Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Πάτα restart!!!


Φθηνότερα Ι.Χ. για τέσσερις μήνες…

Στο όνειρο του φθηνού Ι.Χ. ποντάρει η κυβέρνηση εν όψει εκλογών και ετοιμάζεται να μειώσει το ειδικό τέλος ταξινόμησης των αυτοκινήτων για τέσσερις μήνες, έτσι ώστε να πέσουν οι τιμές τους κατά 400 έως 8.000 ευρώ ή και περισσότερο, ανάλογα με τον κυβισμό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομίας επεξεργάζονται ήδη τη σχετική ρύθμιση, η οποία θα ψηφισθεί τις επόμενες 2-3 μέρες και θα τεθεί αμέσως σε εφαρμογή. Δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί αν θα περιλαμβάνει και τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, αν και αυτή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης εφόσον το επιτρέψει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως υποστηρίζεται από κυβερνητικές πηγές.
Έτσι, η κυβέρνηση θα προσφέρει το προεκλογικό της δώρο στην περίοδο από τον Απρίλιο έως και τον Ιούλιο, ελπίζοντας ότι αυτό θα της δώσει μια ανάσα στις ευρωεκλογές καθώς τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων γίνονται όλο και δυσμενέστερα για την ίδια… Ανάσα θέλει να προσφέρει, όμως, και στον κλάδο του εμπορίου αυτοκινήτων, ο οποίος έχει υποστεί βαρύ πλήγμα λόγω της κρίσης, με τις πωλήσεις του να έχουν υποχωρήσει κατά 37% στο πρώτο δίμηνο του έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2008, με αποτέλεσμα ορισμένες επιχειρήσεις να έχουν βάλει ήδη λουκέτο και πολλοί εργαζόμενοι να έχουν απολυθεί ή να κινδυνεύουν με απόλυση.
Επιφυλάξεις για το μέτρο
Η ανακοίνωση του μέτρου, πάντως, έχει συναντήσει και πολλές επιφυλάξεις για διαφόρους λόγους:

●Πρώτον επισημαίνεται ότι αυτοί που θα ευνοηθούν είναι κυρίως όσοι θα αγοράσουν ακριβά καινούργια αυτοκίνητα.

Το ειδικό τέλος ταξινόμησης επιβάλλεται επί της εργοστασιακής τιμής, η οποία είναι μεγαλύτερη για τα μεγάλου κυβισμού και πολυτελή αυτοκίνητα. Χαρακτηριστικά, για ένα Daihatsu Sirion 1.300 κ. εκ., το τέλος ταξινόμησης είναι 900 ευρώ και ο αγοραστής θα επωφεληθεί κερδίζοντας μόνο 450 ευρώ (εφόσον το τέλος μειωθεί κατά 50%, όπως προβλέπει το επικρατέστερο σενάριο). Αντίθετα, ο αγοραστής μιας Μercedes ΜL 350 θα γλιτώσει φόρο 8.100 ευρώ, αφού το τέλος ταξινόμησης φτάνει τα 16.200 ευρώ. Το μεγάλο όφελος θα το εισπράξουν αυτοί που δεν το χρειάζονται, δηλαδή όσοι είναι σε θέση να αγοράσουν ακριβά αυτοκίνητα.

●Δεύτερον το όφελος για την αγορά είναι αμφίβολο, αφού το 80% των αυτοκινήτων που πωλούνται είναι αξίας κάτω των 18.000 ευρώ. Αν ο αγοραστής έχει να κερδίσει μόνο 500- 1.000

ευρώ, ίσως το κίνητρο να μην είναι αρκετό για να τον κάνει να ξεπεράσει τους ενδοιασμούς του λόγω της κρίσης και να προχωρήσει στην αγορά. Σε αυτή την περίπτωση, θα επωφεληθούν λίγοι έμποροι και αγοραστές ακριβών αυτοκινήτων. ●Τρίτον το μέτρο θα πλήξει τους ιδιοκτήτες των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, αφού αυτά θα απαξιωθούν με τη μείωση της τιμής των καινούργιων Ι.Χ. ●Τέταρτον την ώρα που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα υπέρογκο έλλειμμα προϋπολογισμού που παγώνει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, επιβάλλει φόρους και σχεδιάζει νέους. Επιπλέον, ενώ η χώρα μπαίνει σε επιτήρηση και δανείζεται με υπερβολικά υψηλό επιτόκιο, η κυβέρνηση χαρίζει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε φόρους επί των αυτοκινήτων. Δηλαδή, βασικά στους αντιπροσώπους και στους αγοραστές Ι.Χ., και όχι σε έναν παραγωγικό κλάδο της οικονομίας, από τους πολλούς που αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της κρίσης, ούτε για τη στήριξη κάποιας ασθενούς κοινωνικής ομάδας.

Για τους υπαλλήλους του κλάδου που θα βρεθούν άνεργοι, θα μπορούσε να βρεθεί μια λιγότερο δαπανηρή λύση, σημειώνεται.

Ο αντίλογος της κυβέρνησης είναι ότι χωρίς τη μείωση δεν θα πραγματοποιούνταν πωλήσεις και το Δημόσιο θα έχανε τα φορολογικά έσοδα ούτως η άλλως.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΦΕΛΟΣ
θα το εισπράξουν όσοι είναι σε θέση να αγοράσουν ακριβά αυτοκίνητα

Χειρόφρενο στην αγορά αυτοκινήτου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Κανελλόπουλος

ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ έχει τραβήξει η αγορά αυτοκινήτου. Η κρίση οδήγησε σε βουτιά τις πωλήσεις Ι.Χ., ενώ τις τελευταίες ημέρες η αγορά έχει παγώσει εξαιτίας των προσδοκιών που καλλιεργούνται από το υπουργείο Οικονομικών για μείωση στο ειδικό τέλος ταξινόμησης και κατ΄ επέκταση στις τιμές πώλησης των καινούργιων και των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Από τον περασμένο Νοέμβριο- που ξέσπασε η κρίση- μέχρι σήμερα έχουν βάλει λουκέτο περισσότερες από 300 εκθέσεις και εταιρείες εμπορίας καινούργιων και μεταχειρισμένων Ι.Χ., ενώ οι παράγοντες της αγοράς κάνουν μαύρες προβλέψεις για άλλα 200 λουκέτα έως τον Μάιο. «Τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά μας», έλεγε χθες με νόημα στα «ΝΕΑ» στέλεχος μεγάλης αντιπροσωπείας, περιγράφοντας το κλίμα που επικρατεί στον κλάδο.

Την ίδια στιγμή η κρίση έχει οδηγήσει στο κόκκινο τουλάχιστον δέκα μεγάλες εταιρείες πώλησης αυτοκινήτων που κινδυνεύουν με κανόνι, ενώ έντονες φήμες κυκλοφορούν στην αγορά για τουλάχιστον άλλες δύο γνωστές αντιπροσωπείες που έχουν μεγάλο στοκ στις εκθέσεις τους από απούλητα καινούργια και μεταχειρισμένα οχήματα και αναζητούν εναγωνίως ρευστό για να επιβιώσουν. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι φήμες αυτές, λένε στελέχη από τον χώρο του αυτοκινήτου, τότε δημιουργείται τεράστιος κίνδυνος για ντόμινο χρεοκοπιών στην αγορά, που μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες χιλιάδων θέσεων εργασίας από τον κλάδο του αυτοκινήτου όπου απασχολούνται συνολικά 100.000 εργαζόμενοι.

Απαξίωση μεταχειρισμένων
Από την πλευρά του ο σύνδεσμος εμπόρων καινούργιων αυτοκινήτων δηλώνει αντίθετος στη μείωση του τέλους ταξινόμησης επειδή, όπως λένε τα μέλη του, θα δημιουργήσει μεγάλη ανωμαλία στην αγορά απαξιώνοντας το στοκ των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, αλλά και την αξία των αυτοκινήτων των ιδιωτών. Ο σύνδεσμος εμπόρων καινούργιων αυτοκινήτων ζητεί αντίθετα να εφαρμοστεί το μέτρο της απόσυρσης με την αντικατάσταση παλαιότερων οχημάτων.

Φήμες για λουκέτα
Ενδεικτικό του κλίματος που έχει δημιουργηθεί είναι ότι τις τελευταίες ημέρες φήμες έκαναν λόγο για σφράγισμα, από τράπεζα, επιταγών ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ που ανήκουν σε μεγάλο έμπορο καινούργιων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Στελέχη της εν λόγω εταιρείας, πάντως, διέψευδαν ότι τίθεται τέτοιο ζήτημα, ενώ και η επίσημη αντιπροσωπεία (εισαγωγική εταιρεία) των καινούργιων αυτοκινήτων που εμπορεύεται η εν λόγω εταιρεία, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των φημών, δήλωνε ότι δεν έχει καμία οικονομική εκκρεμότητα με τον έμπορό της.

Φήμες ήθελαν επίσης δεύτερο μεγάλο έμπορο αυτοκινήτων να έχει βρεθεί στο κόκκινο επειδή έχει κάνει άνοιγμα σε μεγάλο αριθμό μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, τα οποία βρίσκονται αδιάθετα στις εκθέσεις των καταστημάτων του.

Τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων δείχνουν ότι τους πρώτους δύο μήνες του 2009 οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων έκαναν βουτιά 37% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Τελεσίγραφο Ομπάμα έφερε βουτιά στα χρηματιστήρια

ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ του γκρεμού βρίσκονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε κάθε γωνιά του πλανήτη προκαλώντας σεισμό στα χρηματιστήρια, που έκαναν χθες μεγάλη βουτιά. Ύστερα από απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Τζένεραλ Μότορς Rick Wagoner. Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε διορία δύο μηνών στην Τζένεραλ Μότορς να λάβει αποφάσεις για την αναδιάρθρωσή της, τονίζοντας ότι μόνο για το διάστημα αυτό θα της δοθεί χρηματοδότηση. Επίσης έθεσε προθεσμία 30 ημερών στην Κράισλερ για να προχωρήσει η συγχώνευση με τη Φίατ, όπως έχουν συμφωνήσει οι δύο εταιρείες.

Αν η Τζένεραλ Μότορς και η Κράισλερ χάσουν την τελευταία αυτή ευκαιρία να βγουν από την κρίση, ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι θα οδηγήσει τη μία ή και τις δύο εταιρείες σε ελεγχόμενη χρεοκοπία για να τις βοηθήσει, όπως είπε, «να αναδιαρθρωθούν γρήγορα και να γίνουν δυνατότερες». Κάθετη πτώση στις αγορές
Οι φόβοι για χρεοκοπία στις αυτοκινητοβιομηχανίες, σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις ότι αμερικανικές τράπεζες θα χρειαστούν νέα κρατική βοήθεια για να επιβιώσουν, προκάλεσαν κάθετη πτώση στα χρηματιστήρια που βρέθηκαν για μια ακόμη φορά στο κόκκινο. Στη Γουόλ Στριτ ο δείκτης Ντάου Τζόουνς έκλεισε με πτώση 3,27%, ενώ ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών υποχώρησε 2,52%, κλείνοντας στις 1.629,68

μονάδες. Το Λονδίνο έκανε βουτιά 3,49%, το Παρίσι 4,27% και η Φρανκφούρτη 5,10%, ενώ νωρίτερα το Τόκιο είχε υποχωρήσει 4,53%.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε χθες πολύ σκληρή γλώσσα κατηγορώντας την Τζένεραλ Μότορς και την Κράισλερ ότι δεν έχουν κάνει αρκετά στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης που έχουν εκπονήσει. Ζήτησε ακόμη από τους εργαζομένους, τους προμηθευτές, τους εμπόρους και τους μετόχους των δύο εταιρειών να κάνουν ακόμη πιο πολλές θυσίες για να σωθούν οι εταιρείες.

Πηγή: Τα Νέα

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Χλιδάτα συστήματα πληροφορικής... ειδικά για τη Βουλή !!

Ένα εκατομμύριο εκατόν εβδομήντα επτά χιλιάδες πεντακόσια ευρώ (€1.177.500). Τόσα χρήματα κοστίζει ο εξοπλισμός που προμηθεύθηκε η ελληνική Βουλή προκειμένου να ικανοποιήσει... τις ανάγκες της. Το ποσό αντιστοιχεί στο νέο πόρταλ του Κοινοβουλίου και διατίθεται απλόχερα για την αγορά κορυφαίων ηλεκτρονικών συστημάτων.
Ανάμεσα σε άλλα, το πακέτο περιλαμβάνει: 40 εξυπηρετητές βασισμένους σε τεχνολογία Intel (ΙΑ32) οι οποίοι φέρουν ως λειτουργικό συστήματος μέλη της οικογένειας Microsoft Windows Server, 6 εξυπηρετητές βασισμένους σε λογισμικό συστήματος απαρτιζόμενο από κλώνους του Unix (Linux), 1200 υπολογιστές γραφείου βασισμένους σε τεχνολογία Intel (IA32) οι οποίοι φέρουν ως λειτουργικό σύστημα μέλη της οικογένειας Microsoft Windows 32bit. Σε αυτά προστίθενται και οι άδειες των λειτουργικών συστημάτων. Μόνο για την Oracle, αντιστοιχούν 2.700 άδειες στην Oracle8 EE (UPU) και άλλες 600 άδειες στην Oracle8 Std Edition (UPU).

Από το €1.177.500, το ποσό των €96.218,50 αντιστοιχεί στην κατάρτιση χρηστών και διαχειριστών της διαδικτυακής πύλης και της σχετικής υποδοµής και συγχρηµατοδοτείται σε ποσοστό 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο και κατά 20% από εθνικούς πόρους. Το ποσό των €893.277,30 ευρώ αντιστοιχεί στην ανάπτυξη της διαδικτυακής πύλης και σχετικές µελέτες. Και τα δύο προγράμματα συγχρηµατοδοτούνται σε ποσοστό 80% από το Ευρωπαϊκό Ταµείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 20% από εθνικούς πόρους.

Τα παραπάνω αποτελούν τα βασικά σημεία που περιλαμβάνονται στις 275 σελίδες της προκήρυξης του διαγωνισμού. Χρησιμοποιώντας ως μέτρο σύγκρισης αντίστοιχα ειδησεογραφικά portal μεγάλων ιδιωτικών ομίλων, τεχνικοί σύμβουλοι χαρακτηρίζουν το κόστος της διαδικτυακής πύλης της Βουλής «εξωφρενικό».

Θερινή ώρα από την Κυριακή (29/3)

Μία ώρα μπροστά θα πρέπει να μετακινηθούν οι δείκτες του ρολογιού, τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Μαρτίου, καθώς επανέρχεται η θερινή ώρα.


Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ σύμφωνα με την οδηγία 2000/84/ΕΚ (άρθρο 4) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Ιανουαρίου 2001.

Η θερινή ώρα θα ισχύσει έως την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, οπότε θα επανέλθει η χειμερινή.

Η “Ώρα της Γης”: Συμβολικό μπλακάουτ!!!!


Υπό το φως των κεριών έμεινε όλος ο πλανήτης για μια ώρα, από τις 20:30 έως τις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου (28/3), συμμετέχοντας στην Ώρα της Γης, το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Η Ελλάδα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας πρωτοβουλίας.
Περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υπήρξαν συνεπείς με το φετινό ραντεβού με τον…διακόπτη και έσβησαν για μία ώρα τα φώτα, στέλνοντας το μήνυμα ότι η σωτηρία του πλανήτη μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και από μια ασήμαντη κίνηση.
Στην Ανταρκτική, τα 26 άτομα που περνούν το χειμώνα στη Βάση Σκοτ της Νέας Ζηλανδίας έσβησαν τις ηλεκτρικές συσκευές και περιόρισαν το φωτισμό στο απολύτως απαραίτητο.

Στην Ευρώπη οι διακόπτες κατέβηκαν στα ιστορικότερα μνημεία, όπως οι Πυραμίδες της Γκίζας, το Μάτι του Λονδίνου, ο Πύργος του Αϊφελ, το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ και τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, τα καζίνο του Λας Βέγκας, ο Πύργος Σιαρς του Σικάγο και κτίρια στις περισσότερες άλλες αμερικανικές πόλεις.

Στην Ελλάδα

Η ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας υπήρξε ενθουσιώδης: περισσότεροι από 437 δήμοι και κοινότητες ξαι περισσότεροι από 46.000 πολίτες είχαν δηλώσει συμμετοχή στην επίσημη ιστοσελίδα της «Ώρας της Γης 2009». Στη πρωτοβουλία συμμετείχαν επίσης 1.107 επιχειρήσεις, 463 σχολεία, 315 φορείς.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης, στην Ελλάδα σκοτείνιασαν:

ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης

ο Παρθενώνας,

ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο

το Κοινοβούλιο

ο Λευκός Πύργος

η Ακρόπολη της Λίνδου, στη Ρόδο

ο Ναός του Ηφαίστου στην Αρχαία Αγορά το Μνημείο του Φιλοπάππου

Θα έσβηνε επίσης ο διακοσμητικός φωτισμός στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, στη στέγη Καλατράβα, καθώς και στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Τα φώτα έσβησαν και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι.

Εκθεση - ράπισμα για το Σκοπιανό...

Iσχυρότατο ράπισμα στην Eλλάδα για τις θέσεις της ως προς την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔM συνιστά η χθεσινή απόφαση του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου που ενέκρινε την ετήσια έκθεση προόδου αυτής της χώρας.

H ολομέλεια του Eυρωκοινοβουλίου, με πρωτοστάτες τους χριστιανοδημοκράτες του Eυρωπαικού Λαϊκού Kόμματος (EΛK) στο οποίο ανήκουν και οι ευρωβουλευτές της N.Δ., ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία (498 υπέρ) αυτή την Έκθεση που εμφανίζει έμμεσα αλλά με μεγάλη σαφήνεια την Eλλάδα ως τη μόνη υπεύθυνη για την -άνευ λόγου- καθυστέρηση της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων.

Oι ευρωβουλευτές που ενέκριναν αυτή την έκθεση καλούν το συμβούλιο των υπουργών να ορίσει «μια ημερομηνία εντός του τρέχοντος έτους (2009) για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων» με αυτή τη χώρα.

Συμβιβασμός

Παράλληλα, καλούν την Eλλάδα και την ΠΓΔM να καταλήξουν σε «μια συμβιβαστική λύση για το θέμα της ονομασίας, ούτως ώστε αυτό να μην αποτελεί εμπόδιο για τη συμμετοχή της ΠΓΔM ως μέλους σε διεθνείς οργανισμούς».

Oι ευρωβουλευτές στο ψήφισμά τους για την έκθεση αυτή χαρακτηρίζουν τη διαφορά Aθήνας - Σκοπίων για το όνομα «διμερή», ένα χαρακτηρισμό που η κυβέρνηση προσπάθησε όλους τους τελευταίους μήνες χωρίς επιτυχία να αποτρέψει, αφού τελικά μόλις 92 ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και όλοι οι Έλληνες, καταψήφισαν.

Kατά την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των ευρωβουλευτών» παρόμοιες εκκρεμείς διαφορές (σ.σ. για το όνομα) στα Bαλκάνια δεν πρέπει να παρακωλύουν την προσχώρηση ή να έχουν προβάδισμα έναντι της διεργασίας της ευρωπαϊκής ενοποίησης».

Eπίσης, οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι «τρία χρόνια μετά την αναγνώρισή της ως υποψήφιας χώρας οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔM δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει».

Πηγή Ημερησία

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Formula 1 Preview GP Αυστραλίας


Η πολύμηνη αναμονή για τον κόσμο της Formula 1 φτάνει στο τέλος της και έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα της σεζόν του 2009, το Grand Prix Αυστραλίας. Μια πρεμιέρα που φέτος αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί οι αλλαγές που έχουν γίνει στους κανονισμούς είναι πολλές, οι ομάδες θα τρέξουν με μονοθέσια που έχουν σχεδιαστεί από λευκό χαρτί και η ισορροπία δυνάμεων είναι ακόμα εντελώς άγνωστη. Η νέα εποχή της Formula 1 ξεκινά από τη μακρινή Ωκεανία και την πίστα του Albert Park στη Μελβούρνη, με το σπορ να προσπαθεί να αποκηρύξει το άσωτο παρελθόν του και να κάνει μια φρέσκια αρχή.
Στην ιστορία του αγώνα έχουμε δει αρκετούς εντυπωσιακούς αγώνες, με συγκρούσεις και ανακατατάξεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το περσινό Grand Prix, στο οποίο κατάφεραν να τερματίσουν μόλις 6 από τα 22 μονοθέσια που ξεκίνησαν τον αγώνα. Τα τελευταία δύο χρόνια πάει να δημιουργηθεί μια μικρή παράδοση, καθώς οι οδηγοί που κέρδισαν στην Αυστραλία πήραν στο τέλος της χρονιάς το πρωτάθλημα.
Αλλαγές σε κανονισμούς
Τα μονοθέσια του 2009 δεν είναι δυνατόν να βασιστούν στα αντίστοιχα του 2008 καθώς οι νέοι κανονισμοί για την αεροδυναμική απαιτούν διαφορετικά αμαξώματα. Αυτό που βλέπουμε εμείς με γυμνό μάτι είναι η φαρδύτερη εμπρός πτέρυγα, που θα φτάνει μέχρι τις άκρες των τροχών, η στενότερη και ψηλότερη πίσω πτέρυγα και η απουσία των διάφορων αεροδυναμικών βοηθημάτων από το πλάι του μονοθεσίου.

Μια μεγάλη καινοτομία που θα δούμε φέτος είναι το σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας KERS (Kinetic Energy Recovery System). Το KERS είναι ένα σύστημα που εισάγεται στη Formula 1 για να βοηθήσει στα προσπεράσματα. Η αρχή της λειτουργίας του είναι σχετικά απλή. Το σύστημα αποθηκεύει μέρος της ενέργειας που εκλύεται κατά το φρενάρισμα (υπό τη μορφή θερμότητας). Στη συνέχεια μπορεί να τη διαθέσει στον οδηγό με το πάτημα ενός κουμπιού στο τιμόνι. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μία φορά σε κάθε γύρο και ο οδηγός παίρνει επιπλέον περίπου 80 ίππους για ένα χρονικό διάστημα 6 δευτερολέπτων.

Η τρίτη μεγάλη αλλαγή αφορά τα ελαστικά. Ύστερα από χρόνια επιστρέφουν τα slick στη Formula 1, στο πλαίσιο των προσπαθειών να βοηθηθούν τα προσπεράσματα.

Έχουμε διπλασιασμό στη ζωή των κινητήρων, βάζοντας «ταβάνι» τη χρήση 8 κινητήρων ανά οδηγό και 4 ανά ομάδα στις δοκιμές. Έτσι είναι 16 για τους οδηγούς και 4 για την ομάδα, φτάνουμε μέγιστο τους 20.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Αλώβητος ο Chrome της Google σε διαγωνισμό ασφάλειας


Ο τρίτος ετήσιος διαγωνισμός ασφάλειας στο διαδίκτυο με το όνομα Pwn2Own έφτασε στο τέλος του. Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, hackers καθώς και ειδικοί σε θέματα ασφάλειας, καλούνται να εντοπίσουν τα ευάλωτα σημεία των γνωστών browsers καθώς και κινητών συσκευών.

Όπως ανακοινώθηκε ο Safari χρειάστηκε μόλις 10 δευτερόλεπτα για να πέσει θύμα ενός έτοιμου exploit ενώ ο Firefox και ο Internet Explorer αντιστάθηκαν λίγο παραπάνω, όχι όμως για πολύ. Αντιθέτως ο Chrome της Google έμεινε αλώβητος παρά το ότι οι κανόνες του διαγωνισμού έγιναν ελαστικότεροι προκειμένου να γίνουν πιο εύκολες οι επιθέσεις.

Ο περσινός νικητής του διαγωνισμού, Charlie Miller, δήλωσε πως παρότι βρήκε ένα κενό ασφάλειας στον Chrome δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευθεί λόγω της λειτουργίας του Chrome με το όνομα SandBox. O browser της Google, σε συνδυασμό με τα Windows 7 δίνουν ένα πολύ καλό αποτελέσματα σύμφωνα με τον Charlie Miller.
Πηγή: Techspot
Ελληνική πηγή www.adslgr.com

Η Ινδική Βιομηχανία παρουσίασε το φθηνότερο αμάξι στο κόσμο!!!


Με τα φλας όλου του κόσμου η Ινδική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε πριν λίγο το φθηνότερο αυτοκίνητο στον κόσμο!!.

Το Nano που θα κοστίζει μόνο 2200 ευρώπουλα!!

ενώ το η ακριβότερη έκδοση το CX and LX models με heat , και air conditioning and power brakes θα φτάνει τα 4.000 ευρώπουλα !!!!!!

Δεν με φένεται καθόλου άσχημο...μια χαρά για της εντος Καβάλας μετακινήσεις....

Φέρτε μου τον Αλμούνια, τώρα!!!

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

STOP ΣΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΤΩΡΑ!


Πολλοί απορούν με την ικανότητα του γειτονικού κρατιδίου να διεξάγει προπαγάνδα ενώ ταυτόχρονα απαιτεί να εισαχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Που τα βρίσκει τα χρήματα? Παράγει κάτι ή χρηματοδοτείται από χώρες που επενδύουν στην ύπαρξη του? Ότι χρηματοδοτείται είναι σίγουρο αλλά αν κάποιος κάνει τον κόπο να κοιτάξει τα οικονομικά της FYROΜ θα δει αυτό που όλοι ξέρουμε και δεν τολμάμε να το παραδεχτούμε:

Εμείς είμαστε οι σημαντικότεροι χρηματοδότες των Σκοπίων.
Σε εμάς βασίζεται το μεγαλύτερο μέρος του στρατηγικού τους οικονομικού πλάνου.
Έλληνες είναι οι σημαντικότεροι οικονομικοί σύμβουλοι του Γκρουέφσκι.

Άρα:

Εμείς πληρώνουμε για να μπορεί ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της FYROM να διαδίδει ότι τα σύνορα της χώρας τους είναι μέχρι τον Θερμαϊκό.

Εμείς πληρώνουμε για να διοργανώνουν φιέστες με αρχαία Μακεδονικά ενδύματα προσπαθώντας να πείσουν την υφήλιο ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλέξανδρου.

Εμείς πληρώνουμε για να μας χλευάζουν, να μας πετροβολούν, να προσπαθούν να οικειοποιηθούν την πολιτιστική μας κληρονομία και την Ιστορία μας.

Έχουμε κάνει παραρτήματα των μεγαλύτερων εταιριών μας στα Σκόπια.
Έχουμε κλείσει τις βιοτεχνίες της Βόρειου Ελλάδος και τις μεταφέραμε στα Σκόπια.
Δεν πάμε απλά για τουρισμό στα Σκόπια, πάμε ακόμα και για αγορές βασικών ειδών και γιατρούς.
Και μερικοί από εμάς πάνε να τα ακουμπήσουν στα καζίνο τους, να “ψωνίσουν” πιτσιρίκες και να πάρουν την δόση τους φθηνότερα.

Οι Σκοπιανοί από τη μια βλέπουν να οργανωνόμαστε και να κάνουμε groups στο facebook προσπαθώντας να διασφαλίσουμε την ιστορία μας και από την άλλη να πηγαίνουμε και να τους τα ακουμπάμε. Μήπως γελάνε μαζί μας?

Η ιστορία κάποτε θα κρίνει αυτή τη συμπεριφορά σαν το τραγικότερο ανέκδοτο του σύγχρονου Ελληνισμού. Και πρέπει να σταματήσει όσο είναι καιρός.

Πηγή Παγκόσμια ομάδα

Όταν ο φακός έχει “κέφια”!!!!!!!!!

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

1821 - 25 Μαρτίου - Greek Revolution - HELLAS...



"Αυτό το λόγο θα σας πω, δεν έχω άλλον κανένα μεθύστε με τ' αθάνατο κρασί του 21"

Πηγή e-selides

Βρέθηκε νεκρός ο Γ. Κήπος.....


Δίπλα από το σπίτι του , στην Κηπούπολη , βρέθηκε νεκρός ο Γ.Κήπος.
Είχε εξαφανισθεί από αρχές Μαρτίου και χθες βρέθηκε πεσμένος σε γκρεμό στην περιοχή του Χημείου ανάμεσα σε βατσινιές.

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Bora Bora ένας επίγειος παράδεισος!

Ιταλός χειρουργός έπαθε έμφραγμα ενώ χειρουργούσε και τελείωσε το χειρουργείο!

Καταπληκτική ενέργεια Ιταλού χειρούργου που παθαίνει καρδιακό επισόδειο κατά την διάρκεια…
Νάπολη, Μάρτιος 20 - Ιταλός χειρουργός που εκτελούσε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης όγκου από το κεφάλι παθαίνει καρδιακη προσβολή εν μέσω της επέμβσης και συνεχίζει την επέμβαση μέχρι τέλος!!. ”Δεν θα μπορούσα να τον αφήσω σε μια τόσο ευαίσθητη στιγμή,” Δηλώνει αργότερα! Ο 59χρονος νευροχειρούργος της Νάπολης Claudio Vitale δήλωσε στην “La Repubblica” σχετικά με τη στηθαγχικό σπασμός που έπαθε ”Δεν είμαι ήρωας, έκανα μόνο μόνο το καθήκον μου” Ο Vitale ένιωσε ισχυρό πόνο στο στήθος του, ενώ ήταν στο μέσον της επέμβασης του εγκεφάλου του ασθενούς , και αρνήθηκε παρά τις προσπάθειες της ομάδας του να τον πείσει να πάει αυτός για επείγουσα επέμβαση συνεχίζοντας ηρωϊκα το έργο του!! Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ηρωϊκης επέμβασης ο Vitale διεκομίστει ημιλυπόθιμος στο νοσοκομείο “Cardarelli” της Νάπολης όπου υπεβλήθει σε επέμβαση!! ”Θα πάρω μια εβδομάδα άδεια και στη συνέχεια ελπίζω ότι θα μου επιτρέψετε να επιστρέψω στην εργασία μου ,” είπε..!!!

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Τουρισμό στην Πυλαία....!!!!!!


Έχοντας εξασφαλίσει την σωτηρία η Ένωση καλαθοσφαίρισης πραγματοποίησε άσχημη εμφάνιση στο γήπεδο του ΠΑΟΚ.
Χώρίς την παρουσία οπαδών ( αν και ήταν μέσα στο γήπεδο 100 οπαδοί του ΠΑΟΚ) η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε άνετα στην νίκη!!!

Οι παίκτες μας ,εκτός του Ντάνιελς , δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να δικαιολογήσουν την καλή μέχρι τώρα πορεία τους.

Παίκτες χωρίς διάθεση και με πολλά ατομικά λάθη περιοριστηκαν σε σάκκο του μποξ για τους παίκτες του ΠΑΟΚ!!!
Τραγική σε άμυνα και επίθεση με τελικό σκορ 85-66.

Bet time...

Πάμε με την σημερινή τριάδα...

298-1
305-1
308-2

Συντελεστής 5Χ 10 μονάδες
Καλή επιτυχία!!!

Google: Οι πρώτες δορυφορικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης έρχονται στο Google Earth

H Google ξεκίνησε την δημοσίευση των πρώτων φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης από τον δορυφόρο GeoEye-1, με τον οποίο έχει αποκλειστική συνεργασία. Οι φωτογραφίες του GeoEye-1 είναι διαθέσιμες στο Google Earth με την μορφή ενός πρόσθετου προαιρετικού layer προς το παρόν.

"Μέσα στους επόμενους μήνες θα δείτε μέσα στο Google Earth, στο Google Maps καθώς και στο Google Maps for mobile κάποιες καταπληκτικές φωτογραφίες του GeoEye-1", δήλωσαν στο blog Google Lat Long οι Dylan Lorimer και Jacob Schonberg επικεφαλής του project.

Μέχρι τότε μπορείτε να δείτε μερικές από αυτές με την προσθήκη του κατάλληλου add-on για το Google Earth από την ιστοσελίδα της Google για το GeoEye-1.

H εταιρεία GeoEye εκτόξευσε τον δορυφόρο GeoEye-1 τον περασμένο Σεπτέμβριο και σχεδιάζει για το 2011 την εκτόξευση ενός δεύτερου δορυφόρου με κάμερα μεγαλύτερης ανάλυσης από αυτήν του GeoEye-1. Ωστόσο η κυβέρνηση των Η.Π.Α. έχει θέσει ανώτατο όριο στην ανάλυση των φωτογραφιών που μπορεί να δημοσιεύσει η Google.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Δημοκρατικό πολίτευμα....

Γενικευμένες συλλήψεις κουκουλοφόρων διαδηλωτών, που θα εκτοξεύουν υβριστικά συνθήματα κατά αστυνομικών, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας, επιβεβαιώνοντας τους φόβους ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα αξιοποιηθούν ως εργαλείο για την ποινικοποίηση της συμμετοχής σε διαδηλώσεις.

Με την εξωφρενική λογική ότι η κουκούλα έχει την έντονη ποινική απαξία και όχι η αξιόποινη πράξη που τελείται, ο κ. Δένδιας έδωσε την ακόλουθη απάντηση, σε ερώτηση τι θα κάνουν οι αρχές εάν 500 διαδηλωτές βρίζουν τους αστυνομικούς με το γνωστό σύνθημα: «Εχουν δικαίωμα να τους συλλάβουν. Θέλετε να πάτε να τους βρίσετε; Πηγαίνετε να βρίσετε όποιον θέλετε με το πρόσωπο καθαρό. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Θέλετε να πάτε να βρίσετε με το πρόσωπο καλυμμένο; Η κυβέρνηση δεν συμφωνεί».

Σε δύο συνεντεύξεις που έδωσε στην τηλεόραση της ΝΕΤ και στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπεραμυνόμενος των μέτρων που έχουν προκαλέσει τη γενική κατακραυγή είπε ότι στο στόχαστρο των εισαγγελέων θα βρίσκονται και όσοι φορούν το κράνος της μοτοσικλέτας τους, ενώ εμφανίστηκε δεκτικός όταν του επισημάνθηκε ο κίνδυνος κατάχρησης των ρυθμίσεων: «Σοβαρά τώρα, μου λέτε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η έννομη τάξη στην Ελλάδα αυτή τη χρονική στιγμή είναι το πρόβλημα της κατάχρησης από την Αστυνομία των διατάξεων εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;». Για να διερωτηθεί στη συνέχεια πώς εξηγείται η αιφνίδια λατρεία για τα δικαιώματα των κουκουλοφόρων.

Με νέα ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι επαρκέστατο για την αντιμετώπιση των πλέον σοβαρών εγκλημάτων και τονίζει πως ουδέποτε η αυστηροποίηση των ποινών είχε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. «Το αιτούμενο είναι η σύλληψη, παραπομπή στη Δικαιοσύνη και τιμωρία όσων, κουκουλοφόρων ή μη, βιαιοπραγούν, λεηλατούν, καταστρέφουν και τρομοκρατούν». Επαναλαμβάνει την αντίθεσή του σε κάθε συζήτηση για επαναφορά ως αδικήματος της περιύβρισης αρχής, θεωρώντας πως πρόκειται για ρύθμιση αναχρονιστική.Να δικαιολογήσει την ποινικοποίηση της κουκούλας θέλησε χθες ο Χρ. Μαρκογιαννάκης από του βήματος της Βουλής. Ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης ισχυρίστηκε ότι «παρ' όλα τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται κι ό,τι έχουμε κατά νου και θα ανακοινωθεί προσεχώς, δεν είναι στις προθέσεις μας η μείωση των ατομικών δικαιωμάτων ή η μείωση της δημοκρατίας, με οποιονδήποτε τρόπο».

Κατά τον υπουργό, «τα μέτρα λαμβάνονται λόγω "της αγωνίας "να υπάρξει κλίμα ασφάλειας κι όχι με επιπόλαιο τρόπο, αλλά μετά από συσκέψεις και μελέτες».

ειναι τυχαιο αυτο??
οι εξαγγελίες γίνονται σε μια περίοδο που οξύνονται οι ταξικές συνθήκες λόγω οικονομικής κρίσης και αναμένεται ένταση των εργατικών αγώνων..Μήπως με το πρόσχημα της καταπολέμησης των βανδαλισμών θέλουν να καταστείλουν την ένταση των εργατικών αγώνων εις βάρος του λαϊκου κινήματος?
"Θαυμάστε το δημοκρατικό πολίτευμα..."
πηγή

Έκθεση Φωτογραφίας



Παρασκευή 20 Μαρτίου εγκαινιάζετε η έκθεση φωτογραφίας του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας.

Πηγή www.proininews.gr

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Κάνετε κάτι κύριοι υπεύθυνοι ........

Άξιο αρνητικού σχολιασμού είναι το " θέαμα " που εδώ και μερικούς μήνες βλέπουν οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και όσοι κάνουν την βόλτα τους στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας.
Δίπλα στο νέο Δικαστικό Μέγαρο στις παλιές εγκαταστάσεις ξυλείας Αποστολόπουλου αθίγγανοι ή και ότι άλλο ειναι εδώ και μερικούς μήνες χρησιμοποιούν τα κτίρια σαν παραπήγματα για διαμονή τους !!!!
Δεν μιλάμε για ενα δυο άτομα αλλά για οικογένειες με παιδιά !!!!

Τα βράδυα αν περάσεις απο την περιοχή θα δείς εκτος απο τους παραπάνω και διαφόρους τύπους να κάνουν στέκι των αποθηκών..που σίγουρα δεν είναι αθίγγανοι ....

Κύριοι της Δημαρχίας, Δημοτικής Αστυνομίας , Ελληνικής Αστυνομίας είναι καιρός να ενεργήσετε για την ασφάλεια , την υγεία των πολιτών της περιοχής και της Καβάλας.......

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Καβάλα - Παλιό.....7 δύσκολα λεπτά....

Δίνοντας συνέχεια στο άρθρο που έχει αναρτήσει στο blog του ο Greg θα ασχοληθώ με την διαδρομή Καβάλας -Παλιό.
Αρκετοί Καβαλιώτες διέρχονται καθημερινά τον δρόμο αυτό. Η κακή κατάσταση του συγκεκριμένου δρόμου είναι δεδομένη.Σε κάθε στροφή τα αποτυπώματα φρεναρίσματος είναι έντονα αλλά η πορεία του φρεναρίσματος πάντα οδηγεί στα βράχια και στις μπαριέρες!!!!
Τζάμια από παρμπρίζ και φανάρια , κομμάτια από σπασμένους προφυλακτήρες ,λάδια στο δρόμο είναι διάσπαρτα σε όλο το μήκος της διαδρομής!!!

25 μετρημένα εκκλησάκια μαρτυράνε την κακή κατάσταση του δρόμου αλλά και το δράμα όλης της διαδρομής !!!

Στην Νομαρχία αναρωτήθηκαν τι φταίει? ??
Μήπως στην Αστυνομία έχουν κάνει καμιά έκθεση επικίνδυνου δρόμου???

Ευτυχώς τα επικίνδυνα βράχια απομακρύνονται αλλά η κακή κλίση του οδοστρώματος, η ελλιπής σήμανση, οι κακοτεχνίες, η απαράδεκτη οδηγική συμπεριφορά όλων μας σε ένα δρόμο 7 λεπτών δεν δικαιολογούν τόσα ατυχήματα!!!!

Έχουμε θρηνήσει πάρα πολλά θύματα σε αυτό το δρόμο ας ελπίσουμε κάποιοι να δουν το άρθρο και να συγκινηθούν κάνοντας τα στοιχειώδη για την βελτίωσή του.....

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΒΙΝΤΕΟ από τα επεισόδια δείχνει άλλα πράγματα!!!!



Ενώ είναι φαιδρό στο ίδιο δελτίο του MEGA να κατηγορείται αστυνομικός γιατί έκανε χρήση του όπλου του μέσα σε τράπεζα και εκτός υπηρεσίας με αποτέλεσμα λέει να κινδυνεύσουν άνθρωποι και να εγκαλείται η Αστυνομία γιατί δεν επενέβη στο Κολωνάκι.

Γελοιότητα.

Κύριοι έχετε ξεσαλώσει! Η πολλαπλή κρίση στην Ελληνική κοινωνία είναι και δικό σας δημιούργημα!
Πηγή taxalia

BET Time....

Νεο δελτίο και πάμε με νέα τριάδα...

241-1 Αρχικές μονάδες 1000
320-1 Υπόλοιπο 990
338-1 Ποντάρουμε 10
Συντελεστης 5.35
Καλή επιτυχία!!!!

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Τα «μαζεύει» από την Ελλάδα η American Express

Μετά από 90 χρόνια παρουσίας ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός American Express εγκαταλείπει τη χώρα μας συνεπεία της οικονομικής κρίσης, αλλά και των ιδιαιτεροτήτων της ελληνικής τραπεζικής αγοράς.

Την απόφασή της να αποχωρήσει σε τρεις μήνες από την Ελλάδα φέρεται να ανακοίνωσε η American Express στους εργαζομένους της, σύμφωνα με την ΟΤΟΕ.

Η απόφαση αυτή δεν ανατρέπει βασικούς συσχετισμούς στην Ελλάδα, αλλά οπωσδήποτε έχει μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο, ενώ σοβαρά ζητήματα ανακύπτουν όσον αφορά το μέλλον δεκάδων τραπεζικών υπαλλήλων.

Σημειώνεται ότι η American Express απασχολεί στη χώρα μας 80 άτομα προσωπικό, έχει ήδη 267 συνταξιούχους, ενώ διαθέτει αυτοδιαχειριζόμενο επικουρικό ταμείο.

Η ΟΤΟΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Η απόφαση της American Express να σταματήσει τις εργασίες της στην Ελλάδα και να αποχωρήσει οριστικά, οδηγώντας στην ανεργία τους εργαζόμενους, βάζει προ των ευθυνών της την Κυβέρνηση.

Στις σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, που αντιμετωπίζει η χώρα μας, το κλείσιμο μιας Τράπεζας ανεξάρτητα από το μέγεθός της και τους λόγους αυτής της επιλογής, (η American Express λειτουργεί από το 1921!!! στην Ελλάδα) θα δημιουργήσει ραγδαίες αλυσιδωτές αντιδράσεις, με πολλαπλασιαστικές συνέπειες σε όλους τους τομείς της Οικονομίας".
Για το θέμα θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα η ΟΤΟΕ.

Συντροφικό μπλουζ!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, τελικά!

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

"Κλήρωσε" ελέγχους για αυτοπεραίωση

Τον έλεγχο της εφορίας θα υποστούν περί τις 5.000 ελευθέρων επαγγελματιών, οι οποίοι προχώρησαν σε αυτοπεραίωση, «κλείνοντας» έτσι τις φορολογικές τους εκκρεμότητες, δια της καταβολής πρόσθετων φόρων στο δημόσιο.

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Αντ. Μπέζα ορίζεται ότι από τις δηλώσεις εισοδήματος οικονομικού έτους 2007, καθώς και τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2008 των επιτηδευματιών που έχουν προχωρήσει σε αυτοπεραίωση και αφορούν διαχειριστικές περιόδους που έχουν κλείσει μέχρι 31/12/2007, ελέγχονται οι δηλώσεις επιτηδευματιών των οποίων τα δύο τελευταία ψηφία του Α.Φ.Μ. λήγουν στους αριθμούς 19, 39, 49, 59 και 79.

Ο έλεγχος αφορά επιτηδευματίες των οποίων το σύνολο των δηλωθέντων ακαθάριστων εσόδων για όλες τις υπαγόμενες σε αυτές δραστηριότητες υπερβαίνει τα εβδομήντα χιλιάδες (70.000) ευρώ.

Εκτός από τις δηλώσεις που ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο, ελέγχονται επίσης για τους ίδιους επιτηδευματίες και οι οικείες δηλώσεις Φ.Π.Α., καθώς και οι δηλώσεις λοιπών φορολογιών που τυχόν υποβλήθηκαν σύμφωνα με τις ίδιες διατάξεις του ν. 3296/2004 και αφορούν τις ίδιες διαχειριστικές περιόδους.
Πηγή Euro2day

800.000 ευρώ το κόστος των ψηφοδελτίων





Με λίγα λόγια δεν φτάνει που τους πληρώνουμε κάθε χρόνο - τα κόμματα - με επιχορηγήσεις για να μας "σώσουν" τους πληρώνουμε και 800.000 ευρώ σε χαρτί για να μπορούνε να έχουνε ψηφοδέλτια για τις εκλογές τους.Για ξηλωθείτε τώρα..... για ξηλωθείτε να πληρώσουμε τα ψηφοδέλτια όλοι μας. Άντε και μην λέτε πολλά.
είπε ο http://dhmoths.blogspot.com/2009/03/800000.html

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Πλήρης δικαίωση για το επίδομα των 176 ευρώ!

Βόμβα» για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συνιστά απόφαση του Αρείου Πάγου που υποχρεώνει το Δημόσιο να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να καταβάλει αναδρομικά το επίδομα των 176 ευρώ στους εργαζομένους με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Η συγκεκριμένη απόφαση (574-577/2009) αφορά περίπου 80.000 εργαζομένους, ανοίγει ωστόσο τον δρόμο και για 320.000 δημοσίους υπαλλήλους που επίσης διεκδικούν την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ με προσφυγές τους στη διοικητική δικαιοσύνη. Το ποσό που θα κληθεί να καταβάλει το Δημόσιο συνολικά, εφ΄ όσον λάβει και το Συμβούλιο της Επικρατείας παρόμοια θέση με αυτήν του Αρείου Πάγου, φτάνει- σύμφωνα με τους πιο αισιόδοξους υπολογισμούς- τα 2,5 δισ. ευρώ!…

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΒΙΝΤΕΟ! Το φάγανε το παληκάρι!!!!!!!!!

Δείτε το οπωσδήποτε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.....



Ο γιατρός Ευάγγελος Μιχελάκης καρδιολόγος στην Αλμπέρτα του Καναδά ανακάλυψε ότι η χορήγηση της ουσίας DCA σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο βοηθά δραστικά στην υποχώρηση της ασθένειας!! Μάλιστα σε ορισμένες μορφές καρκίνου όπως του πνεύμονα, του στήθους και του εγκεφάλου επιτεύχθηκε συρρίκνωση των καρκινικών όγκων πάνω από 70%!!!

Από αυτό το Video (εάν έχει βάση αλήθειας) προκύπτει ένα μεγάλο ερώτημα:

Γιατί δεν επιταχύνονται οι έρευνες ώστε να κυκλοφορήσει στην αγορά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα;

Την απάντηση μπορούμε να την υποθέσουμε.. Το φάρμακο αποτελείται από μια απλή ουσία, η οποία έχει ελάχιστο κόστος σε σχέση με τα υπόλοιπα φάρμακα που διακινούν οι μεγάλες πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες.. Ακόμη μια φορά θλίβομαι όταν διαπιστώνω ότι θυσιάζονται εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο στον βωμό των “μεγάλων” συμφερόντων


Πηγή.Neowin.gr

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΟΛΟΙ !!!!!

Ακόμα μια κάκιστη εμφάνιση της ομάδας του ΑΟΚ στην Βέροια.
Έντονος προβληματισμός στους φιλάθλους.
Ομάδα χωρίς αρχή και τέλος.
Παίκτες χωρίς διάθεση να τρέξουν και να παίξουν μπάλα.
Επαγγελματίες αδιάφοροι!!!
Είχαν την ευκαιρία με νίκη να τελειώσουν την άνοδο απέναντι σε μια ομάδα με ένα σουτ!!!!
Απλά ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟΙ ΌΛΟΙ !!!!!

Μπράβο στα 50 άτομα που έκαναν το ταξίδι!!!

Επείγουσα ανακοίνωση :Εξαφανίστηκε ο Γιώργος Κήπος από την Κηπούπολη Καβάλας


Εξαφανίστηκε την Τετάρτη 4/3/2009 και ώρα 18.00 από την Κηπούπολη Καβάλας ο Γιώργος Κήπος.
Η ηλικία του είναι 43 χρονών, το ύψος του περίπου στο 1.80.
Την ημερομηνία της εξαφάνισης ο Γιώργος φορούσε ΒΥΣΙΝΙ ΠΙΤΖΑΜΕΣ, ΜΠΕΖ ΜΑΚΡΥΜΑΝΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ.
Η φωτογραφία που σας επισυνάπτω είναι πρόσφατη. Αυτή την στιγμή όμως ο Γιώργος έχει και μουστάκι.
Σε περίπτωση οποιασδήποτε πληροφορίας, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον αδελφό του Κήπο Βασίλη, στο τηλέφωνο 6942-212005.

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Νίκη - παραμονής για την ΕΝΩΣΗ

Στο κατάμεστο κλειστό η Kαβάλα επικράτησε με 64-53 στο κλειστό Καλαμίτσας της Ολύμπιας Λάρισας για τη 21η αγωνιστική της Α1 και ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή της. Πολύ καλή εμφάνιση για την ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη η οποία πανηγύρισε την 7η νίκη της στο πρωτάθλημα, πραγματοποίησαν οι Ντάνιελς (15 π.), Μάρτιν, Καβαλιάουσκας (αμφότεροι σημείωσαν 13 π.) και Γκαγκαλούδης (10 π.).
Η Καβάλα προσπέρασε την Ολύμπια στην 10η θέση και μάλιστα κάλυψε την διαφορά των 9 πόντων που είχε ηττηθεί στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στην Λάρισα.
Μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο που σε καμιά στιγμή δεν σταμάτησε να χειροκροτεί τους παίκτες της Ένωσης.
Στην αρχή του πρωταθλήματος ήταν 10 αθλητές του παιδικού τμήματος της Ένωσης και τώρα είναι 80 αθλητές που κάνουν έντονη την παρουσία τους στις κερκίδες του κλειστού.

BET Time...

Νέο δελτίο και πάμε με τριάδα..

180-1 Αρχικό ποσό 1000 μονάδες
205-2 Συντελεστής τριάδας 5,19 Χ 10 μονάδες
253-1

Υπόλοιπο μονάδων 990

Καλή επιτυχία!!!!

Εργασίες Δημοτικού online επί πληρωμή

Η πεμπτουσία της επιχειρηματικότητας είναι το να βλέπει κανείς μια ανάγκη στην αγορά και να την καλύπτει.
Όπως ίσως γνωρίζετε, υπάρχει παγκοσμίως μια τεράστια ανάγκη για να καλύψει κανείς την τεμπελιά στα θρανία.

Φοιτητές Πανεπιστημίου και μαθητές Λυκείου θα πληρώσουν όσο-όσο για να αγοράσουν ασκήσεις, εργασίες και διπλωματικές καθώς γνωρίζουν ότι το να κάνουν οι ίδιοι τις εργασίες τους κρύβει φοβερούς κινδύνους:
Μπορεί, π.χ. να επηρεαστεί αρνητικά η απόδοση στο τάβλι ή -Θεός φυλάξει!- να χρειαστεί να μάθουν κάτι, πράγμα επίπονο για τον εγκέφαλο.

Πλέον -στην Γαλλία αρχικά- μπορούν ΚΑΙ οι μαθητές του δημοτικού να μην μαθαίνουν τίποτα χάρη στην ιστοσελίδα faismesdevoirs (κάνε τα μαθήματά μου).

“Δεν μπορείς να το κάνεις;” Διαφημίζει η ιστοσελίδα “Είμαστε εμείς εδώ!”.

Με 5 ευρώ για απλές ερωτήσεις και 80 Ευρώ για παρουσιάσεις και εργασίες στο τέλος της χρονιάς είναι καταπληκτική ευκαιρία.

Περισσότερα μετά το άλμα
Πόσο κάνει π.χ. ”45+83″; Δώσε 5 Ευρώ και θα το κάνουμε εμείς για σένα.

Εάν τώρα αναρωτιέστε πως ένα πιτσιρίκι που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή για βασικές αριθμητικές πράξεις θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει την ιστοσελίδα φοβάμαι ότι η απάντηση είναι πολύ εύκολη: Το να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή είναι διασκεδαστικό. Το να κάνει τα μαθήματα του, όχι. Φυσικά και θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει την ιστοσελίδα.

Επίσης, δεν πιστεύω ότι θα δυσκολευτεί να βρεθούν γονείς οι οποίοι θα υποκύψουν στην συναισθηματική πίεση και θα ενδώσουν στο να πληρώνουν για τέτοιες υπηρεσίες.
Όταν το “καμάρι” τους ανακοινώνει στις 9 το βράδυ ότι “δεν μπορεί” να κάνει την εργασία και δεν θέλει να πάει αδιάβαστο την επόμενη ημέρα, πιστεύετε ότι όλοι οι γονείς θα τσακιστούν να κλείσουν την τηλεόραση και να βοηθήσουν το καμάρι ή θα δώσουν 10 ευρώ “μόνο για αυτή την φορά”;

Ακριβώς αυτό πιστεύουμε και εμείς.

Το ίδιο πιστεύει και ο δημιουργός της ιστοσελίδας Stephane Boukris ο οποίος σε συνέντευξη του δήλωσε ότι το δημιούργημα του είναι συνδυασμός “Θράσους, αλαζονείας και κενού στην αγορά”.

Η ιστοσελίδα έχει προβλήματα τις πρώτες ημέρες λειτουργίας λόγω του υπερβολικού αριθμού επισκέψων καθώς η δημοτικότητα της ιστορίας στην Γαλλία είναι μεγάλη.

Είμαστε σίγουροι ότι αυτο θα καταλαγιάσει τις επόμενες ημέρες και ότι θα υπάρξουν δυστυχώς πελάτες.

Πόσο σίγουροι; Όσο και για το αν δύο και δύο μας κάνουν τέσσερα.

Και αν δεν είστε εσείς σίγουροι για το παραπάνω με 5 ευρώ μπορούμε να σας απαντήσουμε.
πηγή zing.gr

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Το ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ σε ποιούς αναφέρετε???

Ακολουθεί ενδεικτικός πίνακας των 5 πιο ευνοημένων από τα 70 μεγαλοστελέχη της ΕΤΕ που
έλαβαν συνολικό bonus 13.851.217,9 ευρώ υπό μορφή υπεραξιών μετοχών (προνομιακή απόκτηση μετοχών):

ΣΤΕΛΕΧΟΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΟΧΩΝ
ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΗ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΑΞΙΑ

(τιμή κλεισίματος 17/1/07)
ΥΠΕΡΑΞΙΑ

σε ευρώ

Α. Θωμόπουλος
52775
1.247.645
2.242.937
995.292

Α. Γεωργίτσης
49000
1.157.800
2.082.500
924.700

Α. Τουρκόλιας
37935
894.453
1612237
717.784

Δ. Λεφάκης
37800
892.440
1606500
714.060

Τ. Αράπογλου
30000
714.000
1275000
561.000


ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Δ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
300.000 ευρώ ετησίως ή
25.000 ευρώ το μήνα ή
1.157 ευρώ τη μέρα ή
145 ευρώ την ώρα δηλαδή …
50.000 δρχ ΤΗΝ ΩΡΑ!

Σ. ΛΕΥΤΕΡΙΩΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
210.000 ευρώ ετησίως ή
17.500 ευρώ το μήνα ή
810 ευρώ τη μέρα ή
101 ευρώ την ώρα, δηλαδή …
34.500 δρχ ΤΗΝ ΩΡΑ!

Τ. ΠΑΓΩΝΗΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
210.000 ευρώ ετησίως ή
17.500 ευρώ το μήνα ή
810 ευρώ τη μέρα ή
101 ευρώ την ώρα, δηλαδή …
34.500 δρχ ΤΗΝ ΩΡΑ!

Α. ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
180.000 ευρώ ετησίως ή
15.000 ευρώ το μήνα ή
695 ευρώ τη μέρα ή
87 ευρώ την ώρα, δηλαδή …
30.000 δρχ περίπου την ΩΡΑ!

Ι. ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ
ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
180.000 ευρώ ετησίως ή
15.000 ευρώ το μήνα ή
695 ευρώ τη μέρα ή
87 ευρώ την ώρα, δηλαδή …
30.000 δρχ περίπου την ΩΡΑ!


ΣΥΝΟΛΟ: 1.080.000 ΕΥΡΩ




ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

κ. Ι. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
270.000 ευρώ ετήσιος μισθός ή

22.500 ευρώ το μήνα ή

1.042 ευρώ τη μέρα ή

130 ευρώ την ώρα, δηλαδή…

44.383 δρχ ΤΗΝ ΩΡΑ!

(χωρίς να περιλαμβάνονται επιπλέον αποδοχές αποζημιώσεις, συμμετοχές σε ΔΣ, bonus, κ.α.)

κ. Ε. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
200.000 ευρώ ετήσιος μισθός ή
17.000 ευρώ το μήνα ή
772 ευρώ τη μέρα ή
97 ευρώ την ώρα, δηλαδή …
33.000 δρχ ΤΗΝ ΩΡΑ!
(χωρίς να περιλαμβάνονται επιπλέον αποδοχές αποζημιώσεις, συμμετοχές σε ΔΣ, bonus, κ.α.)



ΟΠΑΠ ΑΕ

κ. Χ.ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Περίπου 500.000 ευρώ ετησίως, δηλαδή,
41.666 ευρώ μηνιαίως,
1.923 ευρώ ημερησίως και
240,30 ευρώ την ώρα, δηλαδή…
82.000 δρχ ΤΗΝ ΩΡΑ!

κα. Β. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
182.000  + bonus έως 165.000 

κ. Σ. ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗΣ
182.000  + bonus έως 165.000 

κ. Γ. ΤΖΙΑΜΠΙΡΗΣ

(QUALITY BUSINESS SOLUTIONS)
425.000 ευρώ

κ. Δ. ΠΑΝΑΓΕΑΣ
120.000 + ασφαλ. εισφορές

κ. Ν. ΤΟΜΑΡΑΣ

ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ που αποχώρησε … οικιοθελώς και έλαβε:
Εφάπαξ 1.500.000 ευρώ



ΔΕΗ

Τ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ & Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
300.000 ευρώ ετησίως ή

25.000 ευρώ το μήνα ή
1.157 ευρώ τη μέρα ή
145 ευρώ την ώρα δηλαδή …
50.000 δρχ ΤΗΝ ΩΡΑ!
___Αν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιοι μισθοί !!!!!! μα που ζούμε εμείς????? ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ για ΠΟΙΟΥΣ?????_______________

Πως να φτιάξεις θέση παρκαρίσματος...

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Θεία Λειτουργία στην Αγία-Σοφία

Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο για την εκπλήρωση του πιο μεγάλου Ελληνικού ονείρου...
Θεία Λειτουργία στην Αγία Σοφία, από τον ηρωικό παπά - Λευτέρη Νουφράκη.


Σίγουρα οι περισσότεροι Νεοέλληνες το αγνοούμε.
Το όνομα του λιονταρόψυχου Κρητικού δε λέει τίποτε στο νου και στην καρδιά μας.
Κι όμως αυτός ο απλός παπάς από τις Αλώνες Ρεθύμνου σήκωσε πάνω στους ώμους του και ζωντάνεψε, έστω και για λίγο, ένα από τα πιο επικά, πιο ιερά, πιο άγια όνειρα του Γένους.

Όσο κι αν έψαξα δε βρήκα πουθενά τίποτε που να θυμίζει στους Νεοέλληνες τον ηρωικό παπά και την παράτολμη ηρωική πράξη του.
Δεν υπάρχει καμία προτομή του στο χωριό του, στην πόλη του Ρεθύμνου, στον περίβολο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης ή σε κάποια πλατεία της πρωτεύουσας της Ελλάδας.
Κανένας δρόμος, έστω και ο πιο ασήμαντος, δε φέρει το επικό όνομά του.
Καμία αναφορά δε γίνεται στη ζωή και στη δράση του στα πλαίσια της τοπικής ή της εθνικής μας ιστορίας.
Τίποτε απ' όλα δεν έχει γίνει! Όχι γι αυτόν.

Αυτός το χρέος του το έκαμε χωρίς να αποβλέπει σε κανενός είδους ανταπόδοση. Αλλά για μας, για μας που έχουμε ανάγκη από τέτοια ηρωικά πρότυπα, από ισχυρά στηρίγματα, για να, μπορέσουμε να κρατήσουμε και να διασώσουμε ό,τι είναι δυνατόν από την ταυτότητά μας, από τα ιδανικά του γένους μας, από την ίδια την ψυχή μας.
Σήμερα μάλιστα που φριχτή "νέα τάξη" πραγμάτων καταδυναστεύει και απειλεί τη ζωή μας, σήμερα που κινδυνεύουμε να χάσουμε την ταυτότητά μας μέσα στο μεγάλο χωνευτήρι λαών και πολιτισμών, που λέγεται "Ευρωπαϊκή Ένωση", σήμερα που οι Λουδοβίκοι της διεθνούς σκηνής και πραγματικότητας δεν κρατάνε πια ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα, αλλά "υπερασπίζονται" τα ανθρώπινα δικαιώματα όπου, όποτε και αν τους συμφέρει και τα καταπατούν βάναυσα και ανεπαίσχυντα, όταν η υπεράσπισή τους έρχεται σε αντίθεση με τις επιδιώξεις τους, είναι ανάγκη επιτακτική να προβάλλονται εθνικές μορφές σαν τον παπα-Λευτέρη Νουφράκη και παράτολμες ηρωικές πράξεις σαν τη Λειτουργία που τέλεσε στην Αγια-Σοφιά το Γενάρη του 1919.

Είναι ανάγκη αυτές οι μορφές να υψώνονται ως σύμβολα γνήσιου και άδολου πατριωτισμού, αληθινού αγώνα κι αυτοθυσίας.
Γιατί τότε και μόνο τότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα αντέξουμε ως Έθνος στις συμπληγάδες της σύγχρονης ζοφερής "νέας αταξίας" που επικρατεί στη διεθνή σκηνή χωρίς να σέβεται τίποτε καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου, καθετί που είναι αντίθετο με τα συμφέροντά της και τις επιδιώξεις της.

Τότε σίγουρα θα εξακολουθήσουμε να υπάρχουμε και να αγωνιζόμαστε με ηρωισμό και αυτοθυσία για την αλληλεγγύη, τη συναδέλφωση και την ειρηνική συμβίωση όλων ανεξαιρέτως των λαών της γης, γιατί όλοι έχουν αναμφισβήτητα τα ίδια δικαιώματα στη ζωή και στην απολαβή των αγαθών, τα οποία τόσο πλούσια σκόρπισε σ' αυτή τη γη το χέρι του Δημιουργού.

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...