Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Συλλήψεις για κλοπή και πώληση βεγγαλικών

Με ένα μπουκάλι ουίσκι και διάφορα προϊόντα γυναικείας περιποίησης προσώπου, συνολικής αξίας 87,54 ευρώ, συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε σούπερ μάρκετ της Καβάλας 31χρονος Ρουμάνος. Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από το προσωπικό του καταστήματος όταν κατά την έξοδό του από το κατάστημα ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός.
Επίσης, χθες το βράδυ, σε κατάστημα μίνι μάρκετ στο Χρυσοχώρι Καβάλας, εντοπίστηκε από αστυνομικούς η 37χρονη ιδιοκτήτης του, υπήκοος Βουλγαρίας, να διαθέτει προς πώληση βεγγαλικά και κροτίδες, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη από το Νόμο Άδεια. Συγκεκριμένα, αστυνομικός, προσποιούμενος τον πελάτη, αγόρασε 25 βεγγαλικά αξίας 20 ευρώ. Σε έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 108 κροτίδες και 135 βεγγαλικά.

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Επίσχεση εργασίας οι γιατροί- αποχή οι δικηγόροι

Συνεχίζουν και σήμερα την επίσχεση εργασίας οι γιατροί των νοσοκομείων Καβάλας και Δράμας, εν αναμονή της πληρωμής οφειλομένων τους από το Δεκέμβριο. Επίσης, οι δικηγόροι του Νομού Καβάλας απέχουν από τα καθήκοντά τους σήμερα και αύριο, διαμαρτυρόμενοι για την επιβολή ΦΠΑ 21% στις υπηρεσίες τους

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Εγκατέλειψαν το «Φιλίππειο» Δημοτικό Κολυμβητήριο Καβάλας

Θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί η κατάσταση που επικρατεί στο «Φιλίππειο» Δημοτικό Κολυμβητήριο Καβάλας. Το ανοιχτό κολυμβητήριο έχει εγκαταλειφθεί πλήρως μετά τη λειτουργία του κλειστού κολυμβητήριου στο Περιγιάλι. Το νερό που υπάρχει στις πισίνες έχει μουχλιάσει. Σκουπίδια, πλαστικές καρέκλες, πέτρες, χώματα και άλλα άχρηστα αντικείμενα, είναι πεταμένα μέσα στις δύο πισίνες, τη μεγάλη και τη μικρή, στις κερκίδες και στους άλλους χώρους των εγκαταστάσεων.

Τα διάφορα υλικά και οι εγκαταστάσεις φθείρονται με την πάροδο του χρόνου από την αχρησία και φυσικά εξαιτίας της αδιαφορίας που επιδεικνύει η δημοτικής αρχή. Η δημοτική περιουσία ρημάζει και η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, δεν έχει κάνει τίποτα για να την σώσει. Δεν προσπαθούν καν να κρατήσουν τον χώρο καθαρό, έως ότου αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα τον αξιοποιήσουν.

Είναι τόσο δύσκολο ή δαπανηρό, ένα μικρό συνεργείο υπαλλήλων του δήμου να καθαρίσει το κολυμβητήριο και κάθε 15 ημέρες, για παράδειγμα, να περνάει για μία τακτική συντήρηση; Είναι τόσο δύσκολο ή δαπανηρό να παραγγελθούν από τους αρμόδιους δύο κομμάτια πλαστικού καλύμματος στις διαστάσεις των δύο υδατοδεξαμενών, προκειμένου αυτές να σκεπαστούν και να διατηρούνται καθαρές;

Πηγή: k-tipos.gr

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Το Google Εarth επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών κατά της φοροδιαφυγής

Ασφάλεια
Μια 15μελής ομάδα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών έχει επιστρατευθεί, στην οδό Καραγεώργη Σερβίας, για να εντοπίζει, μέσω των δορυφορικών εικόνων του Google Εarth, πισίνες, βίλες, ακίνητα, ώστε εν συνεχεία να τα διασταυρώνει με τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων.

Η έρευνα στρέφεται κυρίως στις «ακριβές» περιοχές των βορείων και των νοτίων προαστίων, αλλά και σε νησιά όπου οι πολυτελείς βίλες φυτρώνουν τα τελευταία χρόνια σαν μανιτάρια, με τους ιδιοκτήτες τους να παραμένουν άγνωστοι ή να είναι γνωστοί και να δηλώνουν πενιχρά εισοδήματα.

«Είμαστε διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο, ακόμη και την Google, προκειμένου να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή» δήλωσε στο Βήμα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Δ.Γεωργακόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι ήδη 15 έφοροι διασταυρώνουν στοιχεία, χρησιμοποιώντας όχι μόνο την Google Εarth αλλά και το Ιnternet. «Όσοι κατέχουν πισίνες και δεν τις έχουν δηλώσει θα πρέπει τώρα να αρχίσουν να ανησυχούν» τονίζει ο κ. Γεωργακόπουλος.

Στην ίδια μάχη η κυβέρνηση αξιοποιεί πλέον και το Ιnternet. Την περασμένη Τετάρτη οι ειδικές αυτές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με τις αντίστοιχες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εντόπισαν sites με τα οποία, πρώτον, διοχέτευαν ψευδείς πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στο Εθνικό Νομισματοκοπείο άρχισαν να «κόβουν» δραχμές και, δεύτερον, έδιναν οδηγίες με ποιoν τρόπο μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι να μεταφέρουν χρήματα στην Κύπρο, ή ακόμη πώς να μεταφέρουν την έδρα offshore εταιρειών από την Ελλάδα στην Κύπρο, αφού, σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι offshore εταιρείες θα φορολογούνται εφεξής με 15%. Οι υπεύθυνοι των sites αυτών θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα, όπως είπε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Πηγή: pathfinder.gr

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.- ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ


Β' ΓΥΡΟΣ
3η Αγωνιστική

ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΣ ΔΡΑΜΑΣ - ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗΣ 57-58
ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘΗΣ. - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 75-50
ΙΚΑΡΟΙ ΑΟΚ ΣΕΡΡΩΝ-Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ 71-78

Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα της Ένωσης με εντυπωσιακές εμφανίσεις έστειλε μήνυμα ...για την δεύτερη συνεχόμενη φορά της ομάδας παίδων σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα.....ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Χτύπημα κάτω από την ζώνη,,πονάει πολύ!!!

http://i.imgur.com/njLUM.jpg

Καίνε Ελληνικές σημαίες σε διαδήλωσεις στην Αλβανία!


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους Έλληνες άνδρες των ΟΥΚ, διοργάνωσε σήμερα το κόμμα τον τσάμηδων (PDU) μπροστά από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και οι δυο βουλευτές του PDU Σπετίμ Ιντρίζι και Ντσαμίρ Ταχίρι.

Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν Ελληνική Σημαία όπου επάνω της ήταν γραμμένο το όνομα του Πρόεδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και.. δήμαρχου Χιμάρας Βασίλη Μπολάνου. Σε τεράστια πανώ οι διαδηλωτές είχαν γράψει συνθήματα όπως «Η Ελλάδα η ντροπή της ΕΕ.» καθώς και συνθήματα για τους τσάμηδες. Όπως αναφέρουν τα Αλβανικά μέσα ενημέρωσης, Ελληνικές Σημαίες κάηκαν και σε άλλες πόλεις της Βορείου Αλβανίας,όπου πραγματοποιήθηκαν παρόμοιες συγκεντρώσεις.

Ο Έλληνας πρέσβης ζητάει συγγνώμη
Στο μεταξύ,με ανακοίνωσή του το ίδιο το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως "Μετά την αντίδραση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και του ΥΠΕΞ κ. Ιλίρ Μέτα σχετικά με το επεισόδιο όπου μέλη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προσέβαλλαν τους αλβανούς και άλλους γειτονικούς λαούς, ο έλληνας πρέσβης κ. Νικόλαος Πάζιος γνωστοποίησε στον Αλβανό Υπουργό Εξωτερικών,την αποφασιστικότητα τηξς Ελληνικής Κυβέρνησης να καταδικάσει το γεγονός και να τιμωρήσει σκληρά τους ενόχους. Ο πρέσβης Πάζιος εξέφρασε στον κ. Μέτα τη συγγνώμη της Ελληνικής κυβέρνησης."
epirusgate

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Aπόψε στις 8 το βράδυ ...έρχεται το τέλος...Χρεωκοπήσαμε οριστικά!



Δεν σωζόμαστε με τίποτα... Το τέλος γράφεται απόψε στο Κεντρικό Δελτίο του Μεγάλου Καναλιού! Ακόμα και η Ολγα (Τ)ρέμη....

Ο εφιάλτης επιστρέφει!

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Στην «Ώρα της Γης» ο δήμος Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει και φέτος στην παγκόσμια περιβαλλοντική πρωτοβουλία της WWF «Ώρα της Γης» ενάντια στην κλιματική αλλαγή και καλεί όλους τους κατοίκους της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων να κατεβάσουν για μία ώρα τους διακόπτες του ρεύματος το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 από τις 8:30 μέχρι τις 9.30 το βράδυ. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Καβάλας θα σβήσει τα φώτα για μια ώρα στο Κάστρο, στο Δημαρχείο και στο μεσαιωνικό Υδραγωγείο (Καμάρες).

Αρνητική εικόνα για την επιχειρηματικότητα στο νομό Καβάλας

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
Σε δεινή κατάσταση βρίσκονται οι επιχειρηματίες στο νομό Καβάλας, βάσει της μελέτης, που παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας. Όπως διαπιστώνεται ο ρυθμός μεγέθυνσης του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων του νομού Καβάλας περιορίστηκε το 2008 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με τις τουριστικές επιχειρήσεις να επηρεάζονται σε μεγαλύτερο βαθμό έναντι των εμπορικών και μεταποιητικών. Επίσης, αυξήθηκε ο αριθμός των επιχειρήσεων που παρουσιάζει επιδείνωση του οικονομικού αποτελέσματος και συνεπώς αυτών που διατρέχουν κίνδυνο χρεοκοπίας. Σύμφωνα με τους μελετητές, οι αρνητικές τάσεις που εκδηλώνονται θα γίνουν ακόμα πιο έντονες μέσα στο 2010 και έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην Καβάλα για τις επετειακές εκδηλώσεις

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
Με την παρουσία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου θα πραγματοποιηθούν στην Καβάλα, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου την Πέμπτη. Ο κ. Πάγκαλος θα βρεθεί από αύριο (Τετάρτη) στην Καβάλα και θα μιλήσει στις 8.30 το βράδυ στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας.

Συναντήσεις για τα μέτρα ενόψει του επαναληπτικού αγώνα Καβάλας- Άρη

Τα μέτρα που θα ληφθούν για τον επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου μεταξύ Καβάλας και Άρη στο «Ανθή Καραγιάννη» επισημάνθηκαν σε συνάντηση των βουλευτών της Καβάλας Σάββα Εμινίδη του ΠΑΣΟΚ και Νίκου Παναγιωτόπουλου της ΝΔ με τον αρμόδιο Υφυπουργό Σπύρο Βούγια. Χθες, ο βουλευτής Μιχάλης Τιμοσίδης συναντήθηκε για το ίδιο θέμα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας.

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων στο δήμο Καβάλας

Στην πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά πενήντα θέσεων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών του αναγκών προχωρά ο δήμος Καβάλας. Πρόκειται για μηχανοτεχνίτες βαρέων οχημάτων, αμαξοποιό, εργάτες και εργάτριες καθαριότητας, οδηγούς και χειριστές μηχανημάτων έργων. Η διάρκεια της σύμβασης είναι για πέντε μήνες. Η επιλογή του προσωπικού θα γίνει με βάση τα κριτήρια που ορίζει το ΑΣΕΠ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από αύριο (Τρίτη 23 Μαρτίου), στο Γραφείο Δημότη και Απασχόλησης (Παλαιολόγου 9).

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Ε.ΚΑ.ΣΑ.ΜΑ.Θ.- ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ



Β' ΓΥΡΟΣ

2η Αγωνιστική

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΑΚ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΙΚΑΡΟΙ ΑΟΚ ΣΕΡΡΩΝ 41-102
Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ - ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘΗΣ 84-50

ΣΤΟΥΣ ΧΘΕΣΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΧΑΜΕ
ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΓΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 88-48
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΣ ΔΡΑΜΑΣ 51-59

-------------------------------------------------------------------------------------------
Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ - ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘΗΣ 84-50
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ 20-8, 23-19, 21-12, 20-11.

Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ 84
ΣΙΩΡΑΣ Α. 1, Χ"ΑΝΔΡΕΟΥ Δ. 19, ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Σ.6(2) , ΜΗΤΡΟΥΛΗΣ Ν. ,
ΣΑΡΟΓΛΟΥ Π. , ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Μ.8 , ΓΚΕΛΙΟΣ Σ.11(1) , ΜΠΑΝΑΒΑΚΗΣ Κ.8 ,
ΠΙΕΒΑΛΙΤΣΑ Ν.13,ΚΟΥΚΟΥΤΙΝΗΣ Μ. 2, ΧΡΥΣΑΦΟΥΔΗΣ Κ.11 , ΤΣΙΜΗΚΑΣ Κ. 5,
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘΗΣ 50
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ 5(1), ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ 8 , ΓΡΟΥΔΟΣ 5 , ΚΤΕΝΑΣ, ΤΟΥΜΠΑΡΙΔΗΣ 3, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΚΡΟΥΠΡΑΣ 4, ΚΟΤΣΑΦΤΗΣ 13, ΓΡΗΓΟΡΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ4, ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΣ 8.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ


http://xrysakis.blogspot.com

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Με αλλαγές υποδέχεται τη Λάρισα

Μπρος Λάρισα και πίσω Άρης… Η ομάδα του κάμπου έρχεται την Κυριακή (21/3, 19:00, ΣΚΑΪ) στο «Ανθή Καραγιάννη» για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ αλλά ο Ντε Μος στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει την ρεβάνς Κυπέλλου με τους «κίτρινους».

Αν και ο Ολλανδός έχει αποδειχθεί επίμονος και αισιόδοξος πολεμιστής, το -5 από την πέμπτη θέση, δεν του δίνει πολλά περιθώρια ελπίδας για είσοδο στα πλέι-οφ. Έτσι οι «αργοναύτες», που επέστρεψαν σήμερα στις προπονήσεις μετά το χθεσινό ρεπό, ρίχνουν το βάρος, κυρίως, στο στοίχημα Κύπελλο Ελλάδας και στον επαναληπτικό ημιτελικό της Πέμπτης (25/3) με τον Άρη και αναμένεται να κατέβουν με αρκετές αλλαγές απέναντι στους «βυσσινί».

Ο Ντε Μος έχει πληθώρα επιλογών για την ενδεκάδα που θα επιλέξει να παρατάξει, καθώς δεν αντιμετωπίζει αναγκαστικές απουσίες, πλην αυτής του Ντενίλσον, ο οποίος σταδιακά επανέρχεται σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Έχοντας ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, ο ποδοσφαιριστής δουλεύει πάνω στη φυσική του κατάσταση και σύμφωνα με το ιατρικό τιμ της Καβάλας, ίσως προλάβει τα δύο τελευταία ματς του πρωταθλήματος.

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Νεκρός βρέθηκε ο αγνοούμενος δημοτικός σύμβουλος Θάσου

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
Νεκρός βρέθηκε σε εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο μεταξύ Παναγιάς και Ποταμιάς Θάσου, ο εξαφανισθείς από χθες δημοτικός σύμβουλος Θάσου, Θεόδωρος Καμπούρης, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες δίπλα του βρέθηκαν ηρεμιστικά χάπια και ένα ιδιόχειρο σημείωμά του.

Σύλληψη τεσσάρων Βουλγάρων σε Ελευθερούπολη με 4.800 χάπια έκστασι

Τέσσερις Βούλγαρους με 5.000 περίπου χάπια έκστασι συνέλαβε χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Ελευθερούπολης η αστυνομία, μετά από συντονισμένη επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος. Κατά την επ’ αυτοφώρω σύλληψη των Βούλγαρων, δύο από αυτούς επιχείρησαν να διαφύγουν με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο τους να «χτυπήσει» σε δύο περιπολικά προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού και σοβαρές υλικές ζημιές. Η αστυνομία κατάσχεσε 4.840 χάπια έκστασι και ποσό 22.000 ευρώ περίπου σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Επιστημονικό συνέδριο από το ΤΕΙ Καβάλας

Επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Δίκαιο και Τεχνολογία» διοργανώνει αύριο και το Σάββατο, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, το ΤΕΙ με τη συνεργασία του Δήμου Καβάλας. Κατά τη διάρκειά του, θα μιλήσουν ο γενικός γραμματέας καταναλωτή, του υπουργείου Οικονομίας Δημήτρης Σπυράκος, ο τέως πρύτανης ΔΠΘ Ιωάννης Πανούσης, ενώ μεταξύ άλλων καλεσμένος είναι ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης. Το συνέδριο αρχίζει αύριο (Παρασκευή) στις 6 το απόγευμα και θα συνεχιστεί το πρωί του Σαββάτου.

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Κλειστά αύριο τα βενζινάδικα στο νομό Καβάλας

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο και στο νομό Καβάλας τα πρατήρια υγρών καυσίμων, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος. Οι βενζινοπώλες συμφωνούν με την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος εισροών – εκροών όγκου καυσίμων στα πρατήρια, που θα συνδέεται όμως με την ταμειακή μηχανή για την έκδοση αποδείξεων. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι των πρατηριούχων του νομού ανέφεραν επίσης, ότι η υπέρογκη φορολόγηση στα καύσιμα και τη ζήτηση μειώνει, και εκτινάσσει τις τιμές της αγοράς στα ύψη.

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε περιοχές της Καβάλας

Από μισή μέχρι και μια ώρα διήρκησαν οι προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε περιοχές του Νομού Καβάλας, χθες το βράδυ, που προκλήθηκαν από την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Μικροπροβλήματα δημιουργήθηκαν σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για απεγκλωβισμούς πολιτών από ασανσέρ.
Και σήμερα, δεύτερη ημέρα απεργίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, θα υπάρξουν ωριαίες διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε περιοχές του νομού Καβάλας, από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ.

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Σας παρουσιάζω το Τ-shirt του 2010...



2010 Tee Shirt Of The Year!

Παράπλευρες «απώλειες» από την καθυστέρηση λειτουργίας του νέου νοσοκομείου Καβάλας

Τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο ευθύνης της κατασκευάστριας εταιρίας του νέου νοσοκομείου Καβάλας για τη χρήση και λειτουργία των μηχανημάτων, όσο καθυστερεί η μετεγκατάσταση, επεσήμανε το πρωί στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Θέμης Ζεκερίδης. Καθώς η μετεγκατάσταση καθυστερεί, εν αναμονή του διορισμού νέας διοίκησης στο νοσοκομείο της Καβάλας, συμπιέζεται το χρονικό περιθώριο, που θα έχουν οι εργαζόμενοι στο νέο νοσοκομείο για διευκρινίσεις στο χειρισμό των μηχανημάτων. Η εταιρία θα απαλλαγεί από την υποχρέωση αυτή μετά τον Ιούνιο.

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Η 15χρονη Βίλλυ στον... λάκκο του Ίντερνετ



ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΤΑ ΝΕΑ, Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάνος Χαραλαμπάκης- Εύη Σαλτού

Η Βίλλυ είναι 15 ετών, μαθήτρια της Α΄ τάξης Λυκείου. Είναι μελαχρινή, με καστανά μάτια, ύψος 1,74 μ., μένει στο Μαρούσι και τα τελευταία τρία χρόνια παρακολουθεί μαθήματα χορού. Στις ελεύθερες ώρες της ανοίγει τον υπολογιστή στο δωμάτιό της και κάνει chat με συνομήλικούς της και όχι μόνο.
Η Βίλλυ όμως δεν είναι αληθινό πρόσωπο. «ΤΑ ΝΕΑ» υποδύθηκαν την ανήλικη Βίλλυ, προκειμένου να σερφάρουν στο Ίντερνετ και να συνομιλήσουν σε δύο από τα μεγαλύτερα chat rooms. Δεν ήταν όμως το μοναδικό προφίλ που δημιούργησαν. Παράλληλα με τη 15χρονη, άρχισαν να μιλούν στο Ίντερνετ παριστάνοντας τον 28χρονο Άλεξ. Αυτό που διαπιστώθηκε, έπειτα από πέντε ημέρες παρουσίας των δύο «προσώπων», είναι πως οι ενήλικοι χρήστες των chat rooms ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί, όταν η ανήλικη συνομιλήτρια συνέχιζε τη συζήτηση παρά το σεξουαλικό περιεχόμενό της. Αντίθετα, τα παιδιά που έκαναν chat σταματούσαν απότομα κάθε συνομιλία, τη στιγμή που ο ενήλικας χρήστης προχωρούσε σε άσεμνες ερωτήσεις.
Την περασμένη Τρίτη, μέσα σε μόλις 20 λεπτά από την εγγραφή της σε ένα από τα δημοφιλέστερα chat rooms, η Βίλλυ συνομιλούσε ιντερνετικά ήδη με τρεις ενήλικους χρήστες, ηλικίας από 23 έως 35 ετών. Στην πενθήμερη έρευνα, «ΤΑ ΝΕΑ», με το προφίλ της ανήλικης, έκαναν chat με 10 χρήστες άνω των 23 ετών. Η πρώτη ερώτησή τους; Φυσικά, η ηλικία της μαθήτριας. Ακόμη κι όταν όμως μάθαιναν ότι συνομιλούσαν με 15χρονη, συνέχιζαν κάνοντας ερωτήσεις που την έκαναν να νιώθει άβολα.
Πρώτος άρχισε ο Δημήτρης, φοιτητής- κατά δήλωσή του- Φιλολογίας, ο οποίος όταν έμαθε ότι η μαθήτρια κάνει χορό σχολίασε: «Πρέπει να έχεις ωραίο σώμα». Δεν σταμάτησε όμως εκεί, αλλά ζήτησε από τη συνομιλήτριά του να του πει τι ρούχα και εσώρουχα φοράει. Πολύ γρήγορα οι ερωτήσεις είχαν μόνο σεξουαλικό περιεχόμενο, αφού ο ενήλικος απαιτούσε από .........
τη Βίλλυ να του περιγράψει την εμφάνισή της και να του επισημάνει τα δυνατά σημεία του σώματός της. Αυτή η διαδικτυακή συνομιλία κράτησε δύο ημέρες, αφού και την Τετάρτη το απόγευμα, όταν το προφίλ της ανήλικης ήταν online, ο ίδιος θέλησε να συνεχίσει τη συζήτηση εκεί που την είχε αφήσει το προηγούμενο βράδυ. Οι απαντήσεις της ανήλικης παρ΄ όλα αυτά ήταν κοφτές και μετρημένες, επισημαίνοντας συνεχώς στον 23χρονο ότι είναι μικρή για τέτοιες συζητήσεις, ωστόσο η απάντηση που έπαιρνε ήταν μονίμως η ίδια: «Μην ντρέπεσαι».
«Μελαχρινός, με πράσινα μάτια, 69 κιλά και ύψος 1,74 μέτρα» είναι η περιγραφή που έδωσε για τον εαυτό του ένας 23χρονος φοιτητής. Ο ίδιος από την άλλη θέλησε να μάθει για το δυνατό σημείο της ανήλικης κι αν έχει αγόρι, ενώ δεν δίστασε να ζητήσει, και μάλιστα επίμονα, φωτογραφία της.
Υπήρχαν κι εκείνοι οι χρήστες, οι οποίοι ήταν αρκετά φιλικοί και μάλιστα δεν δίσταζαν να συμβουλέψουν την μαθήτρια ότι ένας τέτοιος χώρος δεν ήταν ο πλέον κατάλληλος για παιδιά της ηλικίας της.
Η «ΑΜΥΝΑ»
Όταν υποδυθήκαμε τον ενήλικο, τα παιδιά έδειξαν ότι ξέρουν να αποφεύγουν τους επικίνδυνους χρήστες

Τα περισσότερα παιδιά ξέρουν τις παγίδες στο Ίντερνετ
«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ στις μέρες μας είναι “ψαγμένα” ιντερνετικά», σημειώνει ο κ. Νίκος Βασιλάκος, εκπρόσωπος του δικτύου Ιnternet Νow. Από τις ομιλίες που κάνει σε σχολεία της χώρας, διαπιστώνει, όπως χαρακτηριστικά λέει, πως «τα παιδιά σήμερα αξιοποιούν το Ίντερνετ χωρίς όμως να επιτρέψουν στους άλλους χρήστες των chat rooms να τα εκμεταλλευτούν. Είναι προσεκτικά και δεν κλείνουν ραντεβού. Ακόμη κι όταν πουν “ναι” σε μία τέτοια συνάντηση, θα ενημερώσουν την οικογένειά τους». Η συμβουλή που δίνει στους ανήλικους χρήστες είναι μία: «Μη συμμετέχετε σε διάλογο με ενήλικους χρήστες. Ο καθένας πρέπει να μιλά με άτομα της ηλικίας του», λέει ο κ. Βασιλάκος. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η εταιρεία Μicrosoft, το 55% των μικρών χρηστών του Ίντερνετ έχει δεχθεί πρόσκληση για επικοινωνία από άγνωστο.
Οι δράστες
Ποιο είναι το προφίλ όμως των ενηλίκων που αρέσκονται σε προκλητικές και συχνά σεξουαλικού περιεχομένου συζητήσεις με ανήλικους χρήστες; Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο προφίλ, γι΄ αυτό μπορεί να είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας.
Από την πλευρά του, ο επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσ. «Αγλαΐα Κυριακού») και εκπρόσωπος της γραμμής βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ, του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (www. saferinternet.gr), κ. Γιώργος Κορμάς ενημερώνει τους εφήβους και τους γονείς πως υπάρχουν δύο κατηγορίες ενηλίκων που παρενοχλούν τα παιδιά και τους εφήβους στο Διαδίκτυο. «Η πρώτη κατηγορία είναι οι ενήλικοι που με επιθετικό και χυδαίο τρόπο προκαλούν διαδικτυακή, σεξουαλικού τύπου, παρενόχληση. Η κατηγορία αυτή είναι εύκολα αντιμετωπίσιμη από τα παιδιά, τα οποία αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο και είτε κάνουν block, δηλαδή δεν του επιτρέπουν την πρόσβαση, είτε τον αναφέρουν (report) στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης (facebook, my space κ.λπ.)». Η δεύτερη κατηγορία, όπως προσθέτει, είναι η πιο επικίνδυνη. «Οι παιδόφιλοι φτιάχνουν ένα ψεύτικο προφίλ με φωτογραφία αγοριού ή κοριτσιού και αρχίζουν σταδιακά την προσέγγιση των παιδιών και των εφήβων».
Όπως συμπληρώνει ο κ. Κορμάς, από τις επισκέψεις που κάνει το Κέντρο σε σχολεία έχει διαπιστωθεί πως μεγάλη μερίδα παιδιών έχει συναντηθεί με εικονικούς φίλους εκτός Διαδικτύου. Αυτό συμβαίνει, λέει, επειδή οι νέοι σε μεγάλο βαθμό υποτιμούν τον κίνδυνο της συνάντησης με έναν άγνωστο: η περίπτωση της 17χρονης Βρετανίδας που βιάστηκε και δολοφονήθηκε από 33χρονο, τον οποίο γνώρισε μέσω facebook την περασμένη εβδομάδα, είναι μεν ακραία, αλλά ενδεικτική τού τι μπορεί να συμβεί. «Η συμβουλή μας στην περίπτωση αυτή είναι να μη συναντούν τα παιδιά και οι έφηβοι ποτέ και κανέναν εικονικό φίλο στον πραγματικό κόσμο. Σε όλες τις περιπτώσεις διατρέχουν κίνδυνο όχι μόνο από σεξουαλική κακοποίηση, αλλά και να πέσουν θύματα κακοποιήσεων, εκβιασμών, ληστείας και άλλων επικίνδυνων καταστάσεων».

Οι υποψιασμένοι
- Είσαι μόνη;
- Στο σπίτι; Όχι.
- Στο δωμάτιό σου;
- Εμ, δεν χρειάζομαι παρέα για να τσατάρω...
- Τι φοράς;
- Τη ρόμπα της γιαγιάς μου... Πλακίζω.
- Μάλλον ντρέπεσαι να μου πεις...
- Λες, ε; Ο παραπάνω διάλογος έγινε σε ένα από τα δεκάδες διαδικτυακά chat rooms ανάμεσα στον 28χρονο «Αlex28»- στην πραγματικότητα ήταν το «πρόσωπο» που υποδύθηκαν «ΤΑ ΝΕΑ»- και μία 15χρονη μαθήτρια Λυκείου. Όπως αποδεικνύεται όμως, οι σημερινοί έφηβοι έχουν αρχίσει σιγά σιγά να αποφεύγουν τις παγίδες του Ίντερνετ. Γρήγορα εγκαταλείπουν τέτοιες συζητήσεις, όταν αντιλαμβάνονται πως δέχονται σεξουαλική παρενόχληση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η 15χρονη δεν έδειξε διάθεση να απαντήσει στην ερώτηση και ο διάλογος σταμάτησε εκεί. Παρόμοια ήταν η αντίδραση και μίας 17χρονης που συνομίλησε στο chat με τον 28χρονο. Αρχικά, ο «Αlex28» επιχείρησε να την προσεγγίσει με απλές ερωτήσεις, όπως ποια είναι η ηλικία της, πού μένει. Έως εκεί η 17χρονη ανταποκρίνεται.
Εγκαταλείπει όμως τη συζήτηση όταν ο 28χρονος τη ρωτάει τι φοράει...

Ο επιθετικός
Ένας 27χρονος, από τη Βόρεια Ελλάδα, έγινε ακόμη πιο επιθετικός απέναντι στη Βίλλυ, τη 15χρονη που υποδύθηκαν «ΤΑ ΝΕΑ».
«Αkh27»:Τι ηλικία έχεις, σέξι μου;
«Villi»:15.
«Αkh27»:Είσαι σπίτι μόνη τώρα;
«Villi»:Οι δικοί μου είναι στο σαλόνι.
«Αkh27»:Τι φοράς;
«Villi»:Τζινάκι. Πόσο είσαι;
«Αkh27»:27. Από μέσα τι φοράς;
«Villi»:Γιατί ρωτάς;
Έπειτα από αυτή τη συνομιλία, θέλησε να μάθει αν η 15χρονη έχει ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις κι αν της αρέσουν «τα σέξι παιχνιδάκια», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πλωτό παλάτι για ακριβά γούστα από Ελληνικά χέρια









Ενώ η οικονομική κρίση συνεχίζει να δυσκολεύει τη ζωή πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο η αμερικάνικη εταιρία ’’Wally Hermes Yachts’’ ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά το νέο της υπερπολυτελές κότερο. Το πολυτελέστατο αυτό σκάφος έχει σχεδιαστεί από τον γνωστό διευθυντή μόδας του οίκου “Hermes”, τον Ελληνικής καταγωγής, Pierre-Alexis Dumas, γιου του ιδιοκτήτη της Hermes, Jean Pierre Dumas και της Ελληνίδας Ρένας Γρηγοριάδη- Dumas, καθώς η εταιρία είναι μια συνεργασία της κατασκευαστικής εταιρίας πολυτελών σκαφών “Wally Yachts” και του γνωστού οίκου μόδας “Hermes”. Το σκάφος θα μοιάζει με πλωτό νησί, ενώ η αξία του αναμένεται να αγγίξει τα 160 εκατομμύρια δολάρια.
ΠΗΓΗ:gossip.tv

Διάλεξη στο ΤΕΙ Καβάλας για τον Εύξεινο Πόντο

Εκδήλωση-διάλεξη με θέμα ‘Η ελληνική οικονομική παρουσία στον Εύξεινο Πόντο και τη Μαύρη Θάλασσα και εισηγητή τον Λέκτορα ΔΠΘ Θεοφάνη Μαλκίδη, οργανώνει το Τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Καβάλας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο (Τρίτη) στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα 1 της πτέρυγας του Τμήματος Λογιστικής.

Εκπτώσεις στην αγορά Καβάλας για τους ανέργους

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
Με τη συμμετοχή 130 καταστημάτων στην πόλη της Καβάλας ξεκινά από σήμερα Δευτέρα, 15 Μαρτίου, το πρόγραμμα «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» του υπουργείου Εργασίας ΚΑΙ Κοινωνικής Ασφάλισης, του ΟΑΕΔ και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), το οποίο προβλέπει έκπτωση σε ανέργους. Οι δικαιούχοι θα προμηθεύονται μία βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ την οποία θα επιδεικνύουν μαζί με την κάρτα ανεργίας στα καταστήματα, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ώστε να τους χορηγείται συγκεκριμένο ποσοστό έκπτωσης.


Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.- ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ


Β' ΓΥΡΟΣ
1η Αγωνιστική


ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΓΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ-ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΣ ΔΡΑΜΑΣ 55-61
ΙΚΑΡΟΙ ΑΟΚ ΣΕΡΡΩΝ-ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ 79-58
ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΑΚ ΚΑΒΑΛΑΣ 86-57

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΛΗΣ -Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ-42-99
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ 5-31, 15-23, 9-22, 13-23.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΛΗΣ 42

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 13(3), ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ, ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΙΑΚΗΣ2, ΠΕΧΟΥΔΗΣ ,
ΧΟΤΙΔΗΣ, ΓΟΥΔΕΤΣΙΔΗΣ,ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ 9(2),ΓΚΟΓΚΙΔΗΣ 6,ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,ΜΑΝΩΛΟΥΚΟΣ,ΓΕΩΡΓΙΟΥ3, ΜΠΑΤΖΙΟΣ 9.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΞΑΝΘΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ 99
ΣΙΩΡΑΣ Α. 2, Χ"ΑΝΔΡΕΟΥ Δ. 19, ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Σ. 10(2), ΜΗΤΡΟΥΛΗΣ Ν.,
ΣΑΡΟΓΛΟΥ Π. 4, ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Μ. 3, ΓΚΕΛΙΟΣ Σ. 14, ΜΠΑΝΑΒΑΚΗΣ Κ. 2,
ΠΙΕΒΑΛΙΤΣΑ Ν.14, ΚΟΥΚΟΥΤΙΝΗΣ Μ. 6, ΧΡΥΣΑΦΟΥΔΗΣ Κ. 10, ΚΥΡΟΥ Σ.15.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
http://xrysakis.blogspot.com

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Eurovision 2010: Αλκαίος & Friends πάνε στο Όσλο

Οι Γιώργος Αλκαίος & Friends με το τραγούδι «ΟΡΑ» θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί φέτος το Μάιο στο Όσλο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εφημερίδας «Ημερησία».

Στον ελληνικό τελικό που έγινε χθες το βράδυ 12 Μαρτίου, κέρδισε το τραγούδι «ΟΡΑ», το οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 55ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

To τραγούδι είναι σε στίχους Γιάννη Αντωνίου και Friends και μουσική Γιώργου Αλκαίου.

Το αποτέλεσμα προέκυψε κατά 50% από τους ψήφους της κριτικής επιτροπής και κατά 50% από τις ψήφους του κοινού.

Άπατοι θα πάμε σε αυτό το διαγωνισμό......άντε να δούμε πόσους ψήφους θα πάρουμε ΑΝ περάσουμε τελικό..

Ακριβότερα από τη Δευτέρα τα διόδια



Αυξάνονται από τα ξημερώματα της Δευτέρας οι τιμές των διοδίων στους εθνικούς δρόμους λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να ανεβάζει τον ΦΠΑ από 19% στο 21%. Εξαίρεση αποτελεί η Αττική οδός, που ανακοίνωσε ότι θα διατηρηθούν οι σημερινές τιμές, που έχουν παραμείνει σταθερές από τον Φεβρουάριο του 2006.

Η ενσωμάτωση του ΦΠΑ φέρνει νέες τιμές σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στα τμήματα Μεταμόρφωση Αττικής-Σκάρφεια Φθιώτιδας και Ράχες Μαλιακού-Κλειδί Ημαθείας, όπου γίνονται έργα από διαφορετικές κοινοπραξίες. Μάλιστα στη δεύτερη περίπτωση, όπου οι οδηγοί ταλαιπωρούνται από τις 17 Δεκεμβρίου 2009 λόγω της κατολίσθησης στα Τέμπη, οι οδηγοί θα πληρώσουν και δεύτερη αύξηση μέσα σε μία εβδομάδα!

Την περασμένη Δευτέρα οι τιμές είχαν αυξηθεί κατά 20% και μέσα σε ένα επταήμερο οι τιμές αυξάνονται συνολικά κατά 26,3%!

Στο σταθμό της Πελασγίας οι οδηγοί ΙΧ πλήρωναν 1,90 ευρώ, από την περασμένη Δευτέρα το ποσό αυξήθηκε στα 2,30 ευρώ και από τις 15 του μηνός θα φθάσει τα 2,40 ευρώ.

Στην εθνική οδό Κορίνθου-Τρίπολης οι οδηγοί θα πληρώνουν από τη Δευτέρα σε δύο σταθμούς προς κάθε κατεύθυνση. Σήμερα όσοι κινούνται προς Τρίπολη πλήρωναν μόνον στο Σπαθοβούνι, ενώ στην αντίθετη κατεύθυνση μόνον στη Νεστάνη. Από τις 15 Μαρτίου οι δύο σταθμοί θα λειτουργούν και προς τις δύο κατευθύνσεις και τα ΙΧ θα πληρώνουν 1,40 στο Σπαθοβούνι και 1,30 στη Νεστάνη, έναντι 2,90 που δίνουν σήμερα. Αυτό σημαίνει μείωση κατά 7%. Η κοινοπραξία αποφάσισε να μην κάνει αυξήσεις λόγω ΦΠΑ στα ΙΧ, αλλά θα επιβαρυνθούν οι υπόλοιπες κατηγορίες οχημάτων.

Την απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ γιά τα ΙΧ και τα δίκτυκλα αποφάσισαν οι κατασκευαστές της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών. Θα επιβαρυνθούν όμως οι άλλες δύο κατηγορίες.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=140724

Επανεξέταση δρομολογίων από το ΣΑΣ με τις ναυτιλιακές της Θάσου

ΠρωτοσέλιδοΣε νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών θα εξεταστεί ειδικότερα το θέμα των δρομολογίων Καβάλας- Πρίνου, με το αίτημα των φορέων του νομού για συγκεκριμένο αριθμό δρομολογίων και ορθολογικό καταμερισμό τους στη διάρκεια της μέρας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα κληθούν στο αρμόδιο Υπουργείο και οι ναυτιλιακές εταιρίες, που εξυπηρετούν τις γραμμές Καβάλας- Θάσου.

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Η Τζούλια τώρα και σε λαμπάδα για το Πάσχα!!!


Μετά την τεράστια επιτυχία με το dvd που κυκλοφόρησε τώρα και σε λαμπάδα για τα βαφτιστήρια σας!!!sengihnampakgigi



Έως τον Σεπτέμβριο τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΤΕΙ

Τη δέσμευση του υφυπουργού Παιδείας κ.Πανάρετου για την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ΤΕΙ, έλαβαν χθες οι πρόεδροι των Ιδρυμάτων, κατά τη δεύτερη ημέρα της συνόδου τους στη Λαμία. Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας, Αθανάσιος Μητρόπουλος. Ωστόσο, οι πρόεδροι των ΤΕΙ παρακολουθούν με ανησυχία τη μείωση στη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων, καθώς και τον περιορισμό της δυνατότητας αξιοποίησης των ΣΔΙΤ (Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα).

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Καθύβρισαν τον Πάγκαλο.....

Διακόσια άτομα έφτασαν έξω από τη Βουλή και με ελληνικές σημαίες και συνθήματα διαμαρτυρήθηκαν για το νομοσχέδιο για τους μετανάστες.

Την ίδια ώρα, και για κακή του τύχη, προσπαθούσε να μπει στην είσοδο του Κοινοβουλίου με το αυτοκίνητό του ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος.

Το τι άκουσε, δεν λέγεται και δεν γράφεται. Ύβρεις, και σαν μην έφταναν αυτά, του πέταξαν και αντικείμενα στο αυτοκίνητο.

Ο κύριος Πάγκαλος κράτησε την ψυχραιμία του και από το βήμα είπε, χωρίς τις συνηθισμένες κορώνες: «Δέχθηκα επίθεση από άτομα που έφεραν ελληνικές σημαίες και που φώναζαν συνθήματα κατά των πολιτικών».

(Ένας κύριος με μια ντουντούκα φώναζε σε όποιον πήγαινε να μπει στη Βουλή: Ε, εσύ με τα 5 χιλιάρικα μισθό!)

«Να διαβιβάσετε αυτά στον πρόεδρο της Βουλής και εγώ θα ενημερώσω τον Χρυσοχοΐδη για να δούμε τι μέτρα θα λάβουμε για όλους αυτούς», είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος και, κοιτάζοντας προς την πλευρά του ΛΑΟΣ και τον πρόεδρό τους, Γιώργο Καρατζαφέρη, συμπλήρωσε: «Βλέπετε τι κάνετε με τη στάση σας;».

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, χωρίς να χάσει ευκαιρία, σηκώθηκε και παίρνοντας το λόγο είπε χαρακτηριστικά: «Συμμερίζομαι την αγωνία του κυρίου Πάγκαλου, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς η Αστυνομία τους άφησε ελεύθερους να φτάσουν μέχρι την είσοδο της Βουλής και δεν τους σταμάτησε στην πλατεία, όπως κάνει με τους αναρχικούς. Μήπως είναι κάποιοι στο πλήθος των μυστικών υπηρεσιών; Και βέβαια καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες, αλλά δεν πρέπει να συγχέουμε αυτά τα φυντάνια με τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα».

Να σημειωθεί πως υπήρξαν σπρωξίματα αστυνομικών και διαδηλωτών, έπεσαν και μερικές ψιλές, αλλά ούτε ένα δακρυγόνο.

Ξέμεινε, προφανώς, η αστυνομία ρίχνοντάς τα όλα στο Μανώλη Γλέζο! Στον Άγνωστο Στρατιώτη.
zougla.gr

Αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Καβάλας

Σε συμβολική αναστολή της λειτουργίας του, προχώρησε από σήμερα έως και την Παρασκευή (12 Μαρτίου) το ΤΕΙ Καβάλας με αφορμή τη Σύνοδο Προέδρων και Αντιπροέδρων των Ιδρυμάτων της χώρας, στη Λαμία. Τα αιτήματα αφορούν στην άμεση έκδοση των εκκρεμούντων επαγγελματικών δικαιωμάτων, στην ισοχρηματοδότηση με τα Πανεπιστήμια και στην άμεση έναρξη δωρεάν μεταπτυχιακών Προγραμμάτων.


Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Εγκατάσταση Πληροφοριακού Συστήματος στο λιμάνι Καβάλας

Το αίτημα για την χρηματοδότηση του έργου «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα για την οργάνωση των υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των πλοίων και επιβατών των λιμένων Καβάλας» υπέγραψε χθες το μεσημέρι ο Νομάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Καλλιοντζής. Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 9.520.000,00 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι η εγκατάσταση Πληροφοριακού Συστήματος στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας (Ο.Λ.Κ.) που θα περιλαμβάνει εξοπλισμό Πληροφορικής και Λογισμικού σύγχρονης τεχνολογίας, εφαρμογή νέων σύγχρονων τεχνολογιών για παροχή υπηρεσιών και μηχανοργάνωση όλων των διαδικασιών των υπηρεσιών του λιμανιού.

Σύσκεψη στην Νομαρχία Καβάλας για τις πλημμύρες στο Κοκκινόχωμα

Ευρεία σύσκεψη για το θέμα της απορροής των όμβριων υδάτων στην ανατολική πλευρά του οικισμού του Κοκκινοχώματος Καβάλας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί στο γραφείο του νομάρχη Καβάλας, Θεόδωρου Καλλιοντζή. Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι υπηρεσιών της περιφέρειας, ο προϊστάμενος της ΔΕΣΕ Καβάλας και ο δήμαρχος Ελευθερούπολης, θα συζητηθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, που είχε ως άμεση συνέπεια την πρόκληση εκτεταμένων ζημιών σε κατοικίες και επιχειρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς επίσης και οι τρόποι αντιμετώπισής του.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Σσσ… αρχίζει η F1

Μια συναρπαστική χρονιά για τη Formula 1 ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο


Λίγες φορές τα τελευταία χρόνια περίμενε ο κόσμος που παρακολουθεί τη Formula 1 το ξεκίνημα της σεζόν με τόση ανυπομονησία. Όλες οι προϋποθέσεις για το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα που έχουμε δει υπάρχουν: Δυνατές ομάδες, μεγάλοι οδηγοί και η επιστροφή ενός θρύλου του σπορ μάς κάνουν να μην μπορούμε να περιμένουμε το 3ήμερο 12-14 Μαρτίου.

Το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται, το πολύχρωμο πλήθος της Formula 1 θα συγκεντρωθεί στο Μπαχρέιν για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Εκεί θα βρεθούν 12 από τις 13 ομάδες που είχαν δηλώσει συμμετοχή (στο δρόμο χάσαμε τη USF1) και 24 οδηγοί στους οποίους περιλαμβάνονται 4 παγκόσμιοι πρωταθλητές: Fernando Alonso, Jenson Button, Lewis Hamilton και Michael Schumacher. Η παρουσία του τελευταίου μάλιστα έχει κάνει τεράστια αίσθηση, καθώς ο Γερμανός πολυπρωταθλητής επέστρεψε στο σπορ ύστερα από 3 χρόνια απουσίας.

Τι όμως κάνει αυτήν τη σεζόν διαφορετική από τις άλλες; Γιατί η προσμονή είναι τόσο μεγάλη; Η Formula 1 προέρχεται από μια χρονιά που μάλλον άφησε πολύ κόσμο με μια μεγάλη απορία και ανάμεικτες εντυπώσεις. Ναι μεν υπήρξαν απρόσμενοι πρωταγωνιστές, πολλοί διαφορετικοί νικητές και ανατροπές (που οφείλονται κυρίως στις αλλαγές των κανονισμών) αλλά δεν έλειψαν τα σκάνδαλα, οι πολιτικές διαμάχες και τα παρασκηνιακά παιχνίδια.

Είναι προφανές ότι το σπορ χρειαζόταν κάτι για να διατηρήσει -ή να ενισχύσει- το ενδιαφέρον του κόσμου. Πρώτον, επιτεύχθηκε ειρήνη ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές και οι πολιτικές διαμάχες δείχνουν να ξεπεράστηκαν, ώστε να περάσει στο προσκήνιο το αγωνιστικό σκέλος. Έπειτα, οι ομάδες έκαναν τις κατάλληλες κινήσεις: ενισχύθηκαν και ξεκινούν το πρωτάθλημα με σαφώς υψηλούς στόχους. Όπως δείχνουν τα πράγματα, θα υπάρχουν 4 ομάδες και 8 οδηγοί ικανοί να διεκδικήσουν νίκες ή ακόμα και τον τίτλο φέτος, κάτι που ασφαλώς θα κάνει τη σεζόν αρκετά συναρπαστική.

Όλα καλά, λοιπόν; Ίσως για τον υπόλοιπο κόσμο να είναι, αλλά εδώ, στη «χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας», όπως κάποιοι Ευρωπαίοι αποκαλούσαν παλιότερα την Ελλάδα, πρέπει να κάνουμε ησυχία, όπως παραπέμπει ο τίτλος. Γιατί χωρίς τηλεοπτική μετάδοση, όπως συμβαίνει μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 8/3, τέσσερις μόνο ημέρες πριν από την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Sakhir, το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι ο άνεμος εκτός από τη σκόνη της ερήμου να φέρει και τον απόηχο τους ουρλιαχτού των κινητήρων.

Στο ms|free θα προσπαθήσουμε μέσα από τις σελίδες μας να σας φέρουμε όσο γίνεται πιο κοντά σε όσα θα συμβούν σε λίγες ημέρες στο Μπαχρέιν. Ήδη σας έχουμε υποδείξει και κάποιους τρόπους να πάρετε εικόνα. Η φετινή σεζόν θα είναι μια από τις καλύτερες στην ιστορία του σπορ και θα είναι κρίμα να τη χάσουμε…
www.f1free.gr

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ-ΜΕΡΚΕΛ

Χιλή..μερικές ημέρες μετά το σεισμό....απίστευτες φωτογραφίες.!!!

Αποτυπώνουν το δράμα που ζει η Χιλή....

Καβάλα-Αρης 1-1


Από ένα ημίχρονο και ένα βαθμό μοιράστηκαν Καβάλα και Αρης στο 1-1 του "Ανθή Καραγιάννη". Καλύτεροι οι "κίτρινοι" στο πρώτο μέρος, προηγήθηκαν με τον Κάλβο, ανέβηκαν στην επανάληψη οι γηπεδούχοι, είχαν δύο δοκάρια και τελικά ισοφάρισαν στο 78' με τον Ντιε. Διατήρησε το πλεονέκτημα της 5ης θέσης ο Αρης, όντας δύο βαθμούς πάνω από την Καβάλα. Ο Αρης ήταν σαφώς καλύτερος της Καβάλας στα πρώτα 45 λεπτά και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ πιστοποιήθηκε με το θαυμάσιο γκολ του Κάλβο στο 8ο λεπτό. Αίφνης, όλα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος. Ο Αρης δεν θύμιζε την ομάδα που είδαμε στα πρώτα 45 λεπτά, η Καβάλα ανέβασε αισθητά την απόδοσή της και ο Ντε Μος -αν και δεν ξέρουμε αν ήταν τόσο σίγουρος για τη βελτίωση της ομάδας του ώστε να... πίνει καφέ όπως έκανε στον αγώνα με την Ξάνθη- έδειχνε όμως πιο ήρεμος, αφού έβλεπε αυτά που ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. το 49' η κεφαλιά του Ονουάτσι κατέληξε στο δοκάρι του Πέσκοβιτς. Αυτή ήταν η πρώτη προειδοποίηση των γηπεδούχων. Η δεύτερη ήρθε στο 69' όταν ο Ρινκόν σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι.

Αυτά που γλίτωσαν οι "κίτρινοι" στις συγκεκριμένες φάσεις δεν το γλίτωσαν στο 78ο λεπτό όταν ο Ντιε με ωραία εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πέσκοβιτς διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Καβάλα:

Σαρλ Ιτάνζ, Κρεγκ Μουρ, Βαγγέλης Οικονόμου, Ντούγκλας Ντουγκλάο, Σάβο Παβίσεβιτς, Σερζ Ντιέ, Πιέρ Ντικρόκ, Ντιόγκο Ρινκόν, Μπέντζαμιν Ονουάτσι, Ηλίας Ιωάννου (62' Λούκας Σόσιν), Έμπι Σμολάρεκ (31' Ουίλσον Ορούμα)

Άρης:

Μίχαλ Πέσκοβιτς, Ρονάλντο Γκιάρο, Κάρλος Αράνο, Κριστιάν Νασούτι, Νταρσί Νέτο, Τόνι Κάλβο, Μεχντί Ναφτί, Θανάσης Πρίττας (64' Νάτσο Γκαρσία), Χαβιέρ Κάμπορα (80' Εντι Τζόνσον), Σέρχιο Κόκε, Φρανσίσκο Χαβίτο (75' Κρίστι Βανγκέλι)

contra.gr

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Τζούλια: «Και οι τσόντες ωραίες είναι…»

Καβάλα-Άρης… πράξη πρώτη

Με φόντο την 5η θέση που οδηγεί στα πλέι-οφ και ανοίγει ευρωπαϊκές διεξόδους, η Καβάλα παίζει το Σάββατο (6/3, 16:45) το πιο κρίσιμο στοίχημα της Σούπερ Λιγκ, υποδεχόμενη τον Άρη, σ’ ένα κατάμεστο, όπως αναμένεται, «Ανθή Καραγιάννη».

aris_kavala.jpg

Η διάθεση των εισιτηρίων κινείται με έντονους ρυθμούς και οι φίλοι του ΑΟΚ φαίνεται πως ετοιμάζουν δυναμικό παρών στις κερκίδες, δίνοντας ώθηση στους «Αργοναύτες» στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος… ή στον πρώτο από τους τρεις τελικούς, που έχουν να δώσουν με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, καθώς ακολουθεί και η διπλή αναμέτρηση του Κυπέλλου. Το παρόν στις κερκίδες ίσως δώσουν και πολλοί μαθητές, αφού περίπου 3.000 εισιτήρια μοιράστηκαν σε σχολεία της περιοχής.

Ο Ααντ Ντε Μος, που δε θα έχει στη διάθεση του τον τιμωρημένο Ντομπρασίνοβιτς και τον ανέτοιμο Ντενίλσον, προσπάθησε να αποφορτίσει το κλίμα… να μειώσει το άγχος και να αυξήσει την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών του, λέγοντας τους απλά πως… “αν κάνουμε όσα σας λέω, όλα θα πάνε καλά. Σας πιστεύω, μπορούμε να κερδίσουμε τον Άρη”. Επιπλέον βοήθεια προς αυτόν τον στόχο, ο Ολλανδός τεχνικός θα πάρει από τους Ντιέ, Ντουγκλάο και Ορούμα, που επιστρέφουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

**Διαιτητής του αγώνα έχει οριστεί ο Δημήτρης Κύρκος, του συνδέσμου Ηπείρου.

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ:Στόχος είναι τα λεφτά !!!!.

Ο Νίκος Περακης τώρα δικαιώνεται.
Η Τζούλια Αλεξανδρατου το 2007 έχει παίξει στη ταινία του Νίκου Περακη με τίτλο "Ψυχραιμία" υποδυόμενη...τον εαυτό της(!!!),ενώ παράλληλα συμμετείχε και στο soundtrack του έργου με το παραπάνω τραγούδι..."Στόχος είναι τα λεφτά"...
Ακούστε το και θα καταλάβετε πολλά για τη ταινία πόρνο που έβγαλε και τα όσα κάνει το τελευταίο καιρό.Της ταιριάζει γάντι λέμε!!!!

ΠΡΕΖΑ TV

Χωρίς φιλάθλους του Άρη ο αγώνας της Καβάλας στο «Ανθή Καραγιάννη»

aokavala Έως 8.700 εισιτήρια θα εκδώσει, αποκλειστικά για τους φιλάθλους της, η ΠΑΕ Καβάλα για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Άρη στο «Ανθή Καραγιάννη» γα το πρωτάθλημα της Super League, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. Δεν θα διατεθούν εισιτήρια στους οπαδούς του Άρη, ούτε θα επιτραπεί η είσοδος σε όσους φέρουν διακριτικά της φιλοξενούμενης ομάδας. Δεν θα λειτουργήσουν τα εκδοτήρια, καθώς τα εισιτήρια θα διατεθούν από τα γραφεία της ΠΑΕ με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Το άρθρο του focus μεταφρασμένο!

Tο "διαβόητο" άρθρο του Γερμανικού περιοδικού FOCUS on Line σε μετάφραση της δημοσιογράφου Παναγιώτας Γιαννοπούλου, της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλείου.







Αυτός είναι ο τίτλος του κειμένου:

"Πολιτισμικό σοκ της Ελλάδας"

Αρθρογράφος Κ. Boetig από το Focus on line.





Η μετάφραση από τα γερμανικά του άρθρου, έχει ως εξής:



"Η Ε.Ε. ζητάει από την Ελλάδα όχι μόνο μια σκληρή οικονομική πολιτική αλλά απαιτεί και αλλαγή της νοοτροπίας. Οι ρίζες όμως της διαφορετικότητας είναι βαθιές και δεν θα αλλάξει τίποτα πέραν μιας αισθητικής εξωτερικής επέμβασης. Μπορούμε να καταλάβουμε τους Έλληνες;

Οι Έλληνες δεν γνωρίζουν προβλήματα προσαρμoγής. Έχουν κατακλείσει τον κόσμο ψήνοντας και τηγανίζοντας γύρω τους, και παίζοντας σε ρόλο κομπάρσου σε κάποια μικρά εργάκια. Σε αυτόν τον συμπαθητικό μικρό λαό που φαίνεται να χορεύει συνεχώς τον Ζορμπά και να γλεντάει, δεν εκπλήσσεται ο γνωστής των πραγμάτων καθόλου με όσα γίνονται.

Πώς και να εκπλήσσεται εξάλλου με έναν λαό που ανακατεύει ρετσίνι με κρασί, τυλίγει ρύζι με χορταρικά σε αμπελόφυλλα, παίρνει το ευρωπαϊκό κύπελλο σχεδόν χωρίς κανένα γκολ, αλλά γνώριζε πριν 2.500 χρόνια ότι η ύλη αποτελείται από άτομα και η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο;


Οι Έλληνες ένιωθαν πάντα σαν τους γονείς του πολιτισμού και δεν δίσταζαν όμως να περνούν με τα λεφτά των παιδιών τους. Σήμερα αυτό το κράτος μπαίνει στο γηροκομείο και δέχεται κηδεμόνα να το επιβλέπει.


Αλλά φυσικά αυτό δεν απασχολεί καθόλου τον Έλληνα πολίτη. Αυτός πότε δεν.......
περίμενε κάτι από τον υπουργό του, πέρα από την ανταλλαγή της ψήφου του με την άδεια να κτίσει το αυθαίρετο του.


Δεν βαριέσαι σου λέει το ελληνικό κράτος θα επιβιώσει και χωρίς δική του κυβέρνηση. Εξάλλου γιατί να αλλάξει κάποιος όταν είναι τόσο τέλειος όσο ο Έλληνας.;


Γλώσσα και γραφή


Οι Έλληνες είναι μοναδικοί! Μόνο αυτοί γράφουν ελληνικά. Το να ξεφορτωθούν επιτέλους την 2500 χρονών παλαιά γραφή ούτε που το σκέφτηκαν πότε. Εξάλλου το ελληνικό αλφάβητο ήταν υπεύθυνο για τη δημιουργία της λατινικής και κυριλλικής γραφής. Στο πέρασμα των χρόνων δεν άλλαξε ιδιαίτερα πάρα μόνο στην έννοια των λέξεων. Φυσικά στα σχολεία είναι κύριο μάθημα και διδάσκεται από την πρώτη Γυμνασίου. Είναι σαν να μαθαίναμε εμείς τα αρχαία γερμανικά η τα γοτθικά.


Έχουν φροντίσει όμως να διευκολύνουν τους ξένους τουρίστες τους με πινακίδες που αναγράφουν τις τοποθεσίες με λατινικά γράμματα, αν και σε μια απόσταση μερικών μέτρων θα δεις την ίδια ονομασία με τρεις διαφορετικούς τρόπους γραμμένη. Agia, Aghia, Αyia.


Οι κανόνες υπάρχουν για να τους παραβιάζουν. Στα μικρά όσο και στα μεγάλα.


Εγωισμός και αίσθηση του "εμείς". Ο ένας εναντίον του αλλού, αλλά όλοι μαζί εναντίον του εχθρού.


Ο καθένας προσπαθεί στους δρόμους είτε με αυτοκίνητο είναι είτε με μηχανάκι, να κόψει την προτεραιότητα του αλλού.


"Ο ένας εναντίον του άλλου και όλοι μαζί ενάντια στον πεζό φυσικά", είναι ο σκοπός.


Για να δοθεί μια λύση μπαίνει στη μέση ο τροχονόμος να ρυθμίσει την κίνηση. Και ξάφνου όλοι οι οδηγοί μαζί συμφωνούν και συνεργάζονται σε έναν εκκωφαντικό θόρυβο κορναρίσματος που τελικά οδηγεί τον τροχονόμο στη φυγή.


Με ελεύθερο το πεδίο λοιπόν πάλι οι οδηγοί επιδίδονται στο εγωιστικό τους έργο.

Μεταξύ τους βασικά οι Έλληνες μισούνται.


Δεν είναι τυχαίο που στον ελληνικό εμφύλιο του 1944-1949 σκοτώθηκαν περισσότεροι Έλληνες απ' ότι στον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.


Τον εισβολέα όμως τον αντιμετωπίζουν όλοι μαζί. Είτε Αριστεροί είναι είτε Δεξιοί.


Η μεγαλύτερη φιλοφρόνηση που μπορείς να αποσπάσεις από Έλληνα είναι το "είσαι δικός μας".


Με την πλάτη γυρισμένη.


Υπάρχουν άνθρωποι και Έλληνες.



Μέχρι και πριν 30 χρόνια οι Έλληνες μετρούσαν έξι ηπείρους. Τις γνωστές πέντε που ξέρουμε όλοι και την .Ελλάδα. Για μερικούς μάλιστα υπήρχαν και τεσσάρων ειδών ζωντανά πλάσματα. Τα φυτά, τα ζώα, οι άνθρωποι και οι Έλληνες.



Την ΕΟΚ την περνούσαν κάποιοι για συνεργασία του διαόλου με τον Πάπα που σκοπό είχαν να καταδυναστεύσουν και να μυήσουν τους χριστιανούς ορθόδοξους σε ρωμαϊκές αιρέσεις.


Έτσι μάλιστα δεν υποδουλώθηκαν ούτε στους Τούρκους. Η "Ισταμπουλ" ονομάζεται ακόμη επισήμως Κωνσταντινούπολη και η κιτρινόμαυρη σημαία της βυζαντινής αυτοκρατορίας κυματίζει ακόμη σε εκκλησίες και μοναστήρια.


Ακριβώς και πάντα δίπλα της έχει τη γαλανόλευκη ελληνική, του μόλις κατά το 1829 απελευθερωμένου ελληνικού κράτους.


Ωστόσο οι Έλληνες ως χριστιανοί δίνουν ονόματα αρχαιοελληνικά στα παιδιά τους χωρίς ενδοιασμούς. Έτσι έρχεται σε αντίθεση η μεγαλοπρέπεια της ελληνικής αρχαιότητας με τη σημερινή τους εικόνα.


Η παρέα μετράει. Όμως είναι παρέα της μιας στιγμής


Οι περισσότεροι Έλληνες είναι πολύ της παρέας. Δεν τους αρέσει να τρώνε μόνοι τους ή δυο -δυο. Θέλουν μεγάλες παρέες και ο ένας φέρνει και τον άλλο μαζί του.


Οπότε βλέπεις συχνά μεγάλες παρέες στα τραπέζια τους. Η πίστα στο χορό μονοπωλείται και θεωρούν αγένεια να μπεις μαζί τους στο συρτάκι ή στο χασάπικο.


Και το πουρμπουάρ στην ορχήστρα πάει για την ατομική του ευχαρίστηση σε δική του παραγγελία.


Τρώνε διαφορετικά, και τσακώνονται ψεύτικα για το λογαριασμό. Οι Έλληνες παραγγέλνουν όλοι μαζί στο τραπέζι και όχι ο καθένας το πιάτο του. Το κρασί ρέει άφθονο στα ποτήρια και πάντα πρέπει να φροντίζουν να υπάρχει ανεφοδιασμός.


Δεν αδειάζει κάνεις το πιάτο του, γιατί αυτό θα σήμαινε πως το φαγητό έπεσε λίγο και ίσως δεν θα χόρτασαν όλοι.


Όταν έρχεται ο λογαριασμός όλοι προθυμοποιούνται δήθεν να πληρώσουν ενώ ξέρουν πολύ καλά ποιανού η σειρά είναι. Όσο για το πουρμπουάρ, τους είναι πιο βολικό να αφήνουν τα ψιλά στο τραπέζι, αντί να στρογγυλοποιήσουν το ποσό λεκτικά στο σερβιτόρο.


Ο Θεός βοηθός: Καινούργιοι άγιοι για καινούρια προβλήματα


Το 97% των Ελλήνων είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Οι εικόνες των αγίων τους κρέμονται όπου μπορεί κανείς να φανταστεί.


Έχουν ρόλο υπουργού και γενικού γραμματέα του Θεού και κρέμονται εκτός από τις εκκλησίες και στις ταβέρνες στα σπίτια, στα σούπερ μάρκετ δίπλα στο ταμείο.


Όποιος έχει προβλήματα απευθύνεται σε αυτούς και μάλιστα κατευθείαν στους ειδικούς. Στον Άγιο Νικόλαο (οι ναυτικοί) ή στην Άγια Παρασκευή (όσοι έχουν προβλήματα οράσεως). Όταν βέβαια εμφανιστεί καμιά καινούρια ασθένεια, τότε βαφτίζουμε κάποιον καινούριο Άγιο όπως το 1959 τον Άγιο Ραφαήλ για τους καρκινοπαθείς.


Μόνο που για τους πολιτικούς τους δεν βρέθηκε ακόμη κανένας.


Χωρίς χρόνο και χώρο


Οι Έλληνες ζουν μέσα σε ανοιχτό όριο του αιωνίου χρόνου. Ο χρόνος δεν έχει αρχή και δεν έχει τέλος... Το "τώρα" σπάνια το συναντάς και η λέξη "αύριο" είναι πολύ συχνή. Όμως τα λεωφορεία και τα τρένα πρέπει να κρατήσουν ένα ωράριο και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.


Όσο για τους δρόμους που έχουν ονομασίες, αυτές τις γνωρίζει μόνο ο ταχυδρόμος γιατί σχεδόν πότε δεν βλέπεις τις πινακίδες στη θέση τους.


Μια προφορική κοινωνία


Ο Έλληνας πολύ εύκολα θα ρωτήσει να μάθει το δρόμο παρά θα χρησιμοποιήσει το χάρτη. Δεν ξέρει ούτε να τον διαβάζει και έτσι γέλασε πολύς κόσμος όταν ένας νταλικέρης ερχόμενος από τη Βενετία έκανε τον κύκλο της Ελβετίας για να φτάσει στη Νυρεμβέργη. Είχε σημειώσει στο χάρτη που αγόρασε για πρώτη φορά στη ζωή του τη διαδρομή που του φάνταζε πιο ωραία.


Συνάδελφοι του εξήγησαν ότι θα ερχόταν πολύ πιο σύντομα μέσα από τη σήραγγα του Brenner. Πέταξε το χάρτη του και από δω και στο εξής λέει θα ρωτάει.


Με τα τυπωμένα γράμματα φαίνεται δεν τα πηγαίνουν γενικώς καλά οι Έλληνες. Έτσι και τα ωράρια των μουσείων στις ηλεκτρονικές σελίδες του υπουργείου Πολιτισμού ποτέ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.


Πνεύμα δημιουργικό: I have inspiration


Πολλοί Έλληνες είναι πνεύματα δημιουργικά και αυτό όχι μόνο στο να παραποιούν στατιστικά στοιχεία.



Έτσι και ο Κρητικός Γιώργος Πετράκης που έχει το δικό του μουσείο που μας ξεναγεί από την εποχή των πρώτων ανθρώπων έως την εφεύρεση του τροχού έως και την προσγείωση στη σελήνη.


Το ίδιο και ο Κώστας Κοτσανάς από το Κατάκολο που λειτουργεί έκθεση με τίτλο την τεχνολογία από το πρώτο ρομπότ έως και το ξυπνητήρι.


Όσο για τη ζωγράφο στα νότια της Κρήτης, που διατηρεί και πλυντήριο ρούχων, αυτή έχει την έκθεσή της ανάμεσα στα πλυντήρια και συχνά μια ταμπελίτσα στην πόρτα που γράφει: "I have inspiration. Come back tomorrow"


Οι Έλληνες στις διακοπές τους


Οι Έλληνες προτιμούν να κάνουν διακοπές με παρέες και στην πατρίδα τους. Το καλοκαίρι στη θάλασσα και το χειμώνα στα βουνά.


Όπως επίσης και στα αρκετά χιονοδρομικά κέντρα που υπάρχουν.


Τα καταλύματα τους κάθε άλλο πάρα ταπεινά χαρακτηρίζονται και έχουν συνήθως το τζάκι τους και το τζακούζι τους.



Οι παραγγελίες στο φαγητό γίνονται προφορικά και τα γκαρσόνια γνωρίζουν πολύ καλά πως εδώ έχουν να κάνουν με ντόπιους και όχι με τουρίστες.


Βλέπετε οι Ελληνίδες μαμάδες μπορούν να κρίνουν το καλό φαγητό.



Πολλά από αυτά τα καταλύματα φτιάχτηκαν με χορηγήσεις της Ε.Ε. και έχουν πάρει τέτοια μορφή ώστε αργότερα να μπορούν να τροποποιηθούν σε κατοικίες για τα παιδιά τους".

Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.- ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

6η Αγωνιστική

Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ-ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΣ ΔΡΑΜΑΣ 96-40

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ-ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΣ ΔΡΑΜΑΣ 96-40 ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο 1ος ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΑΗΤΤΗΤΗ.
ΣΕ ΕΝΑ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ
Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΑΝΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΤΙΤΑΝΩΝ ΑΣ ΔΡΑΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ ΣΚΟΡ 96-40.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ 22-11, 32-6, 24-7, 18-16
ΗΜΙΧΡΟΝΟ 54-17


Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ
ΤΣΙΜΗΚΑΣ, Χ"ΑΝΔΡΕΟΥ Δ.26, ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Σ.9,ΜΗΤΡ
ΟΥΛΗΣ Ν.4, ΣΑΡΟΓΛΟΥ Π.,ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Μ.4,ΓΚΕΛΙΟΣ Σ.11,ΜΠΑΝΑΒΑΚΗΣ Κ.3,ΠΙΕΒΑΛΙΤΣΑ Ν.17,ΚΟΥΚΟΥΤΙΝΗΣ Μ.8, ΧΡΥΣΑΦΟΥΔΗΣ Κ.10, ΚΥΡΟΥ Σ.4.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ



ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΚΩΣΤΗΚΙΑΔΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 2,ΖΗΣΗΣ 1,ΓΑΙΤΑΝΙΔΗΣ 4,ΔΑΝΤΖΕΡΗΣ 4,ΦΡΕΥΤΟΓΛΟΥ,ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ 17,ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 4,ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ 6,ΜΟΥΤΣΟΓΛΟΥ,ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 2.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΚΑΤΣΙΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ

http://xrysakis.blogspot.com

Παπανδρέου: Μέτρα ή χρεοκοπία.....που θα πάει το ζωνάρι !!!!

Τη λήψη επιπρόσθετων, σκληρότερων μέτρων, προκειμένου να γλιτώσει η χώρα από τη χρεοκοπία, προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός. Ο κ. Γ. Παπανδρέου, σε μια δραματικών τόνων ομιλία που απηύθυνε στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι η Ελλάδα διεξάγει «αγώνα εθνικής επιβίωσης». Προεξόφλησε περαιτέρω περικοπές, ακόμη και στον 14ο μισθό, λέγοντας ότι «αν δεν κάνουμε ό,τι πρέπει για να σώσουμε την οικονομία μας και μαζί την ίδια την υπόστασή μας, αύριο κινδυνεύουμε να μην έχουμε να πληρώσουμε όχι τον 14ο, αλλά τον 6ο, τον 5ο, τον 4ο μισθό ή και τη σύνταξη». Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το σενάριο «εφιαλτικό», πρόσθεσε όμως ότι «είναι η αλήθεια». Ανέφερε ότι υφίσταται μια «λεπτή γραμμή» που χωρίζει «το σήμερα από την ημέρα που θα έρθει να ζητήσουμε ένα ακόμη δάνειο από τους πιστωτές μας, από τις διεθνείς αγορές, και θα βρούμε τις πόρτες κλειστές».

Ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να ξεχωρίσει ως πρωταρχική απειλή όχι την ύφεση, αλλά την «αδυναμία δανεισμού», η οποία θα οδηγούσε σε «ασφυξία πληρωμών». «Καλώ όλους να σκεφτούν», είπε, «τι θα συμβεί στη χώρα μας και στους πολίτες, αν το κράτος δεν μπορέσει κάποια μέρα στο προσεχές μέλλον να καταβάλει μισθούς και συντάξεις». Αφού πρόσθεσε ότι η ασφυξία πληρωμών θα μπορούσε μετέπειτα να επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα, επισήμανε ότι «αν κανείς πιστεύει ότι αυτό είναι ένα νοσηρό και απομακρυσμένο σενάριο, σημαίνει πως δεν έχει αντιληφθεί πού έχει βρεθεί σήμερα η Ελλάδα». Εν συνεχεία ανέφερε ότι η κυβέρνηση «αναγκάζεται να ζητήσει από τους δημοσίους υπαλλήλους να τα βγάλουν πέρα με λιγότερα».

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση εναντίον όσων παρασιτικά πλουτίζουν. «Δεν βάζουμε απέναντι την υγιή επιχειρηματικότητα», ξεκαθάρισε, «δεν βάζουμε απέναντι το κεφάλαιο που επενδύεται, που δημιουργεί θέσεις δουλειάς, δεν είναι απέναντί μας οι επιχειρηματίες που αγωνίζονται να διατηρήσουν έντιμα την επιχείρησή τους και μαζί τις θέσεις εργασίας για τους υπαλλήλους τους». Ο πρωθυπουργός έθεσε στον στόχο «τον πλούτο που χτίστηκε μέσα από πλιάτσικο στα χρήματα των σημερινών και των μελλοντικών γενεών». Διευκρίνισε ότι στην προσπάθεια της κυβέρνησης έχει αρωγό «τεράστιο ρεύμα των απλών ανθρώπων», οι οποίοι «μας λένε επιτακτικά: «Να τελειώνουμε επιτέλους με τη σαπίλα»».

Ο πρωθυπουργός απέδωσε τα νέα μέτρα στην έλλειψη αξιοπιστίας έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παράλληλα, διεμήνυσε ότι οι Ελληνες πρέπει να «βάλουμε τάξη στα του οίκου μας», διότι, όπως είπε, «δεν φταίνε οι άλλοι λαοί της Ευρώπης για τα δικά μας χρέη». Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι οι εταίροι στην Ε.Ε. ελπίζουν στην επιτυχία της κυβέρνησης, «διότι ξέρουν ότι χωρίς γενναίες αποφάσεις, δικές μας και δικές τους, απειλείται και η ίδια η Ευρώπη, η οικονομία της Ευρώπης». Επανέλαβε και στην Κ.Ο. την πεποίθηση ότι θα φανερωθεί «έμπρακτα» η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Σήμερα το πρωί θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρ. Παπούλια. Αμέσως μετά θα ανακοινωθούν τα μέτρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

Καθημερινή

Αποζημιώνονται οι πλημμυροπαθείς επαγγελματίες της Ελευθερούπολης

Υπόσχεση για την πληρωμή της επιδότησης εργασίας 12% στις επιχειρήσεις της περιοχής μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, έλαβε χθες, με επιστολή από τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, ο βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παπουτσής. Εξάλλου, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ κοινή υπουργική απόφαση για την πληρωμή των αποζημιώσεων στους 103 επαγγελματίες της Ελευθερούπολης Καβάλας, οι οποίοι είχαν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες το Νοέμβριο του 2007. Η απόφαση αφορά ποσό 400.000 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο 30% του συνόλου των ζημιών.

Ταξίαρχος ο αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας

Στο βαθμό του ταξιάρχου προάγεται ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας, Παρασκευάς Μαραπίδης, κατά τις χθεσινές κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία.
Στο καλό να πάει ......

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Προμήθεια ηλεκτρονικής κάρτας στάθμευσης από τον Δήμο Καβάλας

Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου, που δικαιούνται κάρτα στάθμευσης αυτοκινήτων μπορούν να προμηθευτούν από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας τις καινούργιες ηλεκτρονικές κάρτες από σήμερα Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010 έως και 31 Μαρτίου. Για την παραλαβή της ηλεκτρονικής κάρτας καταβάλλεται το ποσό των 30 ευρώ ετησίως. Από 1 Απριλίου 2010 θα βεβαιώνονται παραβάσεις σε όλους τους κατόχους παλαιών καρτών και προσωρινών βεβαιώσεων.

Νέα απεργία των οδηγών Ταξί

Απεργούν από αύριο (Τρίτη) για 48 ώρες οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ της Καβάλας, μαζί με το σύνολο των συναδέλφων τους σε όλη την Ελλάδα. Διαμαρτύρονται για μέτρο του λογιστικού προσδιορισμού του εισοδήματός τους. Η απεργία θα ξεκινήσει στις 5 το πρωί αύριο έως τις 5 το πρωί της Πέμπτης.
Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...