Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Καταργούνται 11 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Μεγάλη είναι η πιθανότητα να τεθούν εκτός μηχανογραφικού 11 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ τα οποία είχαν ιδρυθεί επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, με την παρούσα να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο κατάργησης λόγω μη επαρκούντων υποδομών.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, τις επόμενες μέρες θα παρθεί οριστική απόφαση όταν κατατεθούν οι προτάσεις των ιδρυμάτων και θα κριθεί εάν επαρκούν οι υποδομές τους.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το Τμήμα Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, Ακτινολογίας-Ραδιολογίας του ΤΕΙ Καλαμάτας, τρία τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου: Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων, Ηλεκτρονικής και Οπτικής Οπτομετρίας. Ακόμη, το τμήμα Τεχνολογίας Υλικών στο ΤΕΙ Μεσολογγίου και το τμήμα Γραφιστικής στο ΤΕΙ Σερρών.

Για τα ΑΕΙ, είναι δύο τμήματα αρχιτεκτονικής στα πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Δυτικής Μακεδονίας, ένα τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ένα τμήμα Ασιατικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας δεν πρόκειται να εγκρίνει τη ίδρυση τμήματος σε πανεπιστημιακό και τεχνικό ίδρυμα στην περίπτωση που δεν υπάρχει πλήρης υλικοτεχνική υποδομή και μόνιμο διδακτικό προσωπικό.
Μάλιστα, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί ένα είδος σχεδίου Καλλικράτης στο οποίο θα είναι καταγεγραμμένα όλα τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ώστε να μελετηθούν στη συνέχεια συγχωνεύσεις, μετονομασίες, αλλαγές γνωστικών αντικειμένων, ακόμη και καταργήσεις τμημάτων που δεν προσελκύουν το ενδιαφέρον των "εκκολαπτόμενων" φοιτητών.

Εντωμεταξύ, το προσεχές διάστημα θα αρχίσει και η σταδιακή μείωση των μετεγγραφών με στόχο την πλήρη κατάργησή τους στο τέλος της τετραετίας.

«Δεν άλλαξαν ξαφνικά τα δημογραφικά δεδομένα στην Ελλάδα. Απλώς, τα παιδιά των τριτέκνων εφάρμοσαν τον νόμο, με αποτέλεσμα να αδειάζει το πανεπιστήμιό μας. Έτσι, στους 130 εισακτέους ενός τμήματός μας υπήρξε διαρροή 70% προς το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας από φοιτητές που προέρχονται όλοι από τη Β. Ελλάδα», δήλωσε στην Ελευθεροτυπία ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Ωστόσο, από κύκλους του υπουργείου λέγεται πως δε θα καταργηθούν οι διατάξεις που διευκολύνουν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες παρόλα αυτά θα δοθούν κίνητρα στους φοιτητές για να παραμένουν και να σπουδάζουν εκεί όπου πρωτοεισάγονται.

Ε.ΚΑ.ΣΑ.ΜΑ.Θ.- ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ



3η Αγωνιστική

ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΑΚ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΓΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ54-54ΠΑΡΑΤΑΣΗ62-66
ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ - ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΣ ΔΡΑΜΑΣ 55-70
Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ - ΙΚΑΡΟΙ ΑΟΚ ΣΕΡΡΩΝ 67-60

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΓΧΩΤΙΚΟ, ΚΑΚΟ, ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΜΕ 67-60.
Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΙΚΑΡΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΦΑΟΥΛ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Κ. ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΑΓΧΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΗ ΠΡΩΤΗ ΜΕ 10ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΣ ΔΡΑΜΑΣ ΜΕ 9 ΒΑΘΜΟΥΣ, ΙΚΑΡΟΙ ΑΟΚ ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ.
ΑΥΡΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ-ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ.

Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ - ΙΚΑΡΟΙ ΑΟΚ ΣΕΡΡΩΝ 67-60
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
22-22, 20-11, 14-16, 11-11

Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ 67
ΣΙΩΡΑΣ Α. , Χ"ΑΝΔΡΕΟΥ Δ. 9, ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Σ.16(4) , ΜΗΤΡΟΥΛΗΣ Ν. , ΣΑΡΟΓΛΟΥ Π. , ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Μ.8 , ΓΚΕΛΙΟΣ Σ.11 , ΜΠΑΝΑΒΑΚΗΣ Κ.1 ,ΠΙΕΒΑΛΙΤΣΑ Ν.15,ΚΟΥΚΟΥΤΙΝΗΣ Μ. , ΧΡΥΣΑΦΟΥΔΗΣ Κ.7 , ΚΥΡΟΥ Σ.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΙΚΑΡΟΙ ΑΟΚ ΣΕΡΡΩΝ 60
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ , ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ 3(1),ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΡΙΖΟΣ1, ΛΑΥΡΕΝΤΙΔΗΣ, ΧΟΡΤΟΜΑΡΗΣ Σ. 4(1),ΤΖΙΑΜΠΑΣΗΣ10, ΠΕΤΡΑΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ11,ΚΑΡΑΜΠΕΚΗΣ25,ΠΕΤΡΙΔΗΣ2,ΧΟΡΤΟΜΑΡΗΣ Γ.4(1)
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΟΚΟΛΙΟΣ Φ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΙ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΚΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ.
ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΟΛΥ ΝΕΥΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ. ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΦΑΟΥΛ ΚΑΙ Η ΠΙΕΣΗ ΕΠΕΣΕ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΜΟΥ. ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ
http://xrysakis.blogspot.com

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Ώρα της Γης 2010

Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, από το Σίδνεϊ μέχρι τη Σουηδία, θα σβήσουν τα φώτα τους το απόγευμα της 27ης Μαρτίου, ως ένδειξη συμμετοχής στην Ώρα της Γης, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στους ηγέτες των κρατών, ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP.

Ο διευθύνων σύμβουλος του WWF στην Αυστραλία, Greg Bourne, δήλωσε ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Σάββατο 27 Μαρτίου στις 8,30 το βράδυ, όπου εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους.

Η Ώρα της Γης είναι ένα συμμετοχικό γεγονός, υποστηριζόμενο από την WWF, όπου ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, όπου καλούσε όλους τους πολίτες να σβήσουν τα φώτα τους για μια ώρα.

Η συγκεκριμένη ενέργεια μετατράπηκε σε παγκόσμια κλίμακας εκστρατεία, ευαισθητοποιώντας ολόκληρο τον πλανήτη.

Η εν λόγω εκστρατεία επεκτάθηκε τα επόμενα χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο. Ενδεικτικά το 2009 υπήρξε εντυπωσιακή συμμετοχή 3,929 πόλεων σε όλο τον κόσμο.

Στη φετινή εκστρατεία, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή πάρα πολλές πόλεις και κοινότητες και ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται.

Σκοπός της είναι να ευαισθητοποιήσει τους ηγέτες των κρατών, έτσι ώστε να καταλήξουν σε νομικά δεσμευτική συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στη Σύνοδο για το Κλίμα που θα γίνει το Νοέμβριο στο Μεξικό.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Xώρισαν Μενεγάκη-Λάτσιος!







Σοκ στο χώρο της showbiz!
Μετά από εννιά χρόνια κοινού βίου, μπήκαν οι τίλοι τέλους για το διάσημο ζευγάρι! Διαβάστε την ανακοίνωση του ζευγαριού.
Μελίσσια 29-01-2010



Μετά από 9 χρόνια κοινής ζωής και την απόκτηση 3 ανήλικων ακόμα παιδιών, αποφασίσαμε από κοινού να προχωρήσουμε πλέον ο καθένας χωριστά ως πρόσωπα αλλά πάντα μαζί ως γονείς που μοιράζονται την αγάπη για τα παιδιά τους και την αγωνία για το μέλλον τους. Είμαστε σίγουροι ότι η απόφασή μας αυτή θα υποστηριχθεί και θα γίνει σεβαστή από όλους.


newsit.gr

Ένωση - Ίκαροι Σερρών το Σάββατο



Το Σάββατο στις 15.00 στο κλειστό των Ποταμουδίων η Παιδική ομάδα της Ένωσης Καβάλας αντιμετωπίζει την ομάδα των Σερρών για το Πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ....

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Εκλεισε Ντε Μος η Καβάλα

demos_111408c.jpgΟ Ντενίλσον ήρθε στην Ελλάδα, αλλά η άφιξη αυτή δεν ήταν η μόνη καθώς στην Αθήνα βρέθηκε και ο Αντ ντε Μος ο οποίος συμφώνησε σε όλα για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Καβάλας.



Ο Ολλανδός τεχνικός γεννημένος στις 27 Μαρτίου 1947 έχει κοουτσάρει Αγιαξ, Μαλίν, Αντερλεχτ, Αϊντχόφεν, Βέρντερ, Σταντάρ Λιέγης, Σπόρτινγκ Χιχόν, Ουράβα Ρεντ Ντάιμοντς, Αλ Χιλάλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Φίτεσε.


Επίσημα, βέβαια, δεν έχει ανακοινωθεί το παραμικρό, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός της Παρασκευής, ενώ αν δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, ο Ολλανδός τεχνικός θα βρεθεί και στο Καυτανζόγλειο για να παρακολουθήσει το ματς του Σαββάτου με τον Ηρακλή.


Είναι σαφές ότι η Καβάλα έχει ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά ως προς την παρουσία ενός προπονητή ευγνωσμένης αξίας στον πάγκο της.

dokari.gr

Και... η Apple δημιουργεί το iPad







Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν, όμως όλοι περίμεναν με ανυπομονησία την επιβεβαίωση της εταιρίας: Τα αποκαλυπτήρια της νέας 9,7 ιντσών -με οθόνη αφής- "ταμπλέτας" πραγματοποιήθηκαν εχθές το απόγευμα από τον ίδιο τον CEO της Apple Steve Jobs. Το όνομα αυτού iPad και η εμφάνισή του όμοια με του iPhone, αλλά μεγαλύτερη. Μαζί με αυτό παρουσιάστηκε και η νέα λειτουργία iBook electronic reader, η οποία έρχεται να ανταγωνιστεί το Kindle της Amazon.

Το iPad αποτελεί το νέο μεγάλο στοίχημα της Apple, μετά την τελευταία σημαντική δημιουργία της, το iPhone, και επιχειρεί να το κερδίσει εκμεταλλευόμενη την αναπτυσσόμενη ακόμα αγορά των tablets, σύμφωνα με τις πρώτες εντυπώσεις. Οι αναλυτές, αν και εντυπωσιάστηκαν από την ασύγκριτη λειτουργικότητα του iPad, τόνισαν ότι οι καταναλωτές διαθέτουν ήδη smartphones και laptops που ικανοποιούν τις κινητές «υπολογιστικές» τους ανάγκες.


Πηγή: Reuters.com

Άνοιξε ο Στρυμόνας, κλειστός ο κόμβος της Χρυσούπολης στην Εγνατία

Κλειστός παραμένει στην Εγνατία οδό, ο κόμβος της Χρυσούπολης, ενώ άνοιξε ο κόμβος του Στρυμόνα στην Εγνατία οδό και θα ξανακλείσει στη 1 το μεσημέρι. Αγρότες της Ξάνθης, σε συνεννόηση με την Τροχαία, αποφάσισαν να μην αποκλείσουν για σήμερα την παλιά εθνική οδό Καβάλας- Ξάνθης, το ίδιο θα γίνει και με την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας. Μόνο τις νυχτερινές ώρες οι αγρότες επιτρέπουν τη διέλευση των οχημάτων στα τελωνεία Προμαχώνα και Εξοχής. Στην εξοχή έκλεισε από τις 9 το πρωί το τελωνείο και θα παραμείνει κλειστό έως τις 5 για τα ΙΧ και έως τις 9 για τα φορτηγά.

Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία - Κλειστά μέχρι το μεσημέρι και τα ΤΕΙ

hp-main30.jpgΠρίν λίγο έγινε γνωστό οτι δεν θα λειτουργήσουν σήμερα όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας του Νομού λόγω της χιονόπτωσης.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Βίντεο ντοκουμέντο με τον Καραμανλή και τον Ρουσόπουλο στη Μονή Βατοπεδίου!!! Εκτός από πολιτικά, τελειώνει και ηθικά…

Αποκαλυπτικό βίντεο από την επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, παρουσίασε στην εκπομπή του «Αθέατος Κόσμος», ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας. Σ’ αυτό διακρίνεται ο Κώστας Καραμανλής, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος και ο Θόδωρος Κασίμης. Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός συνιστά στον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ ν’ αποφεύγει τις τηλεοπτικές κάμερες, «για να γίνουν όλα όπως πρέπει»!!! Εξαιρετικό βίντεο για την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που θα ασχοληθεί με την υπόθεση.





PIAZZA del POPOLO

Από Δευτέρα οι διαδικασίες μετεγκατάστασης στο νέο Νοσοκομείο

Ξεκινούν οι διαδικασίες μετεγκατάστασης στο νέο νοσοκομείο Καβάλας, μετά την απόφαση της αναδόχου εταιρίας να συνεχίσει τις εργασίες, όπως ανακοίνωσε χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου. Από την Δευτέρα ξεκινά η πιλοτική λειτουργία των τμημάτων του νέου νοσοκομείου, ενώ η ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης εκτιμάται ότι θα γίνει εντός δύο μηνών.
Στο μεταξύ, πέντε εναλλακτικές προτάσεις για την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού νοσοκομείου Καβάλας, περιλαμβάνει η μελέτη, που παρουσίασε χθες ο δήμος Καβάλας και η ΔΑΝΕΚ. Κατά την εκδήλωση, αναλύθηκαν τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα της κάθε μιας από τις προτάσεις, καθώς και τα οφέλη για το Δήμο και την πόλη. Συγκεκριμένα η μελέτη προτείνει τη δημιουργία εμπορικού κέντρου στα υφιστάμενα κτίρια, ξενοδοχειακής μονάδας και συνεδριακού κέντρου, κτιρίου κατοικιών, ανάπτυξη δραστηριοτήτων υγείας και πρόνοιας ή δραστηριοτήτων μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

τα μπλόκα εξακολουθούν να παραμένουν οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Σε Προμαχώνα και Εξοχή, οι αγρότες άνοιξαν τα μπλόκα χθες το βράδυ, λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών, ωστόσο συνεχίζουν σήμερα με περιοδικούς αποκλεισμούς των σταθμών.
Αποκλεισμένη παραμένει η Εγνατία οδός, στη Χρυσούπολη Καβάλας. Οι αγρότες της Ξάνθης εξακολουθούν να κλείνουν την παλιά γέφυρα του Νέστου (σήμερα 12 με 1), ενώ οι αγρότες των Σερρών παραμένουν στη γέφυρα του Στρυμόνα στην Εγνατία οδό, αποκλείοντας για ένα τρίωρο συνήθως, τις μεσημβρινές ώρες, και την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας. Στα μπλόκα των αγροτών συμμετέχουν και κτηνοτρόφοι που διεκδικούν κυρίως οικονομικά αιτήματα και κάνουν λόγο για κλιμάκωση εάν βρεθεί σε αδιέξοδο η συνάντηση που θα έχουν, μέσα στην εβδομάδα, με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αναστολή λειτουργίας σχολείων της Θάσου

Αναστέλλεται, για επτά ημέρες, από σήμερα, η λειτουργία όλων των τμημάτων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θάσου, καθώς και του 1ου Νηπιαγωγείου Θάσου, λόγω συρροής κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Ε.ΚΑ.ΣΑ.ΜΑ.Θ.- ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ



2η Αγωνιστική

ΙΚΑΡΟΙ ΑΟΚ ΣΕΡΡΩΝ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΑΚ ΚΑΒΑΛΑΣ 76-43
ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΣ ΔΡΑΜΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 69-43
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΓΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ 52-67
ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ. - Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ 54-89

ΓΙΑ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΑΝΤΕΞΕ Η ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Η ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΠΟΥ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΔΙΚΑΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ 35 ΠΟΝΤΟΥΣ
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
8-16, 25-36, 42-65, 54-89
ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ.54
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ 9, ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ14 , ΓΡΟΥΔΟΣ4 , ΚΤΕΝΑΣ, ΤΟΥΜΠΑΡΙΔΗΣ1, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΚΟΥΠΡΑΣ6, ΚΟΤΣΑΦΤΗΣ6, ΓΡΗΓΟΡΙΔΗΣ2, ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ2, ΡΟΙΔΟΣ2, ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΣ8.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ε.Κ.
ΚΑΒΑΛΑΣ 89
ΣΙΩΡΑΣ Α. , Χ"ΑΝΔΡΕΟΥ Δ. 14, ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Σ.22 , ΜΗΤΡΟΥΛΗΣ Ν. , ΣΑΡΟΓΛΟΥ Π. , ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Μ.5 , ΓΚΕΛΙΟΣ Σ.20 , ΜΠΑΝΑΒΑΚΗΣ Κ.2 ,ΠΙΕΒΑΛΙΤΣΑ Ν.6,ΚΟΥΚΟΥΤΙΝΗΣ Μ. 2, ΧΡΥΣΑΦΟΥΔΗΣ Κ.14 , ΚΥΡΟΥ Σ.4
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
Ομάδα Βαθμ Αγων Νικ Ηττ Μηδ Επιθ Αμυν Διαφ Βαθ2 Διαφ2
ΚΑΒΑΛΑΣ Ε.Κ. 8 4 4 0 0 353 166 187 0 1
ΙΚΑΡΟΙ ΑΟΚ ΣΕΡΡΩΝ 7 4 3 1 0 265 205 60 3 1,054
ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΣ ΔΡΑΜΑΣ 7 4 3 1 0 271 227 44 3 0,948
ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ. 7 4 3 1 0 252 243 9 0 1
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 6 4 2 2 0 212 255 -43 0 1
ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ 5 4 1 3 0 201 230 -29 0 1
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΓΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 4 4 0 4 0 190 280 -90 0 1
ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΑΚ ΚΑΒΑΛΑΣ 4 4 0 4 0 179 317 -138 0 1

Βαθ2 = Βαθμοί στους μεταξύ τους αγώνες
Διαφ2 = Πηλίκο πόντων Επίθεσης/Αμυνας (σε περίπτωση διπλής ισοβαθμίας)
http://xrysakis.blogspot.com

Μελέτη για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου Καβάλας

Τη μελέτη των εναλλακτικών σεναρίων αξιοποίησης του παλιού Νοσοκομείου Καβάλας, παρουσιάζουν αύριο (Τρίτη) ο δήμος Καβάλας και η ΔΑΝΕΚ. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, στις 7 αύριο το απόγευμα.

Απεγκλωβισμός στο Παγγαίο

Στις 11.30 το βράδυ του Σαββάτου, στο δρόμο που οδηγεί στο Δασικό Χωριό Παγγαίου, αστυνομικοί και πυροσβέστες της Ελευθερούπολης απεγκλώβισαν τέσσερα άτομα, τα οποία επέβαιναν σε όχημα. Το αυτοκίνητο είχε ακινητοποιηθεί λόγω παγετού.


Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΒΑΛΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 76-68

Μια πολύτιμη νίκη πήρε η Καβάλα στην προσπάθεια που κάνει ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Οι "Αργοναύτες" επικράτησαν 76-68 του Πανιωνίου και πλέον με ρεκόρ 4-9, βρίσκονται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο κόσμος που γέμισε το κλειστό της Καλαμίτσας βοήθησε τους παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή να μπουν δυνατά αλλά ο Πανιώνιος με κορυφαίο, σε ακόμα ένα παιχνίδι, τον Ζόραν Έρτσεγκ, ισορρόπησε γρήγορα το παιχνίδι. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, όπου ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 36-34.
Η Καβάλα μπήκε και στην επανάληψη με μεγαλύτερο ενθουσιασμό στο παρκέ και με τον Μπρούνο Σούντοφ, στο ντεμπούτο του, να δίνει κάποιες λύσεις προσπάθησε να ξεφύγει στο σκορ. Πολύ καλός στο συγκεκριμένο διάστημα ήταν και ο Μίροσλαβ Ραϊσεβιτς, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ομάδα της Μακεδονίας να πάει στην τέταρτη περίοδο έχοντας διαφορά πέντε πόντων (52-47).

Ο Πανιώνιος έπαιξε με υπομονή στην επίθεση και στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου έφερε το παιχνίδι στα ίσια (55-55 στο 33’). Οι καλές επιλογές των "κυανέρυθρων" ωστόσο δεν κράτησαν για πολύ με αποτέλεσμα, οι γηπεδούχοι ανεβάζοντας ρυθμούς να πάρουν τον έλεγχο και να αυξήσουν σταδιακά τη διαφορά. Οι "Αργοναύτες" μάλιστα ξέφυγαν με +10 (66-56) έπειτα από ένα επιμέρους 11-1 και ουσιαστικά "καθάρισαν" την υπόθεση νίκη, καθώς παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων, διατήρησαν εύκολα το προβάδισμα.

-
Το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Πανιωνίου πραγματοποίησε ο Ντέγιαν Μπορόβνιακ (2'35''), ενώ αρκετό χρόνο πήρε και ο Μπι Τζέι Έλντερ (22'50''), ο οποίος πάντως ήταν φανερά επηρεασμένος από το πρόβλημα στους προσαγωγούς. Τραυματίας αγωνίστηκε και ο Τζιέντριους Γκούστας (19'53''), που ταλαιπωρήθηκε, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, από κάκωση στον αγκώνα.

Τα δεκάλεπτα:
20-20, 36-34, 52-47, 76-68.
ΚΑΒΑΛΑ (Αλεξανδρής): Σούντοφ 6, Αγγελόπουλος 7 (1), Χαφ, Κόλινς 13, Ηλιάδης 6, Παλάσιο 5 (1), Ραϊσεβιτς 10 (2), Κυρίτσης 13, Τσέρανιτς 6, Γκούστας 10 (1).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μάρκοβιτς): Ράις 14 (2), Μπράιαντ 11 (1), Ζορόσκι 10, Μπορόβνιακ, Χαριτόπουλος 3 (1), Καλαμπόκης 8 (1), Έρτσεγκ 17, Γιάνκοβιτς, Αθηναίου 3 (1), Έλντερ 2.

basketblog.gr

Με κάλυψη 99,9%


Νέα πρόταση για ασφαλής πεζόδρομους στην Καβάλα...!!!!

Πράσινο πιστοποιητικό σε όλα τα νέα κτίρια



Όλα τα νέα κτίρια της χώρας από την άνοιξη θα εφοδιάζονται με «πράσινο» πιστοποιητικό, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα ξεκινήσουν και οι επιδοτήσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας στα παλιά σπίτια, με αντικατάσταση κουφωμάτων, τζαμιών, καυστήρων, λεβήτων και με μονωτικές βαφές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».

Από τον Απρίλιο θα μπει σε ισχύ, το σχέδιο της ενεργειακής ταυτότητας των κτιρίων, που εξήγγειλε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, παρουσιάζοντας το νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ).

Θα γίνονται ενεργειακές επιθεωρήσεις σε όλα τα νέα και παλιά κτίρια, εφόσον αυτά πωλούνται ή ενοικιάζονται, ενώ θα εκπονείται μελέτη ενεργειακής αποδοτικότητας, από εξειδικευμένους μηχανικούς, που θα είναι απαραίτητη για την έκδοση οικοδομικών αδειών.

Αρχικά το κόστος έχει οριστεί σε 1 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Παράλληλα, βρίσκεται στο τελικό στάδιο και η επεξεργασία του Προγράμματος Ενεργειακής Θωράκισης.

Η κ. Μπιρμπίλη ανέφερε ότι τα κίνητρα θα περιλαμβάνουν επιδοτήσεις των παρεμβάσεων, φοροαπαλλαγές ή επιδότηση του κόστους δανεισμού.

«Σήμερα έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε ένα ποσό της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ», δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, προσθέτοντας ότι θα επιδιωχθεί να συγκεντρωθεί ακόμη μεγαλύτερο ποσό.

«Ακόμη και αν διετίθετο το κονδύλι των 400 εκατ. ευρώ που είχε υποσχεθεί η προηγούμενη κυβέρνηση, στο πρόγραμμα δεν θα εντάσσονταν περισσότερα από 15.000-20.000 σπίτια», συμπλήρωσε ο υφυπουργός κ. Ι. Μανιάτης.

«Χτύπησαν» οι... Ρομπέν των φτωχών

Σε super market του Χαϊδαρίου χτύπησαν οι «Ρομπέν των φτωχών» χθες το μεσημέρι. Μια ομάδα περίπου 20 ατόμων εισήλθε στο κατάστημα με την επωνυμία «DIA», το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σ. Καραΐσκάκη και Θηβών.

Οι άγνωστοι με γοργές κινήσεις αφαίρεσαν από τα ράφια διάφορα τρόφιμα, τα οποία στην συνέχεια μοίρασαν σε παρευρισκόμενους πολίτες.

Κατά την αποχώρησή τους πέταξαν φέιγ – βολάν τα οποία ανέφεραν «Ενάντια στα αφεντικά, τα κράτη και τα τσιράκια τους – να πάρουμε πίσω ό,τι μας ανήκει».

Οι άγνωστοι διέφυγαν και αναζητούνται.

zougla

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Καβάλα – Πανιώνιος στο μπάσκετ

Για το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας υποδέχεται την Κυριακή στις 6 το απόγευμα, τον Πανιώνιο. Η ομάδα της Καβάλας παρουσίασε επισήμως χθες τις δύο νέες μεταγραφές της. Πρόκειται για τους Μιλτ Παλάσιο και Μπρούνο Σούντοφ.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Καταδίωξη οδηγού Ι.Χ. που οπλοφορούσε

Ένας 53χρονος συνελήφθη στην Καβάλα, όταν οδηγώντας αυτοκίνητο μάρκας MERCEDES, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα Αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Α.Δ. Καβάλας και ανέπτυξε ταχύτητα πετώντας από το παράθυρο του αυτοκινήτου ένα πιστόλι. Τελικά, μετά από καταδίωξη, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο και να συλλάβουν τον οδηγό., παρά την αντίσταση που προέβαλε, Το πιστόλι που πέταξε ο οδηγός, καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό, 50 φυσίγγια και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο κατασχέθηκαν


Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Αυτή είναι δικαιοσύνη.....

«Κλειστό» για τρεις

Με μία αγωνιστική τιμωρήθηκε ο ΟΣΦΠ και οι δολοφόνοι φίλαθλοι που ήρθαν στην Καβάλα..!!!!
Πρόστιμο ..μόνο 70.000€ !!!! πρόστιμο στην Καβάλα 24.000€

Σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο...ΑΙΣΧΟΣ και ΑΗΔΙΑ για το Ελληνικό κράτος .....

** Στην φωτογραφία είναι τα ποντίκια που τρέχουν και παρακαλάνε!!!****

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις σε Α.Μ.-Θ. λόγω αγροτών

Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες της Καβάλας και Δράμας, ενώ ξεκινούν κινητοποιήσεις και οι αγρότες του νομού Ξάνθης. Από το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής παραμένει κλειστός ο κόμβος της Εγνατίας οδού στην περιοχή της Χρυσούπολη Καβάλας όπου η κίνηση διεξάγεται από την παλιά εθνική οδό. Ωστόσο, αγρότες της Ξάνθης, μπήκαν από το μεσημέρι στο χορό των κινητοποιήσεων, αποκλείοντας για μια ώρα (13.00-14.-00) τη γέφυρα του Νέστου στην παλιά εθνική οδό Καβάλας- Ξάνθης, ενώ το συντονιστικό τους όργανο θα αποφασίσει το απόγευμα για τον περιοδικό αποκλεισμό της .
Στο Στρυμόνα, οι αγρότες των Σερρών και του δήμου Ορφανού Καβάλας, αποκλείουν κατά διαστήματα, κυρίως τις μεσημεριανές ώρες, και την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας. Οι αγρότες της Δράμας, που έχουν κλείσει το Τελωνείο Εξοχής, συνεχίζουν τον περιοδικό αποκλεισμό του σταθμού και για τα επιβατικά οχήματα.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Συνελήφθη επίδοξος ληστής στην Καβάλα

Ένας 24χρονος, κάτοικος Καβάλας, συνελήφθη, καθώς αποπειράθηκε να ληστέψει δύο γυναίκες μπαίνοντας στα καταστήματά τους. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από περιοίκους, εντόπισε και ακινητοποίησε το δράστη. Νωρίτερα, είχε επιχειρήσει να ληστέψει υπό την απειλή ψαλιδιού μία 53χρονη, η οποία βάδιζε σε κεντρική οδό της πόλης, η γυναίκα όμως κατάφερε να διαφύγει.

Ανάμεσα στα καθίσματα ψάχνει τον τίτλο...

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Τέσσερις ώρες χειρουργείο ο άτυχος οπαδός

Η ζωή του παραπέμπει σε εκείνες τις ασπρόμαυρες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου με πρωταγωνιστή τον κατατρεγμένο από τη μοίρα Νίκο Ξανθόπουλο...

Ο 32χρονος Βασίκης Δρακάκης, περί ου ο λόγος, επέλεξε χθες το απόγευμα να μεταβεί στο «Ανθή Καραγιάννη» για να παρακολουθήσει την αγαπημένη του Καβάλα κόντρα στον Ολυμπιακό (είναι άλλωστε και μέλος του συνδέσμου «Γαλάζιοι Αργοναύτες», ενώ έχει ταξιδέψει αρκετές φορές για την εθνική ομάδα), αλλά κατέληξε να περάσει τη βραδιά ναρκωμένος στο κρεβάτι του χειρουργείου... Και σκεφτείτε πως μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν έχει γνωρίσει τη γενναιοδωρία της μοίρας: άνεργος (παρότι είναι πτυχιούχος θεολογικής σχολής), ανασφάλιστος, ορφανός από πατέρα, με αδερφό ξενιτεμένο στην Ιαπωνία

Τέσσερις ώρες χειρουργείο ο άτυχος οπαδός

Στον Βασίλη Δρακάκη, λοιπόν, έτυχε να υπομείνει και τα δολοφονικά χτυπήματα των βανδάλων που επισκέφτηκαν την Κυριακή το γήπεδο του ΑΟΚ. Στη θύρα 4 -μία ώρα πριν από τη σέντρα του ματς- οι ανεγκέφαλοι τον «μαστίγωναν» με σπασμένα καθίσματα, ενώ αποπειράθηκαν και να του προκαλέσουν εγκαύματα με καπνογόνο Κάπου εκεί έσπευσε να τον βοηθήσει ο Χρήστος Μέλλιος -επίσης συνδεσμίτης του ΑΟΚ- ο οποίος πλήρωσε το τίμημα της αυτοθυσίας του με οκτώ ράμματα στο κεφάλι. Το καπνογόνο έσβησε τελικά πάνω στο μπουφάν πριν αγγίξει τη σάρκα του Δρακάκη, όμως η περιπέτεια του Βασίλη μόλις άρχιζε...

Διακομίστηκε με ασθενοφόρο στη νευροχειρουργική του νοσκομείου Καβάλας με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και υποβλήθηκε σε 4ωρη χειρουργική επέμβαση. Το παρήγορο της ιστορίας είναι πως εκεί όλα εξελίχθηκαν κατ’ ευχήν, όπως ενημέρωσε τη στήλη ο γιατρός Βαγγέλης Καμπουρίδης. Το θύμα της τυφλής βίας είναι πλέον στο δωμάτιο 413 στο πάνω νοσοκομείο της Καβάλας (πρώην Σανατόριο) και σε περίπου 10 μέρες θα πάρει εξιτήριο. Υστερα από εννιά μήνες θα πρέπει να προχωρήσει σε πλαστική επέμβαση για να καλυφθεί η ουλή στο κρανίο.

Το σίγουρο, πάντως, είναι πως πέρα από τη μητέρα του θα έχει στο πλευρό του τα μέλη των «Γαλάζιων Αργοναυτών», οι οποίοι σκοπεύουν να ανοίξουν λογαριασμό σε τράπεζα για την οικονομική ενίσχυσή του. Προς αυτή την κατεύθυνση αποσκοπεί και το φιλικό που θα διοργανώσουν προσεχώς οι αθλητικογράφοι της Καβάλας, αλλά καλό θα είναι να ευαισθητοποιηθεί και η ΠΑΕ Καβάλα.


Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Επανεμφάνιση του "σάτυρου" της Καβάλας

Άγνωστος δράστης νεαρής ηλικίας, το βράδυ του Σαββάτου, πλησίασε μία 24χρονη χωρίς αυτή να τον αντιληφθεί.

Ξαφνικά ο νεαρός προέβη σε ασελγείς πράξεις και όταν η κοπέλα αντιστάθηκε, φωνάζοντας βοήθεια, αυτός το έβαλε στα πόδια.

Δεν είναι η πρώτη φορά στην Καβάλα, που κάποιος ασελγεί σε νεαρές κοπέλες. Σύμφωνα με την Αστυνομία έχουν συμβεί και άλλα παρόμοια περιστατικά το τελευταίο διάστημα.

Ο δράστης αναζητείται, ενώ προανάκριση διενεργεί το τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Πηγή: Εβδόμη

Ε.ΚΑ.ΣΑ.ΜΑ.Θ.- ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ



1η Αγωνιστική

ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΑΚ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ. 54-74
ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ - ΙΚΑΡΟΙ ΑΟΚ ΣΕΡΡΩΝ 34-54
ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΣ ΔΡΑΜΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΓΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 49-74
Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 97-30

Η Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ έδειξε ποιος θα είναι το αφεντικό στην τελική φάση του πρωταθλήματος παίδων Ε.ΚΑ.ΣΑ.ΜΑ.Θ. η οποία νίκησε άνετα την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ με 97-30
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ
ΣΙΩΡΑΣ Α. 2, Χ"ΑΝΔΡΕΟΥ Δ. 8, ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Σ. 24(1), ΜΗΤΡΟΥΛΗΣ Ν. 5 (1), ΣΑΡΟΓΛΟΥ Π. 2, ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Μ. 2, ΓΚΕΛΙΟΣ Σ. 16, ΜΠΑΝΑΒΑΚΗΣ Κ. 4, ΑΘΑΝΑΣ Α. ΚΟΥΚΟΥΤΙΝΗΣ Μ. 16, ΧΡΥΣΑΦΟΥΔΗΣ Κ. 18, ΚΥΡΟΥ Σ.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ Δ.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞ/ΛΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ , ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ2, ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΙΔΗΣ2, ΛΕΧΟΥΔΗΣ 4, ΜΑΝΩΛΟΥΚΟΣ, ΠΕΤΡΗΣ 11,ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ, ΑΔΑΛΑΚΗΣ,ΓΚΟΓΚΙΔΗΣ, ΓΟΥΔΕΤΣΙΔΗΣ,ΓΕΩΡΓΙΟΥ3, ΜΠΑΤΖΙΟΣ 7(2)
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΞΑΝΘΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

από το blog του xrysakis

Κρανίου τόπος....

Το γήπεδο της Καβάλας μετά την επιδρομή των... βαρβάρων

Μοναδικό VIDEO άγριας ζωής....δείτε το ολόκληρο !!!!!

Εδώ καταλήγουν τα 'ελατα των Χριστουγέννων.....

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ...

Οι προκλητικοί μισθοί των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ απασχολούσαν επί πολλά χρόνια τον Τύπο και τα ΜΜΕ χωρίς όμως μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση να έχει κάνει το παραμικρό ώστε να περιοριστούν δραστικά οι δαπάνες. Σύμφωνα με την λίστα που δημοσιεύουμε σήμερα μια σειρά δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης πληρώνονται πολλά... περισσότερα από συναδέλφους τους στα ιδιωτικά κανάλια που έχουν την δεκαπλάσια τηλεθέαση!
ΑΠO ΕΩΣ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΟΝ.ΠΑΤΡΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΑΥΠΟΛΟΙΠΟ ΥΠ. ΜΟΝΑΔΑ
01/07/200930/06/2010ΛΥΡΙΤΖΗΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΤΟΣ324.00054.000270.000Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
01/07/200930/06/2010ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΔΗΜΗΤΡΙΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΤΟΣ324.00054.000270.000Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
01/01/200930/06/2009ΧΟΥΚΛΗΜΑΡΙΑΙΩΑΝΝΗΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΞΑΜΗΝΟ218.976218.9760Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
01/07/200931/12/2009ΧΟΥΚΛΗΜΑΡΙΑΙΩΑΝΝΗΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΞΑΜΗΝΟ197.07972.992124.087Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
01/01/200930/06/2009ΛΥΡΙΤΖΗΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΞΑΜΗΝΟ180.000180.0000Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
01/01/200930/06/2009ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΔΗΜΗΤΡΙΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΞΑΜΗΝΟ180.000180.0000Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
02/01/200931/12/2009ΤΣΟΥΚΑΛΑΜΠΗΛΙΩΗΛΙΑΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΤΟΣ176.400117.60058.800ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
01/01/200930/06/2009ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΜΑΝΩΛΑΡΑΚΗΠΑΡΘΕΝΑΓΕΩΡΓΙΟΥΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΞΑΜΗΝΟ143.514143.5140Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
01/01/200931/12/2009ΚΟΥΙΚΤΕΡΕΝΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣΦΙΛΙΠΠΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΤΟΣ136.80091.20045.600ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
01/04/200931/12/2009ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣΧΡΙΣΤΟΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΝΝΙΑΜΗΝΟ126.00070.00056.000ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
02/01/200931/12/2009ΖΟΥΛΑΜΑΡΙΚΑΟΔΥΣΣΕΥΣΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣΕΤΟΣ120.00080.00040.000ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
02/01/200931/12/2009ΝΤΑΟΥΛΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΕΤΟΣ114.00076.00038.000ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
01/01/200931/12/2009ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥΠΑΥΛΟΣΡΗΓΑΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΜΗΝΑΣ113.88075.92037.960Δ/ΝΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
01/07/200931/12/2009ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΜΑΝΩΛΑΡΑΚΗΠΑΡΘΕΝΑΓΕΩΡΓΙΟΥΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΞΑΜΗΝΟ113.51651.17262.344Δ/ΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ
01/01/200931/12/2009ΧΑΡΙΤΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΙΩΑΝΝΗΣΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ-ΡΙΑΜΗΝΑΣ105.60017.60088.000ΔΟΥ-ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
01/01/200931/12/2009ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΙΩΑΝΝΗΣΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΤΟΣ104.40069.60034.800ΔΟΥ-ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
01/01/200931/12/2009ΚΥΒΕΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣΕΤΟΣ102.00257.14444.858ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
01/01/200931/12/2009ΛΕΩΝΙΔΗΣΓΡΗΓΟΡΙΟΣΑΣΤΕΡΙΟΣΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣΕΚΠΟΜΠΗ98.40065.60032.800ΔΟΥ-ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
02/01/200931/12/2009ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΤΟΣ96.00064.00032.000ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
01/01/200931/12/2009ΡΟΥΜΠΑΤΗΣΙΩΑΝΝΗΣΠΕΤΡΟΣΣΥΝΤΗΡ.& ΑΝΑΤΥΠ.ΦΩΤΟΓΡ.ΑΡΧΕΙΟΥΕΤΟΣ94.28662.85731.429ΔΟΥ-ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
01/01/200931/12/2009ΝΙΚΟΛΑΚΗΣΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣΙΩΑΝΝΗΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΜΗΝΑΣ87.60058.40029.200Δ/ΝΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
02/01/200931/12/2009ΑΝΤΩΝΑΡΟΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛΑΡΧΕΛΑΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΤΟΣ84.00056.00028.000ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
01/01/200931/12/2009ΓΡΙΠΙΩΤΗΣΜΙΧΑΗΛΘΕΟΔΩΡΟΣΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ-ΡΙΑΜΗΝΑΣ84.00021.00063.000ΔΟΥ-ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
01/01/200930/06/2009ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣΜΙΧΑΛΗΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΞΑΜΗΝΟ84.00084.0000Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
01/01/200931/12/2009ΚΟΡΩΝΑΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΤΟΣ84.00056.00028.000Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
02/01/200931/12/2009ΜΠΑΛOΔΗΜΟΥ-ΚΥΡΟΥΜΑΡΙΑΙΩΑΝΝΗΣΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣΕΤΟΣ79.20052.80026.400ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
01/01/200930/06/2009ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑΑΝΝΑΓΕΩΡΓΙΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΞΑΜΗΝΟ78.84078.8400Δ/ΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ
01/01/200931/12/2009ΤΣΩΧΟΣΜΙΧΑΛΗΣΣΤΑΥΡΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΜΗΝΑΣ78.84052.56026.280Δ/ΝΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
01/01/200909/10/2009ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗΣΗΛΙΑΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΗΣΔΕΚΑΜΗΝΟ76.06665.20010.866ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
01/01/200930/06/2009ΓΑΒΡΑΠΗΝΕΛΟΠΗΙΩΑΝΝΗΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΞΑΜΗΝΟ75.42075.4200Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
01/07/200931/12/2009ΓΑΒΡΑΠΗΝΕΛΟΠΗΙΩΑΝΝΗΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΞΑΜΗΝΟ75.42025.14050.280Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
01/01/200931/12/2009ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣΑΓΓΕΛΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Η/Υ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣΜΗΝΑΣ75.00050.00025.000ΔΟΥ-ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
01/01/200931/12/2009ΚΟΥΒΑΡΑΣΓΕΩΡΓΙΟΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΤΟΣ72.00048.00024.000Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
01/01/200931/12/2009ΚΩΣΤΑΡΑΑΘΑΝΑΣΙΑΓΕΩΡΓΙΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΔΩΔΕΚΑΜΗΝΟ72.00042.00030.000Δ/ΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ
01/01/200930/06/2009ΠΟΛΙΤΗΣΙΩΑΝΝΗΣΛΑΜΠΡΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΞΑΜΗΝΟ72.00072.0000Δ/ΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ
01/01/200931/12/2009ΧΡΗΣΤΑΚΟΣΙΩΑΝΝΗΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΤΟΣ71.52047.68023.840Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
01/07/200931/12/2009ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑΑΝΝΑΓΕΩΡΓΙΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΞΑΜΗΝΟ70.95623.65247.304Δ/ΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ
01/01/200930/06/2009ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥΕΙΡΗΝΗΛΕΩΝΙΔΑΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΞΑΜΗΝΟ70.80070.080720Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
02/01/200931/12/2009ΜΑΛΟΥΧΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΤΟΣ70.08046.72023.360ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
01/01/200931/12/2009ΖΟΥΛΑΣΑΝΔΡΕΑΣΧΡΗΣΤΟΣΣΥΝΤΗΡ.& ΑΝΑΤΥΠ.ΦΩΤΟΓΡ.ΑΡΧΕΙΟΥΕΚΠΟΜΠΗ68.98545.99022.995ΔΟΥ-ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
01/01/200931/12/2009ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣΕΥΑΓΓΕΛΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΜΗΝΑΣ66.00044.00022.000ΔΟΥ-ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
01/01/200931/12/2009ΖΑΦΕΙΡΗΣΙΩΑΝΝΗΣΑΘΑΝΑΣΙΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΜΗΝΑΣ66.00044.00022.000Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
01/01/200931/12/2009ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣΣΩΤΗΡΙΟΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΤΟΣ66.00044.00022.000Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
01/01/200931/12/2009ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗΣΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ-ΡΙΑΜΗΝΑΣ66.00022.00044.000ΔΟΥ-ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
01/01/200930/06/2009ΒΕΡΝΙΚΟΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΑΝΤΩΝΙΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΜΗΝΑΣ65.88065.8800Δ/ΝΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
01/07/200931/12/2009ΒΕΡΝΙΚΟΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΑΝΤΩΝΙΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΜΗΝΑΣ65.88021.96043.920Δ/ΝΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
02/01/200931/12/2009ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥΜΑΡΙΑΑΔΑΜΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΤΟΣ64.80042.67122.129ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
01/01/200931/12/2009ΚΥΠΟΥΡΓΟΥ-ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥΑΝΝΑΓΕΩΡΓΙΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΤΟΣ64.80043.20021.600Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
01/01/200931/12/2009ΜΠΑΛΗΣΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΤΟΣ64.80045.60019.200Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
01/07/200931/12/2009ΠΟΛΙΤΗΣΙΩΑΝΝΗΣΛΑΜΠΡΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΞΑΜΗΝΟ64.80021.60043.200Δ/ΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ
01/01/200930/06/2009ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΞΑΜΗΝΟ64.54764.5470Δ/ΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ
01/01/200931/12/2009ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣΚΥΡΙΑΚΟΣΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΤΟΣ64.50042.50022.000ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
01/01/200931/12/2009ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΣΤΑΥΡΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΜΗΝΑΣ64.20042.80021.400Δ/ΝΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
01/01/200931/12/2009ΙΩΑΝΝΙΔΗΣΑΝΤΩΝΙΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣΕΚΠΟΜΠΗ63.60042.40021.200ΔΟΥ-ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
01/07/200931/12/2009ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥΕΙΡΗΝΗΛΕΩΝΙΔΑΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΞΑΜΗΝΟ63.07221.02442.048Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
01/01/200930/06/2009ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣΘΕΟΔΩΡΟΣΠΑΥΛΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΞΑΜΗΝΟ63.00063.0000Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
01/07/200931/12/2009ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣΘΕΟΔΩΡΟΣΠΑΥΛΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΞΑΜΗΝΟ63.00021.00042.000Δ/ΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ
01/04/200931/12/2009ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΝΝΙΑΜΗΝΟ63.00035.00028.000ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
02/01/200931/12/2009ΑΜΥΡΑΣΓΕΩΡΓΙΟΣΣΤΥΛΙΑΝΟΣΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣΕΤΟΣ62.40041.60020.800ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
02/01/200931/12/2009ΤΣΙΤΣΙΜΠΙΚΟΥΣΤΑΥΡΟΥΛΑΒΑΣΙΛΗΣΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣΕΤΟΣ62.40041.60020.800ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
02/01/200931/12/2009ΚΑΝΑΒΟΣΑΛΕΞΙΟΣΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣΟΡΓ.ΣΧΕΔ.ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝΕΤΟΣ61.80041.20020.600ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
01/01/200930/06/2009ΚΟΤΤΑΚΗΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛΣΤΥΛΙΑΝΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΞΑΜΗΝΟ61.32061.3200Δ/ΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ
19/06/200931/12/2009ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑΣΓΡΗΓΟΡΙΟΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣΕΚΠΟΜΠΗ60.16022.56037.600ΔΟΥ-ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
01/01/200931/08/2009ΒΕΛΑΝΗΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛΕΥΑΓΓΕΛΟΣΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΕΝΝΙΑΜΗΝΟ60.00060.0000ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
01/01/200931/12/2009ΚΩΣΤΑΒΑΡΑΣΣΩΤΗΡΙΟΣΑΘΑΝΑΣΙΟΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΜΗΝΑΣ60.00040.00020.000Δ/ΝΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
01/01/200931/12/2009ΛΙΑΤΣΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΧΡΗΣΤΟΣΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ-ΡΙΑΜΗΝΑΣ60.00010.00050.000ΔΟΥ-ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
01/01/200931/12/2009ΣΤΕΦΑΝΕΑΣΠΕΤΡΟΣΣΩΤΗΡΙΟΣΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣΕΚΠΟΜΠΗ60.00040.00020.000ΔΟΥ-ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
01/03/200931/12/2009ΛΕΥΚΟΒΙΤΣΣΤΕΛΙΟΣΗΛΙΑΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΔΕΚΑΜΗΝΟ59.00035.40023.600Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
02/01/200931/12/2009ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣΕΤΟΣ58.80039.20019.600ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
01/01/200931/12/2009ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥΑΝΤΩΝΙΟΣΜΙΧΑΗΛΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣΕΚΠΟΜΠΗ58.79939.19919.600ΔΟΥ-ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
01/01/200930/06/2009ΖΟΥΛΑΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΣΤΑΜΟΥΛΗΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΞΑΜΗΝΟ58.42858.4280Δ/ΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ
01/01/200930/06/2009ΤΡΙΛΙΚΗΣΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΞΑΜΗΝΟ57.30057.3000Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
01/07/200931/12/2009ΤΡΙΛΙΚΗΣΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΕΞΑΜΗΝΟ57.30019.10038.200Δ/ΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ
15/03/200931/12/2009ΠΑΚΑΘΕΟΔΩΡΑΜΙΧΑΗΛΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣΔΕΚΑΜΗΝΟ57.00033.00024.000ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

fimotro

Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών στον Ν. Καβάλας

Με την παρουσία αγροτών του Δήμου Ορφανού, με τα αγροτικά τους μηχανήματα, στον κόμβο του Οφρυνίου, ενισχύονται τα μπλόκα στο νομό Καβάλας. Ωστόσο, ο κόμβος θα παραμείνει ανοικτός, καθώς οι αγρότες προτίθενται να ενισχύσουν, μετά τις 12 το μεσημέρι, το μπλόκο στον κόμβο του Στρυμόνα. Από το μεσημέρι της Παρασκευής είναι κλειστός από αγρότες του Νέστου, ο κόμβος της Χρυσούπολης στην Εγνατία οδό. Επίσης, αγρότες της Καβάλας και των Σερρών, έχουν κλείσει τον κόμβο της Εγνατίας οδού στο Στρυμόνα.
Οι αγρότες της Δράμας, μπαίνουν στο χορό πιο δυναμικών κινητοποιήσεων, και μετά τους δίωρους αποκλεισμούς στο Τελωνείο της Εξοχής ξεκίνησαν από το πρωί μόνιμο αποκλεισμό, μην επιτρέποντας τη διέλευση των φορτηγών, παρά μόνο των επιβατικών οχημάτων.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Βάρβαροι...γιαυτό στην Ευρώπη τρώτε σφαλιάρες.



Επεισόδια μεταξύ φίλων του Ολυμπιακού και δυνάμεων του ΜΑΤ εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Καβάλας λίγο πριν τις 17:00 όταν δηλαδή ο κύριος όγκος των οπαδών των Ερυθρόλευκων κατευθυνόταν προς το «Ανθή Καραγιάννη». Οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική κατάσταση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τα έκτροπα όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς μεταφέρθηκαν και εντός του σταδίου, όταν περίπου 100 οπαδοί του Ολυμπιακού εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν απειλητικά προς τα αποδυτήρια της Καβάλας όπως και προς τις εξέδρες των φίλων των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα πολεμικό σκηνικό! Τελικά οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας επενέβησαν με καθυστέρηση 15 λεπτών και τα πνεύματα μετά τις 17:45 ηρέμησαν! Ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Κάκος με αφορμή αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα αποφάσισε να καλέσει έκτακτη σύσκεψη, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

θα απελευθερωθούν από τον «Τειρεσία» 120.000 επιχειρήσεις

Νέες ρυθμίσεις θα γίνουν στο νομοσχέδιο, σχετικά με τις επιχειρηματικές και επαγγελματικές οφειλές προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

Ρυθμίσεις αναγκαίες τόσο για την τόνωση της ρευστότητας όσο και για την επιβίωση πολλών επιχειρήσεων.

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως το ζήτημα εντοπίζεται στο πόσο γρήγορα μπορεί να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο επίσης παρέχει το δικαίωμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο, να απελευθερώσει από την μαύρη λίστα του «Τειρεσία» περισσότερες από 120.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες, οι οποίοι, με την αποπληρωμή του χρέους τους, επανακτούν τη δυνατότητα να επανέλθουν στο τραπεζικό σύστημα και εκτιμάται ότι πάνω από 600 εκ. ευρώ θα ενισχύσουν την αγορά μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

«Σχετικά με τον «Τειρεσία», δεν επιθυμούμε να αχρηστευθεί ένα εργαλείο ελέγχου διαχείρισης δυσμενών στοιχείων, αλλά να αναμορφωθεί σε μια ανεξάρτητη αρχή πληροφόρησης και προστασίας των τραπεζών και της αγοράς.


Πηγή: Εβδόμη

Αυξάνεται η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου στο κοίτασμα του Πρίνου

Στα 5.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως θα αυξηθεί η παραγωγή του Πρίνου, μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση της γεώτρησης στο κοίτασμα «Ε». Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενεργειακής Αιγαίου, η γεώτρηση δόθηκε στην παραγωγή από χθες και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την ημερήσια δυναμικότητα της εταιρείας. Τα συνολικά αποθέματα του κοιτάσματος εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια βαρέλια. Το «Έψιλον» είναι το πρώτο νέο κοίτασμα που παράγει πετρέλαιο στην χώρα μας μετά από 14 χρόνια.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Πρόταση από τον δήμαρχο Καβάλας για τα στρατόπεδα

Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας θα έχει την επόμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Καβάλας, για να συζητήσουν το θέμα με τα στρατόπεδα.

Υπάρχει ήδη η πρόταση, η οποία ετοιμάζεται από τη ΔΑΝΕΚ και θα είναι έτοιμη την επόμενη εβδομάδα για να υποβληθεί στον υπουργό.

Ο δήμαρχος τόνισε πως τα στρατόπεδα είναι χάρισμα στο δήμο, αλλά αντάλλαγμα για τη λεηλασία που υπέστη ο δήμος Καβάλας στο Εσκί Καπού με 4.000 στρέμματα.

zougla

Στη Βουλή η καθυστέρηση μετεγκατάστασης στο νέο Νοσοκομείο Καβάλας

Το θέμα της μετεγκατάστασης του νοσοκομείου Καβάλας φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και Βασίλης Μουλόπουλος με ερώτηση τους προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στο κείμενο της ερώτησης τους κάνουν λόγο για συνεχή υποβάθμιση των υπηρεσιών στην υγεία και ζητούν να μάθουν ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της οριστικής μεταφοράς του Νοσοκομείου, πώς θα αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν από την παράταση της παραμονής του στα υφιστάμενα παλιά κτήρια και αν προβλέπεται αξιοποίηση των παλαιών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου μετά τη μεταφορά του, για τη δημιουργία άλλων δημόσιων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας.

Θάνατος από τη νέα γρίπη στο νομό Καβάλας

Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος από επιπλοκές του ιού της νέας γρίπης στο νομό Καβάλας. Πρόκειται για 27χρονο με παθογενή παχυσαρκία από το Ποδοχώρι, ο οποίος νοσηλευόταν από τη Δευτέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καβάλας.
Στο μεταξύ, τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και επιθυμούν να εμβολιαστούν, αλλά δεν μπορούν να μετακινηθούν από το σπίτι τους, μπορούν να απευθύνονται στους υπαλλήλους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» των δήμων, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Υγιεινής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας. Στόχος είναι να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στο πανδημικό εμβόλιο σε κάθε κάτοικο του νομού Καβάλας, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας ή τη σωματική του ικανότητα, καθώς τονίζεται στην ανακοίνωσή ότι «αν και η χώρα μας βρίσκεται στην παρούσα χρονική στιγμή σε φάση ύφεσης του επιδημικού κύματος της Πανδημικής γρίπης, εντούτοις η δραστηριότητα του ιού της νέας γρίπης εξακολουθεί να είναι υψηλή και ως εκ τούτου το εμβόλιο εξακολουθεί να αποτελεί το καλύτερο μέτρο προφύλαξης».

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Σκηνές Αποκάλυψης στην Αϊτή με 7 Ρίχτερ

Η Αϊτή, μια από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου, ζει την χειρότερη καταστροφή των τελευταίων 200 χρόνων της ιστορίας της. Ο εγκέλαδος των 7 έως 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με διαφορετικές εκτιμήσεις) και οι 28 ισχυροί μετασεισμοί που έπληξαν την πάμπτωχη χώρα της Καραϊβικής, άφησαν στο πέρασμά τους εκατοντάδες νεκρούς και δεκάδες κατεστραμμένα κτίρια στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Αναστέλονται μέχρι νεωτέρας αυξήσεις σε ποτά - τσιγάρα και ρύθμιση για κληρονομιές

Με σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος θα ρυθμιστεί τελικά η αύξηση στις τιμές των ποτών και των τσιγάρων, ενώ στον ίδιο νόμο θα ρυθμίζονται και τα των γονικών παροχών που περιλαμβάνονταν στην τροπολογία της περασμένης Πέμπτης.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, απέσυρε προσωρινά τις δύο ρυθμίσεις για τις αυξήσεις-φωτιά σε ποτά και τσιγάρα, αλλά και τιςφορολογικές ρυθμίσεις τις οποίες δηλώνει ότι θα επαναφέρει μετά την ψήφιση του νόμου.


Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι λόγοι της απόσυρσης είναι τεχνικοί και αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση των αρχών της ανοικτής διακυβέρνησης.


"Με προφανή την ανάγκη να υπάρξει άμεση ρύθμιση των ζητημάτων αυτών αλλά και με δεδομένη τη βούληση της κυβέρνησης, συνολικά για την τήρηση των διαδικασιών που προάγουν τη διαφάνεια στη νομοθετική λειτουργία με το υπουργείο Οικονομικών, προτίθεται να αντικαταστήσει την πιο πάνω τροπολογία με την άμεση κατάθεση για συζήτηση κατά προτεραιότητα σχεδίου νόμου για την αύξηση του φόρου στα ποτά και τα τσιγάρα και τη ρύθμιση της φορολόγησης των γονικών παροχών".


Οσο αφορά στην τροπολογία για τις γονικές παροχές, το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει, ότι με την κατάθεση της τροπολογίας επιχείρησε να αντιμετωπίσει την μαζική μεταβίβαση ακινήτων (ξεπέρασαν τις 350.000) μέσα στον Δεκέμβριο, όταν διέρρευσαν οι πληροφορίες για επικείμενη αλλαγή στην φορολόγηση, με αποτέλεσμα να εισάγει τη ρύθμιση σε άσχετο με αυτή νομοσχέδιο.


Ωστόσο, νωρίτερα στη Βουλή, κατα τη διάρκεια της συνεδρίασης του τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, είχε παραδεχθεί το εσπευσμένο της κατάθεσης της τροπολογίας για την αύξηση στα τσιγάρα, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τον λανθασμένο υπολογισμό της τελικής τιμής, στις νομοτεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου.


Σημειώνεται ότι η τελική τιμή της αύξησης, θα έφθανε σύμφωνα με τους εμπόρους τα 5,40 ευρώ για τα ακριβά τσιγάρα, πράγμα που όπως τόνιζαν θα μείωνε την ζήτηση και δεν θα επέφερε τελικά τα έσοδα που προσδοκούσε η κυβέρνηση από το μέτρο.


Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Το ποιο επικίνδυνο φανάρι στο κόσμο....

Πάγωσαν όλααα....

Απεργούν και οι δάσκαλοι στις 10 Φεβρουαρίου

Θα συμμετέχει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 10 Φεβρουαρίου.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΟΕ αναφέρει ότι «οι σύλλογοι-μέλη της θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις στις 19 Φεβρουαρίου, για να ληφθούν αποφάσεις, καθώς υπάρχουν δυσμενείς εξελίξεις, όπως πάγωμα ή και μείωση μισθών, ασφαλιστικό, υπηρεσιακές μεταβολές κλπ».
zougla

Ο Πρωθυπουργός στην Ξάνθη για τα εγκαίνια της τουριστικής διόδου

Παρουσία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Βούλγαρου ομολόγου του Μπόϊκο Μπορίσωφ θα πραγματοποιηθούν το μεσημέρι της Παρασκευής στο νομό Ξάνθης, τα επίσημα εγκαίνια της διάνοιξης της τουριστικής διόδου Ξάνθης-Ζλάτογκραντ,

Έκθεση για τα 20χρονα του Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας

Φωτογραφική έκθεση με τον τίτλο «ΦΩΤΟΣΤΑΣΕΙΣ» πραγματοποιεί ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια λειτουργίας του. Η έκθεση, που γίνεται με τη βοήθεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας και περιλαμβάνει φωτογραφίες σχετικές με το βουνό και τις ορεινές δραστηριότητες του συλλόγου, θα παρουσιαστεί από αύριο (Τετάρτη) έως και 17 Ιανουαρίου, τις απογευματινές ώρες. Τα εγκαίνια της θα γίνουν αύριο στις 7.30 το απόγευμα, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Νέος Δήμαρχος Παγγαίου...

Ο μέχρι πρόσφατα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Απόστολος Τσιακίρης, είναι ο νέος δήμαρχος Παγγαίου.

Ο κ. Τσιακίρης εξελέγη στη θέση του προσφάτως δολοφονηθέντος Τριαντάφυλλου Κουκούδη.

Η όλη διαδικασία έλαβε χώρα μέσα σε βαριά ατμόσφαιρα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την πρόσκληση του πρώτου σε ψήφους δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφούσας ομάδας, Θανάση Τσολπαντίδη, ο οποίος ασκούσε προσωρινά χρέη δημάρχου.

Απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους, ο νέος δήμαρχος τόνισε ότι η ανάδειξή του στη διοίκηση του Δήμου Παγγαίου αποτελεί δείγμα αγάπης και εκτίμησης στο πρόσωπό του.

Διαβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει με τη δική τους συμπαράσταση και αγάπη να θέσει και πάλι το Δήμο σε ομαλή λειτουργία, επιτυγχάνοντας τους στόχους που είχε θέσει ο προκάτοχός του προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

ζουγκλα

Κόπα Άφρικα: Έχανε με 4-0, όμως ισοφάρισε το Μάλι (!)

ΤΕΔΚ ν. Καβάλας: Υπόμνημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για το δήμο Παγγαίου

Η ανάγκη αποκατάστασης της εύρυθμης λειτουργίας του δήμου Παγγαίου, μετά τη στυγερή δολοφονία του δημάρχου Τριαντάφυλλου Κουκούδη, επισημαίνεται σε υπόμνημα προς το υπουργείο Εσωτερικών, που ψηφίστηκε κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων νομού Καβάλας. Στο υπόμνημα ζητείται να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση από το υπουργείο Εσωτερικών στο δήμο, να δεσμευτεί η περιφερειάρχης ότι θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει χρήματα για να εξοφληθούν έργα του δήμου Παγγαίου που γίνονται από ΣΑΤΑ ή δημοτικά έσοδα, να επιτραπεί στην ΤΕΔΚ Ν. Καβάλας να συνδράμει οικονομικά το δήμο και να τοποθετηθεί ταμίας στο δήμο αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου από τις υπηρεσίες της περιφέρειας.
Στις 6 σήμερα το απόγευμα η ομάδα της πλειοψηφίας στο δήμο Παγγαίου θα ψηφίσει τον νέο δήμαρχο, μεταξύ των μελών της.

Μετάθεση της εξεταστικής στο ΤΕΙ Καβάλας

Κατά μια εβδομάδα αργότερα αποφάσισε να μεταθέσει την έναρξη της Εξεταστικής Περιόδου το Συμβούλιο του ΤΕΙ Καβάλας. Έτσι, για όλες τις Σχολές και τα Τμήματα του οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Νέο νόμισμα EURO....!!!



Αυτό είναι το νέο νόμισμα που πρόκειτε να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα λόγω των μέτρων που θα λάβει η κυβέρνηση κατόπιν πιέσεων από τους εταίρους

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Ο Αρκτικός Ωκεανός «αποκαλύπτεται» μετά το λιώσιμο των πάγων



arctic-ocean-awakeningΟ Αρκτικός Ωκεανός αρχίζει και «αποκαλύπτεται» καθώς λιώνουν οι πάγοι γρηγορότερα, ανακοίνωσαν αμερικανοί ερευνητές.

Η γρήγορη απώλεια του καλοκαιρινού πάγου έχει ως αποτέλεσμα το «ξύπνημα» του Αρκτικού Ωκεανού, όπως το χαρακτήρισαν οι εν λόγω επιστήμονες.

Είναι ένας πολύ ήρεμος ωκεανός, δήλωσε ο Luc Rainville από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

Ο Luc Rainville μαζί με την συνάδελφο του Rebecca A. Woodgate δημοσίευσαν μια μελέτη, η οποία αναφέρεται στο λιώσιμο των πάγων στον Αρκτικό Ωκεανό.

Μοιάζει σαν τους υπόλοιπους ωκεανούς του πλανήτη, επισήμαναν οι δύο ερευνητές.

Από το λιώσιμο των πάγων ανοίγονται νέοι θαλάσσιοι δρόμοι, επηρεάζοντας τον χάρτη της ναυσιπλοίας.

Θα έχει ως αποτέλεσμα απροσπέλαστες εκτάσεις μέχρι στιγμής να γίνουν προσεγγίσιμες.

Οι ερευνητές τον χαρακτήρισαν «ιδιαίτερο» ωκεανό, καθώς τα νερά του είναι πολύ παγωμένα στην επιφάνεια από το λιώσιμο των πάγων.

Ενώ κάτω από την επιφάνεια περίπου σε βάθος 100 μέτρων, το νερό είναι πολύ αλμυρό και πιο θερμό, αναφέρουν οι ερευνητές στη μελέτη τους.

Η Αρκτική είναι ευαίσθητη απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Τα στοιχεία που σύλλεξαν οι εν λόγω επιστήμονες θα βοηθήσουν στην κατανόηση του κλίματος της γης.

Απαιτείται άμεση δράση για τη σωτηρία της αλλά και γενικότερα θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που «καταστρέφει» τον πλανήτη.

Για το econews.gr

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Στην Καβάλα ο πρώτος αριθμός του Πρότο

Στην Καβάλα «έπεσε» χθες ο πρώτος αριθμός του Πρότο. Ο υπερτυχερός, με δελτίο των 10 ευρώ, κερδίζει 5 εκατομμύρια. Ο αριθμός που κληρώθηκε είναι το 3623772. Το δελτίο παίχθηκε σε κεντρικό πρακτορείο της πόλης.

Αρσενικό εντοπίστηκε στο νερό του Δήμου Κεραμωτής

Υπέρβαση στις τιμές του Αρσενικού, βρέθηκε μετά από ελέγχους, στο νερό των δημοτικών διαμερισμάτων του Χαϊδευτού και Κεραμωτής Καβάλας. Αυτό ανακοίνωσε χθες η Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας, η οποία
εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να συγκαλέσει σύσκεψη στη Νομαρχία Καβάλας με καλεσμένους όλες τις συναρμόδιες Υπηρεσίες και φορείς.


Ρεκόρ στα SMS την περίοδο των γιορτών

news-sms-record-in-greeceΦαίνεται πως οι Έλληνες προτιμούν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους και πιο συγκεκριμένα τα γραπτά μηνύματα για να δώσουν τις ευχές τους την περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στην δημοσιότητα οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Έτσι από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι την 1 Ιανουαρίου καταφέραμε να στείλουμε 415 εκατομμύρια μηνύματα, σημειώνοντας αύξηση ύψους 33.2% σε σχέση με τα περσινά νούμερα της ίδιας χρονικής περιόδου. Για να γίνει πιο κατανοητός ο αριθμός, αρκεί να πούμε οτι αντιστοιχεί σε 34 μηνύματα ανά Έλληνα.

Πιο αναλυτικά, από το δίκτυο της Vodafone στάλθηκαν 105 εκατομμύρια μηνύματα, από το δίκτυο της Wind 111 εκατομμύρια και στην κορυφή βρίσκεται το δίκτυο της Cosmote με 199 εκατομμύρια SMS.

Για το i -live.gr

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Άρχισαν οι έλεγχοι στα ταμεία του Δήμου Παγγαίου

Στο μικροσκόπιο υπαλλήλων - ελεγκτών από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας μπήκαν ήδη τα έσοδα και τα έξοδα του Δήμου Παγγαίου.

Μετά από σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεοδώρας Κόκλα, μέσω ελέγχων διοικητικής και κυρίως οικονομικής φύσης θα επιχειρηθεί να πέσει άπλετο φως σε μια υπόθεση την οποία, πέρα από τη δολοφονία του Τριαντάφυλλου Κουκούδη, στιγματίζουν φήμες κάθε είδους που αυξάνονται όσο περνούν οι μέρες.

Οι έλεγχοι αυτοί, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, θα αφορούν κυρίως στα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία του δήμου μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων αλλά και από τα δημοτικά έσοδα, την γνωστή δηλαδή ΣΑΤΑ.

Παράλληλα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα ποσά που αναφέρονται σε διάφορα παραστατικά και αποδείξεις διατέθηκαν για τους σκοπούς αυτούς.
zougla

«Αργοναύτης» ο Κρέιγκ Μουρ

«Αργοναύτης» ο  Κρέιγκ  Μουρ

Ανακοινώθηκε από την Καβάλα η απόκτηση του Αυστραλού κεντρικού αμυντικού της Μπρισμπέιν Ρόουρ , Κρέιγκ Μουρ για τον επόμενο 1,5 χρόνο. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Ρέιντζερς, Γκλάντμπαχ και Νιουκάστλ.

Σημαντική ενίσςχυση στα μετόπισθεν για την Καβάλα όπου ήρθε σε συμφωνία με τον 34χρονο κεντρικό αμυντικό Κρέιγκ Μούρ ο οποίος έχει πλούσιο βιογραφικό. Οι «κυανόλευκοι» ήρθαν σε συμφωνία με τον έμπειρο παίκτη ο οποίος έχει και 47 συμμετοχές με την Εθνική Αυστραλίας όπου έχει σημειώσει και τρία τέρματα. Ο «βράχος» από την Αυστραλία έχει πλούσιο βιογραφικό καθώς στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Ρέιντζερς, Κρίσταλ Πάλας, Γκλάντμπαχ και Νιουκάστλ
Ο έμπειρος αμυντικός της Αυστραλίας ξεκίνησε την καριέρα του από τα “τσικό” των Ρέιντζερς και σύντομα έγινε ο “θεμέλιος λίθος” της άμυνας των Σκωτσέζων. Το 1998 είχε και την εμπειρία από την αγγλική Πρέμιερ Λιγκ, αφού στο έστω και σύντομο πέρασμα του από την Κρίσταλ Πάλας, πρόλαβε να πείσει τους Άγγλους πως υπάρχουν και άλλοι Αυστραλοί ποδοσφαιριστές πλην του Μαρκ Βίντουκα...

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας...

Η ομάδα του Λονδίνου, όμως, δεν καταφέρνει να αποφύγει τον υποβιβασμό και αναγκάζεται να πραγματοποιήσει το αντίθετο δρομολόγιο επιστρέφοντας στους Ρέιντζερς. Θα μείνει εκεί ως το 2004, όταν και τον επιλέγουν για αρχηγό της εθνικής ομάδας της Αυστραλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, με την οποία θα φτάσει μία ανάσα από το μετάλλιο (αποκλείστηκε στα προημιτελικά). Δυστυχώς για εκείνον, χάνει την εμπιστοσύνη του Άλεξ Μακλίς και μετακομίζει στη Γερμανία για λογαριασμό της Μενχενγκλάντμπαχ. Εκεί θα μείνει μόνο 4 μήνες και θα γυρίσει στην Αγγλία και την Νιουκάσλ.

...και η συμμετοχή στο Μουντιάλ του 2006

Παράλληλα, ο Λούκας Νιλ έχει αρχίσει να κάνει και αυτός το “ξεπέταγμα” του στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Μπλάκμπερν. Η μοίρα τους έφερε να βρίσκονται μαζί στο Μουντιάλ και να αποτελούν το “δίδυμο” της άμυνας των “καγκουρό” του Γκους Χίντινγκ και στα τέσσερα παιχνίδια της φάσης των ομίλων και των “16”. Ο Μουρ, μάλιστα, θα πετύχει και ένα κρισιμότατο γκολ στο τελευταίο ματς του 6ου γκρουπ, με αντίπαλο την Κροατία. Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 38ο λεπτό θα δώσει αρχικά τον βαθμό που χρειαζόταν η Αυστραλία για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

“Διπλή” νίκη

Η μεθεπόμενη σεζόν, όμως, θα είναι καταστροφική για τον 34χρονο πια “ογκόλιθο”. Θα τραυματιστεί σοβαρά και θα χάσει πολλά παιχνίδια της Νιουκάσλ, με αποτέλεσμα, το καλοκαίρι του 2007 να μείνει ελεύθερος. Καμία ομάδα δεν δέχεται να τον προσθέσει στο ρόστερ της και ο ίδιος συνειδητοποιώντας την κατάσταση, αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα και να ξαναβρεί τα “πατήματα” του. Μέσω της Μπρισμπέιν Ρόαρ τα τελευταία δυόμιση χρόνια κατάφερε να “σώσει” την καριέρα του και να ξαναμπεί σε τροχιά... εθνικής ομάδας εν όψει, μάλιστα, του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. Αυτό ευελπιστεί να καταφέρει μέσω της Καβάλας, αφού αναζητούσε από το Δεκέμβριο μία ευρωπαϊκή ομάδα για να πείσει τον Φέρμπεεκ, τον Ολλανδό ομοσπονδιακό τεχνικό πως είναι σε θέση να τον υπολογίζει για το καλοκαίρι.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη μάχη που κατάφερε να κερδίσει ο Γκρεγκ Μουρ τα τελευταία χρόνια. Τον Νοέμβριο του 2008, οι γιατροί διέγνωσαν πως είχε καρκίνο στα γεννητικά όργανα. Ευτυχώς, όμως, η επάρατη νόσος βρισκόταν στο αρχικό της στάδιο και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (μόλις ενάμιση μήνα) νέες εξετάσεις έδειξαν πως ήταν απολύτως υγιής. “Γερός” για να κυνηγήσει το τελευταίο του “όνειρο” πριν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, να συμμετάσχει σε ένα ακόμα Παγκόσμιο Κύπελλο...

Τη Δευτέρα επαναλειτουργεί το ΤΕΙ Καβάλας

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ξεκινά και πάλι η διδακτική περίοδος στο ΤΕΙ Καβάλας. Αύριο θα συνεδριάσει η διοίκηση του Τεχνολογικού Ιδρύματος προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα δοθεί παράταση του εξαμήνου κατά μία εβδομάδα λόγω των καταλήψεων.

Ικανοποιητική η αγοραστική κίνηση στην Καβάλα

Την ικανοποίηση του εξέφρασε στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Χρήστος Ηλιάδης για την εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας κατά την περίοδο των εορτών. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά οι Καβαλιώτες στήριξαν την αγορά που αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας.

Ο υδραυλικός που του άλλαξε τα… Φώτα!

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Ο πιο τυχερός άνθρωπος....!!!!

Η "Καβάλα" στο κέντρο του Ντίσελντορφ

Η φωτογραφία είναι από την οδό Behrenstr 37 της συνοικίας Stadtmitt του Dusseldorf. Εκεί, ένας Έλληνας από την Καβάλα έχει εστιατόριο, στο οποίο έχει δώσει το όνομα της πόλης από την οποία κατάγεται.

Όσοι Έλληνες επισκέπτονται το Ντίσελντόρφ και βλέπουν αυτή την πινακίδα, αρχικά χαμογελούν και στη συνέχεια νιώθουν περήφανοι για τους Έλληνες μετανάστες. Όσο γι’ αυτούς που ζουν εκεί, νιώθουν όμορφα που το ελληνικό στοιχείο υπάρχει παντού στη γερμανική πόλη.

Για την ιστορία, η «Καβάλα» είναι ένα από τα 273 εστιατόρια που υπάρχουν στη γερμανική πόλη.

zougla

Ηλεκτρονική Διαπίστευση των blogs θα κάνει το Υπουργείο Παιδείας!

Στο πλαίσιο των κυβερνητικών δεσμεύσεων για το νέο ρόλο του διαδικτύου σε ζητήματα ενημέρωσης, επικοινωνίας και διαφάνειας αλλά και στην κατεύθυνση της ουσιαστικής και ειλικρινούς αξιοποίησης του διαδικτύου και των μέσων που αναπτύσσονται σε αυτό, το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ζητά τη συμμετοχή και συμβολή των blogs, στην πληροφόρηση και ενημέρωση των πολιτών, ως προς τα θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του.
Γι’ αυτό το λόγο και μέσω της «ηλεκτρονικής διαπίστευσης των blogs», οι επιτελείς του Υπουργείου καλούνε όσους διαχειριστές ιστολογίων ενδιαφέρονται, ανεξάρτητα από την θεματολογία της σελίδας τους, να δηλώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, έτσι ώστε να έχουν άμεση, έγκυρη και έγκαιρη πρόσβαση στο σύνολο του πληροφοριακού υλικού του διακινεί το Υπουργείο προς τον Τύπο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Για την επίτευξη της διαπίστευσης απαιτούνται τα παρακάτω στοιχεία που θα πρέπει να αποσταλούν στην διεύθυνση blogs@ypepth.gr :
Διεύθυνση του ιστολογίου (blog), όνομα του διαχειριστή του (ενός αν είναι ομαδικό), e-mail επικοινωνίας, ενώ προαιρετικά, όποιος επιθυμεί μπορεί να προσθέσει κι έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου για να λαμβάνει ενημέρωση μέσω sms

Έκανε το "μπαμ"



Μία μεταγραφή μείζονος σημασίας ολοκλήρωσε η Καβάλα, αφού "έκλεισε" τον Μίλτον Παλάσιο, ο οποίος θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ρίτσαρντ Σιλντς! Ο Αμερικανός πλέι μέικερ, που διαθέτει τεράστια εμπειρία τόσο από την Ευρωλίγκα, όσο και από το ΝΒΑ, συμφώνησε σε όλα με τους "Αργοναύτες", υπογράφοντας το νέο του συμβόλαιο και θα αποτελέσει το νέο τους απόκτημα, ενώ από στιγμή σε στιγμή θα ανακοινωθεί και επίσημα από την ΚΑΕ.

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Σε κινητοποιήσεις στις 15 Ιανουαρίου οι αγρότες του Νομού Καβάλας

Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν στις 15 Ιανουαρίου και οι αγρότες του Νομού Καβάλας μετά την σύσκεψη του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου των Αγροτών που πραγματοποιήθηκε στη Λειβαδιά. Στα πλαίσια των αποφάσεων που έλαβαν χθες οι αγρότες του Ν. Καβάλας θα προχωρήσουν, εκείνη την ημέρα, σε αποκλεισμό των δρόμων στον οδικό κόμβο Αμυγδαλεώνα και στον οδικό κόμβο Χρυσούπολης για 1 ώρα από τις 2 έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Χρόνια πολλά!!


Όπως καλά καταλάβατε, σήμερα ο Σάκης Ρουβάς έχει γενεθλια και γίνεται 38 χρονών. Όπως δηλώνει ο ίδιος, περνάει την... καλύτερη φάση της ζωής του και θέλει και δεύτερο παιδί. Εμείς Σάκη σου ευχόμαστε να τα εκατοστήσεις...

Σύλληψη Αλβανών για διακίνηση ναρκωτικών

Τέσσερα άτομα συνέλαβαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, για κατοχή και εμπορία ηρωίνης συνολικού βάρους 1 κιλού και 83 γραμμαρίων. Η επιχείρηση έγινε από τους άνδρες της Αστυνομίας Καβάλας, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για μια 28χρονη υπήκοο Αλβανίας η οποία διακινεί ναρκωτικές ουσίες σε συνεργασία με δύο Αλβανούς υπηκόους, 22 και 23 ετών αντίστοιχα, καθώς και έναν 15χρονο ημεδαπό, όλοι κάτοικοι Θεσσαλονίκης. Οι δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία προσήχθησαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Ιλιγγιώδη... εγκαίνια στο Ντουμπάι

Και ξανά προς τη... δόξα τραβά το Ντουμπάι, που σχεδόν ένα μήνα μετά την παύση πληρωμών της Dubai World και την στο παραπέντε διάσωσή του από το Αμπου Ντάμπι, ετοιμάζεται για άλλο ένα πάρτι.

Αυτή τη φορά, αφορμή αποτελούν τα εγκαίνια του ουρανοξύστη Burj, του υψηλότερου κτιριού που έχει κατασκευάσει (ως σήμερα) ο άνθρωπος.

Ο ουρανοξύστης, τα εγκαίνια του οποίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν αύριο 4 Ιανουαρίου, καταρρίπτει μια σειρά από ρεκόρ, καθώς:

- Με ύψος μεγαλύτερο των 800 μέτρων είναι το υψηλότερο κτίριο σήμερα. Αν μπορούσατε να φτάσετε ως την κορυφή του θα βρισκόσασταν γύρω στα 250 μέτρα ψηλότερα από την κορυφή του τηλεπικοινωνιακού πύργου του Τορόντο, που από το 1975 κατείχε τον τίτλο του υψηλότερου κτιρίου στον κόσμο.

- Συνολικά ο ουρανοξύστης Burj έχει 160 ορόφους.

- Η κίνηση μεταξύ των ορόφων εξυπηρετείται από μια σειρά ανελκυστήρων, που κινούνται με ταχύτητα 10 μέτρων ανά δευτερόλεπτο (36 χλμ/ώρα).

- Στον 124ο όροφο βρίσκεται το παρατηρητήριο, από το οποίο οι επισκέπτες έχουν ανεμπόδιστη θέα κυριολεκτικά ως εκεί που φτάνει το μάτι τους. Πρόκειται για το υψηλότερο παρατηρητήριο σήμερα.

Στον περιβάλλοντα χώρο του ουρανοξύστη υπάρχει πάρκο συνολικής έκτασης 110 στρεμμάτων, καθώς και υπόγειοι χώροι για τη στάθμευση 3.000 αυτοκινήτων.

Το ιδανικό δώρο για κάθε άνδρα.


Λειτουργεί από σήμερα το νέο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα το νέο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας όπου έχουν συγκεντρωθεί όλες οι Δικαστικές υπηρεσίες και έχει μεταφερθεί ολόκληρο το αρχειακό υλικό. Παράλληλα λειτουργεί και ο οδικός κόμβος της οδού Τενέδου για την διευκόλυνση της οδικής κυκλοφορίας της περιοχής όπου βρίσκεται και η νέα στέγη της Θέμιδος στην Καβάλα.

“Εγώ πυροβόλησα το δήμαρχο Παγγαίου”




“Με απειλούσε και με εκβίαζε, μου έλεγε να πουλήσω σπίτια και οικόπεδα” είπε στον ανακριτή ο ένας από τους δύο

ταμίες του Δήμου Παγγαίου ομολογώντας παράλληλα πως ήταν εκείνος που τράβηξε τη σκανδάλη και έπληξε με οκτώ σφαίρες τον άτυχο Τριαντάφυλλο Κουκούδη.

Επί δύο ώρες ο ένας από τους δύο ταμίες περιέγραφε με κάθε λεπτομέρεια πως μαζί με τον επίσης ταμία συνεργό του πήραν την απόφαση να σκοτώσουν το δήμαρχο.

Ο δράστης προσπάθησε να πείσει τον ανακριτή ότι έδρασε εν βρασμώ ψυχής καθώς ο δήμαρχος όπως είπε τους απειλούσε λέγοντάς τους μάλιστα ότι θα έπρεπε να σκηνοθετήσουν μια εικονική ληστεία για να καλύψουν την κατάχρηση που είχαν κάνει στα ταμεία του Δήμου.



Ωστόσο παρά την προσπάθεια των δύο κατηγορουμένων να δικαιολογήσουν την αποτρόπαια πράξη τους κατηγορώντας το θύμα για απειλές και εκβιασμό η αστυνομία εντόπισε αγορές πολυτελών κατοικιών και αυτοκινήτων από τους δράστες.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Δήμαρχος και οι δύο ταμίες του Δήμου είχαν καταχραστεί μεγάλο χρηματικό ποσό από τα ταμεία (πληροφορίες αναφέρουν 700.000 ευρώ).

Ωστόσο, όπως ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, το θύμα είχε αφαιρέσει ένα ποσόν της τάξεως περίπου των 120.000 ευρώ από το ταμείο του δήμου, το οποίο επέστρεφε σταδιακά.

Αντίθετα οι ταμίες είχαν πάρει το μεγαλύτερο ποσό από το ταμείο που φτάνει τα περίπου 600.000 ευρώ. Η αστυνομική έρευνα έφερε στο φως και αγορές πολυτελών κατοικιών και αυτοκινήτων αλλά και μεγάλα ποσά που ξόδευαν στη νύχτα οι δύο ταμίες.

Πάντως στη διάρκεια της ανάκρισης και μετά την ομολογία τους, ανέφεραν πως σχεδίαζαν τον φόνο από τη στιγμή που ξεκίνησε ο έλεγχος στα οικονομικά του δήμου από ορκωτούς λογιστές.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή τον ετήσιο οικονομικό έλεγχο ο δήμαρχος ζητούσε από τους ταμίες να επιστρέψουν στα ταμεία το χρήματα, όπως είχε κάνει και ο ίδιος.

Οι δράστες, λένε οι αστυνομικοί, ομολόγησαν ότι δεν μπορούσαν να βρουν τα χρήματα και έτσι αποφάσισαν να σκοτώσουν τον Τριαντάφυλλο Κουκούδη με σκοπό όταν αποκαλυφθεί η κατάχρηση να κατηγορηθεί εκείνος.

Σύμφωνα με την ομολογία των δύο δραστών στην αστυνομία, έκλεισαν ραντεβού με το δήμαρχο σε ερημική τοποθεσία. Τον απείλησαν με ένα οπλοπολυβόλο που είχαν νοικιάσει (!) από έναν φίλο και συγχωριανό τους και όταν ο δήμαρχος αντέδρασε άδειασαν πάνω του το γεμιστήρα του όπλου.

Ο άτυχος Τριαντάφυλλος Κουκούδης πέθανε ακαριαία καθώς τον έπληξαν οκτώ σφαίρες από το υποπολυβόλο τύπου ούζι.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε τρεις ημέρες μετά την εξαφάνιση του Δημάρχου την Κυριακή το απόγευμα.

Οι αστυνομικοί που είχαν στραφεί προς τους ταμίες από την πρώτη στιγμή καθώς υπήρχαν υπόνοιες για κατάχρηση προσήγαγαν τους δύο ταμίες που λίγη ώρα μετά ομολόγησαν την πράξη τους.

Μαζί τους συνελήφθη και ο άνδρας που τους νοίκιασε το οπλοπολυβόλο.

newsit

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Έρχονται 5 αλλαγές στη φορολόγηση ακινήτων



ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΜΑΠ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΣΕ ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ του πολιτικού συνθήματος περί «εξυγίανσης και αναδιανομής» και στο χώρο της κτηματαγοράς μελετάει η κυβέρνηση. Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών περίπου κατά 30% θα συνδυαστεί με μείωση των συντελεστών μεταβίβασης κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες.


Εκπτωση φόρου για τα στεγαστικά δάνεια θα παρέχεται μόνο για την αγορά «μικρομεσαίων ακινήτων», ενώ καταργείται η απαλλαγή από τον φόρο μεταβίβασης για την αγορά πολυτελούς πρώτης κατοικίας. Αυξάνεται επίσης το «ελάχιστο κόστος κατασκευής» ακινήτων.

Τα μέτρα αυτά θα συμπληρώσουν τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις για επιβολή φόρου στην μεγάλη ακίνητη περιουσία και φορολόγηση με υψηλότερους συντελεστές των γονικών παροχών αξίας άνω των 200-250 χιλιάδων ευρώ. Αυτά αναμένεται να ενεργοποιηθούν από τον Μάρτιο και θα είναι τα εξής:

Αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες στα επίπεδα των πραγματικών.

Ως πιθανότερη ημερομηνία αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών θεωρείται πλέον η 1η Μαρτίου, αν και οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί. Η πρόθεση είναι οι αντικειμενικές αξίες να πλησιάσουν πολύ τις πραγματικές. Σήμερα, τα στοιχεία δείχνουν ότι η απόσταση ανάμεσα στις τιμές ζώνης και τις πραγματικές αξίες κυμαίνεται γύρω στο 30%.

Στα οικόπεδα, οι αποστάσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες. Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι από την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις πραγματικές θα κλείσουν πολλά παράθυρα φοροδιαφυγής:

**Το παράθυρο του «πόθεν έσχες». Κάποιος αγοράζει οικόπεδο 300.000 ευρώ και δηλώνει ότι το απέκτησε με 100.000 ευρώ. Ετσι, «ξεπλένεται» χρήμα 200.000 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και με την κατασκευή ακινήτων γι' αυτό και μελετάται νέα αύξηση στο «ελάχιστο κόστος κατασκευής οικοδομών».

**Η απώλεια εσόδων από τον φόρο στους κατασκευαστές. Αναγράφοντας την αντικειμενική αξία ως τιμή πώλησης, δεν φορολογούνται καθόλου για ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους.

**Η απώλεια εσόδων από τον ΦΠΑ στα ακίνητα. Το συγκεκριμένο μέτρο έχει αποδειχτεί ότι λειτουργεί υπέρ των κατασκευαστών, καθώς ο ΦΠΑ που καταβάλλεται κατά την πώληση του ακινήτου (ουσιαστικά υπολογίζεται επί της αντικειμενικής αξίας) είναι σε πολλές περιπτώσεις ίσος ή και μικρότερος απ' αυτόν που εισπράττουν οι κατασκευαστές από τους προμηθευτές των υλικών.

Μειώνονται οι συντελεστές φόρου μεταβίβασης.

«Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για την αγορά ακινήτων» επισημαίνουν από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της κτηματαγοράς. Είναι γεγονός ότι οι αγοραπωλησίες ακινήτων μειώθηκαν περίπου κατά 60% το 2009, ενώ και η νέα χρονιά δεν ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς. Το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται στο να συνδυάσει την αύξηση των αντικειμενικών αξιών με τη μείωση των συντελεστών μεταβίβασης κατά τουλάχιστον τρεις ποσοστιαίες μονάδες.

Σήμερα, ο φόρος μεταβίβασης (για τα μεταχειρισμένα ακίνητα, καθώς στα καινούρια επιβάλλεται ΦΠΑ 19%) υπολογίζεται με συντελεστή 9% για τις πρώτες 15.000 ευρώ και στη συνέχεια με συντελεστή 11%. Με τη μείωση των συντελεστών στο 6% και 8% αντίστοιχα δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση για τους υποψήφιους αγοραστές ακινήτων (ενδεχομένως να υπάρξει και ελάφρυνση) ακόμη και στην περίπτωση που αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες κατά 30%.

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού στο αφορολόγητο της πρώτης κατοικίας.

Η ρύθμιση Αλογοσκούφη που προβλέπει ότι η αγορά πρώτης κατοικίας είναι αφορολόγητη αρκεί η επιφάνειά της να μην υπερβαίνει τα 200 τ.μ., θα καταργηθεί. Το νέο αφορολόγητο θα εξαρτάται όχι μόνο από την επιφάνεια του ακινήτου αλλά και από την αξία του.

Το ύψος του αφορολογήτου θα αποφασιστεί κατά τη διάρκεια του διαλόγου και αναμένεται να ανέλθει τουλάχιστον στις 250.000 ευρώ, καθώς στόχος είναι να μην επιβαρυνθεί η αγορά μιας μεσαίας κατοικίας. Για τα μεγάλης αξίας ακίνητα η επιβάρυνση θα είναι πολύ μεγάλη. Η αγορά διαμερίσματος 150 τετραγωνικών αξίας 700.000 ευρώ ως πρώτη κατοικία σήμερα δεν φορολογείται. Με το νέο καθεστώς, ο φόρος θα υπερβεί τις 36.000 ευρώ.

Αλλάζει η έκπτωση φόρου των στεγαστικών δανείων.

Για την τόνωση της κτηματαγοράς, η Νέα Δημοκρατία πέρασε νόμο που προβλέπει ότι από τον φόρο εκπίπτει το 40% των τόκων ανεξάρτητα αν το δάνειο αφορά την αγορά πρώτης κατοικίας ή εξοχικού. Και αυτή η διάταξη θα καταργηθεί.

Ανάλογα με την αξία

Το νέο σύστημα θα συνδέει την έκπτωση φόρου με την αξία του ακινήτου. Για δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ τα οποία θα αφορούν την απόκτηση πρώτης κατοικίας, θα εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα το σύνολο των τόκων. Δηλαδή, από τον φόρο θα αφαιρείται έως και το 40% των τόκων. Για δάνεια από 200.000 έως 300.000 ευρώ από τον φόρο θα αφαιρείται το 20% των τόκων, ενώ καμία έκπτωση δεν θα προβλέπεται για την αγορά εξοχικής ή δευτερεύουσας κατοικίας, καθώς και για πολύ μεγάλα δάνεια για αγορά πρώτης κατοικίας

Καταργείται ο φόρος υπεραξίας.

Στα ακίνητα που αλλάζουν δεύτερη φορά χέρια μετά το 2006, επιβάλλεται σήμερα φόρος υπεραξίας με συντελεστή που φτάνει ακόμη και στο 20%. Ο φόρος μετατοπίζει το βάρος από τον αγοραστή στον πωλητή. Την υπεραξία την πληρώνει ο πωλητής (ακόμη και στην περίπτωση που προχωρεί αναγκαστικά στην πώληση του ακινήτου), ενώ ο αγοραστής καταβάλλει μόνο ένα ειδικό τέλος ίσο με το 1% της αξίας του ακινήτου. Μέχρι στιγμής ο φόρος έχει αποδώσει ελάχιστα έσοδα και μελετάται η κατάργησή του.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...