Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Υποχρεωτικός ο ΑΜΚΑ από 1η Οκτωβρίου

Υποχρεωτικός θα είναι ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) από την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, για τους Ασφαλισμένους και τα προστατευόμενα μέλη.

Όσοι δεν έχουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, μπορούν και μετά την Πέμπτη, να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή στον ασφαλιστικό τους φορέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάντως ότι συνολικά έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα ΑΜΚΑ για 9.200.000 ασφαλισμένους.

Ωστόσο, όποιος επιθυμεί να ενημερωθεί περεταίρω πληροφορίες δίνονται και μέσω της ιστοσελίδας www.amka.gr.

Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά επισκέπτεται σήμερα τα γραφεία του ΗΔΙΚΑ, όπου θα ενημερωθεί για την εφαρμογή του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Επιστροφή αδειών και πινακίδων λόγω εκλογών

Επιστρέφονται από 2/10/2009 οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και 1/10/2009, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Το παραπάνω αποφάσισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Παράλληλα, δεν εκτελούνται οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ' εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 1-10-2009.

Με την ίδια απόφαση, δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων για τις εξής παραβάσεις: οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης, παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη, και κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.

Επισημαίνεται ότι η εκτέλεση αποφάσεων, που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες αρχές δεν επηρεάζεται, (εξακολουθούν να ισχύουν), καθώς επίσης και η προηγούμενη καταβολή του διοικητικού προστίμου που έχει επιβληθεί, πριν την επιστροφή των αφαιρεθέντων (από τις Αστυνομικές Αρχές) στοιχείων.

Ο Alonso στη Ferrari

Αυτό που όλοι περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό τελικά επισημοποιήθηκε από τη Ferrari με μια ανακοίνωση στον Τύπο την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου. Η Scuderia ανακοίνωσε ότι ο Ισπανός δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Fernando Alonso, θα οδηγεί για λογαριασμό της τα τρία επόμενα χρόνια. Ταυτόχρονα, παρελθόν αποτελεί για την ομάδα ο Kimi Raikkonen, τον οποίο η Ferrari ευχαρίστησε για τη συνεισφορά του στα τρία χρόνια που αγωνίστηκε με την ομάδα.

Τα ιδιωτικά νησιά των διεθνών σταρ





Πολύς λόγος γίνεται για τον "Σκορπιό", το ιδιωτικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, που γράφτηκε ότι πουλιέται, που βγήκε η Αθηνά Ωνάση και είπε ότι δεν πουλιέται και αν βρείτε άκρη... Πάντως αρκετοί σταρ του Χόλιγουντ έχουν το νησάκι τους ή... τη νησάρα τους. Μεταξύ αυτών ο Μελ Γκίμπσον, η Σακίρα, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Έντι Μέρφι και άλλοι... Δείτε λοιπόν ποιο ανήκει και που βρίσκεται και σε ποιον...



Mel Gibson: Mago Island, Φίτζι


Shakira: Bonds Cay, Μπαχάμες


Richard Branson: Necker and Moskito Islands, Καραϊβική


Leonardo DiCaprio: Blackadore Cay, Μπελίς

Johnny Depp: Little Halls Pond Cay, Μπαχάμες


Eddie Murphy: Rooster Cay, Μπαχάμες


David Copperfield: Musha Cay, Μπαχάμες

από SHOW-BITCH

Ευνοϊκή απόφαση για οφειλές στο δημόσιο

Στα 150.000 ευρώ αυξάνεται το κατώτερο ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, πάνω απο το οποίο επιτρέπεται η προσωποκράτηση. Μέχρι σήμερα το ποσό ήταν 30.000 ευρώ.

Ανοικτό το Σαββατοκύριακο το γραφείο ταυτοτήτων της Αστυνομίας Καβάλας

Ανοικτό θα παραμείνει το Σαββατοκύριακο το γραφείο ταυτοτήτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις βουλευτικές εκλογές. Έτσι, το Σάββατο το γραφείο θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και την Κυριακή από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, την ώρα δηλαδή που θα κλείσουν οι κάλπες.


Με SMS αποτελέσματα του νομού Καβάλας στο Υπουργείο Εσωτερικών

Μέσω SMS, με μήνυμα από κινητό θα σταλούν τα αποτελέσματα των εκλογών 56 εκλογικών τμημάτων του νομού Καβάλας, από το σύνολο των 280, το βράδυ της Κυριακής. Η μετάδοση θα γίνει απευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Notebook με… αντοχές



Σε υψηλής ποιότητας ελέγχους υποβάλλει το LIFEBOOK A1130 η Fujitsu, με στόχο να επιτύχει ανθεκτικότητα και αξιοπιστία στο νέο φορητό της υπολογιστή. Ειδικότερα, η εφαρμογή των ιαπωνικών προτύπων ποιότητας (TQM) διασφαλίζουν την αντοχή και τη διάρκεια ζωής του σε ισχυρές πιέσεις στο καπάκι και πιθανές πτώσεις του, ενώ με την κατασκευή αδιάβροχου πληκτρολογίου και δίοδο διαφυγής υγρών γύρω από το πληκτρολόγιο, ο χρήστης με μία κίνηση απελευθερώνεται από τον κίνδυνο καταστροφής του από την είσοδο υγρασίας στο εσωτερικό του.
Το notebook ενσωματώνει επεξεργαστή Intel Core2 Duo Processor με 6MB L2 Cache και Mobile Intel GM 45 Express Chipset, οθόνη Brilliant 15,6 ιντσών και ασύρματη δικτύωση μέσω Wireless Intel WiFi Link 5100 AGN. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνεται επίσης διπλής όψης Multi Format DVD writer, κάμερα 1,3 Mpixel και ψηφιακό μικρόφωνο.
Τέλος, η Fujitsu έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο ενσωματωμένο touchpad. Εκτός από τη συνήθη λειτουργία του, η κύλιση της οθόνης και η μεγέθυνση και σμίκρυνσή των εικόνων ή των «παραθύρων» γίνεται με την κίνηση των δακτύλων πάνω σε αυτό.

Ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Παλιό Καβάλας

Ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων σημειώθηκε χθες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στο Παλιό Καβάλας. Δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, φορώντας κράνη, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων τους δύο υπαλλήλους του πρατηρίου και πήραν τις εισπράξεις του ταμείου, περίπου 1000 ευρώ. Οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται από την αστυνομία.

Αεροπορικώς Καβάλα- Μυτιλήνη από 1η Οκτωβρίου

Δύο νέες πτήσεις ξεκινούν από την 1η Οκτωβρίου από το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας. Πρόκειται για το δρομολόγιο Καβάλας- Μυτιλήνης, που θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη και Σάββατο. Στο μεταξύ, ολοκληρώνονται σήμερα τα δρομολόγια Αθήνας- Καβάλας- Αθήνας των Ολυμπιακών Αερογραμμών, που από αύριο μετεξελίσσονται υπό νέα διοίκηση σε Olympic Air. Οι ώρες των δρομολογίων θα παραμείνουν ίδιες έως τις 24 Οκτωβρίου, που θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις, λόγω του χειμερινού προγράμματος

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Honda U3-X ηλεκτρικό μονόκυκλο

news-honda-u3-x-electric-monocycleΗ Ηonda πριν λίγες ημέρες παρουσίασε στο ένα ηλεκτρικό μονόκυκλο, το U3-Χ, το οποίο εμφανισιακά παραπέμπει σε ένα μικρό σκαμπό με ρόδα, και δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να το ονομάσουν ως το μεταφορικό μέσο του μέλλοντος.

Το πρωτότυπο μοντέλο που παρουσίασε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, απευθύνεται κυρίως για ηλικιωμένους που θέλουν να διανήσουν σχετικά μικρές αποστάσεις. Ανάλογα με την κίνηση του σώματος του οδηγού, το U3-X παίρνει και την ανάλογη πορεία, εμπρός, πίσω ή πλάγια ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να πιάσει είναι τα 6 χιλιόμετρα την ώρα. Ζυγίζει μόλις 10 κιλά και με μία φόρτιση μπορεί να λειτουργήσει για σχεδόν μία ολόκληρη ώρα.

Βέβαια ο πρόεδρος της Honda, Takanobu Ito, δήλωσε πως το ηλεκτρικό μονόκυκλο αποτελεί περισσότερο μία πρόταση, καθώς δεν υπάρχουν πλάνα για να βγει στην παραγωγή, τουλάχιστον στο σύντομο μέλλον.

Αιμοληψίες στην Καβάλα

Τις καθιερωμένες οργανωμένες αιμοληψίες του φθινοπώρου, διοργανώνει αυτή την Παρασκευή και το Σάββατο ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας. Παράλληλα, στο χώρο του δημοτικού κήπου της πόλης θα πραγματοποιούνται και οι εγγραφές Δωρητών Οργάνων Σώματος. Για τις αιμοληψίες θα χρησιμοποιηθεί η νέα σύγχρονη κινητή μονάδα του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσ/νίκης.

Διάρρηξη σε περίπτερο με λεία 7.000 ευρώ σε πακέτα τσιγάρων

Πακέτα τσιγάρων από διάφορες μάρκες, συνολικής αξίας 7.000 ευρώ και εξακόσια (600) Ευρώ σε χαρτονομίσματα και κέρματα έκλεψαν άγνωστοι από περίπτερο στο Παλαιοχώρι Καβάλας. Η διάρρηξη έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Καβάλα - Ηρακλής 1- 0

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Κόβεται το «Μια αγάπη έχω στην καρδιά», ελέω… Κατσουράνη (ΒΙΝΤΕΟ)



Στην απόφαση να μην παίζεται πλέον το τραγούδι «Μια αγάπη έχω στην καρδιά» και παράλληλα το vιdeo από τα μάτριξ του γηπέδου του Ολυμπιακού Σταδίου με τους παίκτες που ήταν στην ομάδα της ΑΕΚ το 2004, αποφάσισε η διοίκηση της Ένωσης.

Το συγκεκριμένο τραγούδι είχε κάνει την εμφάνισή του επί προεδρίας Ντέμη Νικολαΐδη και λανσαρίστηκε ως ο νέος ύμνος της ΑΕΚ.

Το συγκεκριμένο video παιζόταν από τις οθόνες του Ολυμπιακού Σταδίου σε όλα τα παιχνίδια των «κιτρινόμαυρων» μέχρι στιγμής. Ωστόσο, στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη έγινε η τελευταία του προβολή, αφού οι άνθρωποι της ΑΕΚ εκτιμούν ότι πλέον δεν τους αντιπροσωπεύει, από τη στιγμή που από εκείνη την περίοδο έχει μείνει μόνο ο Γεωργέας και έτσι δεν θα προβληθεί την Κυριακή στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.


Το θέμα όμως φαίνεται πως είναι η παρουσία του Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος όχι μόνο συμμετέχει στο συγκεκριμένο βίντεο κλιπ, αλλά φαίνεται να τραγουδάει και με πάθος τους συγκεκριμένους στίχους…

10 σημαντικές ανακαλύψεις φαρμάκων που Άλλαξαν την Ανθρώπινη Υγεία στον Κόσμο.






























Το WebMD είναι ένα site που δίνει πληροφορίες για την υγεία. Πρόσφατα έκανε μια έρευνα με επαγγελματίες εμπειρογνώμονες για να καθορίσει τα σημαντικότερα ιατρικά φάρμακα καθ' όλη την διάρκεια της ιστορίας που άλλαξαν πολλά στην ανθρώπινη υγεία. Αναζητούσαν φάρμακα που άλλαξαν το ιατρικό τοπίο είτε με την θεραπεία ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων είτε με την μεγαλύτερη δυνατότητα να θεραπεύσουν μια ασθένεια.
Ίσως να είναι εύκολο να μαντέψετε κάποια από τα φάρμακα της λίστας όπως είναι η πενικιλίνη και το εμβόλιο της ευλογιάς, αλλά είμαι σίγουρος πως η δύναμη της ασπιρίνης θα σας εκπλήξει. Στην εικόνα επάνω βλέπετε με μορφή γραφήματος τα φάρμακα που έφτιαξαν τον κατάλογο και παρέχει πληροφορίες για όλα σύμφωνα με τις πωλήσεις τους παγκοσμίως αλλά και την χρονολογία ανακάλυψης τους.

Αναφορικά τα 10 φάρμακα που άλλαξαν την Ανθρώπινη Υγεία είναι:

  1. Πενικιλλίνη: Πρώτο σε όλους τους καταλόγους.

  2. Ινσουλίνη: Η πρώτη θεραπεία ορμονών.

  3. Εμβόλιο Ευλογιάς, Εμβόλιο πολιομυελίτιδας.

  4. Αιθέρας: Η παραγωγή της σύγχρονης χειρουργικής επέμβασης.

  5. Μορφίνη: Σταματάει όλους τους πόνους.

  6. Ασπιρίνη: Κάτι περισσότερο από ένα χάπι πονοκεφάλου.

  7. Αρσφαιναμίνη: Η θεραπεία για τη σφοδρή επιθυμία.

  8. Ψυχιατρικά φάρμακα.

  9. Χάπια ελέγχου γέννησης.

  10. Χάπια για την καρδιά.


Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα WebMD.

Οικολόγοι να σου πετυχουν!

Οικολόγοι αφισορυπαίνουν για να....αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση!Από ποιους περιμένατε να πάρουν το μέτρο με θέρμη;Από τους οικολόγους και όλους όσους έχουνε ή θέλουν να έχουν οικολογική συνείδηση. Από τον κόσμο που η λέξη οικολογία είναι στην καθημερινότητα του από κόσμο που κάνει δράσεις και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να μας περάσει το μήνυμα πως πρέπει να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!
news24gr

H Marisa Miller ντυμένη... σαπουνόφουσκα σε μπανιέρα με... θέα!



Τι κάνουν τα κορίτσια στο μπάνιο; Μέχρι τώρα ξέραμε ότι πλένονται, άντε και να τραγουδάνε (αρκεί να μην είναι Κακοφωνίξ). Η Marisa Miller όμως φωτογραφήθηκε με μόνη περιβολή τις σαπουνόφουσκες για το GQ.

Στα ενσταντανέ κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι... φούσκες αφού καλύπτουν τα ευαίσθητα σημεία της κοπελίτσας εκτός από τη μια φωτογραφία, όπου δραπέτευσαν προκειμένου να θαυμάσουμε τις καμπύλες της ενώ υποδύεται τη... Μαίρη Παναγιωταρά καθαρίζοντας γονυπετής τα πλακάκια. Η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά...



Λιγότεροι Καβαλιώτες στις κάλπες των εκλογών

Κατά 1.187 λιγότεροι είναι οι εκλογείς στο νομό Καβάλας, σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2007. Συγκεκριμένα, στις κάλπες θα προσέλθουν στις 4 Οκτωβρίου 145.941 πολίτες, εκ των οποίων οι 1.701 για πρώτη φορά. Από το σύνολο των ψηφοφόρων στο νομό Καβάλας, οι 70.591 είναι άνδρες (ποσοστό 48,4%) και οι 75.350 γυναίκες (51,6%). Τους υποψήφιους βουλευτές του νομού Καβάλας θα ψηφίσουν ακόμη 1.817 ετεροδημότες που ζουν σε άλλες πόλεις.

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Η αληθινή ιστορία ενός ατυχήματος...διαδώστε το video..

Σύνδεση του οικισμού του Παληού Καβάλας με την Εγνατία Οδό

Την απόφαση της διοίκησης της Εγνατίας Οδού Α.Ε. να υλοποιήσει τη μελέτη για τη δημιουργία κόμβου, που θα συνδέει την Εγνατία οδό με το Παληό, ανακοίνωσε το πρωί σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής. Ακόμη, ανέφερε ότι σε συνεργασία με την εταιρία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα προχωρούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση του κτιρίου «Διόνυσος» στον Άγιο Σίλα, στο δήμο Καβάλας. Τέλος, ο δήμαρχος Καβάλας μετέχει πλέον στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών, εκ μέρους της ΚΕΔΚΕ, στη θέση του τέως δημάρχου Κοζάνης Πάρη Κουκουλόπουλου.

Eγκαινιάζεται η Έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας

Ανανεωμένη, με σύγχρονο προσανατολισμό και ρεκόρ συμμετοχών, εγκαινιάζεται σήμερα Σάββατο από τον γ.γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης Γιώργο Σκιαδά, η 17η εμποροβιομηχανική έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας «Kavala Expo». Στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» θα εκθέσουν προϊόντα και υπηρεσίες 135 επιχειρήσεις, ενώ για την έκθεση θα βρεθούν στην περιοχή αποστολές από χώρες της ΝΑ Ευρώπης. Τιμώμενη χώρα είναι φέτος η Σερβία. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Όσο εμείς βλέπαμε διαφημίσεις....


ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΜΠΥΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΧΟΥΣ!



Όσοι θέλετε να αδυνατίσετε πιείτε λίγο λευκό κρασί ή μπύρα, θα σας κόψει την όρεξη εγγυημένα, υποστηρίζει πρόσφατη έρευνα.





Σύμφωνα με τη δρ . Άννα Κόκαβετς από το Πανεπιστήμιο Λατρόμπ της Μελβούρνης που κατηύθυνε την έρευνα, ένα ποτήρι λευκό κρασί πριν το φαγητό, κόβει την όρεξη, ενώ αντίθετα, ένα ποτήρι κόκκινο την αυξάνει. Μια μπύρα επίσης κόβει την όρεξη για φαγητό και την ανοίγει για ακόμη ένα ποτήρι μπύρα.

Κόκαβετς τόνισε ότι άσχετα με το είδος του ποτού, το αλκοόλ κατά τη διάρκεια του φαγητού, εμποδίζει την ικανότητα του οργανισμού να απορροφήσει θρεπτικές ουσίες και ενέργεια από τις τροφές.


Ο λευκός οίνος δημιουργεί μια αίσθηση πληρότητας του στομάχου, και παρότι το ίδιο συμβαίνει και με το κόκκινο, φαίνεται η αίσθηση αυτή να είναι παροδική, γι' αυτό και η όρεξη επανέρχεται και μάλιστα δριμύτερη.


H ίδια θα πει ότι με την μπύρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά για το λόγο ότι περιέχει υδατάνθρακες και ο οργανισμός το εκλαμβάνει ως τροφή. Απαιτεί όμως περισσότερη.

Αρχίσανε τα όργανα....

Εντονες διαμαρτυρίες των παικτών της ΑΕΚ προς τον Δαλούκα...

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Καρκινικά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοούμε

Όσον αφορά στα θέματα υγείας, οι γυναίκες τείνουν να είναι περισσότερο σε επαγρύπνηση από τους άνδρες. Δεν αμελούν τον τακτικό προληπτικό τους έλεγχο, την μαστογραφία, το τεστ παπ, ενώ αν κάποιο σύμπτωμα τις ανησυχήσει συνήθως απευθύνονται αμέσως στον γιατρό τους. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι μελέτες και οι δημοσκοπήσεις. Οι ίδιοι οι γιατροί συμφωνούν εν μέρει, αλλά διευκρινίζουν πως αυτό ισχύει περισσότερο στις γυναίκες άνω των 40 ετών, ενώ οι νεώτερες τείνουν να αγνοούν συμπτώματα τα οποία μπορεί και να σχετίζονται με τον καρκίνο. Πιστεύουν ότι δεν τις αφορά. Και συχνά έχουν δίκιο. Καμιά φορά, όμως, δεν έχουν.

Οι άνδρες από την άλλη είναι κατά κανόνα πολύ χειρότεροι. Αν δεν πιεστούν από την γυναίκα τους να κάνουν τις καθιερωμένες εξετάσεις είναι σχεδόν.....
απίθανο να ενεργοποιηθούν από μόνοι τους. Βρίσκονται κατά κάποιο τρόπο σε άρνηση, όπως λένε οι ειδικοί, και πιστεύουν ότι είναι άτρωτοι. Ακόμα κι αν έχουν εντοπίσει κάποια ενόχληση, κάποιο σύμπτωμα, πολλοί -αυτό ισχύει και για τις γυναίκες- απλά δεν δίνουν σημασία, πιστεύοντας είτε ότι θα περάσει ή ότι δεν έχει νόημα, αν είναι να το πάθουν θα το πάθουν. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, λένε οι ειδικοί, υπάρχει σε πολλούς η εντύπωση ότι ο καρκίνος δεν θεραπεύεται, οπότε γιατί να το ψάξεις παραπάνω;

Από την δική τους μεριά, οι γιατροί δεν σταματούν να τονίζουν την σημασία της πρόληψης. Καθησυχάζουν, φυσικά, λέγοντας πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να φοβόμαστε πως το οποιοδήποτε σύμπτωμα αντιλαμβανόμαστε σημαίνει αυτόματα καρκίνος, αλλά διατηρώντας πάντα μία υγιή ισορροπία ανάμεσα στην άρνηση και την υποχονδρία καλό είναι, για να απορρίψουμε το ενδεχόμενου του καρκίνου, να ελέγχουμε κάποιο σύμπτωμα που μας απασχολεί. Για να μας διευκολύνει ακόμα περισσότερο, μάλιστα, μία ομάδα γιατρών από την αμερικανική καρκινική κοινότητα απαριθμεί τα πιθανότερα συμπτώματα καρκίνου για τις γυναίκες και τους άνδρες, τα οποία μάλιστα συνήθως αγνοούμε.

Καρκινικά συμπτώματα που αγνοούν συνήθως οι γυναίκες
- Αλλαγές στο στήθος: Ακόμα κι αν δεν το ελέγχουν συχνά, οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν καλά το στήθος τους και μπορούν να αντιληφθούν αλλαγές σε αυτό, όπως κοκκινίλες και σκλήρυνση του δέρματος, καθώς και επίμονη φαγούρα. Ακόμα αλλαγές στην ρόγα, εφόσον δεν θηλάζετε, πρέπει να ελέγχονται. Αν αντιληφθείτε κάτι από τα παραπάνω θα πρέπει να επισκεφθείτε τον γυναικολόγο σας άμεσα.
- Αιμορραγία ανάμεσα στις περιόδους ή ασυνήθιστη αιμορραγία: Ειδικά αν η περίοδός σας είναι σταθερή ή αν έχετε περάσει την εμμηνόπαυση, αιμορραγία σε άκαιρες στιγμές μπορεί στην χειρότερη περίπτωση να σημαίνει ενδομητριακό καρκίνο, ενώ μπορεί το αίμα να προέρχεται χωρίς να το έχετε καταλάβει από την ουροδόχο κύστη -που είναι εξίσου επικίνδυνο. Σε κάθε περίπτωση ενημερώστε τον γυναικολόγο σας.
- Φούσκωμα στην κοιλιά: Πολλές γυναίκες ζουν με το φούσκωμα στην κοιλιά χωρίς να ανησυχήσουν παραπάνω, αλλά τέτοια πρηξίματα άνευ λόγου μπορούν να υποθάλπουν καρκίνο των ωοθηκών. Ανησυχητικοί είναι επίσης οι τακτικοί πόνοι στην κοιλιακή χώρα ή στο στομάχι.

Καρκινικά συμπτώματα που αγνοούν συνήθως οι άνδρες
- Όγκος στο στήθος: Κάνετε λάθος αν πιστεύετε πως ο καρκίνος του στήθους αφορά μόνο στις γυναίκες. Μπορεί να μην είναι σύνηθες στους άνδρες, αλλά από την άλλη ούτε οι αλλαγές στο δέρμα του στήθους, στις ρώγες ή οι μικροί όγκοι είναι. Οπότε, γιατί να μην το ψάξετε;
- Αλλαγές στους όρχεις: Ο καρκίνος των όρχεων εμφανίζεται συνήθως στους άνδρες ηλικίας από 20 έως 39 ετών. Ως μέρος των καθιερωμένων εξετάσεών τους, λοιπόν, οι γιατροί συστήνουν στους άνδρες να εξετάζουν και τους όρχεις τους για τυχόν αλλαγές, τις οποίες μπορούν ενδεχομένως να διακρίνουν και μόνοι τους με την ψηλάφηση.
- Ουρικά προβλήματα: Καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν τα ουρικά προβλήματα αυξάνονται, εννοώντας ότι οι άνδρες θέλουν να επισκέπτονται πιο συχνά την τουαλέτα και ότι δεν νιώθουν ότι «άδειασαν» όταν βγουν από αυτήν. Και αυτό ισχύει για κάθε άνδρα. Για να είστε σίγουροι, ωστόσο, ότι τα συμπτώματα αυτά δεν σχετίζονται με κάτι χειρότερο, καλό είναι να επισκέπτεστε τακτικά τον ουρολόγο σας για εξετάσεις προστάτη.

Καρκινικά συμπτώματα που αφορούν και τα δύο φύλα
- Ανεξήγητη απώλεια βάρους: Παρόλο που οι περισσότεροι από εμάς ενθουσιαζόμαστε όταν χάνουμε βάρος, αν αυτό συμβαίνει χωρίς να το επιδιώκουμε και μάλιστα σε έντονο βαθμό (π.χ. περί τα 4 κιλά τον μήνα, χωρίς να έχουμε αυξήσει την σωματική μας άσκηση ή να έχουμε μειώσει την πρόσληψη θερμίδων), υποδηλώνει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στον οργανισμό –αν όχι καρκίνο, πιθανότατα θυρεοειδή.
- Αλλαγές στο δέρμα: Ειδικά στις ελιές του δέρματος που εκτίθενται στον ήλιο ή αν ξαφνικά εμφανίζεται κάποιο μελάνωμα. Απευθυνθείτε άμεσα σε δερματολόγο γιατί πρόκειται για μία από τις πιο συνηθισμένες μορφές καρκίνου.
- Δυσκολία στην κατάποση: Ίσως να μην σημαίνει τίποτα, ίσως να αποτελεί περιστασιακό πρόβλημα στις αμυγδαλές. Αν, όμως, επιμένει θα πρέπει να το ελέγξετε για να αποφύγετε τον κίνδυνο γαστρεντερικού καρκίνου, π.χ. στον οισοφάγο, οπότε απαιτούνται άμεσες εξετάσεις.
- Αιμορραγία από λάθος μέρη: Αν παρατηρήσετε άνευ λόγου αίμα στο εσώρουχο, τα ούρα ή τα κόπρανα μην επαναπαυτείτε ότι έχει να κάνει με κάποια αιμορροΐδα. Μπορεί να σημαίνει καρκίνο του παχέως εντέρου, οπότε είναι προτιμότερο να συζητήσετε με τον γιατρό σας το ενδεχόμενο της κολονοσκόπησης.
- Υποσκάπτων πόνος στην κοιλιακή χώρα και κατάθλιψη: Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι ο πόνος στην κοιλιακή χώρα σε συνδυασμό με μειωμένη διάθεση ή πιθανή κατάθλιψη μπορεί να συνδέεται με καρκίνο στο πάγκρεας. Δεν χάνετε τίποτα να το κοιτάξετε αν επιμένει.
- Δυσπεψία: Γυναίκες που έχουν βιώσει εγκυμοσύνη πιθανόν να θυμούνται την δυσπεψία που ένιωθαν καθώς κέρδιζαν βάρος. Οι άνδρες, από την άλλη, όταν έχουν δυσπεψία φοβούνται συνήθως το καρδιακό, ακόμα κι αν έχουν φάει του σκασμού. Όπως και να έχει, δυσπεψία χωρίς προφανή λόγο δεν είναι φυσιολογική και μπορεί να συνδέεται με καρκίνο στον οισοφάγο, στο στομάχι ή στον λαιμό, οπότε θα πρέπει να απευθυνθείτε στον γιατρό σας για τις απαραίτητες εξετάσεις.
- Αλλαγές στο στόμα: Ειδικά οι καπνιστές θα πρέπει να επαγρυπνούν για λευκές κηλίδες μέσα στο στόμα ή λευκά στίγματα πάνω στην γλώσσα, γιατί μπορεί να σημαίνουν λευκοπλακία που μπορεί να προχωρήσει σε καρκίνο στο στόμα.
- Πόνος: Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν συνηθίζουν να παραπονούνται για διάφορους πόνους και ενοχλήσεις, οι οποίοι ενώ στην πλειοψηφία τους δεν είναι επικίνδυνοι, καλό είναι αν αυτοί επιμένουν να ελέγχονται.
- Αλλαγές στους λεμφαδένες: Αν παρατηρήσετε κάποιο εξόγκωμα ή πρήξιμο στους λεμφαδένες κάτω από την μασχάλη σας ή στον λαιμό σας, ή οπουδήποτε αλλού, μπορεί να είναι ανησυχητικό και θα πρέπει να εξεταστεί από τον γιατρό σας.
- Πυρετός: Αν έχετε πυρετό για μέρες και αυτός δεν οφείλεται σε κάποια γρίπη ή ίωση ενδεχομένως να σχετίζεται με καρκίνο, και δη με λευχαιμία ή λέμφωμα, σύμφωνα με τους γιατρούς. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να κάνετε σχετικές εξετάσεις.
- Κόπωση: Το αίσθημα κόπωσης μπορεί να οφείλεται σε αμέτρητους παράγοντες. Σίγουρα ο καρκίνος δεν είναι η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό, αλλά εφόσον δε μπορούμε να εντοπίσουμε τον λόγο καλό είναι να κάνουμε και τις σχετικές εξετάσεις.
- Επίμονος βήχας: Φυσιολογικό μεν αν είμαστε κρυωμένοι ή έχουμε κάποια αλλεργία ή ακόμα και ως παρενέργεια κάποιου φαρμάκου, αλλά αν διαρκεί πολύ καιρό (περισσότερο από τρεις με τέσσερις εβδομάδες, δηλαδή), δεν θα πρέπει να αγνοηθεί γιατί μπορεί να σχετίζεται με καρκίνο στους πνεύμονες.

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια

Το μετάλλιο στο μπάσκετ και η sexy Νάντια που "ανάβει" την κερκίδα!



Το μετάλλιο το πήραμε, οι παίκτες μας αγωνίστηκαν σκληρά, η κερκίδα ενθουσιώδης, αλλά φέτος έλειψε η Νάντια Σερλίδου από αυτήν, η hot φίλαθλος της Εθνικής που κυριολεκτικά άναψε τις κερκίδες στο προηγούμενο Μουντομπάσκετ (κάτω φωτό). Θα μου πείτε και τι μας κόφτει... Δείτε πρώτα τις υπόλοιπες αποκαλυπτικές φωτογραφίες της sexy οπαδού στο http://www.paparazzigr.tv/ και θα αλλάξετε γνώμη...

Το Google Earth παρουσιάζει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής

google-earth-shows-climate-change-impactsΟι ηγέτες από όλο τον κόσμο θα συμμετέχουν το Δεκέμβριο στη Σύνοδο Κορυφής στη Κοπεγχάγη, για να υπογράψουν μια κοινή συμφωνία για την κλιματική αλλαγή.

Σκοπός της συνόδου, είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας με στόχο τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, προκειμένου να αποφευχθούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Επιπλέον στόχος της συνόδου είναι, η στήριξη της διεθνούς κοινότητας στη λήψη και εφαρμογή αναγκαίων μέτρων, για την αντιμετώπιση του εν λόγω φαινομένου.

Η συνθήκη που θα υπογραφεί στη Σύνοδο του ΟΗΕ, είναι γνωστή με την ονομασία COP15.

Η Google σε συνεργασία με τη κυβέρνηση της Δανίας, θα προωθήσει μια σειρά βίντεο μέσω της εφαρμογής Google Earth, που θα παρουσιάζουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο πλανήτη και τις λύσεις για την αντιμετώπιση της.

Για τη δημιουργία των βίντεο, έχουν συλλεχθεί πληροφορίες από την Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) και θα παρουσιαστούν στο Google Earth διάφορα σενάρια για τις επιπτώσεις που θα υπάρχουν στο πλανήτη, από τις ενδεχόμενες αυξήσεις των θερμοκρασιών, καθ όλη τη διάρκεια του αιώνα.

Το πρώτο βίντεο που δημιουργήθηκε έχει τίτλο «Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής», με αφηγητή τον Al Gore και έχει δημοσιευτεί στο Google Earth.

Επίσης σε συνεργασία με τη δανέζικη Κυβέρνηση, η Google δημιούργησε ένα κανάλι στο YouTube με την ονομασία «YouTube COP15 channel». Στον εν λόγω διαδικτυακό κανάλι θα μπορεί ο καθένας να διατυπώνει τη γνώμη του και τις ερωτήσεις του για την Κλιματική Αλλαγή στους πολιτικούς, μέσω της πρωτοβουλίας «Raise Your Voice».

Θα γίνει διαγωνισμός και τα δύο βίντεο με τις καλύτερες ερωτήσεις θα κερδίσουν ένα ταξίδι στη Κοπεγχάγη.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ στην Καβάλα

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη είναι η ομιλήτρια στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος στην Καβάλα, αύριο (Πέμπτη) στις 8 το βράδυ στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ.
Την Παρασκευή, το ΚΚΕ πραγματοποιεί την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία της Καβάλας με ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας του κόμματος Μάκη Παπαδόπουλο.
Οι ομιλίες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΑ Καβάλας.

Σύμβαση για τη μελέτη ανακατασκευής του αμφιθεάτρου της νομαρχίας

Τη σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης ανακατασκευής του αμφιθεάτρου της νομαρχίας Καβάλας υπέγραψαν χθες το πρωί ο νομάρχης Καβάλας Θόδωρος Καλλιοντζής και ο εκπρόσωπος της αναδόχου κοινοπραξίας. «Ο χώρος που θα προκύψει, φιλοδοξούμε να καλύψει τις ανάγκες για πολιτιστικές εκδηλώσεις, θεατρικές εκδηλώσεις αλλά και ως συνεδριακός χώρος» ανέφερε ο κ.Καλλιοντζής. Η μελέτη αναμένεται να είναι έτοιμη σε 8 μήνες.

Διαιτητής κάνει την ανάγκη του εν ώρα αγώνα!

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Κέρδισε, αλλάζοντας το προφίλ του Έλληνα πολιτικού...


Θα λέγαμε ίσως επέβαλε ένα άλλο προφίλ στη νέα πολιτική σκηνή. Τον ήπιο λόγο, το χαμόγελο, τους χαμηλούς τόνους που πείθουν. Κέρδισε...

Είπε το πρόεδρό του, τον Τσίπρα...Τρίχα...


Ακόμη γελάνε στο studio του MEGA...
"Ο Αλέξης ο Τρίχας τα κατάφερε" , είπε ο υποψήφιος βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, Ανδρέας Καριτζής. Βεβαίως διόρθωσε αμέσως το Τρίχας και το 'κανε Τσίπρας, αλλά η γκάφα είχε γίνει. Στο...

studio του MEGA ο παρουσιαστής Π.Τσίμας και οι καλεσμένοι του κρατούσαν την κ

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ TO DEBATE ΤΩΝ 6...


Είχαν όλοι εντρυφήσει στους ρόλους τους και έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους, στην προσπάθειά τους ν΄ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις..
Ο κ. Καραμανλής, σφιγμένος στο ρόλο του απολογούμενου, για την κυβερνητική θητεία του, έδειξε να τόχει πάρει απόφαση και παρουσιάστηκε έτοιμος για την παράδοση του Μαξίμου σε νέα χέρια…
Ο Γ. Παπανδρέου, μελετημένος καλά, φρόντιζε να δείχνει ανά πάσα στιγμή την αποφασιστικότητά του και την ετοιμότητά του, για την επόμενη ημέρα, αντικρούοντας, ταυτόχρονα, με επιτυχία, τις επιθέσεις, τόσο εκ δεξιών, όσο και εξ αριστερών…
Η κα Παπαρήγα στις παραδόσεις της, ανοίχτηκε, λίγο, ζητώντας για το ΚΚΕ ψήφο, ακόμα και απ΄ όσους διαφωνούν μαζί του και θα συνεχίσουν να διαφωνούν και μετά τις εκλογές… Στο ρόλο του διμέτωπου, τάδωσε – ως συνήθως – όλα !...
Ο κ. Τσίπρας ήταν προπονημένος και πέτυχε, άνετα, να ξεπεράσει τον κ. Αλαβάνο, κάτι, που, όπως φάνηκε, ήταν η κύρια επιδίωξή του. ΄Επαιξε κι αυτός σκηνές από το διμέτωπο, δείχνοντας, όμως, μεγαλύτερη προτίμηση στην κριτική κατά του ΠΑΣΟΚ, για ευνόητους λόγους…
Ο κ. Καρατζαφέρης έδειξε να ασφυκτιά, στην προσπάθειά του να δώσει την κοινή συνισταμένη των απόψεων, που έχουν διαμορφωθεί (;) στο εσωτερικό του κόμματός του, μετά και τις ανερμάτιστες κι απ΄ όπου νάναι, προσχωρήσεις. ΄Αλλαζε θέσεις, τόπαιζε ήπιος και στο τέλος τόρριξε στον αυτολιβανισμό του…
Ο κ. Χρυσόγελος διαβασμένος κατάλληλα, τα πήγε καλά στο να δείξει την γενικότερη πολιτική άποψη των Οικολόγων Πράσινων και ν΄ ανταπεξέλθει στις δύσκολες ερωτήσεις για τα εθνικά ζητήματα…

Η δυσάρεστη εξέλιξη ήλθε από την απέναντι, των πολιτικών αρχηγών, πλευρά, αυτή των δημοσιογράφων. Με τις περισσότερες των ερωτήσεών τους έδειξαν όλη τους τη ρηχότητα και προκάλεσαν με την αδιόρθωτη επιδειξιομανία τους…

logoplokies

Υποσχέσεις του Ομίλου Λαυρεντιάδη για τις θέσεις εργασίας στην ΒΦΛ

Για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας για την επόμενη πενταετία και την προστασία του περιβάλλοντος διαβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι του Ομίλου Λαυρεντιάδη τους εργαζόμενους της ΒΦΛ, κατά την πρώτη τους συνάντηση, που είχαν χθες μαζί τους στο εργοστάσιο. Αναφέρθηκαν δε, στην ανάπτυξη προγράμματος 3 εκατ. ευρώ για την ασφάλεια των εργαζομένων. Το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρίας, θα ανακοινωθεί αργότερα. Οι εκπρόσωποι του κ. Λαυρεντιάδη επισκέφθηκαν δήμαρχο και νομάρχη και πρόεδρο της Διευρυμένης με τους οποίους συζήτησαν τα σχέδια για τη ΒΦΛ.

Εκδήλωση του Δήμου Καβάλας για το Παλιό Παγοποιείο

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση – συζήτηση διοργανώνει αύριο (Τετάρτη) ο Δήμος Καβάλας. Στη διάρκειά της, ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής θα παρουσιάσει το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την ανάπλαση της περιοχής του «παλιού παγοποιείου» στο Βύρωνα, μέσα από τη διαδικασία της απαλλοτρίωσης. «Στόχος μας είναι να δεσμεύσουμε τους υποψηφίους βουλευτές να δουν τα ζητήματα της πόλης και να βοηθήσουν στην επίλυσή τους άμεσα», ο κ.Σιμιτσής αναφέροντας, για παράδειγμα, τη δυνατότητα χρηματοδότησης του δήμου μέσω του ΕΤΕΡΠΣ, από το οποίο δεν έχουν δοθεί κονδύλια για μια δεκαετία, για να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση του οικοπέδου και την ανάπλασή του. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του παρκινγκ, πλησίον της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στις 7.30 αύριο το απόγευμα.

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητo η Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου

day-without-carΤην Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου θα είναι δωρεάν οι μετακινήσεις των πολιτών που θα χρησιμοποιήσουν τις Δημόσιες Συγκοινωνίες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική».

Αιολικό πάρκο στο όρος Βέρμιο



Ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα τηs χώρα μας σχεδιάζεται να γίνει στο όρος Βέρμιο στο νομό Ημαθίας.

Σε μια έκταση 120.000 στρεμμάτων αναμένεται να τοποθετηθούν 107 ανεμογεννήτριες που θα έχουν συνολική ισχύ 214 μεγαβάτ, ενώ σύμφωνα με υπολογισμούς το αιολικό πάρκο θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες σε ενέργεια μιας πόλης 30.000 κατοίκων.

Αυξημένες οι ακάλυπτες επιταγές στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Αυξημένες σε ποσοστό 280% εμφανίζονται οι ακάλυπτες επιταγές στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για το πρώτο επτάμηνο του 2009 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στο Δελτίο Περιφερειακής Οικονομικής Συγκυρίας της Τράπεζας της Ελλάδος.


Ένας 19χρονος Καβαλιώτης συνέχισε τις διαρρήξεις σε αυτοκίνητα

Συνελήφθη από την αστυνομία Καβάλας ένας 19χρονος Καβαλιώτης, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής διέρρηξε οκτώ αυτοκίνητα αφαιρώντας συνολικά ποσό των 58 ευρώ και ένα μηχάνημα VHF αξίας 450 ευρώ. Ο νεαρός είχε συλληφθεί και το πρωί της περασμένης Τρίτης για διαρρήξεις σε οχήματα. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα κατσαβίδι και μια μεταλλική πένσα.


Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Βρέθηκε η 12χρονη που είχε εξαφανιστεί από τον Χολαργό

Στο σπίτι της επέστρεψε η 12χρονη Ελένη Πανή που εξαφανίστηκε χθες, στις 08:00 το πρωί, από το σπίτι της στον Χολαργό.

Την ανήλικη αναζητούσαν η αστυνομία και το "Χαμόγελο του Παιδιού".

Εξαφανίστηκε 12χρονη στο Χολαργό

Σε λειτουργία έχει τεθεί ο συναγερμός Amber Alert για τον εντοπισμό της 12χρονης Ελένης Πανή. Το κορίτσι εξαφανίστηκε χθες, στις 8:00 το πρωί, από το σπίτι της στον Χολαργό.

Η μητέρα της 12χρονης που δήλωσε την εξαφάνιση στην Αστυνομία είπε ότι η κόρη της τον τελευταίο καιρό επικοινωνούσε στο ίντερνετ με έναν 17χρονο και πλέον οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχει φύγει το κορίτσι μαζί του.



Η 12χρονη έχει καστανά μαλλιά, πράσινα μάτια, ενώ το ύψος της είναι 1.59 και το βάρος της 44 κιλά. Την ημέρα της εξαφάνισής της φορούσε μαύρο τζιν παντελόνι, μωβ μπλούζα με τιράντες και μαύρα αθλητικά παπούτσια.

Απολαύστε τις τελευταίες συγκλονιστικές στιγμές και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ




ΕΛΛΑΔΑ (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης, Μπουρούσης 11, Ζήσης 14 (2), Σπανούλης 23 (6), Καλάθης, Φώτσης 11 (1), Πρίντεζης 6 (1), Γλυνιαδάκης, Καϊμακόγλου, Κουφός, Περπέρογλου 2, Σχορτσιανίτης 9

Απόσυρση ΙΧ: ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου


old-vehicles-retraction-beginsΥπογράφηκε το πρωί της Τετάρτης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου απόσυρσης των ΙΧ.

Με την ίδια πράξη ρυθμίζονται επίσης τα νέα τέλη κυκλοφορίας, το πρόγραμμα απόσυρσης παλιών ΙΧ, η αναστολή των πλειστηριασμών από τις τράπεζες κλπ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, όσοι αποφασίσουν να αποσύρουν το αυτοκίνητό τους μέχρι το 2012 θα κερδίσουν από 500 μέχρι 2.200 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου.

Περισσότερο κερδισμένοι θα είναι όσοι προχωρήσουν σε αγορά αυτοκινήτου σύγχρονης τεχνολογίας μαζί με την απόσυρση, καθώς θα λάβουν μπόνους ύψους 1.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι ιδιοκτήτες ελαφρών φορτηγών που θα αγοράσουν νέο όχημα μετά την απόσυρση του παλιού θα χρηματοδοτούνται με επιπλέον 1.500 ευρώ, ενώ για τα βαρέα οχήματα τα οικονομικά κίνητρα κλιμακώνονται ανάλογα με την κατηγορία τους.

Η νέα απόσυρση αφορά περίπου 1,7 εκατομμύρια ΙΧ παλαιάς τεχνολογίας που κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας.

Ως προς τα τέλη κυκλοφορίας, σημειώνεται ότι για τα αυτοκίνητα Α κλάσης θα υπάρξει μείωση κατά 18 ευρώ.

Για τα υπόλοιπα αυτοκίνητα ωστόσο, θεσμοθετούνται περιβαλλοντικά τέλη κυκλοφορίας αυξημένα από 50 ως 150 ευρώ σε σχέση με τα ήδη υφιστάμενα.

Φύση....σε όλο το μεγαλείο..!!

SCENIC PICTURES

ΒΦΛ: Διασφάλιση θέσεων και δικαιωμάτων ζητούν οι εργαζόμενοι

Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων τους θα ζητήσουν με υπόμνημά τους από τη νέα διοίκηση της ΒΦΛ, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, κατά τη συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα στο εργοστάσιο. Για τα αιτήματά τους ενημέρωσαν το νομάρχη Καβάλας, Θεόδωρο Καλλιοντζή, σήμερα το πρωί και ζήτησαν τη στήριξή του. Ο κ. Καλλιοντζής διαβεβαίωσε για τη στήριξη των αιτημάτων, ενώ ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με εκπροσώπους της νέας ιδιοκτήτριας εταιρίας μετά τις επαφές που θα έχουν με τους εργαζόμενους.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Παγκόσμια πρωτοτυπία με αειφόρο σχέδιο σταδίου No Comment



Η εταιρία NBBJ με έδρα το Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτιών σχεδιάσε ένα νέο μοναδικό αειφόρο στάδιο για την ποδοσφαιρική ομάδα Dalian Shide της Κίνας. Προτεραιότητα της εταιρίας ήταν η σχεδίαση και η κατασκευή ενός σταδίου που θα σέβεται πλήρως το περιβάλλον.

Η πρωτότυπη σχεδίαση του επιτρέπει να ανοίγει όταν πραγματοποιείται ένα αθλητικό γεγονός και να κλείνει όταν το στάδιο δεν χρησιμοποιείται. Οι δύο πλαϊνοί εξωτερικοί τοίχοι του είναι φυτεμένοι με γκαζόν και δέντρα έτσι ώστε όταν το στάδιο κλείνει, ο χώρος να γίνεται σαν πάρκο. Παράλληλα, το στάδιο περιλαμβάνει σύστημα ανακύκλωσης νερού, φυσικό φωτισμό και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το μόνο που απομένει είναι να ξεκινήσει η κατασκευή του.


Στον αγωνιστικό χώρου του σταδίου


Οι διάδρομοι κάτω από τα διαζώματα


Το σύστημα που "εξαφανίζει" το στάδιο
και το μετατρέπει σε χώρο πρασίνου



Σχέδιο του σταδίου

Λιμάνι Καβάλας

Κάντε κλικ για να δείτε την εικόνα σε πλήρες μέγεθος

ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ! Εικόνα διάλυσης !...


Όπως γνωστοποίησε, από χθες, η εφημερίδα ΘΡΑΚΗ, παραι-τήθηκε από υποψήφιος ο κ. Κώστας Ζαγναφέρης, υποστηρίζοντας πως η Ρηγίλλης «δεν έπαιξε τίμια με την υποψηφιότητά του…». (βλέπε Krogias…).
Ο κ. Ζαγναφέρης είχε ανακοινωθεί και συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο ης Ν.Δ. στο Νομό Ξάνθης, μαζί με τον κ. Κοντό…

Ταυτόχρονα, στην Αιτωλοακαρνανία, σαν κεραυνός έπεσε η παραίτηση από το ψηφοδέλτιο του μέλους της Κ.Ε. του κόμματος Κώστα Ναούμη ο οποίος αρνήθηκε να αποδεχτεί την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του από το κόμμα.
Όπως γράφει το
Παρόν της Αιτ/νίας, «…Η εξέλιξη αυτή επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στο χώρο της Ν.Δ. Οι πρόχειροι και επιπόλαιοι χειρισμοί από την πλευρά της Ρηγίλλης (όσον αφορά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου στο νομό) είναι σίγουρο ότι θα στοιχίσουν στο εκλογικό αποτέλεσμα και αν επιβεβαιωθούν και οι φήμες ότι δεύτερη υποψηφιότητα θα αποσυρθεί τότε μιλάμε για βατερλώ !...».

Είχε προηγηθεί, αμέσως μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων από τη Ρηγίλλης, η παραίτηση του δικηγόρου κ. Μαρίνου, από το ψηφοδέλτιο της Ζακύνθου...

Η ΑΠΟΡΙΑ ΤΟΥ κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...


Μια νέα πρόκληση -πρόταση ..για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ

Τσακαλέρου Μαρίζα

Θα κάνω μια προεκλογική εκστρατεία και λιτή, νεανική και άμεση. Ο μόνος τρόπος για να κινηθώ χωρίς σπόνσορες και δεσμεύσεις, είναι αξιοποιώντας την δύναμη του διαδικτύου. Όσοι από εσάς ψηφίζετε στην Καβάλα ή γνωρίζετε κάποιους που ψηφίζουν στην Καβάλα μπορείτε να δείτε το σύντομο βιογραφικό μου σημείωμα και να αποφασίσετε αναλόγως.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Κόρη της Ειρήνης Κλαπάφτη και παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, απέδειξα στην πράξη και στην κοινωνία ότι όταν υπάρχει θέληση και αγώνας όλα είναι δυνατά. Θεωρώ ότι το προσωπικό μου παράδειγμα θα μπορούσε να εμπνεύσει όλους όσους παλεύουν για μια δεύτερη ή τρίτη ευκαιρία στη ζωή.

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου ως Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης στο Δ.Π.Θ. με εξειδίκευση και δημοσιεύσεις στην Οργάνωση & Διοίκηση Τεχνικών Συστημάτων και τις Επιχειρηματικές Συστάδες του Τουριστικού Τομέα. Έγινα δεκτή και παρακολούθησα ακόμη τα Summer Schools του Πολυτεχνείου του Ελσίνκι στην Φινλανδία (Μηχανική Διαχείρισης Υπηρεσιών) και του Πολυτεχνείου του Ντέλφτ στην Ολλανδία (Αειφόρος Ανάπτυξη).

Παράλληλα με τις σπουδές μου, και έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα παιδείας, νεολαίας, γυναικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δραστηριοποιήθηκα στους αντίστοιχους τομείς. Είμαι μέλος του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων (Επιτροπή Παιδείας), συμμετείχα στο πάνελ σπουδαστικών θεμάτων του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ανώτατης Εκπαίδευσης (EAIR) στην Κοπεγχάγη και εκπαιδεύτηκα ως Διαμεσολαβητής Δομημένου Διαλόγου (SDDP) του Ινστιτούτου Νευροεπιστημών και Τεχνολογίας της Κύπρου στην Λευκωσία.

Απολύτως επιτυχημένο το Φεστιβάλ Φιλίππων – Καβάλας

Την ικανοποίησή τους για την αποδοχή από το κοινό των καινοτομιών στη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Φιλίππων, εξέφρασαν χθες, ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Θοδωρής Γκόνης. Σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία και του δημάρχου Φιλίππων Λάζαρου Τσαταλμπασίδη, επισημάνθηκε η επιτυχής συνεργασία των δύο δήμων, η θετική ανταπόκριση κοινού και η αξιοποίηση νέων χώρων. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής, από την πλευρά του, υποστήριξε την επιλογή των νέων παραγωγών του Φεστιβάλ τονίζοντας ότι «το φεστιβάλ δεν μπορεί να είναι μόνο χώρος υποδοχής θεατρικών σχημάτων».

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Ανοικτό σπηλαιολογικό σεμινάριο στην Καβάλα

Το 1ο ανοικτό σπηλαιολογικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, από την Εταιρεία Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας «Ο ΧΕΙΡΩΝ», με συνδιοργανωτές την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας, τον Δήμο Ελευθερών και το ΤΕΙ Καβάλας. Οι εισηγήσεις του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσα του ΤΕΙ Καβάλας, ενώ θα πραγματοποιηθεί πρακτική άσκηση σε σπήλαια της περιοχής. Το σεμινάριο θα διεξάγεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο, από τις 9 Οκτωβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου.


Θα «πότιζαν» με 45.230 ecstasy τα club της Αθήνας


Οι δύο έμποροι που συνελήφθησαν σήμερα στην Κυψέλη σκόπευαν να διοχετεύσουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε club της Αθήνας.

Οι άνδρες της Δίωξης, που από καιρό βρίσκονταν στα ίχνη των δύο Αλβανών, έκαναν σήμερα έφοδο στην «καβάντζα» των εμπόρων.

Εκεί εντόπισαν την ποσότητα-μαμούθ των 45.230 χαπιών ecstasy, κι ακόμη, 476 γραμμάρια κοκαΐνης, 10 κιλά ινδικής κάνναβης, 4 ζυγαριές και εξαρτήματα για τη νόθευση των ναρκωτικών.

Οι δύο Αλβανοί, 26 και 42 ετών, συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να εξακριβωθεί εάν υπάρχουν συνεργοί τους, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Κοντινό μέλλον οι ενεργειακοί δρόμοι No Comment



Βραβεύτηκε με το ποσό των 100.000 δολαρίων από το υπουργείο μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών η πρωτοποριακή κατασκευή του ηλιακού δρόμου της Solar Roadways, εφεύρεση του Scott Brusaw.

Κάθε πάνελ του οδοστρώματος θα μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια της τάξης των 7.6 κιλοβατωρών κάθε μέρα. Έτσι ένας αυτοκινητόδρομος με τέσσερις λωρίδες και μήκος ένα μίλι θα μπορεί να τροφοδοτήσει με ρεύμα γύρω στα 500 σπίτια.

Παράλληλα, μπορεί να φωτίζεται με φωτισμό LED και να δημιουργεί τις γραμμές κυκλοφορίες. Σε εξέλιξη είναι και η μελέτη που θα παράγει θερμότητα η οποία θα μπορεί να λιώνει το πάγο και το χιόνι σε περίπτωση χιονόπτωσης και θα επιτρέπει στο δρόμο να παραμένει προσβάσιμος.

Τα πάνελ θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δρόμους και σε χώρους στάθμευσης, είναι φιλικά προς το περιβάλλον αφού καταργείται η άσφαλτος και τα χημικά συστατικά της και παράγεται ανανεώσιμη ενέργεια για τα σπίτια.

Το μόνο αρνητικό είναι ότι το κάθε πάνελ οδοστρώματος στοιχίζει περίπου 6.900 δολάρια (περίπου 4.700 ευρώ) και θα πρέπει να ελεγχθεί κατά πόσο θα μπορεί να γίνει απόσβεση του ποσού αυτού.

Στον Λ.Λαυρεντιάδη η ΒΦΛ- Κινητοποιήσεις εργαζομένων

Με 24ωρη απεργία αύριο (Πέμπτη), από τις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής, "απαντούν" οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ στην εσπευσμένη πώληση της Βιομηχανίας, την ίδια ώρα που το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, σε έκτακτη συνεδρίασή του, χθες το βράδυ (Τρίτη) εξέφραζε την πλήρη στήριξή του στους εργαζόμενους και τον αγώνα τους.
Με επίσημη σημερινή ανακοίνωση της αγοράστριας εταιρίας, ολοκληρώθηκε χθες η πώληση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στην εταιρεία ELFE S.A. (θυγατρική της Lamda Partners του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη), έναντι συνολικού τιμήματος 85.963.229,80 ευρώ. Όπως επισημαίνεται, η ELFE S.A. έλαβε τα μερίδια της Εθνικής Τράπεζας (15,81%), της Εθνικής Κεφαλαίου (6,21%) και της Εμπορικής (33,24%).


Εγκαινιάζεται αύριο ο νέος δρόμος για τα Λουτρά Ελευθερών

Εγκαινιάζεται αύριο το μεσημέρι (Πέμπτη), ο δρόμος που οδηγεί στις εγκαταστάσεις των Λουτρών Ελευθερών από τον κόμβο της παλαιάς παραλιακής εθνικής οδού. Ο δρόμος έχει συνολικό μήκος 1285 μέτρα, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στα 1.038.000 ευρώ.

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Όταν ο Χίτλερ έμαθε για την ισοπαλία της Καβάλας...!!! ΤΕΛΕΙΟ

Μας δουλεύουν.......ΔΕΙΤΕ...!!!!!

Δείτε τι δείχνει η Ευρωπαική Τηλεόραση από την ΠΟΛΩΝΙΑ στις οθόνες χιλιάδων φιλάθλων και μη.. και τι βλέπουμε οι ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ
σε κάθε αγώνα που παίζουν τα ΣΚΟΠΙΑ αναφέρονται με το όνομα MKD την ώρα που εμείς στις οθόνες μας στο μέρος που αναγράφετε το MKD βλέπουμε λευκό χωρίς γράμματα!!!!!

Τι κάνουνε οι υπεύθυνοι στην ΠΟΛΩΝΙΑ??
Τι κάνουνε οι υπεύθυνοι στην ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΡΤ?
Τι κάνουνε οι ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ?
Τι κάνουνε τα υπόλοιπα κανάλια?

Φυσικά τώρα έχουμε εκλογές με το Μακεδονικό θα ασχοληθούμε???
Τόσα χρόνια ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι....!!!!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ....ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ BLOG....

Συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για την ΒΦΛ

Συνεδριάζει σήμερα στις 8 το βράδυ εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας όπως αποφασίστηκε χθες κατά την διάρκεια της συνεδρίασής του για το θέμα της πώλησης της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Εξ` άλλου στην Αθήνα παραμένει και σήμερα αντιπροσωπεία των εργαζομένων στη ΒΦΛ Καβάλας για να έχει συναντήσεις με στελέχη της εταιρείας προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία πώλησής της. Το βράδυ η Διοίκηση του Σωματείου των Εργαζομένων θα παραστεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ενημερώσει για την πορεία των επαφών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΒΦΛ κ. Πεχλιβανίδης διεμήνυσε χθες στους εργαζόμενους ότι η διαδικασία πώλησης της βιομηχανίας στον Όμιλο Λαυρεντιάδη ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή ενώ ο Όμιλος εγγυάται ότι για τα επόμενα 5 χρόνια δεν θα αλλάξει τίποτα στο εργασιακό καθεστώς της Βιομηχανίας. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι δηλώνουν κατηγορηματικά ότι είναι αντίθετοι με την πώληση της Βιομηχανίας και ζητούν να συνεχιστεί το 10ετές πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσής της.

Παράταση προθεσμίας ένταξης σε προγράμματα επιχειρηματικότητας

Παρατείνεται έως και τις 15 Οκτωβρίου, η προθεσμία υποβολής των προτάσεων έργου προς ένταξη στα προγράμματα Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας που διαχειρίζεται ο ΕΟΜΜΕΧ. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη διευκόλυνση – μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων – της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων από γυναίκες επιχειρηματίες και νέους σε όλους σχεδόν τους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Επιμελητήριο Καβάλας.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Καβάλα

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ . Στο νομό Καβάλας στο ψηφοδέλτιο μετέχουν η νηπιαγωγός Ελπίδα Αποστολίδου, ο πολιτικός μηχανικός Παναγιώτης Βελισσάρης, η ιδιωτική υπάλληλος Αναστασία Καραγιώργη, ο μηχανολόγος- ηλεκτρολόγος Βασίλης Λιόγκας, ο καθηγητής Χρήστος Ποτόλιας και ο επαγγελματίας από τη Θάσο, Νίκος Χρυσάφης.

Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε Καβάλα

Τρεις άντρες και τρεις γυναίκες μετέχουν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Καβάλα, όπως αυτό ανακοινώθηκε χθες. Τους νυν βουλευτές Γιώργο Καλαντζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο πλαισιώνουν ο νομαρχιακός σύμβουλος Κώστας Αντωνιάδης, η οδοντίατρος Ντίνα Νικολαϊδου, η γιατρός Δήμητρα Τσανάκα και η δικηγόρος Μαρίνα Φιλιππίδου.

Τα υποτιθέμενα μέτρα του Υπ.Παιδείας στα σχολεία για τη νόσο των χοίρων. Πενθήμερες εκδρομές στην αρχή της χρονιάς στην … Ισπανία και στη Γαλλία!



Ποιά μέτρα και ποιές άλλες τέτοιες μεγαλόστομες κουβέντες. Εδώ είναι… Ελλάδα! Τόσες ημέρες συζητάμε όλοι για τη νόσο των χοίρων, ακόμα πιο έντονα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, και ξαφνικά στη δεύτερη ημέρα επίσημης λειτουργίας των σχολείων, ξεκίνησαν οι συζητήσεις για 5νθήμερες εκδρομές στο εξωτερικό και ειδικότερα στην Ισπανία και στη Γαλλία. Η νέα μόδα μάλιστα επιτάσσει οι μαθητές της Γ’Λυκείου να πηγαίνουν τις εκδρομές τους στην αρχή της χρονιάς, για να μην...αποπροσανατολίζονται από το διάβασμά τους στο τέλος της εκπαιδευτικής περιόδου! Τί σημασία έχει αν οι προτεινόμενοι προορισμοί είναι από αυτούς που έχουν σημειωθεί τα περισσότερα κρούσματα της νέας γρίπης Α ή νόσου των χοίρων στην Ευρώπη; Ποιός δίνει μία ...πραγματική δεκάρα; Και άντε το υπουργείο στην προεκλογική περίοδο να θεωρήσουμε ότι υπολειτουργεί. Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και όλος αυτός ο κόσμος γύρω από τους μαθητές δεν ενδιαφέρονται καθόλου; Δεν διαβάζουν, δεν ακούν, δεν βλέπουν τί γίνεται; Πώς επιτρέπουν τέτοια «εγκλήματα»; Εν πάσει περιπτώσει, επειδή το θέμα είναι εξαιρετικής σοβαρότητας καθώς η νέα αυτή γρίπη δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στους νέους ανθρώπους, μήπως θα πρέπει συνολικά ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος να πάρει μία απόφαση τώρα και να απαγορεύσει αυτές τις ανεύθυνες αποφάσεις για εκδρομές;

TEFTERI

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Η χειρότερη εκτέλεση πέναλτι στην ιστορία

Χρόνια πολλά!!!

Έχει γενέθλια σήμερα ο Πρωθυπουργός μας.. Όλοι οι bloggers σου ευχόμαστε Χρόνια πολλά και καλά!!!

Αθήνα σήμερα οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα αντιπροσωπεία των εργαζομένων στη ΒΦΛ Καβάλας και έχει συναντήσεις προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία πώλησής της. Την περασμένη Πέμπτη, από σύμπτωση, εργαζόμενοι και τοπικοί φορείς διαπίστωσαν ότι επίκειται πώληση της Βιομηχανίας και ότι ο αγοραστής πρόκειται να καταβάλει άμεσα το ποσό, που αναλογεί στο φόρο μεταβίβασης. Με αποκλεισμό της εφορίας το πρωί της Παρασκευής επιχείρησαν να εμποδίσουν την εξέλιξη αυτή, ενώ στο πλευρό τους ήδη βρίσκονται εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Μειωμένη κατά 6% η κίνηση στο διεθνές Αεροδρόμιο Καβάλας

Μειωμένη μεν, αλλά σε ποσοστό πολύ μικρότερο σε σχέση με τα άλλα αεροδρόμια της χώρας, ήταν η επιβατική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος της Χρυσούπολης. Κατά μέσο όρο, η μείωση δεν ξεπέρασε το 6%. Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Μιλτιάδη Παπαμιλτιάδη, η κίνηση μειώθηκε κατά 10% τον Μάιο και τον Ιούνιο, τον Ιούλιο περιορίστηκε στο 3% και τον Αύγουστο στο 6%.

Πριν λίγο....

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Άγνωστος κάλεσε την Άμεση Δράση και προειδοποίησε ότι o μηχανισμός θα εκραγεί σε μισή ώρα. Το κτίριο έχει εκκενωθεί. (13:42)

Ο απίθανος πόντος που κέρδισε ο Ρότζερ Φέντερερ κόντρα στον Τζόκοβιτς

Ρεκόρ βροχόπτωσης




Απο τα ΝΕΑ

Bασίλης Μαρτινόπουλος Βοηθείστε να βρεθεί ο μικρός AMBER ALERT


Ονοματεπώνυμο:
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ημερομηνία Γέννησης:
30/06/2007
Χρώμα μαλλιών:
Ξανθά σγουρά
Ημερομηνία εξαφάνισης:
13/9/2009
Χρώμα ματιών:
Γαλάζια
κάντε κλικ στην αφίσα για να την δείτε μεγαλύτερη
Στις 13/9/2009 στις 13:30, εξαφανίστηκε από το Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐα Κυριακού» στο Γουδί όπου νοσηλευόταν ο Βασίλης Μαρτινόπουλος, 2 ετών. Ο Βασίλης είναι ξανθός με σγουρά μαλλιά και γαλάζια μάτια. Έχει ύψος 50 εκ. περίπου και είναι αδύνατος. Φορούσε κίτρινο παντελόνι, μακρυμάνικη μπλούζα, μπεζ καζάκα και πέδιλα. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της εξαφάνισης του Βασίλη υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι διατρέχει σοβαρό κίνδυνο.

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Αεροδρόμιο Μ.Αλέξανδρος...ΑΟΚΑΡΑΑΑ



Η Καβάλα γνώρισε μεγάλες πιένες κατά την επιστροφή της ομάδας στην πόλη! Αρκετός κόσμος βρέθηκε στο αεροδρόμιο ξημερώματα προκειμένου να αποθεώσει τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία για το 0-0 στο Φάληρο!

Ο Μάκης Ψωμιάδης που δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του, άκουσε τους φίλους της Καβάλας να τραγουδούν «είναι τρελός ο πρόεδρος», ενώ οι ξένοι παίκτες δεν πίστευαν στα μάτια τους για τις εκδηλώσεις του κόσμου!

Πανηγυρικό ήταν και το κλίμα κατά την πτήση! Αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν ο Ορούμα που άκουγε συνεχώς Μάικλ Τζάκσον και φυσικά δεν έλειψαν και οι χοροί μέσα στο αεροπλάνο με το smooth criminal να ταιριάζει γάντι στην περίσταση

OSFP-AOK

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΑΝΙΨΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΙΟΙ !...


Αλβανος βίαζε κατ’ εξακολούθηση δυο παιδια με διανοητικά προβλήματα

Αλβανος βίαζε κατ' εξακολούθηση δυο παιδια με διανοητικά προβλήματα!Το απίστευτο περιστατικό συνέβαινε στα νότια προάστια. Ο 32χρονος, αλβανικής καταγωγής, τα τελευταία πέντε χρόνια είχε ερωτικό δεσμό με μια 21χρονη.Λίγους μήνες μετά την γνωριμία του μαζί της, ο δράστης, εκμεταλλευόμενος τα διανοητικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο 17χρονος ανιψιός της και η 12χρονη αδερφή της, τους βίαζε κατ' εξακολούθηση.Προχθές, ο πατέρας της 12χρονης αντιλήφθηκε ότι κάτι συνέβαινε και μίλησε στην 12χρονη, η οποία αποκάλυψε την φρίκη που βίωνε.Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία.Τα δυο παιδιά εξετάστηκαν από ιατροδικαστή, ο οποίος και πιστοποίησε τον βιασμό, και ο 32χρονος συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί τον εισαγγελέα

ΠΗΓΗ My greek

Charilaos Trikoupis bridge in blue


ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...