Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Συνεχίζει ακάθεκτη η Καβάλα....(αν και ο Δώνης μας λέει άμπαλους)


Ο Σμολάρεκ πανηγυρίζει με τον ΟικονόμουΧορταστικό ήταν το θέαμα στο γήπεδο της Κομοτηνής, εκεί όπου η Καβάλα επιβλήθηκε του Πανθρακικού με 3-1 και πανηγύρισε την τέταρτη σερί νίκη της που τη διατηρεί σε τροχιά πλέι οφ.Η Καβάλα με δύο γκολ σχεδόν από τα αποδυτήρια αιφνιδίασε τον Πανθρακικό και απέκτησε σοβαρό προβάδισμα για τη νίκη. Μόλις στο έκτο λεπτό ο Σμολάρεκ από κοντά με σουτ άνοιξε το σκορ και πέντε λεπτά αργότερα ο Ονουάτσι με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρόκα, ο οποίος φέρει ευθύνη, καθώς είχε χρόνο για να αντιδράσει. Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και πίεσαν την καβάλα κυνηγώντας το τέρμα που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι της κατάκτησης του θετικού αποτελέσματος.

Με τη βοήθεια της τύχης και το Γκβοζντένοβιτς ο Μπέλεκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 27' μετουσιώνοντας σε γκολ την υπεροχή του Πανθρακικού. Στον Ντεν Μος δεν άρεσε η εικόνα της ομάδος του και πραγματοποίησε δύο αλλαγές πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Είναι το τρίτο διαδοχικό παιχνίδι, όπου ο Ολλανδός τεχνικός κάνει αλλαγές πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Συγκεκριμένα ο Λάκης πήρε τη θέση του σκόρερ του πρώτου τέρματος της Καβάλας και ο Ψωμάς αυτή του Πετκάκη. Οι κινήσεις αυτές απέδωσαν καρπούς, αφού ο Ρινκόν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έδωσε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

«Διπλάρα» η Καβάλα


«Διπλάρα» η Καβάλα

Τεράστια νίκη μέσα στην Πυλαία πέτυχε η Καβάλα, η οποία επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με 77-84 για την 18η αγωνιστική της Α1. Κορυφαίος για τους νικητές ο Ντεχουάν Κόλινς ο οποίος σημείωσε 24 πόντους.

Παρόλο που οι φιλοξενούμενοι είχαν εξ’ αρχής τον τίτλο του αουτσάιντερ για την συγκεκριμένη αναμέτρηση, μπαίνοντας στο παρκέ έδειξαν το αντίθετο. Η περιφέρεια της Καβάλας, προεξεχόντων των Παλάσιο και Κόλινς, ήταν πολύ δυνατή και από νωρίς το προβάδισμα ήταν σε μπλε χέρια. Στο 4’ το σκορ ήταν 6-9 με τον ΠΑΟΚ να κάνει βεβιασμένες επιθέσεις και ταυτόχρονα αρκετά λάθη (4). Ο Σούλης Μαρκόπουλος το… γύρισε σε ζώνη, όμως και πάλι τα ξεμαρκάριστα σουτ των Καβαλιωτών έδιναν τις απαιτούμενες λύσεις (11-14 στο 6’). Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την υπεροπλία τους κάτω από τα καλάθια με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο απέναντι σε Τσέρανιτς και Ραϊσεβιτς και στο 18’ μείωσαν σε 16-17. Μπαίνοντας στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Καβάλα προηγούνταν με 18-20.

Η δεύτερη περίοδος μέχρι τα μισά της βάδιζε στην… πεπατημένη της πρώτης. Αμαρκάριστα εύστοχα σουτ για τους «μπλε», υπεροπλία κοντά στο καλάθι για το «δικέφαλο». Η είσοδος του Κυρίτση από τον Βαγγέλη Αλεξανδρή έδωσε φρεσκάδα στο παιχνίδι των φιλοξενούμενων και με 5 προσωπικούς σερί πόντους από τον Έλληνα παίκτη, η διαφορά έφτασε το +7 (31-38 στο 15’). Σε εκείνο ο το σημείο Κυρίτσης και Παλάσιο ήταν οι πρώτοι σκόρερ για την ομάδα τους έχοντας από 11 και 10 πόντους αντίστοιχα. Ένα μικρό σερί 5-0 του ΠΑΟΚ, μείωσε το σκορ σε 36-38, κυρίως χάρη στον Μονρό (5π.). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τρίποντη «βόμβα» στην εκπνοή από τον Ντεχουάν Κόλινς, η οποία έκανε το σκορ 39-45.

Και στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν ομάδα δίχως αρχή, μέση και τέλος. Οι επιθέσεις του έμοιαζαν… άναρχες και στα πρώτα τρία λεπτά της τρίτης περιόδου είχε ήδη προβεί σε τρία λάθη (10) στην επίθεση. Το σκορ ήταν 41-49 και η Καβάλα έδειχνε να ελέγχει πλήρως την κατάσταση και να είναι κοντά σε μία πολύ μεγάλη νίκη. Οδεύοντας προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, οι φιλοξενούμενοι έπαθαν μπλακ-άουτ, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και ισοφάρισε στο 29’ σε 51-51 με ντράιβ του Μιλισάβλιεβιτς. Στο 29’30’’ μάλιστα ο Γκετσέφσκι έβαλε μπροστά τον «δικέφαλο» (56-54) με κοντινό χουκ.

Μπαίνοντας στην τελευταία στροφή της αναμέτρησης, όλα έδειχναν προδιαγραφόμενο θρίλερ. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (61-61 στο 33’, 68-66 στο 36’), ώσπου ένα πραγματικά μεγάλο τρίποντο από τον Μιλισάβλιεβιτς έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά με +5 (73-68) και έδειξε ότι τελικά η εμπειρία τους θα μετρήσει. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον… Ραΐσεβιτς. Ο σέντερ της Καβάλας με δύο συνεχόμενα τρίποντα έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 75-76, ένα μόλις λεπτό πριν από τη λήξη. Στη επόμενη φάση ο Κόλινς έκλεψε την μπάλα και ο Κυρίτσης διαμόρφωσε το 75-78, το οποίο φάνηκε να… κόβει τα πόδια των παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου. Το τελικό 77-84 ήταν πέρα για πέρα δίκαιο, καθώς η Καβάλα ήταν πιο σοβαρή και πιο εύστοχη από τον αντίπαλό της σε ολόκληρη την αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 39-45, 56-57, 77-84.

Gazzetta.gr

Ε.ΚΑ.ΣΑ.ΜΑ.Θ.- ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ




6η Αγωνιστική

ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗΣ - Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ 46-87
ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΑΚ ΚΑΒΑΛΑΣ-
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 62-76

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΙΩΝΑ ΞΑΝΘΗΣ ΠΕΤΥΧΕ ΑΝΕΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΑΡΙΩΝΑ ΜΕ 41 ΠΟΝΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ (46-87)

ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗΣ -
Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ 46-87
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
11-18, 17-28, 8-28, 10-13

ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ, ΝΤΑΒΟΥΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ, ΘΕΟΦΑΝΑΚΗΣ,
ΚΑΡΑΛΑΝΙΔΗΣ 16, ΧΑΤΖΗΕΥΦΡΑΙΜΙΔΗΣ 3, ΖΑΡΑΣ,ΚΑΡΑΓΛΑΝΑΙΑΝ 9,
ΜΠΕΜΠΕΚΙΔΗΣ 3,ΓΚΑΓΚΑΛΙΔΗΣ 4,ΠΑΙΤΑΡΗΣ , ΑΡΑΛΑΓΙΟΣ 11.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΘΕΡΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ε.Κ.
ΚΑΒΑΛΑΣ
ΣΙΩΡΑΣ Α.2, Χ"ΑΝΔΡΕΟΥ Δ.9, ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Σ.13, ΣΑΡΟΓΛΟΥ Π.2,
ΤΣΙΜΗΚΑΣ Κ.2,ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Μ.10,ΓΚΕΛΙΟΣ Σ.12,ΜΠΑΝΑΒΑΚΗΣ Κ.2,
ΠΙΕΒΑΛΙΤΣΑ Ν.14,ΚΟΥΚΟΥΤΙΝΗΣ Μ.2, ΧΡΥΣΑΦΟΥΔΗΣ Κ.17, ΚΥΡΟΥ Σ.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


http://xrysakis.blogspot.com

Ανακλήσεις αυτοκινήτων CITROEN - PEUGEOT

Η εταιρία CITROEN ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ, Γενική Αντιπροσωπεία Αυτοκινήτων CITROEN στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, του υπουργείου Οικονομίας, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία καταναλωτή εκτελεί τα κάτωθι προγράμματα ανακλήσεων αυτοκινήτων CITROEN:

α) Ανάκληση 4890 οχημάτων, μοντέλα C2 - C3 - C3 Pluriel - JUMPY III, με έτη κατασκευής 2006 έως 2009. Στα προαναφερόμενα οχήματα χρειάζεται να γίνει τηλεφόρτιση νέας έκδοσης λογισμικού διαχείρισης των φώτων του αυτοκινήτου.

β) Ανάκληση 1515 οχημάτων, μοντέλο C1, στα οποία σε σπάνιες περιπτώσεις, υπό ειδικές συνθήκες, το πεντάλ γκαζιού υπάρχει πιθανότητα να μείνει σε θέση μερικώς βυθισμένη ή να επανέλθει πιο αργά στην πάνω θέση του.

γ) Ανάκληση 457 οχημάτων, μοντέλο C5 Berline (X7), με έτη κατασκευής 2007 έως 2009. Στα προαναφερόμενα οχήματα χρειάζεται να ελεγχθεί η τοποθέτηση των πλευρικών διακοσμητικών του παρ-μπριζ και αν χρειαστεί, να αντικατασταθούν οι στερεώσεις τους στο αμάξωμα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με οποιοδήποτε από τα ανωτέρω θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων CITROEN σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας CITROEN ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ στο τηλέφωνο 210-6700364.

Tα κάτωθι προγράμματα ανακλήσεων αυτοκινήτων PEUGEOT όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας εκτελεί η εταιρεία ΛΑΪΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., Γενική Αντιπροσωπεία αυτοκίνητων PEUGEOT στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου:

α) Ανάκληση 2.345 οχημάτων, μοντέλα 307, 308, 807 και EXPERT, με αριθμούς πλαισίου που βρίσκονται εντός των παρακάτω διαστημάτων:

1) PEUGEOT 307: από VF33BNFUC84787374 έως και VF33BNFUC85150277

2) PEUGEOT 308: από VF34C5FXC55004122 έως και VF34C5FWF55178687

3) PEUGEOT 807: από VF3EBRFJF13353580 έως και VF3EBRHRH13375404

4) PEUGEOT EXPERT: από VF3XURHKH64011138 έως και VF3XTRFHC64158886

Στα προαναφερόμενα οχήματα χρειάζεται να γίνει εγκατάσταση μιας νέας έκδοσης λογισμικού διαχείρισης των φώτων του αυτοκινήτου.

β) Ανάκληση 2.329 οχημάτων, μοντέλο 107 με ημι-αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, στα οποία ο μηχανισμός του πεντάλ γκαζιού μπορεί με τον χρόνο και κάτω από ορισμένες συνθήκες να παρουσιάσει αυξημένη τριβή. Στην περίπτωση αυτή, το πεντάλ μπορεί να πατιέται δυσκολότερα ή μπορεί να επιστρέφει πιο αργά στην θέση ηρεμίας, ενώ πολύ σπάνια μπορεί να παραμείνει πατημένο σε μια ενδιάμεση θέση της διαδρομής του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με οποιοδήποτε από τα ανωτέρω θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων PEUGEOT σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την εταιρεία ΛΑΪΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210-5761101.

www.kathimerini.gr

Φάλαινα σκότωσε εκπαιδεύτρια σε θαλάσσιο πάρκο

Μια φάλαινα όρκα επιτέθηκε και έπνιξε την εκπαιδεύτρια της στο θαλάσσιο πάρκο SeaWorld στη Φλόριντα, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Έκπληκτοι έμειναν οι θεατές που βρίσκονταν στο θαλάσσιο πάρκο, όταν είδαν τη φάλαινα να αρπάζει και να τραβάει μέσα στη πισίνα τη 40χρονη εκπαιδεύτρια Dawn Brancheau.

H φάλαινα με το όνομα Tilikum άρπαξε από τη μέση την 40χρονη εκπαιδεύτρια την ώρα που την χάιδευε και της μιλούσε και την έπνιξε μέσα στη πισίνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του SeaWorld, η φάλαινα θα παραμείνει στο πάρκο και θα αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας, παρά τις φωνές κάποιων που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να απελευθερωθεί ή θανατωθεί το εν λόγω θηλαστικό.

«Θα αυξήσουμε τα μέτρα ασφαλείας, για να είμαστε σίγουροι ότι κανένας στο μέλλον δεν θα πάθει κακό», δήλωσε ο Chuck Tompkins επικεφαλής των εκπαιδευτών του θαλάσσιου πάρκου.

Ο 30χρονος Tilikum που ζυγίζει 5 τόνους έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε ένα ακόμη θανατηφόρο. Το 1991 είχε σκοτώσει και άλλη εκπαιδεύτρια στο Καναδά.

Έχουν αναφερθεί και άλλα περιστατικά επίθεσης της συγκεκριμένης φάλαινας σε εκπαιδευτές στο SeaWorld το 2004 και το 2006.

Την άτυχη εκπαιδεύτρια προσπάθησαν να τη σώσουν οι συνάδελφοι της με δίχτυα, αλλά τελικά την ανέσυραν πνιγμένη.

Για το econews

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ποσό 17 εκατομμυρίων ευρώ σε ιδιώτες της Περιφέρειας ΑΜΘ

Οικονομική ανάσα για τις επιχειρήσεις της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποτελούν τα 17 εκατομμύρια ευρώ που ξεκίνησαν να δίνονται από την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου σε ιδιώτες επενδυτές της περιοχής, μέσα από τις ενισχύσεις του αναπτυξιακού νόμου. Το ποσό διανέμεται σε 89 επιχειρήσεις, μετά από 6,5 μήνες στασιμότητας και κατόπιν εντατικής προσπάθειας και προετοιμασίας της γενικής γραμματέως της Περιφέρειας, Δώρας Κόκλα.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Ονουάτσι: «Οικογένεια με Ντε Μος»

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω την ικανοποίηση που νιώθω για το γεγονός ότι βραβεύομαι για 2η φορά φέτος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νιγηριανός άσος της Καβάλας, Μπέντζαμιν Ονουάτσι, ο οποίος παρέλαβε σήμερα το βραβείο του MVP της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα από τον Δήμαρχο της πόλης, Κωστή Σιμιτζή. Και συνέχισε: «Αφιερώνω το βραβείο στην οικογένειά μου και τα παιδιά μου και βέβαια στον πρόεδρο της ομάδας, κ. Ψωμιάδη, ο οποίος με βοήθησε να έρθω στην ομάδα και τον αισθάνομαι σαν πατέρα μου. Φυσικά μεγάλο μερίδιο ανήκει και στους συμπαίκτες μου, που με βοήθησαν ώστε να βραβευτώ για 2η φορά.

Από την ημέρα που ήρθε ο Ντε Μος, είμαστε μια οικογένεια. Όχι πως δεν ήμασταν πριν, αλλά θεωρώ ότι, με την πειθαρχία που μπήκε, οι δεσμοί έγιναν πιο δυνατοί. Στόχος μας είναι η συμμετοχή στα πλέι οφ και η κατάκτηση του Κυπέλλου. Για να τα πετύχουμε, πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά από αγώνα σε αγώνα.

Τώρα μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι στην Κομοτηνή, αλλά θεωρώ ότι, με την ποιότητα που έχουμε ως ομάδα, μπορούμε να γυρίσουμε πίσω με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Το Κύπελλο είναι στόχος που μπορούμε να πετύχουμε».

Από την πλευρά του, ο κ. Σιμιτζής τόνισε: «Η Καβάλα είναι μεγάλη ομάδα, με πολύ ικανούς παίκτες, γεγονός που επιβεβαιώνεται ότι φέτος έχουν βραβευτεί έξι παίκτες της, είτε για Best Goal, είτε ως MVP. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στην ομάδα, ενώ οι παροχές από τον Δήμο σε επίπεδο γηπεδικών εγκαταστάσεων συμβάλλουν στην καλή πορεία της.

Εύχομαι να αποδώσει ακόμη καλύτερα και να αγωνιστεί στα πλέι οφ. Ποτέ στην ιστορία της Καβάλας δεν υπήρχαν τόσο καλοί παίκτες. Γίνεται τεράστια δουλειά από την ιδιοκτησία, αλλά και τους φιλάθλους, που, αν δινόταν Κύπελλο ήθους, θα έπρεπε να το πάρουν, με τη βοήθεια που δίνουν στην ομάδα εντός κι εκτός έδρας».

Sportnet

Αντιπροσωπεία των Special Olympics στο δήμαρχο Καβάλας


Την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 Γιάννα Δεσποτοπούλου θα υποδεχθεί αύριο στο γραφείο του ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής. Ακολούθως, στις 11.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας με τοπικούς φορείς της πόλης στη διάρκεια της οποίας η κ. Δεσποτοπούλου θα αναφερθεί στη σημασία της σημαντικής διοργάνωσης των αγώνων, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα από 20 Ιουνίου μέχρι 4 Ιουλίου του 2011. Η πόλη της Καβάλας αναλαμβάνει ρόλο στο πρόγραμμα φιλοξενίας των παιδιών που θα συμμετέχουν στους αγώνες.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ονουάτσι: «Πάμε για βήμα παραπάνω»

onuatsi.bmpΈφερε νέο φως στη φετινή Super League κι αν ο αρχικός στόχος ήταν η παραμονή, τώρα το στοίχημα της Καβάλας είναι ακόμα και η είσοδος στα play-off, σημειώνοντας μία πορείας εξαιρετική… όπως την χαρακτηρίζει ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι.

Ο Νιγηριανός επιθετικός, με δηλώσεις του στο «kickoffnigeria.com» εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία των «αργοναυτών» και την αισιοδοξία του για ένα μέλλον… λαμπρότερο.

«Οι οπαδοί μας είναι εξαιρετικοί, οι συμπαίκτες μου απόλυτα συνεργάσιμοι και εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που τα γκολ μου δίνουν το μέγιστο των βαθμών στην Καβάλα. Πάμε καλά και αυτό που χρειάζεται είναι να διατηρήσουμε τον ρυθμό μας και να σπρώξουμε τους εαυτούς μας να κάνουν το βήμα παραπάνω. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ένας τόσο έμπειρος παίκτης όπως ο Γουίλσον φορά τη φανέλα της ομάδας μας. Προσωπικά με βοηθά πάρα πολύ».

Απεργία αύριο με συγκέντρωση στην Πλατεία Καπνεργάτη Καβάλας

Απεργούν αύριο (Τετάρτη) οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη διαμαρτυρία τους για τα μέτρα της κυβέρνησης. Στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν για αύριο ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τους δήμους, οι εκπαιδευτικοί, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι ναυτεργάτες, οι διπλωματούχοι μηχανικοί, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. και οι δημοσιογράφοι. Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Καβάλα, στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και στις 11 στην κεντρική πλατεία από το ΠΑΜΕ.

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Απολύτως καθαρό το νερό της Καβάλας


Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
Τις ποιοτικές αναλύσεις του πόσιμου νερού δημοσιοποίησε η ΔΕΥΑ Καβάλας, μετά τις ανησυχίες του κοινού και τη φημολογία που διογκώθηκε σχετικά με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Καβάλα. Με ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΚ επισημαίνει ότι η ποιότητα του νερού της Καβάλας είναι άριστη και ότι οι έλεγχοι για τη διασφάλιση της είναι καθημερινοί, ενώ γίνονται με τις πλέον επιστημονικές μεθόδους.

Από Τετάρτη απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αίαντος Καβάλας

Από την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010 θα απαγορευτεί η κυκλοφορία και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε όλο το μήκος της οδού Αίαντος, από τη διασταύρωσή της με την οδό Ομονοίας μέχρι την οδό Ευγενίου Ιορδάνου, λόγω της εκτέλεσης των απαραίτητων τεχνικών εργασιών στο πλαίσιο του προγράμματος «Όμορφη Γειτονιά» του Δήμου Καβάλας. Η κυκλοφορία θα απαγορεύεται σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου και μέχρι την ημέρα ολοκλήρωσης των εργασιών.
Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Καβάλα - Ξάνθη 2-1 ..βλέπει Ευρώπη !!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ονουάτσι που πέτυχε δύο γκολ και χαιρέτησε... στρατιωτικά τους ιδιοκτήτες της Καβάλας, οι «Αργοναύτες» επικράτησαν με 2-1 της Ξάνθης και μπαίνουν σε τροχιά πλέι-οφ!
Στρατιώτης Ονουάτσι... παρών!

Σε έναν αγωνιστικό χώρο που θύμιζε σε πολλά σημεία του χωράφι, η Καβάλα κέρδισε δίκαια την Ξάνθη με 2-1 έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ονουάτσι που σκόραρε και τα δύο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν αλλά έπαιξαν πολύ συντηρητικά και δεν είχαν απαντήσεις στις εσωτερικές αλλαγές του Ντε Μος, ο οποίος με την κίνηση του να αλλάξει πλευρά τον Νιγηριανό δικαιώθηκε απόλυτα.


Οι συνθέσεις:

Καβάλα (Άαντ Ντε Μος): Ιτάνζ (51' Κατεργιαννάκης), Σιόντης, Οικονόμου, Ντουγκλάο, Μουρ, Ντομπρασίνοβιτς (30' Ντικρόκ), Ντιέ, Ορούμα (73' Λάκης), Ονουάτσι, Σμολάρεκ, Ρινκόν

Ξάνθη (Γιάννης Ματζουράκης): Γκσπούρνινγκ (28' Λυμπερόπουλος), Παπαδημητρίου, Σταθάκης Κωστούλας, Τζάγκι (76' Σουάνης), Φλίσκας, Μπούγκα, Στρμπα, Στίνγκα, Ζίεντσουκ (62' Μάριτς), Πόι
Gazzetta

Δηλώσεις στα δημοτολόγια του Δήμου Καβάλας

Οι γεννηθέντες το έτος 1994 παρακαλούνται να περάσουν από τα Δημοτολόγια του Δήμου Καβάλας (Κασσάνδρου 6) μέχρι τις 20 Μαρτίου 2010 προκειμένου να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση με τα πλήρη στοιχεία τους για τη σύνταξη των στρατολογικών πινάκων (κλάσης 2015).


Τέσσερα εκ. ευρώ στα ΚΤΕΛ της Α.Μ.Θ. για τις μαθητικές μεταφορές

Ποσό 4 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβουν συνολικά τα ΚΤΕΛ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, έως τον Απρίλιο, που αντιστοιχεί στο 32% των πιστώσεων της πολιτείας για τις μαθητικές μεταφορές, σύμφωνα με τη γ.γ. της Περιφέρειας Θεοδώρα Κόκλα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για καταβολή κατά 8% σταδιακά των οφειλομένων, δεσμεύει την Περιφέρεια. Έτσι καταβάλλονται άμεσα για τους δύο πρώτους μήνες 2.000.000 ευρώ, που αποτελούν το 16% των οφειλομένων, ποσό πρακτικά ίδιο με αυτό που καταβλήθηκε την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η κ.Κόκλα πάντως, παραδέχεται ότι κάποιες Περιφέρειες κατέβαλαν το 30% στους δικαιούχους πριν την έκδοση των σχετικών αποφάσεων.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Στους 4 η ΑΡΓΩ......

ΚΥΠΕΛΛΛΛΛΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΚΥΠΕΛΟΟΟΟΟ0000ΟΟΟ
ΑΟΚΑΡΑ ΦΕΡΕ ΜΑΣ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟΟΟΟ00000!ΚΥΠΕΛΛΟΟΟΟΟ ΚΥΠΕΛΛΟΟΟΟΟΟΟ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΡΓΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

Η Καβάλα στα ημιτελικά για πρώτη φορά στην ιστορία της......


Πανώνιος-Καβάλα 1-2

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα αλλά οι Αργοναύτες οδήγησαν το ματς στην παράταση όταν στην πρώτη τους ουσιαστική ευκαιρία ισοφάρισαν το γκολ του Ριέρα (47') με ένα ξερό σουτ ου Ντομπρασίνοβιτς (84').

Με την ψυχολογία υπέρ της αλλά και το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 95' η Καβάλα πέτυχε το 2-1 στο 97ο λεπτό με τον Ονουάτσι και πήρε το εισιτήριο για τους "4". Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Άρη που επικράτησε με 3-0 της Ξάνθης στο Βικελίδης στον επαναληπτικό του 1-1 στην Ακριτική πόλη.

Καβάλα (Ντε Μος): Ιτάνζ, Παβίσεβιτς (24` Σιόντης), Ντουγκλάο, Μουρ, Οικονόμου, Ονουάτσι, Ντικρόκ (48` Σόσιν), Ντιέ, Ντομπρασίνοβιτς, Σμολάρεκ (67` Ορούμα), Ρινκόν.


Διακόπτουν τα δωρεάν μαθητικά δρομολόγια τα ΚΤΕΥΛ Α.Μ.-Θ.

Στην αναστολή του έργου μεταφοράς των μαθητών από σήμερα προχώρησαν τα υπεραστικά ΚΤΕΛ της Περιφέρειας, μετά και τη χθεσινή τους κινητοποίηση στα γραφεία της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη καταβολή των χρημάτων από τις μαθητικές μετακινήσεις. Πρόσφατα πληρώθηκε σε όλες τις περιφέρειες το 30% των οφειλομένων από το Δεκέμβριο του 2008, ωστόσο λόγω καθυστέρησης στην έκδοση των ενταλμάτων για τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας, προέκυψε νέα απόφαση για σταδιακή αποπληρωμή με το 8% των οφειλομένων.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Πραγματικό τέρας ..δείτε τον ψευτόμαγκα..!!!

Απεργιακές κινητοποιήσεις

Απεργούν από σήμερα έως την Πέμπτη, οι τελωνειακοί υπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή των επιδομάτων και του εισοδήματός τους. Για τον ίδιο λόγο, απεργούν για ολόκληρη την εβδομάδα, έως Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Αύριο, Τετάρτη, απεργούν οι υπάλληλοι των Δ.Ο.Υ.
Νέα 24ωρη απεργία έχουν προγραμματίσει οι ιδιοκτήτες ταξί για την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου ενώ στις 24 Φεβρουαρίου έχει εξαγγείλει απεργία η ΓΣΕΕ, στην οποία θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ.

Η Κεντρική Απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει  στις 11 το πρωί στο Πεδίον Άρεως


Εκτός κινδύνου 18χρονη που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καβάλας μια 18χρονη από την Αθήνα, η οποία αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει το βράδυ της Κυριακής, λόγω ερωτικής απογοήτευσης, καταπίνοντας 15 παυσίπονα χάπια.


Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Απίστευτη φάρσα...!!!!

Εμπι, κοίτα τι έκανες...Υποδοχή στο αεροδρόμιο..!!!

Απίστευτος ο τύπος..δείτε τι κάνει..!!!

Μέχρι και παιδί θύμα της καφρίλας!

Από σοβαρά επεισόδια στιγματίστηκε το παιχνίδι ανάμεσα σε Περιστέρι και ΑΕΚ πριν ακόμη από το τζάμπολ, τραυματίζοντας μάλιστα (ευτυχώς ελαφρά) ένα μικρό παιδί που βρισκόταν στο σημείο που ξέσπασαν τα επεισόδια!

Το περίπου πέντε ετών παιδί, σε κατάσταση σοκ, μεταφέρθηκε στον πάγκο της ΑΕΚ από τον Πρόδρομο Νικολαΐδη, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για ένα σκίσιμο που του προκάλεσαν στο μάτι οι ανεγκέφαλοι στις εξέδρες.
Ο Χάμοντς του Περιστερίου απομακρύνει τα παιδιά του για να τα  προστατεύσει
Ο Χάμοντς του Περιστερίου απομακρύνει τα παιδιά του για να τα προστατεύσει
Τα επεισόδια ξεκίνησαν χωρίς καμία προφανή αιτία στις εξέδρες του κλειστού των δυτικών προαστίων, καθώς καρέκλες, μπουκάλια, σκούπες και άλλα αντικείμενα να εκσφενδονίζονται από περίπου 150 οπαδούς της ΑΕΚ προς την πλευρά που βρίσκονταν φίλαθλοι του Περιστερίου. Ανάμεσα στους και πολλά παιδιά και οικογένειες αθλητών της ομάδας των «κυανοκίτρινων», οι οποίοι έτρεξαν από το παρκέ να προστατεύσουν τους συγγενείς τους!

Οι διαιτητές αποχώρησαν για να συσκεφθούν για το αν θα γίνει το παιχνίδι και αποφασίστηκε να γίνει πλήρης εκκένωση του γηπέδου, για να επιτραπεί το τζάμπολ. Στο μεταξύ έγινε ρίψη δακρυγόνων εντός κλειστού από την αστυνομία, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τις συνθήκες και καθιστώντας για την ώρα αδύνατη τη διεξαγωγή αγώνα...

Αν και το κλειστό γρήγορα άδειασε στο μεγαλύτερο ποσοστό, μερίδα οπαδών της ΑΕΚ παρέμενε αμετακίνητη και χρειάστηκε να πάρει το μικρόφωνο ο πρόεδρος της Ενωσης Μπάμπης Καραμανλής, που... παρακάλεσε δύο φορές τους οπαδούς της Ενωσης να αποχωρήσουν για να ξεκινήσει το ματς!
ΠΗΓΗ SENTRA GOAL

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΗΣ ΑΕΚ ΦΕΤΟΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΤΡΟΠΑ.....

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ 0-2 !!!!!

Θες πρωτάθλημα, αγαπούλα;

Image
Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η ομάδα-έκπληξη του Μάκη Ψωμιάδη απέδειξε για ακόμα μία φορά πως είναι ο φετινός “φονέας των γιγάντων”! Η Καβάλα επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού (68΄, 85΄ Σμόλαρεκ) μέσα στο ΟΑΚΑ, συνεχίζοντας το σερί που τη θέλει να μην έχει χάσει ακόμα από τις ομάδες του πρώην ΠΟΚ και τον ΠΑΟΚ.

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός:

Αλέξανδρος Τζόρβας, Λουκάς Βύντρα, Σεντρίκ Καντέ, Γιόσου Σαριέγκι, Νίκος Σπυρόπουλος, Σεμπαστιάν Λέτο (46' Σωτήρης Νίνης), Μάτε Σιμάο (69' Σίλβα Κλέιτον), Γιώργος Καραγκούνης, Κώστας Κατσουράνης, Τζιμπρίλ Σισέ, Δημήτρης Σαλπιγγίδης

Καβάλα:

Σαρλ Ιτάνζ, Κρεγκ Μουρ, Βαγγέλης Οικονόμου, Ιβάν Γκβοζντένοβιτς (26' Έμπι Σμολάρεκ), Ντούγκλας Ντουγκλάο, Ουίλσον Ορούμα (63' Ντιόγκο Ρινκόν), Βασίλης Λάκης (56' Δημήτρης Πετκάκης), Σερζ Ντιέ, Πιέρ Ντικρόκ, Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς, Μπέντζαμιν Ονουάτσι






Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Πολλές εκδηλώσεις στο νομό Καβάλας την Καθαρά Δευτέρα

Στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαίου Θεάτρου των Φιλίππων θα γιορτάσουν τα Κούλουμα στο δήμο Φιλίππων. Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων θα ξεκινήσει από τις 10 το πρωί .
Στα Κάστρα της Νέας Περάμου και την Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας οργανώνει εκδηλώσεις για την Καθαρή Δευτέρα ο δήμος Ελευθερών.
Εκδηλώσεις οργανώνει την Καθαρά Δευτέρα ο δήμος Καβάλας στο πάρκο Φαλήρου, καθώς και στο Ακροβούνι ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος.

Ελεύθερος ο εμπρηστής Ι.Χ. αυτοκινήτου στην Καβάλα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 57χρονος δράστης εμπρησμού αυτοκινήτου 45χρονου για οικονομικές διαφορές, μετά την προσαγωγή του στον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Καβάλας, ο οποίος όρισε τακτική δικάσιμο. Ο 57χρονος από το Πολύστυλο Καβάλας συνελήφθη στην Ξάνθη κατηγορούμενος για τον εμπρησμό, πριν από λίγες μέρες σε αυτοκίνητο του 45χρονου από τον οποίο είχαν προκληθεί ζημιές στο αυτοκίνητο του παθόντα, καθώς και σε ένα ακόμη σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Το Σάββατο η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Το Σάββατο τελικά θα γίνει η «Αλφαβητοπαρέλαση», η μαθητική καρναβαλική παρέλαση, στο κέντρο της Καβάλας, όπως αποφάσισαν οι διοργανωτές σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και γονέων των δημοτικών σχολείων της Καβάλας. Η παρέλαση είχε αναβληθεί το περασμένο Σάββατο, λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Εξιχνίαση διάρρηξης σε χρυσοχοείο στην Καβάλα

Τρεις ομογενείς από τις πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., κάτοικοι Ροδόπης και Ξάνθης, 25 έως 27 χρονών, είναι -σύμφωνα με την αστυνομία- οι δράστες διάρρηξης σε χρυσοχοείο της Καβάλας τον Σεπτέμβριο του 2009, με λεία 4.000 ευρώ και χρυσαφικά- κοσμήματα αξίας 60.000 ευρώ. Οι δράστες είχαν αρχικά διαρρήξει το διπλανό κατάστημα εμπορίας βιομηχανικών - ηλεκτρικών εργαλείων και ανταλλακτικών στην οδό Βενιζέλου της Καβάλας και στη συνέχεια τη μέθοδο του "ριφιφί", μπήκαν στο χρυσοχοείο. Η Ασφάλεια Καβάλας, μετά από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και την συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής, έφθασε στο εντοπισμό των δραστών, για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία. Όπως διαπιστώθηκε, δύο από τους δράστες είχαν επισκεφθεί λίγες ημέρες πριν την διάρρηξη το χρυσοχοείο, προσποιούμενοι τους πελάτες, με σκοπό την αναγνώριση του χώρου.

Καταστροφές στο Ν. Καβάλας από την κακοκαιρία..

Η χθεσινή βροχόπτωση προκάλεσε πολλά προβλήματα στο Ν. Καβάλας. Σπίτια, μαγαζιά πλημμύρισαν ..Κατολισθήσεις σε δρόμους.Στο χωριό Κηπιά έχουμε θύματα μιά γυναίκα από την βροχόπτωση και μια γυναίκα αγνοούμενοι καθώς κατέρρευσε σκεπή από το σπίτι και τους καταπλάκωσε .Ο Νοτιάς έβγαλε την θάλασσα στους δρόμους. Χωράφια και καλλιέργειες έχουν παρασυρθεί από την μανία του καιρού.


Original Video - More videos at TinyPic


Original Video - More videos at TinyPic

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Τι ισχύει για αποδείξεις-αφορολόγητο

Tο ποσό των 15.000 ευρώ για τον άγαμο και των 30.000 ευρώ για τους συζύγους, που κατανέμεται κατά το ποσοστό του συνολικού εισοδήματος με κάλυψη πρώτα του απαιτούμενου αφορολόγητου και στους δύο συζύγους, είναι το προτεινόμενο από το υπουργείο Οικονομικών όριο των αποδείξεων που πρέπει να συλλεχτούν, προκειμένου να διατηρηθεί το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ.

Όπως διευκρινίστηκε από το υπουργείο λαμβάνονται υπόψη όλες οι αποδείξεις εκτός των δαπανών:

  • τεκμηρίων απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (αυτοκινήτων, ακινήτων, σκαφών, αεροσκαφών κ.λπ.)
  • για λογαριασμούς που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση του νοικοκυριού και του πολίτη (ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρισμός, τηλεπικοινωνίες σταθερά- κινητά)
  • αυτών που καταβάλλονται για εισιτήρια σε κάθε είδους μεταφορικό μέσο (λεωφορεία, τραίνα, αεροπλάνα κ.λπ.).

Οι φορολογούμενοι υποβάλλουν τις αποδείξεις σε ειδική φόρμα ηλεκτρονικά ή σε κλειστό φάκελο σε συγκεκριμένη ημερομηνία στη ΔΟΥ.

Σημειώνεται ότι οι αποδείξεις των δαπανών των άρθρων 8 και 9 του ΚΦΕ (π.χ. ιατρικές δαπάνες, φροντιστήρια, ασφάλιστρα, εισφορές, ενοίκια, τόκοι, αμοιβές δικηγόρων κ.λπ.) συνεχίζουν να αναγνωρίζονται ξεχωριστά για τη μείωση του εισοδήματος ή την έκπτωση από τον φόρο.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις από το υπουργείο Οικονομικών, οι αποδείξεις λειτουργούν κατά δύο τρόπους:

  • χρειάζονται για να "χτίσουν" μέρος του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ και
  • πέραν του αφορολόγητου ορίου, δίνουν στον φορολογούμενο έκπτωση φόρου.

Το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων

Το ποσό των αποδείξεων θα είναι ανάλογο με το εισόδημα που δηλώνεται και ορίζεται ίσο με το 30% του εισοδήματος και υπολογίζεται 100% για να καλύπτεται (κερδίζεται) το αφορολόγητο. Για τους ευρισκόμενους στο αφορολόγητο κλιμάκιο των 12.000 ευρώ απαιτούνται αποδείξεις ίσες με το 10% μόνο. Εάν το εισόδημα της δήλωσης είναι κάτω των 6.000 ευρώ δεν ζητούνται καθόλου αποδείξεις για την κάλυψη του αφορολόγητου.

Το υπερβάλλον ποσό των αποδείξεων, μετά την κάλυψη του αφορολόγητου, θα χρησιμεύει για να αναγνωρίζεται ποσοστό έκπτωσης φόρου 10%. Αντίθετα, στην περίπτωση που δεν καλυφθεί πλήρως με αποδείξεις το αφορολόγητο της φορολογικής κλίμακας, το εναπομένον ποσό που δεν καλύφθηκε θα φορολογείται με συντελεστή 10%. Το προτεινόμενο όριο των αποδείξεων είναι 15.000 ευρώ για τον άγαμο και 30.000 ευρώ για τους συζύγους.

Εισόδημα (ευρώ)

Απαιτούμενες αποδείξεις



40.000+

12.000

30.000+

9.000

20.000+

6.000

15.000+

4.500

13.000+

3.900

12.000+

1.200

10.000+

1.000

8.000+

800

2.000+

0

Αναλυτικά παραδείγματα

Στο πλαίσιο των διευκρινίσεων, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε και τα ακόλουθα παραδείγματα:

Ζευγάρι με συνολικό εισόδημα 40.000 ευρώ - σύζυγος μη εργαζόμενη

  • Έστω δηλούμενο εισόδημα 40.000 ευρώ και δηλούμενες αποδείξεις αξίας 20.000 ευρώ, όταν η σύζυγος είναι μη εργαζόμενη. Εξ αυτών οι 12.000 ευρώ (40.000*30%) καλύπτουν 100% το αφορολόγητο. Το υπόλοιπο (20.000-12.000) = 8.000 ευρώ καλύπτει πρόσθετο όφελος ως εξής : 8.000Χ10%=800 ευρώ ως τελική έκπτωση από τον φόρο.

Συνολικό όφελος: Από το αφορολόγητο: 12.000Χ10%= 1.200 ευρώ. Από την έκπτωση από τον φόρο: 8.000Χ10%= 800 ευρώ. Σύνολο 2.000 ευρώ.

Ζευγάρι με συνολικό εισόδημα 60.000 ευρώ

  • Έστω ατομικό εισόδημα 40.000 ευρώ και επιπλέον εισόδημα της εργαζόμενης συζύγου 20.000 ευρώ και δηλούμενες αποδείξεις και από τους δύο συζύγους 30.000 ευρώ (ήτοι αποδείξεις αξίας 20.000 ευρώ που αντιστοιχούν στον σύζυγο και αξίας 10.000 ευρώ στην σύζυγο, ανάλογα με το εισόδημα του καθενός).

- Για τον σύζυγο: Αποδείξεις 20.000 ευρώ και εξ αυτών απαιτούνται με βάση το δηλούμενο εισόδημα 40.000 Χ30% = 12.000 ευρώ για την κάλυψη του αναλογούντος αφορολόγητου. Το υπόλοιπο 20.000-12.000 = 8.000 ευρώ καλύπτει πρόσθετο όφελος ως εξής: 8.000*10% = 800 ευρώ, ως τελική έκπτωση από τον φόρο. Συνολικό όφελος για τον σύζυγο (όφελος από αφορολόγητο +έκπτωση από το φόρο) είναι 1.200+800 =2.000 ευρώ.

- Για τη σύζυγο: Αποδείξεις 10.000 ευρώ και εξ αυτών απαιτούνται με βάση το δηλούμενο εισόδημα 20.000 Χ 30% = 6.000 ευρώ για την κάλυψη του αναλογούντος αφορολόγητου. Το υπόλοιπο 10.000 - 6.000 = 4.000 ευρώ καλύπτει πρόσθετο όφελος ως εξής: 4.000*10% = 600 ευρώ, ως τελική έκπτωση από τον φόρο. Συνολικό όφελος για τη σύζυγο (όφελος από αφορολόγητο + έκπτωση από το φόρο) είναι 600+400 = 1.000 ευρώ.

Συνολικό όφελος για την οικογένεια είναι 3.000 ευρώ.

Ατομικό εισόδημα 30.000 ευρώ

  • Έστω 30.000 ατομικό εισόδημα και δηλούμενες αποδείξεις 8.000 ευρώ. Τα 30.000 ευρώ εισόδημα απαιτούν 30.000*30% = 9.000ευρώ αξία αποδείξεων για να καλύψουν το απαιτούμενο αφορολόγητο και έχουν προσκομιστεί μόνο 8.000 ευρώ. Άρα τα υπόλοιπα 9.000 - 8.000 =1.000 ευρώ δεν καλύπτονται από τις αποδείξεις και φορολογούνται με 10%. Δηλαδή προκύπτει επιβάρυνση στον φόρο της κλίμακας με το ποσό των 100 ευρώ.

Ατομικό εισόδημα 20.000 ευρώ

  • Έστω 20.000 ατομικό εισόδημα και δεν προσκομίζονται καθόλου αποδείξεις. Τα 20.000 ευρώ εισόδημα απαιτούν 20.000*30% = 6.000 ευρώ αξία αποδείξεων για να καλύψουν το απαιτούμενο αφορολόγητο. Ο συγκεκριμένος φορολογούμενος επιβαρύνεται επιπλέον με 6.000Χ10% = 600ευρώ επειδή δεν προσκόμισε καθόλου αποδείξεις.

Ατομικό εισόδημα 10.000 ευρώ

  • Έστω 10.000 ατομικό εισόδημα. Πρέπει να προσκομιστούν 1.000 ευρώ αποδείξεις και εάν προσκομιστούν δεν υπάρχει καμία πρόσθετη επιβάρυνση.
ΕΘΝΟΣ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Καταγγέλλουν μαύρη εργασία στο δήμο Ελευθερούπολης

Ζητήματα μαύρης εργασίας και πληρωμής εικονικών τιμολογίων στο Δήμο Ελευθερούπολης έθεσε επωνύμως με καταγγελία σε τοπική εφημερίδα, ο εργαζόμενος στην καθαριότητα του δήμου Αναστάσιος Πολυχρονιάδης.

Αναλυτικά η καταγγελία του έχει ως εξής:

Σας καταγγέλλω ότι στον δήμο Ελευθερουπόλεως πληρώνονται μαύρα τιμολόγια.

Αναλυτικά σας αναφέρω ότι από τις 6/6/2001 που έχω διοριστεί ως εργάτης καθαριότητας, κάθε Σάββατο και παραμονή αργιών εργάζονται 2 απορριμματοφόρα (2 οδηγοί και 4 εργάτες).

Οι οδηγοί είναι πάντα μόνιμοι ενώ οι εργάτες 8 από τους 12 μήνες είναι συμβασιούχοι, οι οποίοι παίρνουν ρεπό αντί για χρήματα. Τους υπόλοιπους όμως 4 εργάζονται διάφοροι εκλεκτοί του δημάρχου που δεν έχουν καμία σχέση με την Δημαρχία.

Πρέπει να σας τονίσω ότι δεν έχει δοθεί εργολαβία για καθαριότητα. Επίσης πολλές ημέρες εργάζονται στην Δημαρχία διάφοροι χωρίς πρόσληψη (μαύρη εργασία).

Πώς πληρώνονται λοιπόν όλοι αυτοί; Με τιμολόγια για ανύπαρκτες εργασίες στον δήμο. Αυτό το γνωρίζω από προσωπική εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια.

Πρόσφατα με την δολοφονία του δημάρχου του Παγγαίου επειδή γινόταν έλεγχος στον δήμο Παγγαίου φοβόνταν να κόψουν τιμολόγια με αποτέλεσμα να φωνάζουν αυτοί που εργάζονταν.

Αυτό το γνωρίζω από τους εργάτες που δούλεψαν κάποιες μέρες σε συνομιλία τους με τον αντιδήμαρχο Κουτσουρέλια Γρηγόρη. Έχω κάνει πολλές φορές καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για παράνομη απασχόληση αλλά την επόμενη μέρα πάλι τα ίδια.

Εδώ όμως μπλέκεται και το οικονομικό μέρος.

Επίσης έχω κάνει καταγγελία στην Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης για εικονικά τιμολόγια και μου είπαν ότι δεν είναι στην δικαιοδοσία τους και να αναφερθώ στην περιφέρεια και το έκανα στις 25/1/2010 και περιμένω απάντηση.

Αυτό που γίνεται σε όλους τους δήμους είναι να εργάζονται υπερημεριακά εργάτες του δήμου με νόμιμες πληρωμές, ο δήμαρχός μας όμως επέλεξε άλλον δρόμο.

Αυτό έγινε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο την 27/1.Και Ψηφίστηκε κονδύλιο για υπερωρίες στην καθαριότητα. Αλλά τι γίνεται με τα πλαστά τιμολόγια όλων αυτών των χρόνων; Και πώς μπορεί ο κάθε πολίτης να ξέρει ότι τα χρήματα που δίνονταν αντιστοιχούν στις πληρωμές των εργαζομένων;

Προσωπικά επειδή είπα ότι θα κάνω καταγγελία για αυτό το γεγονός μου πρότεινε ο προϊστάμενος μου να εργαστώ και να πληρωθώ και εγώ με μαύρα λεφτά. Η απάντηση μου βεβαίως ήταν ότι δεν θα γίνω συνεργός στην παρανομία τους.

Την ίδια ώρα, δεν προέκυψε οτιδήποτε το επιλήψιμο που να αφορά παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας από την έρευνα που έγινε στο Δήμο Ελευθερούπολης, όπως σημείωσε χθες ο προϊστάμενος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Αθανάσιος Σαμαράς.

Πηγή: Εβδόμη

AOK - Πανιώνιος


Απαγόρευση κυκλοφορίας στην οδό Κόδρου της Καβάλας

Απαγορεύεται η στάθμευση και η κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων επί της οδού Κόδρου (από τη διασταύρωσή της με την οδό Λήδας έως την οδό Θεοδώρου Καβαλιώτου), όλη την ημέρα αύριο (Τετάρτη) , για την εκτέλεση των απαραίτητων τεχνικών εργασιών, στο πλαίσιο του προγράμματος «όμορφη γειτονιά» του Δήμου Καβάλας. Η οδός Κόδρου θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία μετά το τέλος όλων των εργασιών.


Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ για την αυριανή απεργία

Σε 24ωρη απεργία καλεί αύριο (Τετάρτη) τους δημοσίους υπαλλήλους η ΑΔΕΔΥ. Ήδη έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετέχουν υπάλληλοι των νομαρχιών και των δήμων, εφοριακοί και τελωνειακοί, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και οι γιατροί. Με ανακοίνωσή τους, οι αεροπορικές εταιρίες Olympic Air και AEGEAN κάνουν γνωστό ότι λόγω της απεργίας αύριο Τετάρτη θα ματαιωθούν όλες οι πτήσεις.
Στην Καβάλα, αύριο θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί, στην πλατεία Καπνεργάτη.
Την ίδια ώρα, στην κεντρική πλατεία αύριο, οργανώνει συγκέντρωση και πορεία στη συνέχεια το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, καλώντας σε απεργία τους εργαζόμενους.
Στο μεταξύ, στο κέντρο της πόλης εξορμούν σήμερα (Τρίτη) εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής δημοσίων υπαλλήλων (που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ), προκειμένου να καλέσουν όλους, εργαζόμενους, επαγγελματίες, εμπόρους, να συμμετέχουν στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Ε.ΚΑ.ΣΑ.ΜΑ.Θ.- ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ




4η Αγωνιστική

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΓΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - ΚΑΒΑΛΑΣ Ε.Κ.55-71
ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΣ ΔΡΑΜΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΑΚ ΚΑΒΑΛΑΣ 80-32
ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 75-37
ΙΚΑΡΟΙ ΑΟΚ ΣΕΡΡΩΝ - ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘΗΣ 67-52

ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΗΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ 71-55 ΤΟΝ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΓΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΗΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΗΤΑΝ ΝΩΘΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΓΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΓΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - ΚΑΒΑΛΑΣ Ε.Κ.55-71
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
7-11, 15-17, 18-17, 15-26.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΓΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
ΚΑΠΟΥΛΑΣ,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 3,ΑΣΠΙΩΤΗΣ,ΨΕΙΡΑΚΗΣ,ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ3,
ΠΑΣΣΙΑΣ 5,ΠΑΠΑΔΟΥΔΗΣ 9,ΔΗΜΑΡΑΣ 11,
ΔΕΛΙΔΗΣ 3,ΤΟΥΡΙΑΔΗΣ, ΚΑΠΟΥΛΑΣ 10,ΧΡΥΣΑΝΙΔΗΣ 11
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΓΓΕΛΩΝΙΤΗΣ Θ.


ΚΑΒΑΛΑΣ Ε.Κ
ΣΙΩΡΑΣ Α.2, Χ"ΑΝΔΡΕΟΥ Δ.14(2), ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Σ.23(2), ΜΗΤΡΟΥΛΗΣ Ν., ΣΑΡΟΓΛΟΥ Π., ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Μ.3,ΓΚΕΛΙΟΣ Σ.7, ΤΣΙΜΗΚΑΣ Κ.,ΠΙΕΒΑΛΙΤΣΑ Ν.12,ΚΟΥΚΟΥΤΙΝΗΣ Μ.2, ΧΡΥΣΑΦΟΥΔΗΣ Κ.8, ΚΥΡΟΥ Σ.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΑΙΒΑΖΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

xrysakis.blogspot.com

To αυτογκόλ του Μέλμπεργκ.....



Τετάρτη ώρα για κύπελλο....

Τετάρτη 10/2, Ώρα 17:00
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!
aokavala Α.Ο.Καβάλα
panionios Πανιώνιος

Ξεκινά η μετεγκατάσταση στο νέο Νοσοκομείο Καβάλας

Την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να ξεκινήσει άμεσα η μετεγκατάσταση στο νέο νοσοκομείο Καβάλας, ξεκαθάρισε το πρωί του Σαββάτου, ο γ.γ. του υπουργείου Νίκος Πολύζος, ο οποίος επισκέφθηκε την Καβάλα και μετείχε σε σύσκεψη με την Διοίκηση του Νοσοκομείου καθώς και με το ιατρικό προσωπικό. Όπως δήλωσε, η μετεγκατάσταση πρέπει να γίνει άμεσα, αλλά πρώτα από όλα με ασφάλεια για τους ασθενείς. Τέλος ανέφερε ότι, με βάση το σχέδιο που του παρουσίασε η Διοίκηση και οι Γιατροί του Νοσοκομείου, ξεκινά από σήμερα η μεταστέγαση στο νέο Νοσοκομείο η οποία θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Οι 5 αλλαγές στις Πανελλαδικές



Πέντε αλλαγές και αναθεώρηση της βάσης του δέκα πρέπει να περιμένουν οι φετινοί υποψήφιοι που από την 1η μέχρι και 22 Φεβρουαρίου καταθέτουν αιτήσεις για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι μεταβολές αυτές, σε συνδυασμό με το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων που θα επιλεγούν, θα διαδραματίσουν ιδιαίτερο ρόλο στη διαμόρφωση των βάσεων εισαγωγής.
Οι αλλαγές που θα ισχύσουν έχουν ως εξής:

1 Στις πανελλαδικές του 2010 πρώτη φορά στην κατηγορία του 10% μπορούν να συμμετάσχουν μόνο υποψήφιοι προηγουμένων ετών που απέκτησαν βεβαίωση πρόσβασης του 2008 ή του 2009. Ετσι, εκτιμάται ότι οι εξωφρενικές βάσεις εισαγωγής που παρατηρούσαμε στην κατηγορία αυτή, θα παρουσιάσουν σημαντική μείωση.
2 Το ποσοστό των εισακτέων μαθητών που παρουσιάζουν σοβαρές παθήσεις αυξάνεται από το 3% στο 5%, αφού ο νόμος έχει προσθέσει κι άλλες κατηγορίες ασθενών που εισάγονται χωρίς εξετάσεις.

3 Το γεγονός ότι πολλά τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ιδίως των ΤΕΙ, αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα, θεωρείται βέβαιον πως θα συμβάλει στην ανάπτυξη του ενδιαφέροντος των υποψηφίων.

4 Αλλάζει ο τρόπος εξέτασης των ειδικών μαθημάτων (ξένες γλώσσες).

Ετσι, για τις εξετάσεις εισαγωγής του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011 και εφεξής η εξέταση κάθε Ειδικού Μαθήματος Ξένης Γλώσσας θα γίνεται ως εξής:

*Οσον αφορά την κατανόηση του γραπτού λόγου δίνεται στους υποψήφιους αυθεντικό κείμενο έκτασης περίπου 370 λέξεων. Δίνονται 10 ερωτήσεις επί του κειμένου. Η κατανόηση γραπτού λόγου βαθμολογείται με 30 μονάδες στην 100βαθμη κλίμακα, οι οποίες κατανέμονται στην κάθε ερώτηση με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Ειδικών Μαθημάτων.

*Οσον αφορά τη γλωσσική επίγνωση, δίνονται τρεις δραστηριότητες-ασκήσεις με στόχο τον έλεγχο της ικανότητας του υποψηφίου να χρησιμοποιεί τη γλώσσα με τρόπο ορθό και κατάλληλο για κάθε περίσταση. Οι ασκήσεις με τις οποίες ελέγχεται η γλωσσική επίγνωση δεν έλκονται υποχρεωτικά από το κείμενο εξέτασης. Η γλωσσική επίγνωση βαθμολογείται με τριάντα μονάδες στην 100βαθμη κλίμακα, οι οποίες κατανέμονται ισότιμα σε κάθε ερώτηση, δηλαδή δύο μονάδες σε καθεμία.

5 Σημαντικές αναδιατάξεις αναμένονται στο ζήτημα των μετεγγραφών. Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου αύξησε κατά 10.000 το όριο του οικογενειακού εισοδήματος για τους φοιτητές και τους σπουδαστές που δικαιούνται μετεγγραφή. Η παρούσα ηγεσία όμως σκέπτεται δραστικούς τρόπους περιορισμού τους.
Η βάση του «Δέκα»
Η σημαντικότερη αλλαγή όμως θα είναι η κατάργηση ή τροποποίηση της βάσης του 10, που είναι πιθανό να ισχύσει από φέτος και θα φέρει μεγάλες αλλαγές στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κυρίως στα ΤΕΙ της περιφέρειας.
Οπως είπε στην «Κ.Ε.» στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, «από τη στιγμή που έχουν δαπανηθεί υπέρογκα κονδύλια για τα νέα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ, με ποια λογική αυτά παραμένουν άδεια, αφού δεν καλύπτονται οι θέσεις;». Τώρα, η υπουργός δέχεται εισηγήσεις, οι κυριότερες των οποίων είναι :
-Να καθορίζουν τα ίδια τα ιδρύματα τη βάση εισαγωγής σύμφωνα με τη βαθμολογία του πρώτου εισακτέου, ή ορισμένα τμήματα ΤΕΙ τα οποία υπολειτουργούν να μπορούν να παρέχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία σε κάποιους υποψήφιους να φοιτήσουν έστω και με βαθμό κάτω του δέκα.
-Να καταργηθεί πλήρως η βάση του δέκα, όπως ήταν στο παρελθόν. Ομως, έτσι θα έχουμε και πάλι περιπτώσεις υποψηφίων που θα εισάγονται με βαθμούς εξευτελιστικούς.
-Ορισμένοι εισηγούνται να «χαμηλώσει» η βάση στο οκτώ.
-Τέλος, υπάρχουν προτάσεις πριν προχωρήσει οποιαδήποτε αλλαγή να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ολόκληρη την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τη μετονομασία, συγχώνευση ή ακόμη και την κατάργηση ορισμένων τμημάτων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Καβάλα - ΠΑΣ 1-0

Χαλαράααα..!!!

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Χιόνια στη Καβάλα..

Κακοκαιρία στο Νομό Καβάλας με χιονοπτώσεις μέχρι και στην πόλη της Καβάλας .Έντονη χιονόπτωση αυτή την ώρα .Τα γύρω ορεινά έχουν ντυθεί στα λευκά και η θερμοκρασία στους 0 βαθμούς .

Πιθανόν η σημερινή Αλβαβητοπαρέλαση να αναβληθεί για αύριο.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Αύριο η μαθητική «Αλφαβητοπαρέλαση» στην Καβάλα

Πραγματοποιείται αύριο στην Καβάλα η 5η αποκριάτικη μαθητική παρέλαση στην Καβάλα, γνωστή ως «Αλφαβητοπαρέλαση». Ο τίτλος της φέτος είναι "Γλυκό Ξεφάντωμα», καθώς οι στολές των μαθητών των δημοτικών σχολείων που συμμετέχουν είναι εμπνευσμένες από διάφορα γλυκά. Οι μαθητές θα ξεκινήσουν στις 11.30 το πρωί από την πλατεία των Ποταμουδίων, θα διασχίσουν την Ομόνοια και θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία.

Η ομιλία του Ψωμιάδη στην Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας

Αφιξη - τοποθέτηση Ψωμιάδη from realtvo on Vimeo.




Πηγή www.lfk.gr

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Αναστολή λειτουργίας σχολείου στην Καβάλα

Αναστέλλεται, για επτά ημέρες, αρχής γενομένης από σήμερα, Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010, η λειτουργία του τμήματος Στ’ του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, λόγω συρροής κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής.

Αναστολή λειτουργίας σχολείου στην Θάσο

Αναστέλλεται, για επτά ημέρες, αρχής γενομένης από σήμερα, Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010, η λειτουργία όλων των τμημάτων του Δημοτικού Σχολείου Λιμεναρίων Θάσου, λόγω συρροής κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής.

Η Ντόρα αύριο


Ασκήσεις για το λαιμό.


Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας ...

Η πρώτη συνάντηση της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου τα μέλη έκαναν την πρώτη επαφή με τον όσμο και τους δημοσιογράφους.Παρόντες ο Μάκης Ψωμιάδης , ο Βασίλης Μακρής από την ΚΑΕ Ένωση, οι παλαίμαχοι του ΑΟΚ, ο Γ. Παπαιωάννου, ο Α. Τσατσούλης .Στην ομιλία του ο Ψωμιάδης τόνισε ότι χαίρετε για την κίνηση δίνοντας την υπόσχεση να μην επαναληφθούν τα αίσχη με τον ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ και ότι θα κάνει την ομάδα πρωταγωνίστρια στην Ελλάδα..!!! ...παρακάτω το κείμενο που μοιράστηκε.

Το Σάββατο με παλμό για την νίκη....

Πατήσετε την κάθε σελίδα για να μεγαλώσει....








Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας

Η νεοϊδρυθείσα λέσχη φιλάθλων πραγματοποιεί σήμερα στις 7 στο χώρο του Επιμελητηρίου Καβάλας την πρώτη συνέντευξη τύπου.

Εκδήλωση των εθελοντών κατά του καρκίνου στην Καβάλα

Εκδήλωση για τον καρκίνο οργανώνει στις 8 το βράδυ, στον κινηματογράφο Όσκαρ, ο Σύλλογος εθελοντών κατά του καρκίνου, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου. Θα μιλήσει ο γιατρός Ξενοφών Κροκίδης, ενώ θα τιμηθεί η γιατρός- παθολόγος του Νοσοκομείου Καβάλας Περσεφόνη Παπαδοπούλου.


Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Στην Βουλή το θέμα των απλήρωτων εκπαιδευτικών του ΤΕΙ Καβάλας

Στη βουλή φέρνουν το θέμα των απλήρωτων εκπαιδευτικών στο ΤΕΙ Καβάλας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης και Τάσος Κουράκης με ερώτησή τους προς την Υπουργό Παιδείας. Όπως αναφέρουν, «οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Καβάλας παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούνιο του 2009 και ενώ έχει ήδη παρέλθει ο χρόνος λήξης του Χειμερινού εξαμήνου, δεν έχει αποπληρωθεί ούτε μέρος των δεδουλευμένων του προηγούμενου εξαμήνου». ΖΟι δύο βουλευτές ρωτούν πότε θα καταβληθούν οι αποδοχές των εκτάκτων εκπαιδευτικών, ποια μέτρα θα ληφθούν για να καταβάλλονται εγκαίρως οι μισθοί και αν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η παύση του καθεστώτος των εκτάκτων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών στην Ανώτατη εκπαίδευση.


Στον "αέρα" κινδυνεύει να τιναχθεί το εαρινό εξάμηνο σε όλα τα ΤΕΙ..

Στον "αέρα" κινδυνεύει να τιναχθεί το εαρινό εξάμηνο σε όλα τα ΤΕΙ της χώρας, καθώς οι διοικήσεις και οι καθηγητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αναστολή των ιδρυμάτων από τις αρχές Μαρτίου, εάν δεν εκδοθούν τα εκκρεμή επαγγελματικά δικαιώματα σε 23 ειδικότητες. Την απόφαση έλαβαν ομόφωνα οι πρόεδροι των ΤΕΙ στην έκτακτη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα, παρουσία του ειδικού γραμματέα ανώτατης εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Βασίλη Παπάζογλου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας Αθανάσιος Μητρόπουλος μιλώντας στην "Ε", η σύνοδος συνήλθε εκτάκτως για να συζητήσει τα κρίσιμα ζητήματα της ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης και οι τελικές αποφάσεις για την αναστολή των ιδρυμάτων θα ληφθούν στην τακτική σύνοδο προέδρων που θα γίνει στις 12 και 13 Μαρτίου στη Λαμία.

"Όλα δείχνουν πως μετά τη λήξη της εξεταστικής περιόδου θα προχωρήσουμε σε αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο χάρτης της ανώτατης εκπαίδευση ανατρέπεται και δεν μπορούμε να μείνουνε αμέτοχοι, όσο οι πτυχιούχοι μας δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα.

Τον επόμενο μήνα θα υπάρξει νέα συνάντηση με το υπουργείο Παιδείας και πριν την έναρξη του εαρινού εξαμήνου, ζητάμε μια ξεκάθαρη απάντηση για την τύχη των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Εάν αυτή δεν είναι ικανοποιητική θα αναστείλουμε τη λειτουργία των ΤΕΙ", τόνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε λέγοντας ότι χιλιάδες πτυχιούχοι των ΤΕΙ παραμένουν εγκλωβισμένοι καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί τα επαγγελματικά τους δικαιώματα εν όψει και του αθέμιτου ανταγωνισμού από τα Κολέγια. Για αυτό οι πρόεδροι απαιτούν την άμεση έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων των επαγγελματικών δικαιωμάτων που έχουν αποφασιστεί ομόφωνα από το ΣΑΤΕ έως το 2008 και έχουν υπογραφεί από τον υπουργό Παιδείας. Η Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα και εξουσιοδοτεί τις διοικήσεις των ΤΕΙ σε συνεργασία με την ΟΣΕΠ/ΤΕΙ (ομοσπονδία των καθηγητών ΤΕΙ) και τους άλλους φορείς της κοινότητας των ΤΕΙ, να κλείσουν τα ΤΕΙ.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας έχει δώσει σε δημόσια διαβούλευση τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων για 23 ειδικότητες των ΤΕΙ και τέσσερις των πανεπιστημίων. Σε πρόσφατη σύσκεψη των μελών της Επιτροπής που έχει δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό, υπήρξε σύγκλιση απόψεων ως προς το ότι τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων ΤΕΙ θα πρέπει να τους παρέχουν δυνατότητα αυτοτελούς έργου ορισμένης έκτασης ανά γνωστικό αντικείμενο.

ΕΒΔΟΜΗ

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Σύσκεψη χθες για τα δρομολόγια της Θάσου

Την παρέμβαση της υπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη σχετικά με τα δρομολόγια των πλοίων στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου, ζητά με ανοιχτή επιστολή της, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας.
Χθες, για το ίδιο θέμα, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο νησί της Θάσου η οποία όμως «σημαδεύτηκε» από την αποχώρηση εκπροσώπων. Ωστόσο, όπως όλοι συμφώνησαν, το θέμα των δρομολογίων αφορά όλο το Νομό Καβάλας και όχι μόνο τους κατοίκους του νησιού.

O Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας ικανοποιημένος από την ρύθμιση οφειλών

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας για τη δημοσίευση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως του Νόμου περί «Ρύθμισης επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα και ρυθμίσεις που επέρχονται στα δεδομένα οικονομικής συμπεριφοράς » και πιστεύει ότι κινείται σε θετική κατεύθυνση δίνοντας ανάσα και ρευστότητα στην αγορά.
Τις επόμενες ημέρες το σχετικό ΦΕΚ πρόκειται να μοιραστεί στα μέλη του συλλόγου για τη λεπτομερή ενημέρωση τους.

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...