Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Διευκρινίσεις για τον ιό της γρίπης των χοίρων....

Ο νέος ιός της γρίπης των χοίρων που εντοπίστηκε σε ανθρώπους στο Μεξικό και στις Η.Π.Α. δεν είναι ίδιος με τον κλασικό ιό της γρίπης των χοίρων που προσβάλλει το είδος αυτό των ζώων και προκαλεί ήπια νόσο, διευκρινίζει η Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο κλασικός ιός της γρίπης των χοίρων σπάνια προσβάλλει τους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με το ζωντανό άρρωστο ζώο.

Διαβεβαιώνεται παράλληλα ότι το κρέας και τα κρεατοσκευάσματα από χοιρινό κρέας είναι απόλυτα ασφαλή για κατανάλωση εφόσον υποστούν θερμική επεξεργασία (μαγείρεμα, ψήσιμο).

Στο μεταξύ στους 152 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη των χοίρων στο Μεξικό, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι καμία περιοχή του κόσμου δεν είναι προστατευμένη έναντι του ιού. Περισσότεροι από 1.610 άνθρωποι νοσηλεύονται στο Μεξικό με τα συμπτώματα της νόσου.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώθηκαν 44 κρούσματα σε πέντε πολιτείες. Τα 28 από αυτά είναι μαθητές ιδιωτικού σχολείου στη Νέα Υόρκη.

Τρία κρούσματα της γρίπης των χοίρων εντοπίστηκαν στην Ευρώπη: ένα στην Ισπανία και δύο στη Βρετανία. Ύποπτα κρούσματα εξετάζονται στο Βέλγιο, την Ελβετία, την Δανία, την Σουηδία και τη Γαλλία.


ΠΗΓΗ ΑΝΤΙ WEB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...