Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Volvo S40 DRIVe “πράσινο” αυτοκίνητο της χρονιάς


Σε έναν αγώνα ταχύτητας ecofriendly αυτοκινήτων που διοργάνωσε το περιοδικό What Car? από το Μπράιτον ως το Λονδίνο, το S40 DRIVe της Volvo διέπρεψε και κέρδισε επάξια τον τίτλο του “πράσινου” αυτοκινήτου της χρονιάς.

Ο ανταγωνισμός δεν ήταν καθόλου εύκολος καθώς στον αγώνα πήραν μέρος μοντέλα όπως το Mini Cooper S, το Audi A8, το Renault Megane και τη BMW 118d, όμως το Volvo S40 δεν συνάντησε καμία δυσκολία. Πέρα από τις επιδόσεις, σημαντικό παράγοντα έπαιξε η ασφάλεια και η οδηγική συμπεριφορά του Volvo.

Το S40 εφοδιάζεται με το σύστημα Stop/Start το οποίο σβήνει τον κινητήρα οταν βρίσκεται σε στάση και ξαναπαίρνει μπρος όταν πατάμε τον συμπλέκτη. Χάρη στη δεύτερη μπαταρία ακόμα και με κλειστό μοτέρ, ο κλιματισμός και το ραδιόφωνο λειτουργέι κανονικά.

Έτσι η κατανάλωση του Volvo περιορίζεται στα 3,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ οι ρυπές του διοξείδιου του άνθρακα φτάνουν μόλις τα 104 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...