Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η ΠΑΕ PUMA KABAΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΠΟΥΣΙΑ 10 ΕΤΩΝ, ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΘΥΡΑ 4: 150 EURO
ΘΥΡΑ 3: 100 EURO ΜΑΘΗΤΙΚΑ ( ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Η’ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ)
ΘΥΡΑ 5: 200 EURO ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ( ΓΟΝΕΙΣ Κ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 8 ΕΤΩΝ )
ΘΥΡΑ 6: 400 EURO ( ΜΠΛΕ )
ΘΥΡΑ 6: 500 EURO ( ΚΕΝΤΡΟ ΜΠΕΖ )
ΘΥΡΑ 8: 400 ΕURO (ΜΠΛΕ )
ΘΥΡΑ 8: 500 EURO (ΚΕΝΤΡΟ ΜΠΕΖ )
ΘΥΡΑ 7: 1200EURO (SILVER V.I.P. )
ΘΥΡΑ 7: 2000EURO (GOLDEN V.I.P. )

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2009-2010 ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

25 ΕΥΡΩ : ΘΥΡΕΣ 3/4/5
50 ΕΥΡΩ : ΘΥΡΕΣ 6 ΚΑΙ 8
70 ΕΥΡΩ : ΘΥΡΑ 7
40 ΕΥΡΩ : ΘΥΡΕΣ 1 ΚΑΙ 2

ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ:
1) ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Π.Α.Ε. ΚΑΒΑΛΑ ΥΔΡΑΣ 7
2) HAAGEN – DAZS ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 12
3) ΘΑΣΟΣ
4) ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ
5) ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ
6) Ν. ΠΕΡΑΜΟΣ

Στέλνουν και Καλβέ...

ao_kavala.jpgΈνα ακόμη όνομα ξένου ποδοσφαιριστή ήρθε στο προσκήνιο για την Καβάλα, από γαλλικές ιστοσελίδες που στέλνουν στον ΑΟΚ τον Ζακ Καλβέ.


Σύμφωνα με το sport365.fr, ο δεξιός μπακ της Νανσί, που πέρυσι έπαιξε ως δανεικός στην Λοριάν απασχολεί την Καβάλα και μάλιστα άφηναν να εννοηθεί οι Γάλλοι, ότι οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι προχωρημένες.


Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Καβάλα έχει βρει… φλέβα χρυσού στην αγορά της Γαλλίας και από μέρα σε μέρα θα πρέπει να αναμένονται σημαντικές εξελίξεις, αφού ο ΑΟΚ θα προχωρήσει σε αρκετά, ακόμα, μεταγραφικά χτυπήματα.


Ο Καλβέ δεν υπολογίζεται από τον τεχνικό της Νανσί, Πάμπλο Κορέα και έτσι δεν αποκλείεται η Καβάλα να τον αποκτήσει με μορφή δανεισμού για ένα χρόνο.

ΠΗΓΗ Dokari.gr

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Παρουσίαση του προγράμματος Ενεργειακής Αναβάθμισης Κατοικιών “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον”

Έγινε παρουσίαση σήμερα (28/7) του νέου Προγράμματος για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων (αλλαγή κουφωμάτων, καυστήρων, κλπ.) από τον Υπουργό Ανάπτυξης. Το Πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Νοεμβρίου 2009 και οι αιτήσεις θα γίνονται στα κατά τόπους ΚΕΠ. Έως τότε θα είναι περίοδος προετοιμασίας, τόσο από την πλευρά των ιδιοκτητών όσο και του Υπουργείου.

Ποιους αφορά το Πρόγραμμα:
Το πρόγραμμα αφορά όλα τα κτίρια κατοικίας που κατασκευάστηκαν πριν το 1980, όπου άρχισαν να ισχύουν οι διατάξεις του νέου Ευρωπαϊκού κανονισμού θερμομόνωσης. Σε κάποια κτίρια θα υπάρχει οικονομική επιχορήγηση δράσεων, ενώ σε κάποια άλλα θα υπάρξουν φορολογικά κίνητρα.

Συγκεκριμένα,.......
για την Οικονομική επιχορήγηση, δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

* Οι ιδιοκτήτες νομίμως υφισταμένων μονοκατοικιών.
* Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών νομίμως υφισταμένων κτιρίων με κύρια χρήση κατοικίας.
* Η Οικοδομική άδεια του κτιρίου να έχει εκδοθεί πριν την 1.1.1980, ή το κτίριο να έχει κατασκευασθεί πριν την ανωτέρω ημερομηνία.
* Να βρίσκεται σε περιοχή με τιμή ζώνης χαμηλότερη του ποσού των 1.500 €/τ.μ.

Σημείωση: “κτίρια” για το πρόγραμμα θεωρούνται:

* Οι μονοκατοικίες: Ως μονοκατοικίες θεωρούνται οι οικοδομές που περιλαμβάνουν μια μόνο κατοικία και τα τυχόν παραρτήματά της, σε ένα ή περισσότερα επίπεδα, η οποία είναι μοναδική εντός του οικοπέδου ή γηπέδου ή εντός τμήματος του όλου οικοπέδου ή γηπέδου, που καθορίζεται με πράξη κάθετης ιδιοκτησίας.
* Οι πολυκατοικίες: Το κτίριο χαρακτηρίζεται πολυκατοικία στην περίπτωση που εντός του οικοπέδου υπάρχουν περισσότερες από μια οριζόντιες ιδιοκτησίες.

Συνολικά υπολογίζεται ότι θα χρηματοδοτηθούν πάνω από 100.000 νοικοκυριά ή 400.000 πολίτες.

Τι είναι το Όριο της Τιμής Ζώνης:
Όριο τιμής ζώνης καθορίζονται από το Υπουργείο τα 1.500 ευρώ ανα τετραγωνικό μέτρο. Τα κτίρια που βρίσκονται κάτω από το όριο, δικαιούνται οικονομική επιδότηση. Για τα κτίρια που βρίσκονται πάνω από το όριο τιμής ζώνης, θα δοθούν φορολογικά κίνητρα με ισοδύναμα αποτελέσματα. Τα κίνητρα θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Οικονομίας πριν την έναρξη του προγράμματος. Για να δείτε εάν η περιοχή στην οποία βρίσκετε το κτίριο σας, ανήκει σε ζώνη κάτω των 1.500 €/τ.μ. κατεβάστε εδώ το ειδικό αρχείο (με κόκκινο είναι οι περιοχές πάνω από 1.500 €/τ.μ.).

Ποσοστό επιχορήγησης δαπανών:
Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 120.000 € ανά κτίριο. Το ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται από 30 έως και 50%, ανάλογα με το αν πρόκειται για μονοκατοικία ή πολυκατοικία και το είδος των δράσεων. Όπου επιλέγονται ολοκληρωμένες δράσεις το ποσοστό ανεβαίνει.

Ποιες είναι οι επιλέξιμες δαπάνες:

* Θερμομόνωση στο σύνολο του κελύφους του σπιτιού και ψυχρές βαφές
* Τοποθέτηση θερμομονωτικών πλαισίων κουφωμάτων και διπλών θερμομονωτικών υαλοπινάκων
* Αντικατάσταση παλαιού συστήματος καυστήρα/λέβητα με νέο υψηλής απόδοσης ή με σύστημα φυσικού αερίου ή με σύστημα που χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
* Εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης

Ο ΦΠΑ είναι επιλέξιμη δαπάνη και συμπεριλαμβάνεται στον συνολικό προϋπολογισμό του έργου.

Επίσης η αμοιβή του Μηχανικού που θα βεβαιώσει το έγκυρο της προσφοράς του Αναδόχου και την περαίωση των εργασιών είναι επιλέξιμη δαπάνη, με ανώτατο πλαφόν που θα καθοριστεί κατά την έκδοση του Οδηγού του Προγράμματος.

Επιπλέον, έχει καταρτιστεί κατάλογος με προδιαγραφές και τιμές των υλικών, προκειμένου να είναι όλα ξεκάθαρα σε όλους. Μπορείτε να κατεβάσετε τον πλήρη κατάλογο με τις τιμές εδώ.

Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης:
Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί πότε θα λειτουργήσει η Γραμμή Επικοινωνίας για την στήριξη του έργου, από την οποία οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Παράλληλα θα ξεκινήσει και η προετοιμασία των ΚΕΠ και των Περιφερειών.

Θα δοθεί ένα διάστημα 3 μηνών ως την 1η Νοεμβρίου για την έναρξη του προγράμματος, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες, να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι ένοικοι των πολυκατοικιών, να οργανωθούν ενημερωτικές ημερίδες στις Περιφέρειες, να προετοιμαστούν τα ΚΕΠ, να δημιουργηθούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Διάρκεια υποβολής προτάσεων:
Η διάρκεια του Προγράμματος θα είναι δύο (2) έτη.
Η υλοποίηση των παρεμβάσεων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός ενός (1) έτους από την έγκριση της εκάστοτε Πρότασης.

Κριτήρια αξιολόγησης:
Τα κριτήρια αξιολόγησης και έγκρισης των Προτάσεων είναι ενδεικτικά τα παρακάτω:

* Πληρότητα προσκόμισης Γενικών και Ειδικών δικαιολογητικών.
* Επιλεξιμότητα Κτιρίου.
* Κάλυψη ίδιας συμμετοχής (υπεύθυνη δήλωση για τις παρεμβάσεις σε επίπεδο διαμερίσματος και απόφαση Γ.Σ. για τις κοινόχρηστες παρεμβάσεις).
* Οι τιμές προσαρμόζονται στο ανώτατο όριο επιλέξιμων δαπανών.
* Ο προϋπολογισμός προσαρμόζεται στα τετραγωνικά μέτρα (m2) που αναγράφονται στην οικοδομική άδεια.

Σε κάθε περίπτωση όμως η “Πρόταση” εντάσσεται, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια ανά Περιφέρεια.

Ποια Διαδικασία πρέπει να ακολουθήσετε:
Καταρχήν θα πρέπει να επισκεφθείτε τα ΚΕΠ, να πάρετε το έντυπο υλικό και να ενημερωθείτε. Η προετοιμασία της “Πρότασης” γίνεται με βάση προτυποποιημένα έντυπα - δικαιολογητικά (απόφαση γενικής συνέλευσης, αίτηση χρηματοδότησης, οικονομική προσφορά, κ.λπ.), καθώς και συμπληρωματικό υλικό (πολεοδομική άδεια ακινήτου, υπεύθυνες δηλώσεις ιδιοκτησίας, λογαριασμοί καταναλώσεων, φωτογραφίες όψεων ακινήτου κ.λπ.). Ο αριθμός των δικαιολογητικών ανέρχεται σε περίπου 10.

Ποια θα είναι η διαδικασία για τις πληρωμές;
Για λόγους απλοποίησης των διαδικασιών και περιορισμού της γραφειοκρατίας και της ταλαιπωρίας των πολιτών, οι πληρωμές θα γίνονται προς του Αναδόχους-Εργολάβους!

Ο κάθε “ωφελούμενος” πληρώνει στον Εργολάβο μόνο το ποσό που του αναλογεί (ανάλογα το ποσό της επιδότησης που θα πάρει. Η επιδότηση θα κυμανθεί από 30 έως 50% ανάλογα την περίπτωση).

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, ο Ωφελούμενος, ο Εργολάβος και ο Μηχανικός συνυπογράφουν τη Δήλωση Περαίωσης Εργασιών και ο εργολάβος υπογράφει Βεβαίωση εξόφλησης στον Ωφελούμενο για το ποσό που αντιστοιχεί. Στην συνέχεια ο εργολάβος υποβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά (αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι), ώστε να πληρωθεί και ο ίδιος.

Γενικά για το Πρόγραμμα:
Εσείς από την πλευρά σας ενημερωθείτε σωστά για το Πρόγραμμα. Καταγράψτε τις ανάγκες του κτιρίου σας και επικοινωνήστε με τον Μηχανικό σας. Εάν διαμένετε σε πολυκατοικία ενημερώστε τον Διαχειριστή να καλέσει Γενική Συνέλευση ώστε να συνεννοηθείτε όλοι μεταξύ σας για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Εάν όλα κυλίσουν ομαλά, θα μείνουν όλες οι πλευρές ικανοποιημένες!

Και το σημαντικότερο, όταν υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω, η πρόβλεψη από το Υπουργείο είναι να φτάσουμε μέχρι και σε 70% εξοικονόμηση ενέργειας στην Χώρα μας!

ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ...


Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά στην Καβάλα

Ξεκινά το Σάββατο (1 Αυγούστου) στην Καβάλα το 18ο Open Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά, με τη συμμετοχή 400 αθλητών διεθνούς κύρους, από 26 χώρες σχεδόν όλων των ηπείρων (εκτός Αυστραλίας). Το τουρνουά θα διεξαχθεί έως τις 8 Αυγούστου, στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας, και σε αυτό έχουν ενσωματωθεί το 19ο Πανελλήνιο Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα και το 12ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί αύριο (Παρασκευή) στις 8:30 το βράδυ.

Αιτήσεις για το πρόγραμμα Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών

Λήγει την Τρίτη 18 Αυγούστου η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών, για τη Διοικητική Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Στο πρόγραμμα, που υλοποιείται από το Μαϊο του 2009, μπορούν να ενταχθούν άνεργοι ηλικίας από 22 μέχρι 64 ετών οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε κέντρο προώθησης της απασχόλησης του ΟΑΕΔ. Το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στα 18.000 ευρώ.

Ξεκίνησε η άντληση πετρελαίου από τον Βόρειο Πρίνο

Ολοκληρώθηκε η γεώτρηση στο κοίτασμα πετρελαίου του Βορείου Πρίνου και από χθες ξεκίνησε η άντληση του κοιτάσματος. Σύμφωνα με τα στελέχη της Kavala Oil, με αυτή την συμπληρωματική γεώτρηση, διπλασιάζεται η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου, ενώ τους επόμενους μήνες η εταιρεία θα επενδύσει στο κοίτασμα του πεδίου «Ε» που βρίσκεται στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Πρίνου Θάσου και της Νέας Περάμου.

Και το όνομα αυτού… Schumacher

Ο Michael Schumacher θα είναι τελικά ο αντικαταστάτης του Felipe Massa στη Βαλένθια για το Ευρωπαϊκό Grand Prix, που θα διεξαχθεί στο τέλος του Αυγούστου και σε όσους αγώνες φέτος ο Βραζιλιάνος δεν μπορέσει να τρέξει. Ο Γερμανός πιλότος, που αποχώρησε από τη Formula 1 στο τέλος του 2006, θα κάνει τη μεγάλη επιστροφή και οι tifosi από τώρα παραληρούν.



Ύστερα από ημέρες εικασιών, κατά τη διάρκεια των οποίων ακούστηκαν αρκετά ονόματα ως υποψήφιοι αντικαταστάτες του τραυματία Felipe Massa, η Ferrari αποφάσισε να εμπιστευθεί το μονοθέσιο στα έμπειρα χέρια του Michael Schumacher. Η ανακοίνωση της Ferrari αναφέρει: «Η Scuderia Ferrari Marlboro σκοπεύει να δώσει στον Michael Schumacher το μονοθέσιο του Felipe Massa μέχρι ο Βραζιλιάνος οδηγός να μπορέσει να ξανατρέξει. Ο Michael είπε ότι είναι έτοιμος και ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα προπόνησης, στο τέλος του οποίου θα επιβεβαιωθεί η συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Grand Prix της 23ης Αυγούστου».

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Oρούμααααα εν δράση...

Δυο νέα σπίτια για «το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Καβάλα

«Όλο αυτό που ξεκινάμε στο Νομό Καβάλας δεν μπορεί παρά να πετύχει. Είναι συγκινητικό το αγκάλιασμα του κόσμου» τόνισε σήμερα το μεσημέρι, μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρος του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια των δύο νέων σπιτιών του Οργανισμού, στην περιοχή της Νέας Ηρακλείτσας. Στα σπίτια, κληροδοτήματα του Ιωάννη Συμεωνίδη, φιλοξενούνται ήδη 28 παιδιά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ενώ στόχος, όπως συμπλήρωσε ο κ. Γιαννόπουλος, είναι άμεσα να λειτουργήσουν και μόνιμα. Η εκδήλωση των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 το βράδυ.

«Γιορτές του Επιμελητηρίου Καβάλας» στο Λιμάνι της πόλης

Όλα είναι έτοιμα για τις «Γιορτές του Επιμελητηρίου Καβάλας» στο λιμάνι της πόλης, από την Παρασκευή 31 Ιουλίου έως την Κυριακή 2 Αυγούστου. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης έχουν προγραμματιστεί συναυλίες σε ρυθμούς τζαζ και ροκ μουσικής καθώς και η απονομή του Εαρινού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας – ΝΟΚ. Παράλληλα, θα διεξαχθεί το 2ο Σαλόνι Αυτοκινήτου στην παραλία του κεντρικού λιμανιού. Συνδιοργανωτές των γιορτών, είναι η Νομαρχία, ο Δήμος και ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας.

Απέκτησε και τον Ορούμα!

Άλλον περίμεναν… και ακόμα ένας προέκυψε στην Καβάλα. Ο Ρινκόν ήταν στα εργομετρικά και δεν πιστεύαμε ότι θα τον έχουμε στο ρόστερ αλλά η λύση ήταν έτοιμη καθώς ο Γουίλσον Ορούμα συμφώνησε σε όλα με την ομάδα της Καβάλας. Ο 32χρονος Νιγηριανός με πλούσιες παραστάσεις από το Γαλλικό πρωτάθλημα αποτελεί αναμφίβολα μία πολύ σπουδαία κίνηση για τον ΑΟΚ.

Ρινκόν η επιστροφή...


rinkon300.jpgΣτο ποδόσφαιρο τελικά, ποτέ μη λές ποτέ!
Έτσι παρά το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος βρέθηκε με αρκετά παραπανίσια κιλά στις απαραίτητες μετρήσεις, υπερίσχυσε η σπουδαία ποδοσφαιρική του αξία και οδήγησε τον Σταύρο Ψωμιάδη στη λήψη της απόφασης για την απόκτησή του.

Ο Ρινκόν υπέγραψε μάλιστα διετές κλειστό συμβόλαιο, έχοντας δώσει υποσχέσεις στους διοικούντες την Καβάλα ότι σύντομα θα είναι σε θέση να ξεδιπλώσει στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας το ταλέντο του και να προσφέρει αυτά που εκείνοι περιμένουν.


Στο συμβόλαιο του Βραζιλιάνου υπάρχουν κάποιοι όροι, τους οποίους έθεσε η Καβάλα, ώστε να εξασφαλίσει κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα το πόσες θα είναι οι συμμετοχές που θα κάνει ο παίκτης, μιας και φάνηκε από τα εργομετρικά, ότι στον τομέα της φυσικής κατάστασης είναι πίσω.


Και αυτούς τους όρους, ο Ρινκόν τους δέχτηκε χωρίς καμία αντίρρηση, αφού είναι αποφασισμένος να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του.


Βέβαια, όλα αυτά δεν ακυρώνουν το γεγονός της πολύ μεγάλης ποδοσφαιρικής
προσωπικότητας του παίκτη, ο οποίος αναμένεται άμεσα να τεθεί στη διάθεση του Παπακώστα, ενώ είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας για αρκετές ημέρες.

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Μπράβο μάγκες!

ΕΛΛΑΔΑ - ΓΑΛΛΙΑ 90-85


Sample Image Πρωταθλητές. Η Εθνική ομάδα Νέων επικράτησε της Γαλλίας με στο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και κατέκτησε το όγδοο χρυσό μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Σε ένα κατέμεστο "Βενετόκλειο" τα παιδιά ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Με σούπερ Παπανικολάου στο πρώτο ημίχρονο και Γιαννόπουλο στο δεύτερο η ελληνική ομάδα στέφτηκε πρωταθλήτρια και απέδειξε ότι ελληνικό μπάσκετ έχει μέλλον αλλά κυρίως τα παιδιά απέδειξαν ότι αξίζουν το χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους.

Στο ξεκίνημα η Εθνική ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ 12-7 στο 5'. Όμως με τρία συνεχόμενα τρίποντα (από Παππά και Παπανικολάου) κατάφερε να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη 22-16. Στη δεύτερη περίοδο το σόου του Παπανικολάου συνεχίστηκε με τη διαφορά να φτάνει στο +13 (31-19, 14').

Η Εθνική μέχρι εκείνο το σημείο σούταρε 7/12 τρίποντα, ενώ είχε 10 ασιστ έναντι 3 της αντιπάλου. Από εκείνο το σημείο οι Γάλλοι εκμεταλλεύτηκαν κάποια λάθη της Εθνικής και με επιμέρους σκορ 15-6 κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά στους 2 πόντους (39-37 στο 19').

Στο ξεκίνημα του ημιχρόνου οι "τρικολόρ" με κύρια απειλή τον Τζάκσον έκαναν σερί 8-0 στα δύο πρώτα λεπτά και προηγήθηκαν με 9 πόντους (50-59). Όμως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκανε επιμέρους σκορ 15-2, με τον Γιαννόπουλο να κάνει σούπερ εμφάνιση (σημείωσε 10 πόντους) για προηγηθεί ξανά στο σκορ στο τέλος της περιόδου (64-61).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Γαλλία πίεσε σε όλο το γήπεδο αλλά με απόλυτη ψυχραιμία, παίζοντας σωστή άμυνα δεν έδωσε το δικαίωμα στους Γάλλους για κάτι καλύτερο, αφού η ελληνική ομάδα κρατούσε τις αποστάσεις ασφαλείας για να φτάσει στο 38' στο +12 (80-62).

Τα δεκάλεπτα:
22-16, 45-39, 64-61, 90-85.
ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Μάντζαρης 2, Μούρτος 10 (2), Παππάς 10 (2), Γιαννόπουλος 14 (4), Παπανικολάου 15 (1), Σλούκας 14 (1), Γιάνκοβιτς 10 (1), Μπόγρης 14, Κασελάκης 11 (2), Σαρικόπουλος.
ΓΑΛΛΙΑ (Τουπάν): Όνα-Εμπό 3 (1), Ερτέλ 9 (1), Ντιό 21 (3), Σαμπ 2, Ραποσό 4, Τζάκσον 32 (6), Καμαρά 2, Σεραφίν 10, Ντα Σιλβέιρα 2.
πηγή basketblog.gr

Απαράδεκτα, αντισυνταγματικά και κοινωνικά προκλητικά τα μέτρα Σουφλιά.

Από όποια πλευρά και εάν τα δει κανείς, τα μέτρα της κυβέρνησης και του υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. είναι πραγματικά επιζήμια για το κοινωνικό σύνολο της χώρας μας και το μέλλον της. Για δεύτερη απανωτή φορά μέσα σε λίγους μήνες, η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να ενισχύσει τα ταμεία των ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών και των αντιπροσώπων τους στην Ελλάδα και το πράγμα αρχίζει να γίνεται προκλητικό και να γεννά δικαιολογημένα κακές σκέψεις για τις προθέσεις. Την ώρα που χρειαζόμαστε στην χώρα μας κεφάλαια για παραγωγικές επενδύσεις, στέλνουμε ό,τι έχουμε στο εξωτερικό για να εισάγουμε στην χώρας μας νέα ρυπογόνα αντιπαραγωγικά τετράτροχα σίδερα και πλαστικά, που ...
καταναλώνουν οξυγόνο και εισαγόμενα καύσιμα. Αναλογίστηκε κανείς το τεράστιο έλλειμμα του ισοζυγίου εισαγωγών – εξαγωγών της χώρας και ποιο πρόβλημα ρευστότητας δημιουργεί στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, εν γένει. Η βαθύτερη κοινωνική πρόκληση των μέτρων είναι ότι εξαναγκάζει στην αγορά νέων Ι.Χ. με την αύξηση των τελών κυκλοφορίας. Στο πλαίσιο της κοινωνικής συμπεριφοράς ενισχύει τον καταναλωτισμό σε σημείο που να αναρωτιόμαστε: κάθε καινούργιο μοντέλο που θα βγάζουν οι ξένες εταιρείες, θα είμαστε υποχρεωμένοι να το αγοράζουμε; Αντί να ενισχυθούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς που έχουν αφεθεί στην τύχη τους και να υπάρξει αντικατάσταση του στόλου τους με νέα μη ρυπογόνα, αντί να ελεγχθούν ουσιαστικά οι τοξικοί ρύποι στην ατμόσφαιρα, στέλνουμε τους πολίτες αναγκαστικά στην λογική της μετακίνησης με Ι.Χ. και είναι βέβαιο ότι η επιδειξιομανία, αλλά και η ανάγκη (λόγω απουσίας επαρκών μέσων μαζικής μεταφοράς) θα αυξήσει την κυκλοφορία στους δρόμους, τους ρύπους και την ανάλωση οξυγόνου (αυτό καίνε οι κινητήρες εσωτερικής καύσης εάν δεν το γνωρίζει κάποιος). Αυτά, όταν παράλληλα επιτράπηκε στα ταξί να κυκλοφορούν σε λεωφορειόδρομους … . Αυτά αποτελούν ασυνεπή πολιτική κατά του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι τα νέα μέτρα θα χρηματοδοτηθούν με την αύξηση των τελών κυκλοφορίας για τους κατόχους παλαιοτέρων (όχι κατ’ ανάγκη περισσότερο ρυπογόνων) αυτοκινήτων, με την οποία θα επιδοτηθούν οι επίδοξοι αγοραστές καινούργιων, δηλ. όσοι έχουν χρήματα ή όσοι είναι καλοί πελάτες των τραπεζών. Πιστή στην πολιτική της η κυβέρνηση παίρνει από τους φτωχούς και όσους δεν έχουν για να δίνει στους πλούσιους και όσους έχουν. Είναι δηλ. μεγάλη η τιμή που μας γίνεται να χρηματοδοτήσουμε τη νέα λιμουζίνα του κ. μεγαλοεπιχειρηματία και, μάλιστα, ανεξαρτήτως του εάν θα είναι περισσοτέρων κυβικών (δηλ. θα έχει μεγαλύτερη ανάλωση οξυγόνου). Δεν γνωρίζουμε κανένα που να κυκλοφορεί με παλαιό αυτοκίνητο από βίτσιο, μάλλον από ανάγκη το κάνει … και, εάν δεν έχεις νέο αυτοκίνητο, όχι μόνο αυθωρεί και παραχρήμα θα χαρακτηρίζεσαι φτωχός και ανήμπορος, αλλά θα πληρώνεις και για την φτώχεια σου υπέρ των πλουσίων και «ικανών». Κοινωνικός ρατσισμός καλλιεργείται με την ρύθμιση τόσο κατά και εις βάρος των αδυνάμων, όσο και κατά των μεγαλυτέρων σε ηλικία που δεν χρειάζονται να αλλάξουν αυτοκίνητο. Αυτά βεβαίως είναι ψιλά γράμματα μπροστά στα κέρδη των αυτοκινητοβιομηχανιών και των μεγαλεμπόρων αντιπροσώπων. Και εάν αυτά είναι ψιλά γράμματα, τότε τι γίνεται με τα κεφαλαία γράμματα του Συντάγματος (για το οποίο πολλοί κόπτονται εσχάτως και για ζητήματα ανούσια για τους πολίτες και εν ολίγοις νομικά λυμένα, ενώ δεν παρενέβησαν επί ουσιωδών κοινωνικών ζητημάτων). Το άρθρο 4 §5 του Συντάγματος επιτάσσει ότι: «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΑΡΗ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ». Εδώ δεν έχουμε μόνο πλήρη παραβίαση (αφού το περιβάλλον είναι δημόσιο αγαθό), αλλά και πλήρη αντιστροφή και διαστροφή της συνταγματικής διάταξης και παραβίαση της συνταγματικής τάξης, εδώ έχουμε δημόσια τέλη και εισφορά των αδυνάμων υπέρ των δυνατών και σαφή, πρόδηλη διάκριση μεταξύ των πολιτών. Για τον επίλογο του δελτίου τύπου παραπέμπουμε στην επικεφαλίδα: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΥΦΛΙΑ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΟΛΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ» Εκλαμβάνουμε την πρόκληση αυτή, μόνο ως μία καλή ευκαιρία για να καταδειχθεί ποιοι πραγματικά αγαπούν το περιβάλλον, ποιοι αγαπούν την πατρίδα τους και ποιοι έχουν πραγματικές κοινωνικές ευαισθησίες. Καλούμε τον ελληνικό λαό να εφαρμόσει το μέτρο της απόσυρσης στους εμπνευστές αυτών των μέτρων και σε όσους άλλους συμφωνούν με αυτά.
Post: Δημ. Καραμήτσας

National Geographic

Το βαρύ χαρτί της κυβέρνησης για την τόνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας!

cfooderof2

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ...


Η ΟΜΑΔΑ ΠΕΤΑΕΙ !...


Αντώναρος (κατά λέξη) : " Η κυβέρνηση δουλεύει με ορίζοντα τετραετίας !...".

Πλήρωση θέσεων εκπαιδευτικών στο ΤΕΙ Καβάλας

Την λειτουργία νέων τμημάτων του ΤΕΙ Καβάλας στην Δράμα και το Διδυμότειχο καλούνται να υποστηρίξουν με απόσπαση οι εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκτός του ΠΕ70, μετά από σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Μακεδονίας –Θράκης. Για περαιτέρω πληροφορίες οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να απευθυνθούν σε διάστημα δέκα ημερών στον αντίστοιχο σχετικό φορέα του ΤΕΙ Καβάλας.

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

O Σαρκοζί έχει φεσώσει την ΔΕΗ της Γαλλίας !

Ανταπόκριση από Γαλλία........




Δεν πλήρωνε το ηλεκτρικό του ρεύμα ...και πήρε κρατικά λεφτά να το πληρώσει! Παράλληλα ο ίδιος και η Καρλα ξόδεψαν 300.000 ευρώ σε λουλούδια!




Χαλάλι τα λουλούδια στην Κάρλα....

Σαββατοκύριακο με 40 βαθμούς ..και βάλε....

Τέλος οι ΔΙΑΚΟΠΕΣ.......




Η δική μας 53χρονη Susan Boyle!!!!


Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Ένωση Καλαθοσφαίρησης Καβάλας

Η μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε ουσιαστικά από την περυσινή σεζόν, για την εδραίωση της ΚΑΕ Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στην Α1 κατηγορία του μπάσκετ, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Μετά τις μετεγγραφές των διεθνών, Γκέντριους Γκούστας (Εθνική Λιθουανίας) και του Σόν Χάφ (Εθνική Φιλανδίας), η ΚΑΕ Καβάλα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι πρόσθεσε στο έμψυχο δυναμικό της, ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010, τρείς ακόμη σπουδαίους καλαθοσφαιριστές.

Πρόκειται για τους, Ντράγκαν Τσέρανιτς, Γιώργο Παυλίδη και Θωμά Νίκου.

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Αρχίζει το Παγκόσμιο υγρού στίβου




Ανοίγει η αυλαία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου Η Ρώμη φιλοξενεί από τις 17 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου το 13ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που θα συγκεντρώσει την "αφρόκρεμα" των αθλητών και αθλητριών της κολύμβησης, της υδατοσφαίρισης, της συγχρονισμένης κολύμβησης, των καταδύσεων και της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα. Είναι η δεύτερη φορά, μετά το 1994, που η ιταλική πρωτεύουσα θα διοργανώσει το μεγάλο φεστιβάλ του υγρού στίβου και οι εγκαταστάσεις του "Φόρο Ιτάλικο" (έξι πισίνες, εκ των οποίων οι δύο προσωρινές), αλλά και η παραλία της Οστια, όπου θα γίνουν τα αγωνίσματα μαραθώνιας κολύμβησης, είναι πανέτοιμα να υποδεχθούν τους 2.556 αθλητές/τριες από 185 χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Συνάντηση των προέδρων των Εργατικών Κέντρων Α.Μ.-Θ. στην Καβάλα

Συνάντηση των προέδρων των εργατικών Κέντρων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η απασχόληση, η ανεργία και η επιδότηση των επιχειρήσεων κατά 12% επί του κόστους εργασίας. Όπως ανέφερε στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτης Τιάκας, υπάρχει πλήρης συμφωνία με το μέτρο, αλλά πρέπει να υπάρξει διαφάνεια στο τρόπο διαχείρισης της επιδότησης αυτής από τους επιχειρηματίες.

Μπουρδέλο επιβραβεύει την μετακίνηση με ποδήλατο ή Μέσο Μαζικής Μεταφοράς !



Πενία τέχνας κατεργάζεται...Και δείτε τι κολπατζήδικο μάρκετινγκ εφαρμόζει ιδιοκτήτης οίκου ανοχής στο Βερολίνο!
Ένας οίκος ανοχής στο Βερολίνο επινόησε μία πρωτότυπη ιδέα για να αντιμετωπίσει την παγκόσμια οικονομική ύφεση στοχεύοντας παράλληλα σε νέα κατηγορία πελατών: προσφέρει έκπτωση στους ποδηλάτες επισκέπτες. "Η ύφεση έπληξε βαριά τον χώρο μας", λέει ο Τόμας Γκετζ, ιδιοκτήτης του οίκου ανοχής "Το Σπίτι του Πόθου". "Προφανώς ελπίζουμε η έκπτωση να προσελκύσει περισσότερους ανθρώπους. Είναι καλό για την δουλειά, είναι καλό για το περιβάλλον και είναι καλό για τα κορίτσια". Οι πελάτες, οι οποίοι φθάνουν στον οίκο ανοχής με το ποδήλατό τους, οι που μπορούν να αποδείξουν ότι μετέβησαν εκεί με κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς, θα έχουν έκπτωση πέντε ευρώ από τα 70 ευρώ που κοστίζει μία 45λεπτη επίσκεψη, δήλωσε ο Γκετζ στο Ρόιτερς. Η Γερμανία είναι μία από τις λίγες χώρες στον κόσμο που η πορνεία είναι νόμιμη. Στη χώρα εργάζονται περίπου 400.000 ιερόδουλες, οι οποίες από το 2002 συνάπτουν- όπως κάθε άλλος εργαζόμενος- συμβόλαιο με τον εργοδότη .
http://ilitrela.blogspot.com/2009/07/blog-post_9419.html

Είμαστε στην μαύρη λίστα της Αμερικής για χώρα που διώκει την Ελεύθερη ΈΚΦΡΑΣΗ στο Internet!

Δείτε πόσο απαξιωτικά για την Ελλάδα και την Ελευθερία της Εκφρασης αναφέρεται το State Department στην Εκθεσή του για το 2008 . ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΆΖΕΙ ΤΗΝ ΜΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΉ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΌΘΕΣΗΣ με τον blogger( που του έκαναν άρση του απορρήτου γιατί στο blog του έκανε αναδημοσίευση ροής δεδομένων και εμφανίστηκε ένα σατιρικό κείμενο για τον τηλεβιβλιοπώλη -ιεροκήρυκα τον αποκαλεί) ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΆ...

"H αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση ενός διαχειριστή ιστολογίου που ασκούσε κριτική σε έναν Ελληνορθόδοξο-τηλεευαγγελιστή (σ.σ. προσπάθεια να αποδοθεί στα.."αμερικανικά" το επάγγελμα του κ.Λιακόπουλου) δεν είχε ξεκινήσει μέχρι τα τέλη της χρονιάς.Ο μπλόγκερ είχε κατηγορηθεί το 2006 για σχόλια που εμφανίστηκαν σε μια απ΄τις ισοσελίδες που παρουσίαζε και κατ' ισχυρισμόν αποκαλούσε τον τηλε-ευαγγελιστή "ηλίθιο" διότι ισχυριζόταν πως όλα τα πράγματα πάνω στη Γη προέρχονταν απ΄την Ελλάδα"

λικ" στην παρακάτω εικόνα για μεγέθυνση του σχετικού αποσπάσματος:Πηγή:
http://greece-salonika.blogspot.com/2009/02/blogmegr.html

Συνελήφθη ο ΡΟΜΑΡΙΟ!



Στην σύλληψη του Βραζιλιάνου πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Ρομάριο προχώρησαν οι αρχές του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Ο λόγος είναι ότι δεν έχει καταβάλει στην πρώην γυναίκα του και τους δύο γιους του τη νόμιμη διατροφή που δικαιούνται. Το χρήματα που πρέπει να καταβάλει ανέρχονται στο ποσό των 17.850 ευρώ.

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΟΝ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ...


Ξεκινά το Φεστιβάλ Cosmopolis

Τέσσερις συναυλίες, με Shantel, Fanela Rige, Κίτρινα Ποδήλατα, Φίλιππο Πλιάτσικα και πολλές προτάσεις για παιδιά περιλαμβάνει το φετινό Cosmopolis του δήμου Καβάλας, που ξεκινά στο Πάρκο Φαλήρου. ΟΙ εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό. Καθημερινά, από τις 7 το απόγευμα, θα υπάρχουν για τους μικρούς επισκέπτες κουκλοθέατρο, κατασκευές, παιχνίδια, θεατρικά δρώμενα και κινηματογράφος, που θα κορυφώνονται με τη συναυλία για μικρούς και μεγάλους στο πλακόστρωτο του πάρκου Φαλήρου.

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Απίστευτος οδηγός.....

Τα Φιλικά Παιχνίδια της PUMA ΠΑΕ Ν. ΚΑΒΑΛΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΔΡΑ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΒΑΛΑ

3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑ –ΚΑΒΑΛΑ ΞΑΝΘΗ

5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΒΑΛΑ–ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑ

9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΒΑΛΑ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑ

12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΒΑΛΑ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑ

15-16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – ΚΑΒΑΛΑ ΔΡΑΜΑ

Ανέκδοτο.....

Πηγαίνει στην Κρήτη ένας τύπος με πολλά λεφτά και μαγεύεται από τις
ομορφιές της. Κάποια στιγμή συναντάει έναν ντόπιο ο οποίο κρατά ένα
Κρητικό μαχαίρι.

-
Φίλε, του λέει, πολύ ωραίο το μαχαίρι σου. Πόσα θέλεις για να μου τοδώσεις;

-
Δεν είναι για πούλημα, απαντά ο Κρητικός.

-
Θα σου δώσω όσα θες, λέει ο πλούσιος.

-
Όχι, ξαναλέει ο Κρητικός.

-
Να, θα σου δώσω το χρυσό μου ρόλεξ, λέει με λαχτάρα ο πλούσιος.

-
Σου πα, δεν σου τη δίνω τη μαχαίρα.

-
Μα γιατί; ρωτά ο πλούσιος.

-
Γροίκα, λέει ο Κρητικός.
Άμα μου δώκεις το ρόλεξ τσε σου δώκω την
μαχαίρα,
τσε πάω στο χωριό,
τσε κάτσω στον καφενέ,
τσε πιω δύο
ρατσές,
τσε με πιάκει ο πεντοζάλης,
τσε έρθει κάποιος τσε μου πει: "Τσι
μάνας σου το μουνί" , εγώ ήντα θα του πω;
ΕΝΝΕΑ ΠΑΡΑ ΤΕΤΑΡΤΟ

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Βιασμός 12χρονης στη Λήμνο

Βιασμός 12χρονης στη Λήμνο



14 Ιουλίου 2009, 14:46 ZOYGKLA


Ανάστατη είναι η μικρή κοινωνία της Παναγιάς στη Λήμνο, μετά τη σεξουαλική επίθεση νεαρού Αλβανού σε 12χρονη έφηβη του χωριού. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η νεαρή, ο 21χρονος την ακολούθησε μόλις βγήκε από το σπίτι της. Καθώς επέστρεφε, την πλησίασε και αφού την έπιασε από τα χέρια και της έκλεισε το στόμα, την οδήγησε σε ανεγειρόμενη οικοδομή που βρισκόταν σε σχετικά απόμερο σημείο (300 περίπου μέτρα μακριά από το σπίτι της).

Η 12χρονη προσπάθησε να αντιδράσει και να φωνάξει, αλλά αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να προβάλλει αντίσταση. Εκεί τη θώπευσε διά της βίας και σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε «την έγδυσε και την εξανάγκασε σε συνουσία μαζί του». Μετά από ό,τι έγινε η 12χρονη επέστρεψε σπίτι της και διηγήθηκε στη μητέρα της όσα είχαν συμβεί. Αμέσως, οι δυο τους πήγαν στην Αστυνομία και υπέβαλαν μήνυση κατά του 21χρονου Αλβανού. Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε και τον συνέλαβε την ίδια μέρα. Ο B.G. παραδέχτηκε την πράξη του μιλώντας στους αστυνομικούς, υποστήριξε ωστόσο ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της 12χρονης.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο 21χρονος είχε «βάλει στο μάτι» τη 12χρονη από πριν και μάλιστα είχε μιλήσει μαζί της. Από την εξέταση των στοιχείων του 21χρονου, ο οποίος έφτασε στη Λήμνο πριν από ένα χρόνο περίπου, διέμενε στη Μύρινα με τον πατέρα του και τη μητέρα του και απασχολούνταν ως εργάτης, αποδείχτηκε ότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και άδειας παραμονής στη χώρα. Η σύλληψή του έγινε στα πλαίσια του αυτοφώρου και έχει οδηγηθεί ήδη στον εισαγγελέα Μυτιλήνης με τις κατηγορίες του βιασμού ανήλικης και του νόμου περί αλλοδαπών.

Συμφώνησε με Ντουκρόκ η Καβάλα


Ο Πιερ Ντουκρόκ... Σπουδαία μεταγραφή πραγματοποίησε η Καβάλα, η οποία θα ενισχυθεί τα επόμενα δύο χρόνια με τον Πιερ Ντουκρόκ. Ο Γάλλος πρώην παίκτης της Στρασμπούρ με δηλώσεις του σε εφημερίδα της πατρίδας του (L'Alsace) αποκάλυψε τη συμφωνία με την ομάδα του Μάκη Ψωμιάδη.

"Συμφώνησα με την Καβάλα για συμβόλαιο δύο χρόνων, ρεαλιστικό για την ηλικία μου", είπε ο Ντουκρόκ, ο οποίος στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα της παρί Σεν Ζερμέν, Ντέρμπι Κάουντι, Λε Χαβρ και Στρασμπούρ. Ο 32χρονος μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως κεντρικός αμυντικός, όσο και ως αμυντικό χαφ.

Ανακοίνωσε Μεντί η Καβάλα



Ο Φρεντερίκ Μεντί Παίκτης της Καβάλας είναι από την Δευτέρα ο Σενεγαλέζος Φρεντερίκ Μεντί. Ο διεθνής με την χώρα του αμυντικός, έμεινε ελεύθερος από την γαλλική Μπαστιά και αμέσως συμφώνησε σε όλα με την διοίκηση της ομάδας.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: "Η PUMA ΠΑΕ Ν. Καβάλα ανακοινώνει επίσημα την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Φρεντερίκ Μεντί, για τα επόμενα 3 χρόνια. Πρόκειται για τον Σενεγαλέζο αριστερό μέσο επιθετικό ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την PUMA ΠΑΕ Καβάλα για τα επόμενα τρία χρόνια. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της PUMA ΠΑΕ Ν. Καβάλα είναι γεννημένος στις 6 Νοεμβρίου 1981 έχει ύψος 1,66, ζυγίζει 62 κιλά και έχει να επιδείξει στο πολύ πλούσιο βιογραφικό του 35 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της Σενεγάλης. Στο περσινό πρωτάθλημα που αγωνίστηκε με την φανέλα της Μπαστιά είχε 29 συμμετοχές εκ των οποίων οι 25 ως βασικός ενώ πέτυχε και δύο τέρματα. Ο Φρεντερίκ Μεντί αναμένεται να μεταβεί στο αθλητικό κέντρο του Καρπενησίου προκειμένου να ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές οι οποίοι ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας".

Στο μεταξύ η προετοιμασία συνεχίζεται χωρίς προβλήματα στο Καρπενήσι. Μάλιστα ο Γιάννης Παπακώστας έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του και μέχρι τώρα έχει ρίξει το βάρος στην τακτική και την φυσική κατάσταση.

Η νέα γρίπη τινάζει στον αέρα τη νέα σχολική χρονιά



Motionteam




Στον αέρα βρίσκεται η νέα σχολική χρονιά, εξαιτίας της εξάπλωσης των κρουσμάτων της νέας γρίπης. Το πρώτο σοβαρό περιστατικό στη χώρα μας καταγράφεται στη βόρεια Ελλάδα, όπου ένας 25χρονος νοσηλεύεται με πνευμονία στο ΑΧΕΠΑ. Στα 290 τα κρούσματα συνολικά.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Νίκη Γκοτσοπούλου, ζητήθηκε από το υπουργείο Υγείας επίσημη συνάντηση ώστε να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την πανδημία.

Όπως αναφέρει το Βήμα, οι αρμόδιοι εξετάζουν το ενδεχόμενο ακόμα και να μην ανοίξουν τα σχολεία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, καθώς η νόσος μπορεί το φθινόπωρο να χτυπήσει 1 στους 3 Έλληνες.

Εάν τα σχολεία τελικά ανοίξουν, το υπουργείο Παιδείας θα προχωρεί άμεσα σε αναστολή των μαθημάτων σε όποιο σχολείο εκδηλωθεί ξέσπασμα της νέας γρίπης. Αν το ξέσπασμα της νόσου είναι γενικευμένο τότε πιθανότατα θα κλείσουν όλα τα σχολεία.

Το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά θα εξαρτηθεί από τις διαστάσεις που θα έχει πάρει η πανδημία της γρίπης στη χώρα μας το φθινόπωρο.

Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τους επιδημιολόγους του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Πάντως, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα δοθούν οδηγίες για την τήρηση των κανόνων υγιεινής στο διδακτικό προσωπικό και στους μαθητές.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Η ζυγαριά αρχίζει να γέρνει…

egire-i-zigaria..

Η παράξενη σιωπή της Ντόρας στις προκλήσεις Νίμιτς για την ταυτότητα και την γλώσσα των Σκοπίων

by: gataros
H αφοπλιστική ειλικρίνεια του διεθνούς μεσολαβητή για το Σκοπιανό, Mάθιου Nίμιτς ότι δεν έχει ακούσει από κανέναν στην Aθήνα το οτιδήποτε για θέματα ταυτότητας και γλώσσας αφήνει εκτεθειμένη την ηγεσία του υπουργείου Eξωτερικών και καθιστά ακόμη δυσκολότερη τη μεθόδευση σιωπηρής αποδοχής της κατοχύρωσης διεθνώς της «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας με αντάλλαγμα το όνομα «Δημοκρατία της Bόρειας Mακεδονίας» για… μερική μόνον διεθνή χρήση.
O κ. Nίμιτς, έχοντας εξαντλήσει κάθε δυνατό συνδυασμό στη δεκαπενταετή ενασχόλησή του με το πρόβλημα, επανέρχεται στις ιδέες του 1993 με.......
παραλλαγές της «Διπλής ονομασίας».
Δείχνει μάλιστα να αγνοεί επιδεικτικά τα νέα δεδομένα που επήλθαν στο Σκοπιανό, όταν η Eλλάδα με το βέτο στο Bουκουρέστι έδειχνε ότι είχε λάβει την απόφαση να αντιμετωπίσει την αδιάλλακτη εθνικιστική γραμμή της σκοπιανής ηγεσίας με όρους ισχύος. Eπιλογή στην οποία δεν εμφανίζεται σήμερα καθόλου σταθερή…
H ξαφνική αισιοδοξία του κ. Nίμιτς την οποία έδειξε να συμμερίζεται και η κ. Mπακογιάννη δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό, καθώς η πρόταση της 8ης Oκτωβρίου την οποία είχε σπεύσει να αποδεχθεί ως βάση διαπραγμάτευσης η υπουργός Eξωτερικών έχει αποκαλυφθεί (από το EΘNOΣ της KYPIAKHΣ) ότι βασιζόταν στα όσα περιέγραφε σε απόρρητο τηλεγράφημά της η τότε Aμερικανίδα πρεσβευτής στα Σκόπια T. Mιλοβάνοβιτς ως συμπέρασμα έπειτα από επαφές και διαβουλεύσεις με τη σκοπιανή ηγεσία.
Το παζάρι
H πρόταση της 8ης Oκτωβρίου του 2008 στη βάση της οποίας τώρα διαπραγματεύεται ο κ. Nίμιτς δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένα παζάρι στην προσπάθεια αναζήτησης σοβαρότατων και κρίσιμων ανταλλαγμάτων προς τα Σκόπια, προκειμένου να δεχθούν έστω και για μερική διεθνή χρήση το όνομα «Bόρεια Mακεδονία».
Mερικά από τα ανταλλάγματα που έχει προσφέρει ο κ. Nίμιτς ήταν η αναγραφή και της συνταγματικής ονομασίας στα διαβατήρια, η μη υποχρεωτική χρήση της νέας ονομασίας από τα κράτη μέλη του OHE, η αναγνώριση της συνταγματικής ονομασίας «Δημοκρατία της Mακεδονίας» για τις εσωτερικές υποθέσεις και κυρίως η αποδοχή και της Eλλάδας ότι στα έγγραφα του OHE η εθνικότητα και η γλώσσα εναλλακτικά (με τη νέα ονομασία) θα αναφέρονται ως «μακεδονική».
H πρόταση της 8ης Oκτωβρίου δεν επιδέχεται διορθωτικές αλλαγές γιατί είναι δομημένη με τέτοιον τρόπο ώστε να ικανοποιεί σε μείζονα βαθμό την ιστορική επιδίωξη της σκοπιανής πλευράς για αναγνώριση και από την Eλλάδα «μακεδονικής ταυτότητας».
O κ. Nίμιτς πιθανότατα θα αποσύρει τις αναφορές στο πρωτόκολλο του OHE που περιείχε η αρχική πρόταση (και αναφέρονταν στη «μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα») ελπίζοντας ότι αυτή είναι μια από τις… βελτιώσεις, μαζί με μια διαφορετική ρύθμιση για τα διαβατήρια που θα ικανοποιήσουν την ελληνική πλευρά.
ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ
Ανοίγουν πόρτα στον σκοπιανό αλυτρωτισμό
Tο στημένο παιχνίδι από τον κ. Nίμιτς έχει διαφανεί εδώ και μήνες και έχει επισημανθεί ότι η σκοπιανή πλευρά ακόμη και στις πιο ακραίες δηλώσεις της δεν απέκλειε την αλλαγή του ονόματος (για χρήση με την Eλλάδα, όπως επιμένει προκειμένου να δεχθεί την… παραχώρηση να ισχύει το όνομα και για κάποιους διεθνείς οργανισμούς) και έχει αναγάγει σε μείζον και κυρίαρχο ζήτημα τη διατήρηση και διασφάλιση της εθνικής ταυτότητας.
Eτσι η επιδίωξη της σκοπιανής ηγεσίας δεν είναι άλλη από το να αντικαταστήσει το υπάρχον FYROM με το «Δημοκρατία της Bόρειας Mακεδονίας» για ορισμένες διεθνείς χρήσεις και για τις σχέσεις με την Eλλάδα και αυτό να γίνει με μεγάλα και κρίσιμα ανταλλάγματα που σε αυτή την ιστορική αντιπαράθεση (και για τις διεθνείς σχέσεις γενικώς αλλά και για το βαλκανικό στάτους μετά τον Ψυχρό Πόλεμο) θα καταστήσει τη σκοπιανή πλευρά τον απόλυτο νικητή.
O κ. Nίμιτς έχει εν μέρει δίκιο όταν αναφέρει ότι στόχος της διαπραγμάτευσης είναι το όνομα. Aυτό ισχύει μόνον όμως εφόσον επιλεγεί ένα όνομα για όλες (χωρίς καμία εξαίρεση) τις χρήσεις. Διαφορετικά για την Eλλάδα είναι εκ των ων ουκ άνευ η αντιμετώπιση στο πλαίσιο μιας συνολικής λύσης και του ζητήματος της ονομασίας της ταυτότητας και της γλώσσας. H Eλλάδα δεν είχε ούτε έχει πρόβλημα θεωρητικό και τυπικό με την ονομασία της πΓΔM.
Πολύ περισσότερο δεν αποτέλεσε καπρίτσιο της Eλλάδας το θέμα της ονομασίας, όπως πολλοί κατηγόρησαν τη χώρα μας (και δυστυχώς τείνει να επιβεβαιώσει με τη σημερινή πολιτική της η ηγεσία του υπουργείου Eξωτερικών). O «μακεδονισμός» και ο σκοπιανός αλυτρωτισμός δεν εξαντλείται μόνο στο όνομα του κράτους, καθώς ακόμη και αυτή η ονομασία είναι η έκφραση της προσπάθειας για κατοχύρωση και εμπέδωση της «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας.
Mόνο εάν η νέα ονομασία αφορά όλες ανεξαιρέτως τις χρήσεις (συμπαρασύροντας έτσι και τον καθορισμό της ταυτότητας και της γλώσσας) δεν θα προκύψει από την επόμενη ημέρα (και αφού τα Σκόπια έχουν πάρει το πράσινο φως για E.E. και NATO) πρόβλημα ντε φάκτο και ντε γιούρε κατοχύρωσης της «μακεδονικής» ταυτότητας.
Σε κάθε άλλη περίπτωση μπορεί μεν η κ. Mπακογιάννη να είναι περήφανη ότι απάλλαξε τη χώρα από το Σκοπιανό και… πήρε το όνομα της «Bόρειας Mακεδονίας», η κυβέρνηση αυτή όμως θα έχει βάλει τη σφραγίδα της σε μια παταγώδη αποτυχία της εθνικής εξωτερικής πολιτικής.

ΠΗΓΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟ

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !...


ΤΕΕ-ΑΜ: Στήριξη στη λειτουργία της ΒΦΛ

Τη συνέχιση της λειτουργίας της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, ως μοναδικής λιπασματοβιομηχανίας στον Ελλαδικό χώρο, μέσα από το εκτελούμενο 10ετές πρόγραμμα εξυγίανσής της και σύμφωνα με τις νόμιμες προϋποθέσεις και κανόνες που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζει με απόφασή του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας. Σε κοινή συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ με τη διοικούσα επιτροπή επαναβεβαιώθηκε η αντίθεση του οργάνου στη δημιουργία μονάδας αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου τόσο στην ευρύτερη περιοχή της ΒΦΛ όσο και κοντά σε κατοικημένες περιοχές και η αμέριστη συμπαράσταση προς τους εργαζομένους της Βιομηχανίας. Τέλος, τόσο η Αντιπροσωπεία όσο και η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ-ΑΜ δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τις όποιες εξελίξεις και όποια θέματα έχουν σχέση με τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και την ευρύτερη περιοχή, παρεμβαίνοντας με τεκμηριωμένες προτάσεις και δράσεις για όσα θέματα προκύπτουν και εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Open a Banana Like A Monkey

Κρυφές ματιές...........αλλά ο παλιός είναι αλλιώς!!!!


Καύσωνας..? η λύση...!!!!!


Νομαρχία Καβάλας: Πρόταση χρηματοδότησης για το έργο του προσήνεμου μόλου

Πρόταση για την χρηματοδότηση του έργου εξωτερικής θωράκισης του προσήνεμου μόλου στο λιμάνι της Καβάλας, δημόσιας δαπάνης 7.500.000 ευρώ υπέβαλε προς την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας. Η πρόταση προβλέπει την ολοκλήρωση θωράκισης προσήνεμου μόλου σε όλο το μήκος με διάστρωση πρίσματος λιθορριπής και πάνω από αυτή φυσικούς ογκόλιθους.

Αυτοκτόνησε οπλίτης στον Έβρο

Αυτοκτόνησε οπλίτης στον Έβρο





Άδοξο τέλος στη ζωή του έβαλε σήμερα το μεσημέρι ένας 26χρονος οπλίτης που υπηρετούσε σε φυλάκιο σε μονάδα προκάλυψης στον Έβρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας, ο άτυχος άντρας- που είχε καταταγεί στον στρατό πριν από οχτώ μήνες (τον περασμένο Νοέμβριο) αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό του όπλο.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι, ενώ το πτώμα του 26χρονου οπλίτη εντόπισε λίγη ώρα αργότερα ένας συνάδελφός του.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο αυτόχειρας οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη, για την ώρα παραμένουν αδιευκρίνιστες.
zougla

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

μαθήματα πολιτικής οικονομίας

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες και
> δίνεις τη μία στον γείτονά σου
>
> ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ:
> Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση
> παίρνει και τις δύο και σου δίνει
> λίγο γάλα
>
> ΦΑΣΙΣΜΟΣ :
> Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση
> παίρνει και τις δύο και σου πουλά
> λίγο γάλα
>
> ΝΑΖΙΣΜΟΣ :
> Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση τις
> παίρνει και σε σκοτώνει κιόλας
>
> ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
> : Έχεις 2 αγελάδες , η κυβέρνηση
> παίρνει και τις 2, σκοτώνει ....
τη
> μία, αρμέγει την άλλη και στο
> τέλος πετά το γάλα
>
> ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ
> ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ : Έχεις 2
> αγελάδες, πουλάς τη μία,
> αγοράζεις ένα ταύρο,
> πολλαπλασιάζεις το κοπάδι και η
> οικονομία αναπτύσσεται ομαλά.
> Στη συνέχεια, πουλάς όλο το
> κοπάδι, γίνεσαι εισοδηματίας και
> ζεις καλύτερα.
>
> ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ
> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2
> αγελάδες, πουλάς τη μία και
> αναγκάζεις την άλλη να παράγει
> το γάλα που αντιστοιχεί σε 4
> αγελάδες. Αργότερα, προσλαμβάνεις έναν
> εμπειρογνώμονα για να αναλύσει
> τους λόγους για τους οποίους η
> αγελάδα έπεσε νεκρή.
>
> ΓΑΛΛΙΚΗ
> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες
> και απεργείς επειδή θέλεις 3.
>
> ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ
> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες
> και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε
> να έχουν το 1/10 του μεγέθους τους
> και να παράγουν 20 φορές
> περισσότερο γάλα. Μετά
> σχεδιάζεις ένα έξυπνο καρτούν,
> το ονομάζεις COWKEMON και το πουλάς σε όλο τον
> κόσμο.
>
> ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ
> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες
> και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε
> να ζουν 100 χρόνια, να τρώνε μία
> φορά το μήνα και να
> αυτοαρμέγονται.
>
> ΙΤΑΛΙΚΗ
> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο
> αγελάδες αλλά δεν ξέρεις που
> είναι, έτσι κάνεις διάλειμμα για
> φαγητό.
>
> ΡΩΣΙΚΗ
> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο
> αγελάδες, τις μετράς και
> μαθαίνεις ότι στην
> πραγματικότητα έχεις 5. Τις
> ξαναμετράς και μαθαίνεις ότι
> έχεις 42. Την τρίτη φορά μαθαίνεις
> ότι έχεις δύο ξανά. Μετά σταματάς
> να μετράς και ανοίγεις ακόμη ένα
> μπουκάλι βότκα.
>
> ΚΙΝΕΖΙΚΗ
> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο
> αγελάδες, 300 ανθρώπους να τις
> αρμέγουν, ισχυρίζεσαι ότι
> εξασφαλίζεις πλήρη απασχόληση
> και υψηλή παραγωγικότητα και
> συλλαμβάνεις τον δημοσιογράφο
> που ανακοινώνει τους παραπάνω
> αριθμούς.
>
> ΕΛΛΗΝΙΚΗ
> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο
> αγελάδες, τις πουλάς όσο-όσο, με
> τα λίγα χρήματα που σου δίνουν
> δίνεις προκαταβολή για να πάρεις
> αυτοκίνητο, το οποίο
> αποπληρώνεις σε 7.083 δόσεις.
>
> ΙΝΔΙΚΗ
> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο
> αγελάδες και απλά τις λατρεύεις
>
> ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ
> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο
> αγελάδες και είναι και οι δύο
> τρελές

Η «όπερα της πεντάρας» στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων

"Η Όπερα της Πεντάρας" των Μπρέχτ και Βάιλ, σε απόδοση και σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, παρουσιάζεται και σήμερα (Παρασκευή) στις 9.30 το βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων. Πρωταγωνιστούν η Καρυοφιλιά Καραμπέτη, ο Στέλιος Μάινας, η Ρένια Λουιζίδου και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Διευκρινίσεις των επαγγελματιών της Καβάλας για το νόμο κατά του καπνίσματος

Τα προβλήματα που δημιουργεί στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος η απαγόρευση του καπνίσματος, συζητήθηκαν το πρωί σε σύσκεψη στο δημαρχείο Καβάλας, παρουσία του δημάρχου Καβάλας, εκπροσώπων των επαγγελματιών, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του λιμεναρχείου. Συζητήθηκαν οι ασάφειες του νόμου στον καθορισμό των χώρων εντός των καταστημάτων, καθώς επίσης στην άσκηση ελέγχων και στην επιβολή προστίμων. Ζητήθηκε και συμφωνήθηκε η ανοχή από πλευράς των ελεγκτικών υπηρεσιών έως ότου εκδοθούν σχετικές διευκρινιστικές εγκύκλιοι επί των σημείων .

Ο πόλεμος μεγαλοδημοσιογράφων και «μπλογκερς» εκτραχύνεται

Μήνυση εναντίον του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη (ΕΧΤΡΑ) υπέβαλε χθες ο δημοσιογράφος Χρήστος Ράπτης (Πρώτο Θέμα) για όσα του αποδίδει τις τελευταίες ημέρες το μπλογκ pressmme.blogspot.com. Δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε ότι ο Παπαγιάννης οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Περιστερίου όπου συντάχθηκε έκθεση σύλληψης. Ο ίδιος ο Παπαγιάννης υποστηρίζει ότι δεν «δεν συνελήφθη ποτέ έξω από το κανάλι του», αλλά πήγε μόνος του στο τμήμα όταν του τηλεφώνησε ο διοικητής του και τον ενημέρωσε. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος επειδή η αρμόδια εισαγγελέας κυρία Ράικου έκρινε ότι.....
δεν συντρέχουν λόγοι σύλληψης ή αυτοφώρου, καθώς δεν ταυτοποιείται η συμμετοχή στο blog και επίσης γιατί δεν πρόκειται για κακούργημα.

Σύμφωνα με την μήνυση που κατέθεσε ο Χρήστος Ράπτης, ο Παπαγιάννης κατηγορείται για απειλή, για συκοφαντική δυσφήμιση, για δυσφήμιση και εξύβριση.

«Πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια της Εισαγγελέως» δηλώσει στη zougla ο δικηγόρος του κ. Ράπτη, Γιάννης Ματζουράνης, και εξηγεί ότι προσκομίστηκαν τρία έγγραφα για να στηρίξουν την μήνυση με όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την εμμονή του Γιάννη Παπαγιάννη να συκοφαντεί και να εκθέτει άνευ αποδείξεων τον Χρήστο Ράπτη, να τον υβρίζει δημόσια μέσω του BLOG του οποίου είναι διαχειριστής.

Άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε παρέμβαση τόσο του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παυλόπουλου όσο και του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη προκειμένου να μπλοκαριστεί η διαδικασία του Αυτόφωρου και να αφεθεί ελεύθερος ο Γιάννης Παπαγιάννης.

Διαβάστε κι αυτά:

Γ.Παπαγιάννης, Χρ.Ράπτης, Μ.Τριανταφυλλόπουλος και ..η ανωνυμία των Blogs με προσαγωγές και αγωγές!

http://www.zougla.gr/news.php?id=51844

http://pressmme.blogspot.com/

ο τσαχπίνης διαιτητής

Κόσμος γεμάτος χρώματα.....









ΚΑΙ ...ZOGLER !... (ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ...).


ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...


Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Τα ανήψια του βολεύει ο Μαγγίνας ....



"Με συνοπτικές διαδικασίες ο π. Υπουργός Β.Μαγγίνας διόρισε σε μόνιμες θέσεις και τα 2 παιδιά του αδερφού του, στην ευρύτερη περιοχή του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας. Ανάστατα τα μέλη της τοπικής που περίμεναν πολλά καλύτερα πράγματα από τον εκλεγμένο τους αλλά βλέπουν να ενεργεί ρουσφετολογικά μόνο για το σόι του τον τελευταίο καιρό. Οτι προλάβουν και ότι αρπάξουν. Και έρχεται και νέο ρουσφέτι από σημαντικό Υφυπουργό πρόσφατα τοποθετημένο, που θα ανατρέψει τα δεδομένα. Σε λίγο τα ονόματα. "

Αναγνώστης

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...