Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Με το... ένα πόδι στη Σούπερ Λιγκ η Καβάλα

Μια «ανάσα» από την άνοδό της στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου βρίσκεται η Καβάλα, μετά τη νίκη της με 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος της δεύτερης εθνικής κατηγορίας.

Οι «αργοναύτες» επικράτησαν πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, αφού οι παίκτες της -και ειδικά ο Μπάρτος Ταρακούλσκι- απώλεσαν πολλές ευκαιρίες να αυξήσουν το δείκτη του σκορ.....
Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Χαρακτηριστικό είναι πως η πρώτη αξιόλογη φάση έγινε στο 43΄ όταν ο Σουλτανίδης κέρδισε το πέναλτι από τον Κουβεντάρη, με το οποίο ο Καγκιούζης άνοιξε το σκορ και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ της.

Στην επανάληψη, οι «αργοναύτες» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, αποφασισμένοι να τελειώσουν από νωρίς με την υπόθεση πρόκριση. Στο 50΄ ο Ταραχούλσκι ξεκίνησε τον κύκλο των... χαμένων ευκαιριών, όταν μετά την ωραία του ενέργεια έστειλε τη μπάλα άουτ.

Λίγο αργότερα έγινε το 2-0, όταν ο Πολωνός φορ σέντραρε και ο Πένα έπιασε φοβερό τακουνάκι, πετυχαίνοντας ένα από τα πιο όμορφα γκολ του φετινού πρωταθλήματος. Από εκείνο το σημείο και μετά η Καβάλα έλεγξε πλήρως το ρυθμό και είδε (ποιον άλλο...) τον Ταραχούλσκι στο 81΄ να αποτυγχάνει να κάνει το 3-0 μετά τη νέα φοβερή ευκαιρία που δεν εκμεταλλεύτηκε.

Στην αμέσως επόμενη φάση οι Γιαννιώτες μείωσαν, όταν μετά τη σέντρα του Γκαρσία από τα αριστερά ο Σαϊτιώτης έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, με τη μπάλα να βρίσκει το δοκάρι, πριν ο Γκουγκουλιάς πάρει το ριμπάουντ και μειώσει για τον «Αγιαξ».
Αντιθέτως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πίεσαν και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, με κορυφαία αυτή του 89΄ όταν ο Ταραχούλσκι πέρασε και τον Κουβεντάρη, ωστόσο κατάφερε σε κενό τέρμα (!) να στείλει τη μπάλα άουτ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...