Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Καβάλα-Περιστέρι: 95-78

Tην πρώτη της νίκη στη φετινή Α1 πήρε η Καβάλα που συνέτριψε με 95-78 το Περιστέρι στο κλειστό της Καλαμίτσας για τη δεύτερη αγωνιστική.
Aπό τα μέσα της πρώτης περιόδου οι γηπεδούχοι επέβαλαν τον ρυθμό τους και από εκείνο το σημείο και μετά ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν από την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου.

Aπόλυτος ηγέτης της Καβάλας ήταν ο Ντεμέτριους Αλεξάντερ σημειώνοντας 23 πόντους και μαζεύοντας 13 ριμπάουντ. Ακολούθησε ο Σιλντς με 17 πόντους, ενώ οι Ουέιντ και Ηλιάδης προσέθεσαν από 14.

Από πλευράς Περιστερίου οι Χάμοντς και Άρνολντ είχαν από 17 πόντους και ο Μάρκους Φάιζον προσέθεσε 12.
Τα δεκάλεπτα: 28-18, 50-35, 76-50, 95-78

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Καβάλα (Πιλαφίδης): Νίκου 2, Αλεξάντερ 23 (1), Στεφανίδης 7 (1), Αγγελόπουλος 2, Χαφ 3 (1), Ουέιντ 14, Ηλιάδης 14, Σιλντς 17 (4), Ραΐσεβιτς 8, Τσέρανιτς 3, Γκούστας 2

Περιστέρι (Σκουρτόπουλος): Χάμοντς 17 (3), Ντάνιελς 4, Παπανικολόπουλος 8 (1), Μπράμος 11 (1), Μπεμπά, Αντώνης Μάντζαρης 2, Δεληγιάννης 7, Φάιζον 12 (1), Τσιάκος, Άρνολντ 17

Χιόνια και στο Βουνοχώρι

Click!

Χιόνια στο Φαλακρό...

Click for more!


απο falakro.meteodrama


Το Περιστέρι υποδέχεται η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας

Το Περιστέρι υποδέχεται στο Κλειστό της Καλαμίτσας η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, στον πρώτο της εντός έδρας αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ. Ο αναμέτρηση θα γίνει , στις 4 το απόγευμα. Εισιτήρια προπωλούνται στο περίπτερο, που έχει στηθεί στην πλατεία Καπνεργάτη της Καβάλας, στις τιμές των 15 και 20 ευρώ

Οι εργασίες στο κλειστό της Καλαμίτσας έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και περιμένουμε να τελειώσουν στο επόμενο παιχνίδι που είναι με τον Ολυμπιακό...

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Ο Barrichello στη Williams το 2010 και… απειλεί με αποκαλύψεις!



Τα τρία χρόνια που ήμουν στην Honda ήταν πολύ, πολύ δύσκολα. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα έχω ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο του χρόνου και αυτό είναι που πραγματικά θέλω για μένα. Θέλω να συνεχίσω και να κερδίζω. Περιμένω να τελειώσει η σεζόν και να βγω να πω όλα όσα πρέπει να πω. Αυτή τη στιγμή δεν περιμένω από τον Jenson να το κάνει ή από άλλους. Στο μυαλό μου είναι πολύ καλά τακτοποιημένο, αλλά δεν είναι η σωστή στιγμή να μιλήσω για αυτά τώρα»


Η Mozilla κυκλοφόρησε την έκδοση 3.5.4 για τον Firefox


Firefox
Η Mozilla χθες κυκλοφόρησε μία μικρή αλλά ωστόσο σημαντική ενημέρωση για τον Firefox. Λογικά όσοι έχετε ανοιχτό το auto-update στο Firefox, ο browser σας θα αναβαθμίστηκε αυτόματα, αλλιώς καλό θα ήταν να κάνετε το update άμεσα. Σύμφωνα με τη Mozilla, το συγκεκριμένο update (έκδοση 3.5.4) εστιάζεται περισσότερο στην ασφάλεια και στη σταθερότητα του browser. Συνολικά διορθώθηκαν 16 vulnerabilities, από τα οποία τα 11 θεωρήθηκαν κρίσιμα. Μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται προβλήματα με το πυρήνα και τη μηχανή JavaScript καθώς επίσης και το μετατροπέα string-to-number.

Ορισμένα από αυτά τα προβλήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ολική κατάρρευση της μνήμης (βέβαια κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες). Η εταιρεία συνιστά σε όλους του χρήστες να κάνουν αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση. Για του χρήστες που χρησιμοποιούν ακόμα την έκδοση 3.0.x, έχει κυκλοφορήσει το αντίστοιχο update 3.0.15 για την αντιμετώπιση 9 αδυναμιών, από τις οποίες οι 4 έχουν χαρακτηριστεί κρίσιμες. Όσοι χρήστες δεν είστε σίγουροι αν έχετε κάνει update, μπορείτε να πάτε στο menu help και να πατήσετε την επιλογή “Check for updates”.

Πηγή: away.gr

Παράταση στην απόκτηση του μαθητικού netbook




Το 98,7% των μαθητών Α’ Γυμνασίου, που μέσω των γονέων τους δήλωσαν συμμετοχή και ενεγράφησαν στη δράση στα κατά τόπους γυμνάσια της χώρας, έχουν ήδη αποκτήσει το μαθητικό φορητό υπολογιστή βάσει της δράσης της "Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ", σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Έτσι από την 1η Οκτωβρίου, οπότε και ξεκίνησε η διανομή του μαθητικού υπολογιστή, αποκτήθηκαν 111.500 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Στον αριθμό αυτό θα πρέπει να προστεθούν και οι 7.700 εκπαιδευτικοί οι οποίοι πρόκειται να διδάξουν στην Α’ Γυμνασίου κατά το τρέχον σχολικό έτος.
Πρόκειται ουσιαστικά για μία εξαιρετικά επιτυχημένη δράση η οποία έδωσε σημαντικές ανάσες στη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική λιανική αγορά προϊόντων τεχνολογίας.
Προκειμένου δε να συμμετάσχουν και οι υπόλοιποι μαθητές στη δράση η "Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ" ανακοίνωσε την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας έως τις 7 Νοεμβρίου.

Εγκαινιάζεται η έκθεση της Τροχαίας Καβάλας

Εγκαινιάζεται στις 7 σήμερα το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας, η έκθεση Τροχαίας, που διοργανώνει η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας από σήμερα (Παρασκευή) έως τις 4 Νοεμβρίου. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων συμπεριλαμβάνονται ομιλίες για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την οδική ασφάλεια, έκθεση φωτογραφιών και επιμέρους εκδηλώσεις με διανομή εντύπου και αναμνηστικού υλικού για παιδιά.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 8.30 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ.

Γενική Συνέλευση για το κυκλοφοριακό στον Πρ. Ηλία Καβάλας

Τα κυκλοφοριακά προβλήματα και η περιβαλλοντική υποβάθμιση των συνοικιών Προφήτη Ηλία και Χωράφας του δήμου Καβάλας, είναι το θέμα συζήτησης στη συγκέντρωση που πραγματοποιεί την Κυριακή η «Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων της οδού Ιωάννου Μέξη». Σε αυτήν καλούνται οι κάτοικοι της οδού και της ευρύτερης περιοχής του Προφήτη Ηλία και της Χωράφας προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους. Η συνάντηση θα γίνει στις 11 το πρωί της Κυριακής, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Χωράφας.

Η Γιορτή Τσίπουρου το Σαββατοκύριακο στον Δήμο Ελευθερών

Για 7η συνεχή χρονιά ο Δήμος Ελευθερών διοργανώνει την Γιορτή Τσίπουρου το Σαββατοκύριακο με στόχο την προβολή του τοπικού προϊόντος. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν αύριο (Σάββατο), στις 7 το απόγευμα, στον Άγιο Ανδρέα με την παρουσίαση του παραδοσιακού τρόπου παραγωγής του τσίπουρου. Την Κυριακή οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στον παραλιακό πεζόδρομο της Νέας Περάμου από το πρωί, με προσφορά τσίπουρου και εδεσμάτων στους επισκέπτες και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Μαφιόζικη δολοφονία καρέ – καρέ




Η αδιαφορία των αυτοπτών μαρτύρων μιας
δολοφονίας με το στυλ της Μαφίας στη Νάπολι,
υποχρέωσε τις ιταλικές εισαγγελικές Αρχές να
δώσουν στη δημοσιότητα ένα video διάρκειας 26
δευτερολέπτων από κάμερα ασφαλείας, σε μια
προσπάθεια να σπάσουν «το τείχος της σιωπής»
σχετικά με την ταυτότητα του δράστη.


Στο video φαίνεται ένας άνδρας, ο οποίος φοράει ένα καπέλο
του baseball, να δολοφονεί στις 11 Μαΐου τον 53χρονο
Mariano Bacio Tarracino, ο οποίος είχε σχέσεις με τη Μαφία.

Ο Tarracino φαίνεται να στέκεται έξω από ένα bar στη γειτονία
Sanita καπνίζοντας τσιγάρο. Ο δολοφόνος μπαίνει στο bar,
στο οποίο βρίσκονται τουλάχιστον έξι πελάτες, στη συνέχεια
βγαίνει και πυροβολεί εξ επαφής τον 53χρονο.

Όταν μάλιστα ο Tarracinο πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος, ο
δολοφόνος ολοκληρώνει το έργο του με μια σφαίρα στο κεφάλι
του θύματος.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι κανείς από τους
περαστικούς δεν αντιδρά, αν και είναι δύσκολο να πει κανείς
αν αυτό οφείλεται σε αδιαφορία ή στο φόβο για αντίποινα.

Αν και έχουν περάσει πέντε μήνες ερευνών, οι εισαγγελικές
Αρχές δεν έχουν, ακόμα, αναγνωρίσει τον δράστη, το
πρόσωπο του οποίου φαίνεται καθαρά στο video.

Στο κυνήγι των πληροφοριών μπήκε και ένας βουλευτής του
κόμματος των Πρασίνων, ο οποίος προσφέρει 2.000 ευρώ για
πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Ταχύτερες πτήσεις με τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό

Ακόμα και στις 2 ώρες θα μπορούσε να μειωθεί η διάρκεια της πτήσης από την Αθήνα στο Παρίσι και στις 2,5 από την Αθήνα στο Λονδίνο με την εφαρμογή του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού, δηλαδή του προγράμματος που ενοποιεί τον ευρωπαϊκό χώρο πάνω από τα 30.000 πόδια.

Στα μέτρα που φιλοδοξεί να εφαρμόσει η Κομισιόν το 2012 περιλαμβάνονται οι νέοι «διάδρομοι» σε ευθεία και η αποφυγή ζωνών με υπερβολική αεροπορική κίνηση, ώστε, εκτός από τη μείωση του χρόνου της διαδρομής, οι επιβάτες να έχουν ασφαλέστερες πτήσεις αλλά και μειωμένες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια.

Παράλληλα, μειωμένες θα είναι και οι καθυστερήσεις στα αεροδρόμια, ενώ οι μικρότεροι χρόνοι πτήσης θα μειώσουν σημαντικά τις εκπομπές καυσαερίων.


«Καμπανάκι»

Αυτό επεσήμαναν τα μέλη της Ενωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, κατά τη διάρκεια συνεδρίου που πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο στην Κω, κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για τη χώρα μας, η οποία, αν και «λόγω θέσης εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό πτήσεων σε καθημερινή βάση, παρουσιάζει αναιτιολόγητη καθυστέρηση συμμόρφωσης στην Κοινοτική Νομοθεσία για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό και κινδυνεύει να χάσει από γείτονες χώρες σημαντικό όγκο εναέριας κυκλοφορίας και μεγάλα έσοδα, καθώς επίσης και να οδηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ η εφαρμογή των νέων «διαδρόμων» σε ευθεία και των υπολοίπων ρυθμίσεων αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης από 28 ευρωπαϊκές επιτροπές, η Ελλάδα αντιπροσωπεύεται μόνο στις τέσσερις από αυτές, με κίνδυνο να χάσει πολλά έσοδα στο μέλλον από χώρες όπως η Ιταλία.



ΕΘΝΟΣ

Καβάλα....

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 τη γιορτάζουμε για να αποδώσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους γενναίους υπερασπιστές των συνόρων μας και αγωνιστές για να τιμήσουμε τους αθάνατους νεκρούς και τους ηρωϊκούς της γενιάς του ΄40 οι οποίοι απόκρουσαν, χωρίς να υπολογίσουν τον τρομακτικό κίνδυνο, τη θεωρούμενη μέχρι τότε ακατάβλητη ισχύ του Άξονα που επιβουλεύθηκε την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

Ο δικτάτορας, της τότε φασιστικής Ιταλίας, Μπενίτο Μουσολίνι, έχοντας κατά νου την ανασύσταση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατίας, και διακηρύσσοντας από το 1922 ότι έβλεπε να διαγράφεται στον ιταλικό ουρανό μια αναγεννώμενη αυτοκρατορία των Καισάρων, κατάκτησε χωρίς πολλές δυσκολίες την Αιθιοπία και τον Απρίλιο του 1939 την Αλβανία.

Στη συνέχεια για να μην υστερεί απέναντι στους Γερμανούς έστρεψε την προσοχή του στην Ελλάδα. Μετά από μία σειρά προκλήσεων που κορυφώθηκαν με τον τορπιλισμό του καταδρομικού “Έλλη” στις 15 Αυγούστου 1940 μέσα στο λιμάνι της Τήνου με την ευκαιρία της εορτής της Μεγαλόχαρης φτάνουμε στο ξημέρωμα της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Είναι 5 η ώρα τα χαράματα, ο ιταλός Πρέσβυς στην Αθήνα κτυπά τη πόρτα του Έλληνα Πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά και χωρίς περιστροφές του λέει ότι η Κυβέρνησή του θέλει να της παραχωρηθούν ωρισμένες περιοχές της πατρίδας μας. Ο πρωθυπουργός τον ρωτάει “ποιές είναι αυτές” και αυτός του απαντά ότι δεν τις γνωρίζει και συμπληρώνει ότι εάν η απάντηση είναι αρνητική στις 6:30 τα ιταλικά στρατεύματα που είναι στην Αλβανία θα περάσουν τα σύνορα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός εκφράζοντας όλο τον ελληνικό λαό απανταχού της γης του απάντησε “ΟΧΙ”.

Τη σταθερή θέληση του Έθνους για τον “υπέρ πάντων αγώνα” και την απόλυτη πίστη, για την τελική νίκη, το Γενικό Στρατηγείο ανήγγειλε στον Ελληνικό λαό και σε όλο το κόσμο, με λιτό και λακωνικό ανακοινωθέν: “Αι ιταλικαί στρατιωτικαί δυνάμεις προσβάλλουν από της 5ης και 30 πρωϊνής σήμερον τα ημέτερα τμήματα προκαλύψεως της Ελληνοαλβανικής μεθορίου. Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους”.

Ο αγώνας των Ελλήνων εξέπληξε όλο το κόσμο και υποχρέωσε τους Συμμάχους να ομολογήσουν ότι: “Στο μέλλον δεν θα λέγεται ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”.

Το ΟΧΙ της Ελλάδας δεν ήταν μόνο μια θαρραλέα απάντηση στην ένοπλη βία. Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί σταθμό της Ελληνικής αλλά και της Παγκόσμιας Ιστορίας γιατί:

- Δόθηκε η μάχη, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και όλου του πολιτισμένου κόσμου και ανάτειλε η ελπίδα, για τη τελική νίκη των Συμμαχικών Δυνάμεων.

- Διάλυσε το μύθο, για το αήττητο και τη παντοδυναμία του Άξονα, αποκάλυψε τη.......
τρωτότητά του και δημιούργησε προϋποθέσεις και συνθήκες, για τη κατάρρευσή του.

- Κατάφερε θανάσιμο πλήγμα στον ένα από τους συνεταίρους του Άξονα, την Ιταλία, που ποτέ δεν συνήλθε από την ήττα της στη Βόρεια Ήπειρο, αχρηστεύθηκε σαν εμπόλεμη δύναμη και κατέστησε τον Άξονα ανάπηρο.

- Άσκησε αποφασιστική επίδραση στην αμφιταλαντευόμενη στάση διαφόρων χωρών, όπως της Γιουγκοσλαβίας, που, αν και είχε προσχωρήσει στον Άξονα, υπαναχώρησε, της Ισπανίας και της Τουρκίας, που έμειναν ουδέτερες και τέλος της Γαλλίας του Πεταίν, που αρνήθηκε να συνεργασθεί με τις δυνάμεις του Άξονα, εναντίον της Αγγλίας.

- Καθυστέρησε, για δυο περίπου μήνες, την επίθεση εναντίον της τότε Σοβιετικής Ένωσης, με μοιραία αποτελέσματα λόγω του φοβερού χειμώνα για τους Γερμανούς.

Έτσι αγωνίσθηκε το 1940-41 η γενιά των πατέρων μας, με πίστη και αυταπάρνηση, αντάξια του Λεωνίδα της Σπάρτης, του Παλαιολόγου των Βυζαντινών και του Διάκου της Αλαμάνας.

Με την ευκαιρία της επετείου, της 28ης Οκτωβρίου 1940, έχουμε το δικαίωμα να υπερηφανευόμαστε και την ιερή υποχρέωση να γονατίσουμε με ευλάβεια, στρέφοντας τη σκέψη μας “προς δόξαν και τιμήν και μνήμην αιωνίαν” των ηρωϊκών νεκρών, που με το αίμα τους έγραψαν το Βορειοηπειρωτικό Έπος.

Οφείλουμε σαν συνεχιστές του έργου τους, να θυμόμαστε ότι με την ενότητα και την εθνική ομοψυχία, θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία, όπως τότε, οποιαδήποτε απειλή και θα εξασφαλίσουμε την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ελευθερία της πατρίδας μας.

Ζήτω το Έθνος!

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!

Φτωχοί 80 εκατομμύρια Ευρωπαίοι





Κάτω από το όριο της φτώχειας ζει το 16% του πληθυσμού της Ευρωπαικής Ενωσης (ΕΕ). Την ίδια ώρα, το 73% των Ευρωπαίων θεωρεί ότι η φτώχεια είναι διαδεδομένο πρόβλημα στη χώρα του, ενώ το 89% ζητεί από την κυβέρνησή του να λάβει επειγόντως μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Αυτά είναι τρία από τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από την ανάλυση των στοιχείων, που περιλαμβάνονται στη νέα έρευνα του ευρωβαρόμετρου για τη φτώχια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την έρευνα, σήμερα, περίπου 80 εκατομμύρια άτομα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και συναντούν σοβαρά εμπόδια όσον αφορά την πρόσβαση στην απασχόληση, στην εκπαίδευση, στη στέγαση, καθώς και στις κοινωνικές και χρηματοδοτικές υπηρεσίες.

Το υψηλό ποσοστό ανεργίας (52%) και το ποσοστό των χαμηλόμισθων (49%) θεωρούνται οι κυριότεροι παράγοντες που εξηγούν «κοινωνικά» το φαινόμενο της φτώχειας, σε συνδυασμό με τις ανεπαρκείς κοινωνικές παροχές και συντάξεις (29%) και το υπερβολικό κόστος αξιοπρεπούς στέγασης (26%).

Από την άλλη πλευρά, η έλλειψη εκπαίδευσης, κατάρτισης ή επαγγελματικών προσόντων (37%), καθώς και η «κληρονομούμενη» φτώχεια (25%) και η τοξικομανία (23%) θεωρούνται οι κυριότεροι λόγοι που εξηγούν τη φτώχεια σε «ατομικό» επίπεδο.

www.kathimerini.gr

Μπλέξαν τις αρμοδιότητές τους...





Ηλιακός προβολέας


Ιδανικός για υπόστεγα, γκαράζ και αποθήκες, ο αδιάβροχος προβολέας Sheddy διαθέτει μια αποσπώμενη φωτοβολταϊκή κυψέλη που τοποθετείται σε απόσταση έως και 3 μέτρα από τη μονάδα φωτισμού, ώστε να συλλέγει όσο το δυνατόν περισσότερο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ετσι, ο προβολέας εξασφαλίζει ενέργεια και ηλεκτροδοτεί τα 10 πολύ ισχυρά LED του όταν θα τεθεί σε λειτουργία, είτε από το κουμπί «on/off» πάνω στη συσκευή είτε από το τηλεχειριστήριο.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Ο ΑΪΝΣΤΑΪΝ ΓΙΑ ΤΑ ...STAGE !...


Στην Καβάλα την Πέμπτη ο Αντώνης Σαμαράς

Την Καβάλα θα επισκεφθεί το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών φορέων, αρχής γενομένης στις 11 με τον Νομάρχη Καβάλας Θεόδωρο Καλλιοντζή. Αμέσως μετά, θα παραβρεθεί στην συνεδρίαση του Διευρυμένου Οργάνου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και στις 12 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου. Στην συνέχεια, σε κεντρικό ξενοδοχείο, θα έχει επαφές με φίλους και στελέχη του κόμματος και ακολούθως θα συνεχίσει την περιοδεία του στις Σέρρες.


Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Επεσε μετεωρίτης στη Λετονία

Αντικείμενο που ενδέχεται να είναι μετεωρίτης έπεσε κοντά σε ένα μικρό χωριό στη βόρεια Λετονία, δημιουργώντας κρατήρα διαμέτρου 15 μέτρων, ανέφερε η πυροσβετική υπηρεσία.

"Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός", διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος της πυροσβετικής, προσθέτοντας ότι καμία μόλυνση από χημική ή ραδιενεργό ουσία δεν διαπιστώθηκε στην περιοχή.

Οι λετονικές Αρχές ειδοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής από τους κατοίκους του χωριού Μασαλάκα, διότι ένα αντικείμενο έπεσε από τον ουρανό, βάζοντας φωτιά στα χωράφια.

Όταν έφτασαν επί τόπου, οι διασώστες ανακάλυψαν ένα κρατήρα διαμέτρου 15 μέτρων και βάθους 5 μέτρων.

Διαρρήκτες αναζητά η Αστυνομία Καβάλας

Τους επιβάτες ενός μαύρου VW BORA χωρίς πινακίδα στο πίσω μέρος, αναζητά η αστυνομία Καβάλας, με το οποίο χθες από τις 5 έως τις 10 το βράδυ, διέρρηξαν τρεις οικίες σε Γραβούνα και Ποντολίβαδο Καβάλας Οι δράστες μπήκαν στα σπίτια παραβιάζοντας μπαλκονόπορτες και παράθυρα και αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά-κοσμήματα και χρηματικό ποσό 900 ευρώ.

Εξόρμηση στις συνοικίες από το δήμαρχο Καβάλας

Πρόγραμμα δράσης, οργανώνει ο δήμος Καβάλας προκειμένου να προχωρήσει στην σύνταξη του προϋπολογισμού του, με βάση τις ανάγκες της πόλης. Έτσι, ξεκινά εξόρμηση στις συνοικίες, όπου ο ίδιος ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, θα ακούσει από τους πολίτες τα προβλήματα και τις ανάγκες κάθε περιοχής. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει σήμερα (Δευτέρα) στις 5 το απόγευμα, στο χώρο του ΚΑΠΗ Αγίου Αθανασίου.


Ενίσχυση του δήμου Καβάλας στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης

Χρηματική ενίσχυση 20.000 ευρώ προς την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας ανακοίνωσε το πρωί ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής και ο πρόεδρος της ΔΑΝΕΚ Μιχάλης Χρυσομάλλης, σε συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της διοίκησης κ.Παπακωνσταντίνου. Στο μεταξύ, με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην Α1 κατηγορία η Ένωση, η οποία έχασε εκτός έδρας από το Μαρούσι με 81-61.




Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Στη κυκλοφορία από σήμερα τα Windows 7

Windows 7
Το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, το Windows 7, το οποίο θα αντικαταστήσει το κατά πολλούς αποτυχημένο Vista, βγαίνει στο εμπόριο στις 22 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το δελτίου Τύπου της εταιρίας, το νέο σύστημα είναι πιο ασφαλές, πιο αξιόπιστο, και πιο εξελιγμένο από τα Vista, καθώς έχει πολλές καινοτομίες, ενώ είναι σχεδιασμένο και για netbooks. Επίσης, μπορεί να λειτουργήσει άψογα σε μηχανήματα με οθόνη αφής χωρίς την προσθήκη άλλων προγραμμάτων.

Το νέο λειτουργικό κυκλοφορεί σε τρεις εκδόσεις, ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη: Η έκδοση Professional απευθύνεται στους επαγγελματίες, η έκδοση Ultimate περιέχει ολοκληρωμένο το πακέτο των δυνατοτήτων, ενώ η έκδοση Home Premium, η οποία είναι και η βασική, είναι κατάλληλη για σπίτια και γραφεία.

Το νέο σύστημα θα παρουσιαστεί επίσημα στη Νέα Υόρκη από τον πρόεδρο της εταιρίας Στιβ Μπάλμερ, ενώ η ελληνική έκδοση θα είναι διαθέσιμη στις 31 Οκτωβρίου.

Στην Ελλάδα η πρώτη παρουσίαση έγινε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, στην Αθήνα.

Πηγή: skai.gr

Δέσμευση Ξενογιαννακοπούλου για τη μεταστέγαση του νοσοκομείου

Σε σύντομο διάστημα θα προχωρήσει η μεταστέγαση του νοσοκομείου Καβάλας στο νέο κτίριο, όπως διαβεβαίωσε χθες το βουλευτή Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Τιμοσίδη, η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Η κ.Ξενογιαννακοπούλου υποσχέθηκε ότι είναι μέσα στις πρώτες προτεραιότητές της η δρομολόγηση της λειτουργίας του νέου νοσοκομείου της Καβάλας.
Σε συνάντησή του, εξάλλου, με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, ο κ.Τιμοσίδης έθεσε το θέμα του Περιγιαλίου. Η υπουργός, από την πλευρά της, υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει άμεσα το θέμα αφού πρώτα ενημερωθεί από τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Το βίντεο με την ολόγυμνη Πετρούλα-backstage από τη φωτογράφηση του Playboy



Την Πετρούλα την έχουμε δει και από την καλή και από την ανάποδη (το δυνατό της σημείο κατά πολλούς) αλλά σε αυτό το βίντεο δεν φοράει φουστάκια, μπουστάκια και... κορδελάκια, παρά μόνο το άρωμά της. Είναι γυρισμένο κατά τη διάρκεια της φωτογράφησής της για το Playboy και είναι... αξιοπρόσεκτο. Μα το κορίτσι, πετρούλα- πετρούλα τη χτίζει την καριέρα της, να μη την προβάλουμε; Ποια καριέρα και σε τι; Άλλη ερώτηση παρακαλώ...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


show-bitchVIP

"Επιδημία" οι μεθυσμένες Αγγλίδες που γδύνονται στους δρόμους!



Η φωτογραφία αυτής της γυναίκας που έχει κατεβάσει το εσώρουχό της σε κεντρικό δρόμο του Cardiff είναι χαρακτηριστική για τη έξαρση της κατανάλωσης αλκοόλ από γυναίκες στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι διπλάσιο το ποσοστό των Αγγλίδων, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, που μεθάνε από γυναίκες άλλων κρατών. Όλο και αυξάνει ο αριθμός γυναικών μέσης ηλικίας που μεταφέρονται στο νοσοκομείο λόγω μέθης. Τα περιστατικά... κραιπάλης στο δρόμο από μεθυσμένα άτομα οδήγησαν την αστυνομία να πάρει πρόσθετα μέτρα ώστε να συλλαμβάνει τις μεθυσμένες που... βγαίνουν από τα ρούχα τους! Επίσης επισημαίνεται στην έρευνα ότι αυξήθηκαν κατά 20% οι θάνατοι γυναικών από αλκοόλ το διάστημα 2001-2007, ενώ σημαντική είναι και η αύξηση των αφροδισίων νοσημάτων, λόγω σεξουαλικής επαφής, σε μεθυσμένες, απροστάτευτες γυναίκες.

show-bitchVIP

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Συζητάει με Πετσίλε



Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις της Καβάλας με τον Αντρέα Πετσίλε (29χρ., 1.87). Ο Ιταλός πλέι μέικερ που πέρσι αγωνίστηκε στην Ισπανική Καχασόλ είναι μια καλή λύση για να ενισχύσει ο Κώστας Πιλαφίδης την περιφερειακή του γραμμή.Οι διαπραγματεύσεις αναφορικά με το οικονομικό έχουν προχωρήσει και μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξειες.


Με την Καχασόλ ο Πετσίλε είχε σε 16 αγώνες, 10.6 πόντους, 2.1 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ ανά παιχνίδι.

Ένεση 40.000 ευρώ στην Ένωση..



Συνεχίζεται η χορηγική σχέση μεταξύ ΚΑΕ και Νομαρχίας Καβάλας, καθώς ο νομάρχης Θόδωρος Καλλιοντζής ανακοίνωσε σήμερα την ενίσχυση του συλλόγου με το ποσό των 40.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της χορηγίας έγινε σήμερα το πρωί στο γραφείο του νομάρχη, παρουσία των ΜΜΕ, και πλην του προέδρου Κώστα Παπακωνσταντίνου, η Καβάλα εκροσωπήθηκε και από τους Αλέξη Τσατσούλη, Αθανάσιου Γεωργιάδη, Βασίλη Μακρή, καθώς και τη νομική σύμβουλο και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, Χρύσα Νερατζίδου.


"Οπως και πέρυσι, έτσι και φέτος η Νομαρχία Καβάλας, μέσω του κωδικού των δημοσίων σχέσεων (0844), θα ενισχύσει με το ποσό των 40.000 ευρώ την Ένωση"
, εξήγησε ο κ. Καλλιοντζής.

"Μέσω αυτής της χορηγίας, η Νομαρχία Καβάλας θα διαφημίσεις τις ομορφιές της πόλης και του νομού με τηλεοπτικά σποτ. Η κίνησή μας είναι περισσότερο συμβολική και φυσικά τασσόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων της ΚΑΕ, στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται και φέτος, για παραμονή στην Α1".


Ο πρόεδρος της Καβάλας, Κώστας Παπακωνσταντίνου, εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος με τη στήριξη της Νομαρχίας και υπογράμμισε πως μεγάλος στόχος της ομάδας είναι η μονιμοποίηση στην Α1. "Για εμάς είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι θα έχουμε και πάλι τη Νομαρχία Καβάλας στο πλευρό μας. Το μότο της ομάδας μας για φέτος θα είναι "Για πάντα στην Α1" κι αυτό θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, για να ζήσουμε τις περυσινές όμορφες στιγμές στο κλειστό της Καλαμίτσας".

Πρώτο βραβείο καινοτομίας για το ΤΕΙ Καβάλας

Το πρώτο βραβείο στην Πανελλαδική Έκθεση Ψηφιακής Καινοτομίας “Athens Digital Week” έλαβε το Τμήμα Βιομηχανικής Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Καβάλας. Ομάδα του τμήματος συμμετείχε με το καινοτόμο Ρομποτικό όχημα ανεύρεσης επιζώντων, το οποίο απέσπασε το πρώτο βραβείο μετά από ψηφοφορία μεταξύ των χιλιάδων επισκεπτών. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Τεχνολογικό Πάρκο «Τεχνόπολις», στην περιοχή του Γκάζι του Δήμου Αθηναίων την περασμένη εβδομάδα.

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Κλειστά την Πέμπτη τα δημοτικά σχολεία στο νομό Καβάλας

Κλειστά θα παραμείνουν την ερχόμενη Πέμπτη τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του νομού Καβάλας, λόγω της γενικής συνέλευσης που συγκαλεί ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού. Οι εργασίες θα γίνουν στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας, από τις 9 το πρωί.


Στην Καβάλα το 10ο συνέδριο αθλητικής διοίκησης

Στην Καβάλα θα πραγματοποιηθεί, στις 6, 7 και 8 Νοεμβρίου 2009, το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθλητικής Διοίκησης, υπό τη διοργάνωση του ΤΕΙ Καβάλας και της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού. Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλα τα στελέχη του αθλητισμού και των επιχειρήσεων που σχετίζονται με αυτόν, δηλαδή σε παράγοντες αθλητικών σωματείων και ενώσεων, προπονητές, γυμναστές, ιδιοκτήτες και στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων, που προσφέρουν υπηρεσίες άθλησης. Θα συζητηθούν θέματα οργάνωσης και διοίκησης Ερασιτεχνικών και Επαγγελματικών Αθλητικών Σωματείων, Μάνατζμεντ Μάρκετινγκ Ιδιωτικών Γυμναστηρίων, η Οργάνωση στην Τάξη της Φυσικής Αγωγής και η οργάνωση Επιχειρήσεων Ελεύθερου Χρόνου και Αναψυχής.

Σύσκεψη αντιμετώπισης κινδύνων από πλημμύρες στην Καβάλα

Με στόχο τη λήψη αναγκαίων και προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από χιονοπτώσεις και πλημμύρες συνεδριάζει αυτή την Πέμπτη (22 Οκτωβρίου) το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο Καβάλας. Η σύσκεψη θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

"Νόμιμα ο Μακαρος έξω από την φυλακή "



"Νόμιμα ο Μακαρος έξω από την φυλακή σύμφωνα με τον νόμο περί αποσυμφόρησης των φυλακών που λέει ότι όποιος έχει ποινή κάτω απο 5 χρόνια ακόμα και αν δεν είναι εξαγοράσιμη με απόφαση δικαστηρίου μπορεί να προσφύγει στην δικαιοσύνη ...
( όπως και έκανε στην συνέχεια ) και να πληρώνει 3 ευρώ την ημέρα για να είναι ελεύθερος και ωραίος έξω !!"

http://www.bno.gr

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Tροπαιούχος Button....

To Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων




program-photovoltaic-systemsΕπειδή πολλά έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί σχετικά με το Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων, που αφορά σε συστήματα μέχρι 10 KWp κτιριακών εγκαταστάσεων, που χρησιμοποιούνται για κατοικία ή στέγαση πολύ μικρών επιχειρήσεων (θα διαρκέσει έως 31.12.2019) καλό θα ήταν να δούμε μερικά νούμερα μέσα από ένα χειροπιαστό παράδειγμα.

Θα αναφερθούμε λοιπόν, χωρίς πολύπλοκες παραδοχές και κριτήρια, στην εγκατάσταση ενός Φ/Β συστήματος που θα μπορεί να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες μια σύγχρονης κατοικίας 100- 120 τ.μ. όπου διαμένει μια μέση τετραμελής Ελληνική οικογένεια.

Η προσέγγισή μας δεν θεωρείται άκρως επιστημονική και σκοπό έχει να δώσει απλά και με λίγα νούμερα μερικές πρώτες πληροφορίες για κάποιον που θέλει να εγκαταστήσει ένα μικρό Φ/Β σύστημα.

Η κάλυψη των αναγκών μιας τέτοιας σύγχρονης κατοικίας απαιτεί περίπου 4 kWp. Ένα πλήρες σύστημα 1 kWp, εγκατεστημένο και συνδεδεμένο με τη ΔΕΗ κοστίζει περίπου 5.500€ (παίζει ρόλο το μέγεθος της εγκατάστασης, η θέση και η τεχνολογία που χρησιμοποιείται) με το κόστος συντήρησής του να θεωρείται μηδαμινό.

Η επιφάνεια που απαιτείται για κάθε 1 kWp Φ/Β συστήματος ( σε τεχνολογία κρυσταλλικού Πυριτίου) είναι 8-10 τ.μ. Συνεπώς, για τα 4 kWp απαιτείται επιφάνεια περίπου 32-40τ.μ.

Η διάρκεια ζωής του συστήματος είναι περίπου 20- 25 χρόνια, ενώ ο χρόνος απόσβεσής του, με την τιμή πώλησης (προς τη ΔΕΗ) των 0,55 Ευρώ/kWh, κυμαίνεται στα 8 με 10 χρόνια, ανάλογα με το κόστος αγοράς του συστήματος και τη θέση εγκατάστασης (ως προς τις ώρες ηλιοφάνειας, μια που ακόμη και η μερική σκίαση μειώνει σημαντικά την απόδοση του).

Σημαντικό στοιχείο είναι πως, δεν υφίστανται φορολογικές ή ασφαλιστικές υποχρεώσεις (άνοιγμα βιβλίων έναρξης εργασιών, έκδοση τιμολογίων, ασφάλιση, ΚΒΣ, Φ.Π.Α., φορολογία εισοδήματος) για τη διάθεση της ενέργειας αυτής στο Δίκτυο, μια που η μικρή ισχύς των Φ/Β εξασφαλίζει ότι η παραγόμενη ενέργεια αντιστοιχεί σε αυτήν που απαιτείται για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου.

Πηγή : Ιστοσελίδα ΚΑΠΕ

Βίντεο με τα κατορθώματα της Καβάλας φέτος




Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Προσοχή στα χάπια της γρίπης που πωλούνται στο διαδίκτυο

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει στους καταναλωτές η αμερικανική υπηρεσία ελέγχου φαρμάκων και τροφίμων (FDA), η οποία επέστησε την προσοχή σε όσους δοκιμάζουν να αγοράσουν από το διαδίκτυο χάπια για την καταπολέμηση της νέας γρίπης Α, αφού υποστηρίζει ότι αυτά περιέχουν μόνο ταλκ και παρακεταμόλη.

Η FDA προχώρησε σε αυτήν την ανακοίνωση, ύστερα από ανάλυση που έκαναν ερευνητές της στα προϊόντα που πωλούνται στο διαδίκτυο και παρουσιάζονται ως χάπια Tamiflu.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Μία από τις παραγγελίες έφτασε μέσα σε ένα φάκελο, χωρίς διεύθυνση αποστολέα αλλά με γραμματόσημα από την Ινδία. Περιείχε λευκά χάπια κολλημένα πάνω σε φύλλα χαρτιού. Αυτά τα φάρμακα θέτουν σε κίνδυνο τους καταναλωτές, δεδομένου ότι μπορεί να είναι μολυσμένα, να περιέχουν ελάχιστη δραστική ουσία ή αντιθέτως, να περιέχουν πάρα πολλή».
Αστείες - Περίεργες Φωτογραφίες Vol165 (39pics)
Αστείες - Περίεργες Φωτογραφίες Vol165 (39pics)

Ουκρανία έχεις ταλέντο....ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΕΙΤΕ ΤΟ !!!




Η εμφάνιση μιας ντροπαλής 24χρονης σε σόου ταλέντων της ουκρανικής τηλεόρασης προκάλεσε το κλάμα μίας ολόκληρης χώρας, καθώς και διεθνή αίσθηση. Περίπου 13.000.000 άνθρωποι είδαν την Kseniya Simonova στο σόου "Ουκρανία έχεις ταλέντο" σε μια εξαιρετική επίδειξη της τέχνης της άμμου. Η Ουκρανία προετοιμάζεται για τις προεδρικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2010, ενώ βρίσκεται σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση ως χώρα.

Από τον περασμένο Μάιο, οπότε και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η Simonova, με ένα κουτί γεμάτο άμμο, ζωγραφίζοντας πανέμορφες εικόνες πάνω σε αυτό, απεικονίζοντας την ιστορία της πρώην σοβιετικής χώρας, όλο και περισσότεροι θαυμαστές κάθονταν μπροστά από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες για να τη δουν.

Τα βίντεό της στο Youtube έχουν συγκεντρώσει πάνω από 4.000.000 κλικ, αριθμός απίθανος για ένα κοινό που γνωρίζει λίγα για την ιστορία της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία έχασε περίπου το 1/4 του πληθυσμού της κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 20% των συνολικών θανάτων. Με τη βοήθεια της άμμου, τα πορτραίτα της Simonova δείχνουν τις ανθρώπινες απώλειες από τη γερμανική εισβολή του 1941.

Η σκηνή, στο άνοιγμά της, δείχνει ένα ζευγάρι να κάθεται σε ένα παγκάκι κάτω από έναν ουρανό γεμάτο αστέρια. Ξαφνικά, εμφανίζονται πολεμικά αεροπλάνα και η ευτυχισμένη σκηνή αντικαθίσταται από θλιμμένα πρόσωπα. Στη συνέχεια, έρχεται ένα μωρό και η γυναίκα χαμογελά ξανά, αλλά ο όλεθρος του πολέμου τη μετατρέπει σε χήρα, πριν η εικόνα με τη σειρά της να πάρει τη μορφή του Αγνώστου Στρατιώτη της Ουκρανίας.

Η 24χρονη κέρδισε, φυσικά, το πρώτο βραβείο του παιχνιδιού (80.000 λίρες) και επέστρεψε στην κανονική της ζωή στην Κριμαία. Έκπληξη αποτελεί πάντως το κίνητρό της για τη συμμετοχή στο παιχνίδι. "Δήλωσα συμμετοχή για να βοηθήσω ένα παιδί, το οποίο χρειαζόταν να υποβληθεί σε εγχείρηση. Δεν είχα σκοπό να κάνω όλη τη χώρα να κλάψει" είπε χαρακτηριστικά.

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Ναι στην ανάπλαση στις Καμάρες, όχι στις απαλλοτριώσειςι

Το θέμα της ανάπλασης της περιοχής στις Καμάρες και των αντιρρήσεων των ιδιοκτητών στην απαλλοτρίωση των ακινήτων της περιοχής συζητήθηκε χθες σε ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση, που οργάνωσε ο δήμος Καβάλας. Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής παρουσίασε το ιστορικό της υπόθεσης, καθώς και τα σχέδια για την ανάπλαση της περιοχής. Οι ιδιοκτήτες συμφώνησαν μεν με την ανάπλαση, αλλά διαφώνησαν με τις απαλλοτριώσεις.
Το θέμα της ανάθεσης της μελέτης του έργου ανάπλασης της περιοχής ανατολικά από τις Καμάρες, το οποίο είχε αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, λόγω των αντιδράσεων των ιδιοκτητών ακινήτων, επανέρχεται από τη δημοτική αρχή στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας.

Amber Alert : Βοηθείστε να βρεθει η 15χρονη ΓΚΑΛΙΝΑ (ΚΕΛΛΥ) ΜΑΡΤΙΔΟΥ



  • Ονοματεπώνυμο:
    ΓΚΑΛΙΝΑ (ΚΕΛΛΥ) ΜΑΡΤΙΔΟΥ

    Ημερομηνία Γέννησης:
    10/07/1994

    Χρώμα μαλλιών:
    Ξανθά

    Ημερομηνία εξαφάνισης:
    9/10/2009

    Χρώμα ματιών:
    Καστανά


    Αφίσα εξαφάνισης

    Στις 9 Οκτωβρίου 2009 , η ανήλικη Γκαλίνα Μαρτίδου, 15 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στην περιοχή του Νέου Ζυγού Καβάλας. Την ανήλικη οι φίλοι της αποκαλούν Κέλλυ. Η Γκαλίνα έχει ξανθά μαλλιά, καστανά ανοιχτά μάτια, έχει ύψος 1.65 μ. και βάρος 58 κιλά.

  • Ματς-σκάνδαλο: 9 γκολ στα 9 τελευταία λεπτά!



    Όταν ένα παιχνίδι τελειώνει 11-0 αυτό μπορεί να θεωρηθεί τουλάχιστον παράξενο. Όμως το να σημειωθούν τα εννέα από τα έντεκα αυτά γκολ στα τελευταία εννέα λεπτά (!) είναι κάτι που ξεπερνάει τα όρια του δυνατού και αγγίζει τα όρια του μέγα-σκανδάλου.

    Και όμως δεν μιλάμε για ένα φανταστικό γεγονός αλλά για κάτι που συνέβη πράγματι στη Βραζιλία και συγκεκριμένα στην αναμέτρηση Βιάνα-Καπαντίνια, το αποτέλεσμα της οποίας έκρινε άνοδο στην μεγάλη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος Μαρανένσε.

    Η Βιάνα έπρεπε να νικήσει με πολλά γκολ διαφορά για να υπερτερεί στην ισοβαθμία με την Μότο Κλαμπ , την άλλη ομάδα που διεκδικούσε τον προβιβασμό, αλλά στο 81' το σκορ υπέρ της κόντρα στην Καπαντίνια ήταν μόλις 2-0 την ώρα που η Μότο Κλαμπ επικρατούσε με 5-1 της Σάντα Κιτέρια (με τρία πέναλτι υπέρ της) και είχε το "πάνω χέρι".

    Συγγνώμη για τις δύο καθέτους πριν το "www" ζητά ο δημιουργός του Ίντερνετ

    Συγγνώμη για τις δύο κάθετες γραμμές (http://) που μπαίνουν πριν από τις διευθύνσεις στο Ίντερνετ ζήτησε σε συνέδριο στην Ουάσινγκτον ο δημιουργός του Διαδικτύου σερ Τιμ Μπέρνερς Λι.

    Ο Μπέρνερς Λι παραδέχτηκε ότι οι γραμμές αυτές - τις οποίες πολλοί χρήστες βρίσκουν "ενοχλητικές" στην πληκτρολόγηση δεν ήταν τελικά και τόσο απαραίτητες.

    "Έμοιαζε καλή ιδέα" τότε, δήλωσε ο "πατέρας" του Διαδικτύου μιλώντας για την περίοδο που "έστησε" το μεγαλύτερο δίκτυο επικοινωνίας στην Ιστορία, δηλαδή πριν από 30 χρόνια. "Δεν είχα ιδέα ότι θα προκαλούσαν τόση αναστάτωση" πρόσθεσε ωστόσο για τις δύο κάθετες γραμμές.

    "Σκεφτείτε όλο το χαρτί και τα δέντρα που θα μπορούσαν να σωθούν αν ο κόσμος δεν χρειαζόταν να σημειώνει σε κάθε διεύθυνση και τις δύο καθέτους, όλα αυτά τα χρόνια - για να μη μιλήσουμε για όλη την ενέργεια και χρόνο που καταναλώθηκε για αυτά τα δύο περισσότερα πλήκτρα που πρέπει να πατηθούν" δήλωσε ο Μπέρνερς Λι.

    Σημειώνεται ότι τα πρώτα χρόνια του Διαδικτύου οι χρήστες έπρεπε να γράφουν στο "κουτάκι" όλη τη διεύθυνση μαζί με το http:// συν τη διεύθυνση, αλλιώς η σελίδα δεν θα εμφανιζόταν. Σήμερα ωστόσο αρκεί να γράψουμε τη διεύθυνση ξεκινώντας με το www και βρισκόμαστε στη σελίδα που θέλουμε.

    Πηγή: nooz.gr

    Στα 67 η συνταξιοδότηση στην Ολλανδία

    Η ηλικία συνταξιοδότησης στην Ολλανδία θα ανέβει από τα 65 στα 67 έτη μέχρι το 2025, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το δημόσιο έλλειμμα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε.

    "Το μέτρο αυτό είναι κρίσιμο για το μέλλον της Ολλανδίας", δήλωσε ο Μπαλκενέντε μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, στη Χάγη.

    Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί σε δύο φάσεις: η ηλικία συνταξιοδότησης θα ανέβει στα 66 χρόνια το 2020 και στα 67 το 2025.

    "Σήμερα η αναλογία εργαζομένων προς τους συνταξιούχους είναι 4 προς 1. Σύντομα θα είναι δύο προς έναν. Τι σημαίνει αυτό για τη νέα γενιά;" διερωτήθηκε ο Μπαλκενέντε.

    Το μέτρο, που υιοθετήθηκε το βράδυ της Πέμπτης από τον κεντροαριστερό κυβερνητικό συνασπισμό, θα παρουσιαστεί στο Συμβούλιο του Κράτους και στη συνέχεια θα υποβληθεί στο κοινοβούλιο.

    Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

    Προσωρινή αναβολή στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων

    ναβάλλεται προσωρινά το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» (αντικατάσταση κουφωμάτων, καυστήρων κλπ), το οποίο επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Νοεμβρίου.

    Σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ.Μανιάτη, οι πόροι συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ δεν έχουν διασφαλιστεί.

    Νωρίτερα, οι βουλευτές της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης (πρώην υπουργός Ανάπτυξης) και Κ.Μουσουρούλης (τέως γγ Ανάπτυξης) είχαν δηλώσει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είχε καταλήξει σε πολιτική συμφωνία για τη δέσμευση των πόρων στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα» και ότι «η διαδικασία αυτή είναι γνωστή σε όλους, εκτός από τα νεοφώτιστα στελέχη της κυβέρνησης».

    Το πρόγραμμα -εφόσον τελικά τεθεί σε ισχύ- προβλέπει χρηματοδότηση για τις εξής αλλαγές:

    · Θερμομόνωση στο σύνολο του κελύφους του σπιτιού και ψυχρές βαφές.

    · Τοποθέτηση θερμομονωτικών πλαισίων κουφωμάτων και διπλών θερμομονωτικών υαλοπινάκων.

    · Αντικατάσταση παλαιού συστήματος καυστήρα/λέβητα με νέο υψηλής απόδοσης ή με σύστημα φυσικού αερίου ή με σύστημα που χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    · Εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

    Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

    Η Ελλάδα πρώτη στην ανακύκλωση λαμπτήρων και φωτιστικών



    greece-first-recycling-bulbsΗ Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην ανακύκλωση λαμπτήρων και φωτιστικών αποβλήτων, ανάμεσα στις χώρες της Νοτίου Ευρώπης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος».

    Πάνω από 20,000 λαμπτήρες συλλέχθηκαν για να ανακυκλωθούν μέσα σε διάστημα 2 μηνών από το σύστημα Φωτοκύκλωση Α.Ε., αρμόδιος φορέας για την οργάνωση και λειτουργία του Συλλογικού Συστήματος Διαχείρισης των Αποβλήτων φωτιστικών και λαμπτήρων στη χώρα.

    Η ΕΕ απαιτεί την ανακύκλωση 4 κιλών ανά κάτοικο σε κάθε κράτος-μέλος, δηλαδή η Ελλάδα θα πρέπει να ανακυκλώνει 44 χιλιάδες τόνους παντός είδους αποβλήτων.

    Ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης των εν λόγω αποβλήτων έχουν τοποθετηθεί έξω από καταστήματα ηλεκτρικών ειδών και σούπερ μάρκετ.

    Με την αρμόδια εταιρεία συνεργάζονται Πανεπιστήμια, Δήμοι και ιδιώτες , που μπορούν να ανακυκλώσουν μεγάλη ποσότητα.

    Μπορεί η ανακύκλωση λαμπτήρων και φωτιστικών να είναι ένας καινοτόμος τομέας, αλλά η αγορά είχε την ανάγκη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, κρίνοντας από την απήχηση του κόσμου στην τοποθέτηση του κάδου στον επαγγελματικό του χώρο, δήλωσε ένας ιδιοκτήτης καταστήματος ηλεκτρικών ειδών.

    Σήμερα υπάρχουν 500 κάδοι «φωτοκύκλωσης» στην Ελλάδα με στόχο τη τοποθέτηση 2,000.

    Άλλο Πέτρα (Νέμκοβα), άλλο... Πετρούλα



    Σε αυτή την Πέτρα δεν ταιριάζουν τα υποκοριστικά γιατί έχει τα πάντα όλα και τα υποστηρίζει. Είναι μοντέλο, κανονικό, όχι τάχα μου πήρα έναν τίτλο και πέταξα έξω ό,τι έχω και δεν έχω και τριγυρνάω στα κλαμπάκια με ύφος μπλαζέ και το μίνι στο... λαρύγγι... Είναι γυναικάρα και όχι κάτι ολίγον από ανορεξία σε συνδιασμό με μπόλικο κούνημα των οπισθίων. Η Petra Nemcova αν έχτιζε πετρούλα- πετρούλα, θα έχτιζε κανένα νοσοκομείο και όχι μπουρδ..., κατά το γνωστό ανέκδοτο.

    Εν κατακλείδι (sic) η Petra είναι μοντέλο που συνεργάζεται με top οίκους μόδας και έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής της σε φιλανθρωπικές πράξεις. Είχε τραυματιστεί σοβαρά στην Ταϊλάνδη όταν το τουριστικό θέρετρο στο οποίο βρισκόταν επλήγη από το τσουνάμι. Από τότε ασχολείται ενεργά με την παροχή βοήθειας σε ανθρώπους όλου του κόσμου που δεν έχουν τα απαραίτητα για να επιβιώσουν.



    Μεγάλο πρόβλημα οι ακάλυπτες επιταγές


    Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα με τις ακάλυπτες επιταγές και τα «λουκέτα» καταστημάτων στην ελληνική αγορά, καθώς όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

    Μέχρι το τέλος του χρόνου, οι ακάλυπτες επιταγές αναμένεται ότι θα φθάσουν τα 3,5 δισ. ευρώ, ενώ μόνο τους επόμενους τέσσερις μήνες αναμένεται να «κατεβάσουν ρολά» πάνω από 9.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δημιουργώντας νέες στρατιές ανέργων.

    Μάλιστα, έμποροι και καταστηματάρχες που ήδη απέλυσαν κόσμο τονίζουν στον ΑΝΤ1 ότι κουράστηκαν να βλέπουν το ένα κόμμα να κατηγορεί το άλλο, και ζητούν συγκεκριμένα μέτρα για να μπορέσουν να επιβιώσουν.


    ANT1

    Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

    Συνελήφθησαν 17χρονοι για ναρκωτικά

    Δύο 17χρονοι, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, συνελήφθησαν στην Καβάλα για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Οι αστυνομικοί σε έλεγχο στη 17χρονη εντόπισαν ένα μικρόδεμα ηρωίνης βάρους 1,4 γραμμαρίων. Η νεαρή είπε πως το προμηθεύτηκε από έναν συνομήλικό της, κάτοικο Καβάλας. Σε έρευνα στο σπίτι του 17χρονου, βρέθηκαν 18 φαρμακευτικά δισκία που κατείχε χωρίς ιατρική συνταγή, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και το χρηματικό ποσό των 795 ευρώ.

    Χωρίς δρομολόγια Καβάλας- Πρίνου τις Κυριακές έως το Μάρτιο

    εν θα πραγματοποιούνται τις Κυριακές, από το Νοέμβριο έως και το Φεβρουάριο, δρομολόγια από την πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου. Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ενέκρινε το σχετικό αίτημα των δύο ναυτιλιακών εταιρειών της περιοχής βάσει του οποίου μειώνονται τα καθημερινά δρομολόγια Καβάλας – Πρίνου σε τέσσερα, ενώ τις Κυριακές δεν θα γίνεται κανένα δρομολόγιο.

    Ερευνητικές γεωτρήσεις στον κόλπο της Καβάλας

    Οι σεισμικές έρευνες που έγιναν από την Καβάλα Oil για νέα πετρελαϊκά κοιτάσματα στον θαλάσσιο κόλπο της Καβάλας ήταν θετικές, όπως δήλωσε το πρωί στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρος της Ενεργειακής Αιγαίου Ρήγας Μαθιός, ενώ σύντομα θα προχωρήσουν οι ερευνητικές γεωτρήσεις. Προς το παρόν, συνεχίζεται η γεώτρηση του κοιτάσματος στο πεδίο «Ε», η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα.


    Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

    Θα μας χαρίσει χρέη το ΠΑΣΟΚ;

    Προεκλογικά, έγινε πολύς λόγος για την περίφημη εξαγγελία του ΠΑΣΟΚ να... χαρίσει χρέη στους πολίτες. Ξεσηκώθηκε η απερχόμενη κυβέρνηση, ξεσηκώθηκαν και οι τράπεζες. Κι όμως, το νομοσχέδιο που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή -και το οποίο θα είναι από τα πρώτα που θα ψηφιστεί ενδεχομένως με κάποιες τροποποιήσεις- απέχει πάρα πολύ από το να... χαρίζει χρέη. Οι λεπτομέρειες, έχουν ως εξής:


    -Όσοι δανειολήπτες έχουν περιέλθει σε διαπιστωμένη και μόνιμη αδυναμία να αποπληρώσουν τα χρέη τους, θα μπορούν να πληρώνουν ένα σταθερό ποσό κάθε μήνα το οποίο θα καθορίζεται από το δικαστήριο. Το ποσό αυτό θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα 3-5 ετών. Στη συνέχεια ο δανειολήπτης θα απαλλάσσεται από την καταβολή των..........
    υπόλοιπων χρεών του.
    -Η υπαγωγή ή μη ενός δανειολήπτη στη ρύθμιση θα αποφασίζεται από το δικαστήριο. Πριν την προσφυγή στα δικαστήρια θα υπάρχει ένα αρχικό στάδιο κατά το οποίο θα προβλέπεται η εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς.Δηλαδή, ο δανειολήπτης θα εξαντλεί κάθε πιθανότητα να βρει συμβιβαστική λύση με την τράπεζα πριν καταλήξει στα δικαστήρια για να ζητήσει υπαγωγή στη ρύθμιση.
    -Ο δανειολήπτης πρέπει, πριν υπαχθεί στη ρύθμιση, να ρευστοποιήσει τα περιουσιακά του στοιχεία ώστε να αποπληρώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της αρχικής οφειλής. Η όποια απαλλαγή από χρέη, θα γίνεται αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.
    -Ο πολίτης, μπορεί να κρατήσει την ιδιοκτησία της πρώτης του κατοικίας. Για να γίνει αυτό, ο δανειολήπτης θα αναλαμβάνει μια πρόσθετη οικονομική υποχρέωση απέναντι στην τράπεζα: θα πληρώνει ένα σταθερό ποσό κάθε μήνα για 20 χρόνια για ποσό που θα αντιστοιχεί στο 85% της αξίας του ακινήτου. Δηλαδή, για διαμέρισμα αξίας 100.000 ευρώ, ο δανειολήπτης για να σώσει την πρώτη του κατοικία, πρέπει να καταβάλλει στην τράπεζα το ποσό των 85.000 ευρώ μέσα σε μία 20ετία.
    -Αφού τελειώσει η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων, τότε ο δανειολήπτης μπαίνει στην 3ετία ή 5ετία κατά την οποία θα πληρώνει δόσεις στις τράπεζες. Ο δανειολήπτης πρέπει υποχρεωτικά να αποπληρώνει το ένα δέκατο της συνολικής του οφειλής. Για εξαιρετικές περιπτώσεις, το δικαστήριο θα μπορεί να απαλλάσσει τον δανειολήπτη και από την υποχρέωση αποπληρωμής του 10%.
    -Το δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση θα δίδεται άπαξ σε κάθε δανειολήπτη.
    Από τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι η νομοθετική ρύθμιση του ΠΑΣΟΚ δεν χαρίζει χρέη. Δίνει την ευκαιρία σε έναν πολίτη ο οποίος έχει περιέλθει σε πραγματική οικονομική αδυναμία, να βρει έναν τρόπο σταδιακής επανένταξης στην κοινωνία και στην αγορά. Οι τράπεζες από την πλευρά τους, εγείρουν ερωτήματα: Πως θα εξαλειφθούν τα φαινόμενα δόλιας πτώχευσης; Είναι και αυτό ένα ερώτημα το οποίο θα πρέπει να απαντηθεί στην πράξη...
    REPORTER

    Ολοκληρωμένα κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στα σχολεία


    recycling-program-schoolsΗ σειρά απορρυπαντικών και καθαριστικών Planet, σεβόμενη το περιβάλλον, σε συνεργασία με την ΤΕΧΑΝ Περιβαλλοντική Διαχείριση, συνεχίζει το χορηγικό της πρόγραμμα με την τοποθέτηση Ολοκληρωμένων Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία».

    Εδώ και ένα χρόνο λειτουργούν οκτώ ακόμα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης υπό την χορηγία των προϊόντων planet σε διάφορα σημεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και σε επιλεγμένες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο ευρύτερο κοινό, να συμβάλλει ενεργά στη μείωση των απορριμμάτων, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη βιωσιμότητα του πλανήτη σε μακροπρόθεσμη βάση.

    Παραίτηση του γ.γ. της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.

    Την παραίτησή του υπέβαλε στο νέο υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Δημήτρης Σταμάτης. Χθες το πρωί στην Κομοτηνή, ο κ.Σταμάτης είχε σύσκεψη με τους διευθυντές της Περιφέρειας, στους οποίους ανακοίνωσε την παραίτησή του και τους ενημέρωσε ότι θα μείνει στη θέση του έως την παράδοση-παραλαβή στο νέο Γενικό Γραμματέα ή όπως αλλιώς ορίσει η νέα κυβέρνηση.


    Νέος κύκλος σεμιναρίων από το Κέντρο Πρόληψης Καβάλας

    Βιωματικά σεμινάρια σε θέματα Αγωγής και Προαγωγής Υγείας των μαθητών διοργανώνει για τους εκπαιδευτικούς το Κέντρο Πρόληψης και Καταπολέμησης Ναρκωτικών Νομού Καβάλας. Τα σεμινάρια, από 14 Οκτωβρίου, θα υλοποιηθούν σε Καβάλα, Ελευθερούπολη και στη Χρυσούπολη. Πληροφορίες δίνονται από τα Γραφεία Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας και από το τοπικό κέντρο Πρόληψης.

    Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

    Αμύντας - Ένωση 66- 69

    Για το κύπελλο του basket η Ένωση κέρδισε τον Αμύντα στην Αθήνα με σκορ
    Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας ήταν τραγική και βρέθηκε πίσω στο σκορ μέχρι και 12 πόντους διαφορά.....ευτυχώς στο δεύτερο μέρος η εμπειρία των παικτων ανέτρεψε την διαφορά και νίκησε την ομάδα του Αμύντα με σκορ 69-66 με πρώτο σκορερ τον Αγγελόπουλο με 19 πόντους.
    Η ομάδα μας παρουσιάστηκε με 9 παίκτες και έπαιξαν λόγω τραυματισμών οι 7 ........!!!!!!

    Στην επόμενη φάση η Ένωση θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Νηαρ Ηστ που επιβλήθηκε του Περιστερίου με 69-63...!!!

    Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

    Οι αγεωγράφητοι συντάκτες.....

    Οι αγεωγράφητοι συντάκτες του basketblog σε όλο το μεγαλείο τους.....

    Μπορεί στην Καβάλα να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην αυριανή αναμέτρηση Κυπέλλου με αντίπαλο τον Αμύντα, αλλά παράλληλα ασχολούνται και με την ενίσχυση του ρόστερ και μάλιστα ενεργά, αφού προχώρησαν στην απόκτηση του Μίροσλαβ Ραΐσεβιτς, ο οποίος αγωνίστηκε πέρυσι στον Πανιώνιο και ανακοινώθηκε επίσημα από τον σύλλογο της Θράκης.

    Η ΚΑΒΑΛΑ στην ΘΡΑΚΗ ..από πότε ????

    Βόμβα» με Ραΐτσεβιτς!


    Δεν πέρασε καν μια ημέρα από τη δήλωση του Κώστα Πιλαφίδη πως για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα της Καβάλας δεν αποκλείεται να υπάρξουν και διορθωτικές κινήσεις αν χρειαστεί. Το απόγευμα της Τρίτης (6/10) η Ένωση ανακοίνωσε την απόκτηση του Μίροσλαβ Ραΐτσεβιτς. Ο δυναμικός σέντερ είναι κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου.

    Η Eva Herzigova σε μια φωτογράφηση- κόλαση που διαψεύδει τις... κακές γλώσσες!



    Supermodel και βασικό συστατικό των φαντασιώσεων του ανδρικού πληθυσμού ανά την υφήλιο κατά τη δεκαετία του '90, η Eva Herzigova, επανέρχεται στο προσκήνιο με μια φωτογράφηση... κόλαση! Αποδεικνύει ότι είναι ακόμη... μάχιμη, αν και οι κακές γλώσσες που υποστηρίζουν ότι μεγάλωσε κάνουν ειρωνικά σχόλια του στυλ "η γριά κότα έχει το ζουμί".

    Χιλιάδες κωδικοί του Hotmail στη φόρα


    Η Microsoft αναγκάστηκε να αποκλείσει την πρόσβαση σε χιλιάδες λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της, του γνωστού Hotmail, επειδή χάκερς έσπασαν του κωδικούς ασφαλείας και τους δημοσιοποίησαν στο διαδίκτυο.
    «Πληροφορηθήκαμε ότι ορισμένοι κωδικοί πελατών του Windows Live Hotmail υπεκλάπησαν με τη μέθοδο του «ηλεκτρονικού ψαρέματος» (phishing) και δημοσιοποιήθηκαν σε μια ιστοσελίδα», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
    Η μέθοδος του «ηλεκτρονικού ψαρέματος» χρησιμοποιείται από τους πειρατές που προσπαθούν να παραπλανήσουν του χρήστες του Ίντερνετ ώστε να δώσουν οικειοθελώς προσωπικά στοιχεία τους ή να κατεβάσουν στους υπολογιστές τους κακόβουλα προγράμματα.
    Συμβουλές για τους χρήστεςΜία από τις τεχνικές είναι η αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων που υπόσχονται στους παραλήπτες ότι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αποκαλυπτικές φωτογραφίες διασημοτήτων ή και σε νόμιμες ιστοσελίδες.
    «Πήραμε μέτρα για να εμποδίσουμε την πρόσβαση σε όσους λογαριασμούς εκτέθηκαν και για να βοηθήσουμε τους χρήστες να ανακτήσουν τους λογαριασμούς τους», προσθέτει η Microsoft η οποία υποστηρίζει ότι πληροφορήθηκε το πρόβλημα το Σαββατοκύριακο.
    Η εταιρεία συμβουλεύει τους χρήστες να προσέχουν πολύ πριν ανοίξουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, εάν δεν γνωρίζουν την προέλευσή του.
    Επίσης, συνιστά να εγκαταστήσουν στους υπολογιστές τους αντιβιοτικά προγράμματα και να αλλάζουν τους κωδικούς ασφαλείας κάθε τρεις μήνες.

    Πηγή ΑΣΤΡΟΦΕΓΓΙΑ

    Η Νορβηγία πρώτη σε ποιότητα ζωής




    norway-best-place-to-liveΒάσει των στοιχείων που συλλέχθηκαν το 2007 από τα 182 κράτη μέλη του ΟΗΕ, πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης την περίοδο 2008-2009, οι άνθρωποι που ζουν στη Νορβηγία, Αυστραλία και Ισλανδία έχουν τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, σύμφωνα με Δείκτη του Προγράμματος Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UNDP).

    Αντίθετα ο Νίγηρας, το Αφγανιστάν και η Σιέρρα Λεόνε έχουν τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης.

    Σύμφωνα με το Δείκτη του Προγράμματος Ανάπτυξης του ΟΗΕ, τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν ήταν το μορφωτικό επίπεδο, το προσδόκιμο όριο ζωής και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

    Τα στοιχεία που προέκυψαν έδειξαν ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών.

    Παρά τις σημαντικές βελτιώσεις που έχουν γίνει η πρόοδος ήταν άνιση, ανακοίνωσε εκπρόσωπος από το UNDP.

    Πολλές χώρες, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες δεκαετίες, είχαν ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση της ανάπτυξης τους σε συνδυασμό με εμφύλιες συγκρούσεις και την επιδημία του HIV/AIDS, κάτι που υπήρχε πριν το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος από το UNDP.

    Το προσδόκιμο όριο ζωής στο Νίγηρα είναι τα 50 χρόνια, περίπου 30 χρόνια λιγότερο από εκείνο της Νορβηγίας, σύμφωνα με τον Δείκτη του UNDP. Για κάθε δολάριο που κερδίζει ένας άνθρωπος στο Νίγηρα αντιστοιχεί σε 85 δολάρια στη Νορβηγία.

    Οι μισοί από τους ανθρώπους που ζουν στις φτωχότερες 24 χώρες ήταν αναλφάβητοι, έναντι 20% των κρατών που έχουν μέσα επίπεδα ανθρώπινης ανάπτυξης.

    Οι Ιάπωνες έχουν μεγάλο προσδόκιμο όριο ζωής με 82,7 χρόνια, ενώ το Αφγανιστάν έχει 43,6 χρόνια. Το Λιχτενστάιν διαθέτει το υψηλότερο ΑΕΠ, το οποίο φτάνει τα 85,383 δολάρια.

    Οι πιο φτωχοί άνθρωποι είναι εκείνοι που ζουν στη Λαική Δημοκρατία του Κογκό, όπου το κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα τους φτάνει τα 298 δολάρια.

    Φέτος πέντε χώρες, η Κίνα, η Βενεζουέλα, το Περού, η Κολομβία και η Γαλλία, ανέβηκαν σε σχέση με πέρυσι βελτιώνοντας το προσδόκιμο όριο ζωής και τους μισθούς. Η Κίνα, η Κολομβία και η Βενεζουέλα βελτίωσαν πολύ το τομέα της εκπαίδευσης.

    Οι κορυφαίες 10 χώρες που συγκαταλέγονται στον εν λόγω δείκτη είναι οι Νορβηγία, η Αυστραλία, η Ισλανδία, ο Καναδάς, η Ιρλανδία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Γαλλία, η Ελβετία και η Ιαπωνία.

    Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

    Μέσω της παραλιακής Εγνατίας η κίνηση από Στρυμόνα έως Άγιο Ανδρέα

    Τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Εγνατία οδό, από Στρυμόνα έως Άγιο Ανδρέα, στο ρεύμα προς Καβάλα, ανακοινώνει η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, έως το τέλος Οκτωβρίου. Στο χρονικό διάστημα αυτό θα γίνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης. Η κυκλοφορία εκτρέπεται μέσω της παραλιακής Εγνατίας, από την έξοδο προς παραλία Οφρυνίου έως τον Άγιο Ανδρέα.

    Πιλαφίδης: «Θα βρούμε τις λύσεις»…

    Οι «αργοναύτες» δεν αντιμετωπίζουν τους αγώνες του Κυπέλλου ως αυτοσκοπό. Εκείνο που προέχει είναι ηρεμία της ομάδας και το να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα τραυματισμών που έχουν προκύψει.

    «Σίγουρα δεν ήμαστε όπως θα θέλαμε και όπως έπρεπε, αφού αντιμετωπίσαμε από το ξεκίνημα της φετινής προετοιμασίας, αλλεπάλληλα προβλήματα που δε μας άφησαν να «δέσουμε» όπως θα θέλαμε. Σε ούτε ένα φιλικό έπαιξε όλη η ομάδα μαζί και φυσικά πώς να μιλάμε μετά για αυτοματισμούς. Είμαστε προβληματισμένοι, για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, όμως δε μας έχει πιάσει και πανικός. Θα κάνουμε τα αδύνατα-δυνατά, προχωρώντας ακόμη και σε διορθωτικές κινήσεις εάν χρειαστεί, για να αλλάξουμε την όλη κατάσταση», επεσήμανε σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ο Κώστας Πιλαφίδης.

    Ο οποίος καλείται να παρατάξει την Καβάλα κόντρα στον Αμύντα χωρίς τέσσερις παίκτες: Αθανασιάδης, Παπαιωακείμ, Στεφανίδης, Συγκούνας. Στην αποστολή μετέχουν οι: Αλεξάντερ, Ηλιάδης, Σίλντς, Γουέιντ, Τσέρανιτς, Γκούστας, Αγγελόπουλος, Χάφ, Νίκου.

    Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

    Σταυροί υποψηφίων

    Συνδυασμός: Π.Α.Σ.Ο.Κ.
    Σύνολο Ψήφων Συνδιασμού:

    41835

    281

    Τμήματα που καταμετρήθηκαν μέχρι στιγμής:
    1ος Υποψήφιος: ΑΓΕΛΑΡΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 2807
    2ος Υποψήφιος: ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΟΠΗ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 8563
    3ος Υποψήφιος: ΕΜΙΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 10658
    4ος Υποψήφιος: ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΣΧΑΛΗ 17543
    5ος Υποψήφιος: ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΙΩΑΝΝΟΥ 24757
    6ος Υποψήφιος: ΤΣΑΚΑΛΕΡΟΥ-ΚΛΑΠΑΦΤΗ ΜΑΡΙΑ ( ΜΑΡΙΖΑ) του ΓΡΗΓ. 3115


    ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ


    Γραμμένοι Εκλογείς: 146641
    Ψηφίσαντες Εκλογείς: 103148
    Άκυρα & Λευκά Ψηφοδέλτια: 3121
    Έγκυρα Ψηφοδέλτια: 100027
    Ενημέρωση Τμημάτων: 285 από Σύνολο 285
    ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 37394 (37,38)%
    Π.Α.Σ.Ο.Κ. 42417 (42,41)%
    Κ.Κ.Ε. 6002 (6)%
    ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ 4066 (4,06)%
    ΛΑ.Ο.Σ. 6014 (6,01)%
    ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 243 (0,24)%
    ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 260 (0,26)%
    ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΩΝ 175 (0,17)%
    ΔΗΜ. ΒΕΡΓΗΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 330 (0,33)%
    ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΚΕ 70 (0,07)%
    ΚΚΕ (Μ-Λ) 103 (0,1)%
    ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 165 (0,16)%
    Ο.Α.Κ.Κ.Ε ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ 22 (0,02)%
    ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ 60 (0,06)%
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 589 (0,59)%
    ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2028 (2,03)%
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ 89 (0,09)%

    ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

    Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...