Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

45 χρόνια ΑΟΚ..

afisa-ekdilosis-gia-efimeri.jpg (800×1263)

Δικάβαλο, αγαπούλες μου!


Δικάβαλο, αγαπούλες μου!

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΝΤΗ

Ποιο ΠΟΚ και... κίτρινα άλογα! Ο παλιός Ποδοσφαιρικός (αλλά παράλληλα και Μπασκετικός) Όμιλος Κέντρου, που απαρτιζόταν από τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ισχύει μονάχα κατά τα δύο τρίτα, διότι ο τρίτος συνεταίρος του προς το παρόν απέχει και παραχώρησε τη θέση του σε έναν απροσδόκητο εισβολέα: στην Καβάλα!

α ‘μάθατε τα νέα; Τρίτη η Καβάλα μετά από δώδεκα αγωνιστικές στην ποδοσφαιρική Super League, τρίτη και η μικρότερη... αδερφούλα της στην μπασκετική Α1: εκεί βεβαίως έχουν διεξαχθεί (έξι, δηλαδή) οι μισές αγωνιστικές σε σχέση με το ποδόσφαιρο, αλλά με την απλή μέθοδο των τριών (την οποία εμπεδώσαμε στο σχολείο) μια ομάδα που έχει τέσσερις νίκες στους έξι αγώνες, θα τις κάνει οκτώ στους 12, δώδεκα στους 16 και πάει λέγοντας...

Διευκρινίζω ότι αστειεύομαι, αλλά συλλήβδην οι Καβαλιώτες δεν έχουν καμιά όρεξη για πλάκα και το αποδεικνύουν κάθε Σαββατοκύριακο, αρνούμενοι να ηττηθούν: στο μπάσκετ έχουν ρεκόρ 4 νίκες και 2 ήττες , στο ποδόσφαιρο μετρούν 5 νίκες- 4 ισοπαλίες και 3 ήττες, και αμφότεροι οι πρεσβευτές τους στην καλή (ελληνική αθλητική) κοινωνία είναι στην τρίτη θέση, απλώς στο ποδόσφαιρο έχουν συγκάτοικο τους την ΑΕΚ.

Δικάβαλο, αγαπούλες μου!

Μάλιστα στο μπάσκετ η Καβάλα, η οποία (εισήλθε από το παράθυρο στην Α1 (μετά τη συγχώνευση με το Πανόραμα) και συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά, είναι αήττητη στην έδρα της και τώρα που ξεψάρωσε και στάθηκε για τα καλά στα... κουπιά της, μπορεί να αρχίσει να κάνει ζημιές και μακριά από την Καλαμίτσα.

Ανέφερα επίτηδες τα κουπιά και όχι τα πόδια της, διότι το σήμα του Αθλητικού Ομίλου Καβάλας είναι η αρχαιοελληνική τριήρης, εξ ου και το προσωνύμιο «Γαλάζιοι Αργοναύτες» που φέρει ο σύνδεσμος των οπαδών τους.

Το έμβλημα επιλέχθηκε από τον πρόεδρο Χρήστο Μπάτση κατά την ίδρυση της (ποδοσφαιρικής) ομάδας, η οποία προήλθε από τριπλή συγχώνευση (Ηρακλής, Φίλιπποι, ΑΕ Καβάλα) και συμβολίζει τη ναυτική παράδοση της πόλης σε τρία επίπεδα: τα κουπιά είναι οι παίκτες, τα πανιά η διοίκηση και ο άνεμος εκφράζει τους φιλάθλους. Κανονικά βεβαίως πάνω στα πανιά θα έπρεπε πλέον να τοποθετηθεί κι ένα πούρο για να συμβολίζει τον... Ψωμιάδη, αλλά αγαπούλες μου, όλα θα γίνουν στην ώρα τους!

Στην κορυφαία (μέχρι την επόμενη) στιγμή της ποδοσφαιρικής ιστορίας της, τη σεζόν 1996-97 η Καβάλα τερμάτισε έκτη με προπονητή τον Γιώργο Παράσχο, πίσω από τον (πέμπτο) Παναθηναϊκό, γι’ αυτό μάλιστα οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν πικάρει τους «πράσινους» σε ένα ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια φωνάζοντας το σύνθημα «παίξτε λίγη μπάλα, θα σας περάσει κι η Καβάλα». Εντέλει ο Παναθηναϊκός κράτησε την πέμπτη θέση με 63 βαθμούς, ενώ η Καβάλα έφτασε στους 55 και της έμεινε το ανεκπλήρωτο όνειρο της ευρωπαϊκής συμμετοχής...

Στο ποδόσφαιρο οι Καβαλιώτες έχουν αυτό το απωθημένο και ελπίζουν να τους το ικανοποιήσει ο Ονουάτσι, όσο για το μπάσκετ, εκεί τον εκπροσωπεί επαξίως ο Μιλτ Παλάσιο. Τον εκπροσωπεί έγραψα; Λάθος, διότι ενώ ο Νιγηριανός επιθετικός είναι τρίτος σκόρερ της Super League με επτά γκολ, ο γκαρντ από την Μπελίζε (την παλιά Βρετανική Ονδούρα) οδηγεί την κούρσα της Α1 με μέσο όρο 18 πόντους, ενώ είναι επίσης τέταρτος στις ασίστ και στην αξιολόγηση, στην οποία προηγείται ο συμπαίκτης του Σίμονς!

Αφήνω κατά μέρος το «μαγαζί» του Ψωμιάδη και περιορίζομαι στο μπάσκετ, διότι εκεί τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, τουλάχιστον από προπονητικής πλευράς: στο ποδόσφαιρο ήδη ο Κάσπερτσακ αντικατέστησε τον Οκουκα, ενώ στο μπάσκετ παραμένει (και, να χτυπήσω ξύλο, δεν τον βλέπω να φύγει εύκολα) ο Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος μάλιστα είναι πρωτάρης στην Α1!

Διαθέτει βεβαίως την εμπειρία ως δεύτερος, συν τη συμμετοχή του στο τεχνικό επιτελείο της εθνικής ομάδας, όμως δίνει για πρώτη φορά τις εξετάσεις του στην άκρη του πάγκου και μέχρι στιγμής αποδεικνύεται επιδέξιος καραβοκύρης!

Τις προάλλες ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε πει για τη Σολέ κάτι που ισχύει για την Καβάλα και για κάθε ομάδα, η οποία εκπλήσσει ευχάριστα στην αρχή μιας διοργάνωσης; Όλες αυτές κρίνονται όταν βρεθούν στη διαδικασία του «πρέπει»!

Το θυμήθηκα αυτό διότι χθες ο Πρίφτης αυτό ακριβώς επισήμανε και ως εκ τούτου αισθάνθηκε δικαιωμένος και υπερήφανος: Το ματς με τον Ηρακλή ήταν όντως μια «must win situation» στην οποία η Καβάλα αντεπεξήλθε με απόλυτη επιτυχία και έχοντας ήδη ανεβάσει ψηλά τον πήχη, τώρα θα κρίνεται πλέον με αυστηρότητα.

Την αξίζει άλλωστε!

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Θετικό το Σαββατοκύριακο για τις ομάδες μας...

Το ότι δέχτηκε η ομάδα του ΑΟΚ 2 κόκκινες είναι τυχαίο? το ότι την άλλη Κυριακή παίζουμε με τους περσινούς δολοφόνους χωρίς τους Καρντόσο και Ονουάτσι και Αμπτούν είναι τυχαίο?

ΜΑΚΑΡΕ κανένα εισιτήριο στους φιλάθλους του ΟΣΦΠ που πέρσι με το έτσι θέλω κάνανε το γήπεδο και την πόλη γυαλιά καρφιά.

Ισοπαλία στον Βόλο χωρίς να έχει καλή απόδοση για την ομάδα του ΑΟΚ.
Ο διαιτητής Λαμπρόπουλος σε υπηρεσία να αποβάλει τους 2 καλύτερους παίκτες μας ..γιατί άραγε?
Μπράβο στο κόσμο που βρέθηκε στο Βόλο....τελικό σκορ 1-1.

Η Ένωση ανώτερη του Ηρακλή έκανε την 4 νίκη και μεταφέρει το άγχος του υποβιβασμού σε άλλες ομάδες. Η Ένωση πλέον οριοθετεί νέους στόχους. Τελικό σκορ 79-65.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Η Ευρώπη ''φλέγεται" - Ξεκίνησε η ''πολιορκία'' Πορτογαλίας και Ισπανίας


- Οι αγορές μύρισαν αίμα και χρήμα σε Πορτογαλία και Ισπανία
- Πως σπρώχνουν τις δύο χώρες στις ''δαγκάνες'' της τρόικας
Το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Πορτογαλίας ένιωσε,πιεζόμενος προφανώς,την ανάγκη να διαψεύσει δημοσιεύματα και φημολογίες περί πιέσεων που ασκούνται στη χώρα του για να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης.
Τα ακριβή λόγια του ήταν : “ Η Πορτογαλία δεν δέχεται πιέσεις από την Ευρώπη να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης” ενώ σε αντίστοιχες δηλώσεις, προς την εφημερίδα Diario de Noticias, προέβη και πηγή του πρωθυπουργού.
Δείτε όμως πόσο κυνικά παίζουν επαναλαμβανόμενα το ίδιο παιχνίδι σε όλες τις χώρες δανειστές(δηλαδή τρόικα)και κερδοσκόποι.Πρώτα πιέζουν με αγωνιώδη δημοσιεύματα που στόχο έχουν την απογείωση των spread και μόλις το επιτύχουν παζαρεύουν από θέση ισχύος τα δάνεια διάσωσης.
Το δημοσίευμα,το δόλωμα του οποίου ''τσίμπησε'' ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Πορτογαλίας,ήταν στην εφημερίδα Financial Times Deutschland,και έγραφε,ΧΩΡΙΣ αναφορά πηγής : “ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση της Πορτογαλίας να ζητήσει βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ.Παρά το ότι οι πορτογαλικές τράπεζες δεν θεωρούνται υπερχρεωμένες, όπως οι ιρλανδικές, εξαρτώνται και αυτές από τα ρευστά διαθέσιμα της ΕΚΤ για τις δραστηριότητές τους”.
Αυτό αποτέλεσε το καλύτερο καύσιμο για τη νέα σημερινή υπέπτηση των πορτογαλικών spread,τα οποία έφτασαν πριν από λίγο στις 445 μονάδες βάσης,δηλαδή 10 μονάδες πάνω από το χθεσινό κλείσιμο.

Έτσι μάταια πριν από λίγο ήρθε από το Βερολίνο η διάψευση περί πιέσεων στην Πορτογαλία : "Η πίεση προς την Πορτογαλία να δεχτεί τη βοήθεια δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση θέση του υπουργείου Οικονομικών", σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, Bertrand Benoit.


Όμως η όρεξη τους έχει ανοίξει για τα καλά και ο απώτερος στόχος-λεία είναι η Ισπανία.
Σήμερα το πρωί,ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο αισθάνθηκε και αυτός την ανάγκη να δηλώσει,στον καταλανικό ραδιοσταθμό RAC1,ότι αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο προσφυγής της Ισπανίας στο μηχανισμό στήριξης, όπως συνέβη με την Ιρλανδία.
Όμως ήδη σήμερα έχουν καταρρίψει κάθε ιστορικό ρεκόρ τα spread των ισπανικών ομολόγων που έφτασαν στις 266 μονάδες βάσης,σχεδόν 15 μονάδες πάνω από το χθεσινό κλείσιμο.
Και η επιβεβαίωση των σεναρίων έρχεται από αναλυτή,τι πρωτότυπο,της RIA Capital Markets : “Η αγορά έχει εστιάσει περισσότερο στην Ισπανία παρά στην Πορτογαλία, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η πρόσβαση της Πορτογαλίας σε χρηματοδότηση είναι αναπόφευκτη”.

Δυστυχώς όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η γερμανική κυβέρνηση μοιάζει κατώτερη των περιστάσεων και δείχνει να μην αντιλαμβάνεται πόσο κρίσιμες είναι οι στιγμές αυτές για την Ευρώπη.

Τρανή απόδειξη ήρθε πριν από λίγα λεπτά από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,ο οποίος αντί για σανίδα σωτηρίας ή έστω μία δήλωση πυροσβεστικού χαρακτήρα,προτίμησε να αποκλείσει το ενδεχόμενο διπλασιασμού των πόρων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας,που προτάθηκε ανεπισήμως από τις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση της επέκτασης της κρίσης σε Ισπανία και Πορτογαλία.

Διαβάστε επίσης :Reuters: Την Κυριακή ανακοινώνεται η συμφωνία στήριξης της Ιρλανδίας

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ράδιο Αρβύλα....να χαλαρώσουμε

object width="425" height="344">

Τελευταίο φύλλο αύριο για "Το ΒΗΜΑ"

Οι διευθυντές των τμημάτων ενημερώθηκαν το απόγευμα: Αύριο κυκλοφορεί το τελευταίο φύλλο της ημερήσιας έκδοσης του ΒΗΜΑΤΟΣ. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται απόψε λίγο μετά τις 21:00.

Στο σημερινό φύλλο του ΒΗΜΑΤΟΣ, ο Αντώνης Καρακούσης είχε "φωτογραφήσει" τις εξελίξεις. Αρθρογράφησε στην τελευταία σελίδα υπό τον τίτλο «Η δική μας κρίση». Αναφέρεται στα τεράστια προβλήματα στα Μέσα Ενημέρωσης λόγω της οικονομικής κρίσης και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ο Τύπος και συνολικά τα ΜΜΕ θα εισέλθουν ή καλύτερα έχουν ήδη εισέλθει σε φάση πρωτοφανούς κρίσης, η οποία δεν μπορεί παρά να φέρει ανατροπές και μεγάλες αλλαγές».

Οι συζητήσεις που γίνονται στην εφημερίδα είναι ήδη για τη διαχείριση της επόμενης μέρας και για το πως θα αξιοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην κυριακάτικη έκδοση χωρίς να χαθούν θέσεις εργασίας.

Προβλήματα και στην εφημερίδα «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ». Η εφημερίδα αλλάζει ημέρα κυκλοφορίας και πλέον αντί για Σάββατο θα βγαίνει την Κυριακή προσδοκώντας έτσι να αυξήσει την κυκλοφορίας της μέσα όμως στον έντονο ανταγωνισμό των φύλλων της συγκεκριμένης ημέρας. Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα πάντως παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες.

Στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» οι εργαζόμενοι κάνουν τιτάνια προσπάθεια να κρατήσουν «ζωντανή» την εφημερίδα και την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησαν το πρώτο φύλλο με τίτλο «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ των εργαζομένων» και τιράζ 35.000 φύλλα. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από το καλοκαίρι ενώ τα γραφεία της εφημερίδας στην Φειδίου που ανήκουν στο ίδρυμα Μπότση έχουν παραχωρηθεί στους εργαζομένους για διάστημα έξι μηνών προκειμένου να βρεθεί λύση για την επόμενη μέρα της ιστορικής εφημερίδας.
http://www.real.gr

Διαβουλεύσεις για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καβάλα

Διαβούλευση με τους επαγγελματίες και τους κατοίκους των οδών Βενιζέλου και Ερυθρού Σταυρού θα ξεκινήσει η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προτείνει για την διευθέτηση των κυκλοφοριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αυτές οι οδοί, όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης. Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάκη, στην διαβούλευση θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση στις επικείμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Τρία αγόρια που αγνοούνταν στον Ειρηνικό εδώ και 50 ημέρες, εντοπίστηκαν σώα

Τα ίχνη των τριών αγοριών είχαν χαθεί στον Ειρηνικό Ωκεανό
Τρεις έφηβοι, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί εδώ και 50 ημέρες στον Ειρηνικό Ωκεανό, περισυνελέγησαν σώοι από αλιευτικό, μετέδωσε το ραδιόφωνο της Νέας Ζηλανδίας.

Τα τρία αγόρια, ηλικίας 14 και 15 ετών, κατάγονταν από τα νησιά Τοκελάου.

Είχαν βγει για μια βόλτα στη θάλασσα στις αρχές Οκτωβρίου με μια μικρή αλουμινένια βάρκα. Από τότε τα ίχνη τους χάθηκαν και είχαν θεωρηθεί νεκρά.

Τα αγόρια κατάφεραν να επιζήσουν τρώγοντας καρύδες, έναν γλάρο που έπιασαν και συλλέγοντας νερό.

Τα τρία παιδιά βρέθηκαν στα ανοικτά των ακτών των νησιών Φίτζι, 1.420 χιλιόμετρα από το αρχιπέλαγος Τοκελάου που αποτελείται από τρεις ατόλες συνολικής επιφανείας 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Τα αγόρια μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στα Φίτζι με αφυδάτωση και εγκαύματα.

Newsroom ΔΟΛ,

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Βάλτε κάποιους πολιτικούς φυλακή.....

Πίνακας από την ΕλευθεροτυπίαΠίνακας από την Ελευθεροτυπία
newsit.gr

Κινητοποιήσεις μαθητών σε σχολεία της Καβάλας

Με μια σειρά αιτημάτων, για το σχολείο και την εκπαιδευτική διαδικασία, απέχουν από τα μαθήματά τους και σήμερα (τρίτη ημέρα) οι μαθητές του 2ου λυκείου Καβάλας, όπως και οι μαθητές του διπλανού 7ου γυμνασίου.

Η κινητοποίηση των μαθητών συμπεριλαμβάνει ως αίτημα και την αποκατάσταση της φήμης του σχολείου, η οποία επλήγη από το περιστατικό κακοποίησης κουταβιού στον προαύλιο χώρο. Από μαθήματά τους απέχουν εξάλλου, και οι μαθητές του γυμνασίου Αμυγδαλεώνα με βασικό αίτημα την κατασκευή νέου κτιρίου.

Εκτιμάται, ότι οι κινητοποιήσεις οδηγούνται σε εκτόνωση.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Προσοχή....

Χωρίς λόγια,..

Έρχεται ο νέος «δορυφόρος του καιρού»

Υπεγράφη ύστερα από μακροχρόνια αναμονή, η συμφωνία που θα επιτρέψει σε εταιρείες να ξεκινήσουν την κατασκευή ενός δορυφόρου νέας γενιάς, ο οποίος θα δίνει στοιχεία για την πρόβλεψη του καιρού στην Ευρώπη, όπως μεταδίδει το BBC.

Συγκεκριμένα, θα σχεδιαστούν και στη συνέχεια θα κατασκευαστούν έξι συνολικά δορυφόροι οι οποίοι θα δίνουν πληροφορίες για την εξέλιξη του καιρού κάθε ένα λεπτό.

Η γαλλική εταιρία Thales Alenia Space και η γερμανική OHB System θα αναλάβουν την κατασκευή τους, ενώ την επίβλεψη των εργασιών θα έχει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος. Οι δορυφόροι αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία έως το 2018.

Προβλέπεται επίσης να κατασκευαστούν τέσσερις ακόμη δορυφόροι απεικόνισης και δύο που θα μεταφέρουν ήχο, ενώ αναμένεται να τεθούν σε τροχιά γύρω από τη Γη και αυτοί στο άμεσο μέλλον.

"Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι και αισθανόμαστε υπερήφανοι που θα συμμετάσχουμε στο πιο φιλόδοξο σχέδιο στην ιστορία της Ευρώπης" δήλωσε στο BBC o πρόεδρος της Thales Alenia Space, Ρέιναλντ Σέζνεκ.

Προς το παρόν δύο πλατφόρμες, η Meteosat-8 και η Meteosat-9, παρέχουν πληροφορίες για τον καιρό.

Το συνολικό κόστος της κατασκευής των νέων δορυφόρων φαίνεται πως θα αγγίξει τα 3,4 δισ. ευρώ.


Η ανεργία πλήττει και τους μηχανικούς της Καβάλας

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει το ποσοστό της ανεργίας στους νέους μηχανικούς όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας Λάζαρος Βασιλειάδης.

Τόνισε πως πρόκειται για ένα θέμα που τους απασχολεί ιδιαίτερα, το οποίο θα το εξετάσουν ενδελεχώς αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων όλων των δημάρχων στους Νομούς Καβάλας και Δράμας τους οποίους θα επισκεφθούν όχι εθιμοτυπικά αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις.

 Ισότιμη ανάπτυξη για την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. ζητά ο βουλευτής Σάββας Εμινίδης


Την ευχή του να υπάρξει ισότιμη ανάπτυξη σε όλους τους Νομούς της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης εξέφρασε σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σάββας Εμινίδης, σημειώνοντας ότι ευελπιστεί ο νέος Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης να υλοποιήσει όσα δεσμεύτηκε.

Για δε τις δημοτικές εκλογές τόνισε πως σε επίπεδο νομού Καβάλας καταδικάστηκαν οι αλαζονικές συμπεριφορές και ψηφίστηκαν άνθρωποι τους οποίους εμπιστεύονται οι πολίτες. Τέλος ζήτησε από όλους τους εκλεγέντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διοικήσουν προς όφελος ων πολιτών.

Οι χειμερινές «προτάσεις» του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Με το έργο "Mr Maybe darling" της Τζένης Αργυρίου, στο δημοτικό θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», από την ερχόμενη Παρασκευή έως την Κυριακή, ξεκινούν οι φετινές θεατρικές παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας φιλοξενεί την παράσταση «Μαράν Αθά» σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη. Η μεγάλη θεατρική παραγωγή του χειμώνα, θα είναι το κλασικό έργο του Ρώσου συγγραφέα Άντον Τσέχωφ, "Ο Γλάρος", το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στα μέσα του ερχόμενου Ιανουαρίου. Παράλληλα, θα οργανωθεί ένα διήμερο με την παρουσίαση έργων από τα τοπικά ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα, ενώ θα υπάρξει διαγωνισμός θεατρικού μονόλογου για μαθητές του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου, που θα διδαχθούν τον τρόπο γραφής ενός θεατρικού έργου σε ειδικό εργαστήρι.

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ένας μικρός… θεός στο παρκάρισμα

Μήνυση του Φιλοζωικού σε βάρος νεαρού που κακοποίησε κουτάβι


Μήνυση κατά του 18χρονου που κακοποίησε κουτάβι στην αυλή σχολείου, προτίθεται να καταθέσει αύριο το Φιλοζωικό Σωματείο «Αίσωπος» της Καβάλας.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τρίτης, όταν εξωσχολικοί στο προαύλιο λυκείου της πόλης της Καβάλας κακοποίησαν μέχρι θανάτου το ζώο. Ο γυμναστής του σχολείου, που βρήκε ημιθανές το κουτάβι, ειδοποίησε την αστυνομία και στη συνέχεια το φιλοζωικό σωματείο, το οποίο αν και περιέθαλψε το ζώο δεν κατάφερε να το κρατήσει στη ζωή. Σε συνάντηση της διοίκησης του σωματείου σήμερα το πρωί με το διευθυντή του σχολείου διαπιστώθηκε ότι αν και μαθητές αντελήφθησαν το γεγονός, από φόβο, απέφυγαν να παρέμβουν. Ωστόσο, διαπιστώθηκε η ταυτότητα του ενός δράστη, ενώ άλλα δύο άτομα παραμένουν άγνωστα. Το σχολείο δεν φυλάσσεται τις ώρες που είναι σε λειτουργία και έτσι, καθημερινά εισέρχονται στο προαύλιό του εξωσχολικά νεαρά άτομα.

Πάγωμα των τελών στην παραλιακή ζώνη Καβάλας


Το πάγωμα των τελών των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην παραλιακή ζώνη αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας στα πλαίσια της διευκόλυνσης των επαγγελματιών λόγω οικονομικής κρίσης. Όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρος του Οργανισμού Αδάμ Κοσμίδης, έλαβαν αυτή την απόφαση συναισθανόμενοι την αδυναμία των επαγγελματιών εξ` αιτίας της υπάρχουσας οικονομικής συγκυρίας.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

«Καμία πρόταση για Πανιώνιο»

Μέσα σε λίγες γραμμές ανακοίνωσης, ο πρόεδρος της Καβάλας Σταύρος Ψωμιάδης έκανε σαφές ότι δεν τίθεται ζήτημα η οικογένειά του να εμπλακεί στην αγορά της ΠΑΕ Παναιώνιος. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Επειδή από χθες έχει δημιουργηθεί μεγάλη παραφιλολογία σχετικά με την ανάμειξη της οικογένειάς μου με την ΠΑΕ Πανιώνιος, επιθυμώ να ξεκαθαρίσω ότι εμείς έχουμε αποδείξει έμπρακτα την αγάπη μας στην ΠΑΕ Καβάλα, με σημαντικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια και δεν έχουμε κάνει καμία πρόταση για την ΠΑΕ Πανιώνιος».

Με τιμή

Σταύρος Ψωμιάδης
Πρόεδρος ΠΑΕ Καβάλα»

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ο μεγαλύτερος «χασογκόλης» όλων των εποχών

Σενάριο για... Καβάλα και Κομπότη!


Την ίδια στιγμή, οργιάζουν οι φήμες περί οριστικής αποχώρησης της οικογένειας Ψωμιάδη από την Καβάλα (ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσαν να συνδέονται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και δεύτερης ΠΑΕ), η οποία σύμφωνα με κάποιες άλλα... έπεα πτερόεντα, θα περάσει στα χέρια του Γιάννη Κομπότη, νυν μεγαλομέτοχου και προέδρου του Λεβαδειακού.

Ημερίδα για το πρόγραμμα «Μεταποίηση στις νέες συνθήκες»

Ημερίδα για την Μεταποίηση στις νέες συνθήκες οργανώνει την Πέμπτη το Επιμελητήριο Καβάλας σε συνεργασία με τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα . Κατά την ημερίδα, ο εισηγητής Αθανάσιος Παπανικολάου θα αναφερθεί σε πρακτικά θέματα ένταξης επιχειρήσεων στο πρόγραμμα «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ». Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Αστέρας Τρίπολης-Καβάλα 0-1

Με τον Ονουάτσι να σκοράρει για πέμπτη φορά φέτος, η Καβάλα πέρασε νικηφόρα από την Τρίπολη και άφησε να τον Αστέρα χωρίς νίκη για πέμπτο εντός έδρας παιχνίδι.


Μετά τις εκλογές ..τι???

Πιστεύω ότι το μήνυμα από τις εκλογές θα πρέπει να το δουν με μεγάλη προσοχή εκεί στο Δημαρχείο.
Η μεγάλη αποχή ας μην ξεγελάει κανέναν ..ο Καλλιοντζής δεν έπεισε ότι μπορεί να προσφέρει και είχε την πρώτη του ήττα ..ο Σιμιτσής και οι δημοτικοί σύμβουλοι από χθες θα πρέπει να σκύψουν πάνω στην πόλη και να δουλέψουν για την Καβάλα και τους Φιλίππους .
Νέα παιδιά με όρεξη υπάρχουν ας βάλουν τα προγράμματα κάτω και να τρέξουν.... Κύριε Δήμαρχε το μεγάλο ποσοστό που πήρατε στις εκλογές να το εκμεταλλευτείτε γιατί τα επόμενα 4 χρόνια είναι κοντά...

Μια γύρα στην κεντρική πλατεία της Καβάλας φτάνει για να αποτυπώση το πόσο πρέπει να τρέξουν και με απλά έργα να ανασάνουμε .Οι σύμβουλοι να βγουν στους δρόμους καταγράφοντας τα προβλήματα και να αφήσουν τα γλέντια!!!!.

Εκλογές τελικά

Την επανεκλογή του στο νέο δήμο Καβάλας (με τη συνένωσή του με το δήμο Φίλιππων) πέτυχε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής (ΠΑΣΟΚ) με ποσοστό περίπου 55% έναντι του νομάρχη Θεόδωρου Καλλιοντζή ΝΔ).

Αλλαγή σκηνικού στο δήμο Δράμας με τον επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΗ και ΖΩΗ, Κυριάκο Χαρακίδη (ΠΑΣΟΚ) να εκτοπίζει με 51% τον απερχόμενο δήμαρχο Θωμά Μαργαρίτη (ΝΔ).

Στο δήμο Παγγαίου Καβάλας (συνένωση πέντε δήμων), ο δήμαρχος Πιερέων Βασίλης Ξουλόγης (ΠΑΣΟΚ) εξεγέλη με 55% των ψήφων έναντι του δημάρχου Ελευθερούπολης (Γιάννη Φιλόσογλου).

Στο δήμο Θάσου, εκλέγεται δήμαρχος ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Χατζηεμμανούλ (58%) που εκτόπισε τον απερχόμενο δήμαρχο Λευθέρη Μερέση.

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Η Καβάλα επιβλήθηκε του Αμαρουσίου με 79-58



Με επιθετικές αιχμές τους Αμερικανούς της, Μιλτ Παλάσιο και Σέντρικ Σίμονς, η Καβάλα επιβλήθηκε του Αμαρουσίου με 79-58 και πέτυχε την 3η της νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιβάλουν από το ξεκίνημα τον ρυθμό τους, όμως, το γεγονός ότι επιθετικά βασίζονταν σχεδόν αποκλειστικά στον Παλάσιο δεν τους βοήθησε… Το Μαρούσι εκμεταλλευόμενο την υπεροχή του στα ριμπάουντ και τα αμυντικά κενά της Καβάλας κατάφερνε να διατηρεί τις ισορροπίες (14-14, στο 8ο λεπτό).

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε ουσιαστικά μέχρι το 16ο λεπτό (26-24). Κάπου εκεί, όμως, ο Σέντρικ Σίμονς πήρε πιο ζεστά τον ρόλο του. Ο σέντερ της Καβάλας (που μάζεψε συνολικά 15 ριμπάουντ!) «καθάρισε» την μάχη μέσα στην ρακέτα και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να χτίσει η ομάδα του μια διαφορά 12π. (39-27, στο 20ο). Σημαντική σε αυτό το σημείο ήταν και η περιφερειακή επιθετική προσφορά του Καραποστόλου.

Το Μαρούσι πάλεψε να ανακτήσει την επαφή του με το καλάθι, όμως, τα μεγάλα του ατού είχαν παροπλιστεί από την καλή άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι κατάφεραν να προηγηθούν ακόμη και με 19π. (59-40 στο 31ο λεπτό!). Τελικά Χουέρτας και Χαριτόπουλος προσπάθησαν να «μαζέψουν» λίγο πριν το τέλος ελαφρώς την κατάσταση για την ομάδα τους (79-58), αλλά όχι και να την ανατρέψουν.

* Στο ντεμπούτο του με την φανέλα της Καβάλας ο ΜακΙντος δεν πήρε προσπάθεια και συνεπώς δεν σκόραρε.

Δεκάλεπτα: 17-14, 39-27, 55-40, 79-58

TA ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΚΑΒΑΛΑ




ΜΑΡΟΥΣΙ


Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

 Εκλογές

Πρωτοσέλιδο

Στο δήμο Καβάλας, αναμετρώνται ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής (ΠΑΣΟΚ) και ο νομάρχης Θεόδωρος Καλλιοντζής (ΝΔ). Στις 8 το βράδυ στο δημοτικό κήπο Καβάλας, η κεντρική ομιλία του κ.Σιμιτσή, την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία της πόλης η ομιλία του κ.Καλλιοντζή.

Στο δήμο Θάσου ο δήμαρχος Λευθέρης Μερέσης με τον Κώστα Χατζηεμμανουήλ και στο δήμο Παγγαίου ο δήμαρχος Ελευθερούπολης Γιάννης Φιλόσογλου με το δήμαρχο Πιερέων Βασίλη Ξουλόγη.

Συνελήφθησαν με 12 κιλά κάνναβης

Με 12 κιλά περίπου ινδικής κάνναβης συνελήφθησαν από άνδρες της Λιμενικής Αρχής Καβάλας, χθες το μεσημέρι, δύο άνδρες, ηλικίας 34 και 58 ετών.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα στο διαμέρισμα του 34χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν συσκευασίες με ινδική κάνναβη βάρους περίπου 1,5 κιλού, ενώ σε άλλο διαμέρισμα, στο οποίο διέμεναν οι συλληφθέντες, βρέθηκε ποσότητα ινδικής κάνναβης 10,5 κιλών περίπου σε νάιλον και γυάλινες συσκευασίες. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καβάλας, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

«Λευκό» προτείνει ο Στάθης Εριφυλλίδης για το δήμο Καβάλας

Την ομόφωνη απόφασή του συνδυασμού του ΑΚΕΠ να παροτρύνει τους ψηφοφόρους να επιλέξουν το λευκό, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Στάθης Εριφυλλίδης. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι θα τιμήσει την ψήφο των δημοτών με τη λειτουργία του μέσα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στις 20.00 η διαδικτυακή συνέντευξη του Κωστής Σιμιτσή

Σταυροί υποψηφίων Καβάλα 2010

Για τελικά αποτελέσματα σχετικά με τη σταυροδοσία στην Καβάλα πατήστε εδώ

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Σταυροί υποψηφίων.

Σταυροί υποψηφίων στις περιφερειακές εκλογές Καβάλας

κάνετε κλικ εδώ

Εκλογές 2010

Δημός Καβάλας
[Εγγεγραμένοι: 66896] [Εκλ. Τμήματα: 152 απο 152] [Εγκυρα: 36472] [Ακυρα: 1729] [Λευκά: 668]

Πηγή: Υπ. Εσωτερικών - SingularLogic
ΥποψήφιοςΑπερχόμενοςΣτήριξηΨήφοιΠοσοστό2η ΚυριακήΕκλέγεται
Σιμιτσης Κωσνταντινος του Αριστείδη
1324136.36%
Καλλιοντζης Θεοδωρος του Δημητρίου
1288335.35%
Εριφυλλιδης Ευσταθιος του Ιωάννου
416411.11%

Λιογκας Βασιλειος του Γεωργίου
35379.9%

Βερρος Αριστειδης (Αρης) του Μιχαήλ
26477.7%

Εκλογές 2010

ΥποψήφιοςΑπερχόμενοςΣτήριξηΨήφοιΠοσοστό2η ΚυριακήΕκλέγεται
Γιαννακιδης Αριστειδης του Αθανασιου
15025741.41%
Παυλιδης Γεωργιος του Αθανασιου
14784541.41%
Τρελλης Χρηστος του Ιωαννη
278527.7%

Χαριτου Δημητριος του Αθανασιου
166094.4%

Μακρης Αθανασιος του Ανδρεα
107872.2%

Μποτσιδης Γεωργιος του Δημητριου
65231.1%


Θάσος: Έπεσε με το αυτοκίνητο από γκρεμό στη θάλασσα

Ο 46χρονος οδηγός του αυτοκινήτου ανασύρθηκε νεκρός.

Το δυστύχημα συνέβη το πρωί, όταν, από άγνωστη αιτία, το αυτοκίνητο έπεσε από γκρεμό εκατό μέτρων, στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Κεφάλας, σε απόσταση πέντε μέτρων από την ακτή.

Άμεσα, στο σημείο έσπευσε το λιμενικό και το απόγευμα ρυμουλκήθηκε και ανασύρθηκε το όχημα στην παραλία Σκάλα Μαριών, όπου ακολούθησε ο απεγκλωβισμός της σορού του 46χρονου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό της Θάσου.


Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Βίασε ανήλικη που γνώριζε από παλιά!


Το άτυχο κορίτσι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και το επόμενο πρωί, μίλησε για τη φρίκη που έζησε στους γονείς του...

Ο βιασμός της ανήλικης έγινε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (25-10-2010). Το κορίτσι γύρισε σπίτι τραυματισμένο και σοκαρισμένο. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και το επόμενο πρωί, είπε στους γονείς του, ότι δράστης ήταν ένας 23χρονος ''φίλος'' της.

Όπως είπε, την έβαλε στο αυτοκίνητό του και αφού τη χτύπησε τη βίασε! Η αστυνομία ξεκίνησε αμέσως τις έρευνες για τον εντοπισμό του φερόμενου ως δράστη. Πλέον ο 23χρονος κρατείται σε αστυνομικό τμήμα και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Καβάλας.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν από το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης
που θα γίνει στην ανήλικη κοπέλα...

πηγή

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Αφρικάνικο hands free

Μεγάλη νίκη



Η Καβάλα νίκησε με 79-64 τον Κολοσσό Ρόδου με κορυφαίους τους Παλάσιο και Τζόροβιτς. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη στο φετινό πρωτάθλημα.

Το πρώτο δεκάλεπτο δεν ήταν ματς ανάμεσα στην Καβάλα και τον Κολοσσό Ρόδου, αλλά μονομαχία μεταξύ Παλάσιο και Τσάμη. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ έκανε όλο το παιχνίδι για τους γηπεδούχους ενώ ο Έλληνας γκαρντ ήταν αυτός που έδινε λύσεις στην επίθεση των «θαλασσί» με την πρώτη περίοδο να λήγει 18-15 υπέρ της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, Ασημακόπουλος και Χαρίσης ήταν εξαιρετικοί και ο Κολοσσός Ρόδου πέρασε μπροστά με 32-29.

Ο Τζόροβιτς, όμως, έκανε απίθανο δεύτερο δεκάλεπτο και βοήθησε την ομάδα του να περάσει μπροστά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 42-37. Το πρώτο τετράλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου άνηκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, οι οποίοι με τους Σίμονς, Χαφ και Παλάσιο να πρωταγωνιστούν έφτασαν για πρώτη φορά στο +10 (49-39). Οι «θαλασσί», όμως, αντέδρασαν και ψαλίδισαν κάπως τη διαφορά με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει 58-52 υπέρ των γηπεδούχων.

Η Καβάλα μπήκε πολύ δυνατά στο τελευταίο δεκαλέπτο και μέσα σε ένα πεντάλεπτο κατάφερε να καθαρίσει το ματς. Παλάσιο και Τζόροβιτς ήταν ασταμάτητοι, την ίδια ώρα που οι μόνοι που προσπαθούσαν για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν οι Τσάμης και Χαρίσης. Οι «Αργοναύτες» προηγήθηκαν με 73-59, τρία λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το ματς.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-15, 24-22, 16-15, 21-12

ΚΑΒΑΛΑ(Πρίφτης): Παλάσιο 18 (1), Κοστόφ, Χαφ 6, Παπανικολάου 3 (1), Στεφανίδης 10 (1), Σίμονς 18, Γεωργάκης 2, Τζόροβιτς 22 (5), Καραποστόλου, Σίμτσακ, Αγγελόπουλος.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ(Σφαιρόπουλος): Καλάθης 10 (1), Τζόρνταν 3 (1), Μανολόπουλος, Ασημακόπουλος 8 (2), Φορντ 2, Χαρίσης 11, Τσάμης 13, Παππάς 8 (1), Πίτερσον 7, Ιβάνοβιτς 2.

Πηγή

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...