Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Αιολικό πάρκο θα χρησιμοποιηθεί για πυρηνικές εγκαταστάσεις


Ένα από τα παλαιότερα και αποδοτικότερα αιολικά πάρκα στη Βρετανία θα αντικατασταθεί από ένα πυρηνικό σταθμό, από το γερμανικό όμιλο RWE.

Η περιοχή στο Kirksanton της Cumbria βρίσκεται κοντά στο αιολικό πάρκο του Haverigg και η βρετανική κυβέρνηση συναίνεσε στην κατασκευή πυρηνικού σταθμού, μια κίνηση που έχει εξαγριώσει τη βιομηχανία της αιολικής ενέργειας.

Ένας ιδιοκτήτης αιολικού πάρκου, ο Colin Palmer, δήλωσε ότι είναι τρομοκρατημένος με τις αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία έχει θέσει πράσινους στόχους για τη μείωση των εκπομπών ρύπων, ενώ σε δηλώσεις τους πολλοί υπουργοί έχουν διαβεβαιώσει ότι η πυρηνική ενέργεια και οι ανανεώσιμες πηγές είναι ασυμβίβαστες.

Επίσης ο κ. Palmer επισήμανε ότι σε ......
μια εποχή που η βρετανική κυβέρνηση συζητά την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας, υποστηρίζει σχέδια που θα οδηγήσουν στη καταστροφή της υπάρχουσας χωρητικότητας.

Το αιολικό πάρκο κατασκευάστηκε το 1992 στην περιοχή Haverigg, που βρίσκεται κοντά στης λίμνη District, και θεωρείται ως ένα επιτυχημένο παράδειγμα της ανάπτυξης της αιολικής ενέργειας αφού είναι ένα από τα σημαντικότερα και αποδοτικότερα πάρκα στη Βρετανία.

Η εταιρεία RWE επιβεβαίωσε ότι τα σχέδια της για τη κατασκευή πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Kirksanton ενδέχεται να καταστρέψουν το αιολικό πάρκο του Haverigg.

Υπάρχει περίπτωση να μετατοπισθούν κάποιες ανεμογεννήτριες ή ακόμα να χρησιμοποιηθεί ολόκληρη η περιοχή για την ανέγερση νέων εγκαταστάσεων . «Ωστόσο αυτό θα πρέπει να συζητηθεί με τον ιδιοκτήτη του αιολικού πάρκου», τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας RWE.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις θα παράγουν πολύ μεγαλύτερη ενέργεια με χαμηλές ή μηδενικές εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, σε σύγκριση με την ενέργεια που παράγει το αιολικό πάρκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...