Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Νικήτρια με... καυτό βίντεο


Σάλος έχει ξεσπάσει με την 19χρονη Λένα Μέγιερ που χάρισε στη Γερμανία την πρωτιά στον διαγωνισμό της Eurovision ύστερα από σχεδόν 30 χρόνια, καθώς ένα βίντεο φωτιά κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Η Λένα συμμετείχε το περασμένο Μάρτιο συμμετείχε στο επιτυχημένο Γερμανικό ριάλιτι "Unser Star für Oslo" από το οποίο και εκλέχτηκε για να συμμετάσχει στο φετινό διαγωνισμό.

Η Λένα όμως που πολλοί από εμάς θεωρούσαμε ότι είναι μια αθώα περιστέρα και μάλιστα δέχθηκε και συγχαρητήρια από την ίδια την καγκελάριο Μέρκελ, είναι αρκετά άταχτη και πολύ άνετη με τους συμπαίκτες της.
news247.g

Πυροβόλησαν την Ειρήνη

Ισραηλινοί κομάντος επιτέθηκαν σε ένα από τα πλοιάρια του "στολίσκου ελευθερίας", που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας. Τουλάχιστον 19 νεκροί. Στην αποστολή βοήθειας συμμετείχαν και Έλληνες. Η επίθεση έγινε σε τουρκικό πλοίο. Πληροφορίες για έναν Έλληνα τραυματία. Υπό κατάληψη όλα τα πλοία
Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν Ισραηλινοί κομάντος επιτέθηκαν σε ένα από τα πλοιάρια του "στολίσκου της ελευθερίας" που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Πρόκειται για το τουρκικό πλοίο "Μαρμαρα" το οποίο κατέλαβαν κομάντος, που άνοιξαν πυρ εναντίον επιβατών. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για έναν Έλληνα τραυματία. Όλα τα πλοία τελούν υπό κατάληψη.

Ισραηλινά πυρά έπεσαν και κατά την κατάληψη του υπό ελληνική σημαία και με ελληνικό πλήρωμα επιβατηγού πλοίου «Σφενδόνη», αναφέρουν μαρτυρίες των επιβαινόντων στο φορτηγό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος», το τελευταίο, που κατελήφθη από τις ισραηλινές δυνάμεις. Την πληροφορία μετέδωσαν οι επιβαίνοντες, περί τις 5:15 - 5:20 τα ξημερώματα.

Σημειώνεται ότι στο πλοίο «Σφενδόνη» επέβαιναν μέλη της ευρωπαϊκής οργάνωσης για την εκστρατεία ενάντια στον αποκλεισμό της Γάζας, παλαιστινιακή αντιπροσωπεία από τη Γαλλία, μέλη αντιπροσωπειών από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και από τις ΗΠΑ, καθώς και δημοσιογράφοι.

news247.g

Στηρίζω Ελλάδα! - Στηρίζω ΜΟΝΟ τις Ελληνικές μπύρες Προτείνουμε την Παραδoσιακή μπύρα FIX

Στηρίζω Ελλάδα! - Στηρίζω ΜΟΝΟ τις Ελληνικές μπύρες  Προτείνουμε την Παραδoσιακή μπύρα FIX

Όχι πια στην COCA. Ναι στην Ελληνική Πολυτέλεια - LOUX... COLA . ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΕΔΩ!

Όχι πια στην COCA. Ναι στην Ελληνική Πολυτέλεια - LOUX... COLA  . ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ  ΕΔΩ!

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

'Ερχεται καθολική απαγόρευση καπνίσματος

'Ετοιμο να πάρει αποφασιστικά μέτρα ώστε να απαγορεύσει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους είναι το υπουργείο Υγείας. Μάλιστα ενδεχεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα, παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος.

Αν οι θεριακλήδες εκμεταλλεύονται την ανυπαρξία ελέγχων και καπνίζουν όπου βρούν, καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν. Το νέο θεσμικό πλαίσιο που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας και θα ισχύσει μέσα στο 2010 θα είναι πολύ πιο αυστηρό απο το προηγούμενο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής η ηγεσία του υπουργείου Υγείας συζητεί με το υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΚΕ για τη συμμετοχή και της δημοτικής αστυνομίας στους σχετικούς ελέγχους. Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν οτι θα προβλεφθεί μεταβατική περίοδος εφαρμογής της απαγόρευσης για τους κλάδους που θίγονται περισσότερο από τα μέτρα (π.χ. νυκτερινά καταστήματα). Επιπλέον, θα ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια κατά του καπνίσματος σε “στοχευμένες” περιοχές και πληθυσμιακές ομάδες. Οπως αναφέρει η εφημερίδα, τα νέα μέτρα πιθανότατα να ανακοινωθούν τη Δευτέρα, παγκόσμια ημέρα κατα του καπνίσματος, οπότε συνεδριάζει η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή για το κάπνισμα, παρουσία της υπουργού Υγείας κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Πάντως, οτι δεν κατάφεραν μέχρι τώρα αντικαπνιστικά μέτρα φαίνεται πως τα κατάφεραν τα... οικονομικά. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα, μετα τις αυξήσεις στις τιμές των τσιγάρων πολλοί πήραν τη απόφαση να κόψουν το κάπνισμα ή να το μειώσουν. Κι αυτό αποδυκνείεται απο το γεγονός οτι ο τζίρος πωλήσεων συρρικνώθηκε κατά 10%.
www.newsit.gr/

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Γιώργος Αλκαίος:το video του τελικού της Eurovision.ΟΟΟΟΟΟΟΟΟpa!!!!!

Φωτοβολταικά στις στέγες

Μέσα στα επόμενα 10 χρόνια αναμένονται να γίνουν επενδύσεις 12 δις ευρώ στις ταράτσες των κτιρίων για την εγκατάσταση φωτοβολταικών πάνελ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία».

Πολλοί ιδιοκτήτες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να τοποθετήσουν φωτοβολταικά στις ταράτσες των σπιτιών τους και να εξοικονομήσουν μεγάλα ποσά που μπορεί και να ξεπερνούν τα 4,000 ευρώ το χρόνο από την κατανάλωση ενέργειας.

Ήδη οι τράπεζες έχουν αρχίσει και διαμορφώνουν πακέτα «πράσινων» δανείων.

Δεν απαιτείται άνοιγμα βιβλίων στην Εφορία, ενώ χρειάζεται μόνο άδεια από την Πολεοδομία.

Η τιμή πώλησης της παραγόμενης ενέργειας στο δίκτυο, θα είναι πενταπλάσια από ότι ένα νοικοκυριό που αγοράζει σήμερα ρεύμα από τη ΔΕΗ και καθορίζεται στα 55 λεπτά/κιλοβατώρα.

Όσον αφορά την ηλεκτρική ενέργεια που θα διοχετεύεται στο ηλεκτρικό δίκτυο, θα γίνεται συμψηφισμός με την ενέργεια που παράγει το κάθε σπίτι για τις ανάγκες του.

Δηλαδή, τα χρήματα θα πιστώνονται ανά δίμηνο στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ και ο ενδιαφερόμενος, που στην περίπτωση της πολυκατοικίας θα είναι ο διαχειριστής, θα τα εισπράττει είτε μέσω ενός τραπεζικού λογαριασμού, είτε απευθείας από το κατάστημα της ΔΕΗ.

Η αγορά και η εγκατάσταση ενός μέσου συστήματος, ισχύος 5 KW, το οποίο καταλαμβάνει 80τ.μ χώρου στην ταράτσα, στοιχίζει 25,000 ευρώ.

Το σύστημα αποφέρει ετήσια έσοδα στον κάτοχό του 3.575 ευρώ και το πιστωτικό υπόλοιπο που προκύπτει μέσω του συμψηφισμού, κατατίθεται σε ένα τραπεζικό λογαριασμό του κατόχου.

Η απόσβεση του κόστους εγκατάστασης θα γίνεται σε περίπου 7 χρόνια.

Η διαδικασία για τη σύνδεση και έναρξη παραγωγής του, θα είναι λιγότερο από 70 ημέρες.

Η Ελλάδα έχει πάνω από 3 εκατ. κτίρια, εκ των οποίων τα μισά περίπου είναι μονοκατοικίες και εκτιμάται ότι αν υπάρξει μαζική ανταπόκριση του κοινού στο πρόγραμμα, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε στέγες και ταράτσες μέχρι και 400MW φωτοβολταικών.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανακοίνωσε πρόγραμμα που απευθύνεται σε ιδιοκτησίες 50-100 τ.μ. ταράτσας.

Η τράπεζα αναλαμβάνει τη μελέτη και τον σχεδιασμό της τεχνικής λύσης που θα υιοθετηθεί και παρέχει δάνεια χωρίς καμία υποθήκη και προσημείωση επί του ακινήτου.

Το δίκτυο του Τ.Τ. θα δέχεται αιτήσεις από την 1η Ιουνίου 2010 και ο ρυθμός υλοποίησης του θα εξαρτηθεί από το χρόνο έναρξη ισχύος του σχετικού υπό ψήφιση νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ.

/www.econews.gr

Λέτε να είναι μόνο συμπτώσεις...!!!!!

Πρίν 3 ημέρες είχαμε την μαζική εμφάνιση βατράχων στο οδόστρωμα της Εγνατίας οδού από την λίμνη Κορώνεια...αμέσως οι Τούρκοι επιστήμονες εξέδωσαν αυτό.....

Πανικός στην Τουρκία με τα βατράχια της Κορώνειας

Συγκεκριμένα, οι μεγάλες σε κυκλοφορία εφημερίδες Hurriyet και Milliet αναφέρουν στα πρωτοσέλιδα των ηλεκτρονικών τους εκδόσεων ότι, εντός 24 ωρών, θα σημειωθεί μεγάλη σεισμική δόνηση στις δύο γειτονικές χώρες, καθώς συνδυάζουν την αναπάντεχη και μαζική μετατόπιση πληθυσμού βατράχων με ισχυρό «χτύπημα» του Εγκέλαδου.

Όπως σημειώνουν, τόσο πριν από τον καταστροφικό σεισμό στην Κίνα το 2008 όσο και πριν από αυτό στην Λ’ Άκουιλα της Ιταλίας, είχε παρατηρηθεί ότι μιλιούνια βατράχια είχαν ξεχυθεί στους δρόμους.

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΑΜΕ ...

Σεισμός 4,6R στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε στις 08:10 το πρωί του Σαββάτου, με επίκεντρο 68 χλμ. βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5χλμ. και για το λόγο αυτό έγινε αισθητός και σε ελληνικές πόλεις που βρίσκονται κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Φερθείτε έξυπνα στον ήλιο

Aυθεντικά αντηλιακά μαγιό, ρούχα και καπέλα SunWay με UPF 50+, που παρέχουν, λόγω της ειδικής τους ύφανσης πολλαπλών στρώσεων, 98% προστασία από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία (UVA-UVB)Ξενοιάστε τώρα από το άγχος της ηλιακής ακτινοβολίας και προστατέψτε αποτελεσματικά το δέρμα των παιδιών σας με τα νέα αντηλιακά μαγιό, ρούχα και καπέλα SunWay!
Έχουν την υψηλότερη πιστοποίηση UPF 50+ από την ARPANSA (Αυστραλιανή Αρχή για την Προστασία από την Ακτινοβολία και την Πυρηνική Προστασία), μία από τις σημαντικότερες αρχές στον κόσμο σε θέματα προστασίας από τον ήλιο.
Είναι άνετα, δροσερά και στεγνώνουν γρήγορα ενώ προσφέρουν πάντα την ίδια υψηλή προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία σε αντίθεση με τα απλά βαμβακερά ρούχα που προστατεύουν μόνο κατά 50% όταν είναι στεγνά και κατά μόλις 25% όταν βραχούν.
Είναι φτιαγμένα από ειδικά ιταλικά υφάσματα, ενώ με γνώμονα την προστασία του ευαίσθητου δέρματος των μωρών και παιδιών δεν έχουν ίχνος από πρόσθετα χημικά συστατικά. Επιπλέον, δε χάνουν την αποτελεσματικότητα τους, όσες φορές και αν πλυθούν.
SunWay και αφήστε τα παιδιά σας να απολαύσουν ελεύθερα το παιχνίδι κάτω από τον ήλιο, όλη την ημέρα, χωρίς περιορισμούς και με αποδεδειγμένη ασφάλεια.
Tα αυθεντικά SunWay φέρουν ταμπελάκι που πιστοποιεί την εγκυρότητά τους καθώς και την ένδειξη πιστοποίησης UPF 50+

Συμβουλές από την Δερματολόγο Ευρ. Κυριαζή-Τάχου (Τ. Αν. Διευθύντρια Β' Κλινικής Νοσ. Συγγρού Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών )
• Το δέρμα έχει μνήμη και θυμάται τι του έχει συμβεί στα πρώτα 10 χρόνια της ζωής του. Όταν το παιδικό δέρμα καεί έχει πιθανότητες να παρουσιάσει στο μέλλον σοβαρές παθήσεις, ακόμα και καρκίνο.
• Η έκθεση στον ήλιο πρέπει να γίνεται προοδευτικά.
• Βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε ένα αντηλιακό που προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB.
• Εφαρμόζετε τουλάχιστον κάθε 2 ώρες επαρκή ποσότητα αντηλιακού χωρίς να ξεχνάτε τις περιοχές των αυτιών, τα χείλια, τα πόδια και τα χέρια.
• Επιλέξτε προϊόντα προστασίας από τον ήλιο τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για το ευαίσθητο δέρμα του παιδιού σας και έχουν δείκτη ηλιακής προστασίας (UPF) υψηλότερο από 25+.
• Το νερό και η άμμος όπως και το χιόνι, αντανακλούν τις ακτίνες, μεγεθύνοντας τις επιπτώσεις του ήλιου οπότε απαιτείται μεγαλύτερη προστασία.
• Ιδανικά κρατήστε τα παιδιά σας μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, κυρίως μεταξύ 11:00 π.μ. και 16:00 μ.μ., όταν δηλαδή ο ήλιος είναι στο υψηλότερο σημείο.
• Προστατεύστε τα παιδιά σας φορώντας τους ειδικά αντηλιακά ρούχα, μαγιό και καπέλα με UPF και χωρίς χημικά πρόσθετα.

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Αιμοληψίες στο Δημοτικό Κήπο Καβάλας

Αιμοληψία και Γενική ΑίματοςΤις καθιερωμένες αιμοληψίες του Μαΐου πραγματοποιεί σήμερα και αύριο, από τις 8 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι, στο δημοτικό κήπο Καβάλας, ο Σύλλογος Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Νομού Καβάλας "Στέλλα Μανώλα - Κούρτη", με τη συμμετοχή του αιμοδοτικού τμήματος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κηπούπολης Καλαμίτσας "Η Αγία Ειρήνη". Παράλληλα, θα γίνονται και εγγραφές δωρητών οργάνων σώματος και μυελού των οστών.

Στην Κομοτηνή ο Πρωθυπουργός


PAPANDREOU

Στην Κομοτηνή βρίσκεται από το πρωί ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, επικεφαλής ευρύτατου κυβερνητικού κλιμακίου υπουργών και υφυπουργών. Λίγο μετά τις 10:00 ο Γ.Παπανδρέου επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Κομοτηνής (ΚΕΚΥΚΑμεΑ) και εν συνέχεια θα προεδρεύσει σύσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ροδόπης. Στις 3 το μεσημέρι θα έχει συναντήσεις με τοπικά στελέχη, ενώ στις 4:30 το απόγευμα θα επισκεφθεί τη 19η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Θράκη 2010».

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

29 Μαίου 1453. Η Πόλις εάλω.!


Στις 29 Μαΐου 1453 έπεσε η πόλη.
Αυτό, σαν ανακοίνωση είναι ιστορικά ακριβολογικό. Εκείνες οι στιγμές δεν αγωνιζότανε το κράτος ή το 'Έθνος των Βυζαντινών και των Ρωμαίων, αλλά μόνο μία πόλη.
Αυτή ήταν η Αυτοκρατορία του Κωνσταντίνου ΙΑ'.
Η πόλη που λεγόταν Κωνσταντινούπολη και υπήρξε Πρωτεύουσα μιας μεγάλης Αυτοκρατορίας κάποτε.
Ο Κωνσταντίνος υπήρξε ο ήρωας και συγχρόνως το θύμα. 'Ηρωας σε μια πρωτόφαντη και ανέλπιστη αντίσταση που θα έμενε ιστορική και θύμα διότι ήτανε άξιος να κυβερνήσει τη μεγάλη και δυνατή χώρα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και του δώσανε μόνο μια πόλη. Την Πρωτεύουσα βέβαια, αλλά μόνο μια πόλη.
Με ελάχιστες δυνάμεις αντιμετώπισε έναν πολυάριθμο νεοφώτιστο και φανατισμένο εχθρικό στρατό διακοσίων πενήντα χιλιάδων, ενώ οι δικοί του έφθαναν δεν έφθαναν τις δέκα χιλιάδες.
Η άμυνα της Κωνσταντινούπολης με, επικεφαλής τον Κωνσταντίνο και η θυσία του ίδιου και της πόλης αποτέλεσαν ένα παγκόσμιο ιστορικό γεγονός πρώτου και ανεπανάληπτου, μπορούμε να πούμε, μεγέθους που συγκλόνισε και συγκλονίζει ακόμα τον κόσμο.
Στην πρόταση του εχθρού του, για να παραδώσει την πόλη και αυτός να σωθεί, απάντησε:
"...Την πόλιν σοι δούναι ούτ' εμού εστί ούτε άλλου τινός των κατοικούντων εν αυτή. 'Ολοι γάρ αυτοπροαιρέτως αποφασίσαμεν αποθανούμεν μη φειδόμενοι της ζωής ημών...".
'Ένας τέτοιος βασιλιάς-μαχητής -στρατιώτης, με τον αγώνα του και τη θυσία του, ενέπνευσε μετά, για όλους τους αιώνες, ένα σύνθημα ψυχής: "Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ‘ναι."
Και αυτό το σύνθημα ψυχής επέζησε σε όλη τη Βαλκανική Χερσόνησο και τη Μ. Ασία και αποτέλεσε βάση και ξεκίνημα απελευθερωτικών αγώνων και επαναστάσεων εναντίον του κατακτητή σ' ολόκληρη αυτή την περιοχή. Διότι δεν μπορούσε να πιστέψει ο σκλάβος, ότι αυτός ο γίγαντας, ο πρωτοφανής στρατιώτης της ελευθερίας, σκοτώθηκε. Δεν σκοτώθηκε, αλλά υπάρχει, λέγανε, μαρμαρωμένος και μια μέρα θα αναστηθεί αφού "Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ‘ναι."
Ερχόμενοι προς το σήμερα λοιπόν, το σήμα κατατεθέν αυτής της μεγάλης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, ο μεγάλης ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας Ι.Ν. της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος κτίστηκε το 537 από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Ιουστινιανό και παρέμεινε το λίκνο του Χριστιανισμού, για 1000 περίπου χρόνια, έγινε τζαμί και αργότερα μουσείο, ενώ τα τελευταία χρόνια, η υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε., Τουρκία το χρησιμοποιεί ως χώρο επιδείξεων μόδας, ως χώρο φιλοξενίας εκθέσεων εσωρούχων και ειδών υγιεινής.
Δεν είναι αυτονόητο λοιπόν, πως αφού οι κυβερνήσεις μας διακαώς επιζητούν την άρον άρον είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε., πρέπει να απαιτήσουν από την γείτονα χώρα έστω την απόδοση του σκοπού για τον οποίο οικοδομήθηκε το σύμβολο του Ορθοδόξου Χριστιανισμού, η πριν από 1500 περίπου χρόνια, Αγία Σοφία;
Ω Έλληνα, το ότι πολέμησες και για ό,τι πολέμησες, σήμερα είναι ταμπού. Οι Τούρκοι ξαναβρίσκουν 557 χρόνια μετά ανοικτή και πάλι την κερκόπορτα. Βολτάρουν στο Αιγαίο όποτε γουστάρουν, όπου γουστάρουν και όσο γουστάρουν ! Δεν μας "χόρτασαν" οι καρπαζιές το 1922 στην Σμύρνη, το 1955 στην Πόλη, το 1974 στην Κύπρο! Τώρα, στέλνουμε στην Πόλη γιουσουφάκια, που τραγουδάνε καλά χορεύουν καλλίτερα, κάνουν κουμπαριές και δόξα τον Αλλάχ!
Και ερωτώ αυτή που τα 'δε όλα μέσα στους αιώνες, την Ιστορία! Αυτή, που πολλές φορές σου χάιδευε το πονεμένο μέτωπο, ανταλλάσσοντας τον πόνο σου με ρυτίδες.

Ο 2ος Γρηγοριανός Δρόμος την Κυριακή

Τον 2ο Γρηγοριανό Δρόμο διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με το Δημοτικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Καβάλας (ΔΕΚΕΚ) και το Σύλλογο Γονέων ΚΕΘΕΑ «Κιβωτός» Καβάλας. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 09.00 το πρωί της Κυριακής μπροστά από το προσκύνημα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στη Νέα Καρβάλη και οι δρομείς θα τερματίσουν στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας. Για τη μεταφορά των δρομέων στο σημείο εκκίνησης την Κυριακή το πρωί, το υπεραστικό ΚΤΕΛ θα διαθέσει δωρεάν λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 08.45 από το Δημοτικό Κήπο.

Ημερίδα στην Καβάλα για την εθελοντική αιμοδοσία

Ημερίδα για την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά οργάνων σώματος διοργανώνει σήμερα στην Καβάλα, η Ελληνική Αιματολογική Εταιρία σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καβάλας και την Ιατρική Εταιρία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Ημερίδα για την «Πράσινη Επιχείρηση» από το Επιμελητήριο Καβάλας


Ημερίδα με θέμα: «Πράσινη Επιχείρηση 2010» διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη (1 Ιουνίου) το Επιμελητήριο Καβάλας σε συνεργασία με τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα. Ομιλητής στην εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 7:30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου, θα είναι ο Αθανάσιος Παπανικολάου.

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ο Δημήτρης Πρίφτης στην Καβάλα.

Ο Δημήτρης Πρίφτης έρχεται στην Καβάλα, αντικαθιστώντας τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, χωρίς να έχει προϋπηρεσία ως χεντ κόουτς. Ο Έλληνας τεχνικός ήταν φέτος δεύτερος προπονητής στον Άρη, όμως σε ένα και μοναδικό ματς κατηύθυνε μόνος του τους Θεσσαλονικείς. Και κοιτάξτε πώς τα φέρνει η... μοίρα. Αντίπαλός του σε εκείνο τον αγώνα ήταν η νυν ομάδα του, την οποία -ωστόσο- "στεναχώρησε", φτάνοντας στην άνετη επικράτηση.

Πλέον στη ζωή του ανοίγονται νέοι ορίζοντες. Ο Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου τον... πιστεύει πάρα πολύ και θεωρεί πως μπορεί να δημιουργήσει μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα, η οποία δεν θα παλεύει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Πηγή

Προχωρούν οι διαδικασίες για τα έργα στο λιμενοβραχίονα της Καβάλας

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
Προχωρούν οι διαδικασίες για το έργο ενίσχυσης και επέκτασης του προσήνεμου μόλου στο επιβατικό λιμάνι της Καβάλας, προϋπολογισμού 7,5 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως ανέφερε χθες ο νομάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Καλλιοντζής, εντός δύο μηνών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία. Τα έργα αυτά αποτελούν τη βασική υποδομή για την μετατροπή του λιμανιού σε μαρίνα υποδοχής τουριστικών σκαφών.

Πεζοδρομείται ο παραλιακός δρόμος της Καβάλας

Σε ισχύ τίθεται και φέτος το μέτρο της μερικής πεζοδρόμησης στην οδό Εθνικής Αντίστασης, την παραλιακή οδό της Καβάλας, από τον Οργανισμό Λιμένα. Η πεζοδρόμηση θα ισχύσει για το χρονικό διάστημα από 1 Ιουνίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 6 το πρωί. Η πρόσβαση για έκτακτες περιπτώσεις θα γίνεται από την οδό Μητροπολίτου Χρυσοστόμου, μπροστά από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας.

Τα βατράχια έκλεισαν την Εγνατία Οδό!


Απίστευτο κι όμως αληθινό! Εκατομμύρια βατράχια έκαναν… διαδήλωση το πρωί στην Εγνατία Οδό, με αποτέλεσμα να γίνουν τρία τροχαία ατυχήματα και να κλείσει ο δρόμος!

Η εξόρμηση των -συμπαθέστατων κατά τ’ άλλα- βατραχιών έγινε στο ρεύμα προς Καβάλα, δύο χιλιόμετρα πριν τον κόμβο του Προφήτη.


Τρεις οδηγοί που διέρχονταν από το σημείο είδαν την τελευταία στιγμή τα βατράχια, πάτησαν φρένο προκειμένου να αποφύγουν να τα πατήσουν, αλλά έχασαν τον έλεγχο του οχήματός τους, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.


Η Τροχαία αναγκάστηκε να κλείσει το συγκεκριμένο κομμάτι έως ότου και το τελευταίο βατραχάκι φύγει από τον δρόμο και επιστρέψει στα χωράφια της περιοχής.

[πηγή]

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

EUROVISION 2010 GREECE - GEORGE ALKAIOS & FRIENDS - OPA! (SEMI-FINAL)

Ντούβλη: τι δείχνει το δεύτερο ροζ DVD-τσόντα!!!


Άλλα δύο ροζ DVD-ελληνικές τσόντες θα κυκλοφορήσει η Μαριάννα Ντούβλη με λεσβιακά όργια και γυρίσματα στο Ντουμπάι. Τι θα δείχνει το δεύτερο sex video της Ντούβλη;
Το δεύτερο ροζ DVD της Ντούβλη θα έχει σκηνές και από το Ντουμπάι και από τη βίλα στα Μέγαρα. Όπως δήλωσε η Ντούβλη στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη: «Το δεύτερο είναι διαφορετικό. Θα δείτε και τις υπόλοιπες κοπέλες (από το πρώτο dvd) να μετέχουν και φυσικά τις ερωτικές μου περιπτύξεις με μια φίλη μου».
ntouvli-dvdΣύμφωνα πάντα με την Μαριάννα Ντούβλη, οι τρεις αισθησιακές ταινίες θα αποτελούν «τριλογία, σαν τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών»… Λέτε; Μάλλον τριλογία του «Οργασμού της Αγελάδας» θα θυμίζουν, όπως εύστοχα σημειώνει το Panic-gr.
Όσον αφορά το πότε θα βγει το δεύτερο DVD της Ντούβλη, αυτό αναμένεται στα περίπτερα τον Ιούνιο, ενώ οι πωλήσεις του πρώτου, αν και πολύ χαμηλότερες από την τσόντα της Τζούλιας, πήγαν μια χαρά. Τα 20 ευρώ που κόστιζε, άλλωστε, υπερκάλυψαν τα έξοδα παραγωγής και έφεραν σημαντικά κέρδη στον βασιλιά της ελληνικής τσόντας, Δημήτρη Σειρηνάκη της Sirina, αλλά και στις επίδοξες πορνοστάρ Μαριάννα Ντούβλη, Βίβιαν Ιωακείμ και λοιπές κυρίες.
Στην πρώτη ταινία η Μαριάννα Ντούβλη υποδύθηκε μια πλούσια κυρία που μοιράζεται τις φαντασιώσεις της με τις κολλητές της φίλες και δεν διστάζει να ζητήσει από τον προσωπικό της γυμναστή να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές της ορέξεις, συμμετέχοντας σε ένα ερωτικό τρίγωνο. «Στην πραγματικότητα, δεν θα μπορούσα να πάω με δύο άντρες» δήλωσε η Μαριάννα Ντούβλη, ενώ για την περιβόητη σκηνή με το πούρο είπε: «Είναι τέχνη αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Εχω κάνει ήδη γυρίσματα και για δεύτερη ταινία, στην οποία θα συμπρωταγωνιστεί και ένας πολύ καλός Γάλλος πορνοστάρ, αλλά δεν μπορώ να σας αποκαλύψω περισσότερα».
Η Μαριάννα Ντούβλη, όμως, έχει και άλλες βλέψεις: «Το ότι έκανα αυτή την ταινία δεν σημαίνει πως δεν έχω όνειρα και για άλλα πράγματα. Με περιμένει ένα λαμπρό μέλλον στον χώρο του θεάματος. Θα σας αποκαλύψω πως σε μερικές ημέρες θα βρεθώ στο Φεστιβάλ των Καννών με έναν πολύ γνωστό κοσμικό κύριο!» Είσαι για πολλά ντούβλα, ρε Ντούβλη…

http://www.fimes.gr/2010/05/ntoubli-deutero-dvd/

Δημιουργία «Λέσχης Φίλων Ένωσης»

Κάλεσμα για τη δημιουργία της «Λέσχης Φίλων Ένωσης»

«Φίλαθλε της Ένωσης, η τρίτη συνεχόμενη παρουσία της ΚΑΕ Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στην Α1, είναι πλέον γεγονός! Η χρονιά που πέρασε ήταν σαφώς δυσκολότερη από την πρώτη, όμως στο τέλος έμεινε σε όλους μας η χαρά της παραμονής. Η ομάδα μας απέδειξε για μία ακόμη φορά, ότι δίκαια βρίσκεται στις 14 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, ένα δικαίωμα που το κέρδισε αποκλειστικά στους αγωνιστικούς χώρους, παίζοντας καλό μπάσκετ και παραδίδοντας μαθήματα fairplay, τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδων, μιας και η συμπεριφορά, τόσο των παικτών της, όμως ειδικά των φιλάθλων της, διαφημίστηκε και όχι άδικα από τα Μ.Μ.Ε. και τους αντιπάλους της.
Φίλαθλε της Ένωσης, η αγάπη σου και η στήριξη σου, κυρίως στα δύσκολα, μας οδήγησε στην απόφαση της δημιουργίας της «ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΝ ΕΝΩΣΗΣ». Η Λέσχη Φίλων της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας θα λειτουργήσει φέτος για πρώτη χρονιά και θα προβλέπει αρκετές παροχές και ευκολίες προς τα μέλη της, όπως π.χ. μειωμένες τιμές στις κάρτες διαρκείας, μειωμένες τιμές σε είδη της ομάδας και πολλά άλλα χαπένιγκ τα οποία από φέτος θα υιοθετήσουμε και θα ανακοινωθούν αναλυτικά σε σύντομο χρονικό διάστημα από το επίσημο site της ΚΑΕ, WWW.KAVALABC.GR.
Γίνε μέλος και ’συ, γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μπορούμε να διατηρήσουμε την αγαπημένη μας ομάδα, «ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ Α1».
Εκ του γραφείου Τύπου της ΚΑΕ

Τριήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Καβάλα

www.aimodosia.org

Ξεκινά από το σήμερα το πρωί στην Καβάλα τριήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει η υπηρεσία Αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, σε συνεργασία με τον δήμο Καβάλας, την Δημοτική Βιβλιοθήκη, τον Ιατρικό Σύλλογο και την Ελληνική Αιματολογική Εταιρία. Κατά τη διάρκειά της, στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία και διανομή ενημερωτικού υλικού για το αγαθό της αιμοδοσίας, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί σχετική ημερίδα στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

Φεστιβάλ γεύσεων το Σαββατοκύριακο στην Καβάλα

Το δεύτερο φεστιβάλ γεύσεων, με τον τίτλο: «Αλάτι και πιπέρι» πραγματοποιεί το Σαββατοκύριακο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας, στο Εκθεσιακό Κέντρο Καβάλας, «Απόστολος Μαρδύρης», στη Νέα Καρβάλη. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα γνωρίσουν τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, τοπικές συνταγές, γευστικές δημιουργίες από σεφ, παραδοσιακές συνταγές με υλικά της περιοχής και γεύσεις με τέχνη και φαντασία από την τοπική κουζίνα. Η έναρξη των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ θα γίνει στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου.

Συνελήφθησαν διακινητής και λαθρομετανάστες στην παράκαμψη της Καβάλας

Ένας 60χρονος Βούλγαρος συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στο 172ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Καβάλας- Ξάνθης (στην Εγνατία οδό), καθώς εντοπίστηκε να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι λαθρομετανάστες από το Ιράκ και το Μπαγκλαντές. Συνελήφθησαν και οι λαθρομετανάστες οι οποίοι, όπως ισχυρίστηκαν, είχαν εισέλθει στη χώρα τις βραδινές ώρες της Παρασκευής από την Ελληνική μεθόριο.


Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΔΝΤ: Αλλάξτε πάλι το ασφαλιστικό – εργασιακό αλλιώς δεν παίρνετε δεύτερη δόση

- Επιστολή-εντολή για αλλαγές από το 2015 αντί του 2018
- Θα δουλεύουμε όλοι 40 χρόνια
- Κατάργηση των συντάξεων χηρείας και ψαλίδι στις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων
- Ζητούν νέα αύξηση απολύσεων και μείωση αποζημιώσεων - Στον αέρα οι συλλογικές συμβάσεις

Σαρωτικές αλλαγές προβλέπονται για τις εργασιακές σχέσεις σύμφωνα με τα όσα ζητά η τρόικα.
1. Αύξηση των απολύσεων από 2% σε 4% για επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 200 εργαζόμενους.
2. Καταβολή των αποζημιώσεων στους απολυμένους σε έξι μηνιαίες δόσεις
3. Μείωση του ύψους των αποζημιώσεων έως και 40%
4. Καθορισμό κατώτατου μισθού για νέους κάτω των 25 ετών που πιάνουν για πρώτη φορά δουλειά με αποδοχές μικρότερες των 740 ευρώ που είναι σήμερα ο κατώτερος μισθός δηλαδή γύρω στα 600 ευρώ μικτά.


Συγκλονιστικό ατύχημα σε ταυρομαχία

Πάγωσαν οι θεατές μίας ταυρομαχίας στη Μαδρίτη όταν είδαν τον ταυρομάχο Χούλιο Απαρίθιο να σωριάζεται στο έδαφος μετά από φρικτό χτύπημα του ταύρου, που τρύπησε με το κέρατο το λαιμό του και βγήκε από το στόμα του.


ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ...!!!


Η οικογένεια Σιούφα αγόρασε το... μισό Κολωνάκι !!!!



Κόντρα στο ρεύμα της εποχής που θέλει τους νέους δικηγόρους να αμείβονται με μόλις 700 ευρώ, ο γιος του πρώην προέδρου της Βουλής Γιώργος Σιούφας κατάφερε μέσα σε τέσσερα χρόνια -την εποχή της «γαλάζιας» διακυβέρνησης- να αποκτήσει ακίνητα συνολικής εμπορικής αξίας 1,5 εκατ. ευρώ και, φυσικά, διαμέρισμα με πισίνα δίπλα στον Λυκαβηττό…

ΔΥΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, ΟΚΤΩ αποθήκες (με αδιευκρίνιστη χρήση) και τρεις θέσεις στάθμευσης στο Κολωνάκι, που, σύμφωνα με μεσίτες της περιοχής, η συνολική τους εμπορική αξία αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ, κατάφερε να αποκτήσει ο 35χρονος γιος του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα, δικηγόρος κ. Γιώργος Σιούφας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως όλη αυτή η περιουσία που εμφανίζεται στο όνομα του γιου του κ. Σιούφα αποκτήθηκε μόλις σε τέσσερα χρόνια, την περίοδο δηλαδή που ο κ. Γιώργος Σιούφας βρισκόταν στην αρχή της δικηγορικής του καριέρας και συγκεκριμένα από τα 28 έως και τα 32 του χρόνια. Η εκτόξευση της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του υιού Σιούφα, σε τόσο μάλιστα νεαρή επαγγελματικά ηλικία, συμπίπτει χρονικά με την εποχή που ο πατέρας του είναι ένα από τα ισχυρότερα πρόσωπα της κυβέρνησης Καραμανλή.

Η περιοχή του Κολωνακίου φαίνεται όμως πως είναι από τις αγαπημένες πατέρα και

γιου Σιούφα, αφού την αρχή έκανε το 1988 ο κ. Δημήτρης Σιούφας, αγοράζοντας μαζί με τη σύζυγό του ένα διαμέρισμα 135 τ.μ. στην Πατριάρχου Ιωακείμ με αντικειμενική αξία, τότε, 15 εκατ. δραχμές. Η πραγματική αξία του ακινήτου για την εποχή εκείνη κοστολογείται γύρω στα 60 εκατ. δραχμές. Το διαμέρισμα του ζεύγους Σιούφα, το οποίο αποτελείται από πέντε κύρια δωμάτια, βοηθητικούς χώρους, κουζίνα και υπόγεια αποθήκη, χρησιμοποιείται πλέον ως γραφείο της δικηγορικής εταιρείας «Σιούφας και Συνεργάτες».

Την προτίμησή του στο Κολωνάκι άρχισε να δείχνει και ο κ. Γιώργος Σιούφας, σε αρκετά νεαρή ηλικία μάλιστα.Μόλις στα 28 του χρόνια, τον Νοέμβριο του 2003, έκανε την πρώτη του αγορά στην οδό Αριστίππου 30, όπου για ένα πάρκινγκ 11 τ.μ., στο τρίτο υπόγειο μιας πολυκατοικίας, φαίνεται ότι πλήρωσε 4.680,27 ευρώ, τη στιγμή που σύμφωνα με τους μεσίτες της περιοχής η εμπορική του αξία αγγίζει τα 25.000 ευρώ.

Μόλις δύο χρόνια αργότερα, όταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δεχόταν ευχές για τα 30ά γενέθλια του γιου του, ο ίδιος ο γιος φαίνεται πως έκανε ένα πολύ ακριβό δώρο στον εαυτό του. Ετσι, τον Απρίλιο του 2005, ο κ. Γιώργος Σιούφας αγοράζει ένα διαμέρισμα 180 τ.μ. και πάλι στο Κολωνάκι, αλλά αυτή τη φορά στην

οδό Πλουτάρχου. Το διαμέρισμα του 6ου ορόφου αποτελείται από έξι δωμάτια, δύο

μπάνια, δωμάτιο υπηρεσίας με λουτρό, δώμα αλλά και αποθήκη, και η αντικειμενική του αξία ήταν 467.809,32 ευρώ, ενώ στο συμβόλαιο αναγραφόταν

πως ο κ. Σιούφας θα αγόραζε το ακίνητο προς 495.000 ευρώ και θα κατέβαλλε 5.000 ευρώ μετρητοίς, ενώ τις υπόλοιπες 490.000 ευρώ θα τις έπαιρνε ως δάνειο από τη Nova Bank.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους μεσίτες της περιοχής, η πραγματική αξία του ακινήτου για το συγκεκριμένο έτος εκτιμάται γύρω στις 900.000 ευρώ.

Λίγους μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 7 Νοεμβρίου του 2005, ο υιός Σιούφα αποκτά το δεύτερο σπίτι του και πάλι στην περιοχή του Κολωνακίου. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα μπορεί να είναι μικρότερο σε έκταση, ωστόσο έχει θέα στον Λυκαβηττό και διαθέτει και πισίνα, την οποία μπορούν να χρησιμοποιούν οι
ιδιοκτήτες του τετραώροφου κτιρίου.
Ετσι, την ώρα που οι 30χρονοι σήμερα νέοι δικηγόροι θεωρούνται παιδιά της γενιάς

των 700 ευρώ, ο κ. Γιώργος Σιούφας υπέγραφε συμβόλαιο αγοράς διαμερίσματος 70,05 τ.μ. με ημιυπαίθριο χώρο 22,86 τ.μ, στην οδό Αριστίππου, αντικειμενικής αξίας 147.697,43, δηλώνοντας για ευνόητους λόγους αξία ακινήτου 148.000 ευρώ. Η
εμπορική αξία του ακινήτου, όπως εκτιμάται από τους ειδικούς, ανέρχεται στις
450.000 ευρώ, καθώς διαθέτει και θέση για πάρκινγκ στο δεύτερο υπόγειο.

Η επόμενη επενδυτική κίνηση στην αγορά ακινήτων γίνεται από τον κ. Γιώργο Σιούφα δεκατέσσερις ημέρες αργότερα, όταν στις 21 Νοεμβρίου του ίδιου έτους προ-
χωράει σε αγορά όχι μίας, ούτε δύο, αλλά επτά υπόγειων αποθηκών, επίσης στην οδό
Αριστίππου, κάτω από την πολυκατοικία που στεγάζει το διαμέρισμά του.

Οι αποθήκες, συνολικής έκτασης περίπου 60 τ.μ., βρίσκονται σε δύο υπόγεια και
συγκεκριμένα στο πρώτο υπόγειο βρίσκονται οι έξι και η μία στο δεύτερο. «Πρόκειται για σύνηθες φαινόμενο», λέει στο «ΘΕΜΑ» γνωστός μεσίτης της περιοχής και συνεχίζει: «Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αγοράζουν αποθήκες και τις μετατρέπουν σε στούντιο για δική τους χρήση, είτε για να τις ενοικιάζουν». Οι επτά αποθήκες του κ. Σιούφα είχαν ως αντικειμενική αξία τις 3.403,20 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον μεσίτη η εμπορική τους αξία εκτιμάται γύρω στις 50.000 ευρώ.

Οσον αφορά στο ενδεχόμενο ενοικίασής τους σε περίπτωση που έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να αποτελούν έναν ενιαίο χώρο, το κόστος μπορεί να αγγίξει και τα 1.000 ευρώ μηνιαίως.
Πάντως, η αλλαγή χρήσης αποθηκών σε χώρο κύριας χρήσης απαγορεύεται, καθώς στις αποθήκες δεν προσμετράτε ο συντελεστής δόμησης.
Απαγορεύεται επίσης ακόμα και η διάνοιξη πόρτας προς τον ακάλυπτο με βάσητην κείμενη νομοθεσία. Τα επόμενα δύο χρόνια, μέχρι δηλαδή και τον Δεκέμβριο του2007, αν και παρατηρήθηκε μια σχετική εγκράτεια από μέ- ρους του κ. Γιώργου Σιούφα, φαίνεται πως δεν σταμάτησε να δείχνει την αδυναμία του στις αποθήκες και τις θέσεις στάθμευσης. Ετσι, στις 25 Μαΐου του 2006 αγόρασε ακόμα ένα υπόγειο πάρκινγκ 11,05 τ.μ. στην οδό Αριστίππου, του οποίου η αντικειμενική αξία
ήταν 5.692,50 ευρώ. Ο ίδιος δήλωσε 5.700 ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις των ειδικών κάνουν λόγο για εμπορική αξία 28.000 ευρώ. Ο κύκλος των αγορών φαίνεται πως κλείνει τον Δεκέμβριο του 2007, μόλις δύο ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, όταν ο κ. Γιώργος Σιούφας αγοράζει ακόμα μία υπόγεια αποθήκη στην οδό Αριστίππου, αρ. 32, έκτασης μόλις 6,29 τ.μ.

Η αντικειμενική αξία του υπογείου ήταν 2.372,21 ευρώ, ο κ. Σιούφας δήλωσε 2.380 ευρώ, ενώ η πραγματική αξία του εκτιμάται στις 10.000 ευρώ…

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=69457
__________________

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Χαίρει άκρας υγείας η διαφθορά

Όργιο κερδοσκοπίας αλλά και σπατάλης φέρνει στο φως έρευνα του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ αναμένονται διώξεις.

Όπως αναφέρει το "Βήμα της Κυριακής" ένα καθόλα οργανωμένο κύκλωμα διαφθοράς οργιάζει στα ελληνικά νοσοκομεία καθώς υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις στις τιμές νοσοκομειακών υλικών και μηχανημάτων από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Οι προμηθευτές ιατρικών υλικών χρεώνουν πολλαπλάσιες τιμές από αυτές που ισχύουν σε άλλες χώρες της ΕΕ, επιβαρύνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία. Το ίδιο υλικό δηλαδή της ίδιας εταιρείας, που χρεώνεται στα ασφαλιστικά ταμεία 100 ευρώ από κάθε νοσοκομείο του Λονδίνου ή της Μαδρίτης, στην Ελλάδα χρεώνεται από 300 έως 3.000 ευρώ, ανάλογα με το πόσο θα κερδοσκοπήσουν οι γιατροί και οι προμηθευτές. Για παράδειγμα, ενώ η τιμή πώλησης ενός απινιδωτή στη ΕΕ είναι 10.800 ευρώ, στην Ελλάδα φτάνει μέχρι και τα 34.400 ευρώ!

Έτσι, μια θεραπεία χρεώνεται με άλλο κοστολόγιο στον "Ευαγγελισμό" και με άλλο στην Πάτρα ή στην Αλεξανδρούπολη, επειδή πληρώνουν αδιαμαρτύρητα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Απ' ό,τι φαίνεται οι προμηθευτές νοσοκομειακών υλικών και ιατρικών μηχανημάτων, έχουν βρει τη κότα που κάνει τα χρυσά αυγά, καθώς με τη συνεργασία ιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών υπαλλήλων και διοικητών των νοσοκομείων, κατάφεραν να διπλασιάσουν τις δαπάνες για την Υγεία από 1,5 δισ. ευρώ σε 3 δισ. ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ τα κέρδη τους αγγίζουν μέχρι και το 1.000%

Μάλιστα, από την έρευνα προκύπτει ότι υπάρχουν νοσοκομεία που παραλαμβάνουν εν γνώσει τους άχρηστα υλικά, επειδή με αυτό τον τρόπο οι προμηθευτές ρίχνουν τις τιμές στα χρήσιμα, με τους οι νοσηλευτές να χρησιμοποιούν ανεξέλεγκτα τα αναλώσιμα υλικά , με αποτέλεσμα να παίρνουν υλικά για το σπίτι ακόμη και οι αποκλειστικές νοσοκόμες που δεν ανήκουν στο δυναμικό των νοσοκομείων.

Στην έρευνα του υπουργείου Υγείας και της Δικαιοσύνης συμμετέχει τις τελευταίες δύο εβδομάδες και το ειδικό σώμα των Ράμπο που έχει δημιουργηθεί στην ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποιώντας αιφνιδιαστικές έρευνες σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ ζητήθηκαν οι τιμές που ισχύουν για τα νοσοκομειακά υλικά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ώστε να διαπιστωθεί η έκταση των υπερτιμολογήσεων.

Μία ακόμη απίστευτη διαπίστωση, στην οποία έχουν καταλήξει οι ερευνητές της υπόθεσης αυτής, είναι ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπορούν ακόμη να εκκαθαρίσουν τα αρχεία τους ώστε να γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των ασφαλισμένων τους.

Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι είναι πιθανόν ο αριθμός των ασφαλισμένων που έχουν πεθάνει και θεωρούνται ακόμη ασφαλισμένοι να αγγίζει τις 150.000!

Μάλιστα έχουν εντοπιστεί αρκετές περιπτώσεις συνταγογράφησης φαρμάκων σε πρόσωπα που δεν βρίσκονται στη ζωή, αλλά και περιπτώσεις νοσηλείας προσώπων που έχουν πεθάνει σε νοσοκομεία της περιφέρειας.

news247.gr

Inter μετά από 45 χρόνια..στην κορυφή



45 χρόνια ανομβρίας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αποδείχθηκαν πολλά για την Ίντερ, η οποία βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 1965, επικρατώντας της Μπάγερν Μονάχου στο μεγάλο τελικό του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου"
με 2-0.
Τι άλλο να ζητήσει κανείς

ΕΕ: νέες ετικέτες για την ενεργειακή απόδοση συσκευών

Οι Ευρωβουλευτές αποφάσισαν ότι τα σήματα σε συσκευές όπως ψυγεία, πλυντήρια και φούρνοι πρέπει να περιέχουν περισσότερες πληροφορίες για την κατανάλωση ενέργειας.Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη νέα μορφή του σήματος κατανάλωσης ενέργειας που εισαγάγει νέες κατηγορίες “Α+++” στο γνωστό σύστημα χρωμάτων.

Στο μέλλον κάθε διαφήμιση που εστιάζεται στην τιμή ή την κατανάλωση ενέργειας τέτοιων συσκευών θα πρέπει να αναγράφει και την ενεργειακή κλάση στην οποία εντάσσεται.

Το υφιστάμενο ενεργειακό σήμα, βοηθά ήδη τους καταναλωτές να αξιολογούν το κόστος λειτουργίας τους κατά την αγορά νέων οικιακών συσκευών, όπως ψυγεία, καταψύκτες, πλυντήρια, στεγνωτήρια, πλυντήρια πιάτων, φούρνους και κλιματιστικά.

Οι κατασκευαστές είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν την ετήσια κατανάλωση ενέργειας, ανεξάρτητα από το αν το προϊόν αποδίδει καλώς (σκούρο πράσινο “Α” κατηγορία) ή κακώς (κόκκινο “G” κατηγορία).

Ανάλογα με το είδος του προϊόντος, η σήμανση δείχνει επίσης την κατανάλωση νερού, το επίπεδο θορύβου ή την παραγωγή θερμότητας.

Επτά κατηγορίες, επτά χρώματα – νέα κορυφαία σήματα

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, η διάταξη του σήματος ενεργειακής απόδοσης θα επιτρέψει έως και τρεις νέες ενεργειακές κατηγορίες, ώστε να αντανακλάται η τεχνολογική πρόοδος, αλλά θα περιορίσει το συνολικό αριθμό των κατηγοριών σε επτά. Η σημερινή κλίμακα είναι από το «Α» έως «G», έτσι στο μέλλον θα μπορούσε να εξελιχθεί ως εξής:

  • - Εάν ένα νέο προϊόν που καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από ότι τα υφιστάμενα ταξινομείται ως “Α +” και η κατηγορία με τη μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας θα είναι “F”,
  • - Εάν ένα νέο προϊόν που καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από ότι τα υφιστάμενα ταξινομείται ως “Α + +” και η κατηγορία με τη μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας θα είναι “Ε”,
  • - Εάν ένα νέο προϊόν που καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από ότι τα υφιστάμενα ταξινομείται ως “Α +++” και η κατηγορία με τη μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας θα είναι “D”,

Η σήμανση χρωμάτων – από το σκούρο πράσινο για τη λιγότερη κατανάλωση μέχρι το κόκκινο για τη μεγαλύτερη κατανάλωση – θα προσαρμοστεί αναλόγως, έτσι ώστε η καλύτερη σε ενεργειακή απόδοση κατηγορία θα παραμείνει σκούρο πράσινο και η χειρότερη σε κόκκινο.

Οι κατηγορίες σημάτων και τα συγκεκριμένα προϊόντα που θα πρέπει να φέρουν σήμανση θα καθοριστούν από μια ομάδα εργασίας της Επιτροπής.

www.econews.gr


Η φιλία σε όλο το μεγαλείο.......

Η ιστορία είναι στην άγρια ζούγκλα με πρωταγωνιστές έναν γορίλα τον Κουιμπι και τον άνθρωπο που τον μεγάλωσε ...μετά από 5 χρόνια που τον άφησε ελεύθερο στην ζούγκλα της Γκαμπόν προσπαθεί να τον συναντήσει...μοναδικό video απλά δείτε το.!!!

Όμορφα τοπία...

Eibsee & Zugspitze by *sido*.
Η λίμνη Zugspitze είναι η υψηλότερη στην Γερμανία σε ύψος 2,962 μέτρων από την θάλασσα.

Και ένα slide show για την Βενετία...πανέμορφες φωτογραφίες..δείτε παρακάτω link
http://www.flickr.com/photos/62228646@N00/sets/72157622541220527/show/

Ευα Λάσκαρη στο μπάνιο....

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Η Μαντέλη καίει 5 υπουργούς για το Βατοπέδι


Η κα Μαντέλη στην απολογία της κατονομάζει ως ηθικούς αυτουργούς των «ιερών ανταλλαγών» τον πρώην υπουργό Επικρατείας Θεόδωρο Ρουσόπουλο και το διευθυντή του γραφείου του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή Γιάννη Αγγέλου.

Ως εκτελεστικά όργανα των αποφάσεων η κα Μαντελη υποδεικνύει τους πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Μπασιάκο και Αλέξανδρο Κοντό, ενώ επιρρίπτει ευθύνες και στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Κιλτίδη καθώς και στον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Φωτιάδη.

Είπε επίσης οτι αν δεν υπήρχε η απόφαση σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, οι ανταλλαγές δεν θα γίνονταν ποτέ, ενώ αναφέρεται εκτενώς στις συνομιλίες που είχε μπροστά της ο μονάχος Αρσένιος με τους κυρίους Ρουσόπουλο και Αγγέλου.


Η κατηγορούμενη δήλωσε ότι ο μοναχός Αρσένιος είχε τηλεφωνήσει μπροστά της, τόσο στον διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού, όσο και στον τότε υπουργό Επικρατείας, για το ζήτημα των ανταλλαγών.


Κατέθεσε ότι απευθυνόταν σε αυτούς με τα μικρά τους ονόματα, Γιάννη και Θοδωρή, τους ζητούσε να επικοινωνήσουν για το θέμα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (Ευαγ. Μπασιάκο - Αλ. Κοντό) και κανόνισε συνάντηση μαζί τους.


Μάλιστα, κατέθεσε ότι ο Αρσένιος ισχυριζόταν πως ήξερε πότε θα γίνει ανασχηματισμός και ποίοι θα αναλάμβαναν τα χαρτοφυλάκια Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, τα οποία ενδιέφεραν πρωτίστως τη Μονή. Κατέθεσε μάλιστα, ότι ο μοναχός της είχε πει ότι γνώριζε πότε θα γίνονταν εκλογές, επειδή του το είχε πει ο Θ. Ρουσόπουλος.


Εμφανίστηκε βέβαιη ότι τα τηλεφωνήματα προς τα δύο πρόσωπα ήταν γνήσια, αναφέροντας ότι αμέσως μετά δεχόταν πιέσεις από το γραφείο του Ευαγ. Μπασιάκου για να προχωρήσει η υπόθεση. Υποστήριξε ότι της είχε ασκηθεί πίεση και από την αδελφή του υπουργού, η οποία ήταν άτυπη σύμβουλος του Ευάγγελου Μπασιάκου, αμέσως μετά από ένα τηλεφώνημα του Αρσενίου στο "Γιάννη".

Η απολογία της διήρκεσε δύο μέρες και συνολικά 25 ώρες. Αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 100 χιλιάδων ευρω.


Από την απολογία της κ. Μαντέλη, συνάγεται ότι οι μοναχοί της Μονής Βατοπεδίου είχαν προεπιλέξει τα "φιλέτα" που θα έπαιρναν, ανταλλάσσοντας τη λίμνη Βιστωνίδα, ενώ υπογραμμίζει ότι κάθε φορά που υπήρχε καθυστέρηση προσημείωσης του ακινήτου που είχαν επιλέξει οι μοναχοί, υπήρχαν πιέσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, λέγοντας ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου.
www.newsit.gr

Εκδήλωση για ΤΕΜΠΕ από Επιμελητήριο Καβάλας

Ημερίδα για τη “Στρατηγική και τα νέα προγράμματα του ταμείου εγγυοδοσίας για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις” διοργανώνει, την ερχόμενη Τετάρτη, το Επιμελητήριο Καβάλας. Στην εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του φορέα, ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΤΕΜΠΜΕ, Αλέξανδρος Παπαρσένος.

Βρέθηκε νεκρός ο Καβαλιώτης που είχε εξαφανιστεί το 2007

Την υπόθεση του Γιάννη Κυριατζίδη, που είχε εξαφανισθεί τον Ιανουάριο του 2007, εξιχνίασε η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. Στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης, οι αρχές εντόπισαν τον βασικό 44χρονο ημεδαπό ύποπτο, ο οποίος ομολόγησε πως με τη συμμετοχή άλλων δυο ημεδαπών, οδήγησαν τον εξαφανισθέντα σε ορεινή περιοχή της Καβάλας και στην προσπάθεια να τον εξαναγκάσουν να επιστρέψει ποσό των 10.000-15.000 Ευρώ του επιτέθηκαν με μαχαίρι και τον σκότωσαν. Έπειτα από υπόδειξη του δράστη, χθες το πρωί, εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν τα οστά του θύματος ενώ αναζητούνται οι δυο συνεργοί, τέως κάτοικοι επαρχίας Παγγαίου και νυν Γερμανίας.


Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Διαμαρτυρία εποχικών πυροσβεστών της Π.Υ. Καβάλας

Απίστευτη Χαλαζόπτωση......

Δείτε το όλο είναι μοναδικό....


H έννοια της απόλυτης, δωρεάν ξεγνοιασιάς...

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, όταν όλη η ατμόσφαιρα αρχίζει να "μυρίζει" καλοκαίρι, όταν κάθε εικόνα "γεμίζει" με θάλασσα και ήλιο, με ατελείωτες αμμουδιές και χαλάρωση, με παιχνίδι και καλή παρέα, τότε, το μυαλό αρχίζει να ταξιδεύει.

Υπάρχουν κάποιες γωνιές, που πάντα αγαπά κάποιος ιδιαίτερα, που κρατά στην καρδιά του, ίσως γιατί την έχει συνδέσει με ξεχωριστές στιγμές, με μικρές αλλά όμορφες αποδράσεις από την καθημερινότητά.

Μια απ' αυτές τις γωνιές βρίσκεται 14 χλμ. από την Καβάλα, 40 χλμ. από τη Δράμα, 70 χλμ. από τις Σέρρες και 140 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.

Τόσο απέχει η έδρα του Δήμου Ελευθερών, η Νέα Πέραμος (δυτικά του νομού Καβάλας), ένα ίσως από τα πλέον γνωστά τουριστικά μέρη, όχι μόνο του νομού Καβάλας αλλά ολόκληρης της Ανατολικής Μακεδονίας.

Τι την κάνει να είναι τόσο ξεχωριστή;
Η θάλασσά της και ιδίως οι ακτές της, οι ατελείωτες ακτές, οι βραβευμένες με "Γαλάζια Σημαία".

Με μια λέξη, οι Αμμόλοφοι.





Οι Αμμόλοφοι είναι μια πανέμορφη αλυσίδα καθαρών ακρογιαλιών, που εκτείνονται σε μήκος 15 χλμ. (ολόκληρη η ακτογραμμή του Δήμου Ελευθερών είναι 55 χλμ), με διαυγή, κρυστάλλινα και ρηχά νερά, που αποτελούν πραγματικό "στολίδι" της περιοχής, προσφέροντας στιγμές διασκέδασης, μέσα από πληθώρα θαλάσσιων σπορ.

Στους Αμμόλοφους, εκτός του ότι μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας σε μια μαγευτική θάλασσα, μπορείτε ακόμη να πιείτε τον καφέ ή το ποτό σας, ακόμα και να γευματίσετε ελαφρά σ' ένα από τα έξι οργανωμένα beach bars που υπάρχουν.

Μπορείτε ακόμη να επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ ή απλώς να θαυμάσετε το τοπίο και τον καθαρό ορίζοντα, που όταν ο καιρός το επιτρέπει, διακρίνεται μέχρι και το Άγιο Όρος.

Για όσους πάλι αγαπούν την ηρεμία και είναι από τη φύση τους ρομαντικοί, οι Αμμόλοφοι σίγουρα θα τούς ικανοποιήσουν, με τους τρεις πανέμορφους κολπίσκους τους.

Για ένα ξεκούραστο και χαλαρωτικό μπάνιο, χωρίς ένταση και μουσική, μπορεί κάποιος να επιλέξει τον πρώτο κόλπο και συγκεκριμένα τις ακτές στη Χερσόνησο του Βρασίδα, απολαμβάνοντας το μπάνιο, στη σκιά του βυζαντινού κάστρου. Εδώ, τα δέντρα και τα αμπέλια δημιουργούν πανέμορφες εικόνες ξεκουράζοντας όλες τις αισθήσεις.
Τόσο η παραλία της Νέας Περάμου όσο και της Νέας Ηρακλίτσας προσφέρονται για απογευματινούς περιπάτους, για βόλτες με ποδήλατα, αλλά και για καφέ δίπλα στη θάλασσα. Στη Νέα Ηρακλίτσα υπάρχει οργανωμένη μαρίνα για τον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών.
Οι Αμμόλοφοι είναι ένα μέρος μαγικό. Αρκεί μόλις μια βουτιά -ακόμη και …νοερή- για να νιώσεις πως βρίσκεσαι στην "αγκαλιά" της θάλασσας.

Ακόμη και το σούρουπο, όταν το φως του φεγγαριού απλώνεται στην επιφάνεια της θάλασσας, η σαγήνη των Αμμόλοφων είναι ανεπανάληπτη.
www.newsit.gr

Παρελθόν ο Αλεξανδρής

Παρελθόν ο Αλεξανδρής
Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Καβάλας αποτελεί ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, καθώς οι διοικούντες των «Αργοναυτών» ενημέρωσαν τον έμπειρο προπονητή, ότι δεν θα συνεχιστεί η μεταξύ τους συνεργασία και τη νέα σεζόν.

Ο πρόεδρος της Καβάλας, Κώστας Παπακωνσταντίνου, ευχαρίστησε τον Μακεδόνα τεχνικό για την προσφορά και τη συμβολή του, αναφορικά με την φετινή παραμονή στην κατηγορία, ενώ παράλληλα στο τεχνικό τιμ δεν θα παραμείνει ούτε ο μέχρι πρότινος βοηθός του «Τίγρη», Κρις Χουγκάζ.

Οι ιθύνοντες των «Αργοναυτών» με... φόντο την τρέχουσα οικονομική κρίση, προσανατολίζονται να μειώσουν δραστικά το μπάτζετ, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στην Α1.

Εξέπνευσε τετράχρονο αγόρι στο νοσοκομείο της Καβάλας


Εξέπνευσε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο νοσοκομείο της Καβάλας, τετράχρονο αγόρι από την Ξάνθη, περιμένοντας να διακομιστεί στη Θεσσαλονίκη, λόγω σοβαρού τραυματισμού του.
Το παιδί καταπλακώθηκε από βαριά σιδερένια πόρτα του σπιτιού του.
Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ξάνθης, όπου οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να διακομιστεί στο νοσοκομείο της Καβάλας.
Εκεί, ο γιατρός έκρινε απαραίτητη τη μεταφορά του μικρού στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Ωστόσο, η μεταφορά καθυστερούσε, άγνωστο μέχρι στιγμής για ποιόν λόγο, με αποτέλεσμα, μετά από περίπου δύο ώρες να διαγνωστεί ο θάνατός του, ενώ βρισκόταν ακόμη στο νοσοκομείο της Καβάλας.
πηγή: kathimerini.gr

Ημιυπαίθριοι: αρχίζουν οι έλεγχο

Αρχίζει το επόμενο διάστημα ο έλεγχος από το υπουργείο Περιβάλλοντος, για τον εντοπισμό παράνομα κλειστών ημιυπαίθριων και άλλων χώρων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να σταλεί εγκύκλιος από το ΥΠΕΚΑ στις πολεοδομίες, προκειμένου να αρχίσουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα κτίρια, τα οποία η άδεια εκδόθηκε μετά τις 2 Ιουλίου 2009.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα νέα μέτρα για τη διευθέτηση των παράνομα κλειστών χώρων (ημιυπαίθριοι, πατάρια, σοφίτες και πιλοτές) αφορούν όλα τα ακίνητα με οικοδομική άδεια που εκδόθηκε ή αναθεωρήθηκε μέχρι τις 2 Ιουλίου 2009.

Από τη νέα χρονιά, θα γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος και στα κτίρια τα οποία έλαβαν ρεύμα τον τελευταίο χρόνο χωρίς να έχει γίνει αυτοψία από τις πολεοδομίες.

Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να εξασφαλίζουν σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ, υποβάλλοντας απλώς μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρουν ότι εφαρμόστηκαν οι μελέτες κατασκευής και τηρήθηκαν οι όροι που προβλέπονται από την οικοδομική άδεια.

Μέχρι στιγμής, παρότι το προβλέπει ο νόμος δεν έχει γίνει κανένας δειγματοληπτικός έλεγχος, παρά μόνο αν υπήρχε κάποια καταγγελία.

Από το ΥΠΕΚΑ τονίστηκε ότι όλα τα χρήματα από τα πρόστιμα θα δοθούν στο Πράσινο Ταμείο, το οποίο θα χρηματοδοτεί έργα για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

Επίσης, όπως αναφέρουν από το υπουργείο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους δήμους για χρηματοδότηση αναπλάσεων.

econews.gr

Φρικιαστικό έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: 44χρονη μητέρα σκότωσε το 6χρονο αγοράκι της


Φρικιαστική τραγωδία στη Θεσσαλονίκη. Σύγχρονη Μήδεια στραγγάλισε και
σκότωσε το 6χρονο αγοράκι της στην περιοχή της οδού Αγίου Δημητρίου.
Ανατριχιαστική λεπτομέρεια: το νεκρό παιδί ανακάλυψε ο σύζυγος της 44χρονης που είχε πάει βόλτα με το άλλο παιδί του ζευγαριού. Ο
σύζυγος, προσπαθούσε επί ματαίω να ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματος
και τελικά αναγκάστηκε να τη σπάσει για να μπει μέσα. Η γυναίκα μετά
την πράξη της επιχείρησε να αυτοκτονήσει με μαχαίρι, ενώ σύμφωνα με
πληροφορίες, αντιμετώπιζε ψυχολογικά
προβλήματα.

www.newsblog.gr

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...