Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

"Κλήρωσε" ελέγχους για αυτοπεραίωση

Τον έλεγχο της εφορίας θα υποστούν περί τις 5.000 ελευθέρων επαγγελματιών, οι οποίοι προχώρησαν σε αυτοπεραίωση, «κλείνοντας» έτσι τις φορολογικές τους εκκρεμότητες, δια της καταβολής πρόσθετων φόρων στο δημόσιο.

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Αντ. Μπέζα ορίζεται ότι από τις δηλώσεις εισοδήματος οικονομικού έτους 2007, καθώς και τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2008 των επιτηδευματιών που έχουν προχωρήσει σε αυτοπεραίωση και αφορούν διαχειριστικές περιόδους που έχουν κλείσει μέχρι 31/12/2007, ελέγχονται οι δηλώσεις επιτηδευματιών των οποίων τα δύο τελευταία ψηφία του Α.Φ.Μ. λήγουν στους αριθμούς 19, 39, 49, 59 και 79.

Ο έλεγχος αφορά επιτηδευματίες των οποίων το σύνολο των δηλωθέντων ακαθάριστων εσόδων για όλες τις υπαγόμενες σε αυτές δραστηριότητες υπερβαίνει τα εβδομήντα χιλιάδες (70.000) ευρώ.

Εκτός από τις δηλώσεις που ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο, ελέγχονται επίσης για τους ίδιους επιτηδευματίες και οι οικείες δηλώσεις Φ.Π.Α., καθώς και οι δηλώσεις λοιπών φορολογιών που τυχόν υποβλήθηκαν σύμφωνα με τις ίδιες διατάξεις του ν. 3296/2004 και αφορούν τις ίδιες διαχειριστικές περιόδους.
Πηγή Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...