Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

"Μια ξεχωριστή προσέγγιση στις υποψηφιότητες των Αντιπεριφερειαρχών"

Στο πλαίσιο της διαδικασίας για την ανάδειξη υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για τα Όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατέθεσα προς εξέταση την υποψηφιότητα μου για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η κατάθεση της υποψηφιότητας μου αυτής, σε ένα περιβάλλον που βομβαρδίζεται καθημερινά με άρθρα και ονόματα για θέσεις που “κλείδωσαν”, μπορεί να φαντάζει ουτοπική αλλά στοχεύει αποκλειστικά στο να βοηθήσει, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, τις διαδικασίες αξιοκρατικής αξιολόγησης που αναφέρουν ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων στην εγκύκλιο τους.

Πιστεύω ακράδαντα ότι το σύγχρονο στίγμα του ΠΑΣΟΚ, που επέβαλλε ο Πρόεδρος του με τις προσωπικές του επιλογές στις εθνικές εκλογές πέρα και πάνω από μικροκομματικές αντιλήψεις (πολλές επιτυχημένες και κάποιες ατυχείς), ανέδειξε κοινωνικές δυναμικές που δεν είχαν εκφραστεί ιδιαίτερα τα προηγούμενα χρόνια.

Σε επίπεδο Περιφέρειας μάλιστα, όπου οι κομματικές αναφορές είναι μικρότερες σαν τάση χρειάζονται τολμηρά βήματα για τον εμπλουτισμό των ψηφοδελτίων με πρόσωπα που θα πείθουν για την διαχειριστική τους επάρκεια. Με δεδομένο ότι η κεφαλή του περιφερειακού ψηφοδελτίου (Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχες) αποτελεί τον κορυφαίο συμβολισμό της προσέγγισης του πολίτη στην περιοχή, εκτιμώ ότι απαιτούνται τολμηρές κινήσεις σε επίπεδο πολιτισμικών αναφορών και τεχνογνωσίας.

Η κατάθεση της υποψηφιότητας μου ως Αντιπεριφερειάρχη δεν στηρίζεται στην λογική μιας άτυπης, και συχνά άκριτα μηχανιστικής, λογικής της ποσόστωσης των γυναικών και των νέων στα ψηφοδέλτια, ούτε αποτελεί έκφραση στείρας φιλοδοξίας. Σηματοδοτεί όμως την πεποίθηση μου για την ανάγκη άσκησης μιας άλλης αυτοδιοικητικής πολιτικής, πολύ περισσότερο τεχνοκρατικής, κάτι που είναι άλλωστε και στην καρδιά της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη.

Ελπίζω πραγματικά η υποψηφιότητα μου αυτή να οδηγήσει τις διαδικασίες διαβούλευσης με τους φορείς του Νομού στην Αθήνα σε ένα πραγματικό πολιτικό διάλογο και μια αξιολόγηση που θα στηρίζεται σε αντικειμενικά στοιχεία, πέρα και πάνω από μικροκομματικές αντιλήψεις και τοπικές επετηρίδες. Στον βαθμό που αυτό θα γίνει εφικτό, θα θεωρήσω την υποψηφιότητα μου επιτυχημένη.

Μαρίζα Τσακαλέρου – Κλαπάφτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...