Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Κυπριος στρατιώτης αφαίρεσε Τουρκική σημαία


Γράφει ο Χανιώτης

Στρατιώτης της εθνικής φρουράς Κύπρου επέδραμε σε τουρκικό μη επανδρωμένο φυλάκιο, αφαιρώντας την τουρκική σημαία και στρατιωτικό υλικό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο εν λόγω στρατιώτης συνελήφθη απο άντρες της κυπριακής Στρατονομίας, ανακρίθηκε και......
προφυλακίστηκε, ενώ μέχρι σήμερα συνεχίζει να κρατείται.

Μετά το επεισόδιο τέθηκαν σε κατάσταση επιφυλακής οι δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς και άρχισαν έρευνες.

Η πρώτη αντίδραση από το υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής δημοκρατίας κάνει λόγο για «απαράδεκτη και καταδικαστέα ενέργεια».

Για το ........επεισόδιο ενημερώθηκε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος έδωσε οδηγίες για το χειρισμό του θέματος ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτηση του εθνοφρουρού περίπου 25 άτομα πραγματοποίησαν ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο όπου κρατείται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν εγκρίνει τέτοιες ενέργειες, που ανατρέπουν την κατάσταση πραγμάτων στην γραμμή κατάπαυσης του πυρός, γιατί υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι και για τη ζωή των εθνοφρουρών, και για την περιοχή αλλά και γιατί είναι πηγή για άλλες παρενέργειες.

Ο Στεφάνου ανέφερε ότι κακώς έγινε η ενέργεια του εθνοφρουρού, και καλώς χειρίστηκαν το θέμα το υπουργείο Αμυνας και η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς.

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι υπάρχουν ρητές διαταγές για τον τρόπο συμπεριφοράς των εθνοφρουρών που επανδρώνουν φυλάκια στην γραμμή κατάπαυσης του πυρός και πρόσθεσε ότι οι εθνοφρουροί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί για να μην έχουμε δυσάρεστες καταστάσεις, όπως στο παρελθόν.

Ταυτόχρονα καθησύχασε τους γονείς των εθνοφρουρών και τους κατοίκους της περιοχής, τονίζοντας ότι η κατάσταση ελέγχεται πλήρως καί ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα

Η σημαία και το στρατιωτικό υλικό (ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και εξαρτήσεις) επεστράφησαν στα Ηνωμένα Έθνη για να παραδοθούν στην συνέχεια στους Τούρκους.
Σημειώνεται ότι στο ίδιο φυλάκιο, το 1996, οι Τούρκοι στρατιώτες είχαν σκοτώσει τον Κύπριο στρατιώτη Στέλιο Παναγή που έχει επιχειρήσει να μπει στην νεκρή ζώνη. Πρόκειται για φυλάκιο στον ποταμό Πεδιαίο, στον Άγιο Ανδρέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...