Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Καλή ΧΡΟΝΙΑ.....


Free Clipart

Τα «ηνία» στον Αλεξανδρή


Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής θα είναι ο αντικαταστάτης του Κώστα Πιλαφίδη στον πάγκο της Καβάλας. Ο 58χρονος τεχνικός προχώρησε σε συμφωνία με τη διοίκηση του συλλόγου και αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην αναμέτρηση με τον Πανελλήνιο.
Συνάντηση είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Καβάλας, Κώστας Παπακωνσταντίνου, με τον τέως τεχνικό, Κώστα Πιλαφίδη, για να επισημοποιήσουν τη λύση της συνεργασίας τους.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου



Τα πρόσωπα τα οποία κρύβονταν πίσω από τη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου, Τ. Κουκούδη εντόπισε και έχει στα… χέρια της η αστυνομία.

Συγκεκριμένα, κρατούνται δύο ταμίες του δήμου, οι οποίοι ευθύνονται για τη δολοφονία και ένας ακόμα ιδιώτης, ο οποίος τους προμήθευσε το όπλο.

Να σημειωθεί πως ο Τριαντάφυλλος Κουκούδης βρέθηκε νεκρός χθες το βράδυ από σφαίρα στο κεφάλι μέσα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου με δεμένα τα χέρια και τα πόδια του. Το αυτοκίνητο βρέθηκε σε απομακρυσμένη παραλιακή τοποθεσία του Δήμου Ελευθερών, δυτικά της Καβάλας.

Πηγή Ζούγκλα

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου



Τα πρόσωπα τα οποία κρύβονταν πίσω από τη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου, Τ. Κουκούδη εντόπισε και έχει στα… χέρια της η αστυνομία.

Συγκεκριμένα, κρατούνται δύο ταμίες του δήμου, οι οποίοι ευθύνονται για τη δολοφονία και ένας ακόμα ιδιώτης, ο οποίος τους προμήθευσε το όπλο.

Να σημειωθεί πως ο Τριαντάφυλλος Κουκούδης βρέθηκε νεκρός χθες το βράδυ από σφαίρα στο κεφάλι μέσα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου με δεμένα τα χέρια και τα πόδια του. Το αυτοκίνητο βρέθηκε σε απομακρυσμένη παραλιακή τοποθεσία του Δήμου Ελευθερών, δυτικά της Καβάλας.

Πηγή Ζούγκλα

Κοντά στην εξιχνίαση της δολοφονίας - Από ώρα σε ώρα επίσημες ανακοινώσεις



Κοντά στην λύση του μυστηρίου της δολοφονίας βρίσκεται η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.
Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αργότερο μέχρι το μεσημέρι σήμερα θα έχει πλήρως εξιχνιαστεί το στυγερό έγκλημα και πιθανότατα θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.
Σύμφωνα πάντα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της ΠΡΩΙΝΗΣ στην Αστυνομία κρατούνται 3 ύποπτοι για την δολοφονία του Τριαντάφυλλου Κουκούδη

Πηγή ΠΡΩΙΝΗ

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Πέθανε ο Νίκος Κακαουνάκης



Έχασε τη μάχη με τον θάνατο, στις 21:00, ο δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης.

Τις τελευταίες 10 ημέρες ο Νίκος Κακαουνάκης νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ιασώ General».

Βρέθηκε νεκρός ο δήμαρχος Παγγαίου



Δυστυχώς το χειρότερο τελικά δεν αποφεύχθηκε.
Νεκρός από σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι βρέθηκε απόψε στο αυτοκίνητό του ο δήμαρχος Παγγαίου Τριαντάφυλλος Κουκούδης, σε απομακρυσμένη παραθαλάσσια περιοχή (Σαρακήνα) του Δήμου Ελευθερών δυτικά της Καβάλας.
Ο εξαφανισμένος από την Κυριακή δήμαρχος του Παγγαίου βρέθηκε τελικά νεκρός σε παραθαλάσσια περιοχή της Καβάλας.

Ο νεκρός δήμαρχος, Τ. Κουκούδης, εντοπίστηκε λίγο μετά τις 21.00 μέσα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο δήμαρχος βρέθηκε δεμένος, στο κάμπινγκ Σαρακίνα, στην παραλιακή περιοχή Ορφάνιο της Καβάλας.

Υπενθυμίζεται πως ο τελευταίος άνθρωπος που είδε και μίλησε στον Κουκούδη ήταν η σύντροφός του, ενώ έφυγε από το σπίτι του στο Παλιό Καβάλας, επικαλούμενος επαγγελματικά ραντεβού.
Το τελευταίο 24ώρο η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας είστε οργανώσει γιγάντια επιχείρηση εντοπισμού του δημάρχου ερευνώντας σπιθαμή προς σπιθαμή την ορεινή και πεδινή περιοχή των δήμων Ελευθερών και Ορφανού δυτικά της Καβάλας.Τις επόμενες ώρες στον τόπο όπου εντοπίστηκε το πτώμα του άτυχου άντρα αναμένεται ο ιατροδικαστής.

Φωτοκύκλωση στη Ξάνθη



recycling-light-bulbsΤο πρόγραμμα φωτοκύκλωσης, για την ανακύκλωση των χρησιμοποιημένων ηλεκτρικών λαμπτήρων στο Δήμο Σταυρούπολης Ξάνθης, θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2010, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Ο εν λόγω Δήμος κατατάσσεται ανάμεσα στους πρώτους πανελλαδικά, σε ποσότητα ανακυκλωθέντων υλικών ανά κάτοικο.

Επίσης θα ξεκινήσει η συλλογή ληγμένων φαρμάκων και τηγανέλαιων από οικίες, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα κομποστοποίησης.

Κατά τη διάρκεια του 2009, συγκεντρώθηκαν και προωθήθηκαν από το συγκεκριμένο Δήμο στα κέντρα υποδοχής ανακυκλώσιμων υλικών 12.340 κιλά ηλεκτρικές συσκευές, 350 ελαστικά οχημάτων, 222,7 κιλά μπαταριών, 1.000 κιλά μπαταρίες αυτοκινήτων, 10.000 κιλά χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και γυαλί, 1.050 κιλά ορυκτέλαιου, 45.000 κιλά ογκώδη και βαριά αντικείμενα, 1.860 κιλά τηγανέλαια από εστιατόρια και τρία οχήματα τέλους κύκλου ζωής.

Το τραγούδι της γρίπης!

Τέλη κυκλοφορίας ...


Τέλος ο Πιλαφίδης

Τη λύση της συνεργασίας της με τον Κώστα Πιλαφίδη αποφάσισε πριν από λίγο η ΚΑΕ Καβάλα. Οι διοικούντες του συλλόγου βρίσκονται ήδη στην αναζήτηση νέου τεχνικού.

Ο σημερινός αγώνας με τον Ηλυσιακό (68-70) ήταν και ο τελευταίος για τον Έλληνα τεχνικό στον πάγκο των «μπλε».

Προς την πόρτα της εξόδου φαίνεται ότι οδεύει και ο Ντιμίτριους Αλεξάντερ. Ο Αμερικάνος παίκτης απουσίαζε αδικαιολόγητα από την προετοιμασία της ομάδας για τον σημερινό αγώνα, ενώ έφτασε στο κλειστό της Καλαμίτσας δέκα λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης, κρατώντας μάλιστα και τις αποσκευές του. Ο παίκτης θεωρείται πλέον «ξένο σώμα» για την ομάδα.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Περιπέτεια για Ρινκόν

rinkon120.jpgΜια εκδοχή του... χριστουγεννιάτικου εφιάλτη έζησε ο Ντιόγκο Ρινκόν στις 25/12 στο Πόρτο Αλέγκρε. Ο φορ της Καβάλας έπεσε θύμα απαγωγής από ληστές, χωρίς ωστόσο να τον χτυπήσουν.

Ο Ρινκόν, όπως αποκαλύπτουν σήμερα δημοσιεύματα στη Βραζιλία, ήταν μαζί με τον ξάδερφό του όταν του επιτέθηκαν και τον άρπαξαν. Λίγο αργότερα τον άφησαν ελεύθερο, έχοντας κλέψει το αυτοκίνητό του, τα λεφτά και το κινητό του, καθώς και τα χαρτιά του. Ευτυχώς όμως, δεν τον χτύπησαν, καθώς δεν πρόβαλε αντίσταση.

Εξαφάνιση Τ. Κουκούδη!

hp-main29.jpgΑπό το βράδυ της Κυριακής έχει να μιλήσει με συγγενείς και φίλους του ο Δήμαρχος Παγγαίου Τριαντάφυλλος Κουκούδης. Συγγενείς του ζήτησαν την βοήθεια της αστυνομίας καθώς ανησυχούν. Άγνωστοι οι λόγοι της εξαφάνισης. Πιθανόν το θέμα έχει σχέση με τα οικονομικά του Δήμου Παγγαίου.


Πηγή Πρωινή

Οδηγός για το νομό Καβάλας στα Επιμελητήρια της χώρας

Έναν οδηγό, όπου αναφέρονται οι υποδομές του νομού Καβάλας, το πολιτιστικό και το οικονομικό γίγνεσθαι της περιοχής, παρουσίασε το πρωί ο νομάρχης Θεόδωρος Καλλιοντζής. Ο οδηγός έχει τυπωθεί σε 1000 αντίτυπα και, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Καβάλας, θα μοιραστεί σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας και τις Πρεσβείες. Στόχος της νομαρχίας είναι να τυπωθεί επίσης στα αγγλικά, καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή.
Σχετικά με το Εκθεσιακό Κέντρο Καβάλας, στη Νέα Καρβάλη, ο κ.Καλλιοντζής και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης, αναφέρθηκαν στην μορφή του φορέα διαχείρισης, όπου το Επιμελητήριο μετέχει με 70% και η νομαρχία με ποσοστό 30%. Ο κ.Τσατσούλης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπογραφεί σύμβαση με εταιρία που θα αναλάβει την προβολή του Εκθεσιακού Κέντρου ώστε να προσελκύσει εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις.

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Susan Boyle απλά φωνάρα....

Να χαλαρώσουμε........

Ένα έμβλημα, μία ιστορία...

Ο Χρήστος Μπάτσης που ήταν αρχιτέκτων μηχανικός στο επάγγελμα ήταν αυτός που σχεδίασε το καραβάκι του ΑΟΚ και αποτελεί από την ίδρυση του συλλόγου, το επίσημο έμβλημα της ομάδας. Σύμφωνα με τον εμπνευστή του εμβλήματος του ΑΟΚ, το καραβάκι είναι τριήρης, όπου τα κουπιά είναι οι ποδοσφαιριστές, το πανί η διοίκηση και ο άνεμος ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας.

Τα τρία αυτά στοιχεία μαζί, οδηγούν το καραβάκι του ΑΟΚ στα λιμάνια που αποτελούν τους στόχους που βάζει κάθε φορά η ομάδα. Όλα αυτά ασφαλώς έχουν να κάνουν και με το γεγονός ότι η ΚΑΒΑΛΑ είναι μια παραθαλάσσια πόλη και ο κόσμος της στενά συνδεδεμένος με το υγρό στοιχείο. Το πρωτότυπο στοιχείο του εμβλήματος του ΑΟΚ υπήρχε αναρτημένο στην πόρτα του σχεδιαστηρίου του αείμνηστου ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΑΤΣΗ μέχρι που απεβίωσε.

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Τέλη κυκλοφορίας στον Αι Βασίλη....!!!


και οι Τάρανδοι …ρυπαίνουν το περιβάλλον..

Ο 12χρονος που "τρέλανε" και τον Κ.Ρονάλντο!

Ο 24χρονος Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης δέχτηκε έναντι αδράς αμοιβής (600.000 ευρώ) να πει "ναι" στην πρόταση που του έκανε η ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι και του Ριβάλντο, και έτσι την Τρίτη προσγειώθηκε στην Τασκένδη όπου έδωσε το δικό του σόου μπροστά σε 14.000 φιλάθλους στο "Jar Stadium".

Κατά τη διάρκεια όμως της παρουσίας του μέσα στον αγωνιστικό χώρο μαζί με νεαρά παιδιά από την ποδοσφαιρική ακαδημία της Μπουνιοντκόρ έγινε κάτι το απίστευτο: ένα 12χρονο αγόρι, ο Σοκχάχον Χασάνοφ, κατάφερε να κάνει "κόλπα" με τη μπάλα που ζήλεψε μέχρι και ο καταξιωμένος άσος, με τους δύο τους να συνθέτουν ένα αχτύπητο δίδυμο...


Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Τον εξευτέλισαν τον Άι Βασίλη .....

Τα ρεμάλια οι Αμερικάνοι, έχουν εκμεταλλευτεί τόσο τον Άγιο Βασίλη, όσο ούτε η ίδια η εκκλησία.

Η οποία δεν φρόντισε να πάρει το copyright του και καλά να πάθει.














Παρουσίαση έντυπου οδηγού για το νομό Καβάλας

Την παρουσίαση του έντυπου οδηγού που αφορά το νομό Καβάλας, στον οποίο περιέχονται στοιχεία για τις υπάρχουσες υποδομές (οικονομία, υγεία κ.ο.κ.), αλλά και για την κοινωνική και πολιτιστική ζωή, θα παρουσιάσει ο νομάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Καλλιοντζής, μαζί με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου, Άγγελο Τσατσούλη, την Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009, στις 10.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Κλεμμένο αυτοκίνητο με διαρρηκτικά εργαλεία

Εγκαταλειμμένο βρέθηκε χθες το πρωί, εκτός δρόμου, στον κόμβο της Χρυσούπολης Καβάλας, αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί νωρίτερα από την Ξάνθη. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και 100 περίπου κούτες τσιγάρων, κάρτες ανανέωσης ομιλίας και χρηματικό ποσό 100 ευρώ, τα οποία είχαν κλαπεί από περίπτερο στην Ξάνθη.


Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

O Μάκης... αναστατώνεται!

«Δεν άκουσα. Πώς είπατε; Ορίστε; Συγγνώμη, κύριε, ποιος είστε;». Στο άκουσμα του παραπάνω στίχου με την ορίτζιναλ ερμηνεία της Κατερίνας Στανίση (φωτό) τα τραπέζια έφυγαν και το μαγαζί πολύ απλά... γκρεμίστηκε!

Το παραπάνω σκηνικό ήταν το... επιστέγασμα της μεγάλης νίκης της Καβάλας στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιώνιου, μια νίκη που έβαλε και πάλι την ομάδα σε τροχιά Ευρώπης και έκανε τον Μάκη Ψωμιάδη το βράδυ της Κυριακής να είναι έτοιμος για όλα...

Μετά το πριμ των 50.000 ευρώ και τους πανηγυρισμούς στο γήπεδο το ραντεβού δόθηκε σε γνωστό hot μαγαζί των νότιων προαστίων, όπου ως γκεστ σταρ εμφανίζεται η γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια. Ο «Big Mac», φυσικά, ήταν ο άλλος επίτιμος καλεσμένος του μαγαζιού, στο οποίο αυτός και η μεγάλη παρέα του έκαναν χοντρή «ζημιά»!

Κι όταν λέμε μεγάλη παρέα και χοντρή «ζημιά», το εννοούμε στο έπακρον, αφού ο Μάκαρος έδωσε το ελεύθερο σε όσους ποδοσφαιριστές το ήθελαν (άλλοι έκαναν λόγο για αυστηρή επιλογή της παρέας...) να ακολουθήσουν και να γλεντήσουν. Περίπου μια... 11άδα ποδοσφαιριστών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και η αλήθεια είναι πως δεν έχασαν, αφού μέχρι και πούρα κάπνισαν!

Το ουίσκι έρρεε άφθονο, τα λουλούδια επίσης και ο πάντα εγκρατής στις νυχτερινές του εξόδους Ψωμιάδης λίγο έλειψε να ανέβει στην πίστα και να ρίξει τις στροφές του! Η συγκεκριμένη επιλογή του μαγαζιού δεν ήταν τυχαία, αφού η Στανίση είναι από τις αγαπημένες τραγουδίστριες του Μάκη, ο οποίος -αυτοί που ξέρουν λένε- όποτε την ακούει πραγματικά... αναστατώνεται!

Καλά Χριστούγεννα....

Προσφορές Σοκ. Το Αφεντικό Τρελάθηκε.

Απαγόρευση στάθμευσης στην παραλιακή λεωφόρο Καβάλας

Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας ανακοίνωσε πως απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στην οδό Ερυθρού Σταυρού από την οδό Αβέρωφ μέχρι και την οδό Κουντουριώτου στα πλαίσια της διευθέτησης του κυκλοφοριακού στην παραλιακή λεωφόρο. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από 1-1-2010.

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Ομιλία Σάββα Εμινίδη στη Βουλή

Συλλήψεις για "πειρατεία" μαμούθ

Ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ' επάγγελμα από κοινού σε βαθμό κακουργήματος άσκησε χθες ο Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Ιωάννης Μητσιόπουλος σε βάρος των Μ. Ζ. του Κ. 32 ετών, κάτοικο Ρόδου, ιδιωτικό υπάλληλο, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου το απόγευμα της Τρίτης και κατά του Μ. Π. Π. Κ. του Δ. 23 ετών, φοιτητή, ο οποίος αναζητείται.

Οι ανωτέρω φέρονται σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί να ήταν διαχειριστές ιστοχώρου-κοινότητας μελών με την επωνυμία www.greek-fun.com τα μέλη της οποίας είχαν μέσω της πρόσβασης τους στο forum αυτής να κατεβάζουν στους υπολογιστές τους μουσικά κομμάτια διάφορων καλλιτεχνών, ταινίες ελληνικές και ξένες αλλά και ηλεκτρονικά παιχνίδια γνωστών εταιρειών.

Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη που πραγματοποιείται πανελλαδικά για τη λειτουργία ιστοσελίδας που παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες τους να έχουν πρόσβαση σε "πειρατικά" αντίγραφα ταινιών, dvd και παιχνιδιών, μετά από την υποβολή σχετικής μήνυσης της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Εργων (ΕΠΟΕ).

Πηγή: troktiko

"Και εγένετο φως" με τη βοήθει@ της τεχνολογίας



Επιστήμη
Γερμανοί γιατροί εμφύτευσαν ένα μικροτσίπ στον αμφιβληστροειδή ενός τυφλού Φινλανδού επιτρέποντάς του να δει τόσο καλά ώστε να προσανατολίζεται στο χώρο και να διαβάζει.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το περιοδικό Ντερ Σπίγκελ, το μικροτσίπ είναι σε θέση να μιμείται τα σήματα που στέλνει το υγιές μάτι στον εγκέφαλο μέσω του νευρικού συστήματος.

Ο 45χρονος ασθενής, του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητα μόνο το μικρό όνομα, Μίκα, μπόρεσε έτσι να διαβάζει τα γράμματα του αλφαβήτου και να προσανατολίζεται μόνος του.

Η συσκευή, που κατασκευάστηκε από τη γερμανική εταιρεία Retina Implant, τοποθετήθηκε στον ασθενή από την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Τούμπινγκεν. Το μικροτσίπ, που είχε μήκος μόλις 3 χιλιοστά, εμφυτεύθηκε κατά τη διάρκεια μιας 4ωρης επέμβασης. Όμως, τηρώντας τους κανονισμούς του πανεπιστημίου περί ιατρικής ηθικής, η πειραματική συσκευή αφαιρέθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα.

"Ο Μίκα έδειξε ότι με λίγη βοήθεια μπορούμε να δώσουμε στους ανθρώπους αρκετή όραση ώστε να μην θεωρούνται πλέον τυφλοί", φέρεται να δήλωσε ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας, Έμπερχαρτ Ζρένερ. Πρόσθεσε ότι τον επόμενο χρόνο σκοπεύει να δώσει το δώρο της όρασης σε περίπου άλλους 25 ασθενείς.

Πηγή: skai.gr

Σε εορταστικό ωράριο τα καταστήματα της Καβάλας

Ανοικτά πρωί και απόγευμα, παραμένουν τα καταστήματα στην αγορά της Καβάλας, σε εφαρμογή του εορταστικού ωραρίου, που ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος. Την Πέμπτη, Παραμονή των Χριστουγέννων, η αγορά θα λειτουργήσει από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Την τελευταία Κυριακή του χρόνου η αγορά της Καβάλας θα είναι κλειστή, ενώ την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει 8.30 το πρωί με 5 το απόγευμα.

Οι ζαχαροπλάστες «αχνίζουν» τον τάρανδο


Ανοιχτή πρόσκληση στους Καβαλιώτες, και όχι μόνο, μεγάλους και μικρούς, έστειλαν οι ζαχαροπλάστες και ο Σύλλογος των επαγγελματιών της Νέας Καρβάλης, για να «αχνίσουν» όλοι μαζί τον τάρανδο που έφτιαχναν τις προηγούμενες ημέρες από κουραμπιέδες της περιοχής.

Το μήκος του τάρανδου ανέρχεται στα τέσσερα μέτρα και το ύψος του στα τρία.

Τα κέρατα έγιναν από «καρβαλιά», ένα άλλο χαρακτηριστικό προϊόν της Νέας Καρβάλης, από σοκολάτα και ελιά. Το άνοιγμά τους φθάνει στα δύο μέτρα

ΠΗΓΗ ΖΟΥΓΚΛΑ

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Συνέλευση ΣΦΑΟΚ....

Στο Όσκαρ έγινε το κάλεσμα για τον ΑΟΚ από τον ΣΦΑΟΚ....Λίγα τα μέλη και οι φίλοι του ΑΟΚ στην συνέλευση. Ποτέ δεν έμαθα τον λόγο της συνέλευσης. Προφανώς τα όσα έγιναν με τους τραμπουκισμούς στα γραφεία του ΣΦΑΟΚ από οπαδούς του ΠΑΟΚ....
Μια συνέλευση ..μέχρι εκεί που άντεξα να την ακούω .. ξεκίνησε μέσα σε καλό κλίμα αλλά άρχισε να χαλάει με την πάροδο των ομιλητών...'οσοι διαφωνούσαν με αυτόν που είχε τον λόγο δεν τον άφηναν να συνεχίσει την σκέψη του..... Ο πρόεδρος της συνέλευσης μάταια προσπάθησε...όσοι ομιλιτές είχαν καλό λόγο για τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Ψωμιάδη γινόταν ΄στόχοι απο ορισμένους ...
Γενικά δεν κατάλαβα το λόγο που βρισκόμουνα εκεί ώστε να κάνω μια ερώτηση γιατί έμειναν μόνο 20 άτομα σε αυτό το Σύνδεσμο....

Πέντε εμβολιαστικά κέντρα στο νομό Καβάλας

Πέντε εμβολιαστικά κέντρα κατά της νέας γρίπης λειτουργούν από σήμερα στο νομό Καβάλας, λόγω της πτωτικής τάσης στη ζήτηση του πανδημικού εμβολίου. Όποιος επιθυμεί να εμβολιαστεί με το πανδημικό αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να απευθύνεται στο κεντρικό κτίριο του Νοσοκομείου Καβάλας, το ΙΚΑ και τα Κέντρα Υγείας Χρυσούπολης, Ελευθερούπολης και Πρίνου, κατά τις εργάσιμες ημέρες.

Παρουσίαση της μελέτης ανακατασκευής του αμφιθεάτρου της Νομαρχίας Καβάλας

Η παρουσίαση της μελέτης που αφορά την ανακατασκευή του αμφιθεάτρου της Νομαρχίας Καβάλας, θα γίνει αύριο (Τρίτη), στις 2 το μεσημέρι, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καβάλας, τα μέλη του οποίου θα συνεδριάσουν στην αίθουσα του αμφιθεάτρου.

Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας

Στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας, θα γίνει αύριο στις 8 το βράδυ, η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Θα εμφανιστούν η ορχήστρα δωματίου, το σύνολο σαξοφώνων, η φιλαρμονική του δήμου, η ορχήστρα Τζάζ- ροκ και η YOUNG POWER ORCHESTRA.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Ανάληψη ευθύνης για τα επεισόδια στην Καβάλα


Οι ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ανέλαβαν την ευθύνη για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Καβάλα στις 16 Δεκεμβρίου 2009. Ακολουθεί η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης, όπως την έστειλαν οι ίδιοι με email, στη zougla.gr.

«Όσες πόλεις ζουν στης ησυχίας τη θολή νέκρα, απ' τη δειλία τους έχουν βλέμμα θολό, δίχως λάμψη περηφάνιας»
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Για ποιο λόγο όλοι μας δουλεύουμε, για να ικανοποιήσουμε τις άρρωστες φιλοδοξίες του κάθε τραπεζίτη, για να σκύψουμε για ακόμη μια φορά το κεφάλι μπροστά στους χρηματολάγνους του Σ.Ε.Β. ? Αναρωτηθήκαμε ποτέ για ποιο λόγο τρέμουν όλοι τα δάνεια των τραπεζών?

Στις 6/12/08 η άρχουσα τάξη εδειξε το πραγματικά άρρωστο πρόσωπό της με μπάτσους να καταρρέουν πάνω στην ψυχολογική πίεση της ίδιας τους της εξουσίας. Πυροβολισμοί, συγκρούσεις, κοινωνική οργή, ένας πόλεμος ξεκίνησε σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων που μας εξουσιάζουν. Η καταστολή έχει πολλά πρόσωπα και μας τα δείχνει κάθε μέρα.. οι μπάτσοι, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα σχολεία, οι χώροι εργασίας, η εκκλησία, ακόμα και ο ίδιος μας ο εαυτός !!!!

Την Τετάρτη 16/12/09 επιλέξαμε να χτυπήσουμε τους εξής στόχους: -alpha bank- τράπεζα κύπρου- -ταχυδρομικό ταμιευτήριο- -fb bank- -εθνική τράπεζα- -ένα όχημα της ΟΠΚΕ- (Κανένα κατάστημα και κανένα όχημα δεν υπέστη την παραμικρή ζημιά.)

Μ΄ αυτή την πράξη μας δώσαμε φωνή σε όλους αυτους που υποφέρουν από την εμπορευματοποίηση της ζωής τους, τους σκλάβους των δανείων, τους οργισμένους μα φοβισμένους μικροαστούς, τους έντρομους νεαρούς από τη βία της αστυνομίας. Αυτή η πράξη μας ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε, ώστε να σεβαστούμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας μικρής πόλης, πνιγμένη στα δάνεια και την αστυνομοκρατία.

Στις 6/12/09 η πόλη της Κάβαλας θύμιζε εικόνα σεναρίου από λατινοαμερικάνικη χούντα, με ακροβολισμένους κουκουλοφόρους μπάτσους, εξευτελισμούς μέσω προσαγωγών σε άτυχους περαστικούς και επίδειξη ένστολης δύναμης. Μπροστά από τα καταχρεωκοπήμενα καταστήματα της πόλης, άνανδροι πραίτορες χτυπούν την αξιοπρέπεια των κατοίκων. Ένστολοι σπονσοραρισμένοι από τον κόπο τόσων εργατών, κάνουν αισθητή την χυδαία τους όρεξη για βία και έλεγχο. Επιτέλους, ο κάθε μικροαστός θα γνωρίσει τη βία αυτού του κράτους. Θα χάσει τις ανέσεις του, τη βραδινή έξοδό του, το αμάξι του, το κεραμίδι του, την αξιοπρέπεια και περηφάνια του, τον εραστή του, θα χάσει τα παιδιά του και τέλος την ίδια του τη ζωή, αντίθετα από τους έχοντες που δεν θα χάσουν απολύτως τίποτα παρά μόνο θα κερδίσουν περισσότερους σκλάβους.

Ακόμα και σε μια πόλη σαν την Καβάλα είναι αισθητή η κρίση τους... ο χειμώνας είναι η αρχή των άλλων χειμώνων που θα ακολουθήσουν, γεμάτος ανεργία και καταστολή. Θα έρθουν οι μέρες που οι γονείς μας, οι εργάτες, οι άνεργοι, οι αδιάφοροι φίλοι μας και γνωστοί, θα είναι αυτοί που θα επιτίθενται στις τράπεζες και στους υπηρέτες αυτού του άρρωστου συφερτού και εμείς θα απολαμβάνουμε το θέαμα! Αιτία αυτού η οικονομική κατάσταση του νεοέλληνα, ο οποίος θα εξεγερθεί μόλις χάσει τα αγάθα που με τόσο κόπο απέκτησε, σαν τους τοξικομανείς που αναζητούν τη δόση τους. Η λύσσα μας θα γίνει και δικιά σας λύσσα. Τη βία τους τη νιώθουμε κάθε μέρα, καιρός να απαντήσουμε.

Δολοφονούν νέους ανθρώπους, οικονομικούς μετανάστες, έγκλειστους στα σοφρωνιστικά /ψυχιατρικά καταστήματα, εργάτες. Θα έρθει και η σειρά των αμέτοχων και αδιάφορων μικροαστών. Είμαστε τα παιδιά σας, αυτοί που φτιάχνουν τα σπίτια σας, τα καταστήματά σας, οι υπάλληλοί σας, τα αδέρφια σας, οι φίλοι σας, οι γνωστοί σας...είμαστε ανάμεσα σας. Δεν είμαστε αυτή η χυδαία συμμορία των τραπεζιτών, αστυνομικών, νταβάδων της καθημερινότητας.

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΤΕΙΟΣ... ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ: Β.ΠΑΛΛΗ-Γ.ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ-Γ.ΒΟΥΤΣΗ-ΒΟΓΙΑΤΖΗ-Π.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-Η.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ Π.ΜΑΣΟΥΡΑ-Χ.ΧΑΤΖΙΜΙΧΕΛΑΚΗ-Μ.ΓΙΟΣΠΑ, ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΄09. ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ALFREDO BOΝANO ΚΑΙ Χ.ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟ.

Να πεθαίνεις κάθε μέρα. Να γεννιέσαι κάθε μέρα. Ν΄ αρνιέσαι ό,τι έχεις κάθε μέρα. Η ανώτατη αρετή δεν εϊναι να ΄σαι ελεύτερος, παρά να μάχεσαι για ελευτερία.
ΑΣΚΗΤΙΚΗ ,Νίκος Καζαντζάκης

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

Επική ανατροπή η Καβάλα ...

Ο Ονουάτσι χάρισε μια μεγάλη νίκη στην Καβάλα Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπάλαμπαν (59) ωστόσο με μια... επική ανατροπή, η Καβάλα γύρισε το παιχνίδι και έφυγε με μια μεγάλη νίκη από την Νέα Σμύρνη (2-1). Η ομάδα του Βαγγέλη Γούτη ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο (87� Ρινκόν) και πήρε το σπουδαίο τρίποντο, χάρη στο γκολ του Ονουάτσι στις καθυστερήσεις, που πάντως ήταν οφ σάιντ.

Στο πρώτο μέρος έγινε ένα πολύ μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, όπου κυριάρχησαν τα νεύρα και τα δυνατά μαρκαρίσματα. Οι γηπεδούχοι είχαν από την αρχή μια φλύαρη υπεροχή ενώ δημιούργησαν και ορισμένες, λιγοστές είναι η αλήθεια, ευκαιρίες.

Πρώτη καλή φάση στο 13ο λεπτό, όταν ο Κάλατς απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Γουνδουλάκη ενώ ίδιοι ήταν οι πρωταγωνιστές και επτά λεπτά μετά, όταν ο Αυστραλός τερματοφύλακας βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον μέσο του Πανιωνίου. Στη συνέχεια οι "κυανέρυθροι" έγιναν φλύαροι και η Καβάλα ισορρόπησε το ματς, ενώ θα μπορούσε να προηγηθεί στο 40', όταν το δυνατό σουτ του Ονουάτσι πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ανδριόλα.

Στην επανάληψη, οι «κυανέρυθροι» μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν να προηγηθούν στο πρώτο τέταρτο. Στο 53', ο Εμίλιο Φερέρα πέρασε στο ματς τον Σκούφαλη και δικαιώθηκε λίγα λεπτά αργότερα, όταν ο έμπειρος μέσος ανατράπηκε στα όρια της μεγάλης περιοχής από τον Οικονόμου και κέρδισε πέναλτι. Ο Μπόσκο Μπάλαμπαν ήταν ψύχραιμος από τα έντεκα βήματα και «έγραψε» στο 59' το 1-0.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως ο νεαρός Ανδριόλας ήταν σταθερότατος και δεν επέτρεπε στους Καβαλιώτες να... ονειρευτούν ότι μπορούν να πετύχουν κάτι καλό.

Όλα έδειχναν ότι ο Πανιώνιος ελέγχει το παιχνίδι και πως ο χρόνος κυλούσε υπέρ του. Όμως όλα άλλαξαν στα τελευταία λεπτά. Στο 86' ο Μανιάτης "γκρέμισε" μέσα στην περιοχή τον Σουλτανίδη, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος καταλόγισε το εμφανέστατο (παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του αρχηγού των "κυανέρυθρων") πέναλτι και ο Ρινκόν δεν λάθεσε από τα έντεκα βήματα, ισοφαρίζοντας.

Η Καβάλα, με την ψυχολογία υπέρ της, ήταν αυτή που έψαξε το γκολ και στη συνέχεια και τελικά δικαιώθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Παβίσεβιτς έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, το πλασέ του Ρινκόν σταμάτησε στη ρίζα της δεξιάς δοκού και στην επαναφορά ο Ονουάτσι την έστειλε από κοντά στα δίχτυα, χαρίζοντας στην ομάδα του μία νίκη... προάγγελο Ευρώπης.

Πάντως από ότι φάνηκε στο τηλεοπτικό ριπλέι, ο σκόρερ ήταν σε θέση οφ σάιντ τη στιγμη του σουτ του Ρινκόν και το γκολ δεν θα πρεπε να μετρήσει.

Όπως και να χει πάντως, η Καβάλα πέτυχε μια σπουδαία νίκη. που τη φέρνει στους 22 βαθμούς, ισόβαθμη με τον σημερινό αντίπαλό της.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Θέατρο σκιών στην πλατεία της Καβάλας

«Το Φασουλή και τους πειρατές» παρουσιάζει σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, το θέατρο σκιών των αδερφών Αρβανίτη, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Καβάλας. Αύριο, από τις 9 το πρωί στο ισόγειο του Εμπορικού Κέντρου, ο σύλλογος «Πνοή» οργανώνει χριστουγεννιάτικο μπαζάρ για την ενίσχυση των φιλανθρωπικών του προγραμμάτων.

Ζημιές σε Τράπεζες στο κέντρο της Καβάλας από κουκουλοφόρους

Εκτεταμένες ζημιές σε τραπεζικά υποκαταστήματα της Καβάλας προκάλεσαν χθες το βράδυ νεαροί κουκουλοφόροι. Ομάδα, περίπου 20 ατόμων κινήθηκε στις οδούς Βενιζέλου και Ερυθρού Σταυρού σπάζοντας τις γυάλινες εισόδους πέντε τραπεζών και ρίχνοντας βόμβες μολότωφ στο εσωτερικό των δύο. Κατά τη διάρκεια της δράσης τους, αναποδογύρισαν και έκαψαν επίσης κάδους απορριμμάτων. Τις φωτιές που προκλήθηκαν έσβησε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία.


Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Έμπι Σμολάρεκ

Εικόνα

Άγνωστοι αναστατώνουν την Καβάλα...

Ζημιές προκάλεσαν άγνωστοι στην ΑΛΦΑ Τράπεζα σε κάδους όπου έβαλαν φωτιές όπως και σε ένα αμάξι αυτή την ώρα ομάδα στο κέντρο της πόλης....

Παραλαμβάνονται δικαιολογητικά για την αποζημίωση της απόσυρσης

Ξεκινά από σήμερα, στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας, η παραλαβή των δικαιολογητικών καταβολής των οικονομικών κινήτρων της απόσυρσης και αγοράς αυτοκινήτων. Οι δικαιούχοι οφείλουν να προσκομίσουν μια σειρά δικαιολογητικών. Σε περίπτωση που δικαιούχοι των οικονομικών κινήτρων είναι δύο ή και περισσότερα άτομα τότε θα υποβάλουν σχετική αίτηση υπεύθυνη δήλωση όλοι, για να τους χορηγηθεί το ανάλογο ποσό, σύμφωνα με το ποσοστό ιδιοκτησίας. Τα χρήματα θα καταβληθούν στους Τραπεζικούς Λογαριασμούς των δικαιούχων μέσω ΔΟΥ, αφού γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι δικαιολογητικών.

Κάνε εγγόνι να δεις καλό!

Το εγγονάκι έχει ανέβει στην ταράτσα, έχει γεμίσει έναν κουβά με νερό και τον αδειάζει στο κεφάλι του ανυποψίαστου παππού του. :-D

Κωλοπαιδάκι

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Εκδήλωση για την εκδοτική δράση του Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας

Εκδήλωση για «Το μέλι των Γκρεμών», μια αναδρομή στις εκδόσεις του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας και την παρουσίαση των βιβλίων «Το Παγγαίο όρος σε λόγο πεζό» και «Φωτοστάσεις», διοργανώνουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας και ο σύλλογος «Διαδρομές». Την εκδήλωση θα προλογίσει ο ποιητής Θοδωρής Γκόνης, ενώ οι μιλήσουν οι συγγραφείς Κοσμάς Χαρπαντίδης, Θεόδωρος Γρηγοριάδης και ο φωτογράφος Αχιλλέας Σαββόπουλος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο (Τετάρτη), στις 8 το βράδυ στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

Απεργία των δασκάλων αύριο- στάση εργασίας των καθηγητών την Πέμπτη

Απεργούν αύριο δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, ανταποκρινόμενοι στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, με αφορμή το νέο κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και τις εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας για αλλαγές στο σύστημα διορισμού.
Για την Πέμπτη, τρίωρη στάση εργασίας κήρυξε η ΟΛΜΕ από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα για την απογευματινή βάρδια. Την μετατροπή της σε 24ωρη απεργία ζητά το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, που συμμετέχει στην απεργία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου την Πέμπτη και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.
Στην απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας θα μετάσχουν και γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας, οι οποίοι καλούνται σε γενική συνέλευση την επόμενη Τρίτη προκειμένου να συζητήσουν για την καθυστέρηση στη μετεγκατάστασή τους στο νέο νοσοκομείο και να αποφασίσουν μορφές κινητοποίησης.

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

«Μπαμ» με Σμολάρεκ η Καβάλα!

Βόμβα στην Καβάλα! Τον επόμενο σταθμό της καριέρας του Έμπι Σμολάρεκ που συμφώνησε με τον πρόεδρο των «αργοναυτών», Σταύρο Ψωμιάδη για τα επόμενα 2.5 χρόνια.


Η παρουσία του Έμπι Σμολάρεκ στην Ελλάδα... κινητοποίησε Έλληνες και Πολωνούς, και μπορεί οι πληροφορίες να έκαναν λόγο για φλερτ με Άρη και ΠΑΟΚ, ωστόσο η βόμβα έσκασε από την Καβάλα. Οι «κυανόλευκοι» μπήκαν δυνατά στη μάχη της απόκτησης του και έπεισαν τον διεθνή φορ να υπογράψει. Ο Σμολάρεκ πέρασε από κάποιες εξετάσεις, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ομάδας, Σταύρο Ψωμιάδη και συμφώνησαν για συνεργασία 2.5 ετών. Η Καβάλα συνεχίζει να εντυπωσιάζει και στις μεταγραφές, αφού η απόκτηση του Πολωνού είναι ένα «χτύπημα» που δείχνει τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει η νεοφώτιστη ομάδα για φέτος.
Μάλιστα, στην πόλη της Καβάλας κάνουν λόγο πως η μεγάλη αυτή μεταγραφή ήταν δώρο της κόρης Ψωμιάδη προς τον πατέρα της, Μάκη για τα αυριανά του γενέθλια!


Κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ έκλεψαν από σπίτι

Άγνωστοι δράστες, στο Χρυσοχώρι Καβάλας, αφού παραβίασαν το παράθυρο της κουζίνας στο σπίτι ενός 37χρονου, μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά-κοσμήματα συνολικής αξίας 10.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Σύμφωνα με τον 37χρονο, οι άγνωστοι δράστες αναζητούνται, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης.

ΑΠΟ ΖΟΥΓΚΛΑ

Καρδιακή προσβολή σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή

Ο παρουσιαστής, οι καλεσμένοι και οι παρευρισκόμενοι πάγωσαν, στο πλατό εκπομπής της δανέζικης τηλεόρασης, που μεταδιδόταν χθες το βράδυ ζωντανά, όταν ένας από τους συμμετέχοντες στο πάνελ της συζήτησης ξαφνικά κατέρρευσε.

Πρόκειται για τον 41χρονο Henrik Svensmark, ο οποίος αντιμετωπίζει καρδιακά προβλήματα και γι’ αυτόν το λόγο του έχει τοποθετηθεί βηματοδότης.

Ο Svensmark ένιωσε έναν έντονο ξαφνικό πόνο στο στήθος και μέσα σε δευτερόλεπτα σωριάστηκε στο έδαφος, ψελλίζοντας μόνο τις λέξεις «είναι η καρδιά μου», πριν το σώμα του αρχίσει να συσπάται ανεξέλεγκτα!

Ένας άλλος καλεσμένος άρχισε να φωνάζει να καλέσει κάποιος ένα ασθενοφόρο και πήγε πάνω από το σώμα του 41χρονου.

Η τηλεοπτική μετάδοση διεκόπη για περίπου δέκα λεπτά και ο Svensmark μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.



ΑΠΟ ΖΟΥΓΚΛΑ

Σωματικός έλεγχος έγινε, αλλά έγινε και θαύμα!


hp-main14.jpgΜπορεί να ακούγεται περίεργο και παράξενο, παρόλα αυτά είναι αληθινό. Αρκετοί Καβαλιώτες και μη φίλαθλοι βρέθηκαν χθες το πρωί στο Εθνικό Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» προκειμένου να δουν από κοντά το τι έγινε μετά την ποδοσφαιρική συνάντηση του ΑΟΚ με τον ΠΑΟΚ, συνάντηση στην οποία προσήλθε με εισιτήριο ή χωρίς εισιτήριο πολύ μεγάλος αριθμός οπαδών του Δικέφαλου του Βορρά.
Το γήπεδο γλίτωσε τα χειρότερα αλλά έχει προβλήματα εξαιτίας της παρουσίας πολλών και ζωηρών οπαδών του ΠΑΟΚ. Στη Θύρα 3 έχουν καταστραφεί 461 καθίσματα και βρίσκονται πεταμένα στην διπλανή Θύρα 4, μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και έξω από το γήπεδο. Σπασμένα καθίσματα υπάρχουν και σε άλλα σημεία των κερκίδων 9 έως και 2. Τα περισσότερα πάντως είναι σπασμένα στην Θύρα 3.
Μέσα στον αγωνιστικό χώρο μπορεί να βρει κανείς πολλά και διάφορα πράγματα. Πεταμένες ομπρέλες, γάντια, αναπτήρες, κουτιά μπύρας και βέβαια ακόμη πιο επικίνδυνα αντικείμενα όπως μπουκάλια από ρετσίνες, κονιάκ, ούζο και τσίπουρο, όπως επίσης και επικίνδυνα βεγγαλικά.
Ψάχνοντας κανείς μέσα στον αγωνιστικό χώρο διαπιστώνει ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κατάφεραν και πέρασαν μέσα στο γήπεδο διάφορα αντικείμενα, ιδιαίτερα επικίνδυνα. Ναι μεν έγινε σωματικός έλεγχος στις θύρες εισόδου αλλά σίγουρα έγινε και κάτι άλλο, ένα μεγάλο θαύμα και δεν σημειώθηκαν πολύ χειρότερα επεισόδια ή και τραυματισμοί.
Το γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη» σε γενικές γραμμές βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Μικρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χώροι των τουαλετών αφού σε ορισμένες περιπτώσεις οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έγραψαν συνθήματα ή ξήλωσαν τις πόρτες. Συνθήματα όμως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έγραψαν σε διάφορους κοινόχρηστους χώρους, από το Τεχνικό Λύκειο στο Περιγιάλι μέχρι την είσοδο του γηπέδου.
Η πολυπληθής παρουσία οπαδών του ΠΑΟΚ την Κυριακή, στην Καβάλα, είναι αλήθεια ότι τόνωσε την τοπική οικονομία αφού υπήρξε αυξημένη κίνηση σε καφετέριες, σνακ μπαρ, περίπτερα, ενώ οι ταβέρνες στα Σφαγεία το μεσημέρι της Κυριακής ήταν ασπρόμαυρες.
Στην πλειοψηφία τους οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πλήρωσαν αυτά που κατανάλωσαν. Υπήρξαν πάντως ορισμένες περιπτώσεις που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έφυγαν ξεχνώντας να πληρώσουν τον λογαριασμό.
Ειδικά για τα ζητήματα και τα θέματα του γηπέδου δέχεται κριτική η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. Εκπρόσωποι της που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους ομολόγησαν χθες ότι για την επιτυχία των μέτρων θα έπρεπε η δύναμη την Κυριακή στο γήπεδο να ήταν ενισχυμένη με 2 ή 3 επιπλέον διμοιρίες ΜΑΤ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όσο οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έλεγχο στις θύρες εισόδου μέσα στο γήπεδο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αλώνιζαν.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΙΝΗNEWS

Μόνο με ΚΤΕΟ η ασφάλιση των οχημάτων


news-cars-insuranceΝομοθετική ρύθμιση που απαγορεύει την ασφάλιση των οχημάτων που δεν έχουν περάσει από Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ), προωθεί το υπουργείο Μεταφορών.

Πιο συγκεκριμένα το νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί μετά τα Χριστούγεννα, προβλέπει πως όταν ο ιδιοκτήτης πρόκειται να ασφαλίσει το όχημά του για πρώτη φορά ή να ανανεώσει το σχετικό συμβόλαιο, θα πρέπει να προσκομίζει δελτίο τεχνικού ελέγχου του οχήματος.

Σημειώνεται ότι δελτίο τεχνικού ελέγχου πρέπει να διαθέτουν όλα τα οχήματα μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την πρώτη έκδοση άδειας κυκλοφορίας τους. Στη συνέχεια, το δελτίο ανανεώνεται ανά διετία.

Σύμφωνα με τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, στην Αττική το 66% των οχημάτων δεν έχει περάσει από τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο.

ΕΔΕ στο Νοσοκομείο Καβάλας

Ένορκη Διοικητική Εξέταση ξεκίνησε στο Νοσοκομείο Καβάλας, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της «λειτουργίας» του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής του νέου Νοσοκομείου.
Οι εξετάσεις πραγματοποιούνταν με απόλυτη μυστικότητα και ενώ το νέο Νοσοκομείο δεν έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του, εξαιτίας της οικονομικής διαφοράς που υπάρχει ανάμεσα στην κατασκευαστική εταιρεία και τη ΔΕΠΑΝΟΜ.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, Αιμίλιος Αθανασίου, είπε πως ο ίδιος τη συγκεκριμένη ημέρα απουσίαζε και πως η απόφαση να γίνει η εξέταση στο νέο νοσοκομείο ελήφθη με πρωτοβουλία του διευθυντή του τμήματος της Πυρηνικής Ιατρικής.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Την Πέμπτη λειτουργούσε, όπως λειτουργεί καθημερινά το τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Καβάλας, ωστόσο, το μηχάνημα της Γ' Κάμερας παρουσίασε πρόβλημα και εκείνη την ώρα είχαμε οκτώ αρρώστους που τους είχε χορηγηθεί ραδιενεργή ένεση. Συνεπώς, έπρεπε να κάνουν άμεσα την ακτινογραφία. Έτσι, οδηγήθηκαν στο νέο Νοσοκομείο, έπειτα από πρωτοβουλία του διευθυντή του τμήματος. Οι ασθενείς πήγαν μόνο για την ακτινογραφία, για καμία άλλη ενέργεια».

Επιπλέον, επεσήμανε πως ζητήθηκε η άδεια της εταιρείας, εκπρόσωπος της οποίας -όπως είπε- ήταν παρών την ώρα της λειτουργίας των μηχανημάτων.

Όσο για την ΕΔΕ, η οποία ξεκίνησε από την προηγούμενη Παρασκευή, ο κ. Αθανασίου, είπε, «Θα μεριμνήσουμε, ώστε αυτό να μην ξαναγίνει. Έγινε μια φορά και θα διερευνήσω τους λόγους για τους οποίους οδηγηθήκαμε εκεί». Ειδικότερα δε, για την ανεπαρκή φύλαξη του νέου Νοσοκομείου, ο κ. Αθανασίου τόνισε «Εδώ και λίγες ημέρες η INSO έχει αποσύρει τη φύλαξη από το κτήριο. Υπεύθυνο για τη φύλαξη είναι πλέον το Νοσοκομείο Καβάλας και η ευθύνη βαραίνει εμάς αποκλειστικά».


Πηγή: Νέα Εγνατία

Εορταστικό ωράριο λειτουργίας στην αγορά της Καβάλας

Από την Πέμπτη τίθεται σε ισχύ το εορταστικό ωράριο καταστημάτων της Καβάλας. Τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά πρωί και απόγευμα, ενώ η αγορά θα λειτουργήσει και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Την Παραμονή των Χριστουγέννων η αγορά θα λειτουργήσει από 8.30 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Την τελευταία Κυριακή του χρόνου η αγορά της Καβάλας θα είναι κλειστή, ενώ την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει 8.30 το πρωί με 5 το απόγευμα.
Στο μεταξύ, εντός της εβδομάδας θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. Κατά τις διήμερες εκλογές την προηγούμενη εβδομάδα, η «Ενωτική Κίνηση Εμπόρων» συγκέντρωσε το 74% των ψήφων και καταλαμβάνει 11 έδρες, έναντι 2 «της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εμπόρων».


Επιτυχημένη δενδροφύτευση στην Καβάλα

Πετυχημένη ήταν η χθεσινή εξόρμηση για δενδροφύτευση στην Άσπρη Άμμο, που οργάνωσε ο δήμος Καβάλας με συνδρομή φορέων, συλλόγων και μαθητών. Φυτεύτηκαν περίπου 3.000 δένδρα.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Επίθεση δέχτηκε ο Silvio Berlusconi

Ο Ιταλός πρωθυπουργός έχασε δύο δόντια και υπέστη μικρό κάταγμα στη μύτη, ενώ του σκίστηκε και το χείλος, μετά από επίθεση που δέχτηκε από έναν άντρα στο Μιλάνο.

Την ώρα που συνέβη το περιστατικό, ο πρωθυπουργός χαιρετούσε τους υποστηρικτές του σε πλατεία του Μιλάνου μετά από πολιτική συγκέντρωση, στην οποία είχε βγάλει λόγο.

Ο δράστης προκάλεσε το τραύμα με ένα μαρμάρινο ή σιδερένιο αντικείμενο που λέγεται ότι ήταν σουβενίρ που αναπαριστούσε τον καθεδρικό ναό της πόλης.

Πρόκειται για το Massimo Tartaglia, 42 ετών, ο οποίος έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Τα ιταλικά μέσα μεταδίδουν ότι ο άντρας ακολουθεί επί δέκα χρόνια θεραπεία για ψυχικά προβλήματα.

Ο Berlusconi διαβεβαίωσε στο νοσοκομείο ότι είναι πολύ καλά, αναφέρουν πηγές.

Αναμένεται όμως να παραμείνει ένα εικοσιτετράωρο για νοσηλεία.

Πριν το περιστατικό, παραβρισκόμενοι στην συγκέντρωση τον είχαν γιουχάρει.

Μετά την επίθεση, οι σύμμαχοι του έσπευσαν να πουν ότι το περιστατικό αυτό είναι το αποτέλεσμα της εκστρατείας μίσους που έχουν εξαπολύσει εναντίον του οι αριστεροί αντίπαλοί του.

Την επίθεση καταδίκασαν ο Ιταλός πρόεδρος Giorgio Napolitano, αλλά και ο ηγέτης του κυρίου κόμματος της αντιπολίτευσης Δημοκρατικό Κόμμα (PD) Pier Luigi Bersani.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Εκδήλωση για τη διατροφή από «Πνοή» Καβάλας

Εκδήλωση για το ρόλο των γονέων στη διαμόρφωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών έχει προγραμματίσει για σήμερα ο Σύλλογος Καβάλας «Πνοή» για το Παιδί και την Οικογένεια. Η διοργάνωση γίνεται με τη συμμετοχή του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Αριστείδης Δασκαλόπουλος», που συνεισφέρει στη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των Ελλήνων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας, στις 6:30 το απόγευμα.


Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Απόσυρση: διευκρινίσεις για την καταβολή του μπονους στους δικαιούχους

retraction-old-cars-bonusΞεκινά η καταβολή των οικονομικών κινήτρων για την απόσυρση αυτοκινήτων, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

Με βάση την ΚΥΑ, οι κάτοχοι των ΙΧ που τα απέσυραν ως τις 2 Νοεμβρίου πρέπει να υποβάλλουν στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών της νομαρχίας τους τη βεβαίωση παραλαβής του αυτοκινήτου που αποσύρθηκε, καθώς και μία υπεύθυνη δήλωση με το ΑΦΜ τους και τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο επιθυμούν να κατατεθούν οι οικονομικές ενισχύσεις.

Στη συνέχεια οι αρμόδιες υπηρεσίες αναλαμβάνουν να πιστωθεί ο τραπεζικός λογαριασμός του δικαιούχου χωρίς να απαιτείται καμία πρόσθετη ενέργεια από αυτόν.

Αντίστοιχη είναι η διαδικασία για την καταβολή του κινήτρου αγοράς του νέου ΙΧ στην οποία απαιτούνται, σύμφωνα με την ΚΥΑ, και τα παραστατικά αγοράς και η άδεια κυκλοφορίας του νέου αυτοκινήτου.

Πηγή: i-live.gr

ΑΓΡΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !


Η Θεοδώρα Κόκλα περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ.

Η Θεοδώρα Κόκλα, διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με Μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Διαχείριση αναλαμβάνει γενική γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. Η κ.Κόκλα είναι πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (Κ.Ε.Δ.Ε.) και μέλος της Ειρηνευτικής Πρωτοβουλίας Γυναικών Ελλάδας-Τουρκίας- Κύπρου (WINPEACE). «Αναλαμβάνω τα καθήκοντα με αίσθημα ευθύνης, θα κάνω ότι είναι δυνατό να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις μιας ευαίσθητης περιφέρειας της χώρας, με τη συνδρομή όλων των τοπικών παραγόντων, χωρίς εξαιρέσεις» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας η κ.Κόκλα.
Η Καβαλιώτισσα πολιτευτής Καλλιόπη Γερακούδη αναλαμβάνει γ.γ. στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Χωρίς δρομολόγια Καβάλα- Θάσος λόγω ανέμων

Δεν πραγματοποιούνται από το πρωί τα δρομολόγια στις πορθμειακές γραμμές Καβάλας- Θάσου, λόγω των θυελλωδών βορειοανατολικών ανέμων εντάσεως 9-10 μποφόρ, που επικρατούν στην περιοχή. Δεν εκτελούνται δρομολόγια ούτε από την πορθμειακή γραμμή Κεραμωτής- Θάσου. Σύμφωνα με την πρόγνωση, αναμένεται μικρή ύφεση των φαινομένων τις απογευματινές ώρες, με ένταση ανέμων 7-8 μποφόρ.


Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στον Δήμο Καβάλας

Την πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας για αύριο (Πέμπτη), από τις 11 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καβάλας. Όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου, οι εργαζόμενοι ζητούν την ανέγερση νέου Δημαρχιακού Μεγάρου για την στέγαση όλων των Διοικητικών και Οικονομικών υπηρεσιών του δήμου και την άμεση απομάκρυνση όσων στεγάζονται στο Δημαρχείο Καβάλας καθώς αυτό δεν πληροί πλέον τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος εργατικών ατυχημάτων και ασθενειών.

Ομιλία για το περιβάλλον στην Καβάλα

"Περιβάλλον - Κίνδυνοι - Προστασία" είναι το θέμα ομιλίας που οργανώνει στην Καβάλα ο Σύλλογος Δυτικομακεδόνων του νομού. Ομιλητής θα είναι ο χημικός Κώστας Κοντόπουλος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα στο καφέ μπαρ "Αίθριον" στο εμπορικό κέντρο.


Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Ένα βήμα πριν το “bear market” η Σοφοκλέους

Σε “σάκο του μποξ” για τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης εξελίσσεται η Ελληνική οικονομία και αναπόφευκτα το Χ.Α. υφίσταται τις συνέπειες, με αποτέλεσμα Γενικός και Τραπεζικός δείκτης αλλά και οι περισσότεροι Δεικτοβαρείς Τραπεζικοί τίτλοι να κινούνται σε χαμηλά 5μηνου, ή και χαμηλότερα, ενώ 36 τίτλοι έκλεισαν με ημερήσιες απώλειες μεγαλύτερες του 8% (!)

Το 92% (!) του τζίρου σε τίτλους του 20αρη, το 38% της μικτής αξίας συναλλαγών στην μετοχή της Εθνικής.

Στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι ΔΕΗ, Αγροτική, Εθνική, Ταχ. Ταμιευτήριο, Alpha Bank, MPB, MIG και πολύ κοντά σε αυτό οι Ελλάκτωρ και Μυτιληναίος.

euro2day

Αναστολή λειτουργίας τμημάτων σχολείων στην Καβάλα

Αναστέλλεται από σήμερα, για επτά ημέρες, η λειτουργία τμημάτων και σχολείων της Καβάλας, λόγω συρροής περιστατικών γριπώδους συνδρομής. Πρόκειται για τα τμήματα Ε1 του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, Δ1 και Δ2 του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, τη Β’ τάξη του 22ου και του 7ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς επίσης το 10ο και 28ο Νηπιαγωγείο Καβάλας.


Ανοίγει σε τρεις μήνες το Αρχαιολογικό Μουσείο των Φιλίππων

Σε τρεις μήνες αναμένεται να ανοίξει για το κοινό το Μουσείο των Φιλίππων. Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της τοπικής Εφορίας Κλασικών Αρχαιοτήτων, Ζήσης Μπόνιας, μετά την αποκατάσταση του κτιρίου, ολοκληρώνονται και οι εργασίες τοποθέτησης των εκθεμάτων στις προθήκες. Κάθε χρόνο 60.000 άτομα επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, ενώ σε δεκάδες χιλιάδες υπολογίζονται και οι επισκέπτες ομαδικών εκπαιδευτικών εκδρομών στην περιοχή.


Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Κίνδυνος επεισοδίων στην Καβάλα

Ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας, Παρασκευάς Μαραπίδης "Καυτή πατάτα" στα χέρια του Αστυνομικού διευθυντή, Παρασκευά Μαραπίδη, ο οποίος καλείται να διαχειριστεί τον ερχομό των... ορδών! Ο κ.Μαραπίδης ξέρει πολύ καλά τι θα γίνει εφόσον συναντηθούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού την Κυριακή το πρωϊ, ή το μεσημέρι στην Καβάλα...

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την Κυριακή στις 16.00 στην Καλαμίτσα η Καβάλα υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και στις 16.45 ο ΑΟΚ τον ΠΑΟΚ στο "Ανθή Καραγιάννη".

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, με έγγραφο της ζήτησε το αυτονόητο. Να αλλάξει μέρα (να γίνει Σάββατο δηλαδή στις 16.00�), ή τέλος πάντων άλλη ώρα το παιχνίδι του μπάσκετ, ώστε η αστυνομική δύναμη να μπορέσει να καλύψει παράλληλα και ικανοποιητικά και τα δύο παιχνίδια. "Το ιδανικό θα ήταν το παιχνίδι του μπάσκετ να γίνει το Σάββατο και αυτό του ποδοσφαίρου την Κυριακή", μας είπε ο κ.Μαραπίδης και συνεχίζοντας, "από την Κυριακή έχουμε στείλει να ανάλογα έγγραφα, τόσο στο Υπουργείο, όσο και στον ΕΣΑΚΕ, όπου αναλύουμε τους λόγους για τους οποίους δε θα έπρεπε τα δύο παιχνίδια να γίνουν ταυτόχρονα στην Καβάλα. Ευελπιστούμε ότι θα εισακουστούμε και θα αλλάξουν τη μέρα διεξαγωγής του αγώνα μπάσκετ".

Στην ερώτηση μας βέβαια, όσον αφορά το χειρότερο σενάριο, δηλαδή να μην αποδεχτούν το λογικό αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, τόσο το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όσο και η διοργανώτρια αρχή, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας, κ.Μαραπίδης μας τόνισε:"Ο ρόλος της Αστυνομίας είναι να αντιμετωπίζει τα πάντα! Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και πάλι, αν και το καλύτερο θα ήταν να μη φτάσουμε μέχρι εκεί"...

Έφεση του Αρείου Πάγου για τον 44χρονο δάσκαλο

Την άσκηση έφεσης κατά της αθωωτικής απόφασης για τον 44χρονο διευθυντή Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή της Χρυσούπολης, ζήτησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ο δάσκαλος είχε κατηγορηθεί για επισκέψεις σε ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και είχε αθωωθεί ομόφωνα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας. Στο μεταξύ, ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας με ανακοίνωσή του ζητά την άμεση επιστροφή του στο σχολείο, καθώς εκκρεμούν διαδικασίες από το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και την ηθική αποκατάστασή του.

Ειρηνική πορεία στην Καβάλα για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Ειρηνική ήταν και η δεύτερη πορεία διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι στην Καβάλα, περίπου 500 νέοι και μαθητές κυρίως της περιοχής, στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Καπνεργάτη και συνέχισε στην Ομόνοια, μπροστά από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, χωρίς προβλήματα και εντάσεις. Συλλαλητήριο μνήμης διοργάνωσαν χθες το απόγευμα και οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ.


Ομιλία για το περιβάλλον στην Καβάλα

"Περιβάλλον - Κίνδυνοι - Προστασία" είναι το θέμα ομιλίας που οργανώνει στην Καβάλα ο Σύλλογος Δυτικομακεδόνων του νομού. Ομιλητής θα είναι ο χημικός Κώστας Κοντόπουλος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στο καφέ μπαρ "Αίθριον" στο εμπορικό κέντρο.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Τραυματίες στην πορεία για τον θάνατο του Γρηγορόπουλου

Τραυματίες στην πορεία για τον θάνατο του Γρηγορόπουλου

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009, 18:36

Δύο διαδηλωτές και 16 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδιών που εκδηλώθηκαν τόσο στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, όσο και σε άλλες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της πορείας τραυματίστηκε ελαφρά και η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Αυγή», Έλλη Ζώτου, η οποία μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Από τους 16 τραυματίες αστυνομικούς, πέντε υπηρετούν στην ομάδα «Δ», οι δέκα υπηρετούν στα ΜΑΤ και η μια είναι η αστυνομικός που τραυματίστηκε στο Σύνταγμα.

Δύο από τους άνδρες της ομάδας «Δ» τραυματίστηκαν σοβαρότερα στο κεφάλι σε επεισόδια στην οδό Όθωνος στην πλατεία Συντάγματος.
Πέτρες δέχθηκε, νωρίτερα, διερχόμενο περιπολικο της τροχαίας στο ύψος της Ομόνοιας. Την ομάδα των νεαρών απώθησαν άνδρες της ομάδας «Δ». Οι νεαροί προκάλεσαν και φθορές σε τζαμαρία τράπεζας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Πατησίων.

Φωτιά εκδηλώθηκε σε κατάστημα με γυναικεία ρούχα στην οδό Σταδίου 52, ενώ από φωτιά έχει καταστραφεί ένα όχημα στην πλατεία Ομονοίας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην οδό Ρήγα Φεραίου, δίπλα στο κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, όταν ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα σε διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, οι νεαροί απώθησαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστο Κίττα, προκαλώντας του εκδορές.

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Κλείνουν και άλλα τμήματα στο νομό Καβάλας λόγω γρίπης

Αναστέλλεται για επτά ημέρες η λειτουργία, όλων των τμημάτων του 4ου Γυμνασίου Καβάλας και του τμήματος Β1 του Δημοτικού Σχολείου Ελαιοχωρίου, λόγω συρροής περιστατικών γριππώδους συνδρομής. Οι μαθητές πρέπει να απέχουν από άλλα μαθήματα ή ομαδικές εξωσχολικές δραστηριότητες.

Ανάκληση αυτοκινήτων της Fiat


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009, 08:04

Για προληπτικό έλεγχο λόγω ενδεχόμενου προβλήματος στο σύστημα διεύθυνσης ανακαλεί η η Fiat 6.373 Grande Punto και Grande Punto Abarth από την ελληνική αγορά.

Η ανάκληση αφορά Fiat Grande Punto και Grande Punto Abarth που έχουν παραχθεί στο εργοστάσιο Melfi με αριθμό πλαισίου από 24267 έως 412774 και από 1112419 έως 1392261.

Kαθώς και τους μεμονωμένους αριθμούς πλαισίων 957556, 1999912, 1977669, 1990000, 1990190, 1459541,1679307, 1921533.

Ανακαλούνται επίσης και Grande Punto van, επίσης παραγωγής Melfi, με αριθμό πλαισίου από 157345 έως 412668 και από 1138499 έως 1392058.

Η Fiat ανακοίνωσε επίσης πως ανακαλεί και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο 500.000 Grande Punto και Grande Punto Abarth.

Οι ιδιοκτήτες αυτού του τύπου των αυτοκινήτων θα ειδοποιηθούν για τεχνικό έλεγχο στα συνεργεία του ομίλου.

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2010



1ος Ομιλος
Νότιο Αφρικη
Μεξικό
Ουρουγουάη
Γαλλία


2ος Ομιλος
Αργεντινή
Νιγηρία
Δημοκρατία της Κορέας
ΕΛΛΑΔΑ


3ος Ομιλος
Αγγλία
ΗΠΑ
Αλγερία
Σλοβενία


4ος Ομιλος
Γερμανία
Αυστραλία
Σερβία
Γκάνα


5ος Ομιλος
Ολλανδία
Δανία
Ιαπωνία
Καμερούν


6ος Ομιλος
Ιταλία
Παραγουάη
Νέα Ζηλανδία
Σλοβακία


7ος Ομιλος
Βραζιλία
Βόρεια Κορέα
Ακτή Ελεφαντοστού
Πορτογαλία


8ος Ομιλος
Ισπανία
Ελβετία
Ονδούρα
Χιλή












Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τον υγιή πληθυσμό της Καβάλας

Ξεκίνησαν από σήμερα οι εμβολιασμοί του υγιούς πληθυσμού της Καβάλας με το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης στον ειδικό διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο της νομαρχίας, στο Κέντρο Υποδοχής Επενδυτών. Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί. Στο μεταξύ, από σήμερα και για μια εβδομάδα αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος Α1 του 25ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, λόγω συρροής περιστατικών με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.

Επιδότηση 400 ευρώ για laptop σε 18.000 φοιτητές



Στα 400 ευρώ φτάνει η επιδότηση του υπουργείου Παιδείας για αγορά φορητού υπολογιστή. Δικαίωμα απόκτησης έχει το 25% των πρωτοετών, δηλαδή αφορά 18.000 φοιτητές που εισήχθησαν σε ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση το 2009.

Τα 800 ευρώ, μέγιστη επιδότηση, ορίστηκε για τους φοιτητές που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες .
Συγκεκριμένα, κάθε δικαιούχος φοιτητής θα επιχορηγηθεί με το 80% της αξίας τού υπολογιστή της επιλογής του, με μέγιστη επιδότηση τα 400 ευρώ ή τα 800 ευρώ για την ειδική κατηγορία.
Η προμήθεια των επιδοτούμενων φορητών υπολογιστών θα γίνει από 21 Δεκεμβρίου έως 23 Ιανουαρίου του 2010.
Στους δικαιούχους θα αποσταλεί ενημερωτική επιστολή, η οποία θα περιλαμβάνει και έναν Προσωπικό Κωδικό για την απόκτηση όλων των παραπάνω εκπαιδευτικών εργαλείων.
Χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό, την ταυτότητά τους και τη βεβαίωση σπουδών από τη Γραμματεία της Σχολής τους ή το φοιτητικό πάσο, θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν και το φορητό υπολογιστή της επιλογής τους από οποιοδήποτε κατάστημα πώλησης υπολογιστών, καταβάλλοντας μόνο το υπόλοιπο της αξίας του.
πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Η Τίνα Μπιρμπίλη για τα «πράσινα» σπίτια


birbili-green-housesΗ υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, δήλωσε στην εκδήλωση του Ελληνοαμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου, ότι εξετάζεται η δυνατότητα να έχει κάθε σπίτι το δικό του σύστημα ανανεώσιμης πηγής ενέργειας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».

Η εκδήλωση του εν λόγω συνεδρίου είχε θέμα την θέμα «Αξιοποίηση ενεργειακών πηγών και προστασία περιβάλλοντος: Ισορροπία σε τεντωμένο σκοινί».

«Η έξοδος από την κρίση θα γίνει μόνο με την πράσινη ανάπτυξη, με όσους έχουν κερδίσει το συγκριτικό πλεονέκτημα στην πράσινη ενέργεια, στις μεταφορές, στη διαχείριση των απορριμμάτων» τόνισε η κ. Μπιρμπίλη.

Στους βασικούς στόχους του υπουργείου Περιβάλλοντος, η κ. Μπιρμπίλη ενέταξε την υποστήριξη της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την ανάπτυξη στρατηγικών προσαρμογής.

Η υπουργός επίσης αναφέρθηκε, στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 65% μέχρι το 2050, με ενδιάμεσους δεσμευτικούς στόχους για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ανάτπυξη των ΑΠΕ.

Στην ίδια εκδήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΛΠΕ κ. Ι. Κωστόπουλος αναφέρθηκε στους τρόπους διαχείρισης των ενεργειακών προβλημάτων στο άμεσο μέλλον, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργειακή οικονομικότητα αλλά και στις επενδύσεις που συμβάλλουν στην παραγωγή προϊόντων φιλικότερων προς το περιβάλλον. «Υπάρχει ανάγκη για επαναπροσδιορισμό του τρόπου παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας, για μια ενεργειακή μετάλλαξη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τώρα ποιος θα αποκαταστήσει την τιμή και την υπόληψή του?...

Αθωώθηκε απ' όλες τις κατηγορίες. Και για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, αλλά και για τον κουβά με το χασίς, που κατά την αστυνομία, βρέθηκε σπίτι του.
Ο διευθυντής του Δημ.Σχολείου Καβάλας, επί μια βδομάδα διασύρθηκε από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης. Τα πρωινάδικα (Παπαδάκης και ΣΙΑ) τον είχαν κανει σημαία.
Έβγαζαν πύρινους λόγους εναντίον του. Ηθικοπλάστες δημοσιογράφοι και παιδοψυχολόγοι, με...

αυτά που έλεγαν, τον έστελναν στα κάτεργα.
Τώρα που ο άνθρωπος αθωώθηκε απ όλες τις κατηγορίες, ποιος θα αποκαταστήσει την τιμή και την υπόληψή του?..

Γκάλης: "Ηθελα να... κατακτήσω αυτή τη χώρα"

Ο μεγάλος Νίκος Γκάλης μιλά σπάνια, αλλά όταν το πράττει λέει σημαντικά πράγματα. Ο κορυφαίος Ελληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και έκανε ένα φλας μπακ στην μεγάλη του καριέρα, μιλώντας για όλα όσα έζησε από τη μέρα που επέστρεψε στην Ελλάδα.

Σαν σήμερα, πριν από 30 χρόνια, ο μεγάλος Νίκος Γκάλης έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα του Αρη απέναντι στον Ηρακλή σε ένα ματς που σκόραρε 30 πόντους. «Παρόλο που έχουν περάσει τριάντα χρόνια από τότε, θυμάμαι το συγκεκριμένο παιχνίδι σαν να ήταν χθες. Είχε πάρα πολύ κόσμο στις εξέδρες και είχα κάποιο τρακ, αφού ήταν το πρώτο μου παιχνίδι στην Ελλάδα. Έβαλα τριάντα πόντους, αλλά δεν είχα παίξει καλά. Η μπάλα έμπαινε και έβγαινε στο καλάθι και αυτό με είχε αγχώσει. Θυμάμαι πως το ματς είχε κριθεί στο τελευταίο σουτ όταν έκοψα τον.......
Σακελλαρίου και πήραμε τη νίκη με 79-78», θυμάται ο Γκάλης και συνεχίζει: «Θυμάμαι τα πάντα. Όλες τις στιγμές. Ήθελα να αποδείξω πολλά πράγματα, όπως και οι συμπαίκτες μου. Στις προπονήσεις "σκοτωνόμασταν". Γινόταν "πόλεμος" αφού και εγώ ήθελα να αποδείξω ποιος είμαι, αλλά και τα παιδιά που ήταν ήδη στην ομάδα ήθελαν να δείξουν πόσο καλοί παίκτες είναι. Και αυτό μόνο καλό έκανε στην ομάδα».

Παρότι Έλληνας, ο Νίκος Γκάλης δεν είχε ξαναέρθει στη χώρα μας πριν το 1979. «Ποτέ δεν είχα ξαναέρθει στην Ελλάδα», παραδέχθηκε και στη συνέχεια ξετύλιξε το κουβάρι των αναμνήσεων, επισημαίνοντας πως «η αρχή ήταν αρκετά δύσκολη. Εδώ το μπάσκετ ήταν "πόλεμος" όταν μπαίναμε στο γήπεδο. Ήταν εντελώς διαφορετικά από ό,τι είχαμε συνηθίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κόσμος είχε πολλές απαιτήσεις και ήταν κάτι τελείως διαφορετικό για εμένα».

"Ήμουν σίγουρος για τον εαυτό μου"
Φτάνοντας στην Ελλάδα, όμως, ο Νίκος Γκάλης ήταν σίγουρος για το τι θα επακολουθούσε. «Είχα έρθει για να μείνω. Είχα πολύ αυτοπεποίθηση. Παρόλο που ήμουν Έλληνας, ήταν η πρώτη φορά που ερχόμουν στην Ελλάδα, αλλά έλεγα μέσα μου πως ερχόμουν για να κατακτήσω αυτή τη χώρα, με την καλή έννοια βέβαια. Ήθελα να κάνω κάτι καλό για αυτή τη χώρα».

Αυτό που θα ήθελε πριν σταματήσει το μπάσκετ, θα ήταν, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, «να έχω κατακτήσει ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών. Είχαμε φτάσει κοντά στο να τα καταφέρναμε με τις ομάδες που αγωνίστηκα, αλλά στα Φάιναλ Φορ τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Πρόκειται για παιχνίδια μια βραδιάς και εκεί δεν ήμασταν τυχεροί».

Για τον Νίκο Γκάλη μίλησε στη συγκεκριμένη εκπομπή και ο τότε συμπαίκτης του στον Aρη και την Εθνική ομάδα, Βαγγέλης Αλεξανδρής. «Όταν ο Νικ ήρθε στην Ελλάδα, ο Aρης είχε 50 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα. Στο πρώτο ματς παίξαμε με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Κύπελλο Πρωταθλητριών και είχαμε κερδίσει με 104-103. Δεν ήταν τότε ο Νικ ακόμη στην ομάδα. Θυμάμαι τον είχα υποδεχτεί στο αεροδρόμιο και αν δεν κάνω λάθος, είχε έρθει με έναν φίλο του Ιταλό» ήταν τα πρώτα λόγια του «τίγρη», ο οποίος στη συνέχεια εξήγησε πως «τον Νίκο τον ακολουθούσε μεγάλη φήμη. Τότε λέγονταν πολλά για το ύψος του. Έλεγαν πολλοί πως ήταν πάνω από 1.91 αλλά δεν ξεπερνούσε το 1.86».

"Δεν περιμέναμε το 1987"
Οι πρώτες εικόνες του Βαγγέλη Αλεξανδρή από τον Νίκο Γκάλη ήταν στις προπονήσεις του Aρη με τον Έλληνα τεχνικό να αποκαλύπτει πως «πήγα να τον μαρκάρω και είχε μια χαρακτηριστική άνεση. Εγώ έπαιζα καλή άμυνα τότε, κυρίως χαμηλά, και είχα την αίσθηση πως δεν μπορεί να με περάσει. Έβαζε, όμως, όλα τα σουτ και αυτό μου είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα αφού δεν μπορούσα να τον σταματήσω».

Στο ματς με τον Ηρακλή ο Νίκος Γκάλης δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχος. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ήταν τότε αρχηγός των «κιτρίνων» και την επομένη του ματς με τον «Γηραιό» αποκάλυψε τη συνομιλία που είχε με τον Γκάλη. «Μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή πήγα και του μίλησα. Του είπα πως έχασε πολλά σουτ και περίμενα να δω τι θα μου απαντήσει. Θυμάμαι δεν είπε τίποτα. Απλά με ρώτησε από ποια σημεία είχε χάσει τα σουτ και εγώ του έδειξα τα σημεία. Τότε εκείνος με ρώτησε �τι πιστεύεις εσύ θα τα ξαναχάσω;� και φυσικά όλοι γνωρίζουμε τη συνέχεια».

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής παραδέχθηκε πως «φαινόταν από τις πρώτες στιγμές πως ο Γκάλης επρόκειτο να αλλάξει το μπάσκετ στην Ελλάδα. Δεν περιμέναμε το 1987 για να το δούμε αυτό. Εγώ ήμουν βέβαιος πως θα διέγραφε αυτή την πορεία. Ο Νίκος πλέον κατατάσσεται στους θρύλους, όχι μόνο του ελληνικού, αλλά του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Θυμάμαι πως για πολλά χρόνια μέναμε στο ίδιο δωμάτιο στις αποστολές στο ξενοδοχείο τόσο με τον Αρη όσο και με την Εθνική. Συζητούσαμε για πάρα πολλά θέματα και μπορώ να πω πως πρόκειται και για εξαιρετικό άνθρωπο εκτός από αθλητή».

"Δεν ήθελε να χάνει ούτε σε προπόνηση"
Ο Έλληνας τεχνικός αποκάλυψε επίσης και μια ιστορία που πάντα λέει στους παίκτες του. «Σε μια προπόνηση της Εθνικής τον είδα ιδιαίτερα επιθετικό απέναντι μου. Σε μια φάση μου έκλεψε τη μπάλα και ήρθε στο αυτί και μου είπε "τώρα είμαστε 2-2" γιατί του είχε κλέψει και εγώ πριν τη μπάλα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να είναι ανταγωνιστικός μαζί μου αφού δεν ήμουν συγκρίσιμο μέγεθος. Αυτός, όμως, ήταν φοβερά ανταγωνιστικός και δεν ήθελε να χάνει ακόμη και σε προπόνηση. Νομίζω πως αυτό μαρτυρά και το πόσο μεγάλος παίκτης ήταν».

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Αθώος ο δάσκαλος για παιδική πορνογραφία

Αθώος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Καβάλας ο 44χρονος διευθυντής δημοτικού σχολείου του Ξεριά Καβάλας, που κατηγορούνταν για διακίνηση και χρήση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου. Από τη διαδιασία διαπιστώθηκε περιορισμένη χρονικά παραμονή, μέσω του υπολογιστή της οικίας του, σε σελίδες παιδικής πορνογραφίας, που δεν δικαιολογεί χρήση και διακίνηση του υλικού. Ο 44χρονος κρίθηκε αθώος και για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσίων. Στο πλευρό του είχε την οικογένειά του, φίλους και γονείς μαθητών του δημοτικού σχολείου του Ξεριά, οι οποίοι δέχθηκαν με ανακούφιση και αισθήματα χαράς την αθωωτική απόφαση.

Αναστέλλουν την λειτουργία τους σχολικά τμήματα στην Καβάλα

Αναστέλλεται από σήμερα η λειτουργία τμημάτων σχολείων του νομού Καβάλας, λόγω συρροής περιστατικών γριπώδους συνδρομής. Συγκεκριμένα, κλείνουν έως τις 7 Δεκεμβρίου η ΣΤ’ τάξη του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, το 15ο Νηπιαγωγείο, η Γ’ τάξη του 21ου Δημοτικού, η ΣΤ’ του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου, η Ε’ και ΣΤ’ του Δημοτικού Σχολείου Λυδίας, η Β’ του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης, το Β2 του 4ου Γυμνασίου Καβάλας, το Α4 του 6ου Γυμνασίου Καβάλας, το Β1 του Γενικού Λυκείου Κρηνίδων, το Β4 του 5ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, το Α3 και Γ1 του Γυμνασίου Ελευθερούπολης και το Γυμνάσιο Λιμεναρίων Θάσου.


Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ο Αντώνης Σαμαράς νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας




Με καταμετρημένο το 72,68% (που αντιστοιχεί περίπου σε 550.000 ψηφοφόρους), ο Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει 50,18%, η Ντόρα Μπακογιάννη 39,76% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης 10,06%.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Διευθυντής σε σχολείο της Καβάλας ο παιδόφιλος

Και στην Καβάλα απλώνονται τα δίχτυα του κυκλώματος διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Μετά από συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης με το αντίστοιχο τμήμα Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας, συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής ένας 44χρονος εκπαιδευτικός και μάλιστα διευθυντής Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή της Χρυσούπολης, με την κατηγορία της κατοχής υλικού πορνογραφίας ανηλίκων καθώς και μικροποσότητας χασίς.

Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι Η/Υ, ένας οπτικός δίσκος που περιείχε αποθηκευμένους συνδέσμους για ιστοσελίδες πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και μικροποσότητα χασίς.

Σε βάρος του 44χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί αρμοδίως.

ζουγκλα .gr

Για να χαλαρώσουμε....ορσε΄΄

Καβάλα-ΠΑΟΚ: 75-70

Καβάλα-ΠΑΟΚ: 75-70
Η ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη είχε πάθος, αποφασιστικότητα και Αμερικανούς (Σιλντς, Αλεξάντερ και Κόλινς) για... φίλημα.
Ο ενθουσιασμός του κόσμου (ο οποίος φυσικά μεταδιδόταν στους παίκτες), το "ζεστό" χέρι με το καλημέρα του Ντιμίτρι Αλεξάντερ, οι πολύ καλές επιστροφές στην άμυνα και τα νταμπλ τιμ στον Λάζαρο Παπαδόπουλο έδωσαν στην Κάβαλα το δικαίωμα να αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα.Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στην επίθεση, αδυνατούσε να σταματήσει τα σουτ της Καβάλας από την περιφέρεια και δικαίως οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να προηγούνται στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 28-14. Μάλιστα, ο Αλεξάντερ δεν ήταν μόνος του και μαζί με τον Σιλντς είχαν τους πρώτους ρόλους στην επίθεση της ομάδας τους.

Την ίδια ώρα ο Σούλης Μαρκόπουλος έβλεπε τους Κρις Μονρό και Κένι Γκρέγκορι να μην βοηθούν τον ΠΑΟΚ επιθετικά, ενώ ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ήταν αργός στις αντιδράσεις του και καλά κλεισμένος από τους αντιπάλους του.
Τα δεκάλεπτα: 28-14, 41-34, 59-51, 75-70

Καβάλα (Κώστας Πιλαφίδης): Νίκου, Αλεξάντερ 14 (2), Στεφανίδης 3 (1), Αγγελόπουλος, Κόλινς 14, Ηλιάδης 1, Σιλντς 15 (3), Ραϊτσεβιτς 8 (2), Σιγκούνας 7 (1), Τσέρανιτς 4, Γκούστας 9 (1)

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μονρόε 18 (3), Καυκής 6, Γκρέγκορι 20, Ταπούτος, Χέλιγουελ 5, Τσιάρας, Εϊβερι, Καλαϊτζίδης 1, Παπαδόπουλος 4, Δεμερτζής 2, Ντρόμπνιακ 9, Γκετσέφσκι 5 (1)

Μετά το τέλος του ματς ο Κώστας Πιλαφίδης δήλωσε: "Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα τραυματισμών και μας έχουν βγάλει εκτός ρυθμού. Θέλαμε μια μεγάλη νίκη, ώστε να πάρουμε κουράγιο για την δύσκολη συνέχεια. Ουσιαστικά αυτό το παιχνίδι αποτέλεσε τεστ επιβίωσης. Είναι μεγάλη νίκη, αλλά θα πρέπει να την διαχειριστούμε σωστά. Αν δεν το κάνουμε θα είναι τραγικό λάθος. Ακόμη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Πρέπει να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά και προσπάθεια, γιατί έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας".

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Στις κάλπες οι ψηφοφόροι της ΝΔ για την ανάδειξη αρχηγού

Στις κάλπες καλούνται την Κυριακή από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα, τα μέλη της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο της NΔ. Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Ψωμιάδης διεκδικούν την ψήφο των μελών του κόμματός τους. Ήδη ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα, σε Καβάλα, Δράμα και Ξάνθη. Στο νομό Καβάλας θα στηθούν 26 κάλπες στα 13 εκλογικά τμήματα. Στο δήμο Καβάλας, θα λειτουργήσει ως εκλογικό κέντρο, τμήμα της Δημοτικής Καπναποθήκης και το ΚΑΠΗ Νέας Καρβάλης. Δύο εκλογικά κέντρα θα υπάρξουν στη Θάσο, σε Λιμένα και Λιμενάρια και από ένα στις έδρες των υπόλοιπων δήμων.

Κλείνουν νέα τμήματα σχολείων του νομού Καβάλας

Αναστέλλεται για επτά ημέρες, από σήμερα, η λειτουργία και άλλων τμημάτων σχολείων στο νομό Καβάλας, λόγω αυξημένων απουσιών ασθενείας. Ειδικότερα, κλείνουν το τμήμα Δ2 του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, το τμήμα Α1 του 3ου Γυμνασίου Καβάλας, το τμήμα Γ2 του Γυμνασίου Λιμένα Θάσου, το τμήμα Β3 του Γενικού Λυκείου Νέας Περάμου και το Γενικό Λύκειο Λιμεναρίων Θάσου.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Ορσεεεεεε...


Κavala net.......

Κάποια άρθρα αναγκάστικά σβήστηκαν μιας και το kavala net μας έκανε παρατήρηση σε έντονο ύφος να μην ξαναχρησιμοποιούμε τις σελίδες τους.....για δικά τους άρθρα.!!!!!

Kινέζος ειδκός προειδοποιεί για τον κίνδυνο της μετάλλαξης του ιού Η1Ν1.

Η Κίνα πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή για πιθανή μετάλλαξη στη συμπεριφορά του ιού H1N1 , διότι ο πολύ πιο επικίνδυνος και θανατηφόρος ιός της γρίπης των πτηνών H5N1 είναι ενδημικός στη χώρα, δήλωσε σήμερα κινέζος εμπειρογνώμονας. Σύμφωνα με τον Τζονγκ Νανσάν, διευθυντή του Ινστιτούτου Αναπνευστικών Παθήσεων της Γκουανγκντόνγκ, η παρουσία και των δύο ιών στην Κίνα σημαίνει ότι μπορούν να διασταυρωθούν και να δημιουργήσουν ένα τερατώδες υβρίδιο - ένα μικρόβιο μεγάλης θανατηφόρας ισχύος και......
υψηλής μεταδοτικότητας μεταξύ των ανθρώπων. "Η Κίνα, όπως γνωρίζετε, είναι διαφορετική από άλλες χώρες. Στο εσωτερικό της Κίνας ο H5N1 έχει υπάρξει για κάποιο χρονικό διάστημα. Κατά συνέπεια, εάν υπάρξει διασταύρωση ανάμεσα στον H1N1 και τον H5N1 θα είναι καταστροφικό", δήλωσε ο Τζονγκ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο του Ρόιτερ. "Υπάρχει κάτι που πρέπει να ελέγχουμε, η μετατροπή, η μετάλλαξη του ιού. Για τον λόγο αυτόν η καταγραφή του αριθμού των θανάτων πρέπει να είναι πραγματικά διαφανής". Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε χθες ότι ο H5N1 εμφανίσθηκε σε πουλερικά στην Αίγυπτο, την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ, απειλώντας για μία ακόμη φορά του ανθρώπους. "Κατ΄αρχάς, θέτει όσους έρχονται σε άμεση επαφή με τα πτηνά, συνήθως τον πληθυσμό της υπαίθρου και τους εργαζομένους σε πτηνοτροφεία, σε κίνδυνο μόλυνσης από τον συχνά θανατηφόρο ιό. Κατά δεύτερον, ο ιός μπορεί να περάσει ένα στάδιο αναπροσαρμογής με άλλο ιό της γρίπης και να δημιουργηθεί ένα τελείως νέο στέλεχος", αναφέρει ο ΠΟΥ. "Ο πιο εμφανής κίνδυνος είναι ο συνδυασμός του H5N1 με τον πανδημικό ιό (H1N1), δημιουργώντας έναν ιό γρίπης που θα είναι τόσο θανατηφόρος όσο ο H5N1 και τόσο μεταδοτικός όσο ο H1N1". Ο Τζονγκ δήλωσε στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα ότι η Κίνα είναι πιθανόν να έχει περισσότερους θανάτους από τον ιό H1N1 από όσους αναφέρει, με ορισμένες τοπικές κυβερνήσεις να αποσιωπούν τα ύποπτα στοιχεία. Ο γιατρός Τζονγκ Νανσάν είναι γνωστός για την αντικειμενικότητά του και το έργο του για την αντιμετώπιση του Σοβαρού και Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) το 2003, όταν προκλήθηκε παγκόσμιος πανικός και συναγερμός από την αποκάλυψη ότι οι κινεζικές αρχές συγκάλυπταν ή υποβάθμιζαν τη διάδοση της επιδημίας. Η Κίνα, η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, έχει αναφέρει 70.000 κρούσματα του ιού H1N1 και 53 θανάτους. Τη στιγμή που ορισμένες περιοχές στερούνται της απαραίτητης τεχνολογίας για την ανίχνευση του ιού H1N1, άλλες περιοχές αντιμετωπίζουν τους θανάτους ως προκληθέντες από κοινή πνευμονία, λέει ο Τζονγκ. "Ορισμένες τοπικές υγειονομικές αρχές είναι απρόθυμες να πραγματοποιήσουν τεστ στους ασθενείς που παρουσιάζουν οξεία πνευμονία, διότι υπάρχει κάποιος άτυπος κανόνας που ορίζει ότι όσο περισσότεροι είναι οι θάνατοι από τον ιό H1N1, τόσο λιγότερο αποτελεσματικός είναι ο έλεγχος και η πρόληψη στην περιοχή", είπε ο Τζονγκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο υπουργός υγείας της Κίνας Τσεν Τζου του τηλεφώνησε την περασμένη εβδομάδα και συμφώνησε με τις απόψεις του. Στη συνέχεια εμφανίσθηκε μήνυμα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, το οποίο απειλούσε με αυστηρές τιμωρίες τους τοπικούς αξιωματούχους που θα συλλαμβάνονται να αποκρύπτουν θανάτους από τον ιό H1N1. Ο ΠΟΥ έχει καταγράψει περισσότερα από 526.060 εργαστηριακά αποδεδειγμένα κρούσματα του ιού και τουλάχιστον 6.770 θανάτους. Ωστόσο τονίζει εδώ και μήνες ότι οι αριθμοί αυτοί δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου και έχει καλέσει τις χώρες να τοποθετήσουν περισσότερα κονδύλια στην αντιμετώπιση της ασθένειας, παρά στην πρόληψη και την ανίχνευσή της. Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερ)

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Σύλληψη οδηγού σχολικού λεωφορείου για παρενόχληση ανήλικης

Οδηγός λεωφορείου, που μετέφερε μαθητές σε ιδιωτικό δημοτικό σχολείο, συνελήφθη χθες στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης προστασίας ανηλίκων, με την κατηγορία ότι ενοχλούσε σεξουαλικά 12χρονη.

Πρόκειται για έναν 35χρονο, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ' εξακολούθηση και σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πειραιά.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 35χρονος πριν από ένα μήνα άρχισε να στέλνει τηλεφωνικά γραπτά μηνύματα στη ανήλικη με περιεχόμενο, που πρόσβαλε την γενετήσια αξιοπρέπεια της και ταυτόχρονα επεδίωκε συνάντηση μαζί της.

Όταν, όμως, πήγε στο ραντεβού, συνελήφθη από τους αστυνομικούς, οι οποίοι εν τω μεταξύ είχαν ενημερωθεί για το συμβάν.

www.kathimerini.gr

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...