Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Σταχτοδοχεία παραλίας στους λουόμενους της Καβάλας από τη Νομαρχία

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
Τη διανομή 25.000 «σταχτοδοχείων παραλίας» ξεκινά αύριο, για δεύτερη χρονιά, ο Πολιτιστικός και Τουριστικός Οργανισμός της Νομαρχίας Καβάλας. Η δράση, που σκοπό έχει την καθαριότητα του περιβάλλοντος αλλά και την προβολή της περιοχής, επρόκειτο να ξεκινήσει τη Δευτέρα αλλά αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας. Στις επόμενες ημέρες μέλη πολιτιστικών συλλόγων θα μοιράσουν τα σταχτοδοχεία σε όλες τις παραλίες του Νομού, αλλά και σε χώρους επισκεπτών όπως στα αρχαία θέατρα Φιλίππων και Θάσου, στο αεροδρόμιο και στο αρχαιολογικό μουσείο της Καβάλας.

Σχεδόν χωρίς υγρά καύσιμα η Καβάλα – Φορτηγά στους δρόμους

Συνεχίζεται η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης με αποτέλεσμα να μείνουν σχεδόν χωρίς καύσιμα τα πρατήρια υγρών καυσίμων και της Καβάλας. Σύμφωνα με τον γραμματέα του Σωματείου των Βενζινοπωλών του Νομού, Φώτη Πούλο, εάν συνεχιστεί η απεργία, στα επόμενα 24ωρα, αναμένεται να ξεμείνουν από καύσιμα όλα τα πρατήρια του Νομού. Όσον αφορά στα λεωφορεία και στα ταξί, που χρησιμοποιούν πετρέλαιο, θα υπάρχουν αποθέματα τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο. Στο μεταξύ, 150 περίπου φορτηγά της Καβάλας παραμένουν στην Εγνατία Οδό στο ύψος του λιμανιού Φίλιππος Β΄, χωρίς ωστόσο να εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που απελευθερώνει το επάγγελμα. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιο δυναμικές μορφές αντίδρασης άφησε σήμερα το πρωί, μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο κ. Ανέστης Τσουρουκίδης από τη συντονιστική επιτροπή ιδιοκτητών φορτηγών της Καβάλας.

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Διαμαρτυρία δημάρχου Καβάλας για μείωση αεροπορικών δρομολόγιων

Ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής με επιστολή που έστειλε στις αεροπορικές εταιρείες διαμαρτύρεται για την κατάργηση δύο πρωινών δρομολογίων από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» προς την Αθήνα και αντίστροφα. Ο κ. Σιμιτσής ανησυχεί για ενδεχόμενο υποβάθμισης του Αεροδρομίου της Καβάλας.

Κίνδυνος να μείνει χωρίς υγρά καύσιμα η Καβάλα

Συνεχίζεται η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να μείνουν χωρίς καύσιμα τα πρατήρια υγρών καυσίμων και της Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου των Βενζινοπωλών του Νομού, Μιχάλη Μεταξά από σήμερα αναμένεται να παρουσιαστούν ελλείψεις σε καύσιμα στα πρατήρια της Καβάλας και έως την Παρασκευή, εάν συνεχιστεί η απεργία αναμένεται να ξεμείνουν από καύσιμα όλα τα πρατήρια της περιοχής.

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Προβολές στο θερινό κινηματογράφο Καβάλας «Ζέφυρο»

Με την ταινία «Ραγισμένες αγκαλιές» του Πέντρο Αλμοδοβάρ ξεκινούν σήμερα (Δευτέρα), στο θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρο», οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Καβάλας. Κάθε εβδομάδα θα προβάλλεται μια ταινία, στις 9.15 το βράδυ. Οι προβολές θα διαρκέσουν έως τις 5 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνουν ακόμη τις ταινίες «Διακοπές στη Ρώμη», «Ο Προφήτης», Soul Kitchen και τις ελληνικές Στρέλλα και Κυνόδοντας.

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

«Έφυγε» ο δημιουργός του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων των Ιωαννίνων

Ο διάσημος γλύπτης Παύλος Βρέλλης,μας άφησε τεράστια κληρονομιά

Τον άνθρωπο που ίδρυσε το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας στο Μπιζάνι Ιωαννίνων,όπου ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με την ιστορία, μέσα από κέρινα ομοιώματα, ξακουστών, αλλά και αφανών ηρώων, που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην Ελλάδα, από την προεπαναστατική περίοδο έως και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο,αποχαιρετούν σήμερα τα Γιάννενα!!!Ο διάσημος γλύπτης Παύλος Βρέλλης,«έφυγε» αφήνοντας μας,μια τεράστια κληρονομιά.


Ποιος ήταν ο Παυλος Βρέλλης

Γεννημένος στα Γιάννενα στις 25/3/1923, ορφάνεψε σε ηλικία 4 ετών από μητέρα. Εννέα χρόνια αργότερα χάνεται και ο πατέρας του.Η θεία του, Σοφία Παραμυθιώτη, αδερφή της μητέρας του, τον μεγαλώνει και τον σπουδάζει. Ο ρόλος της, τόσο σαν παιδαγωγός (δασκάλα η ίδια), όσο και σαν παρουσία με σπουδαία καλλιτεχνική αγωγή, τον επηρεάζει βαθύτατα.Το έργο της δύσκολο.Όχι μόνο επειδή ο Α' Παγκόσμιος πόλεμος άφησε έντονα τα σημάδια του, αλλά επειδή ο Παύλος είναι ο πλέον ζωντανός από τους ανιψιούς της. Η καλλιτεχνική του πλευρά, είχε αρχίσει ήδη να διαφαίνεται από την παιδική του ηλικία, όταν είχε ζωγραφίσει ή σμιλέψει σε ξύλο ή πέτρα, αγαπημένους του ήρωες. Η άλλη του πλευρά όμως ήταν αυτή που στάθηκε η αιτία να προχωρήσει μπροστά στη ζωή. Ο ζωντανός του χαρακτήρας και η αγάπη του για δράση και ανακαλύψεις, τον κράτησε ζωντανό πνευματικά, όταν -έφηβο πια- τον συνέλαβαν οι Γερμανοί κατά την περίοδο της κατοχής, χρησιμοποιώντας τον μαζί με άλλα παιδιά για να καθαρίζει απομεινάρια πολεμικού υλικού, που δεν είχε εκραγεί...Έχοντας ζήσει σα μελλοθάνατος, σκάλιζε στη φυλακή απλά αντικείμενα σε ξύλο, περίμενε τις τελευταίες του στιγμές, είδε φίλους να χάνονται για πάντα, αποτύπωνε μορφές συγκρατουμένων του, με διαφορετική πια ενόραση. Άρχισε να έχει τις πρώτες του πνευματικές ανησυχίες, οι οποίες τώρα πια δε βασίζονταν απλά σε μια παρόρμηση για εξερεύνηση, αλλά σε μια ανάγκη για έκφραση, μέσα απ' αυτά που ένιωθε ότι τον αντιπροσώπευαν περισσότερο.Μετά από επιθυμία και προτροπές της θείας του, θα τον δούμε το 1945, να μπαίνει στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία και να αποφοιτά το 1947. Σε ηλικία 23 χρονών (πριν μπει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών), καταπιάνεται με τη δημιουργία προτομών.Το 1954, αποφοιτά από τη Σχολή του με Θεωρητικό και Πρακτικό Πτυχίο. Είναι, τώρα πια, ο πρώτος Ηπειρώτης που κατάφερε να περάσει στη Σχολή αυτή και ο πρώτος Ηπειρώτης που αποφοιτεί απ' αυτή, με τέτοια εφόδια.Δε σταματά εκεί τις σπουδές του. Με υποτροφία, παρακολουθεί μαθήματα Τέχνης & Τεχνικής της Χαλκογλυπτικής στη Φλωρεντία (όπου εργάζεται για σύντομο χρονικό διάστημα) και Ψηφοθεσίας στη Ραβέννα. Εργάζεται όμως, κυρίως, σαν καθηγητής Τεχνικών σε Γυμνάσια και Λύκεια. Ανακαλύπτει τις αδυναμίες του συστήματος της εκπαίδευσης και προετοιμάζει κατάλληλα, με τα μαθήματά του αυτά, μελλοντικούς υποψήφιους Αρχιτεκτονικής.

Το μουσείο στο Μπιζάνι

Έχοντας αποσυρθεί από τη μέση εκπαίδευση, με το βαθμό του γυμνασιάρχη, αγόρασε μια πετρώδη έκταση γης, 17 στρέμματα, τον Φλεβάρη του 1983, κοντά στο χωριό Μπιζάνι (απέχει 12 χλμ. από τα Γιάννενα και βρίσκεται πολύ κοντά στα ιστορικά πεδία μαχών, που σημάδεψαν τις μάχες των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-'13). Για τα επόμενα 12 χρόνια, δούλεψε πάρα πολύ σκληρά, δεδομένου ότι άρχισε όλο το εγχείρημά του, σε ηλικία 60 χρονών. Ευτύχησε να έχει την αμέριστη βοήθεια πρώην μαθητών και πιστών του φίλων και την υποστήριξη ατόμων, οι οποίοι γνώριζαν τη δουλειά του και πίστευαν στην καλλιτεχνική του φλέβα.

(Αρχι)μάστορας, ενδυματολόγος, συλλέκτης

Δούλεψε ασταμάτητα ως εργάτης, (Αρχι)μάστορας, ενδυματολόγος, συλλέκτης κι αρχιτέκτονας, προκειμένου να δώσει μορφή και ζωή, τόσο στον περιβάλλοντα χώρο όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου που "φιλοξενεί" τα κέρινα ομοιώματα του. Κύριος σκοπός του ήταν να μπορέσει να κερδίσει τον επισκέπτη μ' έναν ενδιαφέροντα τρόπο, ώστε να τον κάνει, σταδιακά, να αισθανθεί ο ίδιος υποκείμενο της Ιστορίας και μέσα από τη διαδικασία του "να ανακαλύπτει και να αποκαλύπτει" τα θέματα, να αποκτήσει μια πρωτόφαντη εμπειρία, διευρύνοντας τα όσα γνώριζε σχετικά με πρόσωπα και γεγονότα. Η Ελληνική Ιστορία ήταν η μόνη πηγή απ' την οποία άντλησε τα θέματά του. Με ιδιαίτερη φροντίδα χάραξε δρόμους, διαμόρφωσε πλατείες, έφτιαξε, με τα χέρια του καλντερίμια και βραχόκηπους, μετασχημάτισε το φυσικό περιβάλλον γύρω από το μουσείο και φύτεψε αμέτρητα δέντρα και φυτά. Στο κτιριακό συγκρότημα, που περιλαμβάνει το Μουσείο, τη βιβλιοθήκη, το γραφείο και το χώρο εργασίας του, έδωσε μορφή Αστικής Φρουριακής Αρχιτεκτονικής, που συναντάται μόνο στην ενδοχώρα της Ηπείρου κατά τον 18ο αιώνα.Πάντα, σεβόμενος "τα μορφολογικά και ρυθμολογικά στοιχεία που η ίδια η παράδοση τού έχει υπαγορεύσει" όπως ο ίδιος συνήθιζε να λέει...
epirusgate.blogspot.com

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Βραδιές παράδοσης και πολιτισμού στο Πάρκο Φαλήρου της Καβάλας

Δημοτικό Πάρκο Φαλήρου«Βραδιές παράδοσης και πολιτισμού» ονομάζεται το τριήμερο εκδηλώσεων, που διοργανώνει από σήμερα στο Πάρκο Φαλήρου, ο δήμος Καβάλας με τη συνεργασία και τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων του νομού. Χορευτικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς, ενώ οι σύλλογοι θα φροντίσουν για την προσφορά τοπικών εδεσμάτων στους επισκέπτες. Τις εκδηλώσεις θα ανοίγουν καθημερινά χορευτικά συγκροτήματα από το δήμο Μπάνσκο της Βουλγαρίας.

Δωρεάν μεταφορά των ΑμΕΑ και πάλι από τα αστικά λεωφορεία

Ξεκίνησε πάλι από το αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας η δωρεάν μεταφορά των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Όπως ανέφερε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Σίμος Γιοβανάκης επήλθε συμφωνία ανάμεσα στην Ομοσπονδία των ΚΤΕΛ και το Υπουργείο Μεταφορών που δεσμεύθηκε ότι θα πληρωθούν τμηματικά τα χρήματα που τους οφείλει το κράτος. Το χρέος της πολιτείας μόνο προς το αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας για το μεταφορικό έργο των ατόμων με ειδικές ανάγκες ανέρχεται στο ποσό των 187.000 ευρώ για το 2010.

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Λειτουργία υπόγειων κάδων απορριμμάτων στο κέντρο της Καβάλας


kavala4 Λειτουργούν από το δήμο Καβάλας στο κέντρο της πόλης 15 υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων, χωρητικότητας 2.500 λίτρων, προκειμένου να βελτιωθεί αισθητικά η πόλη και να διευκολυνθεί η διαδικασία της περισυλλογής των σκουπιδιών.



Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Θετικό το υπουργείο Άμυνας στην παραχώρηση του «Ασημακοπούλου»

Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής από το αποτέλεσμα της χθεσινής του συνάντησης στην Αθήνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη. Θετική είναι η ανταπόκριση του υπουργείου στα αιτήματα της παραχώρησης κατά χρήση σε μακροχρόνια βάση όλου του στρατοπέδου Ασημακοπούλου, καθώς και των στρατιωτικών κατοικιών στην συνοικία της Παναγίας.


Ανατροπή βυτιοφόρου στην παράκαμψη της Καβάλας

Στην παλιά εθνική οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης εκτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων από την Εγνατία οδό στο ύψος του Αγίου Σίλα, λόγω ανατροπής επικαθήμενου οχήματος. Το ατύχημα έγινε το πρωί σήμερα. Ο οδηγός του, τουρκικής καταγωγής, δεν τραυματίστηκε. Τα οχήματα που κινούνται από Ξάνθη προς Θεσσαλονίκη επανέρχονται στην Εγνατία οδό στο ύψος του κόμβου της Εξοχής. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται να γίνει έως τις 2 το μεσημέρι περίπου.

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Μειωμένες τιμές στην Καβάλα

Οι φίλαθλοι του ΑΟ Καβάλας
Μειωμένες σε σχέση με την περυσινή περίοδο, είναι οι τιμές των καρτών διαρκείας της Καβάλας, για την αγωνιστική περίοδο 2010-11, που από την Τετάρτη-ουσιαστικά- μπαίνουν στην κυκλοφορία.Η διοίκηση της Καβαλιώτικης ΠΑΕ, αντιλαμβανόμενη την οικονομική κρίση που υπάρχει φέτος και στην Ελλάδα, έριξε τις τιμές, σε σχέση με την περυσινή περίοδο.
Αναλυτικά οι τιμές των διαρκείας

  • Θύρα 3: Κανονικό 120 ευρώ(70 ευρώ για παιδιά -16 ετών)-25 ευρώ εισιτήριο.
  • Θύρα 4: Κανονικό 100 ευρώ(70 ευρώ για παιδιά -16 ετών)-25 ευρώ εισιτήριο.
  • Θύρα 3 ή 4: ΚΑΠΗ και Α.Μ.Ε.Α. 70 ευρώ.
  • Θύρα 5: Οικογενειακό κανονικό 200 ευρώ (πατέρας-μητέρα-δύο(2) παιδιά �0 ετών)-για 3ο παιδί +50 ευρώ-35 ευρώ το οικογενειακό εισιτήριο.
  • Θύρες 6 και 8 : Κανονικό 300 ευρώ(120 ευρώ για παιδιά -16 ετών)-40 ευρώ εισιτήριο.
  • V.I.P. Silver (Θύρα 7): Κανονικό 1000 ευρώ(180 ευρώ για παιδιά -16 ετών)-100 ευρώ εισιτήριο.
  • V.I.P. Gold (Θύρα 7): Κανονικό 1500 ευρώ(180 ευρώ για παιδιά -16 ετών).
  • Τα εισιτήρια θα πωλούνται καθημερινά από τις 10.00'-21.00' και Σάββατο 10.00�έως 18.00�από τα γραφεία της ΠΑΕ, έως τις 28 Αυγούστου.

  • Ερώτημα στον Άρειο Πάγο για το Εφετείο Αν. Μακεδονίας

    Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
    Πρόθεση του υπουργείου να απευθύνει ερώτημα νομιμότητας σχετικά με τη δημιουργία Εφετείου Ανατολικής Μακεδονίας προς την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ανέφερε χθες στην Καβάλα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το νέο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας και ενημερώθηκε για τα λειτουργικά του προβλήματα.
    Ο υπουργός χθες παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα, όπου βασικό θέμα αποτέλεσε το Μνημόνιο και τα ενδεχόμενα κατάργησης των κατώτατων αμοιβών των δικηγόρων και άρσης των γεωγραφικών περιορισμών. Κατά τη διάρκειά της, προκλήθηκαν εντάσεις από την παρουσία δικηγόρων συνδικαλιστών από Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για όσα επιφυλάσσει το Μνημόνιο για το μέλλον των δικηγόρων. Με τη σύμφωνη γνώμη υπουργού και Προέδρων, η αντιπροσωπεία παραβρέθηκε στην συνεδρίαση και αργότερα μέλη της είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήσεις στον υπουργό.
    Από την πλευρά του, ο κ.Καστανίδης διασαφήνισε τμήματα της απάντησης του υπουργείου στην αιτιολογημένη γνώμη της Ε.Ε. για την απελευθέρωση του επαγγέλματος και ξεκαθάρισε ότι πρώτο μέλημα του υπουργείου είναι να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε μια προσπάθεια να μη χαθεί, κατά κύριο λόγο, το θέμα των κατώτατων μισθών, αλλά να επεκταθεί και σε άλλα αντικείμενα. Παρακάλεσε, το θέμα των εδαφικών περιορισμών να μη γίνει αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ των συνδικαλιστών και υποστήριξε ότι κατά τη διαπραγμάτευση "αν χρειαστεί να δοθεί κάτι, θα είναι η προτιμοτέρα οδός", προαναγγέλλοντας επιλεκτικές υποχωρήσεις προκειμένου να μην οδηγηθεί η υπόθεση στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, όπου (εκτίμησε ότι) μπορεί να χαθεί συνολικά.


    Ο υφυπουργός Υποδομών την Πέμπτη στην Καβάλα

    Ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης θα επισκεφθεί την Πέμπτη στην Καβάλα. Αναμένεται να συναντηθεί με τη νέα διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.

    Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

    Γκανγκστερικού τύπου η δολοφονία Γκιόλια

    "Ξέρω δεν είσαι ένας, είστε πολλοί. Ενωθείτε και δώστε τους δολοφόνους όχι στην πουλημένη δικαιοσύνη, όχι στην μεταλλαγμένη αφεντευόμενη δημοσιογραφία, ούτε στην μπραβοκρατούμενη αστυνομία. Στον κόσμο! Στον κόσμο που αναζητά την αλήθεια για όλα.Που διαβάζει τροκτικό όχι γιατί είναι μόδα αλλά γιατί κάποιος του λέει την πραγματικότητα.
    Ο Σωκράτης έφυγε για το μεγάλο ταξίδι χωρίς χαρά χωρίς να προλάβει να πει το παράπονο του χωρίς να ζητήσει βοήθεια και άφησε πίσω τη γυναίκα του τα παιδιά του...τη μητέρα του ..την οικογένεια του!
    Σοκ στο δημοσιογραφικό κόσμο έχει προκαλέσει η «γκανγκστερικού τύπου» δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ...




    Παράλληλα, εκφράζει "θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του δημοσιογράφου" ενώ υπογραμμίζει ότι "η εξιχνίαση των αιτιών της δολοφονίας του άτυχου δημοσιογράφου αποτελεί καθήκον των διωκτικών αρχών".

    Ιδού οι λίστες της ντροπής με τις υπερωρίες της ΕΡΤ - ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

    Ιδού οι λίστες με τις υπερωρίες της ντροπής. Μιλάμε για ποσά ανα 4μηνο. Μιλάμε για χιλιάδες ευρώ όπως του δημοσιογράφου Β.Ιωάννου και άλλων που θα διαβάσετε.
    Από όσο βλέπετε μέσα στις λίστες υπάρχουν από καρεκλολαμόγια με πολιτικά μπλέ και πρασινα χαρίσματα εώς και συνδικαλισταράδες και εργατοπατέρες. Μιλάμε για χοντρά λεφτά και ψεύτικα.
    Τα λόγια είναι περιττά, η οικονομική κρίση έχει ...χτυπήσει και την ΕΡΤ.

    ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

    ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ




    Μαύρη λίστα με 8.200 κότερα - Φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων


    Επέμβαση ΣΔΟΕ σε Τροκαντερό, Καλαμάκι, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ελέγχονται Έλληνες κροίσοι με 8.200 πολυτελή γιοτ, εθνικά ή μέσω off shore και φοροδιαφυγή 10 δισ. ευρώ!

    Με την πολιτική εντολή “ξετρυπώστε” τους όλους” ειδική ομάδα του ΣΔΟΕ που ηγείται ο ειδικός γραμματέας Γιάννης Καπελάρης βρίσκεται αντιμέτωπη με την πλέον μαφιόζικη εικόνα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Εισαγόμενους Ανατολικοευρωπαίους που ξεπλένουν μαύρο χρήμα νοικιάζοντας πολυτελή γιοτ για αποδράσεις λίγων ημερών.
    Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” η τριπλέτα της φοροδιαφυγής έχει ως εξής:
    Από τη μια Ρώσοι, Ρουμάνοι, Βούλγαροι και γενικώς “μαφιόζοι” από τις ανατολικές χώρες της Ευρώπης έρχονται στην Ελλάδα παριστάνοντας τους επαγγελματίες ναύλωσης πολυτελών σκαφών, που συνοδεύονται από κάθε είδους υπηρεσίες. Μεταφορά στο σκάφος με πολυτελείς λιμουζίνες ή ακόμα και ελικόπτερα, υπερπολυτελή διαμονή με όλες τις ανέσεις και ότι άλλο βάζει ο ανθρώπινος νους. Σκοπός του να ξεπλύνουν χρήμα από ναρκωτικά ή όπλα.
    Από την άλλη εφοπλιστές και βιομήχανοι που μετατρέπουν σε επαγγελματικά τα ιδιωτικά τους σκάφη αναψυχής. Σκοπός η αποφυγή πληρωμής φόρων και δασμών κατά τον εκτελωνισμό του σκάφους καθώς απαλλάσσονται από αυτά αν δηλώσουν επαγγελματίες. Επιπλέον γλιτώνουν κάθε χρόνο τον φόρο εισοδήματος.
    Σε αυτούς έρχονται να προστεθούν και οι Έλληνες που πλέουν τα σκάφη τους με ξένη σημαία μέσω off shore εταιρειών, απολαμβάνοντας αφορολόγητα καύσιμα, ποτά, τσιγάρα και γλιτώνοντας εκατομμύρια από φόρους και δασμούς.
    Οι φόροι που χάνονται κάθε χρόνο ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τον πρώτο υπολογισμό του ΣΔΟΕ. Από σκάφος 15 μέτρων που έχει τεκμήριο 100.000 ευρώ υπολογίζεται ότι χάνεται φόρος εισοδήματος άνω των 45.000 ευρώ κάθε χρόνο.
    Από τα 8.000 σκάφη των off shore εταιρειών υπολογίζεται ότι χάνονται φόροι τουλάχιστον 8 δισ. ευρώ. Από τα 200 παράνομα επαγγελματικά σκάφη με ελληνική σημαία χάνονται 600 εκατομμύρια ευρώ φόροι εισαγωγής.
    Οι πρώτοι έλεγχοι του ΣΔΟΕ έφεραν στα τελωνειακά γραφεία εφοπλιστές και βιομηχάνους που θορυβήθηκαν και έτρεξαν πριν δεχθούν την επίσκεψη των ελεγκτών να τακτοποιήσουν το σκάφος μετατρέποντάς το σε ιδιωτικό, δηλαδή αυτό που πραγματικά είναι. Μέχρι στιγμής 10 γνωστοί επιχειρηματίες έχουν μετατρέψει από επαγγελματικά σε ιδιωτικά τα σκάφη αναψυχής. Το ζήτημα όμως είναι τι θα γίνει με τον φόρο εισοδήματος που γλίτωσαν όλα αυτά τα χρόνια.
    /www.newsit.gr

    Θύμα δολοφονίας ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας

    Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, άγνωστοι είχαν στήσει καρτέρι στον δημοσιογράφο έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη, όπου τον πυροβόλησαν. Το σημείο της δολοφονίας έχει αποκλειστεί από άνδρες της Αστυνομίας. Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.
    http://www.in.gr/

    Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

    Εποχιακό προσωπικό για τα Λουτρά των Ελευθερών Καβάλας

    Εποχιακό προσωπικό 14 ατόμων θα προσλάβει για δύο μήνες η Αναπτυξιακή Εταιρία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας, προκειμένου να απασχοληθεί στα Λουτρά των Ελευθερών. Θα χρειαστούν 3 νοσηλευτές ΔΕ, τέσσερις καθαρίστριες, πέντε λουτρονόμοι, ένας υπάλληλος υποδοχής ΤΕ και ένας ταμίας ΤΕ ή ΔΕ. ΟΙ αιτήσεις των ενδιαφερομένων πρέπει να κατατεθούν εντός δέκα ημερών.

    «Κρέμασε» τα γάντια του ο Κάλατς



    Αντίο στο ποδόσφαιρο είπε ο Ζέλικο Κάλατς σε ηλικία 37 ετών, καθώς όπως δήλωσε ο ίδιος έφτασε η ώρα να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Τελευταία ομάδα στην καριέρα του ήταν η Καβάλα.

    Ο Αυστραλός τερματοφύλακας είναι από τις μεγαλύτερες μορφές του αθλήματος στη «χώρα των καγκουρό» και γι’ αυτό το λόγο η Σίδνει FC ...
    διοργάνωσε μια φιλική αναμέτρηση για να αγωνιστεί μπροστά στο κοινό που τον αγάπησε όταν αυτός έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα.

    Ο Κάλατς ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της πρωτεύουσας το 1989 και μέχρι το 1995 είχε αγωνιστεί σε παραπάνω από 100 παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου. Τη σεζόν 1995-96 μετακόμισε στην Αγγλία και τη Λάιχστερ, όμως οι μόλις 3 συμμετοχές του σε όλη τη σεζόν στην ουσία του «τσέκαραν» το εισιτήριο της επιστροφής.

    Ακόμα δύο χρόνια στη Σίδνει και μετά ακόμα μια πρόκληση, η οποία άκουγε στο όνομα Ρόντα που του έδωσε την ευκαιρία να λάμψει στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Από το 1998 μέχρι το 2002παραγματοποιήσε πάνω από 120 συμμετοχές στις εγχώριες διοργανώσεις, όντας αναντικατάστατο μέλος. Το 2002 τον απέκτησε η Περούτζια και 3 χρόνια αργότερα η Μίλαν, η οποία έστω και στη δύση του, του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

    Την περσινή σεζόν αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τη «νεοφώτιστη» Καβάλα, με την οποία πραγματοποίησε 9 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και 2 συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδας.

    http://www.theplayer.gr

    Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

    Astrocamping στο Υψάριο της Θάσου

    Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
    Τις 260 αγγίζουν ήδη οι συμμετοχές για το δεύτερο astrocamping που διοργανώνει, από τις 15 έως 19 Ιουλίου, στο Υψάριο της Θάσου, ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Ανατολικής Μακεδονίας. Από αύριο (Παρασκευή) το πρωί, είναι προγραμματισμένη ομιλία του καθηγητή αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Στράτου Θεοδοσίου, παρουσιάσεις και ξεναγήσεις στον βραδινό ουρανό, ενώ θα διοργανωθούν και διαδρομές στις κορυφές του νησιού.

    Φεστιβάλ «Πλάι στο Κύμα στη Κεραμωτή Καβάλας

    Τρεις αξέχαστες μουσικές βραδιές, δίπλα στη θάλασσα, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες του φετινού φεστιβάλ «Πλάϊ στο Κύμα» το οποίο διοργανώνει για 10η χρονιά ο δήμος Κεραμωτής και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση. Η Γλυκερία, η Μελίνα Ασλανίδου και ο Γιώργος Λιανός ανοίγουν τη διοργάνωση στις 10 αύριο (Παρασκευή) το βράδυ και ακολουθούν (το Σάββατο) η Ελευθερία Αρβανιτάκη με την Τάνια Τσανακλίδου και (την Κυριακή) οι Μπάμπης Στόκας, Δημήτρης Σταρόβας και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.

    Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

    Betavoltaic : Μπαταρία για Laptop που θα κρατάει για 30 χρόνια συνεχούς χρήσης

    Στα εργαστήρια της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ κατασκεύασαν μία μπαταρία για laptop που κρατάει για 30 χρόνια χωρίς να χρειάζεται φόρτιση!

    Σας φαίνεται περίεργο; Αν ναι τότε… διαβάστε παρακάτω πως θα δουλεύει αυτή η μπαταρία.

    Πρώτα από όλα, αυτή η μπαταρία ονομάζεται Betavoltaic και λειτουργεί βάσει της αρχής των ραδιοϊσοτόπων ως πηγών ενέργειας.
    Ραδιενεργά υλικά εκπέμπουν σωματίδια βήτα μετά την αποσύνθεση τους, τα οποία μετατρέπονται σε ηλεκτρική ενέργεια η οποία θα κρατήσει το laptop σας φορτισμένο για 30 χρόνια!

    Το καλύτερο από όλα είναι ότι αυτή η μπαταρία δεν θερμαίνεται και παραμένει κρύα για όλη τη διάρκεια της ζωής της. Τέλος όταν περάσουν τα 30 χρόνια (αν δεν έχετε αλλάξει ήδη το laptop σας ) η μπαταρία αδειάζει αλλά παύει να είναι τοξική, οπότε μπορείτε να την πετάξετε χωρίς κανένα πρόβλημα.

    Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η μπαταρία θα βγει στην αγορά σε λίγα χρόνια αλλά η τιμή της θα είναι απαγορευτική.

    Πηγή: endiaferonta.com
    Πηγή: Nextenergynews.com
    Εικόνα: Betavoltaic

    Ο Α. Γρανάς επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Καβάλας

    Την παραίτηση του από την ηγεσία του νομαρχιακού συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης «Υπερνομαρχία Πολιτών», υπέβαλε ο επικεφαλής της Βαγγέλης Τσομπανόπουλος προκειμένου να μετέχει στις εκλογές του Νοεμβρίου ως υποψήφιος Δήμαρχος Νέστου. Επικεφαλής της παράταξης αναλαμβάνει ο νομαρχιακός σύμβουλος Αρχέλαος Γρανάς.

    Μεγαλύτερο άνοιγμα προς Βουλγαρία στην έκθεση Kavala Expo 2010

    Με στόχο τη προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών, τη μείωση των δαπανών και, κυρίως, το «άνοιγμα» προς την αγορά της Βουλγαρίας, διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Καβάλας, η έκθεση Kavala Expo 2010, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης», στη Νέα Καρβάλη, από τις 24 έως τις 29 Σεπτεμβρίου. Η έκθεση έχει σύνθημα «Ευκαιρίες ανάπτυξης-άλματα στο αύριο». Λόγω της οικονομικής συγκυρίας, φέτος ο εκθεσιακός χώρος δεν θα επεκταθεί, ενώ θα φιλοξενηθούν επιχειρήσεις σε 122 περίπτερα.

    1500 νέοι φοιτητές αναμένονται στο ΤΕΙ Καβάλας

    Ικανοποίηση επικρατεί στο ΤΕΙ Καβάλας για την εισαγωγή νέων φοιτητών λόγω της κατάργησης της βάσης του 10. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Ιδρύματος Θανάση Μητρόπουλου στην ΕΡΑ Καβάλας, φέτος θα εισαχθούν 1500 ενεργοί φοιτητές, όταν πέρυσι ήταν μόλις 500. Συνολικά εκτιμάται ότι το ΤΕΙ Καβάλας έχασε 5000 φοιτητές λόγω του μέτρου της βάσης του 10.

    Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

    Στην Καβάλα την Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης θα επισκεφθεί τη Δευτέρα στην Καβάλα, προκειμένου να παραβρεθεί στην συνεδρίαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης, πάντως, αναμένεται να βρεθεί το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος του δικηγόρου, αλλά και η επιβολή ΦΠΑ στις υπηρεσίες που παρέχει.


    Σε τρία χρόνια καταδικάστηκε διαρρήκτης

    Σε φυλάκιση τριών ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ένας 20χρονος, ο οποίος συνελήφθη στη Θάσο όταν να έχει διαπράξει τουλάχιστον τρεις διαρρήξεις σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και κατάστημα της Θάσου, αφαιρώντας χρήματα και κινητά τηλέφωνα. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ο ίδιος είχε διαπράξει σειρά διαρρήξεων σε σπίτια και καταστήματα της Αλεξανδρούπολης.

    Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

    Η κλήρωση του πρωταθλήματος

    Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League για τη σεζόν 2010-11, με την 1η αγωνιστική να διεξάγεται το τελευταίο σαββατοκύριακο του Αυγούστου (28-29).
    Οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής:

    Κέρκυρα - ΑΕΚ

    ΠΑΟΚ - Πανσερραϊκός

    Πανιώνιος - Ολυμπιακός Βόλου

    Καβάλα - Άρης

    Παναθηναϊκός - SKODA Ξάνθη

    Εργοτέλης - Αστέρας Τρίπολης

    Ηρακλής - Ολυμπιακός

    ΑΕΛ - Ατρόμητος
    Το πλήρες πρόγραμμα του πρωταθλήματος της σεζόν 2010-11: ........
    1η Αγωνιστική

    Καβάλα - Αρης

    ΑΕΛ - Ατρόμητος

    Παναθηναϊκός - Ξάνθη

    Ηρακλής - Ολυμπιακός

    Πανιώνιος - Ολυμπιακός Βόλου

    Κέρκυρα - ΑΕΚ

    Εργοτέλης - Αστέρας Τρίπολης

    ΠΑΟΚ - Πανσερραϊκός

    2η Αγωνιστική

    ΑΕΛ - Καβάλα

    Αρης - Παναθηναϊκός

    Ατρόμητος - Ηρακλής

    Ξάνθη - Πανιώνιος

    Ολυμπιακός - Κέρκυρα

    Ολυμπιακός Βόλου - Εργοτέλης

    ΑΕΚ - Πανσερραϊκός

    Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ

    3η Αγωνιστική

    Καβάλα - Παναθηναϊκός

    Ηρακλής - ΑΕΛ

    Πανιώνιος - Αρης

    Κέρκυρα - Ατρόμητος

    Εργοτέλης - Ξάνθη

    Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός

    ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός Βόλου

    ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης

    4η Αγωνιστική

    Ηρακλής - Καβάλα

    Παναθηναϊκός - Πανιώνιος

    ΑΕΛ - Κέρκυρα

    Αρης - Εργοτέλης

    Ατρόμητος - Πανσερραϊκός

    Ξάνθη - ΠΑΟΚ

    Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης

    Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΚ

    5η Αγωνιστική

    Καβάλα - Πανιώνιος

    Κέρκυρα - Ηρακλής

    Εργοτέλης - Παναθηναϊκός

    Πανσερραϊκός - ΑΕΛ

    ΠΑΟΚ - Αρης

    Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος

    ΑΕΚ - Ξάνθη

    Ολυμπιακός - Ολυμπιακός Βόλου

    6η Αγωνιστική

    Κέρκυρα - Καβάλα

    Πανιώνιος - Εργοτέλης

    Ηρακλής - Πανσερραϊκός

    Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

    ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης

    Αρης - ΑΕΚ

    Ατρόμητος - Ολυμπιακός Βόλου

    Ξάνθη - Ολυμπιακός

    7η Αγωνιστική

    Καβάλα - Εργοτέλης

    Πανσερραϊκός - Κέρκυρα

    ΠΑΟΚ - Πανιώνιος

    Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής

    ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

    Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΛ

    Ολυμπιακός - Αρης

    Ατρόμητος - Ξάνθη

    8η Αγωνιστική

    Πανσερραϊκός - Καβάλα

    Εργοτέλης - ΠΑΟΚ

    Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης

    Πανιώνιος - ΑΕΚ


    Ηρακλής - Ολυμπιακός Βόλου


    Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός


    ΑΕΛ - Ξάνθη


    Αρης - Ατρόμητος




    9η Αγωνιστική


    Καβάλα - ΠΑΟΚ


    Αστέρας Τρίπολης - Πανσερραϊκός


    ΑΕΚ - Εργοτέλης


    Ολυμπιακός Βόλου - Κέρκυρα


    Ολυμπιακός - Πανιώνιος


    Ξάνθη - Ηρακλής


    Ατρόμητος Αθ. - Παναθηναϊκός


    Αρης - Λάρισα




    10η Αγωνιστική


    Αστέρας Τρίπολης - Καβάλα


    ΠΑΟΚ - ΑΕΚ


    Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός Βόλου


    Εργοτέλης - Ολυμπιακός


    Κέρκυρα - Ξάνθη


    Πανιώνιος - Ατρόμητος Αθ.


    Ηρακλής - Αρης


    Παναθηναϊκός - Λάρισα




    11η Αγωνιστική


    Καβάλα - ΑΕΚ


    Ολυμπιακός Βόλου - Αστέρας Τρίπολης


    Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ


    Ξάνθη - Πανσερραϊκός


    Ατρόμητος Αθ. - Εργοτέλης


    Αρης - Κέρκυρα


    Λάρισα - Πανιώνιος


    Παναθηναϊκός - Ηρακλής




    12η Αγωνιστική


    Ολυμπιακός Βόλου - Καβάλα


    ΑΕΚ - Ολυμπιακός


    Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη


    ΠΑΟΚ - Ατρόμητος Αθ.


    Πανσερραϊκός - Αρης


    Εργοτέλης - Λάρισα


    Κέρκυρα - Παναθηναϊκός


    Πανιώνιος - Ηρακλής




    13η Αγωνιστική


    Καβάλα - Ολυμπιακός


    Ξάνθη - Ολυμπιακός Βόλου


    Ατρόμητος Αθ. - ΑΕΚ


    Αρης - Αστέρας Τρίπολης


    Λάρισα - ΠΑΟΚ


    Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός


    Ηρακλής - Εργοτέλης


    Πανιώνιος - Κέρκυρα




    14η Αγωνιστική


    Ξάνθη - Καβάλα


    Ολυμπιακός - Ατρόμητος Αθ.


    Ολυμπιακός Βόλου - Αρης


    ΑΕΚ - Λάρισα


    Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός


    ΠΑΟΚ - Ηρακλής


    Πανσερραϊκός - Πανιώνιος


    Εργοτέλης - Κέρκυρα




    15η Αγωνιστική


    Καβάλα - Ατρόμητος Αθ.


    Αρης - Ξάνθη


    Λάρισα - Ολυμπιακός


    Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Βόλου


    Ηρακλής - ΑΕΚ


    Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης


    Κέρκυρα - ΠΑΟΚ


    Εργοτέλης - Πανσερραϊκός




    16η Αγωνιστική


    Αρης - Καβάλα


    Ατρόμητος Αθ. - Λάρισα


    Ξάνθη - Παναθηναϊκός


    Ολυμπιακός - Ηρακλής


    Ολυμπιακός Βόλου - Πανιώνιος


    ΑΕΚ - Κέρκυρα


    Αστέρας Τρίπολης - Εργοτέλης


    Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ




    17η Αγωνιστική


    Καβάλα - Λάρισα


    Παναθηναϊκός - Αρης


    Ηρακλής - Ατρόμητος Αθ.


    Πανιώνιος - Ξάνθη


    Κέρκυρα - Ολυμπιακός


    Εργοτέλης - Ολυμπιακός Βόλου


    Πανσερραϊκός - ΑΕΚ


    ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης




    18η Αγωνιστική


    Παναθηναϊκός - Καβάλα


    Λάρισα - Ηρακλής


    Αρης - Πανιώνιος


    Ατρόμητος Αθ. - Κέρκυρα


    Ξάνθη - Εργοτέλης


    Ολυμπιακός - Πανσερραϊκός


    Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΟΚ


    Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ




    19η Αγωνιστική


    Καβάλα - Ηρακλής


    Πανιώνιος - Παναθηναϊκός


    Κέρκυρα - Λάρισα


    Εργοτέλης - Αρης


    Πανσερραϊκός - Ατρόμητος Αθ.


    ΠΑΟΚ - Ξάνθη


    Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός


    ΑΕΚ - Ολυμπιακός Βόλου




    20η Αγωνιστική


    Πανιώνιος - Καβάλα


    Ηρακλής - Κέρκυρα


    Παναθηναϊκός - Εργοτέλης


    Λάρισα - Πανσερραϊκός


    Αρης - ΠΑΟΚ


    Ατρόμητος Αθ. - Αστέρας Τρίπολης


    Ξάνθη - ΑΕΚ


    Ολυμπιακός Βόλου - Ολυμπιακός




    21η Αγωνιστική


    Καβάλα - Κέρκυρα


    Εργοτέλης - Πανιώνιος


    Πανσερραϊκός - Ηρακλής


    ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός


    Αστέρας Τρίπολης - Λάρισα


    ΑΕΚ - Αρης


    Ολυμπιακός Βόλου - Ατρόμητος Αθ.


    Ολυμπιακός - Ξάνθη




    22η Αγωνιστική


    Εργοτέλης - Καβάλα


    Κέρκυρα - Πανσερραϊκός


    Πανιώνιος - ΠΑΟΚ


    Ηρακλής - Αστέρας Τρίπολης


    Παναθηναϊκός - ΑΕΚ


    Λάρισα - Ολυμπιακός Βόλου


    Αρης - Ολυμπιακός


    Ξάνθη - Ατρόμητος Αθ.




    23η Αγωνιστική


    Καβάλα - Πανσερραϊκός


    ΠΑΟΚ - Εργοτέλης


    Αστέρας Τρίπολης - Κέρκυρα


    ΑΕΚ - Πανιώνιος


    Ολυμπιακός Βόλου - Ηρακλής


    Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός


    Ξάνθη - Λάρισα


    Ατρόμητος Αθ. - Αρης




    24η Αγωνιστική


    ΠΑΟΚ - Καβάλα


    Πανσερραϊκός - Αστέρας Τρίπολης


    Εργοτέλης - ΑΕΚ


    Κέρκυρα - Ολυμπιακός Βόλου


    Πανιώνιος - Ολυμπιακός


    Ηρακλής - Ξάνθη


    Παναθηναϊκός - Ατρόμητος Αθ.


    Λάρισα - Αρης




    25η Αγωνιστική


    Καβάλα - Αστέρας Τρίπολης


    ΑΕΚ - ΠΑΟΚ


    Ολυμπιακός Βόλου - Πανσερραϊκός


    Ολυμπιακός - Εργοτέλης


    Ξάνθη - Κέρκυρα


    Ατρόμητος Αθ. - Πανιώνιος


    Αρης - Ηρακλής


    Λάρισα - Παναθηναϊκός




    26η Αγωνιστική


    ΑΕΚ - Καβάλα


    Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός Βόλου


    ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός


    Πανσερραϊκός - Ξάνθη


    Εργοτέλης - Ατρόμητος Αθ.


    Κέρκυρα - Αρης


    Πανιώνιος - Λάρισα


    Ηρακλής - Παναθηναϊκός




    27η Αγωνιστική


    Καβάλα - Ολυμπιακός Βόλου


    Ολυμπιακός - ΑΕΚ


    Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης


    Ατρόμητος Αθ. - ΠΑΟΚ


    Αρης - Πανσερραϊκός


    Λάρισα - Εργοτέλης


    Παναθηναϊκός - Κέρκυρα


    Ηρακλής - Πανιώνιος




    28η Αγωνιστική


    Ολυμπιακός - Καβάλα


    Ολυμπιακός Βόλου - Ξάνθη


    ΑΕΚ - Ατρόμητος Αθ.


    Αστέρας Τρίπολης - Αρης


    ΠΑΟΚ - Λάρισα


    Πανσερραϊκός - Παναθηναϊκός


    Εργοτέλης - Ηρακλής


    Κέρκυρα - Πανιώνιος




    29η Αγωνιστική


    Καβάλα - Ξάνθη


    Ατρόμητος Αθ. - Ολυμπιακός


    Αρης - Ολυμπιακός Βόλου


    Λάρισα - ΑΕΚ


    Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης


    Ηρακλής - ΠΑΟΚ


    Πανιώνιος - Πανσερραϊκός


    Κέρκυρα - Εργοτέλης




    30η Αγωνιστική


    Ατρόμητος Αθ. - Καβάλα


    Ξάνθη - Αρης


    Ολυμπιακός - Λάρισα


    Ολυμπιακός Βόλου - Παναθηναϊκός


    ΑΕΚ - Ηρακλής


    Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος


    ΠΑΟΚ - Κέρκυρα


    Πανσερραϊκός - Εργοτέλης

    Αρχίζει τη Δευτέρα η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων

    Ενιαία Αρχή Πληρωμών συστήνεται για τους εργαζόμενους στο  Δημόσιο
    Αρχίζει τη Δευτέρα με καταληκτική ημερομηνία την 23η Ιουλίου η διαδικασία της ηλεκτρονικής απογραφής για εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μόνο απαντήσεις που αφορούν στη μισθοδοσία και όχι προσωπικά δεδομένα στο ερωτηματολόγιο κατόπιν παρέμβασης της αρμόδιας Αρχής.

    Μετά το στενό δημόσιο τομέα σειρά θα έχουν υπάλληλοι σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, ώστε με εξαίρεση τους υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μισθοδοτούνται πλέον όλοι από την 1η Νοεμβρίου από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών του υπουργείου Οικονομικών.

    Την απογραφή αρνείται η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και καλεί τα μέλη της να μην συμπληρώσουν το δελτίο, υποστηρίζοντας ότι η σχετική υπουργική απόφαση αφορά μόνο το προσωπικό του Δημοσίου και δεν καταλαμβάνει φορείς των λειτουργιών του κράτους, όπως είναι οι δικαστικοί λειτουργοί.

    Η ηλεκτρονική φόρμα απογραφής είναι ανοιχτή σε όλους από τις 9 Ιουλίου.

    Η απογραφή ανάλογα με το καταληκτικό ψηφίο του ΑΦΜ κάθε εργαζομένου δεν διαρκεί μόνο μία μέρα -δηλαδή την αντίστοιχη προς το τελικό ψηφίο του ΑΦΜ ημερομηνία. Οι ημερομηνίες αυτές είναι καταληκτικές για κάθε εργαζόμενο με αντίστοιχο τελικό ψηφίο ΑΦΜ.

    Αυτό σημαίνει ότι από την 9η Ιουλίου και με καταληκτική ημερομηνία αντίστοιχη του τελικού ψηφίου ΑΦΜ μπορεί κάθε εργαζόμενος να πραγματοποιήσει την απογραφή του.

    Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να δώσουν απαντήσεις που αφορούν μόνο τη μισθοδοσία και όχι προσωπικά δεδομένα, όπως βαθμολογίες σε τίτλους σπουδών και δεξιότητες.

    Η απάλειψη ερωτήσεων από το αρχικό ερωτηματολόγιο έγινε κατόπιν παρέμβασης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία έκρινε παράνομη την υποχρέωση αναγραφής ευαίσθητων προσωπικών στοιχείων.

    Περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία της απογραφής μσθοδοτούμενων από το Δημόσιο δίνονται στον δικτυακό τόπο http://apografi.gov.gr/. Εκεί υπάρχουν οι οδηγίες συμπλήρωσης, το έντυπο προετοιμασίας, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται.

    Newsroom ΔΟΛ

    Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

    Τελεσίγραφο κατάσχεσης σε 990 οφειλέτες του Δημοσίου

    Σαντορινιός με ακίνητη περιουσία 7,05 εκατ. ευρώ χρωστάει στο Δημόσιο 115.107 ευρώ. Μυκονιάτης με περιουσία 4,94 εκατ. ευρώ χρωστάει 60.617 ευρώ. Και οι δυο αγνόησαν τη ρύθμιση εξόφλησης του χρέους τους. Τώρα τους δίνουν νέα διορία μέχρι τις 20 του μήνα. Υστερα ενεργοποιείται η διαδικασία κατάσχεσης και πλειστηριασμού.






    Το ελληνικό Δημόσιο, έπειτα από δεκαετίες, αποφασίζει να εισπράξει τα χρωστούμενα από φορολογούμενους που κατά πώς φαίνεται αγνοούν τις απανωτές ρυθμίσεις εξόφλησης των χρεών τους παρ' ότι θα μπορούσαν να βρουν τα χρήματα, καθώς έχουν στην ιδιοκτησία τους ακίνητα μεγάλης εμπορευσιμότητας.


    Τους 990 φτάνουν οι οφειλέτες του Δημοσίου που έχουν 2.917 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 288,39 εκατ. ευρώ στη Σαντορίνη και στη Μύκονο, ενώ η συνολική ακίνητη περιουσία τους φτάνει στα 6.121 ακίνητα και είναι αντικειμενικής αξίας 567,89 εκατ. ευρώ. Από τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, το υψηλότερο χρέος 592.688 ευρώ κατέχει φορολογούμενος από τη Μύκονο, ο οποίος έχει στο νησί ένα ακίνητο αντικειμενικής αξίας 55.046 ευρώ, ενώ στην κατοχή του βρίσκονται συνολικά 7 ακίνητα αξίας 621.596 ευρώ. Τη χαμηλότερη οφειλή στον πίνακα 58.637 ευρώ έχει επίσης φορολογούμενος εκ Μυκόνου, με ένα ακίνητο αξίας 363.743 ευρώ.


    Στους οφειλέτες ταχυδρομούνται επιστολές, με τις οποίες τους καλούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους μέχρι τις 20 Ιουλίου. Από τις 21 Ιουλίου ενεργοποιούνται οι διαδικασίες που αφορούν τις κατασχέσεις ακινήτων, τα οποία θα βγουν σε πλειστηριασμό προκειμένου να καλυφθεί η οφειλή. Σκοπός των διασταυρώσεων που διενεργεί το υπουργείο είναι να εντοπιστούν όσοι διαβιούν πολυτελή ζωή και αρνούνται συστηματικά να εξοφλήσουν τα χρέη στους στο Δημόσιο. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι αποφασισμένη να μη χαρίσει ούτε ένα ευρώ σ' όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα, αποδεδειγμένα, βάσει περιουσίας.
    Ανοιχτά μέτωπα με όσους κλέβουν το υπουργείο Οικονομικών έχει πλέον ανοιχτά μέτωπα έναντι των φοροφυγάδων, καθώς μόνο για φέτος προσδοκά έσοδα τουλάχιστον 1,2 δισ. ευρώ από την καταπολέμηση του φαινομένου. Στο πλαίσιο αυτό, ενεργοποιείται κάθε είδους μέτρο σε βάρος όσων συνηθίζουν να «κλέβουν» την Εφορία. Μεταξύ αυτών και το κλείσιμο για 7 ημέρες των πρώτων 10 καταστημάτων (σ.σ. δεν δόθηκαν ονόματα, καθώς δεν έχει παρέλθει ο χρόνος άσκησης ένδικων μέσων) στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, που πιάστηκαν από το ΣΔΟΕ να μην εκδίδουν, μεταξύ άλλων, και αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Πρόκειται για εστιατόρια, επιχειρήσεις αναψυχής, νυχτερινά κέντρα. Η αναστολή λειτουργίας γίνεται καθώς διαπιστώθηκε παράβαση για τουλάχιστον 3 συναλλαγές και ο νόμος δίνει τη δυνατότητα κλεισίματος μέχρι και για ένα μήνα. Σε περίπτωση υποτροπιασμού εντός 3 ετών από αυτό το πρώτο κλείσιμο, τη δεύτερη φορά και κάθε επόμενη η λειτουργία αναστέλλεται μέχρι 6 μήνες.


    Από τη δράση του ΣΔΟΕ, στο πρώτο εξάμηνο του έτους έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα από ΦΠΑ, εισόδημα και λοιπούς φόρους 1,83 δισ. ευρώ. Ποσό που εμφανίζει αύξηση 104% σε σύγκριση με τα 895 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού εξαμήνου. Οι διαπραχθείσες παραβάσεις είναι 99.533, το εκτιμώμενο ύψος των προστίμων 1,4 δισ. ευρώ, οι εκθέσεις που στάλθηκαν στις εφορίες 10.123 και στα τελωνεία 189. Το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε 22.729 ελέγχους στη διακίνηση, 17.763 επιλεγμένων επιχειρήσεων και 1.410 παρελθόντων ετών. *


    Πηγή: Ελευθεροτυπία

    Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

    Νέο αστικό δρομολόγιο για την περιοχή της Δεξαμενής Καβάλας

    Με νέο δρομολόγιο του αστικού ΚΤΕΛ εξυπηρετούνται πλέον οι επιβάτες της Δεξαμενής, μετά την τροποποίηση της υφιστάμενης γραμμής για την εξυπηρέτηση του νέου νοσοκομείου. Από χθες, το νέο δρομολόγιο με την επωνυμία «Δεξαμενή Νο2 από την οδό Τσολάκη (Ρούσβελτ)» έχει αφετηρία την πλατεία Καραολή Δημητρίου και διέρχεται από τις οδούς Κουντουριώτου, Ομονοίας, Ίωνος Δραγούμη, Βενιζέλου, Δαγκλή, Τσολάκη, Αρ. Στάνη, Θεσσαλονίκης και επιστροφή από την οδό 7ης Μεραρχίας.

    «Ήλιος και πέτρα» για τελευταία φορά στη Νέα Καρβάλη

    Ξεκινούν απόψε στη Νέα Καρβάλη οι εκδηλώσεις του διεθνούς λαογραφικού Φεστιβάλ «Ήλιος και Πέτρα», που φέτος ολοκληρώνει έναν κύκλο 30 χρόνων για να μετεξελιχθεί από την επόμενη χρονιά σε Φεστιβάλ Ακοντίσματος. Παίρνουν μέρος χορευτές συγκροτημάτων από τη Ρουμανία, η Πολωνία, το Ουζμπεκιστάν, η Σενεγάλη, η Βουλγαρία, μία ομάδα Ινδιάνων και τη Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης. Αύριο και την Κυριακή θα δοθούν παραστάσεις στο Ακόντισμα και τη Δευτέρα στο Κάστρο. Εργατικά εισιτήρια για τις παραστάσεις διανέμονται από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας Καβάλας.

    Εγκαίνια του Μουσείου Θάσου από Γερουλάνο το Σάββατο

    Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
    Τη Νέα Μόνιμη Έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου εγκαινιάζει αύριο (Σάββατο), στη 1 το μεσημέρι, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος. Η νέα μόνιμη έκθεση καλύπτει 1.400 τ.μ., στο συνολικό χώρο του Μουσείου (είναι 2.370 τ.μ.) και περιέχει γύρω στα 1.700 ευρήματα.

    Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

    Εντοπίστηκαν τρεις δράστες των επεισοδίων στον αγώνα Καβάλας- Άρη

    Μέσω εικονοληπτικού και φωτογραφικού υλικού εντοπίστηκα τρεις Θεσσαλονικείς οπαδοί του Άρη, οι οποίοι στον αγώνα της ομάδας τους στην Καβάλα με την τοπική ομάδα, συμμετείχαν σε επεισόδια εντός του γηπέδου Ανθή Καραγιάννη. Πρόκειται για τρία άτομα ηλικίας 21, 26 και 27 ετών. Από τη αστυνομία συνεχίζεται η προσπάθεια για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων.

    Αρνητικές οι μετρήσεις για διοξίνες στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας

    Αρνητικά ήταν τα πρώτα αποτελέσματα από τις μετρήσεις που διενήργησε ο Δημόκριτος, το Γενικό Χημείο του Κράτους και το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Αθηνών για την ανίχνευση διοξινών, αρωματικών υδρογονανθράκων και βαρέων μετάλλων, ως συνέπεια της πυρκαγιάς ελαστικών στη Βιομηχανική Περιοχή Δράμας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχίας Δράμας και μετά από εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, αποφασίστηκαν τα πρώτα μέτρα άρσης των απαγορεύσεων, αν και παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση ελεύθερης βόσκησης ζώων και ελεύθερη συλλογή του γάλακτος τους. Αποφασίστηκε δε να διεξαχθούν άλλες δύο σειρές μετρήσεων.

    Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

    Αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι

    Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται 17χρονος μαθητής στη Νέα Σμύρνη, ο οποίος απογοητευμένος, με τις επιδόσεις του στις πανελλαδικές εξετάσεις, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, με όπλο κρότου

    Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι, αφού είδε τις βαθμολογίες, που αναρτήθηκαν στο Λύκειο της περιοχής του, πήρε ένα όπλο κρότου και το έστρεψε στον εαυτό του, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα στο κεφάλι, αλλά ευτυχώς όχι κάτι πιο σοβαρό.

    Ο νεαρός μαθητής μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στον Ερυθρό Σταυρό.


    «Φωτίζεται» η παραλιακή οδός Καβάλας- Νέας Ηρακλείτσας

    Batis, Kavala by sofiagk.Άμεσα θα προχωρήσει ο ηλεκτροφωτισμός της επαρχιακής οδού Καβάλας- Νέας Ηρακλείτσας, από την Καλαμίτσα έως το Παληό, ενώ έως τα τέλη Αυγούστου αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο έως τη Νέα Ηρακλείτσα. Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου εξέφρασε ο νομάρχης Καβάλας Θεόδωρος Καλλιοντζής, το πρωί σε δηλώσεις του. «Ήταν απαραίτητη η παρέμβαση προκειμένου να φωτιστεί ο δρόμος ο οποίος τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδιαίτερα τα βράδια, έχει μεγάλη κίνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.


    Συνελήφθη με αλλοιωμένα όστρακα

    Ένας 33χρονος συνελήφθη στο Εύλαλο Ξάνθης, καθώς εντοπίστηκε να μεταφέρει ενενήντα (90) κιλά όστρακα και τριάντα (30) κιλά υπολείμματα αλιείας οστράκων – κελύφη, νεκρά όστρακα κλπ., τα οποία είχε αλιεύσει από την παραλία Κεραμωτής Καβάλας. Κτηνίατρος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της νομαρχίας Ξάνθης , αφού έλεγξε τα οστρακοειδή, τα χαρακτήρισε μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και προέβη στην κατάσχεση και την καταστροφή τους.


    Ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των Πανελληνίων

    Από σήμερα, Τρίτη, θα αρχίσουν να αναρτώνται σταδιακά στα λύκεια όλης της χώρας, τα αποτελέσματα των βαθμολογιών στα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων.

    Στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από τα στατιστικά στοιχεία προκύπτει ότι οι βαθμολογίες κινούνται σε επίπεδα αντίστοιχα με τα περσινά.

    Ένας στους τρεις υποψηφίους έγραψε από 0 έως 9 δηλαδή ποσοστό 37% δεν έπιασε τη βάση έναντι 35% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό πέρυσι.

    Οι αριστούχοι συγκεντρώνουν ποσοστό 15% έναντι 16% το 2009. Οι περισσότεροι αριστούχοι εμφανίζονται στη Χημεία Βιοχημεία και στην ηλεκτρολογία τεχνολογικής κατεύθυνσης καθώς επίσης στη Βιολογία και Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης.

    Οι χειρότερες επιδόσεις καταγράφονται στην ιστορία γενικής παιδείας με το 64% να γράφει κάτω από τη βάση.

    Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας, Ιωάννη Πανάρετου, οι ενδιαφερόμενοι να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο από την Τετάρτη 7 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 20 Ιουλίου.

    Όπως έγινε γνωστό, ύστερα από προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων, οι γραπτοί βαθμοί των μαθημάτων της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), τα οποία εξετάστηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο, θα αναρτηθούν τελικά μία μέρα νωρίτερα, δηλαδή την Τρίτη 6 Ιουλίου 2010 μετά τις 12 το μεσημέρι σε όλα τα Λύκεια της χώρας.

    Τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τη διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων, καθώς και τις ακριβείς ημερομηνίες χορήγησης της Βεβαίωσης Πρόσβασης από τα Λύκεια.

    Πηγή: skai.gr

    Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

    Απογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων ..ημερομηνίες..

    Προθεσμίες Απογραφής

    Αν ΑΦΜ λήγει σε Πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σας έως:
    1 Δευ. 12 Ιουλίου
    2 Τρι. 13 Ιουλίου
    3 Τετ. 14 Ιουλίου
    4 Πεμ. 15 Ιουλίου
    5 Παρ. 16 Ιουλίου
    6 Δευ. 19 Ιουλίου
    7 Τρι. 20 Ιουλίου
    8 Τετ. 21 Ιουλίου
    9 Πεμ. 22 Ιουλίου
    0 Παρ. 23 Ιουλίου



    Θα χρειαστεί να έχετε στη διάθεσή σας τα κάτωθι παραστατικά:

    • - Ένα εκκαθαριστικό εφορίας από το 2002 κι έπειτα
    • - Κάρτα ή επιστολή γνωστοποίησης ΑΜΚΑ ή το βιβλιάριο υγείας σας
    • -Την ταυτότητά σας
    • - Ένα λογαριασμό ΔΕΗ της κατοικίας σας
    • - Πρόσφατο εκκαθαριστικό μισθοδοσίας σας
    • - Τίτλους σπουδών σας

    Διαμαρτυρίες για το αστικό δρομολόγιο προς το νέο νοσοκομείο Καβάλας

    Προβλήματα και διαμαρτυρίες προκλήθηκαν σήμερα, πρώτη μέρα εφαρμογής του νέου αστικού δρομολογίου προς το νέο νοσοκομείο της Καβάλας. Για την εξυπηρέτηση των επιβατών προς το νέο νοσοκομείου, τροποποιήθηκε η γραμμή της Δεξαμενής η οποία επεκτείνεται έως το νοσοκομείο, ενώ το τμήμα του δρομολογίου στην οδό Θεσσαλονίκης ανέλαβε μίνι μπας, με δωρεάν μετεπιβίβαση του κόσμου. Οι διαμαρτυρίες του επιβατικού κοινό της περιοχής εστιάζονται στο χρόνο παραμονής για την μετεπιβίβαση, καθώς και την απουσία δημοτικής αστυνομίας από ένα επιβαρυμένο σε κίνηση κόμβο, τον οποίο πρέπει να διασχίσουν όσοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν αστική συγκοινωνία για το κέντρο της πόλης.
    Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση από το παλαιό στο νέο νοσοκομείο Καβάλας το οποίο λειτουργεί από σήμερα κανονικά. Απομένει η μεταφορά και των τμημάτων του πρώην Σανατορίου που θα ξεκινήσει την Πέμπτη.

    Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

    Πνίγηκε 80χρονος στην Καβάλα


    Νεκρός εντοπίσθηκε ένας 80χρονος σήμερα το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή «Φωλιά» της Καβάλας.

    Ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε από τη θάλασσα στις 14:45 και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Προανάκριση για τα αίτια του πνιγμού του διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ελευθερών.
    Πηγή Ζούγκλα

    Γκολ και Μαραντόνα..γκριμάτσες..!!

    Πως να σταματήσεις την VOUVOUZELA...

    Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

    Πανελλήνιο Παίδων στην 4 θέση η Ένωση Καβάλας


    Τελείωσε στο κλειστό γυμναστήριο "Νίκος Μαρίνος" της Κύμης το 37ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων, που συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τον Δήμο Κύμης και την ΕΣΚΑΣΕ.

    ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ 84
    ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 51

    Δεκάλεπτα: 28-15, 47-24, 68-40, 84-51
    Διαιτητές: Πολυχρονιάδης-Μπούκας
    ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ(Αϊβαζίδης): Σιώρας 9(1), Χατζηανδρέου 2, Χονδρόπουλος 3(1), Μητρούλης 2, Σαρόγλου, Αντωνιάδης 2, Γκέλιος 8, Μπαναβάκης 2, Πιεβαλίτσα 43, Κουκουτίνης 11, Χρυσαφούδης 2, Κύρου.
    ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ(Ροζάνας): Σταύρου, Αναγνωστάκος, Αρμάγος 2, Αποστολίδης 14(2), Πασαλίδης, Λουκάς, Αλεξόπουλος 6, Ρουμπέας 2, Παπαδήμος, Λάιος 9, Μεργούπης 8, Γιούλας 10.

    Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 10
    ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ 9
    ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 8
    ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ 7
    ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 6
    ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 5


    Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Νίκος Πιεβαλίτσα της ΕΚ Καβάλας με 132 πόντους. Την απονομή έκανε η αντιδήμαρχος Κύμης Κατερίνα Κουϊμιτζή. Πολυτιμότερος παίκτης των αγώνων αναδείχθηκε ο Θάνος Χανιάς του Παναθηναϊκού. Το έπαθλο παρέδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Κύμης Βασίλης Χριστόπουλος. Στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά αναδείχθηκαν οι Θωμάς Βασιλείου του Παναθηναϊκού, Νίκος Πιεβαλίτσα της ΕΚ Καβάλας, Γιάννης Αναγνωστάκης του ΑΓΣ Ιωαννίνων, Δημήτρης Σιόλογκας του Μαντουλίδη και Πάρης Μαραγκός του Παναθηναϊκού.



    Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

    Πανελλήνιο Παίδων - 4η ημέρα

    Σε εξέλιξη βρίσκεται στο κλειστό γυμναστήριο "Νίκος Μαρίνος" της Κύμης το 37ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων, που συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τον Δήμο Κύμης και την ΕΣΚΑΣΕ.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 80
    ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ 68

    Δεκάλεπτα: 25-21, 43-43, 61-62, 80-68
    Διαιτητές: Αναστόπουλος-Κωνσταντινόπουλος
    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ(Γκούρας): Γιαννίκος 21(1), Βασιλείου 9(1), Υφαντής, Καψαλός, Δημακόπουλος 14(3), Ηλιόπουλος, Βλαχογιάννης, Χανιάς 14(1), Μπαζώρας, Καραμαλέγκος 8(1), Μαραγκός 14.
    ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ(Αϊβαζίδης): Σιώρας, Χατζηανδρέου 10, Χονδρόπουλος 14(3), Μητρούλης, Σαρόγλου, Αντωνιάδης 6, Γκέλιος 9, Μπαναβάκης 6, Πιεβαλίτσα 20(1), Κουκουτίνης, Χρυσαφούδης 2, Κύρου 1.

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 8
    ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ 7
    ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 7
    ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ 5
    ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 5
    ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 4

    Οι «Τρωάδες» στα αρχαία θέατρα Φιλίππων και Θάσου

    Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
    Οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με τη Λυδία Κονιόρδου στο ρόλο της Εκάβης θα παρουσιαστούν απόψε (Παρασκευή) στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, κατά την έναρξη των φετινών του εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Φιλίππων Καβάλας. Η παράσταση ξεκινά στις 9.30 το βράδυ, με τιμή εισιτηρίου 22 ευρώ για το κανονικό και 15 ευρώ για νέους έως 26 ετών και ανέργους.
    Το έργο θα παρουσιαστεί αύριο (Σάββατο) το βράδυ, στο αρχαίο θέατρο της Θάσου.

    Με μειώσεις και προσφορές οι ιδιοκτήτες ταξί της Καβάλας κατά της κρίσης

    Με μειώσεις και προσφορές επιχειρούν οι ιδιοκτήτες ταξί της Καβάλας να απαντήσουν στην οικονομική κρίση συγκρατώντας την πελατεία της. Όπως ανακοινώθηκε χθες από τη διοίκηση του Euro taxi, απορροφώντας το ΦΠΑ 11% στα κόμιστρα των ταξί διαμορφώνει την ελάχιστη χρέωση με τηλεφωνική κλήση στα 4,8 ευρώ. Ακόμη, θα κυκλοφορήσει φοιτητική κάρτα πολλαπλών διαδρομών έναντι 5 ευρώ, με μειωμένη τιμή κατά την πτώση της σημαίας, όπως και κάρτα διαδρομών από και προς το νέο νοσοκομείο, έναντι 8 ευρώ. Τέλος, διευρύνεται η περίμετρος διαδρομής των ταξί, δηλαδή τα σημεία από όπου ισχύει η διπλή τιμολόγηση.

    Εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία Καβάλας κύκλωμα Γεωργιανών διαρρηκτών

    Κύκλωμα Γεωργιανών διαρρηκτών εξάρθρωσε η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας. Οι δράστες από το Φεβρουάριο έως το Μάιο του 2009 έκαναν 14 διαρρήξεις σε διαμερίσματα της Καβάλας, σπάζοντας τον ομφαλό της εξώπορτας, αφαιρώντας συνολικά χρηματικό ποσό και κοσμήματα αξίας 91.380 ευρώ. Συνελήφθησαν δύο άνδρες 31 και 35 ετών και μια 35χρονη γυναίκα, ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα. Διερευνάται επίσης, το ενδεχόμενο διάπραξης ανάλογων αδικημάτων σε άλλες περιοχές.

    Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

    37ο Πανελλήνιο παίδων-3η μέρα


    Κατά την τρίτη μέρα των αγώνων της τελικής φάσης του 37ου Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων που διεξάγονται στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Μαρίνος» της Κύμης και συνδιοργανώνονται από την ΕΟΚ, τον Δήμο Κύμης και την ΕΣΚΑΣΕ, είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

    ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ 65
    ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 70

    Δεκάλεπτα: 17-12, 35-42, 47-55, 65-70
    Διαιτητές: Κοτσιμπός-Γερακίνης
    ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ(Αϊβαζίδης): Σιώρας, Χατζηανδρέου 5(1), Χονδρόπουλος 9(3), Μητρούλης, Αντωνιάδης 2, Γκέλιος 10, Μπαναβάκης 4, Πιεβαλίτσα 27, Κουκουτίνης 2, Χρυσαφούδης 4, Κύρου 2.
    ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ(Σαββάτης): Μπαλλάς 20(3), Μετάι 4, Νάτσο 6, Τσουκάλης 6, Γκιουζέλης 2, Λούκος 23(3), Πουρνάρας, Ευσταθόπουλος.

    ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

    Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...