Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Διπλή Ζεύξη Μαλιακού κόλπου



Η ζεύξη Μαλιακού είναι ένα έργο που θα το δούμε στην Ελλάδα σε μία με δύο δεκαετίες. Από το 2001 γίνονται συζητήσεις για 2 γέφυρες που θα ενώνουν Ασπρονέρι - Κάβο και Βασιλίνα - ακρωτήρι Τάπια με μήκος 4 και 3 χλμ αντίστοιχα.
Οι προοπτικές είναι καλές αφού ενώνεται η βόρεια Εύβοια με την ηπειρωτική Ελλάδα, μικραίνει η απόσταση Αθήνας - Θεσσαλονίκης και παρακάμπτεται το πέταλο του Μαλιακού.

Για να δούμε όμως μια πολύ καλή παραλλαγή της ζεύξης με 3εις κύριες συνδέσεις (έχει συζητηθεί και αυτή). Η πρώτη σύνδεση θα ενώνει το Ασπρονέρι Στερεάς Ελλάδας με το νησί Στρογγυλή με κρεμαστή γέφυρα. Η δεύτερη σύνδεση θα ενώνει το νησί Στρογγυλή με τον Κάβο βόρειας Εύβοιας περνώντας κοντά από τα Λιχαδονήσια που θα περιλαμβάνει ανάχωση λιμενικού τύπου, συμβατική γέφυρα, και πλωτή γέφυρα. Από τον Κάβο στη Βασιλίνα με αυτοκινητόδρομο και από εκεί με την τρίτη σύνδεση απέναντι στο ακρωτήρι Τάπια που θα περιλαμβάνει 2 συμβατικές και ανάμεσα τους 1 κρεμαστή γέφυρα.

Η κατασκευή αυτή απαιτεί 9 χλμ αυτοκινητόδρομου και 7 χλμ τεχνικό μήκος συνδέσεων (γέφυρες διαφόρων τύπων). Με τη κατασκευή της ζεύξης η απόσταση μειώνεται από 55 χλμ σε 16 χλμ δηλαδή περίπου 65%. Παρακάμπτονται Καμένα Βούρλα, Μώλος, Θερμοπύλες, Στυλίδα, Καραβόμυλος και Ράχες. Το κόστος υπολογίζεται περίπου στα 1000-1200 εκατ. ευρώ.

Πηγή

Επιφύλαξη για την συγχώνευση των λιμανιών της Βόρειας Ελλάδας από τον ΟΛΘ

Με επιφύλαξη αντιμετωπίζεται από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας την πληροφορία που διέρρευσε ότι επίκειται η ένταξη των λιμανιών της Βόρειας Ελλάδας στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρος του Οργανισμού Αδάμ Κοσμίδης. Όπως ανέφερε, εάν η πληροφορία αληθεύει, από την πλευρά της Καβάλας, θα κατατεθούν προτάσεις με στόχο την συνέχιση της αναπτυξιακής προοπτικής των λιμανιών του νομού.

Συστάσεις για χαμηλά ενοίκια στην Καβάλα από τους κτηματομεσίτες

Συστάσεις στους ιδιοκτήτες κατοικιών έκανε ο Σύλλογος Κτηματομεσιτών Καβάλας, ούτως ώστε οι τιμές των ενοικίων να μην αυξηθούν ενόψει της έλευσης νέων φοιτητών στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Γιάννη Πουρσαϊτίδη, αναμένονται 2000 νέοι φοιτητές στο ΤΕΙ Καβάλας και πρέπει οι τιμές των ενοικίων να είναι φιλικές για να αποκομίσουν θετική εικόνα για την Καβάλα, αλλά και να μην μείνουν ανοίκιαστες κατοικίες.

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Στην Καβάλα ο Ογκμπέτσε



Μετά την απόκτηση του Οράσιο Καρντόσο, η Καβάλα προχώρησε σε μια πολύ σημαντική κίνηση, αποκτώντας για δύο χρόνια τον Μπαρτολομιού Ογκμπέτσε.
Ο 25χρονος Νιγηριανός έχει εμπειρία από το γαλλικό και το ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ το 2002 αγωνίστηκε στο Μουντιάλ της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας.
Από το 2001 έως το 2005 ανήκε στην Παρί Σεν Ζερμέν. Το 2005 αγωνίστηκε στην Μπαστιά και το 2005 στη Μεντς ως δανεικός. Την περίοδο 2005 - 2006 πήγε στην Αλ Τζαζίρα, για να επιστρέψει στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά για την Αλαβές. Στη συνέχεια πήγε στη Βαγιαδολίδ και από εκεί στην Καντίθ.
Full name Bartholomew Ogbeche
Date of birth 1 October 1984 (1984-10-01) (age 25)
Place of birth Ogoja, Nigeria
Height 1.77 m (5 ft 9 12 in)
Playing position Forward
Club information
Current club Cádiz
Number 14
Senior career1
Years Club App (Gls)*
2001–2005
2004
2005
2005–2006
2006–2007
2007–
2009–
Paris SG
Bastia (loan)
Metz (loan)
Al-Jazira
Alavés
Valladolid
Cádiz
44 (6)
15 (2)
12 (1)
16 (5)
29 (5)
35 (3)
28 (9)
National team2
2002– Nigeria 08 (2)

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Καρντόσο και επίσημα



Την ανακοίνωση της απόκτησης του Οράσιο Καρντόσο έκανε γνωστή η ομάδα της Καβάλας, με τον 31χρονο άσο να υπογράφει διετές συμβόλαιο.

Πηγή

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Πτώση βάσεων στα ΤΕΙ

Πτώση των βάσεων που αγγίζει το σύνολο των τμημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης, χωρίς μάλιστα να εξαιρούνται οι περιζήτητες - υψηλόβαθμες σχολές, φέρνουν τα αποτελέσματα των βάσεων εισαγωγής για φέτος.

Η μεγάλη πτώση των βάσεων, κυρίως στα ΤΕΙ λόγω της κατάργησης της βάσης του 10 είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των φετινών αποτελεσμάτων, όπως επίσης η μεταστροφή των υποψηφίων από την προτίμηση των Παιδαγωγικών Τμημάτων.

Σε άνοδο βρίσκονται τα τμήματα και οι σχολές που έχουν σχέση με τους τομείς περί την Οικονομία, ενώ σταθερές εμφανίζονται οι Νομικές Σχολές και με μικρές αυξομειώσεις οι Ιατρικές.

Γενικότερα, εκτιμάται από τους εκπαιδευτικούς ότι οι υποψήφιοι προτίμησαν σε μεγάλο ποσοστό τμήματα και σχολές, που βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Yπενθυμίζεται ότι την τελευταία τετραετία είχαν μείνει κενές λόγω του βαθμολογικού πλαφόν 71.137 θέσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων, σε περιφερειακά TEI.

«Και φέτος υπήρξε εξαιρετικά υψηλός ανταγωνισμός αριστείας στις σχολές μεγάλης ζήτησης και σε ΑΕΙ και σε ΤΕΙ», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.

Είπε ακόμη ότι παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν το καλοκαίρι (λόγω της αποχής των βαθμολογητών) τα αποτελέσματα δόθηκαν έγκαιρα στη δημοσιότητα, «την ίδια μέρα που δόθηκαν και πέρυσι».

Οσον αφορά τις θεσμικές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στην ανώτατη εκπαίδευση, η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι «θα λάβει υπόψη και τη φετινή διαμόρφωση των τμημάτων ώστε να προχωρήσουν οι αλλαγές».

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα

Οριστικό τέλος δίνεται σήμερα στην αγωνία 93.000 περίπου υποψηφίων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς από νωρίς το πρωί σήμερα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται για τα αποτελέσματα, μέσω του ιστότοπου του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον κωδικό τους αριθμό, με τον οποίο συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Δηλαδή, πληκτρολογώντας πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους (ή ενδεκαψήφιο για αλλογενείς - αλλοδαπούς) και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών στοιχείων τους.

Σε αργία έθεσε τον Νομάρχη η Θ.Κόκλα που απαντά με καταγγελία βόμβα

ΠρωτοσέλιδοΑρκετά συγκεχυμένο παρέμενε ακόμη και χθες βράδυ το θέμα της παρέμβασης της Περιφέρειας ΑΜΘ σε υπόθεση του Θόδωρου Καλλιοντζή που εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη. Είναι βέβαιο όμως ότι το μεσημέρι χθες στο φαξ της Νομαρχίας Καβάλας έφθασε απόφαση της Θεοδώρας Κόκλα με την οποία ο Νομάρχης τίθεται σε αργία. Η απόφαση αυτή αφορά δικαστικές διαδικασίες και αποφάσεις του παρελθόντος, προκαλεί εντύπωση το ότι υπογράφηκε μία μόνο ημέρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Καλλιοντζή για τον Δήμο Καβάλας. Επίσημα υπάρχει μια οργισμένη αντίδραση του Νομάρχη που καλεί σήμερα σε συνέντευξη τύπου προκειμένου να απαντήσει και να παρουσιάσει (όπως ο ίδιος αναφέρει) «καταγγελία βόμβα». Ο κ. Καλλιοντζής συνδέει την απόφαση της κ. Κόκλα, που τον θέτει σε αργία, με την υποψηφιότητα του στον Δήμο Καβάλας και παλαιότερες (13 Ιουλίου) δηλώσεις του Κωστή Σιμιτσή. Δηλαδή το προεκλογικό τοπίο παίρνει φωτιά την ώρα που άπαντες οι υποψήφιοι δεσμεύονταν για το αντίθετο.
Η απόφαση της Θεοδώρας Κόκλα είναι όπως φαίνεται η πρώτη «βόμβα» αυτής της νέας ιστορίας. Περιγράφεται ως μια διαπιστωτική πράξη που θέτει τον Νομάρχη σε αργία (χωρίς τούτο να επηρεάζει την υποψηφιότητα του). Η κ. Κόκλα δεν έκανε την παραμικρή επίσημη ανακοίνωση. Έτσι επί της ουσίας τα γεγονότα είναι μπερδεμένα. Δυστυχώς χθες ούτε η Νομαρχία επεδίωξε να «φωτίσει» την ουσία της υπόθεσης. Ίσως γιατί αυτό θα γίνει σήμερα στην συνέντευξη τύπου. Πληροφορίες όμως της εφημερίδας μας αναφέρουν ότι η υπόθεση επί της οποίας παρεμβαίνει η Περιφέρεια είναι γνωστή. Αφορά οικονομική διαφορά της Ν.Α. Καβάλας με συνεργάτη του Νομάρχη. Θέμα περισσότερο τυπικό παρά ουσιαστικό. Παρόλα αυτά η Ν.Α. Καβάλας έχασε την υπόθεση στο αστικό δικαστήριο. Ταυτόχρονα σχηματίζεται δικογραφία και για το ποινικό μέρος της υπόθεσης. Κάπου εκεί ανακύπτει παραπεμπτικό βούλευμα, το επίμαχο σχετικά με την χθεσινή απόφαση της κ. Κόκλα. Ρόλο πιθανόν να έπαιξε και σειρά καταγγελιών που έκανε και συνεχίζει να κάνει ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Σμυρλόγλου. Οι καταγγελίες του κ. Σμυρλόγλου αφορούν και το συγκεκριμένο θέμα.
Φαίνεται λοιπόν ότι η κ. Κόκλα γυρίζει πίσω ένα τουλάχιστον έτος, στην αρχική διαδικασία έκδοσης βουλεύματος. Θεωρεί ότι με την έκδοση του βουλεύματος ο Νομάρχης έπρεπε να τεθεί σε αργία, κατηγορεί τον προκάτοχο της ότι δεν το έκανε και το κάνει αυτή τώρα. Περισσότερες λεπτομέρειες που θα επιβεβαιώσουν την πιο πάνω περιγραφή της κατάστασης θα γίνουν γνωστές σήμερα (σίγουρα από τον Νομάρχη). Βασικό επιχείρημα της κ. Κόκλα (που κι αυτό έγινε ανεπίσημα γνωστό) είναι ότι ήταν υποχρεωμένη να προβεί σε αυτή την απόφαση διότι κάτι τέτοιο προβλέπει η νομοθεσία.
Απορίας άξιο είναι βέβαια το ότι όλα αυτά γίνονται σε μια χρονική στιγμή που ο κ. Καλλιοντζής ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία. Αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο επικεντρώνει την αντίδραση του ο Νομάρχης. Ο ίδιος -ανεπίσημα πάντα- κατηγορεί την Περιφερειάρχη ότι χθες έστειλε την ίδια απόφαση και στο φαξ του Δημαρχείου, προς ενημέρωση του αντιπάλου του.

Πηγή

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Καταδίωξη με δυο νεκρούς στην Καβάλα

Δυο νεκροί και 7 ελαφρά τραυματίες είναι ο απολογισμός καταδίωξης κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών, μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, στην περιοχή της Καβάλας.
Ειδικότερα η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης, εντόπισε σε δασική περιοχή του Αγίου Σύλλα δύο ύποπτα κινούμενα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα από τα οποία ακινητοποίησε και συνέλαβαν τον οδηγό του, Σύριο υπήκοο και 8 λαθρομετανάστες. Το δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν μη νόμιμοι μετανάστες, τράπηκε σε φυγή με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς το δήμο Ελευθερούπολης Καβάλας. Στο 45ο χιλ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Αμφίπολης Σερρών-Καβάλας, λόγω της μεγάλης ταχύτητας που ανέπτυξε ο οδηγός του, εξετράπη της πορείας του και συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο αυτοκίνητο.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν θανάσιμα ο οδηγός του οχήματος και ο 53χρονος οδηγός του διερχόμενου αυτοκινήτου, κάτοικος Ζυγού του δήμου Φιλίππων Καβάλας. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας και το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας.

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Υπέγραψε ο Σίμονς



Το συμβόλαιο του υπογεγραμμένο έστειλε στην Καβάλα ο Σέντρικ Σίμονς (24χρ., 2.06). Ο Αμερικανός σέντερ που αποκτήθηκε από την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη προς το τέλος της περσινής σεζόν, απάντησε καταφατικά στέλνοντας το συμβόλαιο του υπογεγραμμένο.
Η παρουσία του Σίμονς θωρακίζει την γραμμή των ψηλών στην Καβάλα που γεμίζει τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ. Ο Σέντρικ Σίμονς την περσινή σεζόν με την Καβάλα αγωνίστηκε σε 4 παιχνίδια και έβαλε 14 πόντους, μάζεψε 13 ριμπάουντ και έκανε 5 τάπες.
Πηγή

«Βροχή» τα πλαστά ευρώ στην Καβάλα!

Στο «μάτι» έχει βάλει την αγορά της Καβάλας μια σπείρα άγνωστων παραχαρακτών, που διοχετεύει σε μεγάλες ποσότητες πλαστά χαρτονομίσματα του ευρώ σε ανυποψίαστους πολίτες! Μέσα σε λίγες ώρες, αποκαλύφθηκαν τρεις περιπτώσεις παραχαραγμένων τραπεζογραμματίων.

Πιο σοβαρή από τις τρεις υποθέσεις θεωρείται αυτή ενός 36χρονου άνδρα που πλήρωσε με πλαστό χαρτονόμισμα των 100 ευρώ για την εξόφληση του λογαριασμού του σε κατάστημα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Στους αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν από την υπάλληλο του καταστήματος, ισχυρίστηκε ότι είχε δανειστεί από έναν 44χρονο φίλο του ο οποίος γνώριζε ότι ήταν πλαστό! Με προφορική εντολή της εισαγγελέως Πρωτοδικών Καβάλας, οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Άλλο ένα παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 100 ευρώ προσκόμισε για ανταλλαγή στην τράπεζα λόγω φθοράς, ένας 39χρονος. Το πλαστό χαρτονόμισμα παραδόθηκε στο τμήμα ασφαλείας Καβάλας, που διενεργεί προανάκριση.

Ένα, ακόμη παραχαραγμένο χαρτονόμισμα -των 50 ευρώ, αυτή τη φορά- εντοπίστηκε κατά την καταμέτρηση του ποσού που είχε φέρει σε τράπεζα της Καβάλας μια χρηματαποστολή! Βρισκόταν μέσα στον σάκο με τα χρήματα που είχαν παραλάβει οι συνοδοί της χρηματαποστολής από κατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Ασπροβάλτα.

Πηγή

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Παράπονα για Θάσο Ν2

Επισκέπτης χθες στην Θάσο έψαχνε ταξί για να την μεταφέρει από τον Πρίνο στην κατασκήνωση Pitsas , ώστε να παρακολουθήσει την επίδειξη των κατασκηνωτών , τα λιγοστά ταξί αρνιόντουσαν να την μεταφέρουν με την δικαιολογία ότι ο δρόμος δεν είναι καλός και τα αμάξια θα ΧΑΛΑΣΟΥΝ ....και θα ΣΚΟΝΙΣΤΟΥΝ ..!!!

Μετά από αρκετή ώρα-ες παρακάλια και αντεκλίσεις φιλοτιμήθηκε κάποιος από τους ταξιτζήδες να την μεταφέρει στο χώρο της κατασκήνωσης...αφού το θέαμα στην προβλήτα έπαιρνε διαστάσεις..
Ο δρόμος για την κατασκήνωση να ενημερώσουμε ότι είναι στρωμένος με χαλίκι και μια χαρά βατός για κάθε όχημα..!!!
Ακόμα ένα παράπονο σε καιρό κρίσης για το νησί.....

Χωρίς πτήσεις


Καθηλωμένα είναι από τις 08:30 τα αεροσκάφη σε όλη την χώρα, εξαιτίας ενώ τεχνικού προβλήματος στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα πρόβλημα στην επικοινωνία των πύργων ελέγχου των ελληνικών αεροδρομίων επηρεάζει όλες τις πτήσεις και κυρίως τις απογειώσεις των αεροσκαφών.

Από τις 08:30 δεν έχει γίνει καμία απογείωση, ενώ με βοηθητικά συστήματα γίνονται οι προσγειώσεις. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει για τα αεροσκάφη που διασχίζουν το FIR Αθηνών.

Δεν είναι γνωστό πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα.
Πηγή

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Μακάβριο εύρημα στη Θάσο


Μπροστά σε μια μακάβρια ανακάλυψη βρέθηκαν οι λουόμενοι στα Λιμενάρια της Θάσου, αφού εντόπισαν ανθρώπινα οστά.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Λιμενικό, δύτες του οποίου ερεύνησαν στην περιοχή με αποτέλεσμα να βρουν και άλλα οστά.

Όλα τα ευρήματα θα παραδοθούν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κομοτηνής για ταυτοποίηση.

Πηγή: newsblog.gr

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Παρουσία του Νίκου Σηφουνάκη ο ιστιοπλοϊκός αγώνας Aegean Regata

imageΑπό τη Θάσο ανοίγει πανιά το Σάββατο η “Ρεγκάτα του Αιγαίου 2010” (Aegean Regatta) στη θάλασσα του Βορείου Αιγαίου, με την παρουσία του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκου Σηφουνάκη. Η Aegean Regatta με ενδιάμεσους σταθμούς τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο θα τερματίσει στο Μόλυβο της Μυτιλήνης στις 28 Αυγούστου. Παράλληλα θα γίνουν πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς συμπίπτουν φέτος με τον εορταστικό χαρακτήρα του αγώνα για την συμπλήρωση των 10 ετών ζωής.


Εξουδετερώθηκαν νάρκες στη Θάσο

Τέσσερις νάρκες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εξουδετέρωσαν οι λιμενικές αρχές με τη συνδρομή στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, το απόγευμα της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή «Άγιος Βασίλειος» της Θάσου. Οι νάρκες εντοπίστηκαν από το λιμενικό, κατόπιν ερευνών, σε απόσταση περίπου 50μ. από την ακτή και σε βάθος 4μ.

Από το σημείο είχαν απομακρυνθεί τα αγκυροβολημένα σκάφη, οι λουόμενοι , καθώς και οι κάτοικοι για την αποφυγή τυχόν ατυχήματος.

Πηγή

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Η κλωτσιά της δεκαετίας!(video)

Σε ματς μεταξύ τοπικών ομάδων (Όθος - Απέρι) στην Κάρπαθο, ποδοσφαιριστής που αποβλήθηκε επιτέθηκε στον αντίπαλο και τον κλώτσησε εν ψυχρώ! Δείτε το απίστευτο βίντεο!

Εργασίες στο γήπεδο....



Άρχισαν οι εργασίες στο Ανθή Καραγιάννη.....ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ?

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του έργου κ. Τιμοσίδη το χώμα δεν θα αλλαχθεί αλλά θα αναμειχθεί μαζί με ποταμίσια άμμο θα φρεζαριστή και από το Σάββατο αν όλα πάνε καλά θα έχουμε την τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα...

Αλλά γιατί άργησαν τόσο καιρό?
Ποιος φταίει και για το γήπεδο?

Τον αγώνα της πρεμιέρας θα τον κάνουμε σε γήπεδο χωράφι.... μιας και το νέο χόρτο θέλει τον χρόνο του για να δέσει....Έτσι δεν έγινε και πέρσι...

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ.....

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Πρόστιμα της νομαρχίας Καβάλας σε επαγγελματίες εστίασης και πώλησης τροφίμων

Πρόστιμα ύψους από 2.000 ευρώ και άνω επέβαλε ο νομάρχης Καβάλας Θεόδωρος Καλλιοντζής, σε επαγγελματίες και καταστήματα του νομού, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες της νομαρχίες. Συγκεκριμένα, πρόστιμα 5.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε 18 επαγγελματίες καταστημάτων εστίασης για πώληση κατεψυγμένων τροφίμων για νωπά, ενώ πρόστιμα 2.000 ευρώ και άνω επιβλήθηκαν σε άλλες 54 περιπτώσεις κατά τις οποίες εντοπίστηκαν ληγμένα τρόφιμα ή τρόφιμα χωρίς σχετική σήμανση σε καταστήματα πώλησης τροφίμων και πολυκαταστήματα.

Κάηκαν 3 στρέμματα με πεύκα στο περιαστικό δάσος της Καβάλας

Τρία στρέμματα με πεύκα έκαψε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες μετά τα μεσάνυχτα στο περιαστικό δάσος της Καβάλας, στο ύψος Βρυσάκι, στο χώρο στάθμευσης και αναψυχής πριν τον Άγιο Σίλα. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και απέτρεψε περαιτέρω εξάπλωση της πυρκαγιάς. Για αμέλεια κάνει λόγο, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η πυροσβεστική υπηρεσία.

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Τριάντα περιπολικά ..σε ληστεία στην Αμερική.!!

Ζωντανή εκπομπή της κρατικής τουρκικής τηλεόρασης από την Καβάλα

Το κρατικό κανάλι της Τουρκίας TRT στο πλαίσιο της τηλεοπτικής παραγωγής του «BALKAN EXPRESS» θα πραγματοποιήσει σήμερα Τρίτη 17 Αυγούστου ειδικό αφιέρωμα στην πόλη της Καβάλας. Η εκπομπή θα προβληθεί ζωντανά μέσω δορυφορικής σύνδεσης στις 11.00 το πρωί από την παραλία της Καβάλας (παλιά αποβάθρα των φεριμπότ). Στην εκπομπή, που θα έχει διάρκεια μιας περίπου ώρας, θα μιλήσουν ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, ο πρόεδρος του Μουσείου Καπνού Γιάννης Βύζικας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Απόστολος Αθιανάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρήστος Ηλιάδης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άγγελος Τσατσούλης. Στη διάρκεια της εκπομπής θα προβληθούν φωτογραφίες και ρεπορτάζ από τις ομορφιές της Καβάλας, ενώ θα χορέψουν και τμήματα της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης.

«Αντάμωμα Ηρακλιτσιωτών» την Τετάρτη

«Αντάμωμα Ηρακλιτσιωτών» θα πραγματοποιηθεί αύριο (Τετάρτη) στις 9 το βράδυ στο κάμπινγκ Paradiso της Νέας Ηρακλείτσας Καβάλας. Την εκδήλωση οργανώνουν ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής και ο δήμος Ελευθερών.

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Απαράδεκτα μεταφορικά μέσα για την Θάσο....

Πριν πολλά χρόνια το να κάνεις την διαδρομή Καβάλα- Θάσο σε 1.20 λεπτά ήταν όνειρο..σήμερα είναι εφιάλτης...!!!

Πραγματοποιώντας ημερήσιο ταξίδι στην Θάσο πιστεύω ότι ζεις όλα τα στραβά που κατά καιρούς λέγονται και διαβάζονται για τα δρομολόγια των επιβατικών πλοίων.
Δεν θα αναφερθώ αν είναι ακριβά τα εισιτήρια ή όχι...αλλά οι προσφερόμενες υπηρεσίες μάλλον σε τριτοκοσμικούς λαούς τις λανσάρετε.

Θέλοντας κύριοι να προσεγγίσετε πελάτες θα πρέπει να έχετε σωστές υπηρεσίες ..τα σκάφη που πραγματοποιούν την διαδρομή από την Καβάλα είναι ότι ποιο παλιό και αργό ..εκτός και αν επίτηδες τα πάτε αργά...μιας και κάνουν τα 12 μίλια σε 1ώρα και 20 λεπτά..!!!
Πριν από χρόνια έκαναν και λιγότερη ώρα ..μπας και το νησί ξεμάκρυνε???

Σκάφη χωρίς κλιματισμό με τους επιβάτες (Κυριακή 8/8/2010) να δυσανασχετούν και να την βγάζουν στο λιοπύρι...
Τουαλέτες απαρχαιωμένες και βρώμικες...

Μήπως δεν θέλετε την συγκεκριμένη γραμμή..??? γιατί στην γραμμή της Κεραμωτής όλα είναι μέσα στην χλίδα..

Εθελοντής πυροσβέστης ήταν εμπρηστής!

Εννέα πυρκαγιές ομολόγησε 38χρονος εθελοντής πυροσβέστης ο οποίος συνελήφθη στην Κέρκυρα.
Σύμφωνα με όσα είπε ο 38χρονος, τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες έβαλε ο ίδιος σε δεκαπέντε διαφορετικά σημεία φωτιά.

Ωστόσο,οι πυρκαγιές που προκλήθηκαν ήταν περιορισμένης έκτασης και αντιμετωπίστηκαν από την πυροσβεστική.

Ο δράστης υπηρετούσε στο εθελοντικό σώμα το οποίο λειτουργεί υπό την εποπτεία των δήμων.

Συνελήφθη χθες από το Πυροσβεστικό Σώμα στην Κέρκυρα, οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο για εμπρησμό κατά συρροή.

Η δική θα γίνει το Φεβρουάριο του 2011.


Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Σε ετοιμότητα το Νοσοκομείο Καβάλας για περιστατικά εγκεφαλίτιδας

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται το Νοσοκομείο Καβάλας για να αντιμετωπίσει πιθανά περιστατικά εγκεφαλίτιδας σε ασθενείς. Αυτό διαβεβαίωσε με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Σάββας Κοσμίδης, ο οποίος ανέφερε ότι υπήρξε ένα ύποπτο περιστατικό με 74χρονο, κάτοικο Κιλκίς, που παραθέριζε στην Θάσο και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας για εξετάσεις. Ο 74χρονος μετά τις πρώτες εξετάσεις μεταφέρθηκε στο λοιμωδών Θεσσαλονίκης για περεταίρω εξετάσεις. Ο κ. Κοσμίδης τόνισε πως δεν συντρέχει προς το παρόν καμία ανησυχία για την περιοχή μας επαναλαμβάνοντας ότι το περιστατικό αφορούσε κάτοικο Κιλκίς.

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Τελετή λήξης του Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά της Καβάλας

Ολοκληρώνεται αύριο το απόγευμα το 19ο ΟΠΕΝ Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά της Καβάλας. Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στις 5:30 στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει την απονομή των επάθλων στους νικητές όλων των κατηγοριών και αποχαιρετιστήρια δεξίωση.

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Καυστική ανακοίνωση κατά οπαδών

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο πρόεδρος της Καβάλας Σταύρος Ψωμιάδης στην ανακοίνωση που εξέδωσε, καθώς όπως κάνει γνωστό καταργεί τα εισιτήρια διαρκείας, λόγω της μικρής ζήτησης.

Για αυτούς ωστόσο που έχουν προμηθευτεί κάρτες, αναβαθμίζει τα διαρκείας του. Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

"Πριν από τρία περίπου χρόνια ανέλαβα την τύχη της ΠΑΕ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ, η οποία βρισκόταν στο στάδιο της πτώχευσης και του υποβιβασμού της στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Από αγάπη για την πόλη της Καβάλας, γενέτειρα της οικογένειάς μου, προσέφερα χρόνο και κυρίως χρήμα για να δούμε αυτή την ομάδα να βγαίνει από την αφάνεια και να διεκδικεί, μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, την έξοδό της στην Ευρώπη, αλλά και τη συμμετοχή της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σήμερα, παρότι η ομάδα κέρδισε όχι μόνο τις εντυπώσεις αλλά και το σεβασμό των φιλάθλων όλης της Ελλάδος, διαπιστώνω ότι οι φίλαθλοι της ΠΑΕ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ ή βρίσκονται σε παρατεταμένες διακοπές ή δεν αγαπούν το ποδόσφαιρο κι αυτό διότι μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί ελάχιστα εισιτήρια διαρκείας.

Επειδή η συμπεριφορά κρίνεται άκρως προσβλητική ως προς το πρόσωπό μου αλλά και την οικογένειά μου, μιας και ούτε οι τοπικοί φορείς ούτε οι αρχές αλλά ούτε και οι πολίτες της Καβάλας εκδηλώνουν το ελάχιστο ενδιαφέρον απαξιώνοντας την προσπάθειά μας δείχνοντας έτσι έλλειψη σεβασμού.

Δηλώνω ότι παύει πλέον από σήμερα (χθες) η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας και ότι κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει τη δυνατότητα να κάνουμε όνειρα γι’ αυτή την ομάδα και να τη δούμε ακόμα πιο ψηλά.

Τέλος, επιθυμώντας να τιμήσουμε τους λιγοστούς αλλά αφοσιωμένους φιλάθλους μας, αναβαθμίζοντας τις θέσεις των εισιτηρίων τους, οι έχοντες εισιτήριο των 100 ευρώ (Θύρα 3-4) θα μεταφερθούν στη θέση των 300 ευρώ (Θύρα 6) και οι έχοντες εισιτήριο των 300 ευρώ (Θύρα 6-8) θα μεταφερθούν στη θέση των 1.000 ευρώ (Θύρα 7)
."

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος

Σταύρος Ψωμιάδης

Ανακοινώθηκε η παραμονή Παλάσιο

Παλάσιο
Αναλυτικά, η ανακοίνωση: "Η ΚΑΕ Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας", με ιδιαίτερη χαρά, γνωστοποιεί την ανανέωση συνεργασίας και τη νέα περίοδο με τον Milton Palacio. Η παρουσία και η προσφορά του Μilton Palacio με τη φανέλα της Ένωσης, κατά την περίοδο 2009-2010, τόσο στους αγωνιστικούς χώρους, όσο και εκτός από αυτούς, ήταν συγκινητική και άκρως επαγγελματική, δίνοντας μας το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει το μεγάλο ηγέτη της νέας ομάδας που χτίζουμε φέτος στην Ένωση.

Έχοντας στο στήθος του το μετάλλιο του πρωταθλητή Ισπανίας, παίζοντας με τη φανέλα της Κάχα Λαμποράλ στα playoffs της Ισπανίας, ξέραμε ότι ο στόχος μας θα ήταν δύσκολος. Του δείξαμε όμως για ακόμη μία φορά πόσο τον εμπιστευόμαστε και πετύχαμε αυτό που ήθελαν όλοι οι Καβαλιώτες.

Να μείνει ο Μilton Palacio στην Καβάλα. Στόχος μας και φέτος είναι η δημιουργία μίας ομάδας που θα παραδίδει αγωνιστικό ήθος, αλλά και θέαμα, για ένα και μόνο σκοπό. Να κάνει και πάλι περήφανο το φίλαθλο κόσμο της Καβάλας, που ήμαστε σίγουροι ότι θα είναι στο πλευρό μας. «ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ Α1»".

Ρύθμιση των Οφειλών των Φυσικών Προσώπων και Ένωση Καταναλωτών Καβάλας

Την ψήφιση του νόμου για τη Ρύθμιση των Οφειλών των Φυσικών Προσώπων, για την οποία αγωνίστηκε μαζί με άλλες Ενώσεις, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας. Όπως αναφέρει ο νόμος έρχεται να ανακουφίσει χιλιάδες καταναλωτές οι οποίοι εξαιτίας των υψηλών επιτοκίων, των αδιαφανών και επιθετικών πρακτικών εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων αλλά και της σημερινής δυσχερούς οικονομικής κατάστασης βρίσκονται σε αδυναμία αποπληρωμής των υποχρεώσεων τους προς τους πιστωτές τους.
Παράλληλα η διοίκηση της Ένωσης εφιστά την προσοχή των καταναλωτών καθώς πολλοί δέχονται τηλέφωνα από εκπροσώπους των Τραπεζών που προσπαθούν να τους πείσουν ότι δεν μπορούν να υπαχθούν στην ρύθμιση. Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ζητούν περισσότερες πληροφορίες απευθυνόμενοι στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας.


Ημερίδα του Επιμελητηρίου Καβάλας για την επιχειρηματικότητα

Ημερίδα με θέμα «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα 2007-2013 ΕΣΠΑ - Μεταποίηση στις νέες συνθήκες» διοργανώνουν το Επιμελητήριο Καβάλας σε συνεργασία με τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει πληροφόρηση και συζήτηση σε πρακτικά θέματα ένταξης επιχειρήσεων στο πρόγραμμα «Μεταποίηση στις νέες συνθήκες» και στις δράσεις που αφορούν την μεταποίηση στις νέες συνθήκες. Η ημερίδα έχει προγραμματισθεί για τις 2 Σεπτεμβρίου (ημέρα Πέμπτη) στις 19:30 το απόγευμα, στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Μεγάλο το έργο του Δήμου Καβάλας σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Σιμιτσή

«Μόνο το έργο που επιτέλεσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας επί της δικής μας θητείας είναι της τάξεως των 20 εκ. ευρώ» δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής απαντώντας στην κριτική που του άσκησε ο νομάρχης, Θεόδωρος Καλλιοντζής για την μέχρι σήμερα απόδοση του. Παράλληλα ο κ. Σιμιτσής σχολίασε πως περιμένει πρώτα να ανακοινώσει τις τελικές του προθέσεις ο κ. Καλλιοντζής για το αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας ή όχι και στην συνέχεια θα τοποθετηθεί δημοσίως στο όλο θέμα.


Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Εργασίες αποκατάστασης στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη» της Καβάλας

Το Στάδιο της Καβάλας, δίπλα στη θάλασσα, με την πόλη στο βάθος - Click για μεγέθυνση!


, Άμεσα πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης τμημάτων του χλοοτάπητα στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη» που χρησιμοποιεί ως έδρα της, η ομάδα ποδοσφαίρου της Καβάλας για το πρωτάθλημα της Super League. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Καβάλας Χριστόδουλου Μιχαλάκη, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στο επόμενο διάστημα και δεν θα προκύψει κανένα πρόβλημα με τις υποχρεώσεις της ομάδος στο πρωτάθλημα.

Η πρώτη παραμονή!

Παίκτης της Καβάλας θα είναι και την επόμενη χρονιά ο Χριστόφορος Στεφανίδης! Ο πολύπειρος πλέι μέικερ είπε το πολυπόθητο "ναι" στην πρόταση παραμονής που του κατατέθηκε από τη διοίκηση της Ένωσης κι έτσι θα είναι αυτός που θα σύρει τελικά το... χορό των ανανεώσεων, ενώ απ’ ό,τι φαίνεται θα τον ακολουθήσει ο Μιλτ Παλάσιο. Ο Δημήτρης Πρίφτης είχε εισηγηθεί από την πρώτη στιγμή την παραμονή του πρώην παίκτη του Αμαρουσίου και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, δεν θα μπορούσε να του πει "όχι", καθώς τον ήθελε κι αυτός στο ρόστερ της επόμενης χρονιάς.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι "κυανόλευκοι" προορίζουν τον Στεφανίδη για τη θέση του αρχηγού, καθώς πιστεύουν πως αν έχει το χρόνο συμμετοχής που του αξίζει μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων, μιας και πέρυσι δεν του είχαν δοθεί οι ευκαιρίες που του άξιζαν, όντας συνήθως παροπλισμένος...
basketblog.gr

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε 70 υποψήφιους δημάρχους - Δείτε τα ονόματα





ΚΑΒΑΛΑΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ
Κωνσταντίνος Σιμιτσής

ΘΑΣΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ
Σταύρος Αραπάκης

ΝΕΣΤΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ
Ευάγγελος Τζοπανόπουλος

ΠΑΓΓΑΙΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ
Βασίλειος Ξουλόγης

Μεγάλη έλλειψη αλιευμάτων στην Καβάλα

Μεγάλη είναι η έλλειψη που παρατηρείται αυτή την περίοδο στα ιχθυαλιεύματα στον θαλάσσιο κόλπο της Καβάλας όπως δήλωσε στο σταθμό μας ο πρόεδρος των Παράκτιων Αλιέων Ν. Καβάλας, Παναγιώτης Καρανικόλας. Αυτό αποδίδεται σύμφωνα με τον ίδιο στην υπεραλίευση των τελευταίων ετών και στη χαλαρότητα εφαρμογής των κανόνων διεθνούς αλιείας.

Σε επαγρύπνηση η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας


PyrosbestikoswmaLogoΣε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας όπως δήλωσε ο Διοικητής της, Παναγιώτης Ντικούδης από τον φόβο εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών. Άλλωστε ο μήνας Αύγουστος στατιστικά παρουσιάζει τον μεγαλύτερο αριθμό εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις του Νομού Καβάλας. Σύμφωνα με τον κ. Ντικούδη η υπηρεσία τους παρουσιάζει απόλυτη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.


Σε καλή κατάσταση οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας

http://cache.virtualtourist.com/3706360-Kavala_from_above-Kavala.jpg
Σε καλή κατάσταση βρίσκονται οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο και υπεύθυνο γι` αυτές Αναστάσιο Κυριατζή, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντα του. Όπως τονίζει το μέγεθος και ο όγκος ελέγχου είναι πολύ μεγάλος και θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος με την συνένωση του Δήμου Καβάλας με τον Δήμο Φιλίππων.

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Στην ίδια ζώνη κινήτρων η Καβάλα με αυτή των νομών της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Στη Γ` ζώνη των αναπτυξιακών κινήτρων του νέου Αναπτυξιακού Νόμου και όχι στην ζώνη Β` όπως αρχικά έγινε γνωστό, κατατάσσεται τελικά η Καβάλα, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους νομούς της Θράκης και της Δράμας. Το γεγονός αυτό ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια σύσκεψης φορέων που πραγματοποιήθηκε στην Νομαρχία Καβάλας το Σάββατο με πρωτοβουλία του Νομάρχη, Θεόδωρου Καλλιοντζή. Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Καβάλας, Μιχάλης Τιμοσίδης είπε πως η εξέλιξη προέκυψε μετά την συνάντηση των τριών κυβερνητικών βουλευτών με την υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, η οποία πείστηκε από τα επιχειρήματά τους στα πλαίσια της ισονομίας των νομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Ο κ. Καλλιοντζής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός δηλώνοντας ότι παραμένουν σε επαγρύπνηση για παν ενδεχόμενο.

Ληστεία σε φαρμακείο της Καβάλας

Ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο της Καβάλας σημειώθηκε χθες στις 7 το απόγευμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 44χρονος χρήστης ναρκωτικών εισέβαλε στο φαρμακείο και ζήτησε υπό την απειλή αεροβόλου όπλου ηρεμιστικά χάπια από την 49χρονη ιδιοκτήτρια. Εκείνη αντέδρασε και ο δράστης την πυροβόλησε στην κοιλιακή χώρα τραυματίζοντας την ελαφριά ενώ πυροβόλησε στο πόδι ανεπιτυχώς την υπάλληλο της. Ο δράστης συνελήφθη στις 10 το βράδυ από άνδρες της Αστυνομίας και κρατείται για ανάκριση ενώ έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για χρήση ναρκωτικών.

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...