Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Πανελλήνιο Παίδων - 2η ημέρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο κλειστό γυμναστήριο "Νίκος Μαρίνος" της Κύμης το 37ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων, που συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τον Δήμο Κύμης και την ΕΣΚΑΣΕ. Κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας των αγώνων, είχαμε τα εξής αποτελέσματα:
Ένωση Καβάλας - Μαντουλίδης 76-90

Διαιτητές: Κοτσιμπός-Μπούκας.
Τα δεκάλεπτα: 22-16, 44-37, 64-64, 76-90.
ΚΑΒΑΛΑ (Αϊβαζίδης): Σιώρας 1, Χατζηανδρέου 13, Χονδρόπουλος 10, Μητρούλης, Σαρόγλου, Αντωνιάδης 13 (1), Γκέλιος 9, Μπαναβάκης 2, Πιεβαλίτσα 16, Κουκουτίνης, Χρυσαφούδης 12, Κύρου.
ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ (Ντολόπουλος): Γιαννάκης 8, Ξάκης 2, Παράσχος 2, Τελέγκας 3, Παπαρέγκας 12 (1), Σλαφτσάκης 17, Νικολάου 7 (1), Παπαδάκης, Κίτος, Σιόλογκας 26 (4), Σπάχος, Ελευθερίου 13 (1).

Κένταυρος Λιβαδειάς - Παναθηναϊκός 31-102
ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 68 - 38

Ξεκινά την Παρασκευή η μετεγκατάσταση στο νέο νοσοκομείο Καβάλας

Ξεκινά από την Παρασκευή η τελική φάση της μετεγκατάστασης στο νέο νοσοκομείο της Καβάλας. Η αποχώρηση θα γίνει πρώτα από το κεντρικό κτίριο και στη συνέχεια από το πρώην σανατόριο, το οποίο θα εφημερεύει όσο διαρκεί η μετακόμιση από το πρώτο. Στο μεταξύ, από την Παρασκευή θα λειτουργεί νέος αριθμός για το τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου ο οποίος είναι 2513 501100 begin_of_the_skype_highlighting 2513 501100 end_of_the_skype_highlighting. Επίσης, θα ισχύουν και νέα τηλέφωνα για τον προγραμματισμό μικροβιολογικών και ακτινολογικών εξετάσεων. Το παλιό τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργεί παράλληλα με το νέο και θα διακοπεί οριστικά από τις 10 Ιουλίου.

ΠανελλήνιοΠρωτάθλημα Μπάσκετ Παίδων 2009-2010



















ΑΠΟΤΕΛΣΜΑΤΑ

ΑΓΣ Ιωαννίνων – ΕΚ Καβάλας 69-79
Παναθηναϊκός ΑΟ –ΓΣ Κρόνος 69-61

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Καβάλα- Καστοριά 0-0

Δεν τα κατάφερε η ομάδα μας στον πρώτο αγώνα στην Ζάκυνθο. Στο γήπεδο μια ομάδα υπήρχε και αυτή ήταν η ομάδα της Καβάλας....Οι ευκαιρίες πολλές ,ένα γκολ που ακυρώθηκε χωρίς να ξέρουμε τον λόγο....αλλά τελικό σκορ 0-0.

Πρώτη φορά είδαμε την ομάδα μας παρά την ζέστη που επικρατούσε να είναι τόσο καλά οργανωμένη και να μην γίνονται λάθη..αλλά σταματήσαμε σε ένα εκπληκτικό τερματοφύλακα.....
Να αναφέρουμε την παρουσία 50 φιλάθλων της Καβάλας που έδωσαν παλμό στο γήπεδο..

Αύριο αντιμετωπίζουμε την ομάδα του Αγρινίου στις 5 το απόγευμα.

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Sex - The Mundial 1

Στα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθληματος οι παίδες της Ένωσης..

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά η ομάδα παίδων της Ένωσης φτάνει στην εξάδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα γίνει στην Κύμη την άλλη εβδομάδα.

Στον τελευταίο αγώνα επικράτησε της Βέροιας εύκολα με 73- και η ομάδα του Αιβαζίδη Δημήτρη αήττητη βάζει πλώρη για μια θέση στην τριάδα....

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

10 λόγοι για να τον αγαπάμε


Mundial τέλος για την εθνική μας, ο Ότο μάς αποχαιρετά μετά από 9 ένδοξα χρόνια και ο Σάντος πιθανότατα θα είναι το νέο θύμα των σχολιαστών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ευτυχώς τον έχουμε εκπαιδεύσει καλά εμείς οι ΠΑΟΚτσήδες και δε θα νιώσει σα να έπεσε στο λάκκο με τα κ@λοδάχτυλα.

Αυτές τις μέρες θα κουραστούμε να διαβάζουμε απολογισμούς για τον Ότο, τα θετικά του, τα αρνητικά του, τις συνήθειές του, δηλώσεις που άφησαν εποχή κτλ. Δε θα πρωτοτυπήσω.

Έχουμε και λέμε λοιπόν.

1. Μάς απέδειξε πως όταν δε διαβάζουμε ελληνικές εφημερίδες και δεν παρακολουθούμε τηλε-παράθυρα, μπορούμε να κάνουμε θαύματα.

2. Μάς απέδειξε πως το… Αλτσχάιμερ του, είναι πιο αποδοτικό από τη μ@λακία που μας δέρνει.

3. Μάς απέδειξε πως δεν έκανε και τόσο λάθος που επέλεγε πάντα υπερήλικες (ποδοσφαιρικά) παίχτες. Το τελευταίο γκολ επί εποχής Ρεχάγκελ, το δεχτήκαμε από 37χρονο (Παλέρμο).

4. Θα καταλάβουμε την αξία του, όταν σε καμιά εκατοστή χρόνια, θα πραγματοποιηθεί δεξίωση γάμου στο μνημείο που θα στήσουμε προς τιμήν του.

5. Αν τον ξεχάσουμε εμείς, δεν πειράζει. Θα τον θυμάται ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

6. Επί Ρεχάγκελ, είχαμε την ευκαιρία να δούμε διάφορους φωστήρες να ταπεινώνονται, κάθε φορά που ο Ότο έκανε πάλι το θαύμα του. Γιακουμάτε ακούς;

7. Χάρη στον Ότο, έμαθαν και οι γυναίκες λίγη μπάλα και δεν γινόταν της Κορέας, κάθε φορά που καθόμασταν στο σαλόνι να δούμε το «πειρατικό».

8.
Και τι έγινε που τόσα χρόνια παίζουμε «βρώμικα»; Σάμπως θα μας στείλει κανείς σε εξεταστική;

9. Όσοι δεν τον γουστάρετε, να θυμάστε το ρητό: «Αγάπα το φίλο σου, με τα ελαττώματά του». Ο Ότο το τηρεί στο έπακρο, γι’αυτό και δε σας κρατάει κακία.

10. Επειδή μία εικόνα είναι… μία λέξη (που κάνει για χίλιες).

Ο ΟΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ

www.mediasoup.g

Ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς της Καβάλας

Τους δράστες της ληστείας στην Τράπεζα Πειραιώς της Καβάλας, χθες το μεσημέρι, αναζητά η αστυνομία. Οι δύο ληστές, με την απειλή πιστολιού, εισέβαλαν στο υποκατάστημα της τράπεζας στη συμβολή των οδών Ομονοίας και Παύλου Μελά πήραν από το ταμείο ποσό 29.500 ευρώ και διέφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Στο μεταξύ, το απόγευμα της Τρίτης δύο άτομα εισέβαλαν σε πολυκατάστημα στην περιοχή των Σφαγείων και αφαίρεσαν ποσό 16.500 ευρώ από το κεντρικό ταμείο.

Μειώνουν τα ενοίκια οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών χώρων της Καβάλας

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι επαγγελματικοί φορείς του νομού Καβάλας για τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειας μείωσης των μισθωμάτων επαγγελματικής στέγης. Στις περιπτώσεις που επήλθε συμφωνία, επιτεύχθηκαν μειώσεις από 15% έως 29%. Σε συνέντευξη Τύπου χθες, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Άγγελος Τσατσούλης, τόνισε ότι ο βασικός στόχος παραμένει η συνέχιση της λειτουργίας των καταστημάτων και η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΚΡΙΜΜΑΤΙΚΑ ΒΟΡΡΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ



ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΙΔΩΝ
Όπως φαίνεται και από το σκορ πολύ εύκολο απόγευμα είχαν τα αγόρια της Ένωσης φτάνοντας την διαφορά στους 70 πόντους!!!!
Αύριο το μεσημέρι σφραγίζει την είσοδο στα τελικά....

Α.Ε.ΚΟΖΑΝΗΣ - ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ 60-58
ΑΟΚ ΜΑΡΜΑΡΑΣ -Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ 29-91


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Τα κορίτσια δεν τα κατάφεραν και αποκλείονται από μια ομάδα με πολούς στόχους.
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - Φ.Ο.ΑΡΙΔΑΙΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ - Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ 83-63

16.000 ευρώ η λεία των ληστών του καταστήματος Μασούτης στα Σφαγεία






16.440 ευρώ ήταν για την ακρίβεια η λεία των δυο ληστών που το απόγευμα της Τρίτης εισέβαλαν στο κατάστημα του Μασούτη στα Σφαγεία σπέρνοντας τον πανικό σε προσωπικό και πελάτες. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας "Στις (22-06-2010) και ώρα 18,30΄, από δύο άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες , έλαβε χώρα ληστεία σε Super Market στην Καβάλα.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι τα δύο (2) προαναφερόμενα άτομα, φορώντας κράνη (full face) και γάντια, εισήλθαν στο ανωτέρω κατάστημα και, αφού ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιών πελάτες και υπαλλήλους του καταστήματος, ένας από αυτούς εισήλθε στο χώρο υποδοχής και εξανάγκασε τη διευθύντρια να ανοίξει συρτάρι γραφείου, από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό 16.440,00 €, ενώ ο δεύτερος δράστης μετέβη σε ταμείο του καταστήματος, όπου επιχείρησε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει τα χρήματα. Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και διέφυγαν.

Μεγάλη κινητοποίηση για τον περιορισμό του τοξικού νέφους στη Δράμα

Τρία 24ωρα μετά την πυρκαγιά σε επιχείρηση ελαστικών στην ΒΙ.ΠΕ. Δράμας, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη κινητοποίηση με μηχανήματα της Νομαρχίας, του δήμου, του στρατού και ιδιωτών για επιχωμάτωση της περιοχής προκειμένου να περιοριστούν στο ελάχιστοι οι καπνοί που εκλύονται στην ατμόσφαιρα διασκορπώντας σε μεγάλη απόσταση ουσίες επικίνδυνες για την υγεία των πολιτών, τη χλωρίδα και το υπέδαφος της περιοχής.
Ένταση επικράτησε χθες το απόγευμα στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Δράμας, με τους κατοίκους της περιοχής Ξηροποτάμου να διαμαρτύρονται απαιτώντας άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και τιμωρία των υπευθύνων.
Αυτή την ώρα (12.00), για τό ίδιο θέμα, καλεί σε σύσκεψη τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Νομαρχία, με τη συμμετοχή επιστημόνων περιβάλλοντος, προκειμένου να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις από το καρκινογόνο νέφος.
Η Οικολογική Κίνηση Δράμας με έγγραφό της προς την υπουργό Περιβάλλοντος ζητά να αναλάβει η κεντρική εξουσία την επιχείρηση αποκατάστασης της περιοχής, εκτιμώντας ότι η οικολογική καταστροφή ξεπερνά τις δυνατότητες παρέμβασης των τοπικών αρχών.
Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας καλεί τους κατοίκους της περιοχής «να έχουν κλειστές τις πόρτες, τα παράθυρα, τα κλιματιστικά και τους ανεμιστήρες, να αποφεύγουν τον αερισμό του σπιτιού και να μην κυκλοφορούν και εκτίθενται άσκοπα σε επιβαρυμένο περιβάλλον από καπνούς ή στάχτες όταν αυτά αιωρούνται στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας… Σε περίπτωση διαπίστωσης έντονου αναπνευστικού προβλήματος, να απευθύνονται στις κατά τόπους υγειονομικές μονάδες και στους θεράποντες ιατρούς».



Η θερινή συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
Στην παραλία της Καβάλας θα δοθεί την Πέμπτη, στις 9 το βράδυ, η μεγάλη θερινή συναυλία των μαθητών και καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Θα εμφανιστούν η Ορχήστρα Εγχόρδων, η Ακορντεονάτα, η ορχήστρα σαξοφώνων, η Φιλαρμονική, η «Young Power Orchestra», τα Εργαστήρια Ροκ, η Ορχήστρα Τζαζ & Ροκ και η Παιδική Χορωδία.

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Νίκη για την Ένωση

Δύσκολη νίκη πραγματοποίησε πριν λίγο η Παίδων της Ενωσης με αντίπαλο την ομάδα της Κοζάνης.
Οι δύο ομάδες από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό βάδιζαν μαζί στο σκορ.
Ποιο ψύχραιμη στο τέλος η ομάδα της Καβάλας επικράτησε με σκορ 69-60.
Αύριο θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Χαλκιδικής

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΙΔΩΝ

Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ
-Α.Ε.ΚΟΖΑΝΗΣ 69-60
ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ -ΜΑΡΜΑΡΑΣ 75-29

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ - ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 85-23
Φ.Ο.ΑΡΙΔΑΙΑΣ -ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 45-103

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Αύριο οι μάχες στα προκριματικά για την ΈΝΩΣΗ

Από αύριο στην Θεσσαλονίκη χτυπά η καρδία του παιδικού - κορασίδων της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης στα προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Θα σας ενημερώνουμε για τα αποτελέσματα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΙΔΙΑ......



Σύσκεψη φορέων για τους απολυμένους από το "Δελφίνι"

Ευρεία σύσκεψη παρουσία των βουλευτών, του Νομάρχη και Δημάρχου Καβάλας πραγματοποιήθηκε, το πρωί του Σαββάτου, με πρωτοβουλία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας προκειμένου να αποφασιστούν παρεμβάσεις και συνεργασίες, ώστε οι απολυόμενοι από τις βιοτεχνίες «Δελφίνι» και «Κοθάλη», να επανενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία. Στη συνάντηση αποφασίστηκε να σταλεί άμεσα ο κατάλογος των απολυμένων στο Υπουργείο Απασχόλησης προκειμένου να προχωρήσει η ένταξή τους σε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις. Παράλληλα, θα ζητηθεί από το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο να αναλάβει πρωτοβουλία εντοπισμού επιχειρήσεων της Καβάλας που θα θελήσουν να προσλάβουν απολυμένους, ενώ θα υπάρξει μέριμνα για τους απολυμένους ηλικίας άνω των 55 ετών.
Στο μεταξύ, ερώτηση για τις απολύσεις στο Δελφίνι κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Άγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου.

Διαμαρτυρία φορτηγών στο κέντρο της Καβάλας

Διαμαρτυρία στους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας, προκαλώντας έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, πραγματοποίησαν σήμερα, μετά τις 10 το πρωί, 100 περίπου φορτηγά που μεταφέρουν το λίπασμα της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης, στην Ελλάδα. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών κάνουν λόγο για ασυνέπεια της εταιρείας και μη καταβολή των κομίστρων για 6 μήνες.

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Η καταιγίδα στην Καβάλα..

Δείτε την καταιγίδα όπως την κατέγραψε η κάμερα του

http://www.meteokav.gr/

Έτσι χορεύουν στην Brazil...από μωρά !!!!

Ο πιτσιρίκος χορεύει στο τραπέζι του σπιτιού του, δείχνει σε ένα φανταστικό κοινό και χορεύει εκπληκτικά. Το καλύτερο σημείο, είναι όταν με τα δάχτυλά του σε σχήμα V, κάνει την χαρακτηριστική κίνηση του τραβόλτα στην θρυλική ταινία του Ταραντίνο, περνώντας το χέρι του μπροστά από τα μάτια του.

Το διάρκειας περίπου τριών λεπτών βίντεο, έχει προκαλέσει πάταγο στο Youtube, καθώς έχει πάνω από 700.000 θεάσεις, ενώ έχουν ήδη δημιουργηθεί και διάφορα Remixs.

Η χθεσινή καταιγίδα σε φώτο....και Video

http://www.meteokav.gr/photos/tn_storm5_20june2010.JPG

Φωτογραφία από την χθεσινοβραδινή βροχή......από τον Ζάχαρη Γιάννη του
http://www.meteokav.gr/



Και VIDEO με την καταιγίδα ηλεκτρικών στην Ελευθερούπολη...
από http://users.otenet.gr/~nikod/wx.htm

Αυτοί είναι οι ποιό τυχεροί στην ζωή τους...δείτε το !!!

ΒΡ .....και μόλυνση..με καφέ!!!!

Σεμινάριο για την καταπολέμηση της φτώχειας

Σεμινάριο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού πραγματοποιείται την ερχόμενη Δεύτερα στο Ξενοδοχείο Lucy της Καβάλας, στις 9 το πρωί. Το σεμινάριο οργανώνεται από την Υπερνομαρχία Δράμας- Καβάλας- Ξάνθης, σε συνεργασία με αρμόδιους ευρωπαϊκούς φορείς.

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Χορευτικές παραστάσεις σε Νέα Καρβάλη και Καβάλα για τα «Ελευθέρια»

Δύο χορευτικές παραστάσεις περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Ελευθερίων του δήμου Καβάλας, την προσεχή Κυριακή. Στις 9 το βράδυ, στο Ακόντισμα της Νέας Καρβάλης, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια», παρουσιάζει την ετήσια χορευτική παράσταση του προγράμματος «Κίνηση και Χορός» με το έργο «Μαγικός Κήπος»
Στην παραλία της Καβάλας την ίδια ώρα της Κυριακής, οργανώνεται εκδήλωση με χορούς και εδέσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λημνίων Ν. Καβάλας σε συνεργασία με τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο «Το Πράβι», την Πολιτιστική Στέγη Κρηνίδων και τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίας Παρασκευής.

Παράταση ημερομηνίας αιτήσεων για σεμινάρια τεχνικών ασφαλείας

image002.jpgΤο Επιμελητήριο Καβάλας προκειμένου να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό μελών του, παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας Β κατηγορίας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010. Τα σεμινάρια για τη Β κατηγορία είναι διάρκειας 35 ωρών. Αιτήσεις διατίθενται από το Επιμελητήριο.

Αποθήκη φυσικού αερίου προωθεί η Ενεργειακή Αιγαίου στο κοίτασμα του Πρίνου

http://thejunction.net/justfacts/wp-content/uploads/2008/07/offshorerig1.jpg
Επένδυση ύψους 400 εκατ. Ευρώ και 300 θέσεων εργασίας δρομολογεί η «Ενεργειακή Αιγαίου ΑΕ», με τη δημιουργία αποθήκης φυσικού αερίου στο κοίτασμα της νότιας Καβάλας, που είναι υποθαλάσσιο και βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της λεκάνης Πρίνου-Καβάλας, σε βάθος 58 μέτρων. Ήδη, σε συνάντηση με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, εκπρόσωποι της διοίκησης της «Ενεργειακής Αιγαίου Α.Ε.» ανέλυσαν τις παραμέτρους του επενδύσεις του επενδυτικού σχεδίου προωθώντας τη μετατροπή της άδειας εκμετάλλευσης του κοιτάσματος σε άδεια αποθήκευσης φυσικού αερίου. Εκτιμάται πως θα υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης έως και ενός δισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων φυσικού αερίου.

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Ιστορική νίκη-ανατροπή της Εθνικής με 2-1 επί της Νιγηρίας

Η ιστορική ισοφάριση της Εθνικής στο Μουντιάλ
Αν και βρέθηκε να χάνει από τη Νιγηρία με γκολ… δώρο στο 16', η Εθνική πήρε στο 33' την αριθμητική υπεροχή, ισοφάρισε με τον Σαλπιγγίδη στο 44' και ανέτρεψε πλήρως τα δεδομένα, με τον Τοροσίδη στο 72' να γράφει το 2-1. Ιστορική και σημαντική νίκη που βάζει την Ελλάδα ξανά στο «κόλπο» της πρόκρισης από τον 2ο όμιλο.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Πιάνουμε πάτο.....



Οι νέοι κάτω των 21 θα εργάζονται για 592€ και για τις ηλικίες απο 21 έως 25 για 639€ μεικτά!! Αυτοί θα είναι οι μισθοί πείνας που μας επιβάλλει το ΔΝΤ.....

Τα κοπρόσκυλα που μας έφεραν σε αυτή την θέση πότε θα τα βάλετε σε ένα καράβι και να το βουλιάξετε......πότε θα δούμε να μπαίνουν φυλακή?
Φτύσιμο θέλουν όλοι τους....

Στους 2000 οι καταγεγραμμένοι άνεργοι του νομού Καβάλας

Στους 2000 περίπου καταγράφονται οι άνεργοι στο νομό Καβάλας, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, όπως αναφέρθηκε το πρωί σε σύσκεψη στο δημαρχείο Καβάλας. Με αφορμή την οικονομική κρίση και το κλείσιμο της βιοτεχνίας "Δελφίνι", ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής συγκάλεσε σύσκεψη φορέων προκειμένου να συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης της απασχόλησης και της ανάπτυξης. Όπως δε ανέφερε, την επόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης όπου εκπρόσωποι φορέων της πόλης (επαγγελματικοί, συνδικαλιστικοί, επιστημονικοί φορείς, καταναλωτικές οργανώσεις, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι) θα συζητήσουν για την κρίση σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και στήριξης της τοπικής οικονομίας. Κατά την πρωινή σύσκεψη η εκπρόσωπος του ΟΑΕΔ, έκανε γνωστό ότι η βιομηχανία "Δελφίνι" κλείνει οριστικά και ενδεχομένως να περάσει στο νόμο των ομαδικών απολύσεων πλέον, οπότε με την κατάλληλη πολιτική πίεση, είναι δυνατό να εκπονηθεί πρόγραμμα προστασίας των απολυμένων στη συγκεκριμένη βιοτεχνία. Τέλος, ανέφερε ότι το 2010 αριθμητικά ανά μήνα, κατά μέσο όρο, ανακοινώνονται 50 καταγγελίες εργασίας.

"Μια ξεχωριστή προσέγγιση στις υποψηφιότητες των Αντιπεριφερειαρχών"

Στο πλαίσιο της διαδικασίας για την ανάδειξη υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για τα Όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατέθεσα προς εξέταση την υποψηφιότητα μου για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η κατάθεση της υποψηφιότητας μου αυτής, σε ένα περιβάλλον που βομβαρδίζεται καθημερινά με άρθρα και ονόματα για θέσεις που “κλείδωσαν”, μπορεί να φαντάζει ουτοπική αλλά στοχεύει αποκλειστικά στο να βοηθήσει, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, τις διαδικασίες αξιοκρατικής αξιολόγησης που αναφέρουν ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων στην εγκύκλιο τους.

Πιστεύω ακράδαντα ότι το σύγχρονο στίγμα του ΠΑΣΟΚ, που επέβαλλε ο Πρόεδρος του με τις προσωπικές του επιλογές στις εθνικές εκλογές πέρα και πάνω από μικροκομματικές αντιλήψεις (πολλές επιτυχημένες και κάποιες ατυχείς), ανέδειξε κοινωνικές δυναμικές που δεν είχαν εκφραστεί ιδιαίτερα τα προηγούμενα χρόνια.

Σε επίπεδο Περιφέρειας μάλιστα, όπου οι κομματικές αναφορές είναι μικρότερες σαν τάση χρειάζονται τολμηρά βήματα για τον εμπλουτισμό των ψηφοδελτίων με πρόσωπα που θα πείθουν για την διαχειριστική τους επάρκεια. Με δεδομένο ότι η κεφαλή του περιφερειακού ψηφοδελτίου (Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχες) αποτελεί τον κορυφαίο συμβολισμό της προσέγγισης του πολίτη στην περιοχή, εκτιμώ ότι απαιτούνται τολμηρές κινήσεις σε επίπεδο πολιτισμικών αναφορών και τεχνογνωσίας.

Η κατάθεση της υποψηφιότητας μου ως Αντιπεριφερειάρχη δεν στηρίζεται στην λογική μιας άτυπης, και συχνά άκριτα μηχανιστικής, λογικής της ποσόστωσης των γυναικών και των νέων στα ψηφοδέλτια, ούτε αποτελεί έκφραση στείρας φιλοδοξίας. Σηματοδοτεί όμως την πεποίθηση μου για την ανάγκη άσκησης μιας άλλης αυτοδιοικητικής πολιτικής, πολύ περισσότερο τεχνοκρατικής, κάτι που είναι άλλωστε και στην καρδιά της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη.

Ελπίζω πραγματικά η υποψηφιότητα μου αυτή να οδηγήσει τις διαδικασίες διαβούλευσης με τους φορείς του Νομού στην Αθήνα σε ένα πραγματικό πολιτικό διάλογο και μια αξιολόγηση που θα στηρίζεται σε αντικειμενικά στοιχεία, πέρα και πάνω από μικροκομματικές αντιλήψεις και τοπικές επετηρίδες. Στον βαθμό που αυτό θα γίνει εφικτό, θα θεωρήσω την υποψηφιότητα μου επιτυχημένη.

Μαρίζα Τσακαλέρου – Κλαπάφτη

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Τι είναι...???

Στην ταβέρνα παραγγέλνει μια σαλάτα, στη λαϊκή αγοράζει τρία μήλα και στο μπαράκι περνάει όλο το βράδυ με μια μπίρα... Τι είναι; Η απάντηση στο παραπάνω αίνιγμα δεν είναι “Γερμανός τουρίστας” αλλά “Έλληνας καταναλωτής”.

Άσκηση θαλάσσιας ρύπανσης από την Καβάλα Oil

Άσκηση καταπολέμησης της θαλάσσιας ρύπανσης έχει προγραμματίσει για σήμερα (Τρίτη) το πρωί, η εταιρεία εξόρυξης και εκμετάλλευσης πετρελαίου Καβάλα Oil. Η άσκηση πραγματοποιείται ώστε το προσωπικό της εταιρείας να διατηρείται σε ετοιμότητα και εγρήγορση και να μπορεί να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τυχόν έκτακτα περιστατικά στις θαλάσσιες και χερσαίες εγκαταστάσεις της.

Ξεκινούν σήμερα τα «Ελευθέρια» του Δήμου Καβάλας

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Καβάλας, «Ελευθέρια 2010», που διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια», σήμερα θα πραγματοποιηθεί Έκθεση εργοθεραπείας των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Καβάλας. Πρόκειται για έργα των μελών όλων των παραρτημάτων των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου στο πλαίσιο λειτουργίας των τμημάτων εργοθεραπείας. Η έκθεση θα διαρκέσει από την 1 μετά το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία Καβάλας.
Για αύριο έχει προγραμματισθεί η Παρουσίαση του λευκώματος των ιστορικών ερευνητών Ν. Τσουμπάκη και Κ. Απότα με θέμα«Νοσοκομείου…Μνήμες»
Μέσα από τις φωτογραφίες παρουσιάζονται στιγμές λειτουργίας, εγκαινίων, ιστορίας, επισκέψεων του Νοσοκομείου μας. Το βιβλίο θα προλογίσει ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ενώ στο πλαίσια της βιβλιοπαρουσίασης θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφιών και τεκμηρίων από την ιστορική διαδρομή του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης μας. Η Παρουσίαση θα γίνει στις 20:30 στην Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας.

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωσε τον Οκούκα

Ανακοίνωσε τον  ΟκούκαΟ Ντράγκαν Οκούκα θα είναι ο τεχνικός ηγέτης της Καβάλας από τη νέα σεζόν, καθώς υπέγραψε τελικά συμβόλαιο δύο ετών με την μακεδονική ομάδα.
"Η ΠΑΕ Καβάλας ανακοινώνει την πρόσληψη του Σέρβου τεχνικού Οκούκα για τα επόμενα δυο χρόνια", αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Καβάλας.

"Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ανέλαβα την ομάδα της Καβάλας, η οποία την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην 6η θέση του πρωταθλήματος. Αυτός θα είναι και ο στόχος μας φέτος, να πραγματοποιήσουμε μια ίδια πορεία.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Σταύρος Ψωμιάδης, με διαβεβαίωσε πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις στην μεταγραφική περίοδο, έτσι ώστε να ενισχυθούμε και να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί όπως και την περασμένη σεζόν", είπε ο Οκούκα στις πρώτες του δηλώσεις.

sport24.gr

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Βάλτε ένα γκολ κι ας... πεθάνω

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ! Η Εθνική γνώρισε επώδυνη ήττα με 2-0 από τη Ν. Κορέα στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ και ελπίζει μόνο σε θαύμα. Κακές επιλογές από τον Ρεχάγκελ αλλά και από τους διεθνείς μέσα στο γήπεδο. Ούτε βαθμό, ούτε γκολ η Εθνική σε τέσσερις αγώνες Παγκοσμίου κυπέλλου.

Καλλικράτης: μετατάξεις 80,000 δημοσίων υπαλλήλων

Πάνω από 80,000 δημόσιοι υπάλληλοι θα κληθούν μέσα στον Ιούλιο, να επιλέξουν σε ποιά νεοσυσταθείσα (από τον Καλλικράτη) υπηρεσία θα ήθελαν να μεταταγούν, προτού το πράξουν έτσι και αλλιώς μέσω των υποχρεωτικών μετατάξεων που θα ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», από 1η Ιουλίου με σχετική εγκύκλιο η κυβέρνηση θα θέσει σε ισχύ μια πρωτοφανή επιχείρηση ανακατανομής του προσωπικού, για τα μεταπολιτευτικά χρόνια, η οποία εκτιμάται ως σαφές μήνυμα των μεγάλων αλλαγών και ανακατατάξεων που έρχονται στο δημόσιο τομέα.

Μέχρι τις 31 Ιουλίου, οι μόνιμοι υπάλληλοι των δήμων, των νομαρχιών και των περιφερειών θα πρέπει να δηλώσουν σε ποιά υπηρεσία επιθυμούν να εργαστούν στο μέλλον.

Οι θέσεις που δεν θα καλυφθούν από τις εθελοντικές μετατάξεις, θα στελεχωθούν με την υποχρεωτική μετακίνηση του προσωπικού, η οποία θα ξεκινήσει από την 1η Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Στόχος της επιχείρησης είναι οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές, οι οποίες θα αναλάβουν τα καθήκοντα τους στις αρχές του 2011, να είναι πλήρως στελεχωμένες.

Πηγή: i-live.gr

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Διευκόλυνση στους επιχειρηματίες για ρυθμίσεις προς Τράπεζες

Αρχική ΣελίδαΠαρατάθηκε κατά δύο μήνες, δηλαδή μέχρι την 30η Ιουλίου 2010, η προθεσμία για την προσκόμιση της φορολογικής και της ασφαλιστικής ενημερότητας για την υπαγωγή στη ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα. Όπως ανακοίνωσε το Επιμελητήριο Καβάλας, η παράταση αυτή κατέστη αναγκαία, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους δανειολήπτες να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων του ΤΕΜΠΜΕ για τη χορήγηση δανείων για την εκπλήρωση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων τους.

Θύμα απάτης με αγορές από το διαδίκτυο έπεσε Καβαλιώτης

Θύμα απάτης με αγορές από το διαδίκτυο έπεσε κάτοικος Καβάλας, ο οποίος επιχείρησε να αγοράσει κινητά τηλέφωνα από κινέζικο διαδικτυακό κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων. Όπως κατήγγειλε στην αστυνομία, στις 18 Μαΐου απέστειλε τραπεζικό έμβασμα 330 ευρώ σε λογαριασμό τραπέζης του φερόμενου επιχειρηματία, στο Πεκίνο για την αφορά iphone, ενώ τρεις ημέρες αργότερα πείστηκε και κατέβαλε 600 ευρώ για άλλα δύο κινητά. Τα κινητά τηλέφωνα δεν παρελήφθησαν μέχρι σήμερα από τον παθόντα, η επικοινωνία του οποίου με τον διαχειριστή της εν ιστοσελίδας έχει διακοπεί εξαιτίας της μη ανταπόκρισης του δεύτερου.

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Απίστευτος προορισμός.....



Μουντιάλ 2010: Η τελετή έναρξης Παρασκευή στις 15:00

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η φαντασμαγορική τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις 15:00.

Δύο ώρες δηλαδή πριν από το εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης ανάμεσα στην εθνική της διοργανώτριας χώρας και του Μεξικού (17:00).

Εκατοντάδες χορευτές, μουσικοί και άλλοι συμμετέχοντες (συνολικά 1.581 άτομα) έκαναν σήμερα τις τελευταίες πρόβες για τη μεθαυριανή τελετή, την οποία θα παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατές σε 215 χώρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ.

Η τελετή έναρξης θα διεξαχθεί στο εντυπωσιακό «Soccer City» του Γιοχάνεσμπουργκ και κεντρικό θέμα της θα είναι το «Καλώς ήλθατε στο σπίτι του κόσμου».

Ο νικητής των βραβείων Grammy, Αρ Κέλι, θα παρουσιάσει το κεντρικό τραγούδι με τίτλο «Σημάδι της Νίκης», με ένα τοπικό συγκρότημα να τον συνοδεύει.

Μάλιστα, ο γνωστός τραγουδιστής με δήλωσή του στην ιστοσελίδα της οργανωτικής επιτροπής τόνισε: «... η συμμετοχή μου στο γεγονός είναι το μεγαλύτερο πράγμα, με το οποίο έχω ασχοληθεί».
www.ierosagon.org

Ανατροπές στις άδειες 800.000 δημ. υπαλλήλων


Να μην απουσιάζει περισσότερο από το ένα τρίτο του προσωπικού από την 1η Ιουλίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου σε υπηρεσίες που έχουν καθημερινά πολλές συναλλαγές με τους πολίτες καλεί με εγκύκλιό του ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Ντόλιος, ανατρέποντας τα δεδομένα στις άδειες του καλοκαιριού των δημοσίων υπαλλήλων.
Μεταξύ των υπηρεσιών που αναμένεται να ισχύσει η εγκύκλιος που απέστειλε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Ντόλιος, περιλαμβάνονται τα νοσοκομεία, τα ΚΕΠ και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στις υπόλοιπες υπηρεσίες κατ΄ εξαίρεση θα μπορεί κάποιος να υπερβαίνει το ένα τρίτο, αλλά και πάλι σε καμία περίπτωση η αναλογία εργαζομένων – αδειούχων δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 50% του συνόλου του προσωπικού.

Επισημαίνεται, τέλος, πως οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων διοικητικού προσωπικού θα πρέπει να φροντίσουν για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ώστε οι απαιτήσεις των πολιτών να διεκπεραιώνονται εμπρόθεσμα.

Αυτή η απόφαση είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του Δημοσίου και απομένει να δούμε κατά πόσο θα εφαρμοστεί ή θα συναντούμε το γνώριμο σκηνικό των άδειων υπηρεσιών στα μέσα του καλοκαιριού
www.cosmo.gr

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Καλέστε την αστυνομία με SMS!

Με ένα δωρεάν SMS στο 100 από το κινητό σας τηλέφωνο μπορείτε να καλέσετε την αστυνομία.


Το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης ή όπως το λέμε σύντομα το 100, δέχεται και SMS, στα οποία οι πολίτες μπορούν να στέλνουν δωρεάν μήνυμα για να αναφέρουν περιστατικά εγκληματικών ενεργειών.

Αν και το πρόγραμμα αυτό άρχισε να λειτουργεί το 2003, δεν χρησιμοποιήθηκε πολύ αφού σχεδόν κανένας δεν γνώριζε αυτή τη δυνατότητα.

Η λειτουργία της υπηρεσίας είναι ακριβώς ίδια με την τηλεφωνική κλήση μόνο που μόλις ο πολίτης στείλει μήνυμα στο 100, αμέσως καταχωρείται το περιστατικό και δίνεται εντολή στο πλησιέστερο περιπολικό να μεταβεί στο σημείο που έχει γίνει αναφορά για να ελέγξει τι έχει συμβεί.

Το περιεχόμενο του μηνύματος εμφανίζεται σε οθόνη υπολογιστή στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης.Αν ο χειριστής του υπολογιστή χρειάζεται κάποια διευκρίνιση, στέλνει απαντητικό μήνυμα στον πολίτη που έστειλε το SΜS ζητώντας περισσότερες πληροφορίες.

Τέλος εκτός από τα SΜS οι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν με την Άμεση Δράση και μέσω e-mail στη διεύθυνση amdrasi@astynomia.gr.

www.newsit.g

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας εγκαινιάζει το «σπίτι» της

logo_sm

Το «σπίτι της» στην οδό Νυρεμβέργης (δίπλα στις Καμάρες), εγκαινιάζει αύριο (Τετάρτη), η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας. Η τελετή θα γίνει στις 8 το βράδυ.


Κλειστά τα ταμεία της ΔΕΗ Καβάλας την Πέμπτη και Παρασκευή

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή τα ταμεία του Καταστήματος Πωλήσεων Καβάλας της ΔΕΗ, λόγω οικοδομικών εργασιών. Οι πελάτες θα μπορούν να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους στα συμβεβλημένα καταστήματα. Το Ταμείο της ΔΕΗ θα επαναλειτουργήσει κανονικά από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου.

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Ισραηλινοί διοργανώνουν διαμαρτυρία για την τουρκική κατοχή στην Κύπρο

Για την τουρκική κατοχή στην Κύπρο θα διαμαρτυρηθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο Ισραηλινοί ιστιοπλόοι.

http://www.i-live.gr/wp-content/uploads/2010/06/news-israel-protest-cyprus.jpgΣύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η θαλάσσια εκδήλωση διαμαρτυρίας θα διοργανωθεί ανοικτά των ακτών της βόρειας κατεχόμενης Κύπρου.

Πιο συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές θα φτάσουν στην περιοχή με τουλάχιστον τρία γιοτ για να διαμαρτυρηθούν κατά «της τουρκικής κατοχής της βόρειας Κύπρου».

Η θαλάσσια εκδήλωση διαμαρτυρίας αποφασίστηκε μετά την καταδίκη της τουρκικής κυβέρνησης, αλλά και τις διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Τουρκία, για την αιματηρή επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά της νηοπομπής μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι διοργανωτές ελπίζουν να κινητοποιήσουν και άλλα ιστιοπλοϊκά σκάφη μέχρι το Σαββατοκύριακο, ενώ επισημαίνουν ότι δεν έχουν την πρόθεση να προσφύγουν στη βία.

www.i-live.gr

Στις 21 Ιουνίου τα αγωνίσματα των υποψηφίων για τα ΤΕΦΕΑΑ

Τη Δευτέρα, 21 Ιουνίου, ξεκινά η διεξαγωγή της υγειονομικής εξέτασης και της πρακτικής δοκιμασίας (αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 30 Ιουνίου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους (2009-2010) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Ενιαίων Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Β), καθώς και οι απόφοιτοι των Λυκείων που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), κατέθεσαν αίτηση- δήλωση στο Λύκειό τους από την 1η έως τις 22 Φεβρουαρίου για συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αρχείο υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ.

Υποψήφιοι που δεν δήλωσαν συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ στις προαναφερόμενες ημερομηνίες, μπορούν να συμμετάσχουν στα αγωνίσματα κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων στα αγωνίσματα, καθώς η αίτηση δεν ήταν δεσμευτική. Οι υποψήφιοι, κατά την προσέλευσή τους στις επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) δύο μικρές φωτογραφίες

β) ακτινογραφία θώρακα, καρδιογράφημα, βεβαίωση οπτικής οξύτητας. Οι βεβαιώσεις αυτές πρέπει να έχουν εκδοθεί από νοσηλευτικό ίδρυμα του Δημοσίου, ή ΝΠΔΔ, ή γιατρό του δημοσίου. Οι ιατρικές αυτές εξετάσεις μπορεί να είναι και από ιδιώτη γιατρό. Οι ιατρικές εξετάσεις ισχύουν για έξι μήνες από την ημερομηνία έκδοσής τους.

γ) το δελτίο εξεταζομένου από το Λύκειό τους, ή τη «Βεβαίωση Πρόσβασης», όπου αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του υποψηφίου. Ο υποψήφιος επίσης θα πρέπει να έχει μαζί του Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, ή Διαβατήριο, ή άλλο αποδεικτικό της ταυτότητάς του, έγγραφο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Κυκλοφορεί email που οδηγεί τους χρήστες σε site παρόμοιο με το CNN και στη συνέχεια τους προτρέπει να κάνουν κλικ σε κάποιο link ώστε να δουν video σχετικό με τις εξελίξεις στη Γάζα. Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στο video εμφανίζεται νέο παράθυρο που προτρέπει για εγκατάσταση/ενημέρωση του Adobe Flash Player (το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται και για την αναπαραγωγή video στο Youtube). Αν οι χρήστες επιλέξουν εγκατάσταση τότε εγκαθίσταται trojan ικανό να αντλήσει ακόμα και κωδικούς από e-banking και φυσικά και από άλλες online υπηρεσίες και δραστηριότητες που χρησιμοποιείτε (!).
Διαβάζετε με προσοχή τα email σας και σε καμία περίπτωση μην εξουσιοδοτείτε sites να εγκαθιστούν λογισμικό.ενικότερα να είστε καχύποπτοι κατά την καθημερινή τόσο πλοήγηση στο Διαδίκτυο όσο και ανάγνωση των email σας.
Ευχαριστώ.
-----------------------------------
Δ.. ΒΡΑΖΟΣ / D..VRAZOS
ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Τμήμα Μηχανογραφικών Εφαρμογών
Τηλ.: 210-7289666 210-7289666

Μάθημα για τις εναλλακτικές προτάσεις κατανάλωσης

Οι Εναλλακτικές Προτάσεις Κατανάλωσης αποτελούν το αντικείμενο του τελευταίου ενημερωτικού σεμιναρίου, που πραγματοποιεί η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας την ερχόμενη Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεών της.


Στις 2 Ιουλίου η μετεγκατάσταση στο νέο Νοσοκομείο Καβάλας

Ξεκινά στις 2 Ιουλίου η μετεγκατάσταση στο νέο νοσοκομείο της Καβάλας. Όπως παραδέχθηκε το πρωί, συνέντευξη Τύπου, ο διοικητής του Ιδρύματος, Σάββας Κοσμίδης, υπάρχουν προβλήματα τα οποία δεν έχουν ακόμη επιλυθεί, ωστόσο πρέπει όλοι να συμβάλουν καλοπροαίρετα και χωρίς μεμψιμοιρίες. «Γνωρίζουμε την πραγματικότητα, που θα αντιμετωπίσουμε με την μεταφορά στο νέο νοσοκομείο, αλλά πρέπει να πάμε επιτέλους και να αγωνιστούμε από εκεί» ανέφερε χαρακτηριστικά. Η διαδικασία της μετεγκατάστασης θα ξεκινήσει από το κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου και θα ακολουθήσει η αποχώρηση από τους χώρους του πρώην Σανατορίου.

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Υδροστρόβιλος στην Χαλκιδική



Υδροστρόβιλος σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 3 Ιουνίου 2010 ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής στο Στρατιών Χαλκιδικής...
Το φαινόμενο φωτογραφήθηκε από τον Τάσο Προδρόμου.

www.e-stratoni.gr


Όπως είναι επιπλωμένο, με χιλιάδες χρέος φορτωμένο.

Clopy: Ελληνοφρένεια

H Google επενδύει στην αιολική ενέργεια

Σε δύο αιολικές φάρμες στην Β. Ντακότα, η Google επενδύει $38,8 εκατ., πραγματοποιώντας ουσιαστικά την πρώτη της επένδυση στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι δύο φάρμες παράγουν ισχύ 169,5 μεγαβάτ, η οποία μπορεί να καλύψει τις ανάγκες 55.000 κατοικιών. Αποτελούνται από 113 τουρμπίνες, οι οποίες έχουν την ικανότητα να στρέφουν αυτόματα τους έλικές τους ώστε να εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο την κατεύθυνση του ανέμου, ενώ υπάρχει ένα υπολογιστικό σύστημα ελέγχου για την βελτιστοποίηση της απόδοσης και της συντήρησης του εξοπλισμού.
Σύμφωνα όμως με εκπρόσωπο της Google, η επένδυση δεν σχετίζεται με την Google Energy. Θα μπορούσε βέβαια να αποφέρει κάποιο οικονομικό όφελος στην εταιρεία, αλλά ταυτοχρόνως θα προωθήσει την υπόθεση της αποδοχής καθαρών μορφών ενέργειας που αποτελεί επιθυμία της Google, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Google έχει επενδύσει αρκετά εκατομμύρια σε start-ups που ασχολούνται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσω του επενδυτικού της βραχίονα Google.org. Παράλληλα έχει αναπτύξει το PowerMeter, ένα web εργαλείο παρακολούθησης της οικιακής κατανάλωσης ενέργειας.
www.neo2.gr

Παίρνει Αυλωνίτη η Καβάλα


Σε συμφωνία με τον 20χρονο αμυντικό Τάσο Αυλωνίτη ήρθε η Καβάλα. Οι «Αργοναύτες» αναμένεται να ολοκληρώσουν τη μετακίνηση μόλις εκδικαστεί η προσφυγή που κατέθεσε ο παίκτης κατά του Αιγάλεω, στο οποίο αγωνίστηκε τη φετινή σεζόν.

Οι δύο πλευρές έχουν δώσει τα χέρια για συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών. Να σημειωθεί ότι για τον Αυλωνίτη είχε ενδιαφερθεί και η ΑΕΚ.

Εν τω μεταξύ η Καβάλα χθες απέκτησε άλλους τρεις νεαρούς ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους Γιώργο Δεληζήση (23χρονο αμυντικό χαφ), Θωμά Ναζλίδη (23χρονο επιθετικό) και Σεραφείμ Μωυσίδη (20χρονο μέσο).

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

«Βούλιαξε» πάλι το Χρηματιστήριο


Μεγάλοι κερδισμένοι της σημερινής «μαύρης Παρασκευής» για την Ευρώπη είναι και πάλι οι Αμερικανοί, καθώς ράλι σημειώνουν τα γραμμάτια αμερικανικού Δημοσίου την ώρα που «λάδι στη φωτιά» ρίχνει η επιδείνωση της κρίσης δημοσιονομικού χρέους στην ευρωζώνη, με αποτέλεσμα να εντείνονται οι ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάκαμψης.

Στα χαμηλότερα επίπεδα της τετραετίας υποχώρησε το ευρώ, το οποίο κυμαίνεται στα 1,20 δολάρια, λόγω των φόβων για επιδείνωση και επέκταση της κρίσης χρέους.

Τις ανησυχίες των επενδυτών ενέτειναν, επίσης, τα δημοσιεύματα για υψηλές ζημίες από τις θέσεις της Societe General SA σε παράγωγα.

Η απόδοση του 10ετούς γραμματίου αμερικανικού Δημοσίου υποχώρησε κατά 11 μονάδες βάσης στο 3,26%, ενώ ο Dollar Index εκτινάχθηκε στα υψηλά 14 μηνών χάρη στην αύξηση της ζήτησης για ασφαλείς επενδυτικούς τίτλους.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1.484,90 μονάδες σημειώνοντας βουτιά 5,03%.

Οι τιμές 147 μετοχών σημείωσαν πτώση, 33 ενισχύθηκαν και 49 παρέμειναν σταθερές.

Οι μετοχές της ΕΤΕ και της EFG Eurobank κατέγραψαν απώλειες άνω του 6%, ενώ ο ΟΠΑΠ σημείωσε πτώση 9,09%. Ο ΟΤΕ υποχώρησε κατά 5,11%.
zougla.gr

Συνέδριο διοίκησης και οικονομίας στην Καβάλα

Ξεκινά σήμερα, στο χώρο του ΤΕΙ Καβάλας, το Εθνικό Συνέδριο Διοίκησης Οικονομίας, σε συνδιοργάνωση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του TEI Λάρισας και του Τμήματος Διαχείρισης Πληροφοριών του ΤΕΙ Καβάλας. Κατά τη διάρκειά του, θα καλυφθεί σειρά θεμάτων στο ευρύτερο πεδίο διοίκησης και οικονομίας σε επιχειρήσεις, οργανισμούς του δημοσίου και την εκπαίδευση.

Χωρίς ρεύμα την Κυριακή οι συνοικίες Αγίου Αθανασίου και Παναγίας Καβάλας

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα μείνουν την Κυριακή περιοχές στη συνοικία Αγίου Αθανασίου της Καβάλας, από τις 7.30 το πρωί έως τις 2.30 μετά το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, λόγω εργασιών της ΔΕΗ, θα διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή γύρω από τον ναό του Αγίου Αθανασίου, κατά μήκος της ομώνυμης οδού και στους καθέτους προς αυτήν δρόμους, την αρχή της οδού Σαππαίων και την οδό Μιαούλη.
Επίσης, από τις 7.30 έως τις 11.30 το πρωί, θα μείνει χωρίς ρεύμα όλη η συνοικία της Παναγίας.

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Αφού δεν βρήκε γυναίκα για SEX ...καλό και αυτό..!!!

Την Πέμπτη αποφασίζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για τα κριτήρια και τις διαδικασίες επιλογής υποψηφίων στις εκλογές του Νοέμβρη

Αύριο Πέμπτη, στις 3 το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου θα καθορισθεί τελικά το περιεχόμενο της εγκυκλίου για τις διαδικασίες και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είναι πιθανόν να αποφασισθεί και η διεύρυνση της σύνθεσης της Επιτροπής για την Αξιολόγηση των Υποψηφίων ... στην οποία ήδη συμμετέχουν ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ο βουλευτής Θανάσης Τσούρας, ο διευθυντής του κόμματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο υπεύθυνος του τομέα Εσωτερικών Λάμπρος Μίχος, η διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Στεφάνου.
Όπως ήδη είναι γνωστό, η υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνει μέσω Διαδικτύου, σε ειδική ιστοσελίδα του pasok.gr, είτε με αυτοπροτάσεις είτε με προτάσεις τρίτων, σε διάστημα μίας εβδομάδας ή το πολύ δέκα ημερών.
/piazzadelpopolo.blogspot.com

Αποκλεισμός του λιμανιού της Καβάλας από γρι-γρι

Σε αποκλεισμό του λιμανιού της Καβάλας με τα αλιευτικά τους σκάφη προχώρησαν από τις 12.30 το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες γρι- γρι της Καβάλας, διαμαρτυρόμενοι για την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας, που απαγορεύει την αλιεία σε απόσταση 1,5 μιλίου από την ακτή. Ωστόσο, επέτρεψαν τον ελλιμενισμό του τακτικού δρομολογίου Καβάλας- Πρίνου και του επιβατικού οχηματαγωγού Θεόφιλος, καθώς και τον απόπλου του τακτικού δρομολογίου προς Θάσο. Παραμένει ωστόσο άγνωστο, πόσο θα διαρκέσει ο αποκλεισμός και αν θα σκληρύνουν τη στάση τους εμποδίζοντας πλέον τη συγκοινωνία προς τη Θάσο, είτε προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το «Θεόφιλος» έχει προγραμματισμένη αναχώρηση στις 8 το βράδυ.

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Οι αγώνες στίβου «Δαβιτζόγλεια» αύριο στην Καβάλα

Ολοκληρώθηκαν τα "Δαβιτζόγλεια 2009"Το 2ο γκραν πρι στίβου με την επωνυμία «Δαβιτζόγλεια» θα πραγματοποιηθεί αύριο (Τετάρτη), στο δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» της Καβάλας. Οι αγώνες ξεκινούν στις 5.30 το απόγευμα.

Επιδόματα στρατιωτών και γεννήσεων από το δήμο Καβάλας

Ξεκίνησε από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος στρατιωτών για το έτος 2010, από το Κέντρο Πρόνοιας του δήμου Καβάλας. Θα επιδοτηθούν οικογένειες με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα. Επίσης, ξεκινά και η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα επιδότησης γεννήσεων. Επιδότηση δικαιούνται οι οικογένειες που και οι δύο γονείς είναι μόνιμοι κάτοικοι και δημότες Καβάλας, που απέκτησαν ή θα αποκτήσουν παιδί από 01/12/2009 έως 30/11/2010 και το οικογενειακό τους εισόδημα κατά το έτος 2009 δεν ξεπέρασε τα 9.000 ευρώ. Η επιδότηση ανέρχεται στο εφάπαξ ποσό των 800 ευρώ.

Αγνοείται η τύχη Έλληνα ορειβάτη στα Ιμαλάια

Φωτογραφία αρχείου

Έλληνας ορειβάτης ,με πολλές φιλίες με ορειβάτες από την ΚΑΒΑΛΑ ,που βρισκόταν στα Ιμαλάια έχει χαθεί με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι για την ζωή του. Πρόκειται για τον Ζαχαρία Κυριακάκη, γιατρό του νοσοκομείου Ρόδου, 45 ετών, ο οποίος βρισκόταν σε ορειβατική αποστολή στα Ιμαλάια και χάθηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Ήδη, μετέβησαν στο Νεπάλ συγγενικά του πρόσωπα, ενώ ζητήθηκε από τον εισαγγελέα Ρόδου να κινηθούν οι διαδικασίες για την άρση του απορρήτου του δορυφορικού κινητού τηλεφώνου που είχε στην κατοχή του ο ορειβάτης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 45χρονος γιατρός, που είναι μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου Αθηνών, έπεσε σε χιονοστιβάδα.

Αρχικά βρισκόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με ομάδα διάσωσης, η οποία κατάφερε να εντοπίσει δύο άλλα μέλη της ομάδας που ήταν μαζί του. Στη συνέχεια η επικοινωνία με τον ορειβάτη διακόπηκε λόγω πτώσης της μπαταρίας του κινητού, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του.
in.gr

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...