Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Ο πόλεμος μεγαλοδημοσιογράφων και «μπλογκερς» εκτραχύνεται

Μήνυση εναντίον του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη (ΕΧΤΡΑ) υπέβαλε χθες ο δημοσιογράφος Χρήστος Ράπτης (Πρώτο Θέμα) για όσα του αποδίδει τις τελευταίες ημέρες το μπλογκ pressmme.blogspot.com. Δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε ότι ο Παπαγιάννης οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Περιστερίου όπου συντάχθηκε έκθεση σύλληψης. Ο ίδιος ο Παπαγιάννης υποστηρίζει ότι δεν «δεν συνελήφθη ποτέ έξω από το κανάλι του», αλλά πήγε μόνος του στο τμήμα όταν του τηλεφώνησε ο διοικητής του και τον ενημέρωσε. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος επειδή η αρμόδια εισαγγελέας κυρία Ράικου έκρινε ότι.....
δεν συντρέχουν λόγοι σύλληψης ή αυτοφώρου, καθώς δεν ταυτοποιείται η συμμετοχή στο blog και επίσης γιατί δεν πρόκειται για κακούργημα.

Σύμφωνα με την μήνυση που κατέθεσε ο Χρήστος Ράπτης, ο Παπαγιάννης κατηγορείται για απειλή, για συκοφαντική δυσφήμιση, για δυσφήμιση και εξύβριση.

«Πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια της Εισαγγελέως» δηλώσει στη zougla ο δικηγόρος του κ. Ράπτη, Γιάννης Ματζουράνης, και εξηγεί ότι προσκομίστηκαν τρία έγγραφα για να στηρίξουν την μήνυση με όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την εμμονή του Γιάννη Παπαγιάννη να συκοφαντεί και να εκθέτει άνευ αποδείξεων τον Χρήστο Ράπτη, να τον υβρίζει δημόσια μέσω του BLOG του οποίου είναι διαχειριστής.

Άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε παρέμβαση τόσο του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παυλόπουλου όσο και του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη προκειμένου να μπλοκαριστεί η διαδικασία του Αυτόφωρου και να αφεθεί ελεύθερος ο Γιάννης Παπαγιάννης.

Διαβάστε κι αυτά:

Γ.Παπαγιάννης, Χρ.Ράπτης, Μ.Τριανταφυλλόπουλος και ..η ανωνυμία των Blogs με προσαγωγές και αγωγές!

http://www.zougla.gr/news.php?id=51844

http://pressmme.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...