Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

ΑΡΗΣ - ΚΑΒΑΛΑ 0-0

Κούπερ έχεις πολύ δουλειά! Υπό το βλέμμα του νέου του τεχνικού, Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο Άρης απέναντι σε μία εκπληκτική Καβάλα, ακόμα και όταν έπαιζε με 10 ή και 8 ποδοσφαιριστές στο τέλος, δεν κατάφερε να πετύχει γκολ. Παρά τα... άπειρα σουτ και τα δύο δοκάρια, οι «κίτρινοι» κόλλησαν στο «μηδέν» με τους «Αργοναύτες».

«Στρατιώτες» οι παίκτες του Γιάννη Παπακώστα, που κρατούσαν τις γραμμές του καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά λίγο έλειψε να πληρώσουν το σκληρό ώρες-ώρες παιχνίδι τους. Χωρίς φαντασία και αυτοματισμούς ο Άρης, αλλά με αρκετό ρίσκο στο τέλος που τελικά, όμως, δεν του έφερε τη νίκη. Τα τελευταία λεπτά ήταν συγκλονιστικά, αλλά τελικά, έστω και με 8 ποδοσφαιριστές η Καβάλα πήρε την ισοπαλία, ενώ θα μπορούσε να είχε φύγει και με τη νίκη!

Ο Παπακώστας παρέταξε σε 4-4-2 τους Ιωάννου και Ονουάτσι στην επίθεση και τους Ορούμα και Μεντί στα άκρα.
Η Ροή του Αγώνα:

42΄ Δοκάρι - Χαβίτο (Άρης)

68΄ Κόκκινη κάρτα - Ντικρόκ (Καβάλα)

77΄ Δοκάρι - Γκρασιάν (Άρης)

89΄ Κόκκινη κάρτα - Οικονόμου (Καβάλα)

95΄ Κόκκινη κάρτα - Ονουάτσι (Καβάλα)


Περισσότερα>>>
Είχαν... άγχος!

Τα πρώτα λεπτά ήταν καθαρά αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες. Η Καβάλα που είχε την ατυχία να χάσει μόλις στο 3ο λεπτό λόγω τραυματισμού τον Ιωάννου ήταν εξαιρετικά στημένη έχοντας ορθώσει ένα διπλό «τείχος» 8 παικτών μπροστά από τον Κάλατς. Οι ποδοσφαιριστές του Παπακώστα «περίμεναν» τον αντίπαλο, έδωσαν χώρο αλλά και «κατέστρεφαν» το παιχνίδι του Άρη, όποτε οι αντίπαλοι τους περνούσαν τη σέντρα.

Τους έπιαναν στον... ύπνο!

Μετά το 20λεπτο, η Καβάλα άρχισε να γίνεται περισσότερο απειλητική και έφτασε σε μια-δυο περιπτώσεις πολύ κοντά στο 0-1. Μάλιστα, στο 34΄ η «μαγική» τετράδα της επίθεσης των «Αργοναυτών»... έκρυψε τη μπάλα και παραλίγο ο Ρινκόν να πετύχει ίσως το γκολ της χρονιάς!

Τα νεύρα ανέβασαν τον... Άρη!

Στο 35ο λεπτό σημειώθηκε μία φάση που σημάδεψε το παιχνίδι. Ο Χαβίτο ανατράπηκε από τον Οικονόμου μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζεται». Ακολούθησε ένα τετράλεπτο, στο οποίο βγήκαν τέσσερις κίτρινες κάρτες. Το πάθος και τα πολλά νεύρα, όμως, ουσιαστικά αποδιοργάνωσαν τους φιλοξενούμενους και οι παίκτες του Άρη βρήκαν περισσότερους χώρους κοντά στην εστία του Κάλατς και έγιναν περισσότερο απειλητικοί. Στο 42΄, μάλιστα, ο Χαβίτο εκτέλεσε φάουλ και το οριζόντιο δοκάρι του Αυστραλού τερματοφύλακα, που έμεινε «άγαλμα», του στέρησε ένα υπέροχο γκολ.

Άλλος ρυθμός, άλλο παιχνίδι!

Τα πρώτα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν λες και είχαμε αλλάξει γήπεδο! Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά ανοίγοντας το ρυθμό με στόχο να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Μέχρι το 55΄ οι δύο τερματοφύλακες είδαν αρκετές φορές τη μπάλα σε απόσταση βολής από την εστία τους, αλλά τα περισσότερα από αυτά ήταν άστοχα.

Πιέζει ο Άρης, με δέκα η Καβάλα

Ο Μπουγιουκλής βλέποντας πως η ομάδα του δυσκολεύεται να πατήσει περιοχή άλλαξε αρχικά το σύστημα σε 4-4-2 με τον Κόκε να περνά πια στο πλάι του Αμπρέου, οι Γκρασιάν και Ναφτί έπαιζαν αρκετά ψηλά και οι Χαβίτο-Φερνάντες στα άκρα. Στο 74΄, μάλιστα, ρίσκαρε κι άλλο περνώντας στο ματς τον Κάλβο (που πήγε στα αριστερά) στη θέση του Ρομπέρζ με αποτέλεσμα να παίζει με έναν αμυντικό!

Ούτε με... Λαμπριάκο και 9!

Ούτε με τον Λαμπριάκο (μπήκε στο 87΄), όμως, ο Άρης κατάφερε να φτάσει στο γκολ. Το μόνο αξιοσημείωτο στα τελευταία λεπτά ήταν το «δολοφονικό» τάκλιν του Οικονόμου πάνω στον Κάλβο. Φυσικά, ο Κουκουλάκης έδειξε την κόκκινη κάρτα και ο Άρης είχε αριθμητικό πλεονέκτημα πια δύο παικτών! Ο «ωραίος» (Κάλατς) και οι μοιραίοι (Αμπρέου, Ονουάτσι) δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι στο τέλος, σε ένα φανταστικό παιχνίδι που έσπαγε «καρδιές» ως το τελευταίο σφύριγμα.

Η Ταυτότητα του Αγώνα


ΑΡΗΣ – ΚΑΒΑΛΑ 0-0
-

ΑΡΗΣ (Δαλκίδης-Μπουγιουκλής): Σηφάκης, Νέτο, Κουλουχέρης, Ρομπέρζ (74΄ Κάλβο), Αράνο, Ναφτί, Φερνάντεζ, Πίτου Γκαρσία (55΄ Γκρασιάν), Χαβίτο (87΄ Λαμπριάκος), Κόκε, Αμπρέου

ΚΑΒΑΛΑ (Γιάννης Παπακώστας): Κάλατς, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Φερέιρα, Θεοδωρέλης, Ντομπρασίνοβιτς (57΄ Σιόντης), Ντικρόκ, Μεντί, Ορούμα (72΄ Πόποβιτς), Ιωάννου (4΄ Ρινκόν), Ονουάτσι

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Κίτρινες κάρτες: Νέτο, Αμπρέου – Ονουάτσι, Παβίσεβιτς, Ντικρόκ, Ρινκόν
Κόκκινες: 68΄ Ντικρόκ – 89΄ Οικονόμου, 95΄ Ονουάτσι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...