριακή, στις 3 μετά το μεσημέρι, το Πανελλαδικό κίνημα εναντίον των διοδίων, ανοίγοντας τις μπάρες σε όλο το εθνικό δίκτυο από την Θεσσαλονίκη έως την Τρίπολη.

Το νέο πανεθνικό σάλπισμα αποτυπώνει την οργισμένη αντίδραση των πολιτών στις απανωτές αυξήσεις των τελών διέλευσης, επιστέγασμα των οποίων είναι οι πρόσφατες τιμαριθμικές αναπροσαρμογές που αυξάνουν έως 0,60 λεπτά τα διόδια και υιοθετούνται από όλους τους αναδόχους των έργων.

Με σύνθημα «Μας φοβούνται, δεν τους φοβόμαστε», οι επιτροπές αγώνα σε όλη την Ελλάδα καλούν τους οδηγούς να αντισταθούν στα χαράτσια των μεγαλοεργολάβων και δηλώνουν έτοιμες να αναμετρηθούν στα δικαστήρια για την νομιμότητα των διοδίων.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται σχέδιο αντεπίθεσης στους οδηγούς που δεν πληρώνουν, επιστρατεύοντας την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία πρόσφατα έδωσε εντολή να χορηγούνται υπό όρους τα προσωπικά στοιχεία των οδηγών στους εργολάβους για να μπορούν να τους κυνηγήσουν.

«Παράλογη, αήθης και αυθαίρετη είναι η απόφαση της Αρχής να παραχωρούνται στις ιδιωτικές εταιρίες τα στοιχεία των κατόχων των οχημάτων, οι οδηγοί των οποίων αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι για τις καρμανιόλες που η ιδιωτική πρωτοβουλία βαφτίζει αυτοκινητόδρομους» επισημαίνει το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων.

Οι πληροφορίες για χαρακτηρισμό των διοδίων έως δημόσιων εσόδων με την είσπραξή τους από τις εφορίες διαψεύδονται από κυβερνητικά στελέχη, τα οποία όμως επιβεβαιώνουν ότι καταβάλλουν προσπάθεια να δώσουν λύσεις στην αιμορραγία εσόδων που υπάρχει από την μην πληρωμή των διοδίων.

Ως παράνομο και άδικο μέτρο χαρακτηρίζουν οι επιτροπές αγώνα τον χαρακτηρισμό των διοδίων ως δημοσίων εσόδων ώστε η μη καταβολή τους να εξισώνεται με χρέος προς το Δημόσιο. «Τα διόδια εισπράττονται από ιδιωτικές εταιρίες στις οποίες παραχωρήθηκαν με χαριστικές και αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις οι αυτοκινητόδρομοι που φτιάχτηκαν (και φτιάχνονται) βασικά με κρατικές και ευρωπαϊκές επιδοτήσεις» είναι η απάντησή τους.

Σκάνδαλο διαρκείας στην ΕΡΤ!

Είναι τουλάχιστον αστείο, αλλά και εξοργιστικό συνάμα, να μιλάνε άνθρωποι της ΕΡΤ για τους... τεμπέληδες συναδέλφους τους. Να δέχονται οι «από μέσα» ότι κλέβουν εν γνώση ΟΛΩΝ, το ελληνικό κράτος. Να ξέρουν ότι κάποιοι πληρώνονται, ενώ δεν πατάνε καθόλου το πόδι τους στο ραδιομέγαρο. Και να μην επεμβαίνει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας.

Σκάνδαλο διαρκείας στην ΕΡΤ!

Κι αυτό είναι το ΜΕΓΑ ερώτημα. Γιατί τόσα χρόνια κι εφόσον είναι κοινό μυστικό, ένας εισαγγελέας, δεν κάθισε έναν από τους υπεύθυνους στο σκαμνί;

Ένας από τους προβεβλημένους της ΕΡΤ, που η εκπομπή του είναι από τις πιο ακριβές παραγωγές, ο Σπύρος Παπαδόπουλος με το «Στην υγειά μας», έδωσε συνέντευξη και... παραπονιέται που κόπηκαν χρήματα από την εκπομπή του.

Για την εκπομπή του, λέει, πως μετά τις περικοπές, δεν υπάρχει δίφραγκο ούτε για ταξί.

Από τα 65 χιλιάρικα κόστος επεισοδίου, την πήγαν στα 47. Αλλά και πάλι βγαίνει όπως πριν. Συνεπώς που πήγαιναν τα 18 χιλιάρικα που κόπηκαν; Σε ποια τσέπη;
Η μήπως τα έδινε όλα για ταξί;

Διαβάστε τι λέει στο περιοδικό ΕΓΩ weekly:

«Η λογική του δημοσίου είναι να κόβει ό, τι περισσεύει, για να μην υπάρχουν αντιπολιτευτικές φωνές. Δεν... μπορείς να κόβεις από μία εκπομπή που είναι πολύ συγκεκριμένη, που έχει έναν άνθρωπο και άλλους πέντε που κάθονται και μιλάνε και να κόβεις 20% από εμάς που έτσι κι αλλιώς δεν έφταναν τα χρήματα που παίρναμε. Έχουμε φτάσει στο σημείο να μην έχει η παραγωγή να πληρώσει ταξί για να φέρει τους ανθρώπους. Μιλάμε για απαράδεκτα πράγματα. Δεν νοείται, εγώ, αφού τελειώσω , μετά από 12-14 ώρες, να παίρνω τέσσερις-πέντε ανθρώπους και να κάνω… delivery, να τους μοιράζω στα σπίτια του, γιατί δεν έχουμε λεφτά για ταξί».

Δεν παραλείπει βέβαια να ρίξει και το καρφωματάκι του για τους τεμπέληδες στην ΕΡΤ

«Όσον αφορά την ΕΡΤ, από την μία στενοχωριέσαι όταν ακούς ότι έφυγε κόσμος, από την άλλη όμως δεν κάναμε τίποτα τόσα χρόνια που ακούγαμε ότι υπάλληλος στην ΕΡΤ έχει να πάει τέσσερα χρόνια και απλώς ένας φίλος του, του χτυπάει την κάρτα ή άλλος μένει στην Κρήτη και του πηγαίνει εκεί ο μισθός και δεν έχει πατήσει το πόδι του στην ΕΡΤ»...

Εκπομπές για το...CNN

Αν δει κάποιος το κόστος των εκπομπών που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, το λιγότερο που θα καταλάβει, είναι ότι αυτή δεν είναι η κρατική τηλεόραση. Είναι το CNN! Δεν εξηγείται διαφορετικά. Δείτε:

Τα νούμερα είναι για κόστος ανά εκπομπή η επεισόδιο χωρίς το ΦΠΑ και το ποσό των εργοδοτικών εισφορών:

«Ταξιδεύοντας» με τη Μάγια Τσόκλη, 10 επεισόδια με κόστος 18.559

«Οι παρέες γράφουν ιστορία» με... τον Σεραφείμ Φυντανίδη, 36 επεισόδια με κόστος 22.275

«Μια κοινωνία όνειρο», 13 επεισόδια με κόστος 17.721,

«Φωτόσφαιρα» με τη Χαρά Φράγκου, 13 επεισόδια με κόστος 8.970,

«Εικόνα σου είμαι», έρευνα για τη ζωή των νέων με την Ευτυχία Φράγκου για 13 επεισόδια με 19.761 ευρώ

«Αυτοί που πήραν τα βουνά», για τη φυγή από την πόλη με τη Γιούλη Επτακοίλη για 13 επεισόδια με κόστος 11.809,

«Από τον Καλλικράτη στον Καλατράβα» για 13 επεισόδια με κόστος επεισοδίου 18.718,

«Η εργασία στη νεότερη Ελλάδα» για 13 επεισόδια με κόστος 27.720 ευρώ,

«Παρασκήνιο» για 13 επεισόδια με 17.000 ευρώ,

«Βιβλία στο κουτί» με τους Κατερίνα Σχινά, Βαγγέλη Χατζηβασιλείου και Μανώλη Πιμπλή για 12 επεισόδια με κόστος 13.133 ευρώ ,

«Εποχή και συγγραφείς» για 14 επεισόδια με κόστος 13.562,

«Προσφύγων δρόμοι» για 16 επεισόδια με κόστος 13.064 ευρώ, «Οι σύγχρονες πρωταγωνίστριες της σκηνής και της οθόνης» για 6 επεισόδια με 16.320 ευρώ,

«Η νέα γενιά σκηνοθετών του ελληνικού κινηματογράφου» για 6 επεισόδια με 15.110 ευρώ,

«Φασούλι το φασούλι» για 13 επεισόδια με 16.133 ευρώ,

«Τελευταίοι μάστορες» για 13 επεισόδια με κόστος 14.454 ευρώ,

«Made in Greece» για 14 επεισόδια με κόστος 18.258, «Κιβωτός.gr» με 21.010 ευρώ,

«Φιλοξενούμενοι» για 13 επεισόδια με κόστος 10.400 ευρώ,

«Docville» για 13 επεισόδια με 16.319 ευρώ,

«Οι κεραίες της εποχής μας» για 12 επεισόδια με κόστος 17.000 ευρώ,

«Το απουσιολόγιο του χρόνου» για 5 επεισόδια με 20.286 ευρώ,

«Μουσείο και πόλη, μια άλλη ιστορία» για 13 επεισόδια με 12.711 ευρώ.

«Η ποίηση σαν παραμύθια», ένα επεισόδιο με 16.957, 4 επετειακά ντοκιμαντέρ με κόστος 20.810 ευρώ και 8 επετειακά ντοκιμαντέρ με κόστος 17.545 ευρώ.

Τα νούμερα είναι τουλάχιστον εξοργιστικά. Και για να καταλάβει κανείς τι εννοούμε, θα σας δώσουμε ένα απλό παράδειγμα.

Ας πιάσουμε μία εκπομπή. Αυτή της Μάγιας Τσόκλη. Μια αντίστοιχη ταξιδιωτική σε ιδιωτικό κανάλι, τις καλές εποχές της τηλεόρασης, όταν το χρήμα έρεε άφθονο κόστιζε το επεισόδιο, 10 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή τα μισά λεφτά απ’ ότι στο κρατικό κανάλι. Σήμερα, η ίδια εκπομπή στο ιδιωτικό κανάλι με την κρίση θα κόστιζε ακόμη λιγότερα ή δεν θα γινόταν καθόλου.

Επιπλέον, όχι μόνο για την εκπομπή της Τσόκλη, αλλά για όλες τις εκπομπές, μπορεί η ΕΡΤ να μας πει, τι διαφημιστικά έσοδα έχουν και τι τηλεθέαση κάνουν;

Αν δώσουν κι αυτά τα στοιχεία, θα διαπιστώσετε ότι τα νούμερα είναι απογοητευτικά και η οργή του κόσμου θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη.

Κι ας μας υποχρεώνουν να πληρώνουμε την κρατική τηλεόραση μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ για το «τίποτα» που μας προσφέρει.

Αλλά εδώ κάθε μέρα μιλάμε για το ανύπαρκτο κράτος και τις δημόσιες υπηρεσίες που μόνο δημόσιες δεν είναι. Θα ξέφευγε από τον κανόνα η δημόσια τηλεόραση;

Πηγή

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...